نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240652
چالش هاي رسيدن به توافق جامع هسته اي؛
زياده خواهي هاي آمريكا و هفته های محدود پيش رو
بخش خارجي الف، 16 شهريور 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۸
نمايندگان جمهوري اسلامي ايران و آمريکا، هفته گذشته روزهاي پنجشنبه و جمعه، مذاکرات دو جانبه خود را در سطوح سياسي و کارشناسي در شهر ژنو سوئيس برگزار كردند تا از اختلافات خود در راه رسيدن به توافق جامع هسته ای بکاهند و پرانتزهايي را که در پيش نويس متن توافقنامه هست بردارند. اختلافاتي که به نظر مي رسد بيشتر بر سر موضوعاتي نظير ميزان غني سازي، مدت زمان توافق جامع، نحوه لغو تحريم ها، تاسیسات آب سنگین اراک و فردو بوده است.

بدون شك مهمترين عامل اختلاف برانگيز در مذاكرات هسته اي با كشورهاي گروه ۱+۵، كم و كيف غني سازي در ايران و مدت زمان توافق جامع است.

در همين راستا بود كه پایگاه خبری المانیتور به نقل از یک مقام ناشناس ایرانی مدعی شد تهران با کاهش سانتریفیوژهای خود از ۱۰ هزار دستگاه به ۷۰۰۰ دستگاه موافق است اما بلافاصله اين خبر با تكذيب مقامات ايراني روبه رو شد.

ابتدا خبرگزاري ها به نقل از یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته‌ای كشورمان حصول هرگونه توافق در خصوص تعداد سانتریفیوژها را تکذیب و سپس بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی نيز تأکید كرد كه در حال حاضر هیچ بحثی درباره تعداد سانتریفیوژها مطرح نیست. كمالوندي در ادامه عنوان كرد: كه ایران و ۱+۵ پیشنهاداتی را درباره میزان غنی سازی مطرح کرده‌اند و ما نیز گفته‌ایم که میزان غنی سازی باید براساس نیاز عملی ما باشد و مقامات کشور از جمله مقام معظم رهبری نیز نیاز عملی کشور را اعلام کرده‌اند.

درباره زمان توافق جامع هستهاي نيز آمريكا هميشه خواهان اين بوده كه ‌‌این زمان حتما دو رقمي و حداقل ۱۰ ساله باشد اما ايران عنوان كرده زمان یک رقمی کفایت می‌کند.

همچنين طرفين در قبال نحوه لغو تحریم ها نظرات متفاوتي دارند. همان گونه كه ظريف چند وقت پيش گفته بود ايران خواهان اين است كه توافق منجر به مراجعه به شورای امنیت (مانند سازوکار تصویب تحریم ها) شود و کشورهای تحریم کننده با همراهی سایر کشورها، قطعنامه ای را به تصویب برسانند که تحریم ها لغو شود. همچنين به نوشته ‹‹ايران هسته اي››، تهران معتقد است تحریم‌های یک جانبه اعمال شده از سوی آمریکا حداکثر تا پایان دولت باراک اوباما بايد از سوی کنگره لغو شود اما آمریکا جدول زمانی بلندتری را پیشنهاد می دهد.

با توجه به مختصات ارائه شده از دستور كار مذاكرات به نظر مي رسد مقاومت مذاكره كنندگان ايران و زیاده خواهی های غرب، رسیدن به توافق جامع را با مشکل و چالش روبه رو کرده است.

آن چنان كه حتي پیتر جنکینز، سفیر سابق انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی و ریچارد دالتون، سفیر سابق انگلیس در ایران در مقاله ای برای موسسه سلطنتی امور بین الملل نيز به اين موضوع اشاره و عنوان مي كنند كه برخی از درخواست های كشورهاي ۱+۵ غیر واقعی است و دیپلمات های امریکا و اروپا در مذاکره با ایران برسر برنامه هسته ای یا باید درخواست های خود را محدود کنند یا این که خطر از دست رفتن فرصت های بدست آمده برای این توافق را به جان بخرند.

