نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 393518
ارزانی تلخ، تلخی ارزان
بخش تعاملی الف - سجاد خادم
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۰۹


برای ما که همیشه با تورم دست و پنجه نرم کرده ایم و قوت غالبمان شده شنیدن خبر گرانی انواع و اقسام اجناس، مواجه، با ارزان شدن اجناس – ولو یک قلم - برایمان جنبه ی رؤیا دارد. آنقدر که اگر بپرسی، فکر می کنید روزی ممکن است کالایی ارزان شود، بلادرنگ خواهیم گفت. مگه داریم؟! مگه میشه؟!

تابستان امسال اما شاهد ارزانی برخی از محصولات کشاورزی بودیم. به عنوان مثال هندوانه را در کلان شهر ها به قیمت۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان و تقریبا به نصف قیمت مشابه سال قبل می فروختند. ارزانی که عجیب بود اما شیرین نبود. چرا که خبر می رسید هندوانه را سر زمین از کشاورزان کیلویی ۵۰ تومان می خرند! یا در مورد سیب زمینی مثل همیشه نوسان قیمت و خبر دفن بیش از هزار تن سیب زمینی مازاد. وکشاورزانی که مثل همیشه بازنده ی فصل برداشت هستند. و محصولی که روی دستشان می ماند و نرخ خرید حتی تکافوی هزینه ی برداشت و بسته بندی را هم نمی دهد. چه رسد به سود.

لذا خیلی‌ها محصولشان را سر زمین رها کردند و عطای برداشت را به لقایی که وجود نداشت بخشیدند. تنظیم عرضه و تقاضا که باید در فصل کاشت صورت می گرفت مثل هر سال دچار ولنگاری شد و مجددا این کشاورز بود که تاوان داد. این دلال ها بودند که سود بردند. بی تردید برخی از کشاورزان به دلیل نشستن به خاک سیاه و برخی دیگر بخاطر سود ده نبودن محصول امسال، سال بعد دست به کاشت مشابه نخواهند زد. لذا قابل پیش بینی است که سال بعد شاهد عرضه ی کمتر از تقاضا در مورد بعضی محصول های کشاورزی باشیم. به راستی تا کی قرار است بدیهی ترین کار وزارت کشاورزی که همانا ساماندهی و تولید محصولات کشاورزی است روی زمین بماند. با این وضع چگونه می شود توقع داشت روند مهاجرت به کلان شهر ها کند و یا متوقف شود؟!
 
کلمات کلیدی : سجاد خادم
 
آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۹ ۱۰:۴۸:۳۸
واقعا به چشم دیدم
که میوه سر باغ به قیمت ظالمانه خریداری می شد
در حالی که در تهران همون میوه
قیمت سر سام آور داشت

زحمت رو باغبون می کشه
سود و دلال می بره
کی می خواد این معضل حل بشه (3940706) (alef-11)
 
امیر
Belgium
۱۳۹۵-۰۶-۲۹ ۲۱:۴۱:۳۳
البته واقعیتهایی راهم باید درنظر داشت هزینه بارگیری هزینه سرسام اور کامیون هزینه تخلیه بارگیری دروانت هزینه حمل تا مغازه دارایی هجره ای ومغازه دار ودر اخر سود انها .بهتره احساسی قضاوت نکنیم (3941647) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۰۹:۰۷:۳۵
برای اینکه تا ما پول نفت داریم تولید بی ارزشه در کشور (3941954) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۰۹:۴۹:۲۵
دلیل آن دلارها هستند که وابسته به مقامات هستند یا که میوه ایرانی بسیار گران و بی کیفیت به دست مردم می رسد قیمت آن حتی گرانتر از آلمان و با کیفیت بسیار پایین تر از نظر ظاهر و سموم شیمیایی داخل آن هستند (3941979) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۱۳:۴۴:۴۲
پیشنهادتان چیست (3942223) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۱۳:۵۸:۴۳
هیچ وقت (3942237) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۱ ۱۴:۱۹:۲۴
وقتی کشاورزی مدرن بشه و کشاورز سواد لازم برای عرضا محصولش رو داشته باشه. (3959086) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۰۲:۰۴:۳۷
دو نسل قبلی بنده کشاورز بوده و میدانم که چه سختیهایی را متحمل میشوند. تامین امنیت غذایی کشور با این زحمتکشان است. تو روخدا فراموششان نکنید (3941850) (alef-11)
 
داود
United States
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۰۲:۲۰:۲۷
اگر این فاصله قیمت هست چرا کشاورز خودش محصولش رو نمی یاره تو شهر بفروشه!!
این همه وانت تو شهر میچرخن که دارن محصولات کشاورزی میفروشن.
کشاورزهای عزیز هم محصولاتشون رو بیارن تو شهر بفروشن و صفر تا صد سود رو مال خودشون کنن
. (3941858) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۰۳:۱۳:۱۴
یکی از روش ها، اجاره برداشت محصول زمین است. بسیاری از واسه ها یا عمده فرو شها این کار می کنند. رها کردن محصول تا فاسد شود کاری نادرست است که جز نا امیدی و اعتراض مضر چیزی نیست.
===================================
در ضمن کشت پر مصرف ابی، اشتباه است/ کشت هندوانه در مناطق کم اب اشتباه است. (3941873) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۰۴:۴۷:۳۱
برنج چی؟ (3941889) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۰۸:۳۱:۰۰
دولت باید با فعال کردن تعاونیهای کشاورزی دست دلالها را کوتاه کند پول باید از عرق ریختن و زحمت کشیدن دربیاید وگرنه فاتحه کشاورزی که بخش مهمی از اشتغال را بدوش میکشد خوانده است و نتیجه مهاجرت به شهرها و آفت لشگر بیکاران و... (3941939) (alef-11)
 
سالار
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۷-۰۲ ۱۵:۰۷:۲۴
خیلی عالی بود
ممنون (3945666) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.