نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 203716
کلاس روش های تست زنی، ضرورت یا کلاهبرداری؟
بخش تعاملی الف - مزبان حبیبی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۳
امروز عصر برنامه ای به اصطلاح آموزشی از صداوسیمای مرکز فارس در حال پخش شدن بود که با شنیدن نکته ریاضی از زیان مجری، علاقه مند شدم که آنرا یاد بگیرم، اما پس از شنیدن نکته کذایی، به عمق فاجعه ای پی بردم که سال هاست از آن اطلاع داشتم.

حل تست ها فقط با یک نگاه، جواب دادن به تست بدون خواندن سوال، مهندسی معکوس، تصویر سازی و مفاهیمی از این قبیل، جملاتی پرطمطراق هستند که بسیاری از دانش آموزان و اولیا را در دام خود گرفتار می کنند.

ذکر نکته ای برای پاسخ چند تست از تست های سال های گذشته چه هنری می تواند باشد، و آیا نکته ی ذکر شده برای کنکور سال ۹۳ نیز قابل استفاده است؟

با توجه به تبلیغات فراوان در یک برنامه آموزشی آن هم برای فروش سی دی ها و دی وی دی های خود، این سوال به ذهن خطور می کند که اصولا چه کسی صلاحیت آنها را برای حضور در یک برنامه تلویزیونی تایید نموده است؟

با چه تخصص و آموزشی شخصی توان تدریس ریاضی و فیزیک و معارف! را پیدا خواهد کرد؟

تب استفاده از کلاس های کنکور در سال های اخیر بسیار بالا گرفته است، آن هم کلاس هایی که معمولا در آن فقط نکاتی بیان می شود که برای تست های سال های قبل طراحی شده است و دانش آموز با یادگیری آن و حل تست های سال های قبل دچار خطای هاله ای شده و خود را به اشتباه توانمند برای حل تست های سال آینده خواهد دید.

بر همین اساس برخی تجربیات سال های اخیر خود را در آموزش ریاضی، خدمت اولیای گرامی ارائه می نمایم.

۱- استفاده از کلاس های کنکور و تقویتی بطور ذاتی برای دانش آموزانی که به هر دلیلی نتوانسته اند از کلاس های رسمی استفاده کنند بسیار مفید است اما کارکرد نکته و تست این کلاس ها، بدترین انتظاری است که می توان از آن داشت.

۲- سوالی را که امروز از دانش آموزان پرسیدم: اگر همه دبیران و دانش آموزان و اولیای عزیز، از امروز تصمیم بگیرند که کلاس ها بگونه ای باشد که هیچ دانش آموزی در شرایط معمولی نیاز به کلاس تقویتی و کنکور نداشته باشد، پس از یک دوره ۵ تا ۱۰ ساله چه نتایجی بدست خواهد آمد؟ اعتقاد بنده این است که چنین امری محال نیست و بسادگی در دسترس است و تدریس دبیران بخصوص علوم پایه باید بگونه ای باشد که دانش آموزی که مستعد و تلاشگر باشد هیچ نیازی به کلاس کنکور یا تقویتی نداشته باشد، هدفی که سال هاست خود را موظف به تحقق آن نموده ام.

۳- برخی از اولیا خود در گرایش دانش آموزان به سمت اینگونه کلاس ها بدون نتیجه، بی تاثیر نیستند، بنابراین سعی کنید از اینگونه کلاس ها فاصله بگیریم و در صورت احساس نیاز فرزندتان، با دبیرانی مشورت کنید که معمولا از پذیرش دانش آموزان خود بصورت خصوصی خودداری میکنند، چرا که پیشنهادات این دسته از دبیران منصفانه خواهد بود.

۴- فرستادن دانش آموز نزد دبیر مربوطه ای که در کلاس رسمی در حال تدریس دانش آموز است برای تدریس خصوصی یا تقویتی، کاری بسیار نادرست است.
 
کلمات کلیدی : مزبان حبیبی
 
سعید حاج سعیدی
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۱۱:۴۱:۴۶
البته باید عرض کنم مهندسی معکوس یعنی رسیدن به جواب درست با حذف پاسخ های غلط چیزی شبیه برهان خلف
و زمانی کاربرد دارد که شما به حدود80% سوالات پاسخ صحیح داده اید آنوقت می توانید به کمک مهندسی معکوس 80% را حتی به نود برسانید ولی اگر چیزی بلد نیستید و مثلا به 20% سوالات پاسخ داده اید با اجرای این روش به 10% خواهید رسید ( به دلیل نمره منفی )
موضوع بسیار گسترده تر از بحث در چند خط هست و فقط یک مثال می زنم در یک آزمون 25 سوالی مثل کلیه دروس عمومی در کنکور سراسری تعداد پاسخ ها توسط سیستم پراکنده می شود مثلا 7 پاسخ الف 7 تا ب 6 مورد جیم و در نهایت 5 مورد دال( کاملا تصادفی)
و امکان ندارد از یک حرف مثلا الف هیچ گزینه ای انتخاب نگردد حال اگر شما 80% صحیح پاسخ داده باشید می توانید با شمارش تعداد پاسخ ها ی گزینه های دیگر، پاسخ مورد نظر را بیابید ( البته همواره در احتمالات ممکن است غلط نیز پاسخ داده شود !) حاج سعیدی کارشناس ارشد مشاوره (1751936) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۱۷:۳۰:۱۶
دوست عزیز اگر دانش آموزی 80 درصد سوالات را پاسخ داده باشد حتما جز 10 نفر برتر کنکور است، چه نیازی به مهندسی معکوس. در ضمن معمولا تبلیغ مهندسی معکوس برای دانش آموزان ضعیف می شود نه 80درصدی ها (1752239) (alef-10)
 
