نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223813
شورای پول و اعتبار برای تغییر نرخ سود بانکی به اجماع نرسید
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۱
در حالیکه تصور بر این بود اولین جلسه شورای پول و اعتبار به تصمیم‌گیری درباره نرخ سود بانکی اختصاص داده شود باخبر شدیم تصمیمی درباره تغییر نرخ سود فعلا گرفته نشده است.

اولین جلسه شورای پول و اعتبار در سال ۹۳ بعدازظهر سه‌شنبه دوم اردیبهشت‌ماه با حضور اکثر اعضا برگزار شد، آنطور که از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد طی روزهای گذشته بر می‌آمد تصور بر این بود که اعضا در این جلسه به بررسی نرخ سود بانکی بپردازند.

کسب اطلاع «تسنیم» از اعضای جلسه حکایت از آن دارد که هیچ‌گونه تصمیم‌گیری برای نرخ سود بانکی در اولین جلسه شورای پول و اعتبار انجام نشد و اعضا فقط به بررسی کلیات مباحث بانکی پرداختند.

افزایش نرخ سود بانکی از زمستان ۹۲ موجب شد حجم عظیمی از نقدینگی به سمت بانک‌ها هدایت شده و به دنبال آن بازار سهام دچار تنزل شود، وضعیت شاخص بورس طی هفته‌های اخیر موجب شد تا وزیر اقتصاد که پیش از این افزایش نرخ سود بانکی را انکار می‌کرد شخصا وارد عمل شده و تاکید کند که به طور حتم نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و کاهش می‌یابد. البته رئیس کل بانک مرکزی نیز با تایید افزایش نرخ سود بانکی گفته است بحث نرخ سود بانکی و تغییر آن در بانک مرکزی مطرح است.
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۸:۵۰:۴۵
بورس را بانک از پا نینداخت
مصوبه مجلس که میخواست به یه عدده خدمت کنه از پا درش آورد (2097541) (alef-10)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۰۲:۳۵
فراری دادن سرمایه ها از بانکها با کم کردن سود منجر به بهبود بازار سهام نخواهد شد. بلکه منجر به از سر گیری دلال بازی در بازارهای کاذب مثل دلار و سکه میشود.خراب شدن بورس از شوک شروع هدفمندی و گران شدن انرژی و لذا کاهش سود شرکتها ناشی میشود (2097554) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۰۵:۴۹
احساس می شود زور آقای طیب نیا به غول بانکی نمی رسد (2097562) (alef-10)
 
