نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245017
درباره نتیجه گیری روزنامه جمهوری اسلامی از"معمای قیمت لیمو و آبلیمو"
بخش تعاملی الف - محمد شمشیرگرزاده
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۷
روزنامه جمهوری اسلامی در ستون "جهت اطلاع" مطلب جالبی نوشت که در ابعاد مختلف قابل بررسی است! این روزنامه نوشت:

قيمت هر كيلو ليمو ترش ۸۰۰۰ تومان است و قيمت هر كيلو آبليمو ۵۰۰۰ تومان؛ درحالي كه كه براي توليد يك ليتر آبليمو، ۴ كيلو ليمو لازم است. يا مثلاً قيمت هر كيلو تخمه آفتاب گردان ۷۰۰۰ تومان مي‌باشد و روغن آفتاب گردان ليتري ۹۰۰۰ تومان؛ درحالي كه براي توليد يك ليتر روغن آفتابگردان بيش از ۵ كيلو تخمه آن را نياز داريم. به همين ترتيب گوجه فرنگي كه كيلويي ۲۰۰۰ تومان است و رب گوجه فرنگي قوطي ۳۵۰۰ تومان؛ درحالي كه براي توليد يك كيلو رب گوجه فرنگي، سه و نيم كيلو گوجه لازم داريم.

این روزنامه در انتهای این مطلب نوشت:

براي حل اين معما اگر به اقتصاددان‌ها مراجعه شود لابد مي‌گويند بايد قيمت آب ليمو، روغن آفتاب گردان و رب گوجه فرنگي را افزايش داد! درحالي كه راه درست اينست كه قيمت ليمو ترش،‌ تخمه آفتاب گردان و گوجه فرنگي كاهش يابد.

اما نتیجه گیری و پاسخ این روزنامه به این معما غلط به نظر می رسد و پاسخ صحیح این معما را باید در ماهیت و محتوای آبلیموها و روغن ها و رب گوجه های صنعتی و شرکتی جستجو کرد!

شاید با جرئت بتوان گفت این آمار و ارقام ما را به این یقین می رساند که در آب لیموهای صنعتی بجای آب لیموترش و مواد طبیعی، از اسیدها و رنگ های صنعتی استفاده می شود که این امر در مقایسه مزه و رنگ و بوی آبلیموهای صنعتی و آبلیموهای خانگی به سادگی قابل لمس است.

و در خصوص روغن ها و رب ها و سوسیس و کالباس هم این سوال بوجود می آید که اگر این مواد غذایی از مواد اولیه طبیعی و تازه تهیه می شود چگونه ممکن است قیمت محصول فراوری شده از قیمت مواد اولیه کمتر است؟

بنظر می رسد بهتر است مسئولین امر علاوه بر نظارت به قیمت مواد غذایی صنعتی، نظارت بهتر و دقیق تری هم بر محتویات و مواد اولیه و کیفیت این مواد غذایی داشته باشند.
 
کلمات کلیدی : محمد شمشیرگرزاده
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۰ ۰۹:۴۷:۴۸
نکته ای که نویسندگان از قلم انداخته اند این است که تولید کننده از بازار نمی خرد بلکه محصول را در محل تولید و با نرخ خیلی پایین میخرد مثلا من اصلاع دارم که گوجه فرنگی را کیلویی 3000 ریال شرکت تولیدد کتننده رب از کشاورزان میخرد (2421554) (alef-3)
 
سعيد خالويي
۱۳۹۳-۰۷-۲۱ ۱۰:۱۲:۳۱
بله درسته.قيمت گوجه اي كه مصرف كننده در بازار مي خره 3 تا 5 برابر قيمتي است كه كارخانه دار به مزرعه دار پرداخت مي كند.خوب البته تقلب هم وجود دارد (2423566) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۹:۴۰:۲۷
وقتی که مسئولین بهداشتی می گویند با اب کاه ابلیمو درست می کنند حالا شما نظر بدهید از چه ابلیمو درست می کنند (2425671) (alef-3)