نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 271676
طرف غربی در مذاکرات تا کجا حفظ اعتبار می کند؟
نعیمه موحد، 29 اردییبهشت 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۲
از فردای روز توافق لوزان و همان موقعی که طرف غربی تحلیل خود از مذاکرات را به خورد رسانه ها می داد درخواست بازدید از مراکز نظامی راهم به زیاده خواهی های خود اضافه کرد.

به نظر می رسد که با توجه به فرموده رهبری در دیدار با فرماندهان نیروی انتظامی که: « مطلقاً نباید اجازه داده شود که به بهانه‌ی نظارت، به حریم امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کنند و مسئولین نظامی کشور نیز به هیچ وجه اجازه ندارند که به بهانه‌ی نظارت و بازرسی، بیگانگان را به این حریم راه دهند یا توسعه‌ی دفاعی کشور را متوقف کنند.» این درخواست برای طرف ایرانی به همان اندازه که آشنا بود به همان اندازه هم به یک درخواست نامتعارف می ماند که قرار است به عنوان یک خط قرمز غیرقابل عبور به آن نگاه شود.

آنچه در صحبت های مسئولین بعد از این گفته ها وبعد از اصرار طرف غربی بر بازدید از مراکز نظامی ایران اتفاق افتاد، موید اعتقاد به همین خط قرمز بود تا جایی که سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در سخنانی قاطع با گفتن «نه تنها اجازه بازدید خارجی ها از مراکز نظامی ایران را نخواهیم داد، بلکه اجازه تفکر درباره این موضوع را هم نمی دهیم. جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: اگر طرف مقابل دراین خصوص حرف بزند باید با سرب داغ جوابش را داد » به اظهارات مداخله جویانه غربی ها واکنش نشان داد.

نگارش متن نهایی توافق نامه در حالی اجرا می شد که اصرار طرف غربی براین گزاره غیرمنطقی هنوز وجود داشت و درحالی که «جان کری» به همراه «وندی شرمن» معاون وزارت خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه با حضور در اقامتگاه سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک با ظریف، عراقچی، تخت روانچی و غلامعلی خوشرو؛ سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در خصوص موضوع هسته‌ای به گفت‌وگو نشسته بودند، یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز با شبکه «سی‌بی‌اس‌نیوز» گفت و گو کرد وگفت: «موضوع ابعاد نظامی احتمالی را کنار نخواهم گذاشت» و در ادامه مدعی شد: «ما درخواست داشته‌ایم تا به پارچین دسترسی داشته باشیم، زیرا این مکان بخشی از ابعاد نظامی احتمالی است. از مدت‌ها پیش در مورد دسترسی به پارچین درخواست داده‌ایم، اما تاکنون ایران به ما دسترسی نداده است.»

واکنش های منفی به موضع گیری غیرمتعارف مدیرکل آزانس ادامه داشت تا اینکه دو روز پیش مصاحبه ای از عباس عراقچی در رسانه ها منتشر شد که از قول وی گفته شده بود که «توافق کردیم از مراکز نظامی بازدید کنیم» البته عراقچی دراین مصاحبه متذکر شده بود که : « چیزی به عنوان بازدید از مراکز نظامی اصولا وجود ندارد، آنچه پروتکل الحاقی تامین می‌کند دسترسی مدیریت شده به مراکز غیرهسته‌ای با شرایط خاصی است که از سوی ۱۲۰ کشور اجرا می‌شود آن هم برای نمونه‌برداری محیطی و اطمینان از این که موارد رادیواکتیو وجود ندارد امری محدود است بدون این که هیچ نگرانی امنیتی نسبت به آن وجود داشته باشد از این رو مردم مطمئن باشند که هیچ نگرانی امنیتی وجود ندارد» اما واکنش ها به موضع گیری عراقچی چندان بدون نگرانی نبود.

آقامحمدی؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سخنان عراقچی گفت: سخنان اخیر خارج از چارچوبی است که مقام معظم رهبری تعیین کرده‌اند و مطرح کردن این مباحث در صلاحیت تیم مذاکره‌کننده نیست چون آنها برای این کار نیازمند مجوز مسئولان نظام هستند... مطرح کردن این گونه مباحث عبور از خط قرمزها است و مورد قبول ملت و نظام نخواهد بود.»

