نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 212310
هشدار؛
محدود كردن رسانه ها، به گسترش فساد مي انجامد
مهدي موسوي، 28 دي 92
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۵
يكي وزراي دولت چند روز پيش در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره وجود نگرانی در حوزه امنیت اقتصادی گفته بود: «هیچ نیازی به رسانه‌ای کردن مسائل مربوط به فساد اقتصادی وجود ندارد». به عقيده وي رسانه اي شدن پرونده هاي فساد، تاثیرگذار بر امنیت اقتصادی خواهد بود.

نگارنده به دلايلي كه در ادامه اين متن مي آيد اين گفته را نه تنها چندان معقول و موثر در راه مبارزه با فساد نمي داند، بلكه حتي بر اين اعتقاد است كه بكارگيري، نضج و گسترش چنين فكري در دولت مي تواند عواقب و عوارض به مراتب بدتري نسبت به شرايط كنوني، در پي داشته باشد.

رسالت رسانه اي مبارزه با فساد
رسانه ها و مطبوعات آزاد، به عنوان ركن چهارم دموكراسي، ابزار نيرومندي براي آگاهي افكار عمومي از رويدادهاي جامعه و اطلاع شهروندان از ماهيت واقعي كارگزاران و مسؤلان هستند. رسانه ها به عنوان وجدان بيدار جامعه مي توانند با شناسايي نواقص و ضعف هاي دولت، كمك شاياني به برطرف نمودن آنها نمايند.

در راه مبارزه با فساد و حاكم شدن شفافيت نيز، اگر رسانه‌ها از آزادي و حمايت قانوني لازم برخوردار باشند، به نحو مؤثرتري اين كاركرد را در جامعه ايفا خواهند كرد. مطبوعات و رسانه‌ها بدون آنكه هزينه‌اي براي دولت دربرداشته باشند به تجسس و نظارت بر رفتار دستگاه‌هاي دولت مي‌پردازند و در امر بازرسي به طور غيرمستقيم به حكومت كمك مي‌كنند. در اين زمينه حتي مي توان گفت هر اندازه آزادي بيان و مطبوعات بيشتر باشد، سياستمداران براي حفظ موقعيت سياسي و وجهة اجتماعي خود به ميزان كمتري مرتكب فساد خواهند شد.

آزادي رسانه اين تضمين را مي‌دهد كه فساد پنهان نماند و تابيدن نور به پستوهاي مفسدين، به ميزان فراواني از رشد و گسترش فساد جلوگيري كند. همچنين افشاي فساد اداري در رسانه ها، هزينه‌هاي اجتماعي و سياسي فساد را براي مرتكبين آنها افزايش خواهد داد و پيگيري مداوم موارد فساد، از فراموش شدن، بي توجهي و يا حتي بايگاني شدن بدون دليل پرونده هاي فساد جلوگيري خواهد كرد.

رسانه ها همواره و در هر شرايطي مي توانند به عنوان يكي از حلقه هاي زنجيره مبارزه با فساد، نقش بي بديلي در راه به حداقل رسانيدن فساد، رشوه و تباني در اجتماع بازي كنند. محدود نمودن رسانه ها در اين حوزه ضربات جبران ناپذيري به حاكم شدن اقتصاد سالم و كارآمد وارد خواهد نمود و راه را براي جولان عناصر و كارگزاران فاسد باز خواهد نمود. در اين بين برعهده اركان و نهادهاي بازرسي، امنيتي و قضايي (به عنوان حلقه هاي ديگر زنجيره) نيز است كه وظيفه خود را براي ريشه كن كردن فساد به نحو احسن انجام دهند و در اين راه به جاي در تنگنا قرار دادن رسانه ها، در پي افزايش قدرت آنها باشند و فكر نكنند در تاريكي و به دور از شفافيت مي توانند در اين راه موفق باشند.

