نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 134632
 
کار، کار انگلیسی ها نیست!
اسماعیل فلاح، ۲۷ آذر ۹۰
کشوری که به شواهد متعدد امروزه حتی از اداره خودش عاجز است، با ترویج ضرب المثل کار کار انگلیسیهاست، خود را قدرت موثری در ذهن مردم ما جا زده است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۳۸
درآمد

انگلیس*، زمانی ابرقدرت جهان به شمار می رفت و در اغلب کشورهای جهان، دخالت می کرد**. