نظر منتشر شده
۱۰۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 147872
نگاهی به چرخش های رئیس جمهور
میثم مهدیار، 3 فروردین 91
عدالت در ذهن احمدی نژاد در برخی حوزه ها تنها در حد یک ایده بود؛ در برخی دیگر تنها یک سری راهبردهای کلی که برای راهکار شدنشان تاملی نکرده بود
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۵۸
هفته گذشته دکتر حسین کچویان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در یادداشتی و نیز یک مصاحبه با اشاره به تحولات اخیر در تغییر مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی از تغییر نگاهش به رییس جمهور سخن گفته بود.به روایت ایشان رییس جمهور تا پیش از جریان ۱۱ روز خانه نشینی خود یکی از پیگیرترین و مصرترین اعضای شورا برای تغییر مدیریت و ساماندهی وضعیت دانشگاه آزاد بود ولی پس از آن ماجرا، در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی که مرتبط با قضیه دانشگاه آزاد برگزار می شد بیشتر سکوت و رفتاری خنثی را در پیش گرفته بود.کچویان در نهایت پیشنهاد یکجانبه انتصاب جاسبی به عنوان عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی احمدی نژاد به رهبری را با توجه به مخالفت اعضای شورا و بدون مشورت و تصمیم آنان نشانه چرخش احمدی نژاد به سمت هاشمی دانسته بود.البته دکتر کچویان به عنوان یک جامعه شناس به جای تبیین جامعه شناختی این پدیده صرفا به تبیینی اخلاقی بسنده کرده بود.

نگارنده اما در سطور ذیل با اشاره به چند شاهد دیگر در رفتارهای رییس جمهور در تبیینی جامعه شناختی " عملگرایی" را علت اصلی این پدیده (چرخش های فکری و رفتاری احمدی نژاد ) می داند و در ادامه به بررسی علل محیطی،موقعیتی و شخصی این عملگرایی می پردازد.

یکی دو چرخش دیگر
این تنها چرخش فکری احمدی نژاد نبوده و نیست. سال ۸۵ و در اولین دور سفرهای استانی، رییس جمهور به استان فارس رفت. در این سفر رییس جمهور با حضور در" دروازه ملل" کاخ تخت جمشید جلوی لنز دوربین ها دست خود را به نشانه پیروزی بالا گرفت و تنها به گفتن یک جمله اکتفا کرد:" طاغوتها نابود و اسلام پیروز است" . حدود ۴ سال بعد اما از مکتب ایرانی سخن گفت ومتاثر از آرای امثال ریچارد فرای آمریکایی ( همو که در اولین همایش ایرانیان خارج از کشور رییس جمهور به بهترین نحو از او تقدیر و یکی از خانه های سنتی اصفهان را به وی هبه کرده بود) اظهار کرد که ایرانی ها بهترین قرائت ممکن از اسلام را داشته اند و اگر ایرانی ها نبودند معلوم نبود که چه به سر اسلام می آمد!
اما مهمترین چرخش احمدی نژاد تغییرات در ترکیب کابینه دولت نهم و دولت دهم بود.در کابینه اول غیر از حلقه اول همکاران وی در شهرداری و دانشگاه علم و صنعت (مشایی، علی آبادی ،سعیدلو و...) احمدی نژاد، دسته ای از نیروهای به نسبت جوان و کمتر مطرح اصولگرا چون الهام،صفار هرندی ، لنکرانی،پور محمدی و فتاح را نیز وارد کابینه کرده بود. البته ویژگی این نیروها این بود که علاوه بر مسئولیتهای اجرایی ،دیدگاههای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی خاص خود را نیز که گهگاه مخالف با دیدگاههای شخص رییس جمهور بود(مانند مساله مشایی،ورود زنان به ورزشگاهها، طرح امنیت اخلاقی نیروی انتظامی و...) بیان می کردند و به اصطلاح "سر و گوششان می جنبید". در کابینه دوم اما نیروهای عملگراتر و حرف گوش کنی! چون شیخ الاسلامی، حسینی و دستجردی جایگزین شدند وادغام وزارت خانه ها هم باعث حذف نیروهایی از دسته دوم مانند محصولی شد که شاید به خاطر رودربایستی ناشی از رفاقت دیرینه با رییس جمهور هنوز در جمع کابینه حضور داشتند.

"احمدی نژاد در وسط میدان"
حدود یکسال بیشتر از شروع کار دولت اول احمدی نژاد نگذشته بود که به نقل از یکی از نمایندگان اقتصادی مجلس گفته شد که احمدی نژاد نشستهای فکری ای را با جمعی از اقتصاددانان اصولگرا برای تدوین یک برنامه عملی برای اقتصاد ایران برگزار کرده است. گویا این جلسات به خاطر اختلاف نظر شدید اعضا بیشتر تبدیل به مباحث مبنایی و فلسفی علم اقتصاد شده بود و رییس جمهور نیز با این استدلال که " من در وسط میدان هستم و به جای این بحثهای نظری و مبنایی راهکار عملی و مشخص پیشنهاد بدهید" جلسات را تعطیل کرده و نشستهای بعدی را موکول به ارائه برنامه های عملی اعضا کرده بود.نگارنده گزاره فوق به نقل از رییس جمهور را مهمترین دلیل جامعه شناختی بر چرخشهای ایشان در حوزه های گوناگون می داند و برای درک بهتر این معنا باید قدری فضایی که احمدی نژاد در آن به قدرت رسید را یاد آوری کرد:
توجهه کمتر دولت اصلاحات به خواسته های اصلی مردم و تمرکز بر دغدغه های عده ای از نخبگان و گروههای سیاسی، عقب نشینی مقابل فشارهای سیاسی غرب از جمله در قضیه هسته ای (البته به جز در ماه های آخر)، رفاه طلبی و مانور تجمل در برخی از مسئولان رده بالا، جولان آقازاده ها در مسائل اقتصادی، تمرکز گرایی و عدم توجه به مناطق محروم، بی عدالتی و رانت خواری ها در برخی از خصوصی سازی ها و مواردی از این دست، مردم را خسته و دلزده کرده بود. در این فضا دکتر احمدی نژاد کسی بود که با دو شعاراصلی اش یعنی "عدالت و خودباوری" نماد خواسته های مردم شد.از نظر مردم پیروزی رقبای وی همگی بازگشت به گذشته نه چندان خوشایند دولت اصلاحات و سازندگی بود و مردم نیاز به یک حرکت رو به جلو را احساس می کردند و از همین رو احمدی نژاد را برگزیدند.اما مساله اینجاست که این شعارها و آرمانها چقدر به عمل تبدیل شد؟

در بررسی های استراتژیک، یک شعار، ایده و یا یک آرمان برای اجرایی شدن باید چند مرحله را پشت سر بگذارد: آرمان و ایده باید ابتدا در یک نظام معرفتی به یک سری زیر حوزه ها و مولفه های اصلی تجزیه شود که بتواند تمام ابعاد(فرهنگی،اجتماعی،اقتصادی،روانی، دینی، علمی و...) را در بر بگیرندو البته اولویت های آنان نیز باید مشخص شوند. سپس در هر کدام از این حوزه ها راهبردهایی تدوین شود. راهبردها نیز به راهکارها و راهکارها هم طی برنامه هایی جزیی تر کاربردی و اجرایی شوند.اما آیا احمدی نژاد همه مراحل بعد از طرح شعار و آرمانهای "عدالت و خود باوری" را در نظر گرفته بود؟ از نظر نگارنده هم آری و هم نه! عدالت در ذهن احمدی نژاد در برخی حوزه ها تنها در حد یک ایده بود؛ در برخی حوزه ها تنها در حد یک سری راهبردهای کلی بود که برای راهکارشدنشان تاملی نکرده بود؛ در برخی حوزه ها هم بدون داشتن راهبردها وراهکارهای کلان، تنها یک سری برنامه های عملیاتی و اجرایی مد نظر رییس جمهور بود. و البته همه موارد فوق را می توان با تحلیل محتوای سخنان انتخاباتی ایشان در سال ۸۴ دریافت. در نهایت اینکه رییس جمهور هنوز به یک چهارچوب و نظام معرفتی مشخصی برای اداره امور اجرایی کشور دست نیافته بود و صرفا گزاره های پراکنده ی گاها نو، جالب و مناسب و گاها نیز مبهم، متناقض و متضادی را در سر داشت.

البته در این امر تنها ایشان مقصر نبودند. ادبیات نو و انتقادی ایشان نسبت به دولتهای پیشین در مساله "عدالت" هنوز در فضای علمی جامعه تولید و منقح نشده بود و به عبارت دیگر این ادبیات از پشتوانه نظری برخوردار نبود. دولتهای اصلاحات و سازندگی به دلیل اینکه در پی روند مدرنیزاسیون به شیوه غربی در ایران بوند و ادبیات این رویکرد به کثرت در فضای آکادمیک و روشنفکری ایرانی و غربی موجود بود خیلی کار سختی را در تدوین راهبردها و راهکارها و برنامه ها پیش رو نداشتند. ولی به علت ساختار نظام دانشگاهی ما که کارکردش بیشتر بازتولید ادبیات توسعه صد سال پیش غرب بود و البته هنوز هم هست، گفتمانی انتقادی ای که احمدی نژاد نماد آن محسوب می شد هنوز به یک چهارچوب منظم و هماهنگ و همه جانبه در بعد ایجابی تبدیل نشده بود تا بتواند کارآمدی خود را در عرصه های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نشان دهد و همانطور که قبلا اشاره کردم احمدی نژاد یک سری ایده ها، راهبردها و برنامه های بعضا خوب اما پراکنده و گاها متناقض پیش روی خود داشت.

به طور مثال تمرکز زدایی یکی از مولفه های اصلی بحث عدالت از نظر وی بود. تبدیل سازمان عریض و طویل برنامه و بودجه( که کارشناسان آن با نشستن در اتاقهای شیشه ای در مرکز کشور و به دور از ارتباط مستقیم با مسائل و مشکلات مناطق محروم و دور افتاده به بودجه نویسی اقدام می کردند) به واحدهایی زیر مجموعه استانداری ها و همزمان سفرهای استانی هیات دولت و مواجهه مستقیم دولتمردان با مسائل مناطق مختلف( به دور از فیلترهای گزارشی و مصلحت سنجی های سلسله مراتبی) و تصویب بودجه هر استان با پیشنهاد این واحدها و تصویب هیات دولت، راهبرد مناسبی در زمینه تمرکز زدایی بود. ولی اشکالی که پیش آمد این بود که بعضا به خاطر این جزیی نگری ها، مصالح و اولویت های ملی رعایت نمی شوند و مثلا بودجه های بخشهای دیگر صرف فعالیت های عمرانی می شوند. مثال بارز آن خط لوله اتیلن غرب بود که از لحاظ اقتصادی، اشتغالزایی و زیست محیطی به صرفه نبود ولی استانها در رقابت با یکدیگر خواهان تاسیس پالایشگاه در استان خود بوده و هستند.

لب کلام اینکه بالاترین مسئول اجرایی کشور در حوزه اجرا و در مواجهه با سیل عظیم مسائل و مشکلات تنها به برنامه های کاربردی نیاز دارد و وقتی این برنامه های کاربردی متناسب با آن دغدغه ها و آرمانها و سلسله مراتبی که قبلا به آن اشاره شد پیش رو نباشد نمی توان حوزه اجرا را معطل نگه داشت و به ناچار باید به نوعی "عملگرایی" تن داد و از برنامه های رقیب استفاده کرد و این به ناهماهنگی بیشتر برنامه ها و رفتارها با یکدیگر خواهد شد. وقتی اقتصاددان اصولگرایی که در بعضی کلیات با احمدی نژاد همگرا بودند ولی جز انتقادها و ایده های خیلی کلی یا جزیی، برنامه مدونی برای اداره اقتصاد کشور نداشتند چاره ای جز حضور کسانی چون فرزین و حسینی در سیاستگذاری های اقتصادی و اجرای نسخه های بانک جهانی چون هدفمند کردن یارانه ها نیست. همچنین وقتی گفتمان اصولگرایی برنامه مدونی برای فرهنگ نداشته باشد نتیجه اش این می شود که رییس جمهور نسبت به "گیر دادن به مو و لباس جوانان " معترض می شود ولی در مقابل تحت امر رییس جمهور، طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها مطرح و یا خانه سینما منحل می شود.

عامل دیگر در "عملگرایی" احمدی نژاد رشته دانشگاهی و تجربه کاری اوست. به عبارتی جامعه وابعاد آن بیشتر یک پدیده انسانی است تا یک پدیده طبیعی وفنی و کسی که درصدد مدیریت جامعه و ابعاد آن است باید یک نقشه اینفوگرافی یا یک نقشه ماهواره ای از فرایندها و جریانها و کنشگران مختلف جاری و ساری در عرصه های مختلف اقتصادی، فرهنگی،اجتماعی،علمی، روانی و دینی کشور و نیز تاریخ معاصر آنها در ذهن داشته باشد. یعنی در هر کدام از این حوزه ها تا سطحی مطالعه و تامل یا تجربه داشته باشد و یا حداقل بداند در هر کدام از این حوزه ها چه جریانهایی با وی همسو ترند و می تواند از برهم افزایی آنان برای پیشبرد اهدافش استفاده کند و معمولا یک دانش آموخته علوم انسانی می تواند این نگاه کل گرایانه را داشته باشد. ولی با توجه به اینکه ایشان عمران خوانده اند و از قضا قبل از ریاست جمهوری بیشتر فعالیت عمرانی داشته اند می بینیم بیشترین توفیقات ایشان نیز در عرصه های عمرانی و حوزه های اجرایی مربوط به آن مانند مسکن مهر،عمران شهرها و روستاهای دورافتاده، راهسازی و... بوده ولی در کنترل تورم، کنترل بازار سکه و ارز، اشتغال زایی و دیگر حوزه های اقتصادی چندان موفق عمل نکرده است. مثال دیگر در این حوزه نداشتن فهم فرهنگی نسبت به مسائل اقتصادی است. مثلا تا هنگامی که فرهنگ کار و تلاش و تعاون در میان مردم همه گیر نشده باشد اجرا کردن طرح بنگاههای زود بازده و پرداخت وام به متقاضیان جویای کار باعث انحراف و هزینه کرد این مبالغ از اهداف تولیدی و خدماتی به محلهایی چون خرید زمین و ماشین و بیزینس توسط متقاضیان می شود.

عامل دیگر در"عملگرایی" آقای احمدی نژاد روحیه شجاعانه و جسورانه وی است. اجرایی کردن طرح های ملی ای که دولتهای پیش از وی، یارای انجام آن را نداشتند مانند طرح هدفمندی یارانه ها و یا سهمیه بندی سوخت و... و موفقیت نسبی این طرحها در نظر مردم، احمدی نژاد را در گفته ها و رفتارهای خود در دیگر حوزه ها جسورتر کرده است. بی توجهی به هشدارهای دلسوزان وانتصاب افرادی که سابقه درخشانی ندارند و به اصطلاح پشت سرشان حرف و حدیث زیاد است در مناصب مهم و همینطور رفتارها و ادبیات ایشان در جلسه های عمومی مانند جلسه سوال از رییس جمهور در مجلس نشان از این روحیه متهورانه و جسورانه ایشان دارد که عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.

در پایان اینکه در پیش گرفتن یک رویه"عمل گرایانه" باعث می شود که شخص بیشتراز نتایج بلند مدت به نتایج کوتاه مدت و بیشتر از بررسی های همه جانبه و کنترل فرایندها به نتایج آنی اعمال خویش نظر کند و همین امر بی نظمی ها و تناقض هایی را در عمل به بار خواهد آورد.
 
کمالی
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۳:۲۹:۴۶
این تحلیل زیبا بود.ولی همه ی اعمال انسان به نیت است این در صورتی است که نیت فرد را الهی ببینیم.زیرا اگر نیت بد باشد استراتژیها نیز درجهت آن خواهد بود.اگر این تحلیل درست باشد احمدی نژاد چه نیازی داشت که با له کردن دیگران به این خواسته برسد .اگر تمام افرادی که ایشان له کرد مجرم بودند وظیفه ی قوه ی قضاییه بود وتکلیفی به گردن ایشان نبود.اگر صبح تا شب بگوییم فردی دزد است ولی او همچنان پشت میزش نشسته باشد از نظر حقوقی ارزشی ندارد.نمونه انتخاب مجدد هاشمی توسط رهبر اگر هاشمی واقعا آن بود که می گفتند پس انتخاب ایشان آن هم در راس نهادی با آن عظمت چه بود.خلاصه احمدی نژاد می خواست رییس جمهور باشد به شیوه ی عمل خودکاری نداشت. (715781) (moderator7)
 
صداقت جو
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۳:۳۸:۵۸
در فرهنگ سیاسی معاصر کشور، همیشه مرز مشخصی میان اسلام گرایان و ملی گراها بوده است که هر کدام چهره های شناخته شده خاص خود را داشته اند.ولی اطرافیان اصلی احمدی نژاد ،مانند مشایی و بقایی و ثمره هاشمی، در زمان شعارهای اسلامی و نیز مکتب ایرانی یکسان بوده اند که بیانگر استفاده ابزاری و شعاری ایشان از اینگونه مفاهیم می باشد که هر کدام را در زمان خاص خود مورد استفاده قرار داده اند.
البته این به دلیل نبود احزاب قوی در کشور است که افراد به راحتی می توانند ریل عوض کنند در حالی که حزب مشخص شده ملی گرا یا اسلامی هیچ وقت اینگونه پوست اندازی نمی کنند. (715789) (moderator7)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۴:۰۴:۲۱
امید است در سال جدید تمام قوای کشور اعم از دولت و مجلس و قضاییه همانطور که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات نوروزی خود به آن اشاره کردند، بیشتر از پیش در پی خدمت به مردم باشند. امید است که در رسانه های اینترنتی دیگر شاهد تحلیلها و مقالاتی که باعث اختلاف، توهین و نا امیدی می شوند نباشیم. (715800) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۲۲:۰۶:۴۲
کسانیکه منفی داده اند بیمارند. (716904) (moderator7)
 
مريم
Russian Federation
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۱۰:۰۸:۴۹
منفي دهنده ها بيمار نيستند بلكه نا اميد هستند نا اميد از مسئولان بسيار نا لايق (717795) (moderator18)
 
محمد
Latvia
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۵:۴۸:۱۷
تطهیر احمدی نزاد به سبک الف (715828) (moderator7)
 
سبلان
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۶:۰۷:۵۸
در دولت آقای احمدی نژاد ما با یک رویه قابل اعتنا روبرو نیستیم. در این دولت رفتارهای متناقض خیلی زیادی می بینیم.نکته ای که باعث این رویه در دولت شده است سکوت مجلس دربرابر قانون شکنی های آشکار و پنهان دولت است که نتوانسته است انتظارات را برآورده کند و به همین سبب نیز دولت در سکوت و همچنین منفعل شدن مجلس که مهمترین قوه نظارتی بر دولت هست ، اسب مراد خویش را به هر طرف که مایل بود رانده است . (715837) (moderator7)
 