نكته آخر؛ بدون شك نقش رسانه ها در راه مبارزه و افشاي فساد و سوء استفاده از بيت المال نقش بسيار حياتي و مهمي است و كمك فراواني به وجود شفافيت در عرصه هاي مختلف خواهد نمود. حتي فراتر از اين موضوع اگر چه ممكن است رسانه ها، گاهی تلاش كنند تا در راه مبارزه به فساد، نظرات حزبي، گروهي يا فردي خود را نيز دخيل نمايند، اما وجود جريان آزاد اطلاعات در يك جامعه مردم‌سالار، آنقدر ثبات خواهد داشت كه مدام مورد سوء‌استفاده قرار نگيرد و بالاخره رسوايي‌هاي اقتصادي و سياسي مقامات دولتي فاش شود.
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۰۴:۵۷
مگه رسانه‌‌ها در ایران محدودند؟!!.. صدا و سیما با ۱۰۰‌ها کانال فارسی، انگلیسی‌،عربی‌،اسپانیایی، سواحلی و... هر روز آزاد است که هر چه آقای ضرغامی دوست داره بگه، ولی فقط نمیدونم که چرا در ایران ۷۱ درصد مردم از ماهواره استفاده میکنند؟!!! (1915778) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۲۵:۵۳
ما در کشورمان به علت اینکه ممکن است عملکرد رسانه ها امنیت ملی یا نظم عمومی را مخدوش کند،رسانه ها را محدود می کنیم لکن از این غافل هستیم که با محدود کردن رسانه ها سالانه مبالغ هنگفتی را برای ایجاد مراقبت ها و نظارت های ناکارآمد دولتی،بر امور مختلف،هزینه نموده و از درون نیز به علت نامؤثر بودن نظارت ها،مفاسد مختلف اقتصادی و اجتماعی،نه تنها امنیت ملی بلکه اساس انقلاب را نابود خواهد کرد. (1916420) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۳۴:۴۹
در ایران 70درصد مردم در شهر می نشینند، و 30 درصد در روستاها!
ضریب نفوذ اینترنت هم در کشور حدود 43 درصد است
با این احتساب برای سازنده این آمار باید یک کف مرتب زد.... (1916442) (alef-10)
 
مرضیه
۱۳۹۲-۱۰-۳۰ ۰۸:۱۰:۴۶
در روستای اجدادی ما که در آذربایجان شرقی هست خیلی ها ماهواره دارند. آدمای خاص یا مرفهی هم نیستند از قضا ! خیلی از افراد رو هم سراغ دارم که سطح مالی اونها خیلی پایین هست ولی ماهواره دارند. با این احتساب سازنده این آمار ملاحظه کرده حتی... (1919791) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۸:۱۱:۰۶
دلیلش رو هم میدونند حتی خود ضرغامی!! در ضمن رسانه های محدود نیستند که هر چه مسئولین گفتن ننویسند بلکه رسانه ها فقط یکم محدودند انچه خودشون میخواهند ننویسند! درود بر نویسنده مطلب مهمی بود (1916882) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۱۲:۳۲
ای کاش گوش شنوایی وجود داشت.
اگر در کشور به رسانه ها اجازه می دادند که آزادانه کار کنند و امنیت اصحاب رسانه را فراهم می نمودند، افرادی مانند بابک زنجانی هرگز نمی توانستند به این راحتی در کشور رشد کنند.
....................
درود بر نویسنده محترم این مقاله. (1915801) (alef-10)
 
شهروند انقلابي
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۱۳:۰۶
با سلام اين جه رفتار افراطي است كه مخالفان يك ايده و نظر نبايد اظهار نظر كند اين جه رفتار الگو برداري شده غلط است كه هدف وسيله را توجيه ميكند اين جه رفتار منافقانه و دوگانه است كه شعار دانستن حق مردم است را بدهيم ولي وقتي در راس قدرت قرار كرفتيم دم از محرم و نامحرم كنيم (همان خودي غير خودي سابق)اين جه بينشي جاهلانه است كه شعور افراد را نشانه گرفته دم از ازادي بيان بدهيم و نشريه اصولگرا را ببنديم و يك تفكر و ايده ونقادي را سد كنيم اين جه استدلالي است كه عاليجانبان ظهور كرده به مجلس به روزنامه ها منتقد به لبو فروش و تاكسدار و سرهنگ و .....توهين كنند خلاصه انكه مطبوعات ركن اساسي در ازادي و اكاهي به مردم هستند و خودي و غير خودي محرم نامحرم ندارند و باعث شگوفايي جامعه و اين انتقادها باعت رفع نواقص و جلوگيري از افراطي كه افات جامعه هستند ميشود دورد بر مطبوعات پاينده باشي خبرنگار ازاده كه جلوي افراطگري ايستادي و هيچگاه نميتواند افراطيون با بستن مطبوعات ان نظر وايده از جامعه محو كنند و تذكر وتهديد و تهمت و افترا ديگر اثر ندارد (1915802) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۲۳:۴۹
آزادی رسانه حق مسلم ماست . (1915834) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۳۵:۲۳
نه
تیتر درست اینه:
محدود کردن مطبوعات به فشاد انجامیده است.
ضمنا جمع کردن این وضعیت دیگر به اسانی امکان پذیر نیست. (1915875) (alef-10)
 
1360
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۴۲:۵۰
مطبوعات و رسانه ها ركن چهارم دموكراسي هستن
رسانه ها همچون بوق هرجا كجي ديدن بايد به صدا دربيان و مردم رو اگاه كنن
بايد سرانه مطالعه نشريات و سايتها با فرهنگ سازي زياد بشه (1915907) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۵۶:۲۴
فساد اگر برملا هم شود ولی با آن برخورد شدید و موکد نشود، همان بهتر که برملا نشود. (1915947) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۰:۵۶:۵۱
چی شد پس مرگ خوبه واسه همسایه.
انتقاد و افشاگری خوبه فقط برای رقیب

دشمن دانا بلندت میکند بر زمینت میزند نادان دوست آقای روحانی مراقب باش (1915950) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۱:۰۱:۰۱
رسانه ها در یک جامعه آزاد نقش دوربین مدار بسته را بازی می کنند که همه می دانند کردار آنها زیر نظر است در نتیجه میزان تخلف به مقدار زیادی کاهش پیدا می کند.البته اگر رسانه ای هم دروغ منشر کرد باید پاسخگو باشد. (1915961) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۱:۰۴:۵۲
در غیر موارد امنیتی سطح بالا لزومی به اعمال محدودیت نیست (1915975) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۱:۲۳:۴۷
کاملا همینطور است . (1916019) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۱:۴۵:۲۵
آزادی رسانه امروزه به ابزاری سیاسی در ایران تبدیل شده است . وقتی روزنامه ای که حرف های این طرف را می زند توقیق می کنند این طرفی ها طرفدار آزادی مطبوعات می شوند وقتی روزنامه ای آن طرفی را توقیق می کنند آن طرفی ها آزادی رسانه را علم می کنند. ما هم که هیچ نمی فهمیم که آقا دعوا سر لحاف ملاست . آزادی مطبوعات وقتی است که همه گروه های سیاسی حق داشته باشند تریبون رسمی داشته باشند و در آن مواضع خودشان را نسبت به امور کشور بیان کنند و مطبوعات مستقل هم حق داشته باشند در کلیه امور جاری کشور تفحص کرده و واقعیات را به اطلاع مردم برسانند. بهانه گیری های امنیتی و ... نیز در واقع برای جلوگیری از اطلاع رسانی شفاف به مردم است . مسایل امنیت ملی مسایلی است که به امنیت عمومی کشور ربط دارد و نه به نقاط ضعف نظام حاکم. (1916071) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۱۹:۲۰
خوب آزادی رسانه در این مملکت صد در صد به ضرر رانت خواران محترم است و چون این افراد هم پول دارند و هم قدرت آزادی رسانه ها در کشور عزیزمان به صورت افسانه ای باقی خواهد ماند و هیچگاه چنین اتفاقی نخواهد افتاد (1916145) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۲۲:۵۱
انصافا دفاع از آزادی رسانه ها در یک سایت اصولگرا واقعا خنده دار است. (1916153) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۲:۴۴:۴۰
رسانه ها باید ازاد باشند بعنوان یک رکن نظارتی برای جلوگیری از فساد در سازمان ها و جامعه.اگر مدیری به خودش و سازمانش اطمینان داشته باشد و پاک باشد هیچگونه ترسی از شفافیت ندارد.مردم از اخبار و مطالب رسانه هایی که ازاد و بی طرف باشند استقبال می کنند دیگر ضرورتی وجود نخواهد داشت که اخبار را از رسانه های بیگانه بگیرند. سیستم های باز هستند که مرتب در حال بهبود خود هستند و میتوانند دوام داشته باشند.سیستم های بسته برعکس. (1916208) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۳:۲۵:۳۴
رسانه های ما بنا به دلایل نانوشته نمیتوانند بعضی از سازمان ها و ارگانها را نقد کنند یا حداقل نقد در رابطه با آنها صورت می پذیرد
قوه قضاییه، نیروی های مسلح و بسیج ، شورای نگهبان ، مداحان ، روزنامه کیهان از آن جمله هستند (1916287) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۰۸:۱۱
پیوسته رسانه ها میتواند نقش بسیار مهمی در جلو گیری از فساد و همچنین بعنوان پل ارتباطی مردم و دولت ایفا کند.رسانه ها به طور طبیعی مجبورند جهت جذب مخاطب، هر چه فعالتر نسبت به کشف فساد و رصد ان و همچنین نظارت بر کار مدیران میانی و انعکاس نظرات مردم ،به دولت جهت خدمت بهتر و مفیدتر کمک شایانی انجام دهد همچنین دولت با پیگیری مطالب و نظرات از مسمر ثمر بودن عملیات خود در کشور اطلاع حاصل کند.نظرات مردم بخوبی نقاط قوت و ضعف عملکرد ها را مشخص میکند البته به شرط ازاد بودن وگرنه رسانه ایی که از ترس سلب امتیازش فقط نظرات مثبت را انعکاس دهد که دیگر رسانه نیست کارت دعوت است. (1916380) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۴۴:۴۶
به نظر من خیلی خوب است رسانه آزاد داشته باشیم البته نه فقط برای دوستان جناح راست بلکه برای همه گروه ها. (1916460) (alef-10)
 
