نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 402175
1000میلیاردتومان،پول نذری ایام محرم را چگونه می توان استفاده بهینه کرد؟
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۸
روزنامه اطلاعات نوشت:یک مقام مسئول اعلام کرد که هزینه‌هایی که مردم در دهه اول محرم صرف نذورات می‌کنند دو هزار میلیارد تومان است که این رقم معادل دو برابر کل بودجه سازمان بهزیستی است.

  با این حساب چنانچه مردم فقط نصف هزینه‌های نذورات ده روز اول محرم را به بهزیستی بپردازند، این سازمان می‌تواند مقرری ناچیزی که به ایتام،‌ زنان بی‌سرپرست و… می‌دهد دو برابر کند و گره بزرگی از زندگی قریب چهار میلیون نفر افراد تحت پوشش خود بگشاید.

هدایت چنین منبع عظیمی به سوی هزینه شدن سیستماتیک در یک نهاد عام‌المنفعه به منظور سامان دادن به بخش‌هایی از جامعه که لاجرم فاقد شغل یا توان کار هستند، در نظر اول کاری سهل می‌نماید اما به آن آسانی که در نظر اول می‌نماید نیست.

دو نهاد بزرگ بهزیستی و کمیته امداد به طور سیستماتیک به حمایت از ایتام،‌ فقرا، معلولان و خانواده‌های زن سرپرست مشغولند به طوری که مجموعاً ده میلیون نفر را زیر پوشش دارند. با این حال، بودجه عمومی و کمک‌های مردمی تکافوی هزینه‌های برعهده آنها را نمی‌کند و مقرری‌های آنها کسری از هزینه نیازمندان نمی‌شود. در عین حال که از مجموع رقم نذوراتی که مردم با عمق باور دینی تقدیم می‌کنند،‌ بخش قابل ملاحظه‌ای صرف سیر کردن گرسنگان واقعی نمی‌شود و به افراد برخوردار و متمکّن یا دست‌کم بی‌نیاز و متوسط می‌رسد.

اینکه چگونه می‌شود کمک‌های داوطلبانه و نذورات مردمی را به صورت پیوسته، نظام‌مند و ساختارمند به سمت نیازهای ضروری اقشاری از جامعه هدایت کنیم که به دلایل متعدد و متنوع قادر به تأمین نیازهای خود نیستند، به پیش‌نیازهایی وابسته است.

نخستین پیش‌نیاز باور نذرکنندگان و انفاق‌گران است. چنانچه کسانی که مبالغ، کالاها یا مواد غذایی را با نیت‌های خیر صرف می‌کنند، باور داشته باشند که با تغییر رویکرد نذر براساس نیازهای ضروری زمان و مکان فعلی، می‌توان کاری کرد که حاصل نذورات مفیدتر و سازنده‌تر باشد،‌ بخشی از مشکل حل می‌شود. این تغییر رویکرد براساس نیاز زمان البته باید توسط رهبران معنوی و دینی جامعه صورت گیرد و آنان هستند که می‌توانند این پتانسیل بزرگ را، وارد دستگاه گردش خون جامعه کنند. اما موضوع بعدی ساختار نهادهایی است که باید این وظیفه را برعهده گیرند.

موقعی مردم حاضر می‌شوند کمک‌ها و نذوراتشان را در اختیار نهادهای دولتی خیریه‌ای بگذارند که اعتماد کامل داشته باشند که آنها به نیابت از صاحبان هزینه‌های خیریه، کارشان را به نیکی و سلامت به انجام می‌رسانند. اما آیا اکنون این جوّ اعتماد به تمامی در جامعه جاریست؟

اعتماد که باشد می‌توان به مردم گفت که اگر فقط نیمی از نذورات را به بهزیستی بدهید، قریب چهار میلیون افراد نیازمند تحت پوشش این سازمان آبرومندانه زندگی می‌کنند و توانمند می‌شوند و به متن جامعه می‌پیوندند… و آنگاه سود و حاصل چنین اتفاق بزرگی به همه جامعه می‌رسد. به نسل فردا می‌رسد…

اعتماد که باشد دولت‌ها، بخش بزرگی از مسائل و کارهای بر زمین مانده را به عهده مردم می‌گذارند و مردم بخش عظیمی از ناتوانی مزمن دولت‌ها را در ایجاد رفاه جبران می‌کنند.
 
کلمات کلیدی : پول نذری + ایام محرم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۰۸:۴۱:۰۳
سلام
اين مقاله جهت دار است!!!!

پول مردم در نذري
در دستگاه امام حسين خرج ميشود و فقير و غني بر سر اين سفره كنار هم مينشينند و اين خود يكي از مزاياي اين موضوع است كه علاوه بر ترويج احكام ديني به فقرا در كنار اغنيا شخصيت داده ميشود

متولي اين موضوع نيز خود مردم هستند و در زمانهاي مختلف تشخيص ميدهند كه چگونه ان را صرف نمايند (3973045) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۰:۰۲:۳۵
پس دولت چيكارست كار فرذهنگي كه نمي كند فيلم با تم خيانت توليد مي كند بيكاري رو هم افزايش داده بعد كه خانواده ها از هم پاشيد مردم پول نذري امام حسين رو هم بدن به نهادها عوض اين استدلالهاي آبكي مردم رو تشويق كنيد در هر حسينيه بك سازمان كمك به محرومين با كمك بهزيستي تشكيل بشه و در طول سال مردم حسيني به محروما كمك كنند نظري هم در كنارش بدن . (3973157) (alef-13)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۰:۰۳:۴۷
روزنامه اطلاعات هزینه مسافرتهای خارج و پارتی ها و ریخت و پاش در مراسم عروسی و ترحیم های بالا شهری ها را هم محاسبه کند و ببیند که چند هزار میلیارد است و برای آنها فکری بکند .
کسانیکه در ایام محرم برای بزرگداشت حماسه حسینی هزینه میکنند عمدتا همانهایی هستند که به درماندگان و محرومین جامعه مستقیم و غیر مستقیم کمک میکنند .انان که در خیر بزرگ حضور دارند در سایر خیرات نیز پیشقدم اند . امسال حج و عمره برگزار نشد چند درصد آن به حساب بهزیسنی واریز شد ؟ اگر حج رفته بودند (شرایط مناسب حضور بود) هزاران فقیر از ولیمه حج و عمره بهره مند میشدند کما اینکه در ایام محرم افراد زیادی هستند که جیره و کمک نقدی و غیر نقدی به مستمندان را در این ایام چند برابر میکنند چرا که تاسی از مولایشان دارند . لطفا از این نوع دلسوزیهای ضد عاشورایی نفرمایید . (3973160) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۱:۰۱:۴۸
سالی 15 هزار میلیارد تومان هزینه سفرهای خارجی میشه اگه به اونها هم ده درصد مالیات اضافه کنن کلی از مشکلات بهزیستی کم میشه! (3973236) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۲:۰۲:۱۸
مخاطب این گزارش (نذری دهندگان و خورندگان) باید به نکات مثبت آن توجه کند تا این مبلغ بسیار هنگفت صرف گره گشایی افراد فقیر، بانوان سرپرست خانوار، ایتام، کودکان کار، بیماران کم بضاعت و غیره شود، نه غذای اکثرا افراد دارای درآمد که برای تنوع و بعضا خودنمایی می خورند.. (3973314) (alef-13)
 
حبیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۴ ۱۲:۱۶:۵۶
مردم هیچ اعتمادی به نهاد های دولتی ندارند
تا این پول رو در اختیار انها قرار دهند. (3973336) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.