آصفری نماینده مردم اراک و یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز درمصاحبه با رسانه ها به سخنان عراقچی واکنش نشان داد و گفت: «نه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و نه دولت اختیاری برای اجازه بازدید از تاسیسات نظامی را ندارند و مجلس نیز نمی‌تواند به کسی چنین اختیاری بدهد که در امور داخلی نیروهای مسلح دخالت کند چراکه طبق قانون اساسی، نیروهای مسلح زیر نظر مقام معظم رهبری است »

سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پیرامون امکان دسترسی بازدید از مراکز نظامی ایران طبق پروتکل الحاقی گفت: «ما به هیچ‌وجه اجازه نخواهیم داد از اماکن نظامی و دفاعی کشور بازرسی صورت بگیرد و بازرسی‌ها باید صرفا در حوزه فعالیت هسته‌ای و در چارچوب مقررات آژانس باشد و نه اینکه بازرسی‌های فرا آژانسی صورت گیرد و هر نوع توافقی درباره بازرسی از اماکن نظامی و دفاعی از نظر ما باطل است و جمهوری اسلامی قطعا زیر بار چنین بازرسی‌هایی نخواهد رفت.»

***

هنوز کسی نمی داند که طی نگارش متن نهایی بین طرفین مذاکره کننده چه گذشته است و عباس عراقچی نیز در واکنش به منتقدین سخنانش صحبتی نکرده است ولی آنچه روشن است بی توجهی طرف غربی به هرنوع توافق و مذاکره و زیاده خواهی درخط قرمزهای یک کشور مستقل است.

ظریف در حاشیه نهمین اجلاس بازنگرى معاهده عدم اشاعه ان پى تى در نیویورک در دیدار با آمانو گفته بودکه اعتبار آژانس در مذاکرات هسته‌ای در معرض آزمایش قرار گرفته است واین دقیقترین جمله در توصیف سناریوی از پیش نوشته شده غربی در مذاکرات با ایران است چرا که برای آینده تشخیص اینکه کدام طرف در راه رسیدن یه یک توافق جامع سنگ اندازی کرد، محرز خواهد بود.
 
ايراني
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۴:۰۳:۵۶
عراقچي گفت:" پروتکل الحاقی تامین می‌کند دسترسی مدیریت شده به مراکز غیرهسته‌ای با شرایط خاصی است که از سوی ۱۲۰ کشور اجرا می‌شود"
يعني 120 كشور امنيت نميفهمند يا شماداريد دلواپسي مي كنيد واز به ثمر رسيدن ضرر ميكنيد؟ (2897226) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۷:۱۳:۰۱
بعضی از ما اونقدر کوته فکر هستیم که اگه صد بار از یک سوراخ گزیده بشیم باز هم سر عقل نمیایم.
شما یک روده راست پیدا کن تو شکم اینا ما دست از دلواپسی بر میداریم.
وقتی اینهمه تجربه تاریخی رو پشت سر گذاشتیم از بد قولی و بد عهدی و کودتا و ... باز هم میخوایم مثل کبک سرمون رو بکنیم تو برف... (2897526) (alef-1)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۰:۰۹:۰۸
رفتارهای ما و آمریکایی ها هیچ کدام بر اساس اعتماد نیست، همانطور که ما به اونها اعتماد نداریم اونها هم ادعا میکنند به ما اعتماد ندارند؛ سختی مذاکرات هم همین است اگر هر دو طرف بخواهند به نتیجه برسند باید شرایط اعتماد را برای طرف مقابل فراهم کنند و مطمئنا خواسته های دو طرف باید تامین شود و بخصوص ما هم نمی خواهیم به هیچ عنوان امنیت مان تهدید شود. حالا شما به جای مذاکره کنندگان ترجیح میدادید تا ابدالدهر مشغول جنگ با آمریکا باشیم و تحریم شویم و به یک کره شمالی دیگر تبدیل شویم یا اینکه حاضرید با مذاکره ای که دو طرف برنده باشند، ما به خواسته های معقول خود برسیم و منافع آیندگان ما نیز تامین شود. (2898533) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۸:۲۴:۳۱
چرا امنیت می فهمند متاسفانه هیچ وقت بیان نمی شود که این 120 کشور چگونه این پروتکل را اجرا می کنند...مثلا خود همین کشور های 5+1 آیا مثل ایران اجرا می کنند؟؟ (2897624) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۸:۳۸:۳۰
دوست عزیز ایا یکی از دانشمندان کل این 120 کشور به خاطر لو رفتن اطلاعاتشون توسط آژانس ترور شده؟ ولی تنها در کشور ما چندین مورد اتفاق افتاده. پس نگرانی ها بی مورد نیست و اینکه هر کس مثل ما فکر نکرد پس "ضرر می کنه" و یا در وضع موجود منفعت و سودی داره دقیقا خفه کردن مخالف و منتقده.. یعنی این همه آدم در وضع موجود منافع دارن؟ یعنی امکان نداره کسی بدون داشتن منفعت مادی فوری، طور دیگه ای فکر کنه؟ (2897643) (alef-1)
 
کریم
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۰:۵۹:۱۶
حق با شماست خدا وکیلی هنوز نفهمیدی دارن دبه در میارن این رو هم که قبول کنیم نوبت یه چی دیگه میشه
خدا وکیلی دو تا از این کشورها رو نام ببر . فکر می کنی واقعا مشکل ما با امریکا و غرب هسته ایست
بابا آقام گفت اینا همش بهونه است.
داداش یادت باشه اختلاف امریکا و ایران ریشه ای است و شک نکن هدف فقط جاسوسیه (2897792) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۱:۰۳:۵۱
توایرانی نیستی اکر بودی این حرفهارانمزدی (2897800) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۱:۳۴:۰۶
اون 120 کشور هم اسراییل رو به رسمیت نمیشناسن؟ فکر میکنی کجا داری زندگی میکنی؟همینا مگه هواپیمای مسافربری رو نزدن بعد به فرمانده ناو مدال شجاعت دادن؟چنتا بچه معصوم رو کشتن؟چقدرهم پر ادعا هستین (2897839) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۱:۳۵:۴۳
جالبه در کشوری مانند برزیل حتی بازرسان اجازه دیدن سانتریفیوژ ها را هم ندارند در امریکا فرانسه و دیگر کشورهای غربی اصلا چیزی به اسم بازرسی وجود ندارد اما اینجا عده ای برای منافع چند روزه حاظرند امنیت کشور و حقوق نسل اینده را فدا کنند.خود من از کسانی بودم که به شدت طرفدار مذاکرات بودم ولی کم کم دارم از این مذاکرات مایوس میشم و بنظرم با توجه به سیاست های دوگانه امریکا و غربی ها از حقوق بشر و ... غیر قابل اطمینان هستند و چند روز دیگر که توافق شود تمامی تحریم ها را با موضوعی جدید مانند حمایت از تروریسم و حقوق بشر دوباره اعمال خواهند کرد.
تنها راه رهایی از مشکل نگاه به پتانسیل درون کشور است و همچنین جلوگیری از تبعیض ها و مبارزه با مفاسد اقتصادی که نارضایتی مردم کاهش یابد است. (2897842) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۳:۴۳:۰۸
اینکه در برزیل اجازه دیدن سانتریفیوژ رو هم به آژانس نمیدن از کجاتون درآوردین؟!اگر از صدا و سیما بوده که براتون متاسفم (2898038) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۲:۰۸:۰۰
میشه دوتا از این کشورهایی که مجوز بازدید از مراکز نظامی شون رو دادن نام ببرین؟!
عراقچی خیلی حرفای دیگه زده که محلی از اعراب نداره!!!
شما بجای نفهم اطلاق کردن دیگران کمی به اظهارات بامزه ایشون تامل کنین! (2897890) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۰۵:۲۳:۱۸
بازرسی آژانس تابلوی هسته‌ای، ماهیت جاسوسی http://kayhan.ir/fa/news/45138 (2898247) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۴:۲۹:۲۴
بر اساس آنچه از سخنان هیئت مذاکره‌کننده به دست می‌آید در صورت توافق لغو تحریم‌ها بعد از اعتمادسازی ایران و تایید آژانس است و این ناقض خواست رهبری و ملت است. لغو تحریم‌ها باید در روز توافق باشد. چرا که ما سال‌ها اعتمادسازی را تجربه کرده‌ایم! پس یکی از مواد لازم و ضروری توافق، لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی اقدامات غرب در این زمینه باید باشد. (2897285) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۴:۲۹:۴۰
تصویب قانون نظارت کنگره به توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 5+1 به این معنی است که اگر مورد پسند نمایندگان کنگره قرار نگرفت تمام زحمت‌های کشیده شده دو ساله تیم مذاکره‌کننده ما تحت عنوان توافق ژنو باد هوا می‌شود و فقط دولت آمریکا به هدف خود که توقف علمی ایران بود، رسیده است. (2897288) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۴:۳۰:۰۶
اعضای تیم هسته‌ای کشورمان تا دیروز بازدید بیگانگان از مراکز نظامی کشور را منکر می‌شدند حال که روشن شده چنین چیزی در بیانیه لوزان وجود دارد برای توجیه کار خود می‌گویند بازدید مدیریت شده خواهد بود. (2897291) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۴:۴۴:۴۳
کشورهای غربی غیرقابل اطمینان هستند و این برای همه در این دور از مذاکرات روشن خواهد شد،آمریکا از الان شروع به دبه کرده و بطور قطع اگر توافقی هم بشود امریکا همه تحریم های اعمال شده را دوباره به بهانه حمایت از تروریسم بکار خواهد گرفت و تنها چیزی عاید ما شده است تنها بازدید های بی حد و مرز جاسوسان غربی است.و انها تلاش خواهند کرد تا تحریم های جدید را در مورد موشک های بالستیک بکار گیرند. (2897317) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۵:۰۸:۰۳
طرف های غربی بیش ازدوقرن است که قانون نانوشته ای بین خوددارندکه دایره ی بسته ی بسته ای است که ورودبه آن بسیارمشکل است همچون دروازه ی جهنم که سعی دارندبرای منافع ملی شان این دروازه هرگزگشوده نشود.باوجوداختلاف سلیقه اتحادشان مستحکم است . (2897345) (alef-13)
 
