توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 353512
ثبت تالاب هامون به عنوان ذخیره گاه زیست کره با اهدا لوح دیپلم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۲
دانشگاه زابل میزبان نمایندگان و مسئولان محیط زیست کشوری و استانی در مراسم اهدا رونمایی دیپلم ثبت تالاب هامون بود.
دکتر محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ضمن خوش آمدگویی، گزارشی از فعالیت های انجام شده در خصوص تالاب هامون از جمله: تهیه سند مدیرت جامع تالاب هامون، گزارش اجلاس پرو و ثبت جهانی تالاب در یونسکو و ... ارائه کرد.
محمودی گفت: این هیات برای رونمایی از سند بین المللی «دیپلم ذخیره گاه زیستکره هامون» به زابل سفر کرده است.
سعید محمودی ادامه داد: با رونمایی این سند از این پس اکوسیستم تالاب هامون در چارچوب قوانین و همکاریهای بین المللی و زیر ذره بین UNESCO ادامه حیات خواهد داد.
وی اظهار داشت: تالاب هامون که روزگاری نعمات خدادادی اش زینت بخش همه هامون نشینان بود، سالهاست به سبب تغییرات اقلیمی و بی مهری های انسانهای زیاده خواه در آنسوی مرزها، با دستانی خالی و آشوبی درونی همدم مردمان منطقه سیستان است.
وی گفت: خشک شدن هامون سبب شده تا ریزگردها، توفانهای شن و گرمای طاقت فرسا مشکلاتی را برای مردم سیستان به وجود آورد.


دکتر ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خوشحالیم که پس از ماهها تلاش از سوی دولت یازدهم تالاب هامون به عنوان ذخیره گاه زیستکره معرفی و لوح آن نیز امروز از سوی سازمان یونسکو به مقامات ایرانی اهدا می شود.
معاون رییس جمهوری گفت: برای ثبت تالاب هامون به عنوان ذخیره گاه زیستکره تمام مسئولان دولت یازدهم در سطح استانی، ملی و بین المللی تلاش بسیاری کردند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: این یک فرصت خوب برای شناسایی بیشتر تالاب هامون در سطح ملی و بین المللی است و برای احیای آن که قلب تپنده منطقه سیستان محسوب می شود، همه باید کمک کنند.
دکتر ابتکار با اشاره به معرفی شهرستان زابل به عنوان آلوده ترین شهر دنیا از سوی سازمان جهانی بهداشت گفت: این منطقه از قرن ها پیش با معضل بادهای ۱۲۰ روزه رو به رو بوده اما با خشک شدن تالاب هامون و نیز تغییر اقلیم آلودگی هوا تشدید شده است.
وی بیان کرد: هم اینک حدود ۲ سال است که وضعیت تالاب هامون بهتر شده و از میزان گرد و غبار و توفان های شن کاسته شده است.


در پایان این مراسم دیپلم ثبت تالاب هامون با حضور نمایندگان سازمان یونسکو، سازمان ملل متحد و مسئولان کشوری و استانی و همچنین نمایندگان منتخب زابل در مجلس شورای اسلامی و اقشار مختلف مردم به دکتر محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اهدا گردید.

 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.