محسن دنیوی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۶:۱۱:۳۸
سلام
در یادداشت خوب شما از یک مطلب غفلت شده بود. و آن اینکه احمدی نژاد در سه سطح امکان ایجاد تغییر را داشت. سطح اول و مهم جهت بود. سطح دوم مدیریت کلان کشور و سطح سوم هم مدیریت خرد و اجرایی. احمدی نژاد در سطح سوم یعنی مدیریت خرد خوب بود. در سطح دوم متوسط به سمت ضعیف و در سطح اول خیلی خوب بود که تعابیری چون بازگرندان قطار انقلاب به ریل خود، احیاگر ارزشهای امام وانقلاب که از سوی رهبری و خطاب به ایشان مطرح شد مربوط به همین تغییر در جهت است. هر چند موفق به شکل دهی به مدیریت کلان و خرد کشور متناسب با جهت جدید نشده باشد. اما همیشه تغییر جهت یک سیستم مهمتر از مدیریت کلان و خرد آن است. (715842) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۲:۳۸:۰۱
آقای دنیوی شما دقت نکردید که نویسنده پیش فرضشان این است که حرکت به سمت عدالت جهت درستی است که رییس جمهور اتخاذ کرده اند فقط اشکالشان به نداشتن برنامه در این جهت بود البته همه این اشکال را هم تقصیر ایشان نیانداخته بودند مقداری هم فقدان ادبیات و پشتوانه نظری لازم را در این اشکالات مقصر دانسته اند (716151) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۶:۲۸:۲۹
یک سوال علمی و کلاسیک: چند بار دیگر باید این قبیل ایده ها شکست بخورد و هزینه به کشور تحمیل شود تا امثال شما بپذیرید که راه درست همین علومی است که به قول شما در دانشگاههای ماست و مرور علوم صد سال پیش غرب است؟
میگویید احمدی نژاد و گروهش در تدوین برنامه های علمی برای ایده های خود موفق نبوده اند؟چه کسی موفق بوده؟کی میخواهید قبول کنید که اصولا راه دیگری وجود ندارد جز قبول همین علوم نصفه نیمه ما در دانشگاهها؟ (715852) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۲:۳۰:۴۴
اول اینکه شما متوجه نشده اید که منظور نویسنده این بوده که راهی که احمدی نژاد داشته خیلی سخت تر از قبل بوده و مشکلات حالا به خاطر نرفته بودن این راه است.
دوم اینکه غرب 400 سال سعی و خطا کرد تا به اینجا رسید. ملیونها نفر تلف شدند تا به اینجا رسید. فقط کافی است نگاهی به تلفات جنگ های جهانی بیاندازید بعد متوجه می شوید سعی و خطاهای ما اتفاقا خیلی مثمر ثمرتر بوده و در این 30 سال به نسبت غرب خیلی جلوتریم. فقط کافی است به تبعات انقلاب فرانسه و کشت و کشتاری که در آن شد نگاهی انداخته و آن را با انقلاب خودمان مقایسه کنید تا متوجه شوید که اتفاقا ما خیلی موفق تر بوده ایم (716147) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۲۳:۱۰:۵۲
آیا منظورتان این است که ما هم باید 400 سال سعی و خطا بکنیم؟ بهتر نیست از تجربیات دیگران استفاده کنیم؟ (716933) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۳:۵۵:۰۵
همین الان نگاهی انداختیم و آن را با انقلاب خودمان مقایسه کردیم و متوجه شدیم که چقدر ما موفق تر بوده ایم (717308) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۶:۴۸:۳۲
خدمت دکتر کچویان عرضی داشتم. آیا فقط احمدی نژاد اینگونه رفتار میکند . فقط کافیست نگاهی به رفتار خودتان ( و خودمان ) بیاندازیم و ببینیم چقدر به مردم برای حفظ جایگاهمان دروغ میگوییم. تنها کافیست ببینیم سفارش چند نفر را به ناحق کرده ایم. آقای دکتر کچوییان احمدی نژاد سمبل یک بیماری اجتماعی است. نام این بیماری ناحق کردن به اسم حق کردن است. ما همه خود را بر حق میدانیم و کافیست کسی حتی به حق به گوشه ای از قلمرو ما بی احترامی کند هر آنچه از دستمان بیآید برای خرد کردن او انجام میدهیم . (715854) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۰:۴۳:۳۸
به نكته خوبي اشاره كرديد بله دست گذاشتيد روي فرهنگ ما كه ايرادات اساسي دارد و با اين فرهنگ فردگرائي و انتفاع شخصي به جاي منافع جمعي به هيج جا نميرسيم .
تاريخ ميگذرد و آن جمعييتي كه توانست تفكر جمعي را جايگزين منافع شخصي كند پيروز شد (717149) (moderator7)
 
ايراني
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۷:۱۵:۰۵
اگر بدانيد من و امثال من در اين گراني با حقوق 400000تومان در ماه چه بلايي بر سرمان آمده آنوقت متوجه ميشديد كه ايشان جسارت ندارند بلكه برايشان مهم نيست چه بلايي برسر مردم مي آيد اگر دولتهاي قبلي با احتياط عمل ميكردنمد بنظر من اين گونه عمل كردن نشان عدم جسارت آنها نبود چون آنها خوب ميدانستند كشور آزمايشگاه و مردم .....آزمايشگاهي نيستند كاش فقط يك نفر از دولتمردان ما حقوقش ماهي 400000 هزارتومان بود تا ميفهميد ما چه ميكشيم (715861) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۲:۲۵:۵۵
کسی که حقوق 400 تومانی میگیره وقت نمی کنه به اینترنت سر بزنه! حداقل یه چیزی بگو بگنجه:) (716146) (moderator7)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۱:۵۴:۱۲
دوست عزیز یاور کنید بسیاری هستند که حقوقشان همین مبلغ هست. و با همین مبلغ زندگی می کنند. گیریم ایشان دروغ میگن شما منکر حداقل حقوق که کمتر از مبلغ ادعایی ابن هموطن هست هستید؟ (716418) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۷:۳۵:۵۹
سلام.
شما واقعا فکر می‌کنید که سر نمی‌زنه؟
خیلی عجیبه که قاضی امور مردم هم شدی و فرمان می‌دهی با 400تومان حقوق حرام است به اینترنت سر بزنی. یا دروغ می‌گویی!!!
مرحبا به استدلالی با پای چوبین!!! (716457) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۲:۲۱:۳۱
سير از گرسنه خبر ندارد برادرمن من حقوقم 700هزار است ولي يك نفر فوق ليسانس در بخش ما هست كه قراداددش 580 هزار تومان وبايد بيمه را نيز خود پرداخت كند ومطمئنا بيش از 450 درآمد نداردكه 200تومان آنرا اجاره مي دهد اين مورد واقعي است وهيچ غلوي ندارد (716596) (moderator18)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۹:۱۳:۳۷
دوست عزیز شما چند میلیون تومان درآمد دارید که به اینترنت سر می زنید.
اصولاً آقا زاده ها و پولدارها تفریحات دیگری دارند که وقت خواندن سایتها را ندارند. (716839) (moderator18)
 
حميدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۰:۴۲:۲۸
كي همچين حرفي زده؟ من اداره ام حقوقم هم 400000 تومان استدرروز حدود 10 دقيقه هم ميام خبرها رو چك ميكنم . (717494) (moderator7)
 
ايراني
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۰۸:۳۲:۰۲
واقعا چه استدلال قوي و محكمي!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!تبريك ميگم به اين همه هوش و ذكاوت و منطق شما كه ثابت كردي بنده دروغ ميگم عزيزم شما راست ميگي تو اين كشور كسي حقوق 400000تومان نميگيره همه بالاي ده ميليون ميگيرن منتها نه كه بنده از ايادي استكبار جهاني هستم خواستم سياه نمايي كنم (717712) (moderator18)
 
یخی
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۸:۰۶:۵۵
عجیب است که شما با این گرانی و حقوق 400000تومانی چطوری فرصت میکنید وب گردی بکنید و حوصله ی کامنت گذاری دارید! لابد از ای دی اس ال هم استفاده میکنید و ...
فکر نمیکنید این کلاس با درامدی که عرض کردید کمی همخوانی ندارد!؟
براستی چرا ما تا فرصتی پیش می آید حتی از دروغ برای پیش بردن اهدافمان استفاده میکنیم!؟ (716277) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۷:۳۹:۱۱
دوست بزرگوار. شما 2 اشکال داری:
1) با حقوق 400تومان طرف یا باید بی‌سواد باشد و بی‌بهره از اینترنت چون طبقاتی است و مال از ما بهتران.
2) طرف را بی‌محابا دروغگو فرض می‌کنی؛ بر خلاف کامنت بالا که غیر مستقیم، شما کاملا بی‌حیا شده و مستقیم این اتهام را وارد کردی.

این 2 نشانه برای آنکه فاقد دیانت و شخصیت هستی کافیست؟ (البته ببخشید که به استدلال نادرست شما تکیه کرده و با همان روش و تکیه بر اصول عقلانی و دینی حرفم را مستند کرده ام)
جسارتم را ببخشید و دفعه آخرتان باشد چنین وقاحتی را در اندیشه، نوشتار یا کردار به کار می‌برید. (716458) (moderator18)
 
شاید
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۹:۳۶:۴۵
با ۴۰۰ تومان حقوق میشه adsl داشت و وب گردی هم کرد وقتی بقیه مخارج زندگی را بی خیال شده باشی و فقط ۱۵ تومان در ماه برای اینترنت (716496) (moderator18)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۹:۴۵:۰۹
چه ربطی داره
من ماهی یک قرون هم حقوق نمی گیرم ولی هرروز میام توی اینترنت یه گشتی هم میزنم و اخبار رو مرور می کنم
چون از کامپیوتر بابام استفاده می کنم
اینم شد دلیل که شما بهش استناد میکنید به دروغگویی کسی؟
چرا بی جهت تهمت می زنید؟
(716506) (moderator18)
 
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۱:۳۳:۵۹
مگه كارمند دولت كه ليسانس داره و استخدام شده ولي حداقل حقوق و مزايا را داره و در اداره هم به اينترنت دسترسي داره نميتونه بياد به دو تا سايت خبري سر بزنه و كامنت بذاره؟؟؟؟ يه جوري حرف ميزنين كه انگار ديدن دو تا سايت خبري به معناي ميليونر بودن و يا استاد دانشگاه بودنه!!!!!! هر آدم آگاه و علاقمند به دانشي ميتونه با هر حقوقي اينكار را بكنه. يا اينكه فكر ميكنين شماها كه به اين سايتا سر ميزنين خيلي كار شاهكاري دارين ميكنين؟؟ (716570) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۱:۵۰:۴۱
چرا دیگران را اینقدر زود قضاوت می کنید. این روزها در هر اداره ای به اینترنت دسترسی دارند. (716579) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۲:۰۲:۰۹
اين چه استدلالي هست كه ميكنين؟يعني فقط مرفهين بي درد ميان تو اينترنت!خيلي از كارگرا رو ميشناسم كه با حقوق كمتر به اينترنت سر ميزنن! (716590) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۴:۴۵:۳۲
شاید دقت به تاریخ نشان می دهد که در ایام تعطیل هر کسی فرصت دارد به اینترنت سرکشی کند. حتی شما که حقوق بالائی دارید و از احمدی نژادهم دفاع می کنید (716687) (moderator18)
 
