نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350010
فرصت‌های تازه در روابط تهران - سئول/ کره ای ها به دنبال بازار ایران، ایران به دنبال سرمایه گذارخارجی/ تهران و سئول ۱۹ سند همکاری امضا کردند
بخش اقتصادی الف، 13 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۸
رییس‌جمهور کره‌جنوبی روز ۱۲ اردیبهشت به ایران سفر کرد.گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد بسترهای مناسبی برای همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه در عرصه اقتصادی به چشم می‌خورد.

دستیابی به توافق هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ به دو شکل در گسترش مناسبات تهران سئول تاثیر مثبت گذاشته است. این توافق از یک‌سو خط بطلانی بود برای تبلیغاتی که علیه کشورمان با هدف ایران‌هراسی و مآلاً منزوی ساختن ایران انجام می‌گرفت. دیگر آنکه با لغو تحریم‌ها بسیاری از موانع و دشواری‌های موجود بر سر راه توسعه مناسبات میان ایران و دیگر کشورها از جمله کره‌جنوبی از میان برداشته شد.

با توجه به موارد ذکر شده توسعه همکاری‌های دوجانبه در دوران پسابرجام آهنگ شتابانی داشته است؛ به‌طوری که چشم‌انداز روشنی در رابطه با گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی با افزایش مبادلات تجاری، همکاری‌های فنی و جذب سرمایه وجود دارد. روابط عمیق کره‌جنوبی با آمریکا و در مقابل خصومت ایران و آمریکا از یک‌سو و روابط بدون تنش تهران پیونگ یانک در کنار خصومت دو کره از سوی دیگر می‌تواند به‌صورت بالقوه به‌عنوان مولفه‌ای منفی در این ارتباط ایفای نقش کند. با وجود این به‌نظر می‌رسد مقامات دو کشور با درک همپوشانی موجود در منافع تهران و سئول قادرند در کنترل و کاهش مولفه‌های منفی توفیق یافته و از فرصت‌های موجود سود جویند. امری که متضمن تحقق منافع دو کشور خواهد بود.

فرصت‌ها در روابط تهران - سئول
طی ۵ دهه اخیر که از روابط رسمی دیپلماتیک ایران و کره‌جنوبی می‌گذرد، گرچه در مقاطعی آنها از مناسبات گسترده‌ای برخوردار نبودند، اما روابط عاری از خصومت را پشت سر گذاشته‌اند. از اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی تا سال ۲۰۱۲ که تحریم‌ها علیه کشورمان به اوج خود رسید، شاهد گسترش مناسبات دوجانبه آن هم به شکل چشم‌گیر میان تهران-سئول بودیم، روندی که در پی تحریم‌ها معکوس شد.

با وجود این، در پی توافق جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ۱+۵ فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان و امکان لغو تحریم‌ها، کره‌جنوبی از جمله کشورهایی بود که برای افزایش و گسترش مناسبات خود با جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرد و اشتیاق از خود نشان داد. مقامات سئول در این راستا به اقداماتی چند دست زدند که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.

۱- همکاری در حوزه انرژی:
کره‌جنوبی برای سال‌های متمادی از جمله اصلی‌ترین خریداران نفت‌خام از جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شد؛ به‌طوری که تا سال ۲۰۱۲ بالغ بر ۲۴۴ هزار شبکه در روز یعنی ۱۰ درصد از صادرات نفت‌خام کشورمان به این کشور صورت می‌گرفت.

در پی اعمال تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، کره‌جنوبی واردات نفت‌خام از کشورمان را کاهش داد، به طوری که این رقم به ۶۴ هزار بشکه در روز رسید. در پی توافق هسته‌ای و آغاز اجرای برجام، کره‌جنوبی تمایل خود را به منظور توسعه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران بیان داشت که در این بین همکاری در حوزه انرژی از جمله محورهای اصلی مورد نظر آن کشور بود. در این راستا وزارت صنعت، تجارت و انرژی این کشور در بیانیه‌ای در تارنمای خود اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۶ میلادی و براساس برنامه‌ای که در دست تدوین است، واردات نفت سبک، نفت خام و گاز طبیعی از ایران افزایش می‌یابد و این کشور در نظر دارد واردات نفت خود را از کشورمان به ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.