محمود ا.
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۳۷:۳۰
شورشو در اوردید در بورس ملت دنبال سودهای سیصد تا پانصد درصدی هستند و در صورتیکه کمتر از این مقدار باشد می گن ضرر در صورتیکه نرخ سود بانکی نهایت 27 درصد باشه فلذا به قول محمود احمدی نژاد خدا بیامرز ببندید در این قمارخانه را بالاخره قمار کردن برد و باخت داره چطور زمانیکه سودهای سه تا پنج برابری می بردید بورس خوب بود حالا بد شده؟ بالاخره یا نرید تو بورس یا پیه همه چیز و به تنتون بمالید نه اینکه به خاطر اینکه یک قمارخانه رونق داشته باشه حالا بخواهید سود چندر غاز سپرده مردم را کم کنید. (2097639) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۰:۱۹
چرا نوشتید همانگونه که انتظار میرفت کاهش نرخ سود در دستور باشد؟ چرا باید با این تورم بالا و افزایش قیمت ارز و همه اجناس و مواد غذایی و حمل و نقل و غیره, چرا فقط باید سود جزئی بانکی آن هم به نفع بانکها و سرمایه داران کاهش یابد؟ (2097772) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۰۰:۲۶
1- چرا وزیر اقتصاد و دارایی و ریاست کل بانک مرکزی(ریاست شورا) بعنوان مسئولین مهمترین ارکان فعالیت بانکی ، اقتصادی و شورای پول و اعتبار کشور تصور درستی از رویکرد و تصمیم احتمالی شورا نداشتند علی الخصوص که بخش قابل توجهی از اعضای شورای پول و اعتبار شامل اعضای دولت و منصوبین ریاست بانک مرکزی هستند.
2- نرخ سود بانکی چراغ راهنمای برای جهت گیری و تغییر رویکردهای اتخاذی تمام اقشار مرتبط با اقتصاد ملی اعم از خانوار تا تولیدکنندگان و تجار در دو حوزه داخلی و خارجی تحت تأثیر قرار دهد. تعیین دستوری نرخ سود تأکید بر گرایش دولت مبنی بر ادامه روند فعالیت اقتصاد با مدیریت دولتی است بنابراین موفقیت سیاست و رویکرد دولت نیازمند تسری دولت مداری در تمام ابعاد اقتصادی و اجتماعی خواهد بود. در حالیکه دولت در شرایط فعلی همچون دروان هشت ساله دفاع مقدس برای اعمال مدیریت دولتی در اقتصاد از ابزار و توان لازم برخوردار نیست.
3- اقتصاد دستوری دولت مدار در مغایرت کامل با رفتار خردمندانه و هوشمند اقتصاد غیر دولتی متکی بر منافع فردی و گروهی در بنگاههای اقتصادی قرار دارد لذا استمرار بر شیوه مذکور جز به دوری از منطق اقتتصاد منجر می گردد. نکته دوم اینکه سود بانکی دستوری آلارمهای اشتباهی را در خصوص سودآوری و بازده سرمایه به صاحبان سرمایه ارسال می کند بطوریکه سرمایه دولت و سیستم بانکی ناخواسته از دایره سرمایه گذاری سودآور و فعالیتهای دارای بهره وری خارج می کند.
4- مهمترین جایگزین برای سود بانکی بدون ریسک و مستمر بازارهای غیر تولیدی می باشند بازارهایی که با جذب سرمایه به گسترش فضای غیر مولد کمک می کنند. در حالیکه جذب منابع در بانک می تواند با مدیریت دولتی به سمت اعتبارات مناسب تولیدی اعم از صنعت ، کشاورزی ، مسکن و غیره هدایت گردد.
5- بورس نیز می تواند بعنوان بازار جایگزین سرمایه های رها شده بانکی را جذب نماید اما نباید فراموش کرد که انتقال سرمایه از بانک به بورس به معنای افزایش ظرفیت و سرمایه بورس کشور نیست بلکه سرمایه مذکور بدلیل حجم تقریبا ثابت میزان سرمایه بورس به صفته بازی و افزایش تعداد معاملات روزانه و شکل گیری حباب قیمتی منجر گردد.
6- کاهش منابع بانکی ناشی از کاهش سود پرداختی به کاهش میزان اعتبارات بانکی قابل پرداخت و سود سهام بانکی منجر می گردد دو عامل مهمی که درآمدزایی بانک را کاهش و هزینه های متوسط بانکی را افزایش خواهد داد کاهش منابع اعتبارساز بانکی در دومین گام به کسری نقدینگی گیرندگان اعتبارات بانکی و افزایش هزینه های تأمین اعتبار صنعت ، کشاورزی و سرمایه گذاری منجر گردیده و در نهایت گردش سالم و سریع منابع را با کندی همراه می کند.
7- سود بانکی از جمله شاخصهایی است که باید توسط وضعیت بازار تعریف و برای گردش سرمایه نشانه گذاری نماید لذا اقدامات دستوری در حوزه سود بانکی از جمله دلایل ماندگاری بی اعتمادی در اقتصاد محسوب می گردد. (2098083) (alef-10)
 
فعال اقتصادي
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۲۰:۲۱
كارشناسان محترم شوراي پول و اعتبار آيا پول بانكها از همين منابع سپرده گذاران تامين نمي شود و آيا در شرايط تورم 40 درصدي هيچ حقي براي سپرده گذار قائل نيستيد؟ با اين تورم سرسام آور چرا سود بانكي نبايد افزايش پيدا كند ؟ اين مشاور اقتصادي كه به شما خط مي دهد كيست كه با اين تورم رو به بالا بدنبال اخذ وام از منابع سپرده گذاران با بهره كم مي باشد تا در خارج از كشور سرمايه گذاري كند و حتي اصل پول بانك را نيز پس ندهد! اين افراد را معرفي كنيد.
با چه فرمولي در شرايط تورم 40 درصد سود بانكي 25 درصد را بالا مي دانيد
آقايان اقتصاد دستوري نيست با دستور حل نمي شود بايستي تعادل ايجاد كرد (2098425) (alef-10)
 
اسد بیات
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۹:۴۵:۲۴
در کشوری که تورم ۴۰ درصد باشد با نرخ سود بانکی باید ۳۹ درصد باشد باید تقصیر را گردان این وان نیازدید چون اقتصاد ما بیمار و رشوه وفساد واختلاس بیش از حد است با گرانی درست نمی شود (2099725) (alef-10)