نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300871
عربستان با یک طوفان همه جانبه روبه رو است
بخش خارجی الف، 18 مهر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۰۳
بعد از جنگ یمن و فاجعه منا، رسانه های غربی تحلیل های بسیاری درباره آینده نظام پادشاهی عربستان منتشر کردند که اکثر قریب به اتفاق آن ها آینده بسیار بدی را برای آل سعود پیش بینی کردند. در ادامه به چند تحلیل اشاره شده است.

فارن پالیسی: خطر باید جدی گرفته شود
فارن پالیسی نوشت: آمریکا باید نگران فروپاشی نظام عربستان سعودی باشد چرا که سران این کشور سیاست های خطرناکی در پیش گرفته اند که کشور را به سمت ویرانی سیاسی ، اقتصادی و نظامی پیش می برد.

این نشریه در مقاله ای به قلم جان هانا نوشت: عربستان سعودی شاید به دردسر افتاده باشد. همزمانی حوادث اخیر از قیمت های رو به پایین نفت تا قدم های اشتباه در عرصه سیاست خارجی و افزایش تنش با ایران موجب شده است رژیم عربستان سعودی با چالش جدی روبرو شود. این رویدادها اگر به درستی مدیریت نشوند ، در نهایت به یک طوفان همه جانبه تبدیل می شود که خطر بی ثباتی درون خاندان پادشاهی عربستان را افزایش می دهد و پیامدهای ناگفته ای نیز برای بازارهای جهانی نفت و امنیت خاورمیانه در بر خواهد داشت. برخی از مشکلات از این قرار است:

شکاف درون خاندان سلطنتی- هفته گذشته گاردین دو نامه منتشر کرد که یک شاهزاده ناشناس سعودی اخیراً در میان اعضای خاندان سلطنتی پخش کرده و از آنها خواسته است کودتایی علیه ملک سلمان ترتیب دهند.در این نامه ها ادعا شده است که سلمان و ولیعهد او سیاست های خطرناکی در پیش گرفته اند که کشور را به سمت ویرانی سیاسی ، اقتصادی و نظامی پیش می برد.
جنگ یمن- هرچقدر این جنگ بیشتر طول بکشد ، خطر شورشیان حوثی برای امنیت داخلی عربستان بیشتر خواهد شد.گاردین در مقاله خود درباره نامه های شاهزاده سعودی ، گزارش داد :« بسیاری از سعودی ها ناراحت هستند که ثروتمندترین کشور عربی به جنگ فقیرترین کشور عربی رفته است.» تقصیر متوجه شاهزاده محمد بن سلمان است که وزیر دفاع سعودی هاست و عامل اصلی پشت این جنگ می باشد.

مشکلات اقتصادی- به لطف سیاست سعودی ها ، قیمت نفت بیش از پنجاه درصد در سال گذشته کاهش یافت.استراتژی عربستان حفظ میزان تولید و سهم بازار بود از این رو اجازه داد قیمت ها سقوط کند. نتیجه این وضعیت ، کسری بیست درصدی بودجه یا حدود یکصد میلیارد دلار است که می طلبد سعودی ها همه خزانه خود را خالی کنند.

حادثه حج- دو فاجعه عمده در مراسم حج امسال در مکه ، سقوط جرثقیل که به کشته شدن بیش از یکصد نفر منجر شد و فاجعه منا که دستکم هفتصد و شصت و نه کشته بر جای گذاشت.سعودی ها با موج بی سابقه انتقاد به سبب مدیریت خود در مراسم حج روبرو شدند.

افزایش تنش با ایران- ایران از فرصت حادثه منا استفاده کرد و تنش با سعودی ها را بیشتر کرد. ایرانی ها در مقایسه با دیگر ملیت ها بیشترین کشته را در حادثه منا دادند.در حالی که سعودی ها در شناسایی و تحویل اجساد کند عمل کردند ، مقامات ایرانی به حملات خود ادامه دادند.

خاندان سعودی در چند دهه گذشته در برابر امواج سیاسی ، ایدئولوژیک و نظامی که رژیم های کوچکتر را غرق کرده است ، دوام آورده اند و نمی توان گفت که در آستانه فروپاشی هستند اما خطر باید جدی گرفته شود. فضای منطقه ای که سعودی ها با آن روبرو هستند ، در خصومت و دشمنی بی سابقه است.

میدل ایست آی: تغییر پادشاهی برای جلوگیری از فروپاشی
روز سه شنبه ۲۲ سپتامبر نیز نشریه میدل ایست آی گزارشی را از یکی از اعضای ارشد خانواده سلطنتی عربستان منتشر کرد که خواهان «تغییر» در رهبری کشور به منظور جلوگیری از فروپاشی نظام سلطنت شده است. این نامه که نویسنده آن یکی از نوادگان ملک عبدالعزیز بن سعود است و در بین شاهزادگان سعودی دست به دست شده، ملک سلمان پادشاه فعلی را در به وجود آمدن مشکلات بی سابقه ای که بقای نظام پادشاهی را به مخاطره انداخته است، مقصر می داند.

نویسنده این نامه هشدار می دهد: «ما قادر به جلوگیری از تحلیل رفتن درآمدها، ناپختگی های سیاسی و خطرات نظامی نخواهیم بود، مگر آنکه در شیوه تصمیم سازی خود تغییراتی به وجود آوریم، حتی اگر این کار مستلزم تغییر دادن خود پادشاه باشد.»

چه یک کودتای داخلی سلطنتی در کمین نظام عربستان باشد یا خیر – که ناظران مطلع چنین دورنمایی را دور از ذهن نمی دانند- تجزیه و تحلیل این نامه از آینده تیره و تار پیش روی عربستان کاملا درست است. اگر به داوری تاریخ معتقد باشیم، عربستان سعودی نیز همچون بسیاری از کشورهایی که پیش از آن شاهد بودیم، در شرف توفانی تمام عیار از چالش های مرتبط با هم قرار دارد که ظرف یک دهه آینده، تار و پود نظام پادشاهی آن را از هم خواهد پاشید.

نشریه آتلانتیک: عربستان درگیری خطرات مختلفی است
نشریه آتلانتیک نیز نوشت تلفات فاجعه مراسم حج امسال در عربستان سعودی، دو برابر آنچیزی است که سعودی ها اعلام کرده اند. عربستان سعودی که با کاهش جهانی بهای نفت، جنگ داخلی در کشور همسایه (یمن)، و خطر مستمر شورش داخلی درگیر است، اکنون بیش از پیش با کاهش منابع مواجه است و آسیب پذیرتر است.
 
کلمات کلیدی : عربستان
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۲:۳۹:۰۳
حالا درسته ما با عربستان خوب نیستیم اما بنظر نمی آید در نظام عربستان حالا حالا ها تغییری رخ دهد (3250335) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۱:۰۸:۲۵
فروپاشی نتیجه نهایی همه دیکتاتوری هاست
در نظام سعودی پادشاه را مردم انتخاب نمی کنند و هیچ نظارتی هم بر کار او وجود ندارد و حتی مجلس این کشور فرمایشی و مشورتی است
مطبوعات و رسانه ها ازاد نیستند و دگراندیشان هم زندانی میشوند
پادشاه فقط با قدرت نظامی و مالی خود بر کشور حاکم است و مردم او را نمی خواهند
این نظام قطعا محکوم به شکست است (3250383) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۳:۰۷:۰۷
به زودى عربستان پاسخ دخالتهاى خودرا از سوريه دريافت خواهد كرد وفروپاشي حكومت ان شروع خواهدشد (3250424) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۵:۲۰:۴۵
نابودبادحکومت‌سلطنتی‌ال‌سعود (3250451) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۵:۲۳:۱۴
ج
ملگی‌مابه‌قیام‌وبه‌قعود،لعنت‌الله‌علی‌ال‌سعود (3250452) (alef-13)
 
اکسیر
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۰۴:۰۰
خدا از دهنتون بشنوه.ما که منتظریم. (3250485) (alef-13)
 
سهند
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۱:۵۵:۰۰
امیدواریم حکومت خود کامه وسیستم دیکتاتوری و رانت خوار و مفت خوران راحت طلب و بی فرهنگ هر چه زودتر به سزای اعمالشان برسند. (3251046) (alef-13)
 
قنبر
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۳:۱۶:۰۶
برای امریکا هیچ حکومتی بهتر از این احمق هایی که الان در عربستان حکومت میکنند، نیست. قیمت نفت را پایین اوردن، هر سال میلیاردها دلار صرف خرید تجهیزات امریکایی میکنند، با اسد مخالفند و متحد اسرائیل و..... دیگه از این خرا بارکش تر از کجا بیارن!؟! (3251391) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.