نظر منتشر شده
۴۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267815
کامنت برگزیده الف؛
پاسخی به مطلب «جایگاه حماس در تحولات یرموک»
بخش خارجی الف، 31 فروردین 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۱
حادثه یرموک و دست‌به‌دست شدن این اردوگاه آکنده از رانده‌شدگان فلسطینی که در جریان جنگ‌های متعدد با اسرائیل از موطن خود آواره و در اردوگاه بزرگی در حومه دمشق سالهاست در فقر و فلاکت و آوارگی روزگار می‌گذرانند میان نیروهای سوری و داعش و جبهه النصره و نیز مواضع به‌ظاهر مشعشع که شاید نتیجه خلأ، در بهره‌گیری از اطلاعات صحیح از حوادث درونی جبهه مقاومت در فلسطین در داخل ایران است، موجب شد تا الف نگاهی داشته باشد بر حوادث یرموک ریشه‌یابی علل احساس چنددستگی در میان مبارزان فلسطینی.

این مطلب که تقریباً غیر تحلیلی است مطالبی را مطرح ساخت که در میان خوانندگان الف واکنش‌های مختلف و متناقضی را موجب گردید. در میان کامنت های دریافتی تحلیلی جامع و در عین‌حال حاوی اطلاعات مفید از فرایند تحولات درونی حماس و فلسطینیان دریافت گردید که حیفمان آمد از آن به‌عنوان یک مقاله مستقل در پاسخ به گزارش الف از یرموک استفاده نکنیم.

آنچه پیش روی دارید مقاله بلندی است که توسط یکی از خوانندگان الف به‌صورت کامنت ارسال شده است. معلوم است این دوست عزیز که مایلیم از قلم او در تحلیل تحولات خاورمیانه استفاده کنیم زحمت زیادی را متحمل شده تا چنین با دقت و وسواس این مطلب بلند را تایپ و ارسال نماید. از ایشان تشکر می‌کنیم. انتشار این کامنت در عین‌حال آغازی است بر ستون کامنت های ویژه که از این پس به انتشار تحلیل‌ها و نظرات کاربردی دوستان الف خواهد پرداخت.
  ******************************
تشكيلات حماس هيچگاه همپيمان و همرزم داعش نبوده است. عبارت "اعضاي حماس، متحد سابق خود" در پاراگراف چهارم به هيچ وجه صحت و سند ندارد! جالب است كه خودتان ايراد اتهام كرده و بدون اثبات مدعا، خود را توصيه به "عدم سرزنش " مي كنيد! براي توضيح وضعيت حماس و رد اتهامات وارده در اين نوشته، نكاتي عرض مي شود.

١. در مقطع نخست تحولات سوريه و قبل از تسليح مخالفان توسط بيگانگان و ظهور پديده داعش، اگرچه حماس به لحاظ ريشه داشتن در تشكيلات اخوان و اعتقاد به تفكر اسلام سياسي، با معارضين اسلامگراي سوري همدلي داشت، لكن به لحاظ قدرشناسي از ميزباني سوريه از اوارگان فلسطيني و رهبران حماس، هيچگاه به طور تشكيلاتي وارد جنگ با حكومت اسد نشد.

٢. اگر بعضي افراد از بدنه اين تشكل تاثيرگذار در محور مقاومت، احساساتي شده و خارج از دستور سازماني اقدامي كرده اند، و يا فرضا يك مقام مسوول در حماس در موضعي انفرادي اظهاراتي نامناسب داشته، ربطي به تشكيلات حماس ندارد.

٣. مقامات بلندپايه حماس طي همه اين سالها همواره مواضع محكم خود را در تداوم دشمني با اسراييل و خط سازش اعلام كرده و به پيمان خود با محور مقاومت و قول خود بر عدم به رسميت شناختن موجوديت رژيم غاصب استوار مانده اند. گروهي از رهبران حماس كه در داخل اراضي اشغالي ساكنند، مشقات و مصايب اين وفاداري را متحمل شده و حتي در جنگ ٥١ روزه با نيروي فداكار عملياتي خود و با سلاح ايراني به جنگ گنبد اهنين رژيم اشغالگر رفته اند.

