توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223741
شیرینی برای دیابتی ها سم است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۰
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد: ۹.۷ درصد ایرانیهای سنین بین ۲۵ تا ۶۴ سال، قند خون بالا دارند.

دکتر شهرام رفیعی فر در گفتگو با مهر گفت: این افراد قند خون بالای ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر دارند. وی افزود: ۴ تا ۵ میلیون ایرانی ديابت دارند و علت مرگ ۳۴۰۰۰ نفر از هموطنان ما در سال، ديابت است. رفیعی فر در ادامه بیان کرد: افراد با به کار بستن برخی از توصیه ها از جمله انواع غلات سبوسدار، حبوبات، سبزیجات خام یا پخته و کاهش مصرف مواد نشاسته ای با روغن زیاد مثل سیب زمینی سرخ کرده می توانند از دچار شدن به دیابت خودداری کنند.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت گفت: به جاي روغن جامد، از روغن هاي مايع استفاده كنيد. از بين روغن هاي مايع، روغن زيتون از ارزش غذايي ويژه اي برخوردار است. سعي كنيد هر روز از اين روغن در سالاد خود استفاده کنید. وی با تأکید بر اینکه از شيريني‌ها كمتر استفاده كنيد چرا كه حاوي مقادير فراواني روغن و شكر هستند، افزود: چنانچه عادت به مصرف شيريني داريد، آنرا جزئي از برنامه غذايي روزانه محاسبه كنيد، نه اينكه به برنامه غذايي اضافه كنيد.

رفیعی فر بیان داشت: مصرف چربي اشباع را محدود كنيد. اين نوع چربي در گوشت قرمز و فرآورده‌هاي حيواني نظير كره و پنير يافت مي‌شود.

به گفته سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، استفاده از تخم مرغ آب پز، لبنیات کم چرب، سویا، آجیل بی نمک، مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز، غذاهای بخارپز یا کبابی و تفت شده به جای سرخ شده در کاهش ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت مؤثر هستند.