علی
Latvia
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۵:۱۸:۰۸
اقا یا خانم یخی:امروز استفاده از اینترنت وخواندن مطالب هیچ ربطی به میزان حقوق ومزایا ندارد بر عکس افراد با در امد بالا انقدر در کسب در امد غوطه ورند که فرصت این کار راندارند ولی امثال ما برای اینکه شاید فرجی شود گوش وحواسمان به همه جا هست . (716711) (moderator18)
 
ایرانی
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۰۸:۴۴:۵۹
آقای محترم یخی : واقعا این افکار شما است که این بلا رو سر مردم آورده ..یعنی کسی که حقوقش کمه باید بره بمیره و حق استفاده از هیچ چیزو نداره ..شاید تو یه شرکتی هست که اینترنت در دسترسشه ... (717063) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۶:۴۰:۰۷
پس بفرمایید یک فرد با چه سطح درآمدی مجاز است به ایبترنت سر بزند و کامنت بگذارد شاید من هم که یک از کارافتاده تامین اجتماعی هستم با یک مستمری معمولی و بدلیل بیماری که دارم زیاد نمی توانم از منزل خارج بشم حق ندارم از نظر شما به وب سایتها سر بزنم و گا هگاهی کامنتی بگذارم؟ (717388) (moderator7)
 
ايراني
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۰۸:۳۷:۲۰
شما برفرض فكر كنيد بنده دروغ به عرض رسوندم اگر من نوعي دروغ ميگم آيا قبول نداريد جوانان اين مملكت اكثرشون با ماهي 400000تومان حقوق قانون كار دارن گذران زندگي ميكنند؟اگر شما و امثال شما استفاده از اينترنت اونهم با اين وضعيت سرعت و پهناو غيره را تو اين دوروزمونه كلاس ميدونيد بايد به عرض برسونم خيلي از قافله عقب هستيد آقا يا خانم محترم (717718) (moderator18)
 
علي
Russian Federation
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۱۰:۱۶:۰۰
سر زدن به سايت هاي خبري نشانه دانش بيشتر است ونه درامد بالا در سالهاي اخير قيمت بنزين 10 برابر شده است ولي حقوق كاركنان دولت بنا بر اعلام خبر ها 10% و به عبارتي درست تر در مقايسه با تورم زيرصفر است و مردم با سيلي صورت خود را سرخ كرده اند . و مسئولان هاي و هاي در حال اختلاس (717801) (moderator18)
 
گلستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۷:۲۱:۰۳
عدالت،برادری اخلاق....توهمی بیش نیستند تا قانون اجرا نشود عدالت ببی معنی است اجرای قانون هم که خواب وخیال بیشتر نیست. (715864) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۷:۳۷:۱۹
تحلیل جالبی بود:

دولتهای اصلاحات و سازندگی به دلیل اینکه در پی روند مدرنیزاسیون به شیوه غربی در ایران بوند و ادبیات این رویکرد به کثرت در فضای آکادمیک و روشنفکری ایرانی و غربی موجود بود خیلی کار سختی را در تدوین راهبردها و راهکارها و برنامه ها پیش رو نداشتند. ولی به علت ساختار نظام دانشگاهی ما که کارکردش بیشتر بازتولید ادبیات توسعه صد سال پیش غرب بود و البته هنوز هم هست، گفتمانی انتقادی ای که احمدی نژاد نماد آن محسوب می شد هنوز به یک چهارچوب منظم و هماهنگ و همه جانبه در بعد ایجابی تبدیل نشده بود تا بتواند کارآمدی خود را در عرصه های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نشان دهد و همانطور که قبلا اشاره کردم احمدی نژاد یک سری ایده ها، راهبردها و برنامه های بعضا خوب اما پراکنده و گاها متناقض پیش روی خود داشت. (715870) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۷:۴۲:۵۷
روزی از دانشمند ی ریاضیدان نظرش را در باره انسانیت پرسیدند ، در جواب گفت :

اگر زن یا مرد دارای اخلاق باشند : نمره یک میدهیم 1

اگر دارای زیبائی هم باشند پس یک صفر جلوی عدد یک میگذاریم : 10

اگر پول هم داشته باشند 2 تا صفرجلوی عددیک میگذاریم : 100

اگردارای اصل ونسب هم باشند 3 تا صفرجلوی عدد یک

میگذاریم : 1000

ولی اگر زمانی عدد 1 رفت ( اخلاق )؛ چیزی به جز صفر باقی نمیماند ، 000
و صفر هم به تنهائی هیچ است . و ان انسان هیچ ارزشی ندارد (715872) (moderator7)
 
علی و.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۷:۵۴:۰۳
1- روزنامه ایران در پاسخ به آقای کچویان : «... جاسبي تنها با حكم مستقيم رهبر معظم انقلاب ميتواند به عضويت شوراي عالي انقلاب فرهنگي منصوب شود و قطعاً اگر رهبري مصلحتي در حضور ايشان در شورا تشخيص دهند، رئيس جمهور هم براساس مصلحت رهبري عمل كرده است»

یکی از پایه های استدلال نوسنده محترم، اظهارات دکتر کچویان درمورد چرخش دکتر احمدی نژاده. در حالی که پاسخ روزنامه ایران به اظهارات دکتر کچویان نشون میده که دکتر احمدی نژاد نه تنها در مورد آقای جاسبی یا هاشمی تغییر موضع نداده، بلکه اصرار داره رهبری هم در این مورد موضع صریح و مشابهی داشته باشن (خصوصا بعد از جریان مناظره ها و دانشگاه آزاد که رهبری جانب هیچ طرفی رو نگرفتن)

2- متقابلا آقای هاشمی هم بدنبال موضع گیری صریح رهبری در مقابل احمدی نژاده و اینو بسادگی میشه از مطالب سایت آقای هاشمی نظیر "سکوت رهبری در برابر انحراف رییس جمهور جایز نیست" متوجه شد.

البته بنده یک بار دیگه هم این نظرو عرض کردم و نمیدونم چرا سایت محترم الف منتشر نکرد. کاش حداقل نظراتی رو که مشکل داره، سفید منتشر کنن و ذیلش دلیل عدم انتشار ذکر بشه. (715883) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۸:۳۰:۳۲
با اون گندی که در سوال از رییس جمهور داشتید شما رو خدا این حرفها ول کنید. خیلی بهتر که آدمهای ضعیف برای حفظ آبرو هم که شده حرف نزنند چون به قول معروف
پسته بی مغز گر لب وا کند رسوا شود. (715894) (moderator7)
 
ایمان
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۹:۱۸:۱۸
با سلام. ایکاش چنین بحثهایی را قبل از شروع انتخابات ریلست جمهوری دهم میکردید. (715911) (moderator7)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۱۹:۵۳:۰۶
بارها هم گفته ام در جاهای مختلف که : این احمدی نژاد همان احمدی نژاد 84 85 86 87 88 89 است . باز هم منتشر نکنید. (715922) (moderator7)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۰:۳۴:۱۲
سلام ، به نظر بنده خیلی از مواضع گفته شده در متن بالا ترواش ذهنی نویسنده می باشد که ممکن است درست باشد یا نباشد اما اگر می خواهیم با واقعیت روبرو شویم باید ببینیم که در حیطه های گفته شده ی اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی و ... کدام یک از اولویت بیشتری برخوردار است و مملکت به کدام یک از آنها جهت پیشرفت بیشتر احتیاج دارد . اولویتهای این کشور در سطح کلان رهبری عزیز تعیین می نماید و رئیس جمهور مجری برنامه هایی است که مجلس محترم قانونگذار تدوین می نماید لذا می بینیم اگر نقصانی در عقب بودن در هر یک از حیطه های گفته شده بوجود آید تنها رئیس جمهور مورد انتقاد نمی تواند باشد بلکه مجلس محترم قانونگذار با همه وظایفش اول مورد انتقاد باید واقع باشد و بعد مجری .
دوم لازم نیست هر کسی که به رئیس جمهوری انتخاب شود جامع تمام علوم انسانی ، تجربی و ریاضی باشد . رئیس جمهور در این کشور باید فردی مدیر ، متعهد و دارای سابقه ای پاک در امور اقتصادی باشد و در سایر مواردی که تخصص لازم را ندارد از مشاورین کار بلد مورد اعتماد استفاده نماید همانگونه که رهبری عزیز همین رویه را دارد .
در خصوص دانشگاه آزاد و بحثهای که جناب آقای کچوئیان نموده است باید به عرض برسانم که صلاح مملکت خویش خسروان دانند . مواردی در این مملکت به وقوع می پیوندد که که مدیر باید به موقع و با ظرافت با آن برخورد نماید .
خداحافظ همه ما از شر وسواس انسانی باشد . (715932) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۱:۰۱:۴۴
در وصف عدالت این دولت همین بس که یک ماه است که به فرهنگیان تهرانی قول 100 هزار تومن سبد کالا دادند ولی اخرش هم هیچی ندادند . فرهنگیان شب عید با دست خالی به منزل رفتن . ایین همه وعده و قول الکی. تازه منتظر تحول در اموزش و پرورش هم هستند (715941) (moderator7)
 
یخی
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۸:۱۴:۲۸
عزیزم یعنی چون بهشون 100هزار تومن ندادن شب عید با دست خالی رفتن خونه!
عجبا!
من موافق اینگونه کارهای دولت نیستم ها ولی با این ادبیات و نحوه ی کامنت گذاری هم خیلی مشکل دارم
از سایت الف تقاضا میکنم این کامنت رو منتشر کنند تا مردم کمی دقیق تر کامنت بالایی رو بخونن کلاهشون رو قاضی کنن تا ببینن ما چه آدمهای فرصت طلبی هستیم
یه بار میگیم 100تومن ندادن کلا عیدمان سیاه شد یعنی اینکه اگر میدادند دست خالی خونه نمی رفتیم
یه بار میگن با حقوق 400هزار تومانی و گرانی و .... یعنی اینکه من حقوقم خیلی کمه ولی الان نشستم دارم سایت میخونم و کامنت میذارم و وضعیتم اصلا توپ نیست... (716279) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۰:۱۹:۳۲
یخی جون ما فهمیدیم وضع شما خوبه که نشستی و کامنت می ذاری .... اون بنده های خدا می گن دروغ نگید. بابا دروغگو دشمن خداست اینو هم قبول نداری یخی؟؟؟؟؟ (716379) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۱:۵۶:۴۶
داری به ادمهای کم درامد توهین می کنی. مگه ادمهای کم درامد نباید از وضع مملکتشان اطلاع داشته باشند؟ (716586) (moderator18)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۱:۰۵:۰۳
از اولین موضع گیری های آقای رئیس جمهور ، اعلام فرسودگی وفشل وتنبل بودن سیستم اداری کشور بود وتحول در آن را از اولویت های اول کشور می دانست واستدلالش این بود که هیچ طرح وبرنامه در این سیستم به طور مطلوب نمی تواند اجرائی شود . 7سال گذشته ودریغ از یک تحول ، حتی در بعض قوانین وروش های تحقیر کننده مردم . برای نمونه : در سال 86 در جمع 4000 نماینده اصناف کشور به وزیر اقتصاد دستور دادکه حالا که مالیات اصناف با چانه زنی وعلی الرأس توسط ماموران بی اطلاع سازمان تعیین می شود ، تعیین آن را به عهده تشکل های قانونی صنفی مطلع وکارشناس واگذار کنید ، نه تنها چنین نشد وحتی ضرائب ماده 154 را که معمولا ده هابرابر سود واقعی بازار تعیین می شود نیز حقیقی نشد ودر این فساد عظیم وظالمانه مالیاتی کشور ، سال گذشته تحت عنوان اینکه می خواهیم مالیات اصناف را شفاف کنیم!! مالیات بر ارزش افزوده را در چند اتحادیه اجرائی کردند وامروز نه تنها به شفافیت نرسیدند بلکه فساد چانه زنی را هم به این قانون سرایت دادند وظلم ها اضافه شده چه به دولت چه به مردم . قطعا تحول در نظام اداری بر اجرای هدفمندی یارانه ها اولویت داشت . (715942) (moderator7)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۱:۲۲:۱۶
جمع بندی و تحلیل جامع و جالبی است، اگر چه تا حدودی جانبداری غیر مستقیم از رئیس جمهور احساس میشود ولی در کل و تا حدود زیادی مبتنی بر واقعیت و با نگاهی علمی به موضوع پرداخته شده است. استفاده بردم. ممنون (715944) (moderator7)
 
عیسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۱:۲۴:۰۷
آیا این ایرانیها نبودند که مذهب شیعه را که کاملترین و معتبرترین شکل اسلام بود را حفظ کردند و مانند سلفی ها انسانها را بخاطر عقاید هرگز به مرگ محکوم نکردند. پس جمله "ایرانی ها بهترین قرائت ممکن از اسلام را داشته اند" درست است.
احمدی نژاد مظلوم همیشه تاریخ ما خواهد بود.
احتمالاً آنهایی که تنها با سیاست بازی و جملاتی نظیر "آزادی" و "جامعه مدنی" عده ای سطحی نگر را خوشحال می کنند خوب هستند. آنهایی که مردم مترسک آنها می شوند و آنها باندهای قدرت خود را گسترده می کنند و نه خدمت به مردم را میفهمند و نه اعتقادی برای خدمت دارند. همانطور که میدانیم این دو عبارت جزء ابزارهای آمریکا جهت محکوم کردن و تحت فشار قرار دادن برخی از کشورها است. مثلاً آمریکا هرگز دو عبارت ("آزادی" و "جامعه مدنی") را برای عربستان که یکی از استبدادی ترین کشورهاست بکار نبرد.
تو خواه از سخنم پندگیر خواه ملال (715945) (moderator7)
 
میرزا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۱:۴۰:۵۸
ادعا توانایی=عدد ثابت! لذا بزرگتر شدن ادعا، بیانگر کوچکتر شدن توانایی است. اینجا باید گفت کجایند مردان بی ادعا! (715953) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۱:۱۵:۳۹
درستش اینه:ادعا ضربدر توانایی=عدد ثابت (716120) (moderator7)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۱:۵۴:۴۲
زنده باد احمدی نژاد


حداقلش اینه که کار می کنه. از اول انقلاب کسی مثل او نیومده(با تسامح)

ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم... (715956) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۶:۲۶:۵۹
واقعا فكر ميكنيد أيشان خوب كار كرده. بله إز اول انقلاب هيچكس اينقدر فشار اقتصادي و تورم را به مردم تحميل نكرده . البته با اين ادبيات نهفته كه هيچكس اندازه اقاي رئيس جمهور فهم مديريت و أمور اقتصادي را ندا رد. خدايا همه ما را إز بيماري توهم دور نگه دار. امين (716237) (moderator7)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۲۲:۱۲:۱۷
شماره چشمات چنده برادر؟؟؟؟؟؟ (716340) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۷:۴۳:۰۲
کار کردن؛ مفهوم دارد.
شما یک کارگر بگیر که باغچه خونه را بیل بزنه!
بعد که برگشتی ببینی کار کرده و خودروی شما را برده پشت بام؛ هم به سازه خسارت زده؛ هم به خودرو!!!
کار جهت می‌خواهد. اندازه می‌خواهد و خرد.
(716459) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۸ ۰۱:۲۵:۰۲
وقتی رفت میبینی چی کارایی باهات کرده
بذار هنوز قضیه دزدی 3 میلیارد دلاری به آخرش نرسیده
هنوز سقوط ریال متوقف نشده
هنوز سکه های پیش فروش رو ندادن (718334) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۲:۰۶:۵۱
عدالتي كه هم اكنون شاهدش هستيم توزيع عادلانه فقر است (715959) (moderator7)
 
ایرانی
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۰۸:۵۰:۴۵
بعد از انتخابات ریاست جمهوری به شوخی می گفتند یکی از شعارهای رئیس جمهور اینه که تمام مردمو عضو کمیته امداد کنه دیدید که این کار هم کرد.دیگه چی میخواید از خدا !!!!!!!! (717067) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۲:۴۲:۰۶
اموزش در اسرائیل غاصب از سن ۲ سالگی و با ورود کودکان به پیش مدرسه شروع می‌شود و تا ۵ سالگی آنان ادامه دارد. از ۵ سالگی تا ۶ سالگی کودکان به مهدکودک فرستاده می‌شوند و از ۶ سالگی رسما با ورود به کلاس اول به مدرسه ابتدایی می‌روند. مدرسه ابتدایی یک دوره ۶ ساله است و دانش آموزان سال‌های ۷ تا ۹ از تحصیلات خود را در مدارس راهنمایی و سال‌های ۱۰ تا ۱۲ را در دبیرستان سپری می‌کنند. لازم به ذکر است که حق متساوی تحصیل علم جزوی از قوانین کشوری اسرائیل غاصب است و آموزش و اسم نویسی در مدارس تا سن ۱۶ سالگی برای دختران و پسران الزامی است. همچنین دولت تا پایان تحصیلات ابتدایی (۱۸ سالگی)، تمامی مخارج دانش آموزان را می‌پردازد. واقعا عجیب است که داریم نظام اموزشی خود را با کدام کشور منطبق میکنیم!!!! (715970) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۲:۰۴:۲۷
واقعا این چه ربطی به بحث داشت؟! (716139) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۲۲:۴۴:۴۷
همین الان بهم خبر رسید که دیده شده چند اسرائیلی اکسیژن مصرف میکنن! وا ویلا! شما هم مصرف میکنی ؟ واقعا عجیب است که دارید مثل اسرائیلی ها رفتار میکنید ... (716347) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۲:۰۱:۲۶
این طرز فکر بهترین روش برای عدم استفاده از روشهای نوین و کارا است. با همین افکار وضعیت ما اینطور است. (716589) (moderator18)
 
hoseini
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۲:۵۸:۵۷
سلام
یادداشت خیلی خوبی بود. تا حالا چنین نوشته ای در مورد آقای احمدی نژاد نخوانده بودم. یک تحلیل جامع و کامل بدون تعصب و فحش دادن در مورد نقاط قوت و نقاط ضعف رییس جمهور. ای کاش همه نویسندگان اینگونه بدون تعصب نوشتن را یاد می گرفتند تا فضای کشور را دچار التهاب نمی کردند. (715973) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۳:۰۰:۳۱
آقا میثم. دیدی که احمد آقای اقتصاد دان با تمام ید بیضای توهمی از فرط نگرانی از صحبت های حاج محمود بعد از 6 ماه حلقوم جر دادن خواهش کرد که سئوال تبدیل به تعامل بشه و بعدا معلوم شد که این یک مورد را زود فهمیده بود( بخلاف تورم 70 درصدی!) . حالا تو شروع کردی یک داستان جدید سرهم کنی . برای رسیدن به یعضی جاها !! نردبان بلند تر از تو لازمه ببم! (715974) (moderator7)
 