موسوی
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۶:۰۴:۰۷
دوستانی که دلواپس جنگ بودند و با این مذاکرات الان دیگر دلواپس نیستند بدانند که این دسترسی ها و بازرسی های ویژه یک بار تنها در مورد عراق اجرا شد که منجر به جنگ شد چون تمام اطلاعات نظامی عراق را بردند و شد انچه شد (2897431) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۳:۱۷:۱۹
اگر اجازه به بازدیداز مراکز نظامی مان را بدهیم و سعی کنیم در منطقه به مخالفان منافع غرب و منافع کشورهای همسایه کمک نکنیم و نخواهیم کشوری را نابود کنیمو... چرا باید بخواهند که هزینه کرده و به ما حمله کنند ما هم میشویم کشوری عادی مانند کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و مرفه و آرام زندگیمان را خواهیم کرد باید با جامعه جهانی کنار بیاییم نه اینکه روبرو شده و تقابل کنیم، ولی اگر اجازه بازدید نداده و توافقی نکنیم مطمئن باشید دیر یا زود ائتلاف اعراب بهمراه ائتلاف کشورهای غربی وآمریکا دیر یا زود به ما حمله خواهند کرد (2899009) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۱۶:۳۱:۴۵
در توافق هسته ای برابری اطراف در حقوق و وظایف باید ثبت شود
---
آگر قرار باشد توافق در هر مسئله ای روی برابری اطراف در حقوق و وظایف انجام گیرد دیگر در این صورت مسئله ی اعتبار بلحاظ منطقی بی معنا است و هرگز نباید برای هیچ طرفی مطرح باشد.
در توافق هسته ای میان ج.ا.ا و کشورهای 1+5 شایسته ی ایران است ؛ که به هر لحاظ تنها ابر قدرت منطقه است ، ثبت برابری مذکور سر لوحه ی اهداف مورد نظر هیئت مذاکره کننده ایرانی باشد و در توافق نهایی این برابری با اطراف دیگر محرز و محقق و تثبیت گردد ، ونهادها و ابزارهای پیگیری و جلوگیری از هر تخلفی در این زمینه باید مشخص و کار آمد باشند و روشها و طرفهای ی مقابله ی اجرایی با هر تخلف نیز باید تعیین و مشخص شوند. (2897476) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۲۱:۳۶:۰۲
غربیها مطمئنا پروتکل الحاقی که برای دوستان خود اجرا میکنند با ایران فرق خواهد کرد آنها در مورد کشورهائی مانند کره جنوبی وژاپن اغماض وبرای ایران مورا از ماست خواهند کشید. (2897843) (alef-1)
 