از هفدهم ژانویه ۲۰۱۶ که کار لغو تحریم‌ها رسمیت یافت، کره‌ای‌ها خیلی سریع واردات نفت از ایران را افزایش دادند و به ۳ برابر در همان ماه رساندند. گزارش اداره گمرک کره‌جنوبی که اخیرا منتشر شده نشان می‌دهد میزان خرید نفت ایران توسط این کشور در ماه ژانویه با ۲۲۴.۲ درصد رشد به ۲۰۸ هزار و ۶۱۳ بشکه افزایش یافته است. در حالی که این کشور در ژانویه ۲۰۱۵، ۶۴ هزار و ۳۵۵ بشکه نفت از کشورمان خریداری کرده بود.

جوهیونگ هوان وزیر صنعت، تجارت و انرژی کره‌جنوبی اعلام کرد: سئول در همکاری با ایران نه تنها به کوتاه‌مدت نمی‌اندیشد، بلکه به‌دنبال آن است که همکاری‌هایی با چشم‌اندازهای بلندمدت با تهران داشته باشد تا منافع طرفین تامین شود. کره‌ای‌ها تنها به بیان سخنانی از این دست اکتفا نکرده و در اقدامی عملی نسبت به سایر رقبا، تصمیم گرفتند با ایجاد یک سامانه مخصوص پرداختی میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های (هیوندا اویل بانک) و «اس‌کی» از بزرگترین شرکت‌های انرژی خود مشکل پرداخت را حل کنند.

۲- مبادلات تجاری:
باید نوامبر ۱۹۷۵ میلادی را سرآغاز همکاری‌های اقتصادی و فنی ایران و کره‌جنوبی دانست. در این تاریخ نخستین نشست کمیسیون همکاری‌های اقتصادی و فنی دو کشور در تهران برگزار شد که حاصل آن توافق طرفین برای همکاری‌های تجاری و بازرگانی در زمینه‌های نساجی، شیلات، مخابرات، صنایع خودروسازی، لاستیک، نفت، گردشگری بود و همچنین زمینه صادرات اقلام سنتی و معدنی ایران به کره فراهم آمد.

با وجود این تا زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ ارزش مبادلات تجاری دو کشور از ۵۰۰ میلیون دلار تجاوز نکرد. از اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی، اما مبادلات تجاری دوجانبه روندی صعودی یافت؛ چنانچه در سال ۱۹۹۷ به ۸.۱ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۱ به رقم ۱۷ میلیارد دلار بالغ شد، اما در پی تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران این رقم به ۹.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ و ۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ تنزل یافت.

پس از توافق هسته‌ای اخیر، کره‌ای‌ها اشتیاق فراوانی برای افزایش مبادلات تجاری خود با جمهوری اسلامی ایران نشان دادند چنانچه بازار ۸۰ میلیونی ایران در کنار ثبات سیاسی در کشورمان در مقایسه با دیگر مناطق غرب آسیا از جذابیت ویژه‌ای برای اقتصاد صادرات‌محور کره‌جنوبی برخوردار است، امری که مقامات این کشور نیز به آن اذعان کرده‌اند.

اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می‌شود که به یاد داشته باشیم در ماه‌های آغازین سال جاری میلادی صادرات کره‌جنوبی رو به کاهش بوده است، امری که از نگاه مقامات این کشور دور نمانده است.

ناگفته پیداست بازار ۸۰ میلیونی ایران در چنین شرایطی از چه میزان اهمیتی برای کره‌جنوبی برخوردار است. براین اساس افزایش مبادلات تجاری دو کشور در آینده‌ای نزدیک محتمل به‌نظر می‌رسد.

