توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421741
بودجه ریاضتی سال 2017 عراق به تصویب رسید
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۲
پارلمان عراق روز چهارشنبه بودجه بحث برانگیز 2017 میلادی عراق که کارشناسان از آن به عنوان 'بودجه ریاضتی' یاد می کنند، با نگاه کاستن از اعتماد عراق بر درآمدهای نفت و افزایش مالیات ها به تصویب رساند.

به گزارش ایرنا، «هیثم الجبوری» رییس کمیسیون مالی پارلمان عراق بعد از تصویب بودجه در پارلمان، در نشست خبری در حضور دیگر اعضای کمیسیون گفت که بودجه سال 2017 با تاکید بر کاستن از اعتماد به درآمدهای نفتی و توسعه طرح های صنعتی و فعال کردن بخش خصوصی و گسترش درآمدهای غیر نفتی امروز (چهارشنبه)به تصویب پارلمان رسید.

وی از نکات مثبت بودجه 2017 را صادرات انحصاری نفت از اراضی کردستان عراق از طریق شرکت ملی نفت عراق موسوم به 'سومو' خواند و گفت: در مقابل دولت مرکزی عراق نیز متعهد شده است که حقوق کارکنان دولتی را در کردستان عراق پرداخت کند.
برخی از اعضای کمیسیون مالی عراق گفتند که بودجه 2017 با وجود پاره ای ملاحظات منفی اما در مجموع دستاوردهای مثبت زیادی را دارد که در نوع خود این بودجه را متمایز از سال های گذشته کرده است.

تخصیص بودجه ویژه برای آوارگان و تشکیلات الحشد الشعبی و پراخت حقوق نیروهای پیشمرگ کردستان عراق و اختصاص مبلغی از صادرات نفت به استان های صادرکننده از جمله نقاط مثبت بودجه سال آینده عراق اعلام شده است.

تعیین مبلغ 20 دلار مالیات بر بلیط های هواپیمایی خارجی و 8 دلار بر بلیط های هواپیمایی داخلی و 20 درصد مالیات برکارت شارژهای تلفن همراه و اینترنت و قطع کردن 3.8 درصد از حقوق کارکنان و بازنشستگان از جمله نکات منفی بودجه است.

همچنین دولت عراق برای نخستین بار با اعطای مرخصی های 4 ساله به کارکنان دولتی با حفظ پرداخت حقوق اسمی آنها موافقت کرد.

در بودجه 2017 عراق قیمت هر بشکه نفت 42 دلار در نظر گرفته شده و حجم درآمدهای حاصل از آن 67 میلیارد و 500 میلیون دلار برآورد شده است که همچنان بودجه سال آینده با کسری 18.5 میلیارد دلاری روبه رو خواهد بود.

اغلب بودجه سنوات گذشته عراق 100 میلیارد دلاری بوده که به دلیل شرایط اقتصادی و کاهش جهانی قیمت نفت و جنگ با داعش ، دولت عراق ناچار شده است که سقف بودجه را در 2017 به زیر 70 میلیارد دلار کاهش دهد.
 
کلمات کلیدی : پارلمان عراق
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.