توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 187346
نخستین همایش «مرزهای دانش اقتصاد توسعه»
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۲۴
دکتر حسین عظیمی صاحبنظری است که هم از تجربه‌ی کارشناسی و مدیریت در مهمترین سازمان برنامه ریزی و سیاست گزاری توسعه برخوردار بود و هم استاد و پژوهشگری معتبر در جامعه‌ی دانشگاهی ایران به شمار میرفت.

به گزارش روابط عمومی این همایش، وی نقشی بی بدیل در ترویج اندیشه‌ی توسعه هم درسطح عامه شهروندان و مخاطبان سیاست های توسعه و هم پژوهش گران و دانشجویان و نیز کارشناسان و برنامه ریزان داشت. تأثیر عظیمی تنها از طریق آموزش مستقیم و رسمی نظریه های توسعه و یا تأثیرگذاری غیرمستقیم بر تعداد بسیاری از مدیران و کارشناسان برمبنای اندیشه‌ی توسعه‌ی ملی نبود؛ بلکه تأثیر فراگیر و عمیق و مهمتر وی در اصلاح نگرش غالب ناشی از فضای انقلابی دهه ۱۳۶۰ نسبت به آینده‌ی کشور و مفهوم توسعه بود.

از سوی دیگر عظیمی فضای طرح و ارائه‌ی دستاوردهای جدید نظری و عملی درچارچوب دانش اقتصاد توسعه را در ایران گشود و ترجمه و تألیف کتاب ها و مقالاتی را برعهده گرفت که به شکل گیری و بسط این فضا کمک نماید. ترجمه و انتشار متون شاخص ادبیات نظری و تجارب عملی توسعه در دو دهه ۶۰ و ۷۰ با اهتمام مرکز مدارک علمی و انتشارات سازمان برنامه و بودجه پی گرفته شد و در سال های اخیر عمدتاً با طرح و بسط دستاوردهای رویکرد نهادگرائی در توسعه تداوم یافته است ولی به‌نظر میرسد این وضعیت هم محدود و تاحدی تصادفی (و نه برنامه ریزی شده) است و هم دامنه‌ی محدودی از مباحث و مسائل توسعه را دربردارد و هم فاقد سازمان دهی لازم برای ترویج و به‌هنگامسازی و بهرهبرداری لازم است.

برنامه ریزی و اجرای هدفمند همایش سالانه‌ی «مرزهای دانش اقتصاد توسعه» می تواند به عنوان نهادی دائمی برای به‌هنگام سازی دانش موجود و دستیابی به مرزهای جدید دانش اقتصاد توسعه در سطح جهانی بدل شود و دستاوردهای نوین نظری و پژوهشی این دانش را در سطوح ملی و جهانی ارائه نماید. همچنین در هرسال یکی از موضوعات مهم نظری یا چالش ها و مسائل اصلی توسعه‌ی ایران، محور مقالات و گفتگوهای پژوهشگران و اندیشمندان کشورمان باشد.
براین اساس موسسه‌ی مطالعات دین و اقتصاد درنظر دارد با همکاری مراکز علمی و پژوهشی کشور، این همایش را از سال ۱۳۹۲ و به‌مناسبت دهمین سالگرد درگذشت آن استاد فرزانه به‌طور ادواری برگزار کند. موضوع محوری اولین همایش«سرمایه‌ی اجتماعی،‌ اخلاق و توسعه» خواهد بود.