سعید حاج سعیدی
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۲۲:۱۳:۵۵
عرض بنده هم همین بود این روش برای تیزهوشان کاربرد داره نه برای تنبل ها و اونایی که درس نخوندن و فکر میکنن با این طرح کنکور قبول میشن
فکر می کنید کسی که همه درسا رو 100% میزنه واقعا به همه سوالات پاسخ میده نه ! بعضیا رو به این طریق پیدا میکنه (1752493) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۲۲:۰۲:۲۶
بیخیال، روشی برای دانش اموزان 80 درصد به بالا؟ شوخی میکنی؟ (1777781) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۱۳:۰۸:۱۵
دوست گرامي
فرمايشات شما كانلا درست است كه روشهاي تست زني هيچ بار علمي براي فرزندان ما ندارد اما شما تنها در صدد پاك كردن صورت مسئله هستيد . مشكل اينست كه بايستي جواب مسئله را پيدا كرد و اينكه به چه دليلي مردم بسراغ چنين موسساتي ميروند . آيا فكر ميكنيد اگر كنكوري وجود نداشت باز هم درب كلاهبرداري تست زني باز بود؟ البته كه نه . در واقع نياز هاي منطقي مردم اگر حل نشود سرو كله كلاهبردارها به آن حيطه باز ميگردد . مثلا اگر گرفتن وام ضروري آسان بود اين همه موسسات پوشالي براي راه اندازي وام ديگر وجود نداشت . بعنوان مثال عرض كنم چندين سال پيش كه موسسات غير انتفاعي كه ظرفيت پذيرش دانشگاهها را بالا برد وجود نداشت و دختر يكي از دوستان من نتوانست از سد كنكور چندين بار بگذرد نهايتا به كشور هندوستان رفته و كارشناسي را از آنجا ميگيرد و اينقدر دانشجوي خوبي بود كه توانست بورسيه آمريكا گرفته و تحصيلات تكميلي را در آنجا ادامه دهد و در نهايت هم زرق و برق آمريكا او را ماندگار كرد . به هر حال اگر شرايط براي تحصيل اين فرد در ايران مهيا بود و ميتوانست در كنكور قبول شود احتمالا هيچگاه سر از آمريكا در نمي آورد . خود من نتوانستم ار سد كنكور بگذرم اما در نهايت از كانال دانشكده شركتي كه در آن كار ميكردم توانستم كارشناسي بگيرم و چه دانشجوي موفقي هم بودم كه رتبه دوم كارشناسي دوره خودم را بدست آوردم . من كه نتوانسته بودم از كنكور بگذرم. منظورم اينست كه سد كنكور ملاك درستي براي گزينش نيست و هر كسي كه پشت كنكور ميماند انسان بيسوادي نيست . در دنيا براي ادامه تحصيل در دانشگاههاي معمولي امتحاني وجود ندارد و براي دانشگاههاي معتبر هم كنكوري وجود ندارد و تنها مصاحبه وجود دارد پس وقتي سدي به اين عظمت در مقابل جوان جوياي درس وجود دارد ، طبيعي است كه موسساتي براي سرويس دادن به اينگونه افراد خلق شده و جيبهاي آنان را بعناوين مخلف خالي مينمايند . پس بايد فكري به حال افزايش ظرفيت دانشگاهها انجام داد . تا اين جامعه جوان كشور عزيزمان ايران براي درس خواندن كه حق مسلم آنهاست دست به دامان كشورهاي همسايه و موسسات كلاهبرداري نيفتند . نخواهيد كه همه مشكلات اين حوزه را با درستورات اخلاقي به مردم برطرف نماييد و كم كاري مسئولان حوزه آموزش را ناديده بگيريد (1752011) (alef-10)
 
ااا
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۲۲:۵۳:۴۴
مثل اینکه خبر خالی ماندن چهل در صد صندلی های دانشگاه را نشنیده اید!دیگر چقدر باید دانشگاه تاسیس بشود!فارغ التحصیلان بیکار را چه کنیم؟ مگر همه باید تحصیلات عالی داشته باشند.بهتر است صنهت و کشاورزی را توسعه دهیم و نیروی ماهر کاری و تکنسین تربیت کنیم و شرایط را برای اشتغال مهیا بنماییم نه اینکه مدرک بگیریم و بیکار بمانیم . (1752555) (alef-6)
 
