نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 309250
گاز، محیط زیست، اقتصاد
بخش تعاملی الف - علی ارسطوئی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۰۸


گازرسانی به شهرها و روستاها فارغ از مزایایی که دارد، دارای نقاط منفی قابل توجهی است که هزینه‎های فراوانی را بر کشور بار می‎کند.

از جمله‎ی آن‎ها می‎توان از مصرف افسارگسیخته و اتلاف انرژی خدادادی، آلایندگی محیط زیست، تاثیر منفی بر بهداشت عمومی و سلامت، هزینه‎ی سنگین و ... نام برد.

اگر تعداد خانوار تهران را دو میلیون و پانصدهزار خانوار در نظر بگیریم هرکدام از این خانواده‎ها در فصول سرد سال نقش یک بخاری را برای شهر بازی می‎کنند. این بخاری‎های شهری با هدر دادن ۵۰ درصد از انرژی، با مصرف چندین میلیارد مترمکعب گاز، حرارتی عظیم را روانه‎ی آسمان شهر می‎کنند.

دستاورد چنین امری در حوزه سلامت و محیط زیست آثاری چون آلودگی هوا و دامن زدن به پدیده وارونگی، کاهش نزولات آسمانی و ... خواهد بود.

در حوزه‎ی انرژی و اقتصاد شاهد مصرف بیش از حد سرمایه‎ی ملی، آنهم با صرف هزینه‎های بسیار زیاد در انتقال و کنترل گازرسانی شهری هستیم. راندمان بسیار پایین سبب می‎شود سرمایه‎ی ملی را دود کنیم و به آسمان بفرستیم و شهر را آلوده کنیم.

درصورتی‎که به جای این کار می‎توانستیم، بیرون از شهر، با راندمانی بالای ۸۰ درصد گاز را به برق تبدیل کنیم و مردم برای گرمایش از برق استفاده کنند.

گرمایش با برق آن آثار فاجعه آمیز زیست محیطی را ندارد. هیچ دودکشی آسمان شهر را گرم و آلوده نمی‎کند و اینهمه گاز به جای دود شدن صرف توسعه اقتصادی کشور می‎شوند.

با تغییر نگاه کلان ما از "گرمایش با گاز" به "گرمایش با برق" دیگر لازم نیست در فصول سرد سال، گاز مصرفی صنایع مادر کشور را قطع کنیم! و آن‎ها را با هزینه‎ها و مشکلات جدید و نهایتاً سوخت مازوت مواجه کنیم. بلکه حتی سوخت مازوت هم در فصول سرد سال در آن صنایع حذف و مخاطرات و مشکلات زیست محیطی دیگر، از بین خواهند رفت.

تمام این ها سوای خطرات لوله کشی گاز در سطح شهری مثل تهران است که زلزله همیشه در کمین آن است که باید آن را در جای خود بررسی کرد.

زیرساخت‎های موجود در کشور، نیروی انسانی متخصص و دانش بومی این اجازه را می‎دهد که با یک تغییر سیاست در امر قیمت‎گذاری حامل‎های انرژی در فصول سرد سال، این تغییربه یک فرآیند (و نه یک پروژه) تبدیل شود. با ارزان کردن برق در فصول سرد سال در مقابل افزایش قیمت گاز می‎توان شاهد کاهش هزینه‎ها، افزایش راندمان، نجات محیط زیست، بازگشت به شرایط جوی سال‎های خوب گذشته و رونق اقتصادی در حوزه‎ی انرژی بود.

همچنین با چنین نگاهی می‎توان شاهد رونق در تولید تجهیزات برقی کشور نیز باشیم. رونقی مبتنی بر اقتصاد پایدار، با کمترین مخاطرات زیست محیطی و اصلاح الگوی مصرف.
 
کلمات کلیدی : لی ارسطوئی
 
نينا
۱۳۹۴-۰۸-۲۱ ۰۲:۳۵:۴۷
جلوي ضرر رو از هرجا بگيريم منفعته. هنوز بسياري از شهرها و روستاها گاز رساني نشده اند و ميتوان بجاي آن از شيوه هاي بهينه و سازگار با محيط زيست استفاده كرد. (3318076) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۱ ۲۱:۱۴:۴۳
ددرصورتی‎که به جای این کار می‎توانستیم، بیرون از شهر، با راندمانی بالای ۸۰ درصد گاز را به برق تبدیل کنیم و مردم برای گرمایش از برق استفاده کنند.!!!!!!! کاش می توانستیم!!!!!! عایق کاری خانه ها را که میتوانیم وهمچنین پکیج های با راندمان بالا بسازیم وهمچنین از گرمایش زیر کفی استفاده کنیم (3319623) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۰۸:۳۶:۳۶
کیه گوش بده؟ (3327660) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.