نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241633
چرا ترکیه‌ به ائتلاف‌ آمریکا علیه‌ داعش‌ نپیوست
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۴۲
دولت ترکیه ائتلاف آمریکا ضد داعش را تله و فریبی برای خود تلقی می‌کند و به شدت نسبت به آن با احتیاط عمل می‌کند.

محمد نور الدین تحلیلگر مسائل ترکیه با درج مقاله‌ای در روزنامه السفیر لبنان در خصوص تصمیم اخیر دولت آمریکا برای تشکیل ائتلافی بین المللی برای مبارزه با داعش چنین می نویسد:

دولت ترکیه سرانجام تصمیم خود را در خصوص ائتلاف بین‌المللی ضد داعش یک بار برای همیشه یکسره کرد، البته این تصمیم را مدت‌ها قبل گرفته شده بود، اما در نشست دو شب قبل نشست امنیتی دولت ترکیه با حضور احمد داود اغلو نخست وزیر ترکیه و با مشارکت و حضور حاقان ویدان رئیس سرویس اطلاعات این کشور و فرماندهان عالی رتبه کشوری و لشگری و وزاری امنیت کابینه ترکیه گرفته شد و نتیجه این بود: در هیچ اقدام نظامی زمینی یا هوایی ضد دولت اسلامی در عراق و شام " داعش " دولت ترکیه مشارکت نخواهد کرد و تنها به کمک‌های منفی تحت عنوان بشر دوستانه و نظیر آن ادامه خواهد داد.

نشریه ترک زبان وکثیر الانتشار ینی شفق ترکیه که وابسته به حزب حاکم یعنی حزب عدالت و توسعه است در این باره چنین نوشت: در این نشست امنیتی گسترده دولت مردان ترکیه تصمیم گرفته شد پاسخ منفی در این رابطه به در خواست عضویتی که آمریکا به آنکارا داده شده بود ارائه شود و ترکیه حاضر نشد در ائتلاف ضد داعش شرکت کند.

این نشریه ترک زبان به نقل از منابع شرکت کننده در این جلسه امنیتی علت این پاسخ منفی دولت ترکیه به خواست آمریکا را مسئله به خطر افتادن جان ۴۹ گروگان ترک نزد داعش دانسته اند. در این باره یک منبع دولتی در آنکارا ضمن تاکید بر مخالفت دولتمردان ترکیه با هرگونه مشارکت آنکارا در عملیات نظامی در چارچوب ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا ضد دولت اسلامی در عراق و شام "داعش" اعلام کرد: تصمیم بر این گرفته شده است تا در این نبرد دولت ترکیه مشارکت نداشته باشد.

این منبع آگاه ترک در ادامه اعلام کرد: ترکیه در هیچ عملیاتی نه زمینی و نه هوایی در این ائتلاف شرکت نخواهد کرد و تنها به ارسال کمک های بشر دوستانه خود ادامه خواهد داد. اما وی در ادامه تاکید کرد: البته ممکن است دولت ترکیه به این ائتلاف اجازه دهد از پایگاه نظامی آنجرلیک در جنوب ترکیه تنها برای موارد لوجستیکی استفاده کند.

ابراهیم قره گل سردبیر نشریه ینی شفق ترکیه در این رابطه علت اصلی مخالفت دولت ترکیه با مشارکت در ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش را در این دانست که این ائتلاف در واقع به مثابه یک دام برای ترکیه هم تلقی می شود، چرا که از یک سو ترکیه گروگان هایی را نزد داعش دارد و از سوی دیگر این عملیات بیشتر صاحبان ائتلاف می کوشیدند از سمت ترکیه هدایت شود.

سردبیر نشریه ینی شفق در ادامه چنین می گوید: اوضاع هم اکنون به اوضاع و شرایط پیش از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ شبیه است، در آن زمان هم همه دولت ترکیه را تحت فشار قرار می دادند تا در یک اقدام زمینی نظامی از طریق مرزهایش با عراق وارد عمل شود، چرا که اعلام می کردند اقدام ضد عراق بدون مشارکت ترکیه ممکن نیست، یعنی از دولت ترکیه می خواهند وارد جنگ شود تا خود آنها ثمره و نتایج آن را برداشت کنند، اما در عین حال هم از دولت ترکیه می خواهند در اوضاع داخلی عراق دخالت نکنند، اما خود اکنون می توانید بنگرید که دیپلمات های ترک اکنون گروگان گرفته شده اند.

وی در ادامه چنین می نویسد: همان فکر و اندیشه ای که باعث گروگان گرفته شدن دیپلمات های ترکیه شده است هم اکنون از ترکیه می خواهد به هرشکل ممکن در نبرد ضد داعش شرکت کند، اگر هم در این بین ترکیه حاضر به حمایت از این ائتلاف بین المللی نشود هم اکنون گردآورندگان این ائتلاف اتهام های خود را ضد ترکیه آماده و تدارک دیده اند، و می خواهند بگویند ببینید ترکیه حامی داعش است، اگر هم شرکت کنیم جان گروگان های ترک در معرض خطر خواهد افتاد، از این رو باید گفت این یک دامی است که برای ترکیه تدارک دیده شده است، آنها به بهانه داعش می خواهند ترکیه را گرفتار آتش جنگ تازه ای کنند.

قره گل سردبیر نشریه ترک زبان و کثیر الانتشار ینی شفق در ادامه این مطلب چنین می نویسد: بعد از داعش آنها گروه های دیگری را خلق خواهند کرد، آنها هیچ پروژه و برنامه ای را برای پایان دادن به مشکلات منطقه ندارند، کشورهایی که امروز می خواهند به جنگ داعش بروند فردا از جایگزین داعش حمایت خواهند کرد، توجه این کشورها در حال حاضر این نیست که داعش چگونه از بین می رود بلکه آنها می خواهند ببینند چگونه می توانند دولت ترکیه را تنبیه کنند.

اما در مقابل نشریه های مخالف انتقادهای بسیاری را از موضع دولت ترکیه در قبال داعش بیان کردند. الزمان یکی از نشریه های بنام ترکیه در این باره از علت سکوت دولت ترکیه در قبال داعش سوال کرد و گفت چرا دولت ترکیه در قبال اخبار مرتبط با مواضع آنکارا که از سوی غرب مطرح می شود مطلبی برای گفتن و بیان کردن ندارد؟ یکی از جمله پرسش هایی که نشریات غربی در قبال مواضع دولت ترکیه مطرح می کنند مساله مربوط به باز شدن دفاتری در منطقه محمد الفاتح در شهر استانبول برای هماهنگی رسیدن جنگجویان خارجی وابسته به الدوله الاسلامیه است چرا در این رابطه یک مسئول ترک نمی آید و در این باره توضیح نمی دهد؟ حتی پیش از به گروگان گرفته شدن دیپلمات های ترک هم مواضع دولت ترکیه چندان فرقی نمی کرد، چرا هنوز از بدو شکل گیری داعش تا الان هیچ مقام ترکیه حاضر نشده است بگوید که داعش برای ما یک گروه تروریستی است و شایعه های مربوط به حمایت دولت ترکیه از داعش بی پایه و اساس است؟

چرا دولت ترکیه اجازه نمی دهد مساله به گروگان گرفته شدن دیپلمات های ترکیه در شهر موصل از سوی رسانه های داخلی مورد بررسی قرار گیرد؟ ارتباط داعش با دولت ترکیه در سادگی عبور و مرور اعضای داعش از مرزهای ترکیه چیست ؟ چرا دولت ترکیه در قبال جنایت های داعش در حق شهروندان ترکمان در عراق سکوت می کند این درحالی است که حزب کارگر کردستان که ترکیه آن را جزو گروه های تروریستی طبقه بندی کرده است خود برای دفاع از ترکمان ها با داعش نبرد کرد؟ چرا یک پایگاه نظامی در منطقه غازی عنتاب برای جنگجویانی که از خارج ترکیه می آیند تاسیس شد و این افراد چرا بدون هیچ مشکل و بارزسی می توانند به میدان های نبرد در خارج از مرزها یعنی به داخل خاک سوریه منتقل شوند ؟، و در پایان چرا هنوز دولت ترکیه در قبال تمام این پرسش ها و اتهامات حاضر به ارائه پاسخ نیست؟.

در این زمان بود که اختلافات بین منطقه اقلیم کردستان عراق و دولت آنکارا جنبه ظاهری به خود گرفت، در این زمینه نیچروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق اعلام کرده است که آنکارا آن حمایتی را که اقلیم کردستان از آن انتظار داشته را برای مبارزه با داعش ارائه نکرده است و هیچ اقدامی از سوی دولت ترکیه برای دفاع از اقلیم کردستان دربرابر حملات داعش از آنکارا شاهد نبوده ایم، فواد حسین رئیس دفتر ریاستی در اقلیم کردستان عراق هم در گفت وگو با نشریه ملیت ترکیه گفته است : اقلیم کردستان عراق از مواضع دولت ترکیه دچار شگفتی شده است!.

حسین در ادامه چنین می افزاید: من چند ماه قبل برای درخواست کمک حمایت از دولت ترکیه به آنکارا سفر کردم اما بر خلاف انتظار هیچ پاسخ مثبتی در این خصوص از سوی مقامات ترکیه دریافت نکردم، این درحالی است که نیازمان به کمک بسیار زیاد بود.

یک مسئول عالی رتبه در اقلیم کردستان عراق هم به این نشریه ترک زبان گفته است: اما در این بین نقش ایران در حمایت از نیروهای مسلح اقلیم کردستان عراق یعنی پیشمرگه بسیار برجسته و چشم‌گیر بوده است. وی در این باره توضیح داد: ایران هرآن چه را که درخواست کرده بودیم در اختیارمان قرار داده است و در پیش از یک جبهه در کنار ما در نبرد شرکت و حضور داشتند، حتی در آزاد سازی شهر آمرلی ترکمان نشین ایران به ما کمک کرد این درحالی است که دولت ترکیه در این بین تنها نظاره گر بوده است.
 
آنچه درسوریه وعراق رخ می دهد به نفع ترکیه است.
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۹:۵۶:۳۱
آنچه درسوریه وعراق رخ می دهد به نفع ترکیه است.
اموال امور سوریه وعراق درمدت 41 ماه است غارت می کند.
اردوغان تسلیحات داعش را تامین می کند.
داعش نتیجه طرح ترکیه است.
ترکیه تاوان ورود گروه های مسلح به سوریه و عراق را خواهد پرداخت.
ترکیه مسئول ورود تروریست ها به سوریه وشورش اخیر درعراق است.
انگلیس و آمریکا از 5 ماه پیش از نقشه داعش خبر داشتند (2374200) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۲۰:۳۷:۵۳
اردوغان فرزند خوانده ی خود یعنی داعش را نمی تواند به آمریکا بفروشد زیرا با وجود اردوگاه های این تروریستها در ترکیه خطرات و رسوایی این کار برای اردوغان و رژیم او غیر قابل تصور و تحمل است. (2374260) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۲۳:۱۴:۲۷
اردوغان منافق و فرصت طلب است اگر ببیند کار داعش تمام است در آخرین لحظه از اعتلاف ضد داعش حمایت میکند (2374502) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۰۳:۱۲:۲۰
عربستان و ترکیه حامیان اصلی داعش هستند (2374687) (alef-10)