نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 367148
تداوم روزه سکوت مسئولان وزارت نیرو درباره بزرگ‌ترین قرارداد سرمایه گذاری خارجی بعد از برجام
بخش اقتصادی الف، 12 تیر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۳
چکیده: مسئولان وزارت نیرو تاکنون از ارائه توضیحات درباره جزئیات قرارداد ۴.۲ میلیارد دلاری با شرکت ترکیه ای «یونیت اینترنشنال» که بزرگ‌ترین قرارداد سرمایه گذاری خارجی بعد از برجام محسوب می‌شود و اواسط خردادماه توسط این شرکت ترکیه ای رسانه ای شده است و ابهامات زیادی درباره آن مطرح است، خودداری کرده‌اند.

***
۱۲ آبان ماه سال ۹۴ بود که محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در یک نشست خبری، از امضای یک قرارداد ۶ میلیارد دلاری بین وزارت نیرو و یک شرکت اروپایی برای ساخت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و بادی در ایران خبر داد (۱).

هرچند اسم این شرکت از سوی دولت به صورت رسمی اعلام نشد ولی بعدها مشخص شد که بحث قرارداد ایران با یک شرکت بلژیکی که یک شرکت ترکیه ای (شرکت یونیت اینترنشنال) همکار آن هست، مطرح است. ماه‌ها درباره این قرارداد که بزرگ‌ترین قرارداد اقتصادی بعد از برجام محسوب می‌شود، هیچ خبر جدیدی رسانه ای نشد و مذاکرات درباره آن در سکوت خبری دنبال شد تا نهایتاً ۱۱ خردادماه امسال هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در مصاحبه با روزنامه ترکیه‌ای «حریت» خبر از امضای قرارداد با یک شرکت خصوصی ترکیه برای ساخت نیروگاه برق با ظرفیت ۵۰۰۰ مگاوات و ارزش ۳ میلیارد دلار در ایران در روزهای آتی داد (۲).

چهار روز بعد از انتشار این مصاحبه معاون وزیر نیرو، شرکت ترکیه ای «یونیت اینترنشنال» با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ۱۲ خردادماه، قرارداد احداث ۷ نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۶۰۲۰ مگاوات و ارزش ۴.۲ میلیارد دلار توسط این شرکت در تهران با مقامات وزارت نیرو به امضا رسیده و قرار است که ساخت این نیروگاه‌ها در فصل اول سال ۲۰۱۷ آغاز شود (۳).

۱۸ خردادماه هم محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در یک نشست خبری، خبر امضای قرارداد ۴,۲ میلیارد دلاری با شرکت ترکیه ای برای تولید برق را تأیید کرد و گفت (۴): «این سرمایه‌گذاری خارجی در قالب نیروگاه‌هایی در اهواز، دهلران، زاهدان، ساوه، سوفیان و بناب به صورت مستقیم صورت می‌گیرد».

این قرارداد ۴.۲ میلیارد دلاری (۱۵ هزار میلیارد تومانی) بزرگ‌ترین قرارداد سرمایه‌گذاری خارجی پس از برجام به شمار می‌رود و قرار است با اجرای این قرارداد و فروش روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب گاز (معادل ۸۰ درصد میزان کل صادرات گاز کشور) به این شرکت ترکیه ای به عنوان سوخت نیروگاه، ظرفیت تولید برق حرارتی کشور ۱۰ درصد افزایش پیدا کند. به همین دلیل انتظار می‌رفت که مسئولان وزارت نیرو به سرعت با ارائه توضیحات درباره جزئیات این قرارداد، از یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای دولت یازدهم در زمینه سرمایه گذاری خارجی پرده برداری نمایند اما با وجودی که چند هفته ای از امضای این قرارداد می‌گذرد، مسئولان این وزارتخانه با خودداری از ارائه توضیحات و بسنده کردن به بیان مطالبی کلی درباره آن، نگرانی‌های فعالان صنعت برق درباره ایجاد تبعیض بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی برق را دامن زده‌اند. به عنوان مثال، محسن طرز طلب، مديرعامل شرکت مادر تخصصي توليد نيروي برق حرارتي درباره این قرارداد با شرکت ترکیه ای در مصاحبه با برنامه رادیویی پیک بامدادی در تاریخ ۱ تیرماه گفته است (۵): «طبق يک ضوابط و مقررات واحد باهاشان قرارداد بسته شده قيمت سوختش قيمت عرض بکنم برقش قيمت هرچيز ديگه اي که هست عیناً طبق قوانين و مقرراتي بوده که براي سرمايه گذاري داخلي هست يک مقدار سخت ترهم شده يعني هيچ امتيازي ازباب تأمین گاز باقيمت مثلاً يارانه يا غيريارانه از باب صادرات برق، از باب قيمت خريد برق هيچ امتياز ويژه اي به اين سرمايه گذار داده نشده اسناد ومدارکش موجوده متن هميني بوده که با سرمايه گذاران داخلي قرارداد منعقدکرديم وکار را پيش مي‌بريم».

