نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270172
افزایش ۱۱ درصدی واردات روغن پالم
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۴
واردات روغن پالم به کشور که اوایل سال گذشته با جنجال‌های زیادی از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو همراه شد، ظاهرا دیگر مانند گذشته مورد توجه نیست.

به گزارش آنا،در حالی که سال گذشته استفاده از این روغن در لبنیات بسیار خبرساز شد و بر تولید کارخانه‌های لبنی تاثیر منفی قابل توجهی داشت،‌ واردات این کالا نه تنها همچنان ادامه دارد، بلکه روند این ورادات هم افزایشی است.

آن طور که آمار گمرک ایران نشان می‌دهد، در فرودین ماه سال جاری ۴۱ هزار تن روغن پالم به ارزش ۳۱ میلیون دلار به کشور وارد شده‌است، در حالی که این رقم در فروردین ماه سال گذشته ۳۷ هزار تن به ارزش ۳۳ میلیون دلار بوده‌ است.

بر این اساس حجم واردات روغن پالم به کشور در ماه نخست سال جدید ۱۱.۸۴ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۹۲ افزایش داشته، در حالی که ارزش این میزان واردات ۶.۶۷ درصد کاهش داشته است.

نکته قابل توجه دیگر این است که در فروردین ماه سال گذشته روغن پالم رتبه ۱۲ کالاهای وارداتی کشور را داشته،‌ در حالی که امسال رتبه این کالا به عدد ۷ تنزل یافته است. این تغییر وضع نشان‌دهنده اهمیت پیدا کردن آن در کالاهای وارداتی است.

در سال جاری روغن پالم بعد از ذرت دامی، جو، برنج، انواع ماشین‌آلات، موز و کنجاله سویا در ردیف هفتم واردات ده قلم عمده کالای وارداتی به ایران قرار گرفته‌است.
 
کلمات کلیدی : روغن پالم
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۰:۴۰:۴۷
عجب؟ حتما بازم یواشکی این روغنها رو تو شکم ملت میکنن!!!!!! (2876600) (alef-13)
 
ف - پناهی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۰۰:۳۳
سلام ، می دانید که حدود 80درصد از ترکیبات روغنهای سرخ کردنی را همین روغن پالم تشکیل می دهد؟آیا کسی هست که به داد مردم برسد؟!!!! (2876712) (alef-13)
 
ح - پندی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۰۳:۰۸
بنام خدا و با سلام، همیشه صحبت از استفاده روغن پالم در لبنیات بوده اما کمتر کسی می داند که ماده اصلی تولید همه روغنهای سرخ کردنی در کشور بدون استثنا همین روغن پالم است. روی بسته بندی آنرا بخوانید. روی یکی از آنها به وضوح نوشته شده که 79/99درصد آن روغن پالم است و اشکالاتی که برای قلب و عروق بوجود میاورد را بهتر است از پزشکان متخصص پرسید، خدا به داد ما مردم برسد که چه چیز هایی به خورد ما می دهند؟؟؟؟؟!!!!!! (2876717) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۵۵:۵۱
--- ميگم مثل اين كه اين روغن پالم دست بردار نيست و انگار يواش يواش بازم داره دزدكي براي
خودش افزايش پيدا مي كنه ؟ !
--- قربونتم صد رحمت به روغن پالم !!!
---- چرا مخلصتم ؟ ! عجب ........ميگم نكنه تاجر روغن پالم شدي و ما خبر نداريم ؟ !
--- نه برادر ! تاجر ماجر كدومه ! ميگم اين قدر ميزبان اين ريز گردهاي ناخوانده شده ايم و اين
قدر هر روز و هر شب اين گرد و خاك ها كه خدا عالمه از كجا مي أن ، ،تنفس مي كنيم و ريه هاي
خود خود را متراكم و انباشته و لبريز و سرشار از آن ها مي كنيم كه بايد گفت واقعا كه خدا رحم كنه !! و معلوم نيست لمه سر و كارمان به كجا بكشه ! بابا جان صد رحمت به روغن پالم ، هزاران رحمت به روغن پالم ! درود و صد درود و هزاردرود من بر روغن پالم !! چي ميگي دعا گوتم ؟!! (2876877) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۰۶:۲۱
یکی از اصلی ترین علل سکته قلبی در ایران خورانیدن روغن پالم به اسم روغن مایع و سرخ کردنی به این ملت بینوا است
کنجد تقریباً میانگین 50 درصد وزنش روغن میدهد کیلویی حدود 25تا 30 هزارتومان.
تخمه آفتابگردان کیلویی 10 تا 15 هزارتومان قیمت دارد.
حالا ملت شریف حساب کتتد ببینند چطور میشود یک روغن 3 کیلویی مایع می شود 15000 تومان در صورتی که 3کیلو تخمه آفتابگردان میشود 30 تا 45 هزارتومان؟
به یک دلیل: آنهم این که بخش اعظم روغن مصرفی مردم ما از پالم است
خدایا کاش مسولین ما به سلامت ایرانیان اینقدر با سهل انگاری برخورد نمیکردند؟؟؟. (2876893) (alef-13)
 