۳- سرمایه‌گذاری کره‌جنوبی در ایران:
از جمله اصلی‌ترین اهداف جمهوری اسلامی ایران در دوران پسابرجام که همواره ازسوی مقامات کشور مورد توجه قرار گرفته است، دستیابی به رونق اقتصادی است. بی‌تردید پیشبرد این سیاست بدون در اختیار داشتن اعتبارات کافی میسر نخواهد بود. جذب سرمایه خارجی در این رهگذر حائز اهمیت است.

بر این اساس مقامات کشور در مذاکرات خود با مسوولان دولت‌های مختلف نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته‌اند. کره‌جنوبی نیز ازجمله کشورهایی است که نسبت به سرمایه‌گذاری در طرح‌های زیرساختی کشورمان ابراز تمایل کرده است. کره‌ای‌ها در پی آنند از این طریق نه تنها جای پای محکمی برای خود در بازار ۸۰ میلیونی ایران بیابند، بلکه امکان دسترسی به بازار ۴۰۰ میلیونی منطقه را نیز بیش از بیش برای صنایع خود فراهم سازند.

وزیر تجارت کره طی سفرش به تهران و در دیدار با اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور برای سرمایه‌گذاری در کشورمان اعلام آمادگی کرد. در مقابل اسحاق جهانگیری نیز ضمن استقبال از این امر بیان داشت ایران از بازار ۸۰ میلیونی داخلی برخوردار است و علاوه برآن کشورهای اطراف نیز دارای بازار ۴۰۰ میلیون نفری هستند که کره‌جنوبی می‌تواند از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم و تامین منابع مالی و همکاری با جمهوری اسلامی ایران به این بازار بزرگ دست پیدا کند.

کره‌جنوبی به‌عنوان کشوری که ۹۶ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از خارج وارد می‌کند، تمایل به سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی دارد. از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان کشوری که از ذخایر غنی نفت و گاز برخوردار است، مورد توجه کره‌ای‌ها است. موسسه اقتصاد انرژی کره در حال تدوین نقشه راهی برای همکاری با کشورمان در حوزه انرژی است. امری که به جهت نیاز ایران به اعتباری در حدود ۱۷۰ میلیارد دلار برای نوسازی صنایع نفتی خود برای کشورمان می‌تواند مفید باشد. همچنین در نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور در اوایل مارس ۲۰۱۶ در تهران از مقامات کره‌ای برای سرمایه‌گذاری در کشورمان و احداث واحدهای صنعتی دعوت به عمل آمد؛ موضوعی که به نظر می‌رسد طرف مقابل نیز نسبت به آن بی‌تمایل نیست.

۴- همکاری‌های فنی:
کره‌جنوبی طی دهه‌های اخیر در حوزه صنعت به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته و امروزه ازجمله کشورهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در جهان محسوب می‌شود. این کشور با ایران نیز در سال‌های گذشته همکاری‌های فنی داشته است. در این رابطه می‌توان به نقش شرکت‌های کره‌ای در احداث خط آهن بافق - بندرعباس اشاره کرد. همچنین کره‌ای‌ها در صنعت خودروسازی نیز به‌عنوان تامین‌کننده برخی قطعات خودرو همکاری داشته‌اند که البته مورد اخیر در پی اعمال تحریم‌ها علیه ایران دچار وقفه شد. حال در پی توافق هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و ۱+۵ در دوران پسابرجام شاهد ابراز علاقه کره‌ای‌ها نسبت به گسترش همکاری‌های فنی با کشورمان هستیم. چنانچه وزیر تجارت کره‌جنوبی در سفرش به تهران از آمادگی کشورش با جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف ازجمله احداث نیروگاه، خطوط انتقال برق و شبکه‌های توزیع، تاسیس بنادر، توسعه راه‌آهن و ساخت تاسیسات و تجهیزات تصفیه و بازیافت منابع آن و بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد. همچنین کره‌ای‌ها نسبت به ارائه خدمات فنی و مهندسی به کشورمان برای توسعه صنایع نفتی بالادستی ابراز تمایل کرده‌اند.

