نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 215975
نگاهی به تاکیدات رهبری در باب مبارزه با فساد در هر رده و سطحی
بخش داخلی الف، 27 بهمن 92
یکی از دغدغه های همیشگی رهبر انقلاب اسلامی مبارزه با فساد و تخلفات اداری بوده است. دقت در بیانات و سخنرانی های رهبر انقلاب، بيانگر اين است که ايشان پیگیر مبارزه با فساد در هر رده و سطحی بودند و اجرای عدالت بدون تبعیض را در تمام سطوح جامعه خواستار بوده اند. این مطلب تلاش دارد نگاهی به تاکیدات رهبری در باب نظارت و حسابرسی بر تمامی نهادها حتی نهادهای زیر نظر خودشان بپردازد تا تلاش برای مبارزه با فساد در نزد مسئولان اجرایی، تقنینی و قضایی آشکارتر گردد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۸
دیروز سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت که رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای این کمیسیون نظرشان را درباره نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری اعلام فرمودند و عنوان داشته اند که: این نهادها نمی توانند معاف از حسابرسی باشند. افضلی فرد در ادامه عنوان می کنند که ایشان در دیدار کمیسیون اصل ۹۰ فرمودند همه ارگان‌هایی که زیر نظر ایشان هستند باید نظارت شده و عملکردشان رصد شود.

سخنگوی کمیسیون با اشاره به اینکه رهبری تاکید داشتند تا به تخلفات مسئولان باید به صورت جدی و کامل برخورد شود عنوان می کند که رهبری به اعضای کمیسیون گفته اند که اگر شما به تخلفات مسئولان برخورد کرده و متوقف شدید، بسیار نامطلوب است اما اگر تا ته قضیه رفتید، من هم پشتیبان شما هستم.

با جستجو و دقت در بیانات پیشین رهبری می توان گفت که این موضوع، بحث جدیدی نیست و ایشان در مواقع و زمان های گوناگون راجع به این قضیه اظهار نظر کرده و همواره بر اینکه نهادهای زیر نظر وی نیز باید خود را پاسخگوی نهادهای نظارتی و حسابرسی بدانند موضوع تاکید داشته اند.

به عنوان مثال در دیدار دانشجويان و اساتيد دانشگاه صنعتى اميركبير در تاریخ ۹/۱۲/ ۱۳۷۹ با ایشان، در پاسخ به این سوال که "آيا نهادها و دستگاههاى مربوط به رهبرى تحت نظارت و بازرسى هستند يا فوق نظارتند؟" بیان می کنند که هيچ‌كس فوق نظارت نيست. خودِ رهبرى هم فوق نظارت نيست؛ چه برسد به دستگاههاى مرتبط با رهبرى. بنابراين همه بايد نظارت شوند.

رهبری در ادامه عنوان می کنند که نظارت بر كسانى كه حكومت مى‌كنند - چون حكومت به‌طور طبيعى به معناى تجمّع قدرت و ثروت است؛ يعنى اموال بيت‌المال و اقتدار اجتماعى و اقتدار سياسى در دست بخشى از حكّام است - براى اين كه امانت به‌خرج دهند و سوء استفاده نكنند و نفسشان طغيان نكند، يك كار لازم و واجب است و بايد هم باشد.

ایشان تقسیم بندی نهادها را به نهادهای زیر نظر رهبری و نهادهای غیر زیر نظر رهبری رد می کنند و با بيان اينكه همه نهادهاى دولتى و عمومى بايد از محاسبه باكى نداشته باشند، مي فرمايند: «آن را كه حساب پاك است، از محاسبه چه باك است». حسابشان را پاك كنند تا از محاسبه باكى نداشته باشند. بنابراين چنين نيست كه دستگاههاى مربوط به رهبرى از نظارت معاف باشند؛ نه، به‌نظر ما بازرسي‌ها لازم است. البته الان هم هستند و نظارت هم مى‌شوند. البته معناى اين حرف اين نيست كه هيچ خطايى اتفاق نمى‌افتد؛ اما بنابر مسامحه كردن و اجازه خطا دادن نيست.

همچنین رهبری در فرمان هشت ماده‌‌اى به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی در سال ۱۳۸۰ بیان می کنند که: « در امر مبارزه با فساد نبايد هيچ تبعيضى ديده شود. هيچكس و هيچ نهاد و دستگاهى نبايد استثنا شود. هيچ شخص يا نهادى نميتواند با عذر انتساب به اينجانب يا ديگر مسئولان كشور، خود را از حساب كشى معاف بشمارد. با فساد در هر جا و هرمسند بايد برخورد يكسان صورت گيرد.»

یا جواب ایشان در پاسخ به نامه‌ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مجوز تجدید نظر در مصوبه تحقیق از دستگاه‌های زیر نظر رهبری، اجازه تجدید نظر در مصوبه مجمع تشخیص مصلحت مظام را صادر می کنند.

سال ۱۳۸۹ رئيس سازمان امور مالياتي از مخالفت مقام معظم رهبري با معافيت نهادهاي تحت نظر خود از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده خبر داده و گفته بود: «معظم له تاكيد دارند كه همه نهادهاي اقتصادي مشمول قانون هستند و بايد ماليات بر ارزش افزوده را بپردازند.»

حال واضح است که با این همه تاکیدی که رهبر معظم انقلاب مبنی بر پاسخگویی نهادهایی که عموماً از محل درآمدهاي عمومي کشور تامين مالی مي شود حجت بر همگان تمام می شود و نهادی نمی تواند به این دلیل از حسابرسی و پاسخگویی شانه خالی کند.
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۰:۲۸:۳۶
بجاست که مسئولینی که دم از رهبری از فرمایشات رهبری می کنند و دم از ولایتمداری می زنند در این مورد بسیار مهم که مبارزه با فساد است اهتمام بیشتری ورزند
نه فقط شعار (1976428) (alef-13)
 
سلامي
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۱:۱۷:۵۱
بايد جلوي گستاخي مسئولان را بگيرند.مسئولاني كه پست و مقامشان سپري شده در مقابل تخلفاتشان. (1976518) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۳:۴۷:۰۹
دقیقا. توسعه سیاسی مقدم بر توسعه اقتصادی است و سیستمهای نظارتی و مطبوعات و سایتها در یک سیستم آزاد با افشاگری مفسدان از باند بازی جلوگیری می کنند و حاشیه امن برای این افراد ایجاد نمی کنند. جا دارد که دولت و قوه قضائیه از رسانه هائی که در این رابطه تلاش می کنند قدردانی و حاشیه امنی برای آنها برای مبارزه و افشاگری در مورد مفسدان ایجاد نماید.
بر طبق فرمایشات این مقاله نظارت بر همه بر طبق قانون اساسی باید وجود داشته باشد و 35 سال بعد از انقلاب وقت آن رسیده که ریشه فساد کنده شود. (1976756) (alef-13)
 
فرزند ایران
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۵:۰۵:۰۰
مبارزه با فساد عزم ملی میخواد که مردم ایران ندارند
هممون از ترس دردسرش از مبارزه با اون میترسیم ک مبادا دوباره کشور هرج و مرح شه
رهبری در این رابطه خیلی تاکید داشتند ولی متاسفانه نه دولتمردان خوب داشتیم و نه مردم پای کار
متاسفانه ... (1976871) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۰:۳۰:۲۵
چرا فساد در حال افزایش است؟ چرا به این مرحله رسیده ایم؟ (1976431) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۳:۱۰:۱۱
چون مسولین اعتقاد مطلق به این امر ندارند (1976713) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۹:۴۱:۲۴
چون خود برخی مسئولیند دست اندر کار(فساد)ند عزیزم (1977465) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۰:۴۹:۲۱
تا موقعی که افراد چشم و دل سیر نشوند، فساد هم ادامه خواهد داشت. هر قدر احتیاجات و آرزو ها دست نیافتنی تر شوند، فساد هم بیشتر می شود.

برای جلوگیری از فساد باید اول خواسته های بدیهی و اولیه مردم برای داشتن شغل مناسب، مسکن ، غذای سالم و... تسهیل شود. و دوم اینکه عدالت اجتماعی برقرار شود تا امکانات به صورت عادلانه تقسیم گردد.

این وظیفه دولت، مجلس و قوه قضاییه است که این دو شرط را محقق سازند. (1976475) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۳:۳۹:۰۱
برادر من موضوع فساد مورد اشاره مربوط به کسانی نیست که خواسته های بدیهی و نیازهای اولیه شن برآورده شده و در این مقوله نمی گنجند.
بعد شما فرمودید که تا چشم و دل یک سری افراد سیر نشود فساد ادامه خواهد داشت. برادر عزیز این چه حرفی است خاک گور چشم و دل برخی از افراد را سیر خواهد کرد.
تا زمانی که کنترل، بازرسی و تنبیه خائنان به امانت مردم (بیت المال) به صورت موثر و آن گونه که مقام معظم رهبری فرمودند اجرایی نشود مشکلات ادامه خواهد داشت. نظام اسلامی نبایستی محل امنی برای منافقین چپاولگر باشد چرا که کسانی که دست درازی به بیت المال میکنند هیچ اعتقادی به مبانی نظام نداشته و اصلی ترین گروهی هستند که تضعیف نظام را سبب میشوند و مردم را به ناامیدی و بد بینی نسبت به نظام وا می دارند.
امید است که ریشه کن نمودن فساد در اولویت اول همه دلسوزان قرار گیرد. (1976748) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۶:۱۵:۴۱
بيش از ٨۵ درصد اقتصاد مملکت دولتي است . و تا زمانيکه اين اقتصاد از دست دولت بيرون نيامده و به بخش خصوصي واقعي واگذار نشود مرتب بايد کنترل روي کنترل گذاشت و هزينه براي دولت و پرداخت آن به دوش مردم براي پرداخت حقوق کنترلهائيکه که پس از مدتي خودشان به يک کنترل ديگر احتياج دارند. (1976989) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۴:۰۶:۴۲
با این نظر مخالفم
چون فسادی که شاهدش هستیم اغلب توسط مدیران انجام می شود که دستشان بدهنشان میرسد نه افراد معمولی

زیاده خواهی برخی مسئولین و نیز مماشات سیستم نظارت بازرسی باعث افزایش فساد شده
اگر از فرامین رهبری تبعیت می کنند پس چرا شاهد کاهش فساد که نیستیم افزایش هم داریم (1976782) (alef-13)
 
صدر
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۱:۳۰:۴۶
خوب بسم الله رهبرى معظم كه فرموده اند بايد در همه جا نظارت وجود داشته باشد ، پس كمسيون اصل ٩٠ و سازمان بازرسى كل كشور و ديوان عدالت و ساير جاها شروع كنند وقتى مردم ببينند كه نظارت و كنترل حتى از دستگاههاى زير مجموعه رهبرى نيز انجام ميشود سازمانهاى ديگر دولتى و عمومى و حتى نيمه دولتى و خصوصى و شهرداريها ووووو ماستهايشان را كيسه خواهند كرد . هيچ حكومتى بر قرار نخواهد ماند مگر عدالت و درستكارى و امانت دارى در ان كاملا وجود داشته باشد . و دستگاه قضا و نظارت و امنيت قوى در ان وجود داشته باشد . (1976552) (alef-13)
 
فارسانی
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۱:۳۰:۵۹
همه میدانند ااما دریغ از عمل.... (1976553) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۲:۰۰:۵۹
با توجه به رهنمودهاي رهبري قوه قضائيه ميبايست با تمام توان وبا كمك ساير قوا بشدت با فساد كه بشدت در حال پيشروي است مبارزه كند و در اين راه به هيچكسي استثنا قائل نشود و اين را قوه قضائيه بداند كه سستي وكاهلي در اين مبارزه خيانت اشكار به اسلام ومسلمين ومملكت ميباشد (1976601) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۲:۴۴:۳۷
رهبری هم که تاکید دارن رو این قضیه خوب بگیرید دار و دسته دولتها رو که اکثرا متهم به فساد مالی هستن خصوصا دولت پاک هشت سال قبل و از همه مهمتر جریان 16 میلیارد تومان برا دانشگاه خودش رو!! (1976681) (alef-13)
 
م ل اراکی سوئد
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۳:۰۹:۳۴
باسلام.

اگر در قبل از انقلاب فساد در کشور بود ماهیت آن فرق داشت. مردم عادی جامعه تقریبا از فساد دور بودند. اگر یک سرمایه دار یا یک کارفرما یک شورلت یا بنز داشت، کارمندی یک پیکان داشت و کارگری یک موتور گازی داشت به این راضی بودند. ولی انقلاب همه چیز را دگرگون کرد. خواستهای مردم بدونه در نظر گرفتن شرایط مملکت و توانایی کشور بالا رفت. مسئولین هم متاسفانه با حرفهای خود به این مسئله دامن زدند. بجای اینکه مردم به کم مصرف کردن و ساده زیستی دعوت شوند بر عکس این عمل شد. بخصوص بعد از پایان یافتن چنگ تحمیلی این مسئله شدت پیدا کرد خوی ثروت اندوزی و رقابت برای رسیدن به ثروت و به طبع آن گرایش به فساد در اقشار جامعه افزایش یافت. حسادت و چشم و هم چشمی هم به این مشکل دامن زد و راه را برای گسترش فساد باز کرد و نتیجه این شد که الان هست. قانون گریزی ،اشرافیگری ،رانت خواری، رشوه (به اسم هدیه) ، دلالی، پارتی بازی، فرار مالیاتی، گرفتن زیرمیزی و داشتن چند شغل برای سریع ثروتمند شد به فرهنگ جامعه تبدیل شد. خانواده هایی که قرا ر بود فرزندان خوب تربیت کنند و مرکب انقلاب را به سرمنزل مقصود برسانند، کسانی را تربیت کردند که عملات هیچ نقشی در تولید نداشته و فقط مدرک گرا و مصرف کننده شده اند. در حالیکه خانوارها در اروپای غربی که خود بزرگترین تولید کننده مبل و وسایل آشپز خانه است بطور میانگین هر ۱۰ تا ۱۵ سال یک بار وسایل خود را تعویص میکنند در ایران ما این عمل به طور میانگین هر ۵ سال یک بار انجام میشود. این مشکلات همه سدیست که جلوی پیشرفت کشور را گرفته است. تغییر فرهنگ کشور از خداپرستی و خانواده محوری به خانواده پرستی و قبیله گرایی نیز به مشکلات افزوده است. امیداورم که مسئولین و مدیرانی که دم از رهبری و ولایتمداری می زنند بیدار شوند و با تغییر روش زندگی خود برای از بین بردن این مشکلات اقدام کنند. (1976712) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۳:۲۶:۲۵
باید ریشه نهادهای که نظارت نمیشن خشکانده شود. (1976733) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۳:۴۱:۴۵
این همه سازمانهای نظارتی چه کاره اند؟اگربه وظایفتان بدون تبعیض وبه عدالت عمل می کردیدفسادگسترش نمی یافت تارهبری تذکردهند (1976751) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۴:۲۰:۵۵
بنیاد مستضعفان توسط چه کسی باید نظارت شود ؟ (1976801) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۹:۱۶:۱۲
بازرسی دفتر مقام معظم رهبری
جنابعالی نگران مجموعه های زیر نظر دولت باشید (1977386) (alef-13)
 
خسروسلجوقی
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۹:۱۲:۲۷
حضرت امام قدس سره ره و مقام معظم رهبری بسیار تاکید دارند که حسابرسی و رعایت قوانین توسط همه انجام شوند بالاخص افراد و سازمانهای وابسته به آنها و متاسفانه یک عده دور قاپ چین برای خود شیرینی و پوشش دادن رفتارهای نادرست خود مبادرت به تفسیر و جدا سازی می کنند که خود را سالم جلوه دهند و متاسفانه در جای دیگر برای توجیه این رفتار خود پوشش غیر واقعی و شعار ارائه دهند که ارگانهای زیر نظر رهبری حسابرسی نمی شوند و جوسازی نادرست و درست بالعکس نظر رهبری! بنظر باید اینگونه ارگانها بسیار شفافتر و پیگیر حسابرسی و پرداخت مالیات و عوارض خود باشند تا زمینه را برای اینگونه افراد چاپلوس ببندند (1977373) (alef-13)
 
دستپاچه
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۹:۴۶:۱۰
متاسفانه شیوه کار در ایران طوریست که مسئولان خود را از مردم طلبکار میدانند وچون عمدتا وابسته به جریانات ویا مقامهای بلند پایه هستند هرگز مقوله ای بنام پاسخگویی را قبول ندارند واینجاست که باید قانونگذار وقوه قضائیه دست بدست همدیگر بدهند وحق وتوی اشخاص حقیقی وحقوقی را وتو نمایند !
والبته بدانند اینگونه کارها در همان ابتدا سخت است اما همانقدر که سد شکنی شد وتنی چند از این بخور وبپوشان یقه گرد راه محاکمه ومجازات را سپری نمودند مابقی کمابیش دست وپای خود را جمع نموده واوضاع کمی قابل کنترل تر خواهد گردید ( ایکاش مبحث از کجا آورده ای برای مردم بویژه مسئولین عملیاتی میگردیدو یا اینکه حد اقل اگر کسی شهامت نام بردن از مفسدان اقتصادی را ندارد به آقای پالیز دار مرخصی بدهید شاید مجددا در دانشگاهی ومکانی سخنرانی کرد و به اطلاعات مردم افزودند) (1977472) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۷ ۱۹:۵۰:۱۷
اول قوه قضاییه زیر نظر رهبری باید پیگیر این مسایل باشد و پرونده هایی که به قوه قضاییه ارجاع میشود در رسیدگی آن سهل انگاری نشود. (1977482) (alef-13)
 
سید علی
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۰۰:۲۸:۰۵
به نظر می رسد آنچه که معظم له فرموده اند وظیفه ای همگانی است ، یعنی همه اقشار ملت باید در جهت مبارزه با فساد قیام کنند . اینکه فقط از مسئولین انتظار داشته باشیم اشتباه است زیرا اغلب خود مسئولین در خطر فساد هستند .
در این میان نباید به نقش رسانه ها در این مبارزه بی توجه باشیم . رسانه ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی بیش از سایرین مسئولیت دارند و امیدواریم بدون حب و بغض به این امور توجه بیشتری داشته باشند .
البته باید مستند و مستدل و با ارائه مدرک عمل کنند تا از نظر قضائی با مشکل مواجه نشوند . (1978058) (alef-13)