٤. در ابتداي تحولات سريع و كور سوريه حماس اظهار بيطرفي كرد و خواست بين دو گروه ميانجيگري كند، اما نتوانست. دولت سوريه در اعتراض به بيطرفي حماس، رهبران اين سازمان را از سوريه اخراج كرد و واقعيت اين است كه فقط بعضي از انها به قطر رفتند، بعضي ديگر هم رهسپار بيروت و قاهره و ... شدند. 5. در ان زمان اكثر مردم سوريه از نظام حاكم ناراضي بودند، و ايران هم مانند بسياري از كشورهاي منتقد حكومت سوريه، خواستار اصلاحات سياسي وسيع در ان كشور بود. البته تحولات بعدي موجب شد كه مردم سوريه از طلا گشتن پشيمان بشوند و بخواهند به مس قبلي برگردند و بعد از چند سال تجربه جنگ ويرانگر، دوباره به اسد راي دهند و اعتماد كنند.

6. اين سوال براي هر تحليلگر منصفي مطرح است كه در ان مقطع، ايا حمايت حماس از جريان اسلامي اخوان طبيعي تر است يا حمايت قاطع جمهوري اسلامي و مردمسالار ايران از حكومت لاييك، غيراسلامي و ديكتاتوري بعثي سوريه؟! پاسخ سوال بالا اين است كه تحولات سريع منطقه و ورود دستهاي بيگانه براي هدايت تحولات به سود ارتجاع و صهيونيسم، پازل در هم پيچيده اي را ايجاد كرد كه همه محاسبات ظاهرا صحيح را معوج مي ساخت و مختصات جديدي را به منطقه حاكم مي كرد. ج.ا. ايران به عنوان يك قدرت بزرگ منطقه اي و داري سي و چند سال سابقه در مقابله با دسيسه هاي دشمنان و شيوه هاي مختلف انان، در محاسبات خود اشتباه نكرد و از ابتدا قاطعانه و با يك رويكرد صحيح و استراتژيك به حمايت از بشار اسد پرداخت و همين مسير را ادامه داد.

٧. فرضا كه حماس به عنوان يك تشكيلات محدود سياسي - نظامي فاقد تجربه لازم در تحليل شرايط خطير بوده و بعضي از اعضا و مسوولان ان اشتباهاتي هم مرتكب شده باشند؛ در جايي كه اين سازمان به لحاظ جانفشاني شهدا، رزمندگان و رهبرانش نزد ملت مظلوم فلسطين محبوب و در ميان انان داراي پايگاه و ريشه عميق اجتماعي است، نبايد براي برخي محاسبات و رفتارهاي اشتباه از بعضي اعضا به حركت مقاومت اسلامي فلسطين نسبت داده شود و اين سازمان پربركت مورد حمله، تحقير و يا توبيخ قرار بگيرد؛ در حالي كه در قالب تشكيلاتي هرگز عملكرد اشتباهي نداشته است.

٨. اشتباهي كه بخشي از تحليگران ايراني مسايل منطقه مجدانه مرتكب شده اند اين است كه در هر فرصتي بر حذف حماس از محور مقاومت اصرار مي ورزند. حماس در سخت ترين شرايط و در خط مقدم جبهه مقاومت با جنايتكاران صهيونيست مشغول مبارزه است و اتفاقا بعد از همان مقطع مورد ادعاي اين مقاله در" اتحاد حماس با داعش" پليد است كه شاهد تحسين رهبري و "افرين بر حماس " از ايشان هستيم . ولي گويا بعضي دوستان ما دايه مهربان تر از مادر بوده و حتي نداي رهبري در اين خصوص بر انها بي تاثير است! امروز از يك سو حماس در يرموك اسير چنگال ديو سياه داعش است و به تلافي مقاومت در برابر اراذل صهيونيست سربريده مي شود و از سوي ديگر در بعضي محافل تحليلي و رسانه اي ما سرش بالاي دار مجازات به جرم مرتكب نشده است!

٩. دوستان دقت كنيد كه دفاع ما از اسد براي خدمات او در محور مقاومت است و محور مقاومت براي دفاع از فلسطين و ارمان رهايي قدس شريف و نابودي اسراييل تشكيل شده است؛ به بهانه دفاع از اسد، پشت كردن به حماس - مهمترين تشكل سياسي نظامي فلسطيني - امري متناقض است! در حالي كه اين حركت اسلامي و مردمي از سوي جريان سازش و صهيونيسم و همه شياطين در فشار و تحت شكنجه هاي تحريم و محاصره و جنگهاي يكجانبه است!

١٠. ناگفته نماند كه در حملات عليه حماس رد پاي مخالفان اصل وحدت اسلامي - كه از اصول استراتژيك منظومه فكري امام راحل(ره) و رهبري معظم است - ديده مي شود. اين گروه كه داستانهايي از ناصبي بودن مردم غزه و نپذيرفتن خون ايراني براي مجروحان(!) در انبان دارند، گاهي به صراحت و گاهي در لفافه اعتقادات خود را بازگو مي كنند كه بايد حماس را طرد و به جاي او از گروه هاي ديگري حمايت كرد! انها جرم حماس را اصولا چيز ديگري مي دانند!!

١١. در پاراگراف آخر هم در ظاهر اتهامي عليه حماس مطرح شده كه در واقع اتهامي ناروا به كليت اخوان المسلمين است. نويسنده مقاله اين تشكيلات را به داشتن نقشه براي "شكست محور مقاومت " متهم كرده است. اين ادعا نيز بي اساس است. اخوان مصر در مقطع ابتدايي معارضات، از اخوان سوريه دفاع كرد؛ زيرا كه در اوايل انقلاب اسلامي ايران، و در موج نخست بيداري اسلامي، اخوان سوريه به جرم قيام براي اسلامخواهي، از طرف رژيم وقت سوريه بشدت سركوب شده و هزاران قرباني داده بود. دولت مرسي اگرچه در تشخيص اولويت ها و دشمن اصلي اشتباه كرد، لكن هدفش از همراهي با اخوان سوريه، "شكستن محور مقاومت به سود اسراييل " نبود، او در خيال تحقق روياي بين الملل اخوان اسلامي بود كه چنين مواضع نادرستي اتخاذ كرد و خود قرباني اين بلندپروازي شد.

البته فقدان تجربه سياسي كلان اخوان در اداره حكومت را نمي توان در بروز چنين اشتباه استراتژيكي ناديده گرفت. غرض از مزاحمت اين بود كه بايد توجه داشت كه ما هم در دشمن شناسي اشتباه نكنيم و در دام رسانه اي صهيونيسم گرفتار نشويم و با چنين تيترهايي آب به اسيابي نريزيم كه سنگ ان براي امنيت رژيم صهيونيستي مي چرخد و از القاي نگاه منفي به حماس و مقاومت اسلامي مردم فلسطين( نوع غالب كامنتهاي رسيده به الف) به مقاصد شوم خود مي رسد!
دکتر فروز رجایی فر، فعال حامی فلسطین
 
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۸:۵۳:۵۴
این آقا این همه آسمون و ریسمون بهم بافته تا حماس را تبرئه کنه؛ گویی بین خوانندگان الف کسی سایر خبرگزاریها و افاضات مسوولان حماس را نمی خواند و نمی داند؛ سوال اینست که سازمان حماس آیا بجز تشکیل دهندگان و اعضای آن است؟ و سخن و عمل آنها گواهی بر این دارد که آنها از محور ایرانی شیعی هر گاه بتوانند دوری می جویند؛ اگر بتوانند بر ضد آن عمل می کنند؛ بقول نتانیاهوی ملعون " دشمن دشمن تو دوست تو نیست" (2836632) (alef-13)
 
allameh
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۵۳:۰۴
حماس بخشی از النصره است. (2837819) (alef-3)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۲:۱۹
???? اصولا میدانید حماس کی تاسیس شده و النصره کی شکل گرفته ؟ فقط به لحاظ تاخر و تقدم زمانی. حماس سال 1987 یعنی 28 سال پیش تشکیل شده و النصره تنها 4 سال است اعلام موجودیت کرده به عنوان اعتلافی از نیرو های القاعده و مبارزین مسلح در سوریه بر علیه بشار اسد . (2842772) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۴:۳۴:۰۲
اولا نويسنده يادداشت خانمند نه آقا. ثانيا خبرگزاري اي ديگر را هم بخوانيد ولي اجازه دهيد حرف ايشان هم شنيده شود. متاسفانه مدافعان آزادي معمولا تحمل شنيدن مخالف ندارند و تا وقتي که به نفعشان باشد مدافع آزادي اند. (2838435) (alef-1)
 
غریبه
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۹:۱۴:۵۷
تمام مقاله رو با دقت خوندم
هیچ تحلیلی نبود فقط یک توجیه خیلی پیش پا افتاده بود
همونطور که مخالفان حماس رو می کوبند این آقا هم همانطور چشم بسته از حماس حمایت می کنه...
مجال برای پاسخ به تک تک بندها نیست
فقط تعجب می کنم چرا ما اینقد زود دست به کار شدیم توجیه گر دیگران باشیم
در بند اول میگه بصورت عملی وارد مبارزه نشد و فقط اظهار نظر کرد
آیا نمیشه گفت چون توان نظامی بالایی نداشت نتونست وارد جنگ بشه وگرنه شاید بصورت نظامی هم وارد می شود
و بقیه ماجرا... (2836688) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۱:۰۲:۳۹
تعجب از الف که از امیان این همه کامنت عالمانه فقط به طول و عرض کامنت کاربر توجه کرده است و این کامنت را منتشر کرده است (2837331) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۹:۲۳:۱۶
احسنت. چه عجب تحلیلی تقریبا منصفانه در مورد مواضع حماس خواندیم. دوستان مواظب باشیم ، ما نیز مسیری را نرویم که اسراییل طراحی کرده است.
و با بعضا اشتباهات دوستان، پدرانه بر خورد نماییم. (2836702) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۲۲:۱۱:۵۶
خواستم منفی بدم مثبت شد (2839386) (alef-3)
 
سعید تمر
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۹:۲۵:۱۰
نوشته تحلیلی زیبایی بود. حظ کردم. لطفا بیشتر بنویسید (2836709) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۹:۵۲:۳۳
دفاع از اسد دفاع از مدافع حر م است شیعیان علی اجازه نخواهند داد دوباه زینب به اسیری برود (2836763) (alef-3)
 
مازنی
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۸:۴۶:۳۸
شما احساسی فکر میکنی ولی اسد جور دیگه ای( سیاسی ، اقتصادی و...) فکر میکنه ، مطمئن باشید یه زمانی که مصر و اردن وعربستان بهش نزدیک بشن مثل پسرعموهاش ( ولید و عمرو عاص و کوفیان و حماس و....) چنان پشت پایی به ما بزنه که ... من که هیچ اعتقادی به وفا داری اعراب ندارم اینا با خودشونم درگیرن و زنا و بچه های بی فاع خودشونو تو شهرهای یمن وسوریه بمباران میکنن ومی کشن ، مابهتره به سمت کشورهایی بریم که ریشه ایرانی دارن مثل اذربایجان وتاجیکستان و افغانستان و ترکیه و.... وحتی اروپایی وامریکا . (2837576) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۳۸:۴۲
آنچه برای شیعه م مکتب اصیل تشیع بر اساس سیره ائمه اطهار اهمیت دارد، دفاع از انسانیت است؛
حرم حضرت زینب برای همه مسلمین اهمیت و قداست دارد لکن بالاتر از آن جان و مال و ناموس انسان است همانگونه که امام صادق علیه السلام رئیس مکتب تشیع میفرمایند حرمت مومن بالاتر از کعبه است. (2837800) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۹:۵۳:۴۸
دولتهای عربی دشمن اصلی ایران بوده و هستند هر چند امثال شما سعی در ماله کشی نامردی حماس و فتح میکند .ایرانی را شیعه رافضی و توطئه یهود علیه اعراب میداند چرا نمیخواهید قبول کنید من که متوجه نمیشم (2836767) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۲۳:۴۰:۴۶
الان حماس را با فتح یکی کردی؟ (2837235) (alef-1)
 
ذبیح الله مشکاتیان- دکترای تاریخ استراتژیک
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۷:۴۲:۴۶
آنچه که مهم است سیاست و دانایی ماست. اگرچه ادعای خصومت اعراب با ما ایرانیان در بسیاری از موارد درست است و اگر اصولا اعراب قومی نژادپرست نبودند شاید قرآن و اسلام را خداوند در جای دیگری نازل میکرد.
اما......
تنها نباید از یاد ببرید که اعراب اکنون دیوار حائل ما با اسراییل هستند. و هرچه بیشتر در مباررزات آنها با اسراییل بکوشیم برای امنیت خود تلاش کرده ایم. اگر خصومت اسراییل و ایران را فقط ناشی از سیاست و حکومت فعلی ایران میدانید، سخت در اشتباه هستید. کافیست نگاهی به دسیسه های بی حد و حصر اسراییل برای ایرانیان در قبل از انقلاب داشته باشید، چه آنکه همانطور که نژادپرستی اعراب برای ما آشکار است دشمنی یهود با ایرانیان مسلمان و حتی غیر مسلمان از اعصار دور با پیشینه ی بیش از دوهزار سال هم مبرهن است.
راهکار من به شما اینست.
یا دیوار حایل و سنگر خود را مستحکم کنید
یا دست از ملیت و دین خود بردارید و تسلیم اسراییل شوید تا خیالتان از نبردهای خونین آینده راحت باشد.
فرقی نمیکنید اندیشه های لاییک، ملی، مذهبی و یا ... داشته باشید. اسراییل دشمن ایرانیان بوده و هست. جنگ بین اقوام بشری هیچگاه تمام نشده و نخواهد شد. تاریخ تکرار پذیر است. (2837464) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۲۱:۳۶:۴۸
فرموده اید((اگر بعضي افراد از بدنه اين تشكل تاثيرگذار در محور مقاومت، احساساتي شده و خارج از دستور سازماني اقدامي كرده اند...))وقتی محمود الزهار می گوید در صورت حمله اسراییل به ایران بی طرفیم و خالد مشعل می گوید اردوغان رهبر جهان اسلام است و سخنگوی حماس سامی ابوزهری از حمله عربستان به یمن حمایت می کند این ها خارج از دستور سازمانی است؟؟؟کدام سازمان است که سه عضو بلند پایه اش خلاف دستور سازمانی عمل کنند؟؟ (2836957) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۲۲:۱۴:۰۱
داش کسی که خواب باشد با تلنگری بیدار میشود اینان خود را بخواب زده اند (2839387) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۰:۱۱:۴۷
جالب بود (2837286) (alef-1)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۰:۱۲:۳۶
مقاومت اسلامی فلسطین نماینده ما و برادر دینی ما و مورد ستایش ماست.
بر همتشان و عملشان در مقابله با صهیونیسم جهانی احسنت گفته و از خدا پیروزی و نصرت برایشان می خواهیم (2837287) (alef-1)
 
مهدي
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۸:۰۴:۵۵
عجب تحليلي ؟!!!!!!

يعني مي فرماييد وقتي جناب خالد مشعل به همراه سران حماس علنا پرچم

مبارزه را عليه اسد بلند کرد و آن را در هوا چرخاند و از مراسم خود فيلم گرفت ؛

جزء افراد غير موثر حماس بودند !!!!!

از اينها گذشته ؛‌ به نظر شما اگر حماس بعد از اين به قول شما اشتباه استراتژيک

و به قول ما خيانت ؛ تنبيه نشود ؛‌ چه نتيجه گيري پيش خود خواهد کرد ؟؟؟؟ (2837503) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۸:۱۹:۱۰
الف جان خواهشا بنده را روشن کنید !!!
جنگ ما با کل دنیا بر سر اسرائیل است اون هم بخاطر تجاوز این رژیم به فلسطین !! این حضرات فلسطینی وقتی به پی سی میخورند میان ایران و به به و چه چه و با جیب پور از پول برمیگردند . در کشورشان مواضع ضد ایرانی و ضد شیعه میگیرند . تکلیف ما چیست . (2837529) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۳۰:۰۲
سطح تحلیلش خیلی بالاتر از کامنت های متداول بود . . . (2837641) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۳۳:۱۳
این تحلیل همانقدر داری اشکال است که اصل مقاله بود
در هر حال بنظر میرسد اصل مقاله با واقعیات بیشر هماهنگی دارد تا این تحلیل
جهت روشن شدن فقط به دو نکته اشاره می کنم
1. در دین ما هدف وسیله را تو جیه نمیکند
2. الناس علی دین ملوکهم فراموش شده (2837648) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۴۱:۱۲
در قرآن کریم دستور داده شده وقتی بین دو گروه مومنین نزاع در می گیرد در مرحله اول باید سعی در برقراری صلح کرد و اگر نشد به نفع طرف مظلوم وارد معرکه شد.
آیا واقعا دولت ما تمام سعیش را در برقراری صلح در سوریه به ویژه در سالهای اول انجام داد؟
آیا به نتیجه قطعی رسیدند که از اول طرف مظلوم دولت بشار اسد است؟ (2837662) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۰:۲۹:۴۵
نخیر.اگر بین دو گروه مومنین نزاع شد باید توجه انها را به دشمن مشترک جلب کرد.همان دشمنی که این دو گروه را به جان هم انداخته.اگر نشد طرفی که طرح دشمن را علمی میکند محکوم است.او همان ظالم است.نه از نیت بلکه از جهل.تفسیر قران هم سواد میخواهد. (2842164) (alef-11)
 
الی بیت المقدس
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۳۱:۳۵
اولا مشخص است که این کامنت را یک حماسی گذاشته و توضیح بیشتری نمی دهم.
دوما- دو فلطسطینی با چاقو به مسافران یک اتوبوس در تل آویو حمله کردند و بعد حماس بیانیه داد و از این اقدام مردمی به عنوان پاسخ تجاوزات صهیونیست ها یاد کرد. اصولا بخش زیادی از تحرکات ضدصهیونیستی حماس، عملیات مردمی است که حماس در تأیید آن اعلامیه صادر می کند. حالا مسئولین رده بالای حماس موضوعات ضد ایرانی مطرح می کنند و حماس بیانیه ای برای تأیید و تکذیبش نمی دهد که به جایی برنخورد.
کلا موجودیت حماس متکی به بیانیه است انگار. با بیانیه عملیات می کند با بیانیه اعلام موضع می کند و اگر یک بیانیه رسمی در کار نباشد، هر اعلام موضع غیر مسئولانه ای از طرف مقامات ارشد حماس نباید مورد نقد و اعتراض قرار بگیرد. اسمتان را عوض کنید بگذارید گروه بیانیه. اسم حماس برای شما بزرگ است. (2837784) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۳۳:۰۷
وجود دشمن مشترک ویا نوع وجایگاه مبارزه نمی تواند توجیه رفتار گروه های سیاسی باشد زمان زیادی از انقلاب نگذشته بهتر است به روش امام در برخورد با گروه های مختلف مبارز دقت کنیم وهیچگاه امام نمیگفت چون دشمن مشترک داریم پس از فلان گروه حمایت کنیم حتی در اوج جریانات انقلاب وجنگ تحمیلی هم همینگونه بود تعیین تکلیف نشدن وضعیت حماس وموضع این گروه یا بقول شما اعضای آن که اینهم قابل نقد است چون سکان یک جریان بدست رهبران آن است میتواند از تکرار فجایعی مانند آنچه در مصر وتوسط اخوان المسلمین روی داد ودر این مقالخ به سادگی از آن چشم پوشی جلوگیری کند (2837788) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۵۴:۴۹
یادداشت بسیار عالی و پر محتوا و منطقی ای بود (2837824) (alef-3)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۱:۲۴:۵۹
ما متأسفانه در شرایطی هستیم که همواره مجبور به تناقض گویی می باشیم. یک روز از حماس دفاع و روز دیگر آن را رد می کنیم. یک روز اخوان المسلمین را تقدیس می کنیم و بعد آن ها را طرفدار صهیونیست می دانیم. یک روز اردوغان و ترکیه را کشور دوست و برادر و حامی مظلومین فلسطین می بینیم و روز دیگر او را ملعون و اسرائیلی می نامیم...
از این دست تناقضات در همه دنیا هست و در ایران بیشتر. مشکل اینجاست که منافع ملی را لحاظ نمی کنیم و در عوض به همه چیز بوی تقدس می دهیم. اینجاست که تناقضات ما را گرفتار می کند.
آن وقت است که برای یک شهروند سوال مطرح می شود: «محور مقاومت سوریه است یا حماس؟» در حالی که این دو باهم تضاد شدیدی دارند! (2837882) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۱:۳۷:۰۱
پس حمایت حماس از حمله ائتلاف عربستان به یمن رو چجوری توجیح می کنی؟ (2837907) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۱۴:۲۲
مطلب خوب و قابل استفاده است (2838018) (alef-3)
 
فرهادی
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۲۲:۱۹
تحلیلی بجا و جامع بود. ضمن تشکر از نگارنده این تحلیل، خدمت دوستان عزیز چند نکته را معروض می دارم:


اولا: نباید نیمه خالی لیوان را فقط نگاه کنیم و نسبت به نیمه پر آن بی توجه باشیم، اگر حماس در قضیه سوریه مرتکب اشتباهاتی شد، اما این دلیل نمی شود که چشم بسته و صرفا از زوایه موضع حماس در قبال سوریه به تجزیه و تحلیل سیاست های حماس بپردازیم و فراموش کنیم که حماس یک جنبش ضد صهیونیستی است و با دشمن ما و همه مسلمانان یعنی رژم غاصب صهیونیستی در حال جنگ و نبرد است. معیار اصلی اصل مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است. می بینیم که حماس هیچگاه از این اصل عبور نکرده و عملا پایبندی خود را به آن نشان داده است. بهترین گواه هم این است که علی رغم حرف و حدیث برخی عزیزان که بعد از بحران سوریه می گفتند حماس سازشکار شده و به جریان مرتجع عربی پیوسته، اما دو جنگ مهم پس از شروع بحران سوریه علیه نوار غزه روی داد که مقاومت فلسطین و در راس آنها حماس که هدف اصلی این حملات بود، با ایستادگی جانانه و قهرمانانه خود که مورد تحسین مقام معظم رهبری (دام عزه) هم قرار گرفت، نشان داد که به مقاومت و جهاد برای رهایی فلسطین ایمان دارند و این گونه نیست که فریب معادلات منطقه ای را بخورند و دست از مقاومت بکشند.

حال اگر نگاه حماس در برخی مسائل منطقه ای از جمله مساله سوریه با نگاه ما ایرانی ها سازگار نیست، دلیل نمی شود که حقایق عینی را نادیده بگیریم و از روی غرض ورزی و نه منطق موضع بگیریم و اتهامات ناروایی را حتی به دشمن خود چه رسد به مقاومت فلسطین و حماس که با ما ارتباط دارند، وارد کنیم.

ثانیا: ناگفته نماند که حماس اولین طرفی است که جنگ با افراط و تندوری را زودتر از همه کشورها و قبل از شکل گیری داعش تروریست شروع کرد. شاید دوستان منتقد بی اطلاع باشند که حماس در تاریخ 14/08/2009 وقتی چند سلفی تکفیری در غزه به سرکردگی عبداللطیف موسی مسجد ابن تیمیه را اشغال کرده و منطقه اطراف مسجد را امارت اسلامی اعلام کردند، با این تکفیری ها وارد جنگ شد و ظرف چند ساعت آنها را قلع و قمع و مسجد را آزاد نمود.


از آن زمان هم تاکنون عده ای تکفیری های غزه در زندان های حماس هستند و اخیرا هم که داعش اردوگاه یرموک را اشغال کرد، نیروهای امنیتی وابسته به حماس افراد مظنون به وابستگی به داعش را دستگیر و روانه زندان کردند.

اولین کسانی که به مقابله با داعشیان خون آشام برخاستند، اعضای باقیمانده حماس در این اردوگاه بودند.



ثالثا: درباره آنچه پیرامون انتقال دفتر سیاسی حماس به قطر طی سالهای اخیر گفته شده است، بنا به اطلاعی که دارم، نکته مهمی را خدمتتان عرض می کنم:
وقتی که رهبری حماس بنا به شرایطی که مهم ترین آنها به گفته خود این رهبران شرایط نامناسب امنیتی بود، تصمیم به خروج از سوریه گرفتند، همه آنها به قطر نرفتند، بلکه با توجه به مجوز اقامت و داشتن گذرنامه، هر کدام به کشوری رفتند که مدارک لازم برای اقامت در آنجا را داشتند، به عنوان مثال، خالد مشعل چون فقط گذرنامه اردنی و قطری دارد، تنها توانست به قطر برود چون اردن هم اجازه نداد. گفتنی است که وقتی خالد مشعل به همراه هیات همراه خود در سال 1998 از سفر ایران به اردن بازگشت، مقامات اردن در فرودگاه اجازه ندادند که خالد مشعل و هیات همراه وی از هواپیما پیاده شوند، و علت اصلی مخالفت با بازگشت آنها هم سفر به ایران بود، در این میان پس از مذاکرات طولانی با چند کشور تنها کشوری که خالد مشعل و هیات همراه را پذیرفت، قطر بود. و آنها مجبور به سفر به دوحه شدند و از آنجا بود که پس از چند سال به سوریه رفتند و در آنجا مقیم شدند. و وقتی هم که بحران سوریه پیش آمد، خالد مشعل به خاطر داشتن گذرنامه قطری تنها توانست به دوحه برود.
همیچنین، دکتر موسی ابو مرزوق به مصر رفت، اسامه حمدان به لبنان رفت، برخی هم به ترکیه رفتند.

