نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249752
سرطانی به نام فیلم‌های پنهانی
مهدی آیینی، 29 آبان 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۹
رازداری، مسئولیت‌پذیری و اخلاق گرا بودن اشخاص این روزها بیشتر از هر زمانی محک زده می‌شود، زیرا تا چند سال پیش که از فناوری‌های امروزی مانند گوشی‌های تلفن همراه مجهز به دوربین خبری نبود، افراد ناآگاه فقط به افشای رازهای دیگران به شکل زبانی بسنده می‌کردند و دست‌کم برخی مکان‌ها مانند بیمارستان‌ها برای بیماران از این لحاظ امن بود، اما با پیشرفت فناوری این روزها افراد بی مسئولیت به امکاناتی برای ثبت این اسرار مجهز شده اند که از آنها می‌توان به عنوان خطری برای سلامت روانی جامعه یاد کرد.

برای نمونه می توان به فیلمی که چند روز پیش از مرحوم مرتضی پاشایی در بیمارستان و بستر بیماری منتشر شد، اشاره کرد یا از فیلمی نوشت که از سوی کادر جراحی یک بیمارستان حین عمل از بیماری بی هوش تهیه و سبب شد کمپینی در این باره تشکیل شود.

نکته اینجاست که در فضای مجازی خیلی ها از روی کنجکاوی هم که شده این فیلم ها را دیده اند و چه بسا که خیلی زود آنها را به فراموشی سپرده باشند، اما باید تاکید کرد قربانیان این فیلم ها سال های زیادی را باید تحت تاثیر افشای اسرار خود سپری کنند.

هرچند مرتضی پاشایی پس از انتشار فیلم فوت کرد، اما بستگان و دوستداران او با دیدن یا حتی مطلع شدن وجود چنین فیلمی، خاطره تلخی را با خود به همراه داشته باشند.

درباره فیلم منتشر شده در اتاق عمل نیز باید یادآور شد با این که چهره بیمار مشخص نیست، اما واقعیت اینجاست که وقتی چنین بیماری بفهمد از او فیلم گرفته شده، آسیب روحی و روانی بیشتری خواهد دید.

هرچند روز گذشته وزیر بهداشت درباره فیلم های بیمارستانی واکنش نشان داد و تاکید کرد از معاون حقوقی وزارتخانه خواسته در این باره لایحه ای تهیه کرده و به مجلس بفرستد، اما باید یادآور شد چنین رفتارهایی در محیط بیمارستان آسیب بیشتری به سلامت جامعه می زند، زیرا می تواند امنیت بیمارستان ها را زیر سوال برده و به این باور که پزشک محرم اسرار بیمار است، خدشه وارد کند.

افزون براین باید هشدار داد که این روزها به دلیل ضعف در برنامه های فرهنگی فضای مجازی پر است از فیلم ها و تصاویری که بدون اجازه از افراد تهیه شده و در بسیاری از آنها حتی شخص آگاه نیست که دوربین حرکات و رفتار او را ضبط می کند.

نگران کننده تر این که رقابت عجیبی بین افراد ناآگاه برای دیدن و انتشار چنین تصاویری شکل گرفته است؛ به همین دلیل مسئولان باید به اهمیت سرمایه گذاری در فعالیت های فرهنگی پی ببرند، زیرا اگر سال ۸۹ وقتی افراد زیادی از صحنه کشته شدن یک فرد ـ حادثه میدان کاج ـ فیلم تهیه کردند این رفتار غیرمسئولانه به عنوان آسیب اجتماعی جدی گرفته می شد، اکنون فیلم های بیمارستانی دغدغه تازه مردم و مسئولان لقب نمی گرفت.
منبع:جام جم
 
پارسا
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۵:۲۸:۱۳
به عقیده من مشکل اصلی اشتیاق وافر ما به انتشار چنین فیلم هایی است که به راحتی و بدون داشتن هیچ گونه دغدغه ای این کار را می کنیم و آبروی دیگران برایمان چندان مهم نیست. (2500114) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۹:۲۰:۳۲
در جامعه ای که فرد خطاکار و قانون-شکن بدون پرده پوشی وبا گستاخی تمام ، به مالکیت مادی !!! دیگران آشکارا تجاوز میکنه و برچسب تخلیۀ چاه و...... را بر روی درب های حتی تازه-رنگ-شدۀ منازل مردم با چسبی کنده-نشدنی !!!! می چسباند و مدعی العموم (که لابد درب خونۀ خودش هم همینطوریه!!!!) و شهرداری (که فقط میتونه صاحبخونه رو پیاده کنه !!!!) ساکتند ، در جامعه ای که حقوق مالکیت معنوی!!! چنان لطیفه و جوک مینماید و از سی دی های ترانه ها گرفته تا سی دی های خانگی (هنوز منتشر نشده !!!!) و...... در بساط پیاده رو ها عرض اندام میکنه ، در جامعه ای که اینترنت ، بازیچه ای احساسی در حد کودکان مهد کودک است برای حالگیری !!!! از مسی ، هانیه توسلی و....، در جامعه ای که ...... ، چطورمیشه انتظار داشت که موبایل استثنا باشد، از این بی فرهنگی ها ؟!؟!؟!؟!؟!؟
اونطرفها که حتی ازدواج های آنچنانی و........ وجود داره ، منعی برای داشتن موبایل به هنگام ورود به استخر های زنانه وجود نداره و هیچکسی هم از اون استخر ها یواشکی فیلم نمیگیره و هیشکی هم بابت خرید فیلم اون استخر ها پول نمیده ، ولی اینطرفها .............!!!!؛ (2500344) (alef-10)
 