مهدی حسین نیا
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۲۲:۰۰:۴۳
ارماگدون
داعش به هر قیمتی که بود شهر رمادی را گرفت . همزمان در سوریه نیز پیشروی هایی داشت .
چرا حال که نزدیک به 40 روز به پایان ضرب العجل پایان مذاکرات ایران و امریکا باقی مانده ، داعش دست به حملات گسترده زده است.

میگویند جبهه ای از نیروهای مردمی و ارتش عراق به کمک امریکا تشکیل شده تا رمادی را پس بگیرند.
رمادی را که یک روزه نگرفتند . چندین هفته و ماه طول کشید تا شهر سقوط کرد. چرا این جبهه زودتر شکل نگرفت؟ چرا گذاشتند شهر سقوط کند که بعد بخواهند بازپس بگیرند؟
انچه مسلم است ، رمادی را که نمیتوانند باز پس بگیرند بماند اگر این جبهه در باز پس گیری شکست بخورد ، داعش به پیشروی ادامه داده و به مرز های ایران خواهد رسید.
در جنوب ایران کشورهای عربی یمن را بمباران میکنند. همان کاری که امریکا در عراق میکند. هر دو میدانند و اذعان میکنند که بمباران به تنهایی مشکل گشا نیست. پس چرا به این کار ادامه میدهند؟ منتظر چه چیزی هستند؟
اگر مذاکرات ایران و امریکا در 10 تیر بی نتیجه پایان یابد چه میشود؟
دولتمردان امریکا گفته اند که در این صورت گزینه نظامی روی میز است.
اگر امریکا بخواهد به گزینه نظامی رو بیاورد و در همان زمان داعش به مرز های غربی ایران رسیده باشد و همزمان جنگ عربستان و یمن به جنگ عربستان و ایران تبدیل شده باشد چه؟

عربستان و اسراییل در یک قرار داد نا نوشته در صورت بروز جنگ بین عربستان و ایران هماهنگ شده اند.
وقتی داعش و اسراییل از غرب ، اعراب از جنوب و امریکا از 4 جهت به ایران حمله کنند ایا ایران نای مقاومت خواهد داشت؟
همه شواهد از این حکایت دارد که مهره های شطرنج به سمت این سناریو در حرکتند.
1- کارشکنی های امریکا در مذاکرات به طوریکه ایرانی ها اظهار نگرانی میکنند.
2-حمله داعش به رمادی و تصرف ان به هر قیمتی
3-مذاکرات مخفیانه عربستان و اسراییل
4-جنگ به ظاهر بی هدف عربستان علیه یمن
5- خرید هنگفت سلاح توسط قطر از فرانسه
(میگویند قطر از فرانسه سلاح خریده تا فرانسه در عوض در مذاکرات کار شکنی کند. در حالیکه خرید سلاح به نیت فوق است)
6- پاکستان برای حمله به یمن با عربستان همراه نشد چون میدانستند که هدف ایران است و نمیخواستند با همسایه خود وارد جنگ شوند.
7-جنگ به ظاهر بی هدف و بی اثر امریکا علیه داعش. در حالیکه اگر امریکا میخواست با داعش وارد جنگ تمام عیار شود کسی نه در داخل و نه در خارج امریکا مخالف نبود.
امریکا اینقدر در جنگ با داعش هزینه کرده ولی میبینیم که داعش در حال پیشروی است.! ایا این بیشتر به یک جنگ زرگری شبیه نیست؟ (2900143) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.