این نشان می دهد که کل رهبران حماس به قطر نرفتند و هر کدام به کشوری که مجوز اقامت در آنجا را داشتند، رفتند.




در پایان، خدمت دوستان عرض می کنم که با توجه به فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری نباید خدای ناکرده با اختلاف افکنی و آب به آسیاب دشمن ریختن، دشمن اصلی و ریشه تمام مشکلات جهان اسلام یعنی همان غده سرطانی را فراموش کنیم. اگر اختلافاتی با حماس داریم و آن هم به خاطر نوع نگاه به مساله سوریه است، نباید خدای ناکرده طوری موضع بگیریم که اولا موجب افتراق و فاصله گرفتن این گروه مقاومت با جمهوری اسلامی ایران به عنوان رکن اصلی جریان مقاومت شویم، و از سوی دیگر، خدای ناکرده موجب خوشحالی رژیم خون آشام صهیونیستی بشیم. (2838050) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۲:۵۴:۴۵
اینا رو چرا به اسد نمیگین که اصلاً از ریشه حماس رو قبول نداره ؟ (2842992) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۵۸:۵۱
کار جالبی بود که کامنت برگزیده رو منتشر میکنید
احسنت
تو مقالات دیگر هم همینکارو بکنید (2838349) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۴:۲۷:۴۹
ما بیشترین هزینه رو برای دفاع از فلسطین می پردازیم ولی این عشق ما اغلب یک طرفه مونده! فلسطینی ها بارها نشون دادن که اولویتشون با اعراب سنی است و همیشه در مواقع حساس علیه ما بودند نمونه آخرش هم حمایت از عربستان در یمن... (2838423) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۰۹:۱۸
من هم استفاده کردم. مطلب و تحلیل جالبی بود. امیدوارم نوشته ها و تحلیل های بیشتری از این دوستمون در آینده بخونیم.
ایشون که ظاهراً اطلاعات میدانی خوبی دارند مناسبه برای تنویر افکار عمومی، به ویژه در مورد مواضع حماس اطلاع رسانی کنند.
فراموش نکنیم که داعش برای انحراف توجه از دشمن اصلی که همون رژیم اشغالگر قدس هست طراحی شده و حماس در خط مقدم جبهه مبارزه با این رژیم قرار داره. (2838505) (alef-1)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۵۶:۵۴
دوستان معلومه چقدم با دقت خوندین متنو!!!
هی نوشتن این اقا این اقا!!
مویسنده مطلب خانوم هستن!! خانوم فروز رجائی فر! (2838620) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۳:۲۴:۲۹
مگر از دقت در متن می شود به خانم یا آقا بودن نویسنده رسید؟ شما چطور این کار را می کنید؟ به ما هم یاد بدهید! (2843061) (alef-13)
 
سید حسین موسوی زاده
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۸:۳۹:۳۶
سلام.
در تحلیل هایی که تاکنون مطالعه کرده ام، هیچکدام به نظرات مطرح شده در این مقاله اشاره نکرده بودند.
تشکر (2839009) (alef-1)
 
محمد.
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۰:۲۳:۲۴
دوست و دشمن شناسی را باید از رهبر امت اسلامی یاد گرفت.همچنانکه دامان اهل حق برای پذیرش دوستان کم لطف باز بوده و خواهد بود اما باید حواسمان باشد که:

هل دادن دوست به ورطه ی دشمنی اصلا درست و عاقلانه نیست، همچنانکه از نادانی او نیز نباید غفلت کرد و توجیه نمودن خطاها و تغافل نسبت به آن هم حدی دارد.

حقا که راست است که اگر خودت مودب نشوی زمانه ادبت می کند.
و متاسفیم که دوستان هم جبهه ی ما در عرصه ی مقاومت آزموده را بارها و بارها می آزمایند.
از نویسنده ی این مقال ، خانم دکتر رجایی فر تشکر می کنیم. (2839660) (alef-1)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.