توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 438572
قدم‌های آهسته بان کی‌مون به سمت کرسی ریاست‌جمهوری کره جنوبی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۲
از زمانی که دبیرکل سابق سازمان ملل طی یک ماه اخیر به کشورش کره جنوبی بازگشت و مانند یک قهرمان در مهمترین فرودگاه سئول مورد استقبال قرار گرفت، گام‌های زیادی را در مسیر رسیدن به ریاست جمهوری برداشته است، اما هر بوروکراتی به سرعت خواهد فهمید پیروی از نقش‌های سنتی سیاسی ضرورتاً به معنای موفقیت سیاسی نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، بان کی‌مون، دبیرکل سابق سازمان ملل پس از بازگشت به خانه با رفتن به مزار پدرش و دیدار با مادرش آداب را به جا آورد سپس درصدد ترکیب آن با اقدامات سیاسی برآمد و بر سر قبور شش رئیس‌جمهور سابق کشورش نیز حاضر شد.

او با زنده‌های دنیای سیاست نیز تجربه‌هایی داشت و برای مثال هفته گذشته به دیدن لی میونگ بک، رهبر اسبق محافظه کاران تا سال ۲۰۱۳ رفت که همچنان روابط سیاسی قدرتمندی دارند.

بان کی‌مون همچنین تلفنی با پارک گئون های، رئیس‌جمهور کره جنوبی که فعلاً منتظر تصمیم دادگاه درباره حکم استیضاح خود است، صحبت کرد. اما در چشم مردم او مردی است که از کودکان نگهداری کرده و به بزرگسالان غذا می‌دهد؛ از فروشگاه‌های شلوغ خرید کرده و در مقابل معابد بودا سجده می‌کند.

اکنون به نظر واضح می‌رسد که مساله اعلام "زمان" برنامه بان کی‌مون برای کاندیداتوری ریاست جمهوری است نه اینکه این سوال مطرح شود که او کاندیدا خواهد شد یا خیر.

وی در پاسخ به سوال اخیر واشنگتن پست مبنی بر برنامه‌اش برای ریاست جمهوری نیز پاسخی این چنین داد: درباره این مساله بعدا خواهید شنید.

بان کی‌مون که متعهد شده تا برای تغییر در سیاست‌های کشورش تلاش بسیار کند و همچنین اعلام کرده که خودش را برای ملتش به آتش می‌کشد، انتظار می‌رود که هفته آتی به صورت رسمی درباره ورود به رقابت انتخاباتی بیانیه صادر کند. اگر پارک استیضاح شود انتخابات آتی ریاست جمهوری باید طی ۶۰ روز از زمان اعلام حکم دادگاه برگزار شود اما اگر حتی پارک هم استیضاح نشود انتخابات آتی در هر صورت طی ماه دسامبر برگزار خواهد شد.

پیش از رسوایی فساد پارک در ماه اکتبر چشم‌انداز پیروزی بان در انتخابات ریاست جمهوری بسیار روشن بود.

بان کی‌مون معمولا همان فردی بود که در اکثر نظرسنجی‌ها با وجود اینکه هنوز از قصد خود برای شرکت در انتخابات صحبتی نکرده بود، در رتبه اول قرار می‌گرفت اما او هم از نزدیکی با پارک آسیب‌هایی دید. در حالی که حتی برخی ادعا می‌کنند که شاید بان کی‌مون هم در فسادهای او نقشی داشته است.

در کنار اینها آمریکا برادر کوچکتر و برادرزاده بان کی‌مون را به رشوه‌خواری متهم کرده و از کره‌ جنوبی خواسته تا آنها را به این کشور بازگرداند. مساله‌ای که دبیرکل سابق سازمان ملل هرگونه ارتباط با آن را تکذیب می‌کند.

این سیاستمدار که در وطن خود هرگز رتبه سیاسی نداشته پس از بازگشت به خانه با مسائل دیگری هم روبرو شد. رسانه‌های اجتماعی که رفتارهای غیرکره‌ای او را مسخره و اعلام می‌کردند بان کی‌مون به دلیل یک دهه زندگی در نیویورک بیش از اندازه آمریکایی شده است.

با تمام این تفاسیر او اکنون در اکثر نظرسنجی‌ها پس از مون جائه این، نامزد لیبرال‌ها در رتبه دوم قرار می‌گیرد. فارغ از تمام اینها اما بزرگترین چالش پیشروی بان کی‌مون که هیچ تجربه سیاسی داخلی ندارد ایجاد یک پایگاه سیاسی در کشوری است که روابط حرف اول را می‌زند.

از زمان استیضاح پارک، بان کی‌مون تلاش کرده تا فاصله خود را از محافظه کارانی که همچنان به رئیس‌جمهور این کشور وفادارند، حفظ کند. اما سایر راست گراهای کره‌ جنوبی عملا بان کی‌مون را محافظه کار نمی‌دانند و از حمایت وی از هم‌جنس‌گرایان در دوران دبیرکلی‌اش از جمله مواردی یاد می‌کنند که او را در زمره محافظه کاران قرار نمی‌دهد.

شخص بان کی‌مون نیز تلاش کرده تا خود را به نحو دیگری توصیف و خود را به عنوان یک ترقی خواه محافظه کار معرفی کند.

روز جمعه بان کی‌مون با رهبران هر دو حزب سائنوری و اپوزیسیون حزب خلق دیدار و گفت‌وگو کرد. او همچنین گفته است که با راست‌گراترین حزب این کشور نیز که پس از استیضاح پارک شکل گرفته دیدار خواهد کرد.
 
کلمات کلیدی : بان کی مون + ریاست جمهوری کره‌جنوبی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.