در مقابل، جمهوری اسلامی ایران نیز در دوران پسابرجام خواستار راه‌اندازی خط تولید برندهای کرهای در ایران شده است، از این نظر که کره‌جنوبی به جای ارائه کالاهای نهایی خود (خودرو، لوازم خانگی، موبایل) به بازار ایران با رویکرد تولید مشترک وارد کشور شود و محصولات مشترک را از طریق ایران به کشورهای منطقه که حدود ۴۰۰ میلیون جمعیت دارند، صادر کند. تحقق چنین امری به سود هر دو کشور خواهد بود.

این موضوع از یک سو می‌تواند در توسعه صنعت ایران نقشی مثبت ایفا کند و ازسوی دیگر، دسترسی کره‌ای‌ها را به بازار ۴۰۰ میلیونی منطقه تسهیل کند. همچنین دو کشور اخیرا ۳ سند همکاری در زمینه ساخت نیروگاه تولید برق و آسیاب فولادی در چابهار و ساخت مشترک تاسیسات برق و آب شیرین‌کن به امضا رساندند.


جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کره جنوبی در جریان سفر «پارک گئون هی» رییس جمهوری کره جنوبی به تهران، نوزده سند همکاری برای توسعه هر چه بیشتر روابط و مناسبات دو کشور امضا کردند.

اسناد و یادداشت تفاهم‌های همکاری بین تهران و سئول روز دوشنبه در حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی و پارک گئون هی رؤسای جمهور ایران و کره جنوبی، توسط مسئولین و مقامات عالی‌رتبه دو کشور به امضا رسید.

«موافقتنامه حمل و نقل دریایی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره جنوبی»، «یادداشت تفاهم چارچوب همکاری در زمینه حمل و نقل و امور زیربنایی»، «یادداشت تفاهم همکاری‌های نفت، گاز طبیعی، پالایشگاه و پتروشیمی»، «یادداشت تفاهم در خصوص همکاری در زمینه منابع آب»، «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه توسعه انرژی الکتریکی و صنایع جدید انرژی»، «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه ماهیگیری و آبزیان»، «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه علوم و تکنولوژی»، «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه آموزش عالی»، «یادداشت تفاهم همکاری اعلام سال ۲۰۱۷ به عنوان سال فرهنگی و تأسیس مرکز فرهنگی کره در تهران و مرکز فرهنگی ایران در سئول»، «سند برنامه مبادلات فرهنگی، علمی و آموزشی دولت جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی»، «یادداشت تفاهم همکاری توسعه بنادر»، «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مراقبت‌های بهداشتی و علوم پزشکی»، «یادداشت تفاهم همکاری وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و وزارت بهداشت و رفاه کره جنوبی و بانک صادرات و واردات کره جنوبی»، «معاهده معاضدت حقوقی دوجانبه در امور کیفری»، «معاهده استرداد مجرمین»، «یادداشت تفاهم همکاری میان وزارت امور اقتصاد و دارایی و شرکت بیمه تجاری کره جنوبی»، «یادداشت تفاهم همکاری در زمینه تکنولوژی‌های فرهنگی و صنایع خلاق»، «چارچوب توافق همکاری»، «توافقنامه همکاری و کمک‌های اداری دوجانبه در امور گمرکی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره»، اسنادی بود که در حضور رییس‌جمهوری اسلامی ایران و رییس جمهوری کره جنوبی و به منظور ایجاد تحرک جدید در روابط دو کشور به امضا رسید.
 
