نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 313615
مقصران احتمالی امحای سیب زمینی‌ها را پیدا می‌کنیم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۲
وزیر جهاد کشاورزی‌ از رشد ۵.۷ درصدی بخش کشاورزی در نیمه نخست امسال خبر داد و در مورد امحای سیب زمینی ها گفت: یا در این باره همکاران تلاش خود را کرده و یا قصور و تقصیر داشته اند که از بازرسی وزارتخانه خواسته ام موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام کند.

به گزارش تسنیم، حجتی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: در برنامه ششم نیز پیشنهاد کردیم که رشد بخش کشاورزی سالانه پنج درصد باشد که این هدف تحقق پذیر است.

وی گفت: اجدادمان از دیرباز با مشکل کمبود آب مواجه بودند اما واقعیت بخش کشاورزی سرزمینهای ما نشان می دهد که ظرفیت تولید کشاورزی بسیار بیشتر از وضعیت تولید فعلی است.

حجتی افزود: برنامه ریزی کرده ایم که حداکثر طی شش تا هفت سال بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته به یک تراز قابل قبولی در محصولات کشاورزی برسیم که یکی از راههای دستیابی به آن توجه جدی به اقتصاد مقاومتی این بخش است.

حجتی در ادامه با اشاره به خرید هر ساله گندم از کشاورزان گفت: خرید گندم مازاد کشاورزان در سال ۹۲ چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال ۹۳ شش میلیون و ۷۰۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۴ با وجود محدودیت‌های آبی به هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تن خواهد رسید.

وی تصریح کرد: حتی می توان ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم را کاهش داد و با استفاده از فنآوریهای آبیاری نوین و انواع کشت و مدیریت آب هم در عین حال محصولات مورد نیاز کشور را نیز تولید کرد.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه بیشتر ذرت مصرفی داخل از خارج وارد می شود افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در افق ۱۰ ساله ۷۰ درصد ذرت مورد نیاز در داخل تولید و در عین حال بازار را نیز رقابتی خواهیم کرد.

اجرای طرح نکاشت در مناطق کم آب
وی در باره طرح نکاشت نیز گفت: طرح نکاشت در مناطقی صورت می گیرد که با محدودیت جدی منابع آب روبرو هستیم و یک محصول در آنجا آب زیادی مصرف می کند بنا بر این بهتر است محصول با مصرف آب کم را جایگزینش کنیم که البته طرح نکاشت تنها در چند نقطه هم اکنون اجرا می شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی در سال ۹۴ هیچ خرید خارجی گندم نداشته است افزود: این شرکت تنها ۳۰۰ هزار تن را وارد کرده که آن هم مربوط به خرید سال گذشته است چرا که خریدهای داخل جوابگوی همه خبازی‌ها است.

وی گفت: سالانه حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن برنج نیاز داریم که به کشور وارد کنیم.

حجتی افزود: البته بر اساس مصوبه ای که گذراندیم قیمت محصولات برنج وارداتی نباید کمتر از مشابه داخلی خود باشد تا امکان رقابت وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: در دو سال اخیر ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی سطح زیر کشت برنج را به علت محدودیت آبی کاهش داده ایم و برآوردها نشان می دهد ۱۲۰ هزار هکتار دیگر نیز امکان کاهش وجود دارد اما در عین حال با استفاده از ابزارهای نوین و مدیریت منابع آب و کشت‌های پیشرفته می توان به میزان زمینهای حذف شده، برنج تولید کرد.

۹۰درصد روغن مصرفی وارداتی است
وی در ادامه تولید مرکبات را یکی از مزایای کم نظیر زمینهای باغی ایران دانست و گفت: در کل دنیا سالانه ۱۰۰ میلیون تن مرکبات تولید می شود حال آنکه ما با یک درصد جمعیت دنیا چهار درصد مرکبات جهان را به میزان چهار و نیم میلیون تن تولید می کنیم.

وی همچنین میزان مصرف روغن در کشور را بسیار بالاتر از متوسط سطح جهانی دانست و افزود: سالانه مصرف روغن در ایران یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است در حالیکه ما کمتر از ۱۰ درصد آنرا در داخل تولید می کنیم و باید برای مصرف آن مدیریت شود.

مافیای بخش کشاورزی را نمی‌شناسم
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بخش کشاورزی داخل مافیا دارد یا نه؟ گفت: "نمی دانم مافیا یعنی چه ما از همه فعالان و تاجران بخش کشاورزی می خواهیم هم منافع ملی را ببینند و هم منافع جیبشان را."

حجتی در پاسخ به پرسشی در خصوص برخی خبرها مبنی بر امحاء ۱۷۰۰ تن سیب زمینی در استان فارس گفت: سیب زمینی امحاء شده فاسد بود و نه تنها برای انسان بلکه برای خوراک دام نیز قابل مصرف نبود.

وی تصریح کرد: سالانه تولید سیب زمینی کشور ۵.۵ میلیون تن است که جوابگوی مصرف داخلی است.

وی گفت: سیب زمینی امحاء شده نیز از نوع برداشت فصل بهاره بوده که خاصیت ماندگاری ندارد در عین حال یا در این باره همکاران تلاش خود را کرده و یا قصور و تقصیر داشته اند به همین منظور از بازرسی وزارتخانه خواسته ام تا موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام کنند.

وی در پایان با اشاره به شرایط بارندگی کشور با بیان اینکه سال گذشته ۱۸ درصد بارندگی کمتر از سال قبل از آن بود گفت: در عین حال مدیریت شد تا پنج تا شش میلیارد مترمکعب هم کمتر از ذخایر زیرزمینی استفاده شود اما هم زمان هفت تا هشت میلیون تن محصول اضافه تولید شد.

وی افزود: این با صرفه جویی و استفاده از فنآوری‌های نوین آبیاری و کشت های مختلف مدرن و همچنین بذرهای متنوع و مقاومت امکان پذیر است.

حجتی همچنین از رشد ۵.۷ درصدی بخش کشاورزی در شش ماه نخست سال جاری خبر داد.
 
کلمات کلیدی : سیب زمینی
 
حبیب
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۱:۴۸:۲۵
سیب زمینی فاسد شده بود چون انبار و سردخانه وجود ندارد. سیب زمینی فاسد شده بود چون آمایش سرزمین نمیدانید یعنی چه. سیب زمینی فاسد شده بود چون باید مافیای وارد کننده باید سبیلشون چرب بشه. سیب زمینی فاسد شده بود چونکه . . . (3354856) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۱:۵۵:۴۷
اگر کسی قصور کرده حتما باید مجازات شود چون پول بیت المال از بین رفته (3354876) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.