يك سرمايه گذار خرد مالباخته
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۳:۲۷:۴۱
حدود 4 . 5 سال پيش در پذيره نويسي دو شركت پتروشيمي گلستان و سيمان خرم آباد شركت كردم هم به عنوان دستيابي به سودي خوب و هم به عنوان شركت در توليد ملي و سرمايه گذاري در طرحهاي صنعتي كشورم...
اما چه سود كه سال به سال كه گذشت خبري از پيشرفت و وضعيت پروژه ها نمي آمد تا اينكه خبردار شدم در مورد پتروشيمي گلستان و سيمان خرم آباد مشكلات زيست محيطي و... وجود دارد و مانع شده اند.. ديگر خبري از اين پروژه ها ندارم و حتي مديرعاملان اين شركتها هم توي اين سالها خيلي كم مصاحبه كردند و اطلاع رساني كردند و تا همين لحظه كه اين مطلب را مي نويسم دو برگه سهم مربوط به اين شركتهاست كه سالهاست دارد خاك مي خورد بدون يك ريال سودي و همچنان وضعيت اين كارخانه ها و شركتها مبهم است...!!
خواستم از دولت محترم و نمايندگان مجلس و سازمان بورس و وزارت اقتصاد بپرسم چرا قبل از اينكه پذيره نويسي كنند و به سرمايه و اعتماد مردم به سرمايه گذاري و دولت . ضربه بزنند فكر تمام مسائل را نمي كنند؟ حالا من بعد از 5 سال حتي به اصل پولم هم راضي ام پس از 5 سال خواب سرمايه و تورم و... . اما نمي دانم همين اصل پولم را نيز چگونه به دست بياورم؟! آيا اينگونه مي توان سرمايه هاي خرد را جذب توليد و صنعت كشور كرد؟ (715980) (moderator7)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۳:۳۶:۳۴
رييس جمهور اگر هم چرخشي داشته و مواضعش تغيير كرده مقصر اولش همين مجلس هفتم و هشتم بود كه به خاطر "مصلحت سنجيهاي بي مورد و غيرمنطقي اصولگرايانه" .. چشم بر تخلفات قانوني آشكار دولت بست و گستاخي دولتيها را به آنجا رساند كه علنا در برابر چشم هم . مجلس را بر خلاف گفته امام ره بر راس امور نداند و در برابر قوه قضاييه هم كابينه اش را خط قرمز بنامد بر خلاف نص صريح قانون اساسي... آري.. مقصر اول و اصلي به اينجا رسيدن دولت و شخص رييس جمهور.. مجالس ضعيف و مصلحت انديش است و بس.. مردم هم كه كاري از دستشان برنمي آيد جز آه و غصه و ماتم و دعا...! (715987) (moderator7)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۳:۴۲:۲۶
آقاي توكلي. اين هم جواب حمايت تمام قد شما و اصولگرايان ديگر از احمدي نژاد. اين هم جواب حلوا حلوا كردنهايتان.. اين دنيا كه نمي كنيد اما دنياي ديگه حتما بايد جواب مردم و خون شهدا رو بديد.. (715989) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۳ ۲۳:۵۰:۵۰
به سایت الف میگویم و مستقیما آقای توکلی ، که ما امروز در کشور غیر از احمدی نژاد مشکل دیگری نداریم که اینقدر به او و مواضع او میپردازید ، سخنان روز اول فرودین آقا را بار دیگر مطالعه کنید چقدر ایشان از وحدت بگویند این برای چندمین بار است آنوقت دم از ولایت مداری میزنید.... (715993) (moderator7)
 
امیرسام
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۲:۵۵:۱۴
امروز منشا تمام مشکلات در قوه مجریه و در شخص رییس جمهور خلاصه می شود امیدوارم با طرح عدم کفایت رییس جمهور در مجلس منشا تمام مشکلات خشکانده شود . (716159) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۰۰:۵۷:۲۹
جالبه از وقتی احمدی نژاد تو مجلس زده تو حالتون پروژه حذفش رو کلید زدین!
اما کور خوندین!
(اینو ننوشتم منتشر بشه نوشتم که مسئولین سایت بخونن) (716012) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۰:۵۷:۲۷
رفتار مردم همان رفتار حاکمان واین است مدینه فاضله (716109) (moderator7)
 
علی و.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۱:۱۱:۳۷
فعلا دارن محک میزنن. تا الان هم خودشون فهمیدن کور خوندن. خیال کردن همه جا بالاشهر تهرانه. اگه نتونستن حذفش کنن حداقل برای انتخابات بعدی تخریبش کردن. (716117) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۶:۵۶:۳۲
اونایی که دنیا رو بالای شهر و پایین شهر تهران میبینند و موقع اصلاحات اقتصادی باز مبنای محاسباتشون همین موقعیت های مکانی است،اولا بعد از این اقدامات سریع باز سری به این مکانها بزنند ببینند ایا تغییری در وضعیت معیشتی این مناطق بوجود امده یا تنها از حافظه کوتاه مدت مردم برای سرگرمی استفاده میکنند وبس، دوما برادر من ایران فقط تهران نیست،اینطور مقایسه مثل اون مورچه ای است که قطره ای باران بر سرش خورد و گفت دنیا رو اب برد!!! (716769) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۶:۲۱:۳۷
كاش زودتر كليد ميزدند تا مردم اينهمه زجر را تحمل نكنند (716235) (moderator7)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۲۱:۵۰:۰۴
از حامیان این آدم انتظار بیشتری نمیره
جالبه که کلمات همان کلماتی است که در شعرهای آقای دکتر نیز قابل رویت است (716337) (moderator7)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۹:۴۲:۲۵
تب داری بابا حالیت نیست! تادوکلمه حرف حساب میشنوید،پروژه،پروژه میکنید.
حرف رهبری حجته مشتی!ضمنا اینو نوشتم ننوشتم مال عهد دقیانوسه! الف نخواست حالتو بگیره یک موقع جوگیرنشی؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (717472) (moderator7)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۰:۴۹:۲۴
چه خوب هست شعارهای رئیس جمهور را تیتروار منتشر کنید مردم قضاوت کنند هر چند اکثریت نمی فهمند باز با رای اکثریت در انتخابها............... (716102) (moderator7)
 
امین
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۱:۴۷:۴۳
دردناک است که همه مخالفت نویسنده با رئیس جمهور به علت موافقت ضمنی او با رفع بخشی از محدودیت های زنان و تأکید بر ایران و میهن است! از این بابت مطمئن باشید که زن و میهن، مشگل حل ناشدنی شما اصولگراها باقی خواهد ماند و حتماً به خاک تان خواهد نشاند. (716132) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۱:۵۶:۱۰
کشوری مه حزب ندارد یک نفر ریس جمهور می شود 75 میلیون منتطر تا او چه می خواهد (716135) (moderator7)
 
حميد
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۲:۳۵:۱۱
چرا به صورت پيش فرض حكومت هخامنشي رو نماد طاغوت ميدونيد در حاليكه همه جاي اون نمادهاي خداپرستي و عدالت رو داره. نكنه انتظار داريد كه پيش از اسلام اونجا مسجد ميساختن؟ (716149) (moderator7)
 
فرزند ایران اسلامی
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۳:۵۱:۱۱
باسلام وضمن احترام به تمام عزیزانی که به این موضوع نظر داده اند باید بگویم همیشه ما وقتی کسی خطائی از آن سر میزندبدون در نظرگرفتن کارها ی مثبتی که داشته آن را از اوج عزت با مخ به زمین میکوبیم فارغ از اینکه احمدی نژاد را باید تا زمانی که بعنوان رئیس جمهورمان است از آن حمایت کنیم من هم مثل شما ازبعضی کارها ی ایشان راضی نیستم ولی عزتی را هم که درمورد مسئله هسته ای برایمان آورد را نباید از یاد ببریم وهمچنین اقتدار در آبها ی خلیج همیشه فارس جمهوری اسلامی ایران که با دستگیری هفت ملوان متجاوز انگلیسی برایمان به ارمغان آورد وخیلی مسائل دیگر ازجمله مسئله سهمیه بندی بنزین بخدا من هم ازمسئله سهمیه بندی متضرر هستم ولی وقتی مبینم چه صرفه جوئی زیادی برای کل کشورم دارد این سختی را به جان می خرم وسود همگانی را به سود شخصی ترجیح می دهم مطمئن باشید اگر کار به آنجا برسد که بخواهد دولت ویا رئیس جمهور از آنچه قانون برایشان تعیین کرده پافراتر نهند و مجلس وقوه قضائیه بنا به مصلحت بخواهند سکوت کنند حضرت آقا (رهبر معظم انقلاب )خودشان تذکر خواهند داد کما اینکه تاکنون دیده ایم واگر کار به جای باریک بکشد مطمئن باشید که اگر یک ماه هم به پایان خدمت ویا کار شخصی باشد ازقدرتی که دارند به نفع اسلام ومملکت استفاده خواهند کرد وخاطی وخاطیان را درسی فراموش ناشدنی خواهند داد .انشالله خداوند به همه ما قدرت تشخیص وشناختن سره اناسره ودرست فکر کردن وتصمیم صحیح گرفتن را عنایت فرماید .والسلام علیکم ورحمة الله (716178) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۴:۱۱:۱۰
امثال مشایی تصور میکنند با سخنان ملی گرایانه می توانند اقشار ملی گرا و خاکستری را به خود جلب کنند، ولی فراموش کرده اند که با سخنان فریبنده نمی توان اکثریت را فریب داد وقتی در عمل، اقتصاد ایران، و فرهنگ ایران، را به مرز شکست سوق داده اند.

در این 7 سال چه کسی رئیس جمهور بود؟ چه کسی سکان مدیریت کشور از اقتصاد ملی تا میراث فرهنگی را در اختیار داشت؟ جز همین آقایان پر ادعا؟

به کسی توهین نکردم امیدوارم حذف نشه (716189) (moderator7)
 
علی و.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۳:۱۵:۵۵
الان که نه مشایی و بقایی حرف میزنن، نه الهام چندشغلس، نه محصولی سرمایه دار در دولته، نه کردان بی مدرک، نه ....
فکر نمیکنید همه این داستانها از جانب احمدی نژاد، برای سوزوندن بعضی از مخالفین محترم بود و هست؟! و از جانب مخالفین محترم، برای فریب مردم مورد استفاده قرار گرفت؟! کدوم پیروز شدن؟! واقعا راه بهتری برای بستن دهن بهانه گیرها میشناسید؟

برسه یه روزی بفمید چه ظلمی در حق احمدی نژاد کردید. یه سوزشی میگیرید شبیه همین سوزشی که در مورد ظلم به هاشمی و خاتمی دارن بهتون القا میکنن.
اگر در مسلمونی مصدق اشکال بود، خدارو شکر دکتر همین یه عیب رو هم نداره. درود بر مصدق مسلمان زمانه. (716637) (moderator7)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۵:۲۳:۳۰
این دنیا و اون دنیا مدیون فاطمه زهرا باشید که اگه حامیان احمدی نژاد و پخش نکنید به خدا 90 درصد ایران حامی احمدی نژاده (716221) (moderator7)
 
بهرام روحانیان
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۶:۱۰:۰۱
آقای احمدی نژاد به درستی تشخیص دادند که راه نجات کشورمان در حال حاضر همانا گفتمان عدالت جویی است. این همان خواسته اکثریت مردم است که در وجود ایشان تبلور نمادین یافته. کسانی که احساس کرده اند قدرت اشان دارد کمتر و کمتر میشود و در مقابل قدرت مردم زحمتکش روستا و طبقه پایین نگهداشته شده (مستضعفین) و عموم ملت دارد زیادتر و زیادتر میشود به دست و پا افتاده اند تا با گفتمان ایشان مبارزه و مقابله کنند. اما بدانند ملت ایران با رای به راه و مرام و سیاستهای ایشان نخواهند گذاشت تا این پرچم امام حسین و امام زمان بر زمین افتد. انشاالله. زنده باد آزادی - زنده باد عدالت - زنده باد اسلام راستین. (716231) (moderator7)
 
بهنام
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۲۲:۱۸:۲۹
حیف که از حرف تا عمل خیلی فاصله بوده و هست
دو صد گفته چو نیم کردار نیست!!! (716912) (moderator7)
 
علي
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۶:۱۸:۳۶
سلام به اعتقاد من اگر اقاي توكلي و همفكران ايشان و ديگر اصول گرايان در مجلس إز ابتدأ انهمه مصلحت انديشي حزبي و جناحي نمي كردند و در برابر اينهمه اشتباهات و تخلفات ريز و درشت دولت و أعضا ان كوتاه نمي امدند اينقدر به مشكلات اقتصادي و رفاهي مردم اضافه نميشد نمونه اخري و عجيب ترين ان پاسخ هاي ناشايست رئيس جمهور در مجلس بود كه هم شما كوتاه امديد هم رئيس مجلس ايشان كه در مقابل نمايندگان ان همه حاضر جوابي ميكنند چرا در مقابل رئيس جمهور و توهين هاي أيشان كوتاه امدند به هر حال شما نمايندگان كه براي رأي اوردن ان همه تلاش ميكنيد بدا نيد نزد مردم و خدا مسووليد. فقط گرفتن كرسي و إمكانات ان را سر لوحه كارتان قرار ندهيد. كجايند مدرس ها. (716233) (moderator7)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۱۷:۳۶:۳۱
الحمدالله خدا به ریس جمهور کمک کرد الف و ماف دیکر عددی نیستند (716264) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۴ ۲۱:۱۰:۴۶
احمدی نژاد در این مدت تغییری نکرده و همان بنده خدایی است که قبلا بوده اما چیزی که عوض شده تب تند جماعت اصولگراست که به عرق نشسته است. می بینند که آن لیلایی که مجنون وار عاشقش بودند و چشم بر همه مشکلاتش بسته بودند از قضا بعد از این همه هزینه کردن آنی نیست که آرزویش را داشتند. این عشق مفرط در نهایت تبدیل به نفرت می شود. الان هم الف و نویسندگان چنین مقالاتی از فاز انکار در روانشناسی به فاز پرسش وارد شده اند تا بعد چه پیش آید! (716331) (moderator7)
 
فردین
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۱:۵۳:۰۷
با سلام ،
بنده با بسیاری از بخشهای نگارنده موافقم ، ولی اگر برای ارزشیابی ملاکی لازم باشد چیزی بهتر از بازبینی عملکرد روسای جمهور پیشین نیست ، همه ضعف ها و قوت هائی داشته اند : یکی باید مسائل جنگ را با کنترل مشکلات خاص آن دوره و نا آرامی و دسیسه های مختلف حل میکرد ، دیگری معتقد به شعار سازندگی با سرعت و رسیدن به اقتصاد کشورهائی مانند مالزی بود حتی به قیمت رد شدن از ، یا زیر گرفتن طبقات پائین ، دیگری به دیپلماسی باز و آزادیهای اجتماعی بویژه زنان پرداخت ، و آقای احمدی نژاد هم در مسابقه سنگین با شعار ایجاد عدالت اجتماعی پا به میدان نهاد ولی حلقه مفقوده در تحلیل عزیزان نیاز به وجود بستر سازیها و کارشناسی های دقیق بوده که متاسفانه شاهد وجود مراکز متولی این امور نبوده ایم ، تا آنجا که امروز شاهد ارائه طرح های فردی و یک شبه ای هستیم که بدون پشتوانه های اعتباری متقن و قابل اطمینان در بوق و کرنا شده و در عمل با چالش مواجه شده یا اصلا از مرحله شعار بالاتر نمی روند ، مشکل آقای احمدی نژاد نبود یا عدم استقبال از گزینه مشاوره و ایجاد تیم های کارشناسی و اتاق های فکر فارق از گرایشات و تمایلات گروهی وحزبی و دارای شجاعت و اراده در مدیریت های کلان اجرائی است ...وقتی شما به آمار تخلفات و فسادهای مالی ، رانت های مختلف وبزرگتر شدن فاصله های طبقاتی میشوید نمی توانید دلیل آنرا چیزی جز فقدان مدیریت و برنامه مدون و پشتوانه اجرائی مناسب بدانید. (716417) (moderator18)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۹:۳۳:۰۷
احمدی نژاد چیکاره است؟ بابا تو رو خدا بیائیم انسانی واسلامی با مردم بخورد کنیم ، دیر بجنبیم نه از انسانیت چیزی میماند ونه از اسلام، بیائیم دوباره از اول شروع کنیم ،تمامی کاستی ها ونواقص را بررسی ونسبت به اصلاح آن در اسرع وقت اقدام کنیم ،بیائیم با هم باشیم، از قشری گری ومن وما.....عبورکنیم،بیائیم ازچین درس بگیریم،روش های تولید،صادرات،رفاه اجتماعی.........برای این کشور زشت است که علوفه دام را در استانهای شمالی خود از قزاقستان وارد کند،قیمت گوشت در کانادا 8000تومان،امارات7000تومان،مالزی7500تومان........ایران25000تومان چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (716495) (moderator18)
 
محی الدین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۰۹:۵۷:۲۹
به هر حال احمدی نژآد را دوست داریم و هر کجا و هر کسی که خطا کرده باشه و یا جهت درستی اتخاذ نکرده ایستاد ایم
معیار اسلام است (716513) (moderator18)
 
manoto
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۳:۵۰:۱۵
اگه ایران بهشت بشه این جماعت میگن جهنمه. شما ایرونیا همون آقامحمدخانو میخاین (716655) (moderator7)
 
christopher
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۴:۲۲:۵۸
از نظرات می شه به سادگی طیف ها رو شناخت، اکثر قریب به اتفاق دوستانی که در نت مطالبی منتشر می کنن و یا نظر می دن، از طیفی از مردم ایران هستند که در آسمان ها سیر می کنند، طرفداران مدینه ی فاضله، که مثل روز روشنه که یک جامعه ی موفق به این تیپ از آدم ها نیاز داره، بخش هایی از ملت که به رویای ایرانی معتقدند و آرزوش رو دارن.
اما بخشی مهم از مردم ایران هستند که به نت کاری ندارن، یا فقط استفاده ی گاهی به گاهی و تفریحی از اون رو دارن و یا اصلا هیچ آشنایی با نت ندارن، این بخش از ملت همان هایی هستند که در انتخاباتی که عنوان بزرگ ترین مشارکت تاریخ مردم سالاری رو یدک می کشه کسانی که در زمین اند نه در آسمان، کسانی که یا از رویایی به نام ایران نمی دونن یا اینکه اون رو در اولویت های زندگی شون جای نمی دن، دغدغه ی این بزرگ ترین بخش جامعه چیز دیگریست، کار و زندگی. اون ها در پای منابر، تلویزیون، رادیو و در جمع ها، به احادیث و مباحثی گوش می دن که مربوط به ثواب و عقاب فلان جور پوشیدن یا نوشیدن می شه و از این دست مسائل.
و اگر کسی باشه که دیپلماسی عمومی رو بلد باشه، به راحتی به خواسته ش می رسه، به بالاترین مقامی که توسط رای مردم منسوب می شه، و چون سال هاست که فقط و فقط از مردم سالاری صحبت می شه و مردم سالاریه که داره همه چیز رو تعیین می کنه، پس دور از انتظار نباید باشه که کسی که رایی قاطع رو از ملت دریافت کرده، کسی که سالار مردم شده، به انتخاب دموکراسی و مردم سالاری، خودش رو سالار و سرور بدونه، بر همه کس، بر همه ی نهادها.
این نه دور از عدالته، نه ظلم، نه تعدی، نه زیاده خواهی و نه هیچ یک از صفاتی شبیه به این،
این حد نهایی مردم سالاریه؛ دموکراسی، شمشیر دولبه ای هست که تیزیه بیش از حدش و کندی طاقت فرساش، هر دو به ناکجا آباد رهنمون می شه.
حد اعتدال مردم سالاری هم، وقت گذرانی ست به شیوه ای که روندی کند اما پایدار به سمت پیشرفت رو ارائه می ده که در شرایط عدم ثبات، بهترین گزینه برای حکمرانی ست.
در این وضعیت، خوبه که نقد هایی هم باشه، برای بهتر شدن، بهتر کردن، اما حواس ها باید جمع باشه، شرایط این روزهای جهان، ثبات رو بیش از پیش طالبه، باید مراقب دم تند نقدهایی بود که نه برای بهتر کردن، بلکه برای زدن شاه رگ ها نشانه رفته اند. (716670) (moderator18)
 
حمید کشانی
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۱۴:۴۴:۰۱
سلام با تشکر از مقاله ی موقر

