توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286643
قبیله مار‌گیر در پاکستان+تصاویر
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۹
در اسلام‌آباد، قبیله مارگیر در حقیقت جزو عشایر پاکستان هستند که به مناطق مختلف در ایالت سند کوچ می‌کنند.

به گزارش فارس، شهرستان عمر‌کوت و مناطق نبی‌سر، سکهر، روهری، تهته، جهمپیر مالکی همچنین منطقه گداپ تاون شهر کراچی محل‌های اصلی استقرار قبیله مارگیر در ایالت سند است که با لباس‌های نارنجی رنگ و روشن به خوبی قابل شناسایی هستند.

شغل اصلی مردمان قبیله مارگیر شکار مار و نگهداری از انواع مار است که از کودکی برای این کار آموزش می بینند.

با اینکه شکار مار با کمک نی آسان‌ترین شیوه مارگیری است اما اعضای قبیله مارگیر بدون کمک نی نیز می‌توانند انواع مار را شکار کنند زیرا از کودکی با آموختن رقص مار برای گمراه کردن این حیوان و شکار آن آموزش می‌بینند.

قبیله مارگیر به مار کبرا به ویژه کبرای سیاه علاقه زیادی دارند و تقریبا هر خانواده یکی از این نوع مارها را نگهداری می‌کند.

استاد مصری یکی از مارگیرهای باتجربه در این زمینه می‌گوید ما برای پرورش مار به آنها شیر و آب می‌خورانیم و هر چه لازم باشد بوسیله مایعات در دهان مارها می‌ریزیم.

وی افزود: مارها در برخی فصول پوست‌اندازی می‌کنند که از پوست آنها برای تولید انواع صنایع دستی استفاده می‌شود و سم مارها نیز برای تولید انواع دارو به کار می‌رود.

استاد‌مصری معتقد است، کسی با آموزش نمی‌تواند یک مارگیر شود زیرا مارها انواع گوناگونی دارند و شکار هر یک شیوه خاصی دارد.

به اعتقاد این عضو قبیله مارگیر یک مارگیر حرفه‌ای باید عضو قبیله باشد و از کودکی با آنها زندگی کند در غیر این صورت نمی‌تواند با تمام رموز مارگیری آشنا شود.

کودکان قبیله مارگیر از کودکی با مارها بازی می‌کنند و هیچ ترسی از آنها ندارند جالب این است که مار نیز آنها را نیش نمی‌زند.

قبیله مارگیر علاوه بر مارگیری متخصص داروهای گیاهی هستند و در حین کوچ به جمع‌آوری انواع گیاهان از دامنه کوه‌ها و دشت‌ها پرداخته آنها را در بازارهای محلی به فروش می‌رسانند.

با اینکه در سال‌های اخیر برخی از اعضای قبیله مارگیر این قبیله را ترک کرده و در سازمان‌های مختلف استخدام شده‌اند اما هنوز هم بیشتر اعضای این قبیله شغل سنتی خود را حفظ کرده‌اند.

 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.