احسان
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۱۴:۰۲:۱۷
سلام
یک سوال میخواستم بپرسم ؟؟؟
طبق گفته شما یعنی روش های تست زنی اشتباه هستن ؟!
و اینکه اگه میشه روش های درست تست زنی رو در سایتتون قرار دهید
مرسی (1752056) (alef-10)
 
یک دبیر
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۱۹:۲۳:۰۴
برادر گرامی ام، اگر دانش آموزی به موضوعات ارائه شده در کتاب ها و تدریس شده در کلاس های درس تسلط داشته باشد به راحتی از سد تست ها خواهد گذشت و بهتر است دانش آموزان روش درست درس خواندن را یاد بگیرند نه روش تست زدن.
هر وقت عنوان تست زدن وارد شد یعنی مورد دارای اشکال فراوان است (1752346) (alef-15)
 
دبیر ریاضی با 27 سال سابقه
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۱۷:۳۲:۳۸
کاملا موافقم، معمولا اینگونه تبلیغات کلاهبرداری است (1752243) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۱ ۰۶:۴۱:۳۰
کاش فقط کلاهبرداری بود.
بنظر من که بخاطر شغلم با نظام آموزشی برخی از کشورها آشنا هستم این موسسات ضد فرهنکی ترین موسسات در کشور هستند. یکی از این موسسات که اخیرا به کار تبلیغی وقف هم روی آورده است آنقدر ثروت به جیب زده است که می تواند یک دانشکاه در سطح هاروارد هم در ایران تاسیس کند اما متاسفانه هنوز هم به فریب کاری و اقدامات ضد فرهنکی خود با استفاده از صدا و سیما ادامه می دهد.
در بسیاری از کشور یک معلم نمی تواند بیش یک شغل معلمی داشته باشد. اما این موسسات با بکارکیری این معلمان آنهم با استفاده از نیاز و نیزنخبه های دانشکاهی اقدام به چاپیدن جوانان می کنند.
شاید روزی متوجه این مساله بشویم که دیرباشد. (1752720) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۱۸:۳۴:۳۴
درود بر شما. متاسفانه در این بازار با این اوضاع اقتصادی خانواده ها چه دام هایی که گسترده نمی شود و بسیاری در صدا و سیما هم دائم تبلیغ می شود (1752299) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۲۳:۰۳:۴۷
توجه کنید همه موسساتی که برای کنکور برنامه دارند اینگونه نیستند و واقعا هدف مند و با همراهی خود دانش اموز به مطالعه او جهت میدهند .و این همراهی در رسیدن به اهداف دانش اموز بسیار موثر است . من در مورد فرزندانم این مساله را تجربه کردم . و در اینجا از همان موسسه و روش ان تمجید می کنم .البته تلاش و همت و خواست خود فرد را نیز باید در نظر گرفت/ (1752569) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۱ ۰۸:۱۸:۲۸
سلام، مطمئن باشید قرزندان شما در شرایط عادی هم نتیجه ای تقزیبا مشابه می گرفتند. موسسه ای که فرمودید فقط برای درس خوان ها نتیجه می دهد و درس خوانها بطور معمول خود نتیجه خواهند گرفت. تلاش فرزندان شما اثر بیشتری داشته است من با تجربه ای 30 ساله در تدریس این نتیجه را گرفته ام (1752791) (alef-15)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۸-۱۰ ۲۲:۵۹:۳۲
جالبه این موسسات که دارند تبلیغ می کنند از صیانت پلیس فتا هم برخوردارند پلیس فتایی که 400 هزار پول ما را که توسط یک کلاهبردار اینترنتی از ما کلاهبرداری شده بود را نتونست برگردونه درصورتی که ما ادرس طرف با مدارک رو هم بهشون دادیم ولی برای همین موسسات سی دی فروش من دیدم که پلیس فتا حتی پشتیبانی هم ازشون می کنه و کلی سنگشون رو به سینه میزنه (1752564) (alef-6)
 
دکتر رحیمی
۱۳۹۲-۰۸-۱۱ ۱۴:۲۵:۱۵
دوست عزیز ، تبلیغات دروغین در شبکه های صداو سیما نه تنها نظام سلامتی کشور را بخطر انداخته ، لیکن اخیرا در قالب برنامه های زنده مانند " به خانه بر می گردیم " شبکه 5 تهران ، " رقابت بزرگ " شبکه 3 ، " خانواده " شبکه 1 ، عده ای افرادسودجو با نیاز سنجی از مردم چای لاغری تیما که صرفا چای سبز معمولی بوده وحتی روی جعبه ها ی آن چای سبز نوشته شده و کارخانه سازنده آن یک کارخانه تولید چای معمولی است بدور از نظارت سازمان غذا ودارو بشدت با دریافت هزینه گزاف از ملت شریف کشورمان نظام سلامت را نیز مورد مخاطره و مضحکه خود قرار داده و براساس شنیده ها علیرغم شکایت های خیلی زیاد مصرف کنندگان هیچ سازمانی نتوانسته و نخواسته کوچکترین تحقیق و بررسی در این خصوص انجام دهد (1753514) (alef-15)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.