rezagol
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۵۳:۰۴
خوب دوستان عزیز که کامنت های خودتان را گذاشتید ابتدا تشکر می کنم از نظرات شما عزیزان .یک نکته تامل برانگیز اینست که علت ایجاد محدودیت برای رسانه ها فقط همین که اب را گل الود نگهداشتن وچپاول بیت المال است ولا غیر وتوهین به شعور ملت واشخاصی که می خواهند قلم ها را بشکنند ورسانه ها را محدود کنند از خائنین به ملت کشور وانقلاب هستند واین افراد از هیچ منطق انسانی بهره ای ندارن ودایره دید انها حکایت ان کبک است که سرش را در برف می کند وفکر می کند هیچکس او را نمی بیند (1916467) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۶:۰۵:۵۲
به نظر میرسد ازادی رسانه ها مقدم بر سایر ازادیها است زیرا حتی در یک انتخابات ازاد ریاست جمهوری یا مجلس و .... ممکن است افراد منتخب مردم انتخاب شوند ولی همین منتخبین بعد از ورود به حاکمیت در حالت بد وارد مدار قدرت طلبی ویا زیاده خواهی میشوند و مردم را فراموش میکنند و در حالت خوش بینانه به دلیل ملاحظات سیاسی و امنیتی و ... نمیتوانند زبان گویای مردم باشند و همیشه یک پای انها لنگ میزند ولی رسانه های واقعا ازاد و مردمی میتوانند در کنار احزاب نقش مهمی در پویایی وپالایش جریانهای حاکمیتی و سیاسی بازی کنند و حتی در رقابت با یکدیگر اجازه سر پوشگزاری برخطاها و انحرافها را از قدرتمندان سیاسی و اقتصادی بگیرند به شرطی که خودشان ابزار قدرتمندان نگردند. (1916623) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۶:۲۶:۴۷
چالبه تا دو روز پیش که فله ای روزنامه ها رو می بستند هشدار نمی دادید ! (1916678) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۸:۳۴:۲۱
گل گفتي اما كو گوش شنوا ؟؟؟؟؟؟؟؟//// (1916923) (alef-10)
 