این اظهارات کلی و غیردقیق از سوی مسئولان وزارت نیرو در حالی بیان می‌شود که فعالان صنعت برق تاکید دارند که حضور شرکت‌های خارجی در صنعت برق ایران برای احداث نیروگاه با توجه به وضعیت مالی نامناسب وزارت نیرو و بدهی‌های چندین هزار میلیارد تومانی این وزارتخانه به پیمانکاران داخلی، تقریباً محال است مگر اینکه امتیاز خاصی به این شرکت‌ها داده شده باشد.

به عنوان مثال، علی بخشی، نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق درباره این موضوع در مصاحبه با خبرگزاری فارس در تاریخ ۲۵ خردادماه می‌گوید (۶):
«متاسفانه در حال حاضر توافقاتی با شرکت‌های خارجی مثل کره‌ و ترکیه‌ برای ساخت ترانس با کره جنوبی و ساخت ۳ هزار مگاوات نیروگاه با ترکیه صورت می‌گیرد که از مفاد این توافقات هیچ اطلاعی به بیرون درز پیدا نکرده است. وقتی اقتصاد صنعت برق در رکود است و ۱۵ هزار میلیارد تومان دولت و وزارت نیرو به پیمانکاران برق بدهکار هستند چگونه یک خارجی حاضر می‌‌شود که در ایران سرمایه‌گذاری کند مگر اینکه توافق دیگری با این کشورها شده است. اقتصاد صنعت برق به گفته مسئولان دولتی ضررده است حال در این فضا چگونه کشور کره جنوبی و یا ترکیه حاضر به سرمایه‌گذاری در صنعت برق ایران می‌شوند مگر اینکه امتیازی به این کشورها داده شده است که به شرکت‌های ایران فعال در صنعت برق داده نشده است. اصرار ما این است که باید قراردادهای ایران با سایر کشورها در حوزه صنعت برق و ساخت نیروگاه، شفاف و اعلام شود چرا که شاید شرکت‌های داخلی نیز آن شرایط را پذیرفتند. مپنا اعلام می‌کند از مفاد قراردادهای صورت گرفته میان وزارت نیرو با شرکت‌های کره‌ای و ترکیه‌ای هیچ اطلاعی ندارد پس اگر از این مفاد شرکت‌های ایران مطلع شوند شاید این شرایط را پذیرفتند. اگر اقتصاد صنعت برق منفی است و روز به روز هم بر میزان بدهی‌ها اضافه شود چرا باید شرکت‌های خارجی در این صنعت سرمایه‌گذاری کنند مگر اینکه امتیاز ویژه‌ای به آن تعلق گرفته است».

هرچند اطلاع رسانی قطره چکانی وزارت نیرو درباره این قرارداد در رسانه‌های داخلی، قضاوت درباره امتیاز ویژه ای درنظر گرفته شده برای شرکت ترکیه ای را مشکل کرده است اما برخی اظهارنظرها از سوی طرفین این قرارداد وجود دارد که نشان می‌دهد این امتیاز احتمالاً اعطای مجوز صادرات برق به این شرکت همزمان با استفاده از گاز با قیمت یارانه‌ای (تقریباً رایگان) است. به عنوان مثال، هم‌زمان با امضای این قرارداد، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در مصاحبه با روزنامه ترکیه ای «حریت» در تاریخ ۱۱ خرداد از برنامه‌ریزی برای افزایش صادرات برق ایران به ترکیه از ۳۵۰ مگاوات فعلی به ۱۲۰۰ مگاوات تا ۱.۵ سال آینده و به ۳۰۰۰ مگاوات پس از آن با سرمایه گذاری شرکت‌های ترکیه ای خبر داد (۲). همچنین اونال آیسال، مدیرعامل شرکت ترکیه ای یونیت اینترنشنال نیز ضمن تأکید بر دریافت گاز از ایران به مدت ۲۰ سال، به امکان صادرات برق تولیدی و یا فروش آن در بازار آزاد اشاره کرده است (۷). این موضوعی است که در هفته‌های اخیر صریحاً از سوی فعالان صنعت برق نیز بیان شده است. به عنوان مثال، محمدعلی وحدتی، نایب رییس سندیکای شرکت تولید‌کنندگان برق در مصاحبه با برنامه رادیویی پیک بامدادی در تاریخ ۱ تیرماه درباره انگیزه شرکت ترکیه ای برای امضای این قرارداد با وزارت نیرو گفته است (۵): «ببینيد اين سرمايه گذار ترکيه اي حالا با اين اميد که بياد و از گاز داخلي استفاده کنه و بتوانه برقش را صادر بکنه به ترکيه دنبال احداث نيروگاه تو ايران هست اگراين کار ميسر نشه که بسيار بعيده کاري بکنه چون آدم شناخته شده اي هست قبلاً با ايران تو امر نيروگاه سازي و این‌ها کار داشته با اين وضعيتي که فعلاً دولت داره يعني قادر به پرداخت پول برق نیروگاه‌های خصوصي نيست هيچکسي جرات نمي‌کنه مخصوصاً خارجي بياد براي نيروگاه سرمايه گذاري کنه مگر اينکه يک گارانتی‌های محکمي بگيرند».

در شرایطی شائبه کم توجهی وزارت نیرو به توانمندی‌های داخلی در احداث نیروگاه ایجاد شده است که کارشناسان تاکید دارند اولاً: بخش خصوصی داخلی از نظر توانمندی فنی و اقتصادی در صنعت برق سطح بالایی دارد به گونه ای که توانسته است در بازارهای بین‌المللی حضور داشته باشد که نمونه‌ی بارز آن شرکت مپناست. این موضوع حتی در بیانات مقام معظم رهبری در حرم رضوی (۱ فروردین امسال) مورد تاکید قرار گرفت و ثانیاً: مشکل اقتصاد صنعت برق و ناتوانی وزارت نیرو در پرداخت بدهی‌های ۱۲ هزار میلیارد تومانی خود به سرمایه‌گذاران داخلی (حدود ۵ هزار میلیارد تومان آن صرفاً مربوط به شرکت مپناست) (۸) موجب شده است تا سرمایه‌گذاران در شرایط فعلی توان و تمایلی به احداث نیروگاه جدید در کشور نداشته باشند. در هر صورت، باید منتظر ماند تا روزه سکوت مسئولان وزارت نیرو درباره جزئیات قرارداد احداث نیروگاه با شرکت ترکیه ای شکسته شود و آنگاه بتوان به خوبی قضاوت کرد که این قرارداد در پازل اجرای اقتصاد مقاومتی قرار می‌گیرد یا خیر؟

منابع:
۱- http://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۳۹۴/۰۸/۱۳/۹۰۶۶۳۳
۲-http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-companies-to-build-power-plants-in-iran-for-۳-billion-.aspx?pageID=۲۳۸&nID=۹۹۸۷۹&NewsCatID=۳۴۸
و http://www.shana.ir/fa/newsagency/۲۶۲۰۵۵
۳- http://www.reuters.com/article/us-turkey-iran-energy-idUSKCN۰YQ۰BV
و http://www.shana.ir/fa/newsagency/۲۶۲۲۷۲ و
http://www.shana.ir/fa/newsagency/۲۶۲۲۱۱
۴- http://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۳۹۵/۰۳/۱۸/۱۰۹۸۴۰۶
۵-http://peyk.iribnews.ir/detail/video/۸۰۷۵.aspx
۶- http://www.farsnews.com/۱۳۹۵۰۳۲۵۰۰۰۶۰۸
۷-http://www.ntv.com.tr/ekonomi/unal-aysalin-sirketinden-irana-۴-۲-milyar-dolar-yatirim,۵m۹NKYpKgEWkg۶hhThY۳fQ
۸- http://www.isna.ir/news/۹۵۰۲۲۱۱۳۲۷۸
 
کلمات کلیدی : سرمایه گذاری خارجی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۱:۲۵:۰۹
در این دولت مردم کلا نامحرم اند. همه چیز محرمانه است و آخرش این محرمانه ها هم یه چیزی میشه مثل برجام.

اون زمان که دانستن حق مردم بود دیگه گذشت( دولت قبل)الان تو این دولت دیگه همچین حقی وجود نداره (3788166) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۳۰:۲۵
ضرب المثل میگه:
آنکه حسابش پاک است از محاسبه چه باک است؟ (3797483) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۴۰:۵۲
مقايسه كنيد پنهان کاری های این دولت را با دولت قبل که میگفتند, حاضریم مذاكرات هسته اي مستقيم براي،جهانيان پخش شود, جالب است همین اقایان
شعار دانستن حق مردم است را میدهند,!"" (3797507) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۴۳:۱۰
براي پر دستاورد نشان دادن برجام, حاضرند قرار دادهایی ببندند که در دراز مدت, به ضرر کشور است, مانند FATF كه دولتي ها حاضر نشدند ، در تلويزيون مقابل دكتر توكليً حاضر شوند ،و پاسخ دهند, (3797520) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۱:۳۶:۲۱
اونوقت چرا رییس جمهور برای روز کارگر پا میشه میره مپنا خوب پاشه یا بره ترکیه و یا چین و روز کارگر رو با اونها جشن بگیره؟ (3797782) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۳:۴۳:۳۱
عجب حافظه ای دارید
در دولت قبل مردم که هیچی، نماینده ها هم نامحرم بودن.
بد نیست یه سری به اخبار اون دوره بزنید. (3799372) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۳:۴۴:۱۸
همه دنیا دنبال سرمایه گذاری خارجی هستند ولی تو ایران کاسبان تحریم اجازه نمی دهند . (3799375) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۱:۳۴:۱۵
تولیدات شرکت مپنا بسیار با کیفیت و قابل رقابت با نمونه های خارجی است, اما برای پر دستاورد نشان دادن برجام, با خارجی ها قرار داد میبندند, جالب است كه مپنا این شرکت ترک را در عراق, پشت سر كذاشته، (3788191) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۰:۳۰:۰۲
تولیدات مپنا؟؟؟؟ منظورتون مونتاژ توربین گاز با راندمان 34 درصد و تکنولوژی 20 سال پیش هست؟
مپنا شرکت خوبیه ولی متاسفانه مثل صنایع خودروسازی تحمل دیدن رقیب خارجی را ندارد.
آیا از قیمت تمام شده ر حسب کیلووات پروژه نیروگاهی مپنا و نرخ معمول جهانی اطلاع دارید؟
آیا از رفتار یکطرفانه مپنا( که در بین مهندسین به پیمان فرما) مشهور است خبر دارید؟

برادر عزیز یکطرفه به قاضی نروید. (3797619) (alef-13)
 
بخش کاملا خصوصی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۱:۳۹:۵۲
کارمند شرکت مپنا هستید؟؟؟؟
تولیدات شرکت مپنا دارای قیمتهای بالایی هستند به علت اینکه این شرکت دارای هزینه سربار زیادی می باشد. (3797792) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۳:۴۵:۱۰
کدوم تولیدات؟
توربین قدیمی وی 94.2 از کی تا حالا فناوری روز هست؟
در ثانی، مپنا همین الان یک قرارداد برای 8000 مگاوات بخش بخار نیروگاه های گازی داره. اگر خیلی مرده اونها رو بعد از 10 سال به نتیجه برسونه. اینها پیشکش (3799378) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۳۸:۲۳
داستان جانمایی نیروگاهها

اهواز و خوزستان که اشباع نیروگاه ساخته شده و در حال احداثن و باز فشار کمیسیون انرژی خوزستانی مجلس و ضعف وزارت نیرو و نفت باعث احداث نیروگاه جدید شده !

با توجه به این که این استان اب شیرین نداره و از مزیت ساحلی بودنش هم برای استفاده از اب شیرینکن دریایی استفاده نمیکنه بجا بود این نیروگاه در کنار مرکز اب یعنی چهارمحال بختیاری یا کهکیلویه محروم احداث می شد نه این که اب چهار محال را در کارون ببرن هفتصد کیلومتر دورتر با تلفات استفاده کنند.!

صوفیان و بناب هم که مال استان وزیره.!

دهلران ایلام و سیستان هم بدلیل محرومیت نیروگاهی گزینه های خوبین البته احتمالا برای انحراف اذهان از اون سه تای جانمایی رانتی گذاشتن (3797502) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۳۹:۴۲
نادیده گرفتن تولیدکننده های داخل، تنها منحصر به وزارت نیرو نیست. صنعت نفت ما جولانگاه شرکتهای چینی، کره ای و ژاپنی شده و دست شرکتهای داخلی که عمدتا توانمند هم هستند، در حال کوتاه شدن است. (3797504) (alef-13)
 
پدرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۴۷:۴۱
درست میفرمائید ولی در صنعت نفت تکنولوژی ما بسیار پایینه و شرکت های متاسفانه کارهای خوبی ارائه نمیدند اما در رابطه با چین درست می فرمائید شرکت های درجه 1 چین وارد ایران نمیشند بهترین کار مشارکت شرکت های ایرانی با شرکت های خوب خارجی هست (3798119) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۳:۴۶:۴۰
کدوم شرکت داخلی.
به خاطر استفاده از مته و سیمان همین داخلی ها تا حالا 100 تا چاه نفت رو از دست دادیم و میلیاردها هزینه اضافی کردیم. بس نیست؟ (3799380) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۴۱:۴۸
کاسبان پسابرجام. (3797512) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۴۵:۲۸
باور كنيد كه اين وزارتخانه يك تشكيلات مازاد پرهزينه و سرمايه خراب كن است . نه در مديريت برق موفق بوده و نه در مديريت بخش آب . راندمان پائين نيروگاهها و تلفات سنگين شبكه هاي برق و آب همه و همه ناشي از ضعف مديريت اين تشكيلات است . درست است كه تغيير اقليم برمنابع آب كشور تأثير منفي داشته ولي بسيار فراتر از تغيير اقليم مشكل ندانم كاري مديران وزارت نيرو مخربتر بوده . سالهاي طولاني است كه موضوع ادغام برق وارت نيرو در وزارت نفت و تشكيل وزارت انژري و ادغام آب در حفاظت محيط زيست مطرح است ولي منافع شخصي مديران وزارت نيرو و لابي سنگين آنها نميگذارد اين كار درست انجام پذيرد . دولت يازدهم نيز اين ادغام ها را مورد توجه قرار داده ولي بازهم مافع شخصي آقايان و دسته بندي هاي سياسي نميگذارد . اميدواريم اين واجب به سرعت سامان يابد و هزينه هاي سوء مديريت ها بملت كاهش يابد (3797524) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۱۷:۳۹:۳۵
ظاهرا شما کارمندبرق هستیدوخیلی دوست داریدباوزارت نفت ادغام گردید تا حقوق شمابراساس نفتی ها شده وافزایش یابد!!آب ربطی به محیط زیست نداره و آنان در کارشون مانده اند! (3801285) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۰۹:۴۸:۲۶
کلمات کلیدیی که آدم به ذهنش متبادر میشه:
کاسبان پسابرجام، مملکت فروشی، در نطفه خفه کردن اشتغالزایی، دشمن تولید داخلی، قدرت تولید صرفا آش بزباش!

کلا تنها چیزی که آدم تو ذهنش نمیاد در مورد این رفتارها، عبارت «وطن پرستیه».

الف جان انتشار لطفا! (3797532) (alef-13)
 
شهداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۰:۱۸:۰۵
برای اطلاع از مفاد این قرارداد اگر نخواهیم تا زمان به قدرت رسیدن دولت طیف مقابل صبر کنیم باید با اخذ امان نامه برای افشاگران از سیستم قضایی , دست به دامان کارکنان اداره قراردادهای وزارت ...... شویم . (3797587) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۰:۳۱:۵۱
صدای کارها و بیگانه پرستی های این دولت یکی دو سال دیگه در میاد (3797625) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۰:۳۶:۴۹
دولت برای اینکه اشتباهات کلانش در برجام را سرپوش بگذارد درحال دست زدن به اشتباهاتی به مراتب بزرگتر ازبرجام است.خطاهایی که حداقل ده تا بیست سال گریبان این ملت را خواهد گرفت (3797635) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۱:۱۸:۰۷
این دولت ملت محروم ایران را نادان و نامحرم میداند !!!!
شیاطین و نامحرمان را کدخدا میداند !!!!
آثار و طبعات تخریب های زیر ساختی ، چند سال دیگر بارز میشود .
آثار ویرانی های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی این دوره ، به مراتب بیشتر از دوران جنگ خواهد بود .
منابع و دستاوردهای دانشمندان و صنعتگران و زحمتکشان را به دشمن تقدیم کردند !!!!
مجلسیانی که با عدم نظارت و بازخواست و پیگیری و عدم استیضاح خاطیان و بی بصیرتان ، با نام همدلی ، باعث تقویت و تشدید اوضاع اسفبار امروزی شده اند ، در طبعات آن شریک و سهیمند . (3797744) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۱۰:۱۳
دولت ها که تموم میشن ورقبا که رو کار میان یواش یواش صدای این محرمانه ها هم درمیاد (3797869) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۱۳:۳۹
با سلام با توجه به کم آبی و مصرف بالای برخی نیروگاهها نوع نیروگاه ( بخار یا سیکل ترکیبی و همچنین نوع برج خنک کننده خشک و یا تر ) را هم پیگیری کنید. منبع http://alef.ir/vdch6-nxk23n-xd.tft2.html?366384 (3797879) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۱۵:۲۵
بدنه وزارت نیرو و وزیر نیرو همیشه از یک استان خاص انتخاب میشوند و اینکه بروند با ترکیه چنین قراردادی ببندند به دلیل همین نفوذ در وزارتخانه است (3797882) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۰۱:۰۰
ايشون و چندين نفر از معاونين وزارت نيرو عضو هيئت مديره شركت مپنا هستند ، شركتي كه اگرچه خودش و نيمه دولتي ميدونه ولي به قول آقاي ناطق نوري كاملا دولتي بوده و از رانت دولتي برخورداره و اعضاي هيئه مديره و مديران و كتركنان شركت مپنا حقوق هاي نجومي و پاداش هاي كلان و بي حساب و كتاب دريافت مي كنند و هيچ كس هم صداش در نمياد . (3797980) (alef-11)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۰۷:۳۴
چرا از فیش حقوقی مدیرعامل "پتروشیمی مروارید" نمیگید که برای یک سال یک میلیارد تومان حقوق می‌گرفته است. (3798001) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۱۰:۴۷
جوگیر نشید.
همه ی قضیه مربوط به صنعت برق نیست.
برای خروج از رکود در اقتصاد باید سرمایه های خارجی وارد کرد.دقت کنید: سرمایه خارجی نه الزاماً سرمایه گذار خارجی. حالا شرکتهای ایرانی توانایی جذب همچین شرکای سرمایه گذاری را دارند؟که بیایند کارها را دست بگیریند؟
شرکتهای داخلی توانایی اجرایی همچین پروژه های سنگینی را با قید تعهد زمانی تحویل پروژه دارند؟ در صورت کوتاهی در انجامش توانایی پرداخت ضرر و زیان مستقیم و غیر مستقیمی که کشور و مردم میبینه را دارن؟ یا به لابی و داد و هوار و مضلوم نمایی در تعداد کارگران، اشتغال و استفاده از لابیهای نمایندگان مجلس در سرپا نگه داشتن شرکت مُرده و زیان ده خودشون برمیان؟
تجربه که این آخریها را نشون داده. (3798011) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۳۶:۳۱
مردم نامحرم نيستند اين مسئولانند كه نامحرمنند نگذاريد انقلاب به دست نا محرمان بيفتد (3798093) (alef-11)
 
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۵۵:۲۲
اگر وزارت نیرو عملکرد قابل دفاعی دارد جزئیات این قرارداد را منتشر کند. اگر کار خوبی انجام شده باشد همه تشویقش می کنند. اما امان از زمانی که خودش هم بداند چه دسته گلی به آب داده!! (3798142) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۴:۰۵:۴۶
این دولت هیچ وابستگی به ملت ندارد . (3798170) (alef-11)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۶:۲۲:۲۴
متاسفانه در مورد توانمندیهای مپنا اغراق میشه این شرکت هم قیمت بالایی داره هم تکنولوژی قدیمی با راندمان پائین داره (3798648) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۷:۲۰:۵۸
هر جا صحبت از قرارداد محرمانه هست ، شما بدون که پورسانتها ی وحشتناک و تضییع شدن حق ملت ایران و فساد کلان توش خوابیده .... (3798764) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.