نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 388974
طرح پرداخت وام‌های میلیاردی به واحدهای صنعتی/ کمک به خروج از رکود یا بدهکارتر شدن واحدهای تولیدی
بخش اقتصادی الف،‌ ۱۵ شهریور ۹۵
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۸
تصویب طرح پرداخت وام‌های میلیاردی به واحدهایی که مشکل نقدینگی دارند، موجب انتقاد بسیاری از صاحبنظران شده است، آن‌ها معتقدند که این طرح همانند شمشیری دولبه بوده و انتخابی بین بد و بدتر است.

به گزارش الف، کمبود نقدینگی یکی از بزرگترین مشکل امروز برخی واحدهای تولیدی است، طبق اعلام وزیر صنعت و معدن و تجارت در سفر استانی‌اش به قم، دولت طرح رونق تولید برای ۷۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط را تصویب کرده است، طرحی که برخی کارشناسان معتقدند که در صورت درست اجرا نشدن آن، موجب بدهی بیشتر تولید کنندگان می‌شود.

اما همانطور که محمدرضا نعمت زاده گفته است، قرار است وام‌های میلیاردی با شرایط آسان به واحدهایی داده شود که مشکل نقدینگی دارند، موضوعی که ۱۸ خرداد در نشست خبری سخنگوی دولت مطرح شد. نوبخت در این نشست‌ خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد که حدود ۷۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در استان‌های مختلف شناسایی شد که ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش برای مجموعه قرار داده و کارها با سرعت در حال انجام است."

طرحی که وزیر صنعت در شهریور داد و سخنگو در خردادماه از آن رونمایی کرد که همان مصوبه ۱۹ اردیبهشت هیات دولت است، مصوبه‌ای که طبق آن بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسطی که به علت معوقات بانکی به آنها وام تعلق نمی‌گرفت، می‌توانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، به هر حال اصل ماجرا اعطای وام‌های آسان به واحدهای تولیدی است که به واسطه درست نچرخیدن چرخ‌های اقتصاد به مشکل برخورد کردند.

طرحی که موجب انتقاد برخی از اساتید دانشگاه هم شده است و به عقیده آنها انتخاب بین بد و بدتر است.

علی دینی استاد دانشگاه در این خصوص به خبرگزاری صداوسیما گفته که بین بد و بدتر باید انتخاب کنیم، یعنی بنگاههای تولیدی در موقعیت مستقلی قرار دارند و برای همین هم خیلی از آنها زیر ۵۰، ۶۰ درصد ظرفیت خود دارند کار می‌کنند، در این شرایط تنها چاره‌ای که وجود دارد این است که از طریق اعتبارات به آنها کمک شود تا بتوانند چرخ تولید را به حرکت در بیاورند و این احتمال وجود دارد که برخی از این منابعی که تخصیص پیدا می‌کند مجددا تبدیل به مطالبات معوقه شوند ولی اگر درست عمل شود و به بنگاههایی این منابع تخصیص داده شود که احتمال افزایش ظرفیت تولید و بازپرداخت وام‌های دریافتی از محل فروش کالا وجود داشته باشد این ریسک کمتری خواهد داشت.

از سوی دیگر،‌ بدهکار شدن واحدهای تولیدی بزرگترین نگرانی صاحب نظران در خصوص این طرح است.

بیژن عبدی کارشناس ارشد اقتصادی نیز در این خصوص می‌گوید: این سیاست می‌تواند همانند شمشیر دو لبه عمل کند، مشکل اقتصاد ما در حال حاضر رکود عمیقی است که ناشی از دو عامل همزمان است، یکی افزایش هزینه‌های تولید است و بعدی برمی گردد به اینکه ثروت و درآمد در جامعه به شدت دو قطبی توزیع شده و جامعه پولی ندارد که بخواهد این کالاها را بخرد که این منجر به دور بسته می‌شود؛ به عبارت دیگر ممکن است ما وامی را بدهیم اما انبارها بیشتر پر شود و وقتی مجموع بدهی‌ها و جریمه دیرکردش هم به آن اضافه می‌شود و به سمت تعطیلی می‌رود.

اما از سوی دولت،‌محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در خصوص رسیدن منابع این طرح به کارگاه‌های مورد هدف می‌گوید: «ما برای این که سره و ناسره را از هم تفکیک کنیم، در استان‌ها یک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولیدی ایجاد کردیم که هرکدام در شهر خود واحدها را شناخته و می‌دانند که کدام واحد ورشکسته است و اگر شما هزاران پول را هم بدهید می‌خورد و به جایی برنمی‌گرداند، اما دسته‌ای دیگر هستند که زمینه برای فعال شدن آنها وجود دارد اما سرمایه در گردش ندارد، اگر به یک نفر کمک شود می‌تواند پول را به ما برگرداند، ما داریم به اینها کمک می‌کنیم بنابراین درحال حاضر واحدهای تولیدی در استان‌ها توسط کارگروه‌ها شناسایی شده و آنهایی که با یک مقدار سرمایه در گردش می‌توانند فعال شوند به آنها داده می‌شود.»