کلمات کلیدی : سفر رییس جمهور کره جنوبی به ایران
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۳:۰۲:۳۹
رفت و امد های نمایشی برای ... برجام!!!! (3679844) (alef-11)
 
عزیز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۳:۲۵:۴۸
رفت و امد مرحوم چاوز و سران امریکای لاتین اسمش چی بود؟ حتما اونا رفت و امد عزت مند و پر ارزش از لحاظ همه چی بود (3679888) (alef-11)
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۳:۲۹:۳۴
نمایش د ستا ورد سازی برجام!!! (3679897) (alef-11)
 
نیما اس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۳:۵۲:۱۹
به زودی مشخص می شود چه چیز نمایش است و چه کارهایی برای حفظ منافع شخصی است (3679973) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۳:۵۲:۴۱
از رفت و آمد محمود خان به اوگاندا و جیبوتی خیلی بهتره دلواپس عزیز! (3679977) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۴:۱۱:۵۵
اینو نگی چی داری بگی ... (3680024) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۴:۲۲:۵۰
باشه!!! (3680043) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۵:۰۶:۳۲
شما همین جوری تصور کنید و خوش باشید! (3680135) (alef-11)
 
میم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۵:۴۴:۳۰
تا دو سال پیش نمایشیشم نداشتیم آخه بردار یاسر ، آخر آخرش ونزوئلاااااااا بود!!! (3680241) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۶:۰۶:۵۰
نمیدونم شما توقع دارید با هر بار ورود یک هیات کشور خارجی به ایران یک میلیارد پول به حسابتون واریز شه؟
شما یه مغازه بخواید احداث کنید چند ماه وقت میگیره. اونوقت چطور توقع دارید پروژه های کلان ملی دو روزه سود بده و اشتغال ایجاد کنه و اقتصاد رو از این رو به اون رو کنه؟ یکم منطقی باشید تورو خدا (3680293) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۶:۳۴:۰۳
بهتر از رفت و امدهای دولت قبل است, در ان دوران هر کشوری میامد و ما را سر کیسه میکرد و میرفت
نمونه اش جیبوتی و سودان که خیانت کردند (3680360) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۷:۳۸:۴۸
جزو معدود ملتهایی هستیم که هی ناامیدی را در جامعه تزریق می کنیم و هی حودمان را تحفیر می کنیم یه کم مثبت قکر کنید چهار کلام مثبت بنویسید بخدا خیلی ادما که خودکسی میکنن بخازر اینه که ظرف چند روز هی خبرهای منفی میشنون و هی ناامید میشن یه کم امید رو به جامعه خودمون تزریق کنیم نوبت چناج حودمون هم میرسه اینقدر هی تخریب نکنیم (3680487) (alef-11)
 