سید حسین
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۹:۱۹:۵۷
خدا وکیلی آنزمان که آقای مرتضوی روزنامه ها را با عناوین مختلف منجمله همسویی با استکبار جهانی و غیره می بست چرا صدای شماها در نمی آمد؟البته بنده به آزادی مطبوعات احترام می زارم و خوب است نشریات در بیان دیدگاه خود آزاد باشند،ولی این شائبه نیز برای من و امثال من بوجود می آید که چرا در مواقع خاص بعضی ها نسبت به آزادی مطبوعات واکنش نشان می دهند.!!!!!!!!!!! (1917015) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۱۹:۵۱:۲۶
رسانه مستقل و سيماي آزاد و ملي را در خواب خواهيم ديد (1917076) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۲۰:۳۲:۵۹
ازادی مطبوعات ازادی بیان اولین و مسلم ترین حق انسانها در جامعه می باشد.هر که با ان مخالف است قدرت طلب و متجاوز به حقوق دیگران است. (1917152) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۲۰:۴۹:۳۹
آخه اونایی که افراطیون می بستن رسانه نبودن فقط یالثارات و 9 دی رسانه هستن که الان آقایون براشون به تکاپو افتادن (1917186) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۲۲:۴۴:۴۶
مطمئن نیستم در 8 سال گذشته هم نظر نویسنده همین بوده باشد. (1917406) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۹ ۰۰:۰۲:۲۵
اساس بنای جامعه بر رسانه های آزاد است. اکثر فساد های بزرگ در دنیا و ایران بوسیله رسانه ها آشکار شده است. و دقیقاً به همین دلیل سرکوب می شوند. (1917565) (alef-10)
 
وطن دوست
۱۳۹۲-۱۰-۲۹ ۱۰:۴۷:۲۷
در صورتی مطبوعات و رادیو-تلویزیون که نقش کلاس آموزش ملی را بعهده دارند میتوانند با نا بسامانیهای اجتماعی و فسادی که کشور را در همه سطوح در بر گرفته و فرهنگ و دین و آئین ملت را به نابودی کشانده مبارزه کنند و موثر واقع گردند که کاملا آزاد باشند در غیر این صورت نمی توان از آنها انتظار داشت. (1917940) (alef-10)
 
میرنظر
۱۳۹۲-۱۰-۳۰ ۰۲:۳۸:۳۱
من نمیدانم این اقایانی که خواهان ازادی مطبوعات میزنند چرا درفکر کارافرینانی مثل ما نیستند اگر رسانه ها ازاد باشند هرکس کاغذ پاره درپیتی بدست گرفته حرفهای گنده تر ازدهن خود خواهد زد فی ا لمثل به مردم چه ربطی دارد 800 میلیارددلار پول نفت چی شد یا اینکه ان سرمایه ایکه 8/7 درصد رشد اقتصادی احمدی نژادی راموجب شد کجارفته یا انهائیکه دردولت و مجلس سکه ودلار میلیاردی خریدند ومابه اتفاوت انرابجیب زدند میخواهند سربسراینها بگذارند اینها نمیدانند وقتی شما این حرفهارا رسانه ای میکنید دشمن سواستفاده میکند میخواهند مملکت روی ارامش نبیند همین چند روزپیش درجائی صحبت ازکارتهای هدیه به بعضی ازنمایندگان مخصوص بود این بنده خداها اولا ازکجا میدانستند گرفتن هدیه ازمال غیرحرام است آنهاباحسن نیت این پولهارا گرفتند مقداری بافراد مخصوص درحوزه انتخابی سبیل چربی دادند بالاخره انتخابات نزدیک است یک نماینده اگردوراندیش نباشد بدردلای جرز میخورد مقداربقیه هم خرج دفترودستک بااین وضع گرانی 30 /40 میلیون رقمی نیست دوستان ازهمکاران پرسیده اند نسبت به حرام بودن تشکیک شده انشاالله گربه بوده است بهرحال اینها ازمضرات آزادی مطبوعات است اما عیبها جمله بگفتی هنرش نیزبگو البته چندتا از روزنامه جات خودی آزاد باشند بهتراست امابایدمواضب بود یکوقت خدای نکرده رقبا دران رخنه نکنند ان کسانیکه میگویند این همه رادیو ماهواره اینترنت مردم مراجعه میکنند اخباررا ازانها میگیند بله ماهم میدانیم اما انها رسانه های بیگانه واستکباری هستند مردم خداجوی ما بگفته های انها نتنها توجه نمیکنند بلکه عکس انراقبول میکنند لذا مشکلی بوجودنمیاید (1919712) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.