ف - پناهی
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۵:۲۰:۲۶
مدتی پیش وقتی وزیر محترم بهداشت از استفاده "روغن پالم" در صنایع لبنی پرده برداشت کمتر کسی با نام این روغن آشنا بود که نهایتاً با همت و جدیت ایشان وجود آن در لبنیات غیر مجاز اعلام شد اما متاسفانه با توجه به فقدان نظارت موثر یا ناکارآمدی آن هیچگونه ضمانتی بر حسن اجرای ممنوعیت ها نخواهد بود وجالب اینکه همین جناب وزیر اخیراً اظهار فرمودند: "جریمه متخلفان مواد غذایی شوخی است؟!" و یا تیتر چند روز قبل یکی از روزنامه ها مبنی بر:" ماست پالم دار صادراتی مهر برگشت خورد" گواه خوبی است بروضعیت موجود. حقیقتاً بایست از زحمات جناب دکتر هاشمی قدرشناس بود و آرزوی تندرستی و موفقیت بیشتر برای ایشان و دیگر مسئولین پرتلاش نمود و در مورد دیگرانی که مصلحت را در موضوعات دیگر می بینند می بایست امید اصلاح داشت.
دوهفته قبل بنام پرمفهوم "سلامت" نام گذاری شده بود که انشاا... تنها به پیاده روی در طبیعت بصورت نمادین و چند سخنرانی ختم نشود. یکی از موضوعات مورد تاکید در هفته سلامت "ایمنی غذا" بود و به همین مناسبت و با توجه به اینکه این روزها مسئله "روغن پالم" بحث بیشتری را به خود اختصاص داده لازمست با دقت ویژه ای به آن پرداخته شود زیرا ماده اصلی در تولید روغن های سرخ کردنی موجود در بازار بدون استثنا همین "روغن پالم یا روغن نخل"می باشد و این نتیجه در بررسی کوتاه از شش نوع از این روغن ها حاصل شده است و بر روی برچسب تبلیغاتی / اطلاعاتی یکی از این شش محصول ترکیباتش شفاف تر از بقیه به این ترتیب درج شده : روغن پالم 79/99%، روغن سویا 19/99%،آنتی اکسیدان0/01% و اسید سیتریک 0/01% . حال این پرسش اهمیت زیادی پیدا می کند که چنانچه این روغن برای تندرستنی زیان آور است آیا فقط در لبنیات اشکال دارد و اینکه چرا تاکنون این امر مهم حساسیت هیچ یک از مقامات مسئول را به خود جلب نکرده است؟!
به منظور آشنایی بهتر با این روغن اطلاعات زیر را که بیشترین بخش آن از سایت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تهیه گردیده می توان مورد توجه قرار داد :
"روغن نخل یا روغن پالم" نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج می‌شود و کشور مالزی بزرگ‌ترین تولیدکننده آنست. مثل همه روغن‌های گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDLرا افزایش می‌دهد. مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ انجام شد که نشان داد که روغن نخل جایگزین مناسبی به دلیل داشتن چربی‌های ترانس برای افراد با سطح بالا LDL نیست. میزان زیاد روغن‌ها در درختان و ارزان تر بودن آن در مقایسه با سایر روغن ها باعث جذب سرمایه گذاران برای سود دهی شده است.
این روغن به عنوان روان‌کننده‌های صنعتی برای ماشین آلات در طول انقلاب صنعتی بریتانیا استفاده می شده. روغن نخل اساس تشکیل محصولات صابونی مثل: اهرم برادران (در حال حاضر یونیلور)، صابون سان لایت و برند پالمولیو آمریکا است. سرویس تحقیقات کشاورزی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) می‌گوید که روغن پالم یک جایگزین سالم برای چربی‌های ترانس نیست. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته است و به گفتهٔ سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده‌ای است که نشان می‌دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه‌بندی قرار می‌دهند.
به گفته آقای عباس پاپی زاده بالنگان عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ایران نیمی از یک و نیم میلیون تن روغن وارداتی ایران یعنی هفتصد و پنجاه هزار تن را روغن پالم شامل می‌شود که ۵۰ هزار تن در صنایع لبنی و مابقی در سایر صنایع غذایی به خورد مردم داده شده است.
دکتر زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف روغن پالم به دلیل دارا بودن اسید چرب اشباع بالا موجب افزایش چربی خون و کلسترول و در نهایت گرفتگی و انسداد عروق می‌شود. به گزارش داروغذا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر زهرا عبداللهی گفت: روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که مقدار اسید چرب اشباع آن حداقل 50 درصد است.

وی با اشاره به این که روغن‌های جامد نباتی یا روغن‌هایی مثل پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند، افزود: چنین روغن‌هایی می‌توانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند و این در حالی است که بیماری‌های قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ هستند.
دکتر عبداللهی در ادامه با اشاره به تشکیل جلسات مشترک دبیرخانه شورای سیاست گذاری سلامت و کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی و ارائه پیشنهادات و مصوباتی به شورای عالی امنیت غذا، گفت: براساس توصیه وزارت بهداشت، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف به کاهش 30 درصدی سهم واردات روغن پالم در سال جاری شد که امید است در سال آینده این سهم به میزان 15 درصد کاهش یابد.
در سالی که به شعار "همدلی و هم زبانی" مزین شده امید است صدق این کلام را پیش از همه از طرف همه مسئولین محترم نظام در عمل شاهد باشیم زیرا که همدلی مردم نجیب این سرزمین بارها و بارها در مناسبت های گوناگون به اثبات رسیده و نمی توان باور کرد که همدلی بیش از ایثار و اهدای خون عزیزترین افراد جامعه وجود داشته باشد و نیز حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ها و هزاران نمونه دیگر خود بهترین شاهد بر این مدعاست. (2877068) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.