ناشناس 13
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۷:۵۶:۴۵
"افزون براین باید هشدار داد که این روزها به دلیل ضعف در برنامه های فرهنگی فضای مجازی پر است از فیلم ها و تصاویری که بدون اجازه از افراد تهیه شده و در بسیاری از آنها حتی شخص آگاه نیست که دوربین حرکات و رفتار او را ضبط می کند."
هم اکنون دوربین حق در حال ثبت احوال ماست خوشا بحال آنان که در روز موعود از دیدن انچه کردهاند خجل نیستند و سربلندند (2500732) (alef-10)
 
مرد بارانی
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۰:۵۵:۲۶
متاسفانه برخی که از زمره بهایم جای دارند از خصوصی ترین لحظات زندگی آدما فیلم تهیه می کنند و در معرض دید همه قرار می دهند.

طی چند ساله که فیلمهایی از مراسم عروسی،جشن تولد،هنگام مرگ، مریضی،تصادف،عمل جراحی و .... مثه قارچ بین افراد ناآگاه دست به دست میشه.

خدا کنه این معضل ریشه کن بشه. (2501624) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۳:۰۴:۲۰
بیشتر مسئولان از این فیلم ها ترس دارند چون خلافکاری های آنها را با مدرک آشکار می کنند (2501762) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۶:۰۲:۳۷
جالبه کسی مصاحبه نکرد بگه این هم تقصیر احمدی نژاده !!!

هه هه هه (2501921) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۵:۳۱:۴۷
شما ديواري كوتاهتر از پزشكان پيدا نكرديد چرا نميگيد اعتماد به پرستاران خدشه دار مي شود؟ (2500119) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۵:۳۶:۵۹
متاسفانه همین افرادی که در روز تشعیع جنازه مرحوم پاشایی شرکت کرده بودند با آن حرکات و دوربین های موبایلی که نمونه بارزی از همین بی اخلاقی و انتشار فیلم در فضای مجازی هستند
لفرادی که دوربین خود را به سمت هر کسی میگیرند تا مگر سوزه ای ضبط کنند و شب در واتس آپ اشتراک بگذارند
متاسفم بخاطر این افراد بظاهر روشنفکر و متمدن نما (2500123) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۵:۵۱:۰۱
وقتي اخلاق در جامعه در اين حد نازل ميشود كه مسوولان با فيلم و عكس همديگه رو تهديد ميكنن از اين بهتر ميخواستين بشه؟ (2500143) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۱:۰۴:۲۸
آفرین، همین میشه که می بینیم! الناس علی دین ملوکهم. وقتی مردم می بینند که مسئولانشان با دوربین مخفی از هم آتو می گیرند تا بتوانند باج بستانند، چرا آنها از دوربین در جهت خواسته های خودشان استفاده نکنند؟ نویسنده محترم به جای درخواست از مسئولین برای رسیدگی به این موضوع، باید آسیب شناسی می کرد و از مسئولین می خواست اول خودشان این عادت ناپسند را ترک کنند تا مردم هم آن را ترک کنند. (2500631) (alef-10)
 
مرتضی م
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۳:۱۶:۰۹
حرف شما درسته

ولی وقتی ما اون افراد رو بد میدونیم نباید کار زشت همونا رو تکرار کنیم یابگیم همینه دیگه... (2500980) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۷:۲۳:۰۵
عزیز جان
این چه مقایسه‌ای که کردی؟؟؟؟؟
حریم خصوصی (عکس بیمار در بیمارستان بدون اجازه) چه ربطی داره به یک حادثه مشهود اجتمایی (حادثه میدان کاج)؟؟
یکبار هم که میخواهید حرف خوب و اخلاقی بزنید، این تفکر امنیتی اجازه طرح صحیح مطلب را نمیده! (2500229) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۱:۲۳:۵۶
ربطش در اینه که تو حادثه میدان کاج هم مردم با بی تفاوتی مشغول فیلم گرفتن با موبایلهاشون بودن (2501656) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۸:۰۴:۴۸
چقدر وزیر بهداشت دوسنت داشتنیه (2500271) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۸:۳۷:۵۷
زمانش فرا رسیده که فرهنگ استفاده صحیح از فضا های مجازی اجتماعی در مدارس دبیرستان ها آموزش داده شود.......تعلل و عدم باور به اینکه فضا های مجازی اجتماعی جزیی جدا ناپذیر از آینده است ما رو بیشتر در قعر چاه بی فرهنگی ها فرو میبرد....... (2500310) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۸:۵۲:۴۲
سلام -اینها نشان از فرهنگی دارد که توسط صدا و سیما در جامعه ترویج و نهادینه شده است و ان فرهنگ چشم و هم چشمی و مرغ همسایه غاز دیدن است-در اکثر افراد جامعه تفکر پز دادن و این را من دارم و شما ندارید جا افتاده و همه میخواهند با این دید فخر فروشی کنند-نصف مردم ما نصف دیگر را اصلا ادم حساب نمیکنند و علت ان هم همان تجمل گرایی و چشم و هم چشمی است و لی اینکه علت ان چیست و چرا ریشه های بسیاری دارد که یکی از انها تحقیر مردم توسط مسولان است مسولانی که هزار مفسده میکنند ولی اب از اب تکان نمیخورد. (2500327) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۸:۵۴:۴۳
بعضی‌ رفتار‌های فردی و اجتماعی در ایران نیازمنده تحقیق و ریشه یابیه. به نظر مردم به طور مستقیم و غیر مستقیم میخواهند موجب جلب توجه شوند، حالا یک راه اون تهیه فیلم و پست کردنش در شبکه‌های اجتماعیست. من در کانادا زندگی‌ می‌کنم. چند هفته پیش یک سرباز کانادایی در جلوی پارلمان کشته شد، در مراسم تشییع و ادای احترام به سرباز که در تلویزیون نشان داده شد، من یک عدد دوربین موبایل هم ندیدم که کسی‌ به دست داشته باشد. گویی نفس احترام برای همه مهم تر بود. حالا مقایسه کنید با مراسم مرحوم پاشایی. در بعضی‌ عکسها که در اینترنت دیدم، همه دوربین به دست در حال فیلم گرفتن بودند. (2500329) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۲۰:۰۲:۲۷
اشاره درستی کردید.
از نظر روانشناسی شخصیت، اکثر افراد حاضر در شبکه های (به ظاهر) اجتماعی گرایش شدید به خودنمایی دارند. و اغلب از خود چیزی برای ارائه ندارند ( البته به جز عکس های خودشان در فیگورهای مختلف!) لذا نیاز به خوراک دارند و برای تهیه این خوراک ساده ترین راه را انتخاب می‌کنند. یکی از این راه ها، اثبات حضور در یک رویداد مهم است. ( به عنوان نمونه به عکس های «سلفی» گرفته شده در کنسرت ها یا ورزشگاه ها می توان اشاره کرد )
به هر حال نقش عوامل تربیتی در خانواده در حال کمرنگ شدن است و اکثر افراد آنگونه که خود می‌ خواهند رفتار می کنند. این رویه باید در نسل های بعد اصلاح شود. (2500394) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۹:۲۴:۳۶
الناسُ علی دینِ ملوکِهِم (2500347) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۹:۴۸:۰۲
یک نکته خارج از بحث عرض کنم: «کمپین» ها را معمولا انسان‌های بیکار تشکیل می‌دهند! انسان‌های درست و حسابی، بی‌ سر و صدا «اقدام» می‌کنند. (2500370) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۱۱:۳۹:۴۶
خجالت بكشيد
همه مشكلات اين روزهاي ايران پزشكان هستند؟
وقتي فيلمي در اتاق عمل گرفته شده و پزشك مشغول عمل جراحي است و خودش در فيلم ديده ميشود چه كسي بجز خدمه و پرستار اتاق عمل ميتىاند فيلم را بگيرد.
دست برداريد ازين عداوت بي حاصل با پزشكان .
خسته نشديد اينقدر آب در هاون كوبيديد!؟ (2500869) (alef-10)
 
پیام
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۲۱:۲۶:۵۰
موبایل بدستی از زمانی آغاز شد که اعتماد مردم به فیلمها و مستند سازیهای تلویزیون از بین رفت .فیلم میگرفتند تا حقیقت را به نزدیکان نمایش دهند . حقیقتهایی که باید از شبکه ملی پخش میشد . کم کم این مدل فیلم گرفتنها هم به حاشیه گرایید و ...
. بیایید اعتماد را به مردم بازگردانیم که ریشه بسیاری از نا حنجاریهاست (2501657) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.