Norway
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۲۲:۵۱:۵۶
یک عده از برجام ناراحتن اگه طلا هم بدی دستشون میگن چرا طلاش زرده! (3681157) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۷:۴۵:۵۴
منفی (3680496) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۲۲:۴۰:۲۳
کلامی از کاسب تحریم (3681123) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۳:۰۸:۴۵
امیدواریم با آنها تعامل بدون نگرانی داشته باشیم نه مثل زمان تحریم و اون برنامه ال جی برای ما (3679852) (alef-11)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۳:۵۸:۱۱
کمترین کاری که میتوانیم بکنیم این است که چند تا مدیر خودرویی برای ایران خودرو و سایپا از اونجا بیاریم تا آقایون یه کم استراحت کنن با اینهمه ابتکاراتی که داشتن. (3679990) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۴:۰۱:۴۸
سند همکاری ، خیلی چیز مهمی نیست ...باید قرارداد های مربوطه به سرانجام برسه و گرنه آخرش باید بگوییم : "تقریبا هیچ" (3679996) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۲۰:۳۷:۴۷
اخرش که هرچی بشه بعضیا اینو میگن کلا
دیگه عادی شده. انتخابات اخیر نشون داد حرفای اونا دیگه خریدار نداره و مردم طبق چیزی که میبینن تصمیم میگیرن (3680803) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۴:۰۱:۵۵
آقاى رييس جمهور محبوب و عزيز
اكنون كه هنوز برجام درست و حسابى عمل نشده و از سالها قبل و حتى با وجود تحريمها بازار ايران مملو از كالاهاى كره اى بوده است تلوزيونها و لوازم صوتى و تلفنهاى همراه و لوازم برقى آشپزخانه شامل يخچال و فريزرها و ماشينهاى لباس و ظرف و سيستم هاى برودتى و گرمايشى وووووووو مختلف LG و سامسونگ و اتوموبيل هاى هيوندا و كيا تقريبا بازار ايران اشغال كرده اند
اميد ميرود همانطور كه شعار جنابعالى در مناسبات و صحبتهاى سياسى بر مبناى برد ، برد طرفين ميباشد ، در مسائل اقتصادى نيز تفكر برد ، برد. واقعى و عملى حاكم باشد اگر قرار است كالايى از انجا وارد شود به همان ميزان كالا صادر شود اگر قرار است كالاهاى مصرفى وارد شود انها بايد كالاهاى مصرفى از ما بخرند ! اگر قرار است توريستهاى ايرانى به انجا بروند و ارز مملكت را در انجا هزينه كنند توريستهاى انها نيز به ايران بيايند به هر حال اقدامهاى سياسى و اقتصادى بايد بر مبناى تفكر برد ، برد بصورت واقعى و عملى و آشكار باشد . (3679997) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۰۲:۴۳:۲۰
نظرت را قبول دارم, اما ما چی داریم که به اونجا صادر کنیم?پراید یا سمند
صد ساله فقط نفت و فرش و پسته صادر میکنیم, (3681397) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۰۲:۴۹:۱۹
صادرات کره 50 سال پیش: نوار ویدیو,
الان:ماشین,گوشی, مانیتور, لوازم برقی و کشتی و قطعات هواپیما
صادرات ایران 50 سال پیش:
نفت, فرش, پسته
الان: نفت, فرش, پسته (3681404) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۰۷:۱۱:۰۷
شما بلدی ، یه درجه پایینترشو بساز! (3681472) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۴:۰۹:۰۴
با این بانکهای غیر شفاف داخلی و ودونرخی بودن نرخ ارز ، مسئله سرمایه گذاری خارجی در موضوعاتی غیر از موضوعات نفت کاملا منتفیه !!! (3680013) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۴:۱۸:۵۱
آفتاب تابان برجام را کجا باید رصد کرد؟ چه شد وعده‌های چرب و شیرین؟! نتیجه خوشبینی به کدخدا و شیطان بزرگ چیزی جز سراب نبود. (3680038) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۵:۱۷:۴۸
تفاهم نامه !
اینقدر تفاهم نامه امضا کنید ببینیم به کجا میرسید !!!!

تا قرار داد بسته نشده و شرکتها نیان توی ایران تفاهم نامه های روی کاغذ به هیچ دردی نمیخوره (3680157) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۵:۵۸:۰۵
در حوزه هائی باید با کره ای ها همکاری شود که منجر به انتقال فناوری های پیشرفته وتقلیل وابستگی ها شود (3680279) (alef-11)
 
امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۸:۵۱:۱۵
خود کره ایها تکنولوژی را عموما از امریکا و ژاپن میگیرند و راسا مجاز به واگذاری ان نیستند.ولی مونتاژ و کار مشترک،بشرط تثبیت شرایط و موقعیت و جایگاه بین المللی ایران امکانپذیر است . (3680607) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۱۹:۲۸:۲۶
اگر در هیجده میلیون خانوار ایرانی پانزده میلیون تلویزیون و پانزده میلیون ماشین لباس شویی و دی وی دیو چند میلیون یخچال کره ایی و کولر کره ایی و ،... واقعا چیزی هم یادمون دادن هنوز ما بلد شدیم ماشین لباس شویی به تنولوژی کره دست یافتیم لوازم صوتی تصویری چی البته کره بهتر از ژاپن و غرب است که زمان تحریم کمک مان کرد ولی چیزی به ایرانی یاد نداد (3680673) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۳ ۲۱:۵۱:۴۶
سابقه تولید دوو در کرمان خودرو را فراموش نکنید با یک اشاره آمریکایی ها، کل یک صنعت و کارخانه بر باد رفت این توافقات هم زیر تبر آمریکایی هاست (3680980) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.