البته درمورد مسایل سیاسی بحثی ندارم اما,همه مطالب اقتصادی ظاهرا موفق نیز در مورد جامه ی هدف مانند سهام عدالت معلولان که اولین جامه ی هدف سهام عدالت بودنند محقق نگردید.
حداقل در مورد اینجانب که از اعضای جامعه معلولین هستم . تقاضایم در این مورد هنوز اجابت نشده است .
بحث بنگاههای زود بازده نیز لا اقل در مورد این حقیر که با تلاش و صرف همه ی بضاعت مالی بنده که یک شرکت خدمات حمل و نقل کالا می باشد به جهت کم لطفی مسئولان امر به ناکجا آباد ختم شده است . با تمام این مشکلات امیدوارم انصاف خود را از دست نداده و برای ایشان آرزوی توفیق نمایم. (716685) (moderator18)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۲۰:۳۵:۴۳
آقای توکلی عزیز:
خودمان را گول نزنیم. طبیعت آدم های قدی همچون احمدی نژاد به گونه ای است که هیچوقت بر اساس فرضیه مرغ یک پا دارد تغییر رویه یا بقول معروف چرخش در رفتار نمی دهند. باور بفرمائید ایشان یک مو تغییر نکرده، احمدی نژاد همان احمدی نژاد است . ما ایشان را نشناخته بودیم.
بنده به سهم خودم عرض میکنم اشتباه کردم (716867) (moderator18)
 
نقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۵ ۲۳:۴۵:۵۴
سلام
تعریف احمدی نژاد از عدالت تعریف درستی نبود و ایشان در تلاش به عمل و اجرای عدالتی بود که خود از آن می فهمید
قد و قواره، تجربه و تحصیلات ایشان هم در حد ریاست جمهوری ملت 70 میلیونی ایران نبود
شخصیت ایشان هم متناسب با این پست نبود و این را در پاسخگوئی ایشان به سئوالات مجلس دیدیم
ولایتمداری ایشان هم کافی نبود و ... (716946) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۰۷:۳۹:۱۰
جالب است ! شما هم از طرف رئیس جمهور نظریه پردازی می کنید ، هم تحلیل می کنید، و در آخر هم نتیجه گیری !
الفی اگر اینطور بود که ما مردم هم 32 سال از از امثال توکلی ؛ موسوی ؛ هاشمی و مسعود رجوی خیلی حرفها داریم که امثال شما حرف زدند ، تحلیل کردند و در نهایت نتیجه گیری کردند که اگر واقعیت داشت ! .... بگذریم .
ولی ما مردم حافظه تاریخی خوبی داریم و نتیجه کارهای شما را دمکراتیک و در انتخابات خواهیم داد... (717044) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۰۲:۴۷
اينكه آقاي نويسنده با سخنان آقاي احمدي نژاد در رايطه با مليت ايراني ما مخالفند جاي تاسف است براي ايشان و كليه طرفداران ايشان چرا كه مليت هيچ قومي را نميتوانيد از آنها بگيريد و اگر هم اين كار را بكنيد بهاي سنگسني بايد بپردازيد .
در ضمن آقاياني كه با حرف هايشان ميخواهند مدل شخصيت هاي ملي را بگيرند نميتوانند چرا كه شخصيت هاي ملي توانائي هائي دارند كه در هر كسي پيدا نميشود مثلا هيچ كس نميتواند اميركبير را از تاريخ حذف كند .
همچنين كوروش كبير كه در 2500 سال قبل تمدني قابل قبول را در اپراطوري ايران حاكم كرده بود ( بله به آن هم ايراد زياد وارد ميشود ولي لااقل نسبت به آن زمان پيشرو بوده است ) در ضمن ملل ديگر به آنچه ندارند ميبالند و ما آنچه را كه ديگران از ما گرفته اند را نفي ميكنيم ( منشور سازمان ملل ) . (717170) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۰۸:۳۱
33 سال از انقلاب گذشته و ديگر مدل فكري و تحليلي ابتداي انقلاب جواب نميدهد .
آن موقع ميگفتند 2500 سال ستم شاهي آيا نادر شاه و كوروش و اميركبير و بزرگان ديگري در اين بازه تاريخي نبودند كه براي منافع ايران تلاش كرده اند و هيچ كس نميتواند آنها را رد كند .
بهتر است تاريخمان را بخوانيم و بدانيم در ضمن از كشورهاي مترقي كه راه پيشرفت را در قرن اخير پيموده اند درس بگيريم البته اگر بخواهيم .
نفي تاريخ و نخواندن آن بزرگترين خيانت به يك ملت ميباشد . (717177) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۴۱:۳۲
و باز هم من بدون خواندن این همه متن به پایین صفحه و قسمت نظرات امدم تا بنویسم/ اقای انتقاد از دستت خسته شده ایم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (717204) (moderator7)
 
رضا زندیگان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۷:۴۳:۵۹
باسلام به همه عزیزان هموطن - سال نو همگی مبارک
بعد از مطالعه مقاله تمامی نظرات را خواندم و در ذهن خود تنها یک نکته را داشتم .
فارغ از هر نوع گرایش سیاسی موجود در نظرهای مطرح شده تنها نقطه مشترک اکثریت دوستان نوع ادبیات حاکم در گفتمان سیاسی- انتقادی یا حمایتی آنهاست.
و با مقایسه نه چندان مستند اما تقریبی آن با فضای رفتار سیاسی عامه جامعه
به این نتیجه میرسم:
این نوع ادبیات و رفتار سیاسی در بسیاری از مقاطع اجتماعی و سیاسی گذشته
جامعه ما وجود داشته و هم اکنون هم وجود دارد و نتیجه ای هم جزوضعیت فعلی
و بعضا" مشابه امروزمان در گذشته برایمان به ارمغان نیاورده و در آینده نیز نخواهد آورد.چه مخالف چه موافق واقعیتی بنام دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد بر ایران با تمام نقاط قوت و ضعفش با هر میزان از فایده و خسارت مدیریت شان برای کشورمان وجود دارد و به اتمام خواهد رسید.ولی مهم ارتقاء فرهنگ پذیرش تفاوت در دیدگاهها و پایبندی به اصول اخلاق در رفتارهای سیاسی توسط افراد جامعه ما میباشدکه تنها دراثر گذشت زمان و با رسیدن به بلوغ سیاسی محقق خواهد شد. (717426) (moderator7)
 
مهدی بهمئی
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۹:۵۷:۴۳
وای بابا چرا نظرات در این سایت های خبری ایران همش مخالف متن هاست و همش نگرش انتقادی به مطالب میشه ولی نویسندگان و مسئولان همون راه خودشونو میرن؟؟؟؟


قضیه چیه؟؟؟ (717477) (moderator7)
 
حقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۰:۰۰:۲۲
تازه می شه مثل شما پس چرا نارحتید (717480) (moderator7)
 
محمدی
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۰۸ ۲۲:۵۶:۵۵
بسم الله الرحمن الرحیم
راجع به بحث حجاب طرح عفاف و حجاب شورای عالی انقلاب فرهنگی را می توانست اجرا کند اما اجرا نکرد. پس نمیتوان گفت چون در مسائل فرهنگی طرحی وجود نداشت مجبور شد بگوید مشکل کشور چند تار مو نیست. و در ضمن بر فرض که همین طرح عفاف و حجاب هم وجود نداشت اصلا مسئله این است که چرا آن چه که مسئله نیست را ایشان مسئله نشان میدهد. مثلا همین گشت ارشاد آیا برای عمده مردم یا حتی یک طبقه خاص از جامعه مسئله اساسی بود که رییس جمهور این گونه آن را مسئله اصلی کرد و چه در زمان انتخابات و چه بعد و قبل از انتخابات از مخالفت با گشت ارشاد مدام دم میزد. گشت ارشاد نه تنها برای توده مردم که حتی برای طبقه مرفه و سرمایه دار جامعه نیز اصلا یک مسئله نبود اما بالاخره برای جذب طبقه ای از جامعه احمدینژاد این ادبیات را انتخاب کرد
خوب ادبیات انسان مدارانه ی احمدینژاد و ایران گرایی ناسیونالیستی که خود بحث دیگری دارد. و البته همین این ها در راستای جذب گروه ها و طبقات و قشر های مختلف جامعه است برای کسب قدرت بیشتر همانطور که جناب کچوییان اشاره کرده بود (718930) (moderator18)
 
بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۱:۵۷:۲۳
اول ، سایت الف ! لطفا نظر بنده را هم انتشار دهید.
دوم ، خواهش می کنم از لغت زشت گاهاً استفاده نکنید .
سوم، مشکل آقای احمدی نژاد مشکلی است که تقریبا تمامی مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران با آن روبرو هستند می باشد و آنهم نبود تعریف درست ، دقیق و اسلامی از مفهوم عدالت و عدالت اجتماعی است .
دو دیدگاه مهم در زمینه عدالت در جامعه ماا وجود دارد . یکم دیدگاهی است مبنی بر عدالت در توزیع که ریشه در دیدگاههای ارائه شده توسط حزب توده در سالهای پیش از انقلاب و اصلاحات انجام شده بر روی آن توسط اندیشمندان انقلابی مانند شریعتی و مطهری و ... است . این تعریف در نهایت و در عمل منجر به توزیع برابر فقر و نه ثروت در جامعه شده و نتیجه معکوس دارد . آقای احمدی نژاد با این دیدگاه و رویکرد و شعار در سال 84 به ریاست جمهوری رسید. اما در عمل به مشکلی برخورد به نام نبود زیر ساختها و اطلاعات لازم. نتیجه آنکه دست به 2 کار عظیم و بی همتا در تاریخ برنامه ریزی و اجتماعی ایران زد جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوارها و میزان مصرف بنزین
در نهایت و در مقام عمل احمدی نژاد هم به بی تأثیر بودن عدالت توزیعی و تاریخ مصرف گذشته بودن آن پی برد . اما چاره ای نداشت چون شعارش را داده بود . این بار او به دام دومین نوع از تعریف عدالت یعنی توزیع فرصتها که تعریفی لیبرالی از عدالت است افتاد و الزامش بر شعارهایش ( همانند دور دوم ریاست جمهوری آقای هاشمی ) وی را در میانه میدانی قرار داد که ملغمه ای بود از عدالت سوسیالیستی و لیبرالیستی.
تعجب من از این است که طی 3 دوره ریاست جمهوری پس از دوران جنگ و مواجهه مسئولین با این مشکل ، چرا همچنان در کشور تعریفی از عدالت و در نتیجه راهبردها و راهکارها و برنامه های عملی مبتنی بر آن ووجود ندارد؟ (723027) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.