جنکینز و دالتون در این گزارش گفته اند: این خطر وجود دارد که شش کشوری که سرگرم مذاکره با ایران هستند، به علت تلاش برای اعمال محدودیت بر فعالیت های غنی سازی ایران که با احساس هویت شدید آن به عنوان کشوری مستقل مغایرت دارد، امکان دستیابی به راه حل را از دست بدهند.

در كل به نظر مي رسد یکجانبه‌گرایی آمريكا و تلاش براي اعمال محدويت هاي راهبردي عليه برنامه هسته اي ايران و عدم رفع تحريم ها طبق يك جدول زماني محدود و مشخص، دستیابی به نتایج مشخص در جهت رسيدن به توافقنامه جامع را با مشکل روبه رو كرده است.

قرار است ۲۰ شهريور (۱۱ سپتامبر) در وين دور بعدي ديدارهاي دوجانبه ميان ايران و سه کشور اروپايي انگليس، فرانسه و آلمان در سطح معاونان وزيران خارجه برگزار ‌شود. همچنين مذاکرات بعدي ايران و ۱+۵ ،۲۷ شهريور (۱۸ سپتامبر) به مدت دو روز در نيويورک و پيش از نشست مجمع عمومي سازمان ملل برگزار شود.

به نظر مي رسد حالا همه نگاه ها به جلسات حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل باشد كه اگر در آن ديدارها اتفاق خاصي نيافتد، احتمالا مذاکرات با عدم حصول به نتيجه در نهايت روبه رو خواهد شد اگر چه برخي تحليل گران معتقدند در آخرين لحظه طرفين با كوتاه آمدن از خواسته هاي خود به توافق مي‌رسند.
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۰۹:۲۸:۴۳
به هیچ‌ عنوان پذیرش و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی محلی از اعراب ندارد. پروتکل الحاقی چارچوبی برای جاسوسی‌هاست که کشور را به شدت آسیب‌پذیر می‌کند و شیاطین در این میان کار خود را بلد هستند اگر این پروتکل را بپذیریم و محدودیت برنامه هسته‌ای را کامل کنیم آمریکا و انگلیس باز هم از ما راضی نخواهند شد. (2362380) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۱:۴۴:۱۷
پروتکل الحاقی را اکثر کشورها امضا کرده اند از جمله کشورهایی غربی مثل کانادا از اول هم آنها خواهان بسته شدن فردو و اراک و امضا شدن پروتکل الحاقی بودن حالا مثل اینکه ایران هیچکدام را نمی خواهد اجرا کند پس برای چی اصلا ایران مذاکره کرد! موضوع این هست غنی سازی ونیروگاه اتمی اصلا بدرد کشور زلزله خیز ایران نمی خورد و این همه قبول تحریم بدبختی اقتصادی برای هیچ هست! (2362551) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۰۶:۵۳
هیچی دیگه ، یکدفعه بگو مملکت رو دودستی تقدیم خارجی ها کنیم . (2362998) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۲۳:۴۵:۵۱
آخ جون یعنی دوباره دلار وطلا میره بالا ؟ بد جوری ضرر داده بودم ! (2363409) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۱۲:۱۷
الان که غرب در حال تحریم روسیه است بهترین موقعیت برای ایران است که تن به خواسته های غربی ها ندهد ، همه میدانند که خواسته های غربی ها هیچ پایانی ندارد . (2363005) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۲۲:۵۸:۴۱
ازین فکر ها نکن ، اونها حساب همه جاشو میکنن، یه روزی بود میگفتین اگه اروپا از ما نفت نخره،نفت میشه بشکه ۲۰۰$ . دیدی اب از اب تکون نخرد ، تازه ارزون تر هم شد (2363354) (alef-10)
 
محمد بجنورد
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۱۲:۱۷
منفی (2362774) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۰۹:۲۸:۵۵
تحریم‌های آمریکا کاملا حساب شده است. آمریکا با این تحریم‌ها برای ایران پیام دارد که اگر نخواهید کوتاه بیایید آماده افزایش تحریم‌ها هستیم! بنده به عنوان یک هم‌میهن می‌گویم اگر ما فشارهای اقتصادی را امروز به جان بخریم و آمریکایی‌ها عرصه را بر ما تنگ کنند اما کشور ما با سرعت در اسرع وقت به جایگاه قدرت اتمی در ابعاد صنعتی برسد به مراتب بهتر از روزی است که ما به خیال رفع فشار غرب گول او را بخوریم و زمان طلایی برای اتمی شدن را از دست بدهیم. (2362381) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۱:۱۸:۲۴
ما مشكلات اقتصادى رو تحمل ميكنيم، مسئولين هم بچه هاشون رو ميفرستن امريكا و انگليس براى ادامه تحصيل. (2362509) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۱۹:۰۷
این مزه هایی که شما میریزید ارتباطی با موضوع نداره .
ضمنا ،تمام مسئولین بچه هاشون رو میفرستند خارج ؟ تمام مسئولین ؟؟ (2363017) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۲۰:۳۱:۴۹
مزه ریختن نیست.سه هزار بورسیه غیر قانونی مزه ریختنه؟ واقعیت محضه. وقتی تحریم هستیم مسئولین هم باید فشارش رو دقیقا مثل مردم حس کنند. چیز عیجیبیه؟ (2363227) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۱:۳۲:۵۱
حالا گیریم که در ابعاد بیشتر هم غنی سازی کردیم وقتی قرار نیست استفاده نظامی بشه به چه دردی میخوره؟ کیک زرد بیاریم سر سفره مردم؟! حتی فرض کنیم بمب اتم ساختیم! اونوقت که دیگه دوست و دشمن همه به ما پشت خواهند کرد و احتمالا نفت و همه چیز دیگه کاملا تحریم میشه!‌ با بمب میشه شکم بچه هامون رو سیر کنیم؟ کره شمالی سرزمینی سرسبز و مردمی پر تلاش داره اما چرا مردم همین کشور از روی گشنگی به آدم خواری روی آوردن؟ جوابش «تحریمهای سنگین» هست! تو دنیای امروز نمیشه بدون رابطه با خارج زندگی کرد. هدف تعالی کشور هست نه چیز دیگه!‌ مسئولان کشور لطفا هدف و وظیفه اصلی خودشون رو فراموش نکنن! افزایش مشکلات اقتصادی کل نظام رو به خطر میاندازه! داشتن بمب برای دور کردن دشمن خارجی چه سودی داره وقتی مملکت ممکن هست از داخل از هم بپاشه؟‌ (2362534) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۲۱:۰۰
می دونی؟؟ پول نفت هستش که شماها رو اینطوری کرده اگر نفت نداشتی قدر صنعت هسته ای را می دونستی دوست عزیز حتما نباید استفاده نظامی میشه بعنوان سوخت کشتی ها زیر دریای صنعت و دارو سازی ودر مان بیماری ها میشه استفاده کرد برو بجای این اراجیف یکم مطالعه کن (2363022) (alef-3)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۸:۰۴:۵۹
شما هنوز نمي داني که انرژي هسته اي فقط بمب اتم نيست، بلکه انرژي هسته اي يعني صنعت ، توسعه و به عبارتي ديگر پيوستن به کشورهاي توسعه يافته است که امريکايي ها و اروپايي ها اين را نمي خواهند و بمب اتم بهانه اي بيش نيست چرا که خودشان با داشتن بمب هاي اتمي بسيار قادر به استفاده آنها نيستند و اگر هم باشند اين کار را نمي کنند، آنها نمي خواهند که ايران انرژي هسته اي داشته باشد.
ضمنا اگر انرژي هسته اي بدرد بخور نيست، پس چرا آنها اينقدر اسرار دارند که ما آن را نداشته باشيم و اين نشان دهنده اهمين انرژي هسته اي است. (2363083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۱:۴۴:۵۳
وقتی آمریکا به تحریم‌های جدیدی علیه ایران دست زده یعنی علیه توافق ژنو اقدام کرده است. این کلمه «روح توافق» چه صیغه‌ای است که گفته می‌شود اقدام آمریکا خلاف روح توافق است؟ خیلی راحت و بی‌طرف اعلام کنند خلاف توافق است. مماشات تا چقدر؟ (2362554) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۱:۵۰:۱۰
عرصه اتمی! بهتر بود از عرصه اقتصادی فرهنگی اجتماعی سخن می گفتی، عرصه اتمی هیچ کمکی به مردم ایران نمی کند کشورهایی پیشرفته مثل سویس -زاپن. از این عرصه رادیواکتیو و سرطان و... خودشان خارج کردند آلمان هم تا چند سال دیگر خودش را خارج می کند ما با اصرار با این همه زلزله می خواهیم اتمی شویم! (2362560) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۳:۰۹:۲۶
میشه لطفا این اتمی شدن را توضیح دهید ببینیم چیه؟ (2362667) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۰۸:۲۹
دوست عزیز فکر می کنی که با رسیدن به قدرت اتمی مشکل حل می شه؟؟ تازه می شیم کره شمالی .تحریمها آن چنان بلایی سر کره آورده که کشور بطور کامل فلج شده تو روز چند ساعت برق دارن و یکسری می تونن تو ماشینا شون بنزین بریزن !!!مردمش هم تو بی امکاناتی و بدبختی دست و پا می زنن .قدرت اتمی برای یه کشور عزت نمی یاره سویس رو نگاه کنید و به فکر باشید که جامعه جهانی و مراودات بین کشورها هست که منزلت یه کشور و مردمانش رو بالا یا پایین می بره. (2362765) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۲۶:۲۹
بعدش جنگ میشه اخه یعنی قبل قدرت اتمی شدن (2362791) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۳۵:۰۷
آیا میدونید چه با عدم توافق و توافق دشمن هم چنان غلط خود را میکند.... (2362800) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۵:۱۴:۲۶
زمان طلائی برای اتمی شدن!!!
فشار اقتصادی را به جان بخریم؟؟
من طاقت فشار بیشتر ندارم شما و رفقات داری بسم ا...
شماها جیبتان پره و نفستون گرم و اصلا" هم بفکر هم میهنت نیستی که اگه بودی,که اگر صنعتکار بودی,که اگر کارآفرین و تولیدی و کارگاه و کارخانه داشتی, که اگر کارگر و حقوق بگیر بودی , اونوقت از این حرفا نمیزدی , مگه چند سال عمر میکنیم که همش در تحریم باشیم ؟ (2362848) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۱۷:۲۵
همون بهتر امثال شما زمان پیامبر و ائمه نبودین چون فاتحه دین می خوندین
جونتو که نمیگیرن شما باید امثال داعش بالا سرتون باشه تا قدر کشور و دین وهموطن هاتون رو بدونید (2363014) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۲۴:۴۹
وقتی زور میگن چیکار کنیم ؟ نباید اجازه بدیم که تحقیرمان کنند . (2363031) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۱۶:۰۷:۵۹
مگه تحریم با هسته ای شروع شد که باکنار گذاشتنش تموم شه؟ مگه همین حالا که تو توافقیم هر هفته افراد و شرکتها تحریم نمیشن؟ (2364737) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۰۹:۲۹:۲۲
حتی با اگر زیاده خواهی ها دو برابر این هم بشود توافق به نفع ایران میباشد خواهشا لباس حزب رو کنار بگذارید و منطقی به مسئله نگاه کنید (2362383) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۲:۰۲:۳۰
بعد شما با كدوم تفكر و فلسفه توافق به هر نحو رو به نفع ايران ميدونيد؟
با فلسفه بخواب و لذت ببر؟ نه دوست من! يكبار بايد بميريم بهتره در راه اعتلاي وطنمون باشه!!! (2362575) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۲:۰۸:۱۰
پیوند زدن رفع مشکلات اقتصادی کشور با پذیرفتن شروط 5+1 اشتباه و غیرمنطقی است. بهتر است عده ای این پنیه را از گوش خود در بیاورند. (2362590) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۲:۳۰:۴۳
گويا آمريکا در ارزيابي که از دولت اعتدال داشته، مطمئن شده است که اين دولت در مقابل تحريم‌هاي جديد وضع شده جواب قاطع و محکم نخواهد داد، و لذا تحريم‌هاي جديد را وضع کرده است. دولت بايد با اصلاح رويه خود اين تصور آمريکا را از بين ببرد وگرنه در آينده نيز در روي همين پاشنه خواهد چرخيد. (2362619) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۰۰:۴۴:۱۱
تحریمها جدید نبود اینو شما هم میدونید !! اگر منظورتان از جواب قاطع ترک میز مذاکره وبرگشت به نقطه اول است این دقیقا همان چیزیست که بیش از همه اسرائیل مشتاق آن است وتیم مذاکره کننده ایران هرگز چنین هدیه ای به آنها نخواهد داد ! (2363463) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۳:۲۷:۱۵
شما به یک سوال ساده جواب بدهید که اگر زیاده خواییها دوبرابر هم بشود چگونه این توافق بنفع ایران خواهد بود؟ همین حد را هم بدانید که عمل نخواهند کرد و قصدشان خلف وعده و ماست مالی است . تاریخ معاصر رابخوانید اگر یک مورد ، فقط یک مورد پیدا کردید که خلف وعده نکرده باشند دست ها ی من در مقابل شما کاملا بالا . (2362700) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۱۴:۴۸
خوش خيالي افسانه اي (2362780) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۴۷:۱۸
سلام

موافق نظرتون نیستم

داشتن سلاح اتمی در این جهان که قانون جنگل حاکم است یک ضرورت عقلی است. شما به وضعیت روسیه نگاه کنید اگر سلاح اتمی نداشت تا حالا هزار باره توسط غربیها دریده شده بود . ما که از روسیه گنده تر نیستیم. (2362815) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۴۷:۵۷
سلام

موافق نظرتون نیستم

داشتن سلاح اتمی در این جهان که قانون جنگل حاکم است یک ضرورت عقلی است. شما به وضعیت روسیه نگاه کنید اگر سلاح اتمی نداشت تا حالا هزار باره توسط غربیها دریده شده بود . ما که از روسیه گنده تر نیستیم. (2362817) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۰:۵۶:۱۵
آینده رو من الان با ضریب اطمینان بالا پیش بینی می کنم هیچ اتفاق مهمی آنطوری که قابل ذکر باشد و دنیا رو این رو به ان رو کنه اتفاق نمی افته اولش ما شاهد یک حرکت لاک پشتی در مذاکرات خواهیم بود و بعد ناگهان توقف توقف طولانی بعد همینطوری زمان می گذرد و می گذرد و می گذرد ما برمی گردیم سر خانه اول اسراییل بی همه کس هم به جنایت های خود و تهدیدهایش ادامه می دهد امریکا اختلاف بیانداز حکومت کن اعراب هم آتش بیار معرکه (2362482) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۱:۴۶:۴۱
وقتی دولت و دولتمردان ما در مقابل تحقیرهایی که آمریکایی‌ها می‌کنند کوتاه می‌آیند و جواب درخور شأن آنان نمی‌دهند لااقل مجلسی ها پا پیش بگذارند و با تصویب یک مصوبه جواب دندان‌شکن به بیگانگان بدهند. (2362557) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۲:۳۱:۰۰
با توجه به تحريم چندين شرکت و شخصيت از سوي وزارت خزانه‌داري آمريکا به بهانه نقض تحريم‌ها، چطور مسئولين اجرايي همچنان بر طبل مذاکره مي‌کوبند و ذره‌اي از اعتمادشان به اين قدرت پوشالي کاسته نمي‌شود؟ اي کاش به همين اندازه نيز به منتقدين و دلسوزان و مردم کشورمان هم اعتماد داشتند؟ (2362620) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۳:۲۳:۰۸
باید همانطور که جلوی هواپیمای نظامیان آمریکا را گرفتیم، در مذاکرات محکم بوده و جلوی زیادی خواهی آنها را نیز بگیریم. (2362692) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۴:۲۹:۱۸
آمریکا خودش بمب اتمی داره و لی از بمب اتمی ما می‌ترسد . (2362795) (alef-3)
 
شاهرخ
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۶:۳۷:۰۳
لابد انتظار داری چون امریکا بمب اتم داره پس همه باید داشته باشند!!!!!!!!!!!!!
حاضری مجوز حمل سلاح رو لغو کنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حاضری هرکس بتونه تفنگ بخره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2362973) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۲۸:۵۰
شما ایرانی هستی یا امریکایی ؟
این نظر شما دقیقا میتواند از یک فرد امریکایی باشد . (2363036) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۷:۳۶:۰۸
یه کم هم از حق و حقوق کشورت دفاع کن ، دوست عزیز . (2363049) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۵:۰۳:۰۳
مملکت و اقتصاد توان تحریم بیشتر را نخواهند داشت و با در نظر گرفتن وضع فعلی ایران و منطقه در حال حاضر رسیدن به توافق بهترین و مطلوبترین راهکار است .
قرار نیست که بخاطر رسیدن به انرژی هسته ای مملکت از بین برود . (2362829) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۶ ۱۸:۲۳:۲۴
با سلام

مذاکرات اتمی بین ایران و غرب مثل تمام مذاکرات دیگری است که در تمام تاریخ بشر انجام شده است شما فرض کنید می خواهید تعدای بیل را بفروشید برای این کار مذاکره می کنید . فروشنده می خواهد نقد بفروشد و خریدار به اقساط ، فروشنده خدمات پس از فروشش را محدود می کند و خریدار برعکس و غیره و غیره موضوع مهم این است که نه فروشنده و نه خریدار نمی خواهند مذاکرات به هم بخورد بنابراین بایکدیگر تعامل می کنند و می روند به سمت شرایطی که نه فروشنده از فروشش ضرر کند نه خریدار این یعنی برنده برنده . تیم دیپلماسی ایران به رهبری دکتر ظریف توانایی کامل برای این مدل مذاکرات را دارد اما در داخل ایران گروههای مختلف ساز های مختلفی می نوازند . چرایی اش را در این سالها ی اخیر به خوبی درک کرده ایم و با پوست و استخوان لمس . در مملکتی که به خاطر تحریم تعداد زیادی از مردم درمانده خرید و تهیه دارو برای بیماران خود بودند نصف تولید اتومبیل پورشه وارد ایران شده است و آخرین مدلهای گرانترین اتومبیل ها دنیا را کسانی سوار شده اند که در همین سالهای غم انگیز پولدار شده اند . (2363113) (alef-13)
 
سیامک
۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۰۴:۱۹:۱۴
پیامبرخدا در قران روایت کرده علم اگر درثریا هم باشدمردمانی از پارسی به ان دست خواهند بافت چرا حالا که پارسی ها به این علم دست یافته اند بخاطر جند کشور زور گو نبایداز ذر راه صلح استفاده کنیمامریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند (امام خمینی ره) (2363549) (alef-10)
 
مردم
۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۰۸:۰۹:۲۱
بابا غلط كرديم مذاكره نمي خواهيم!
تكليف ما را مشخص كنيد اگر تحريم و وضعيت مثل قبل است يك جور بايد براي زندگي و ادامه حيات مان برنامه ريزي كنيم اگر نه كه با اميدوار شرايط بهتر براي يكسري چيزها در زندگيمان برنامه ريزي كنيم والا تو هوا زمين مانديم! (2363646) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۷ ۰۸:۲۱:۰۳
ما ايراني ها آدمهاي دور روي شديم چرا!
چون واقعيت در مورد انرژي هسته اين نمي گويم ! واقعيت اين است ما براي حفظ خود و توسعه انقلاب و حمايت از متحدانمان نياز به انرژي هسته اي يا همان توانايي ساخت بمب اتم را داريم چون در غير اينصورت با هزينه خيلي كمتر مي شد به انرژي هسته اي كاربردي در صنايع دست يافت! (2363656) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.