اظهاراتی که به نظر می‌رسد مجری شناسایی این گونه از کارگاه‌ها، استانداری‌های هر استان باشند.

در همین زمینه محمود نعمتی مدیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی (‌که کارگاه‌های صنعتی زیاد در آنجا مشغول به کار هستند)‌ در مورد روند اجرایی این طرح می‌گوید: «ما سیصد شرکت به سیستم بانکی معرفی کردیم که بانک‌ها نیر اعلام کردند حدود ۵۶ شرکت مشکلی ندارند و در حال پرداخت هستند که یکی از مشکلاتی که شاید مانع این سیصدتا باشد بحث وثیقه است که این موضوع نیز کمی زمان بر است؛ اما سعی ما تلاش برای شناسایی صنعتگرانی هستند که ضمن خوش حسابی کارگاه تولیدی آنها دچار مشکل نیز شده است.»

با تمام این اظهارات،‌ همگان می‌دانند یکی از بزرگترین مشکل اقتصاد ایران بانک‌ها و سیستم بانکی هستند، بانک‌هایی که مدت‌هاست منتظر اصلاح ساختار آنها هستیم، حل مشکلات اقتصادی با بانک‌هایی که خودشان از مشکلات اقتصادی هستند، خیلی تضمینی ندارد. از جمله مسایلی که می‌تواند به رونق تولید در کشور کمک کند جلوگیری ازورود کالای قاچاق است؛ که امیدواریم این امر به موازات اجرای سایر سیاستهای حمایت از تولیدگنندگان داخلی با جدیت و به دور از اقدامات نمایشی دنبال شود.
 
کلمات کلیدی : خروج از رکود+رکود+وام به واحدهای صنعتی
 
United States
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۵:۳۵:۴۹
اقتصاد رو بد گره کوری آقایان زده اند..جناب مفتح هم بعنوان سخنگوی کمیسیون تلفیق خوب خوشایند برای دولت با تصویب مواردی مثل تسعیرنرخ ارز و تصویب فروش ده هاهزار میلیارد اوراق قرضه دولتی بعنوان دوپینگ قبل از انتخابات برای دولت کردند ولی این دوپینگها هم گره پیچیده ای که تیم اقتصادی این دولت به اقتصاد زده باز نمیشه فقط آنهایی که در مجلس بجای سوال از تیم اقتصادی این مواد رو تصویب میکنند باید فردای قیامت پاسخگو باشند.. (3921317) (alef-13)
 
هاشمی - کارخونه دار بدبخت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۵:۴۴:۱۹
3 میلیون میخوان بدن وام ازدواج ؛ عروس و داماد رو پیر میکنن .
اینقدر یارو رو میدوئونن که باید برای وام 3 میلیونی ، 2 جفت کفش پاره کنه !!!
بعد توی این اوضاع بحرانی اقتصاد کشور ، وام میلیاردی میدن به کارخونه های ورشکسته !
مثلا ما داریم کار میکنیم برای اقتصاد !!! (3921327) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۶:۰۴:۳۶
نوش دارو بعد از مرگ سهراب -
ما که گاوداری مونو فروختیم تمام زندگیمون برای آن رفت کلی بدهی ببار آوردیم 5 سال دنبال وام به هر جا سر زدیم دریغ از کوچکترین حمایتی از هیچ ارگانی
خونمون رفت ماشین مون رفت نزدیک 200 میلیون بدهکار شدیم دست آخر هم مفت و زیر قیمت فقط دادیم رفت تا راحت بشیم (3921376) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۶:۱۴:۰۰
آقای روحانی
این مهم نیست که چه می کنید، مهم این است که بدانید چه میکنید!!! (3921399) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۶:۱۸:۴۲
متاسفانه اینگونه برخوردهافرافکنی است. دولت خود بزرگترین بدهکار به تولید کننده وپیمانکار است، وبدتر از عدم پرداخت بدهی ها بد عهدی رایج در مجموعه های دولتی و وابسته است اگر امروز دولت وسازمانها بدهی خود به این مجموعه ها وفاکتور ها وصورت وضعیتهای نگه داشته شد را بپردازد بیشتر مشکلات واحد ها حل خواهد شد.
اگر کسی هم گلایه وشکایتی بکند درلیست سیاه نانوشته قرار می گیرد. ومالیات وبیمه و.... قس علی هذا (3921405) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۷:۳۵:۰۰
واقعا همینه.
جدا ما لان مشکلمون وام نیس مشکلمون پرداخت نشدن بدهی های دولتی مون هست که بتونیم وام های قبلی مون رو قسطاش رو پرداخت کنیم.
جدا اگه به جای پرداخت وام دولت بدهیش رو پرداخت کنه خیلی بهتره. بی خود دولت با این طرح مسکن ایجاد می کنه مشکل رو حل نمی کنه (3921551) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۶:۱۸:۵۴
بسیاری از واحد های تولیدی دچار مشکل به خاطر بی تدبیری و نداشتن مدیریت صحیح است بهتر است در ابتدای امر که کسی درخواستی برای راه اندازی واحدی صنعتی و تولیدی دارد به این توجه شود آیا این فرد برای این کار مناسب هست و آیا توان و تخصص لازم زا دارد متاسفانه طرح ها توسط شرکت هایی بصورت صوری نوشته میشود و بانک ها هم فقط مطابق همین طرح های توجیهی ساختگی و روابط خاص به فرد وام کلان پرداخت میکنن بدون توجه به تخصص اون فرد و اینچنین میشود که این مکان فقط برندی برای گرفتن وام های دیگر و خرج کردن پول در جای دیگر و یا در حالت خوشبینانه صرف همان واحد شود ولی چون مدیریتی قوی وجود ندارد نمیتواند اقساط را بازپرداخت نماید و عملا سرمایه بر باد میرود و تولید کنندگان مدام بهانه بازار خراب و تحریم و ... را دلیل بی تدبیری خود اعلام میکنند البته این موضوع در خصوص همه صادق نیست ولی تجربه بنده به عنوان کارشناس در صنعت حداقل چندین مورد مشابه اینچنینی دیده ام متاسفانه وام ها براساس سفارشات نتیجه اش همین میباشد و تزریق بیشتر برای این واحد ها سم مهلکی هست الیته نه برای صاحبانش بلکه برای مردم واون کارگران بیچاره (3921406) (alef-13)
 
حسین
Iraq
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۶:۵۱:۳۸
خوب اینکه یک حساب دو دو تا چهارتاست که: وقتی شرایط و زمینه های کسب و کار بد و نا مناسبه، وامهای اینچنینی مشکلی رو حل نمیکنه و اعطای چنین وامهایی هزینه کردن بی فایده برای پوسته بجای مغز محسوب میشه.

دولت وقتی که دستهای قاچاق رو قطع کرد، وقتی که اقتصاد رو از رکود خارج کرد (به معنای واقعی نه در حرف) اون وقت این وامها قطعا مفید واقع خواهد شد.

وگرنه الان از جیب ملت هزینه ای میکنه ولی بی فایده. (3921465) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۷:۰۷:۱۹
بیشتر صندوق ها به کارمنداسون نا یک میلیارد وام میدن بجای اینکه به کارگاهها بدن (3921498) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۷:۲۳:۴۹
اقایان به فکر کاهش قیمت کالا نیستند . اقا من مصرف کننده پول ندارم خرید کنم . مواد اولیه ارزان بدهند تا قیمت محصول کم شود توان خرید بالا برود (3921538) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۲۰:۱۶:۰۹
بالاخره دولت چه کنه هرکی صبح از خواب بلند میشه صورتشو نشسته میشه کارشناس اگه وام نده مگن دولت به اشتغال بی اهمیته کارخونه ها تعطیل شدند اگه بده میگن بدهکار کردن و احد صنعتی اول خود کارشناسای فهیم بشینن ببینن با خودشون چند چندن بعد برای جامعه نسخه بپیچن! (3921821) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۶ ۰۹:۴۲:۵۴
براي رونق بازار وتوليديها بايد توان خريد مردم افزايش يابد نه اينكه با تزريق پول توليد بيشتر شود ولي كالاي توليدي در انبارها روي هم چيده شود. (3922532) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۶ ۱۸:۰۸:۴۹
كارخانجات مشكل پولي ندارند مشكل تكنولوژي و ماشين ألات جديد دارند كارخانه ارج مشكل تكنولوژي و ماشين آلات قديمي داشت بدليل اينكه سامسونگ و ال جي جاي كارخانه ارج را گرفته است كارخانجات پارچه بافي بسته شده است مشكل تكنولوژي و ماشين آلات جديد دارند بدليل اينكه ماشين آلات قديمي وتكنولوژي قديمي است و اجناس توليد شده بازار فروش و صادرات ندارد دولت بجاي دادن وام به كارخانجات بهتر بود ماشين آلات جديد از كشورهاي اروپايي وارد ميكرد و به كارخانجات ميداد و توليد كارخانجات با توليد كارخانجات كره و ژاپن چين و غيره برابر شود و بازار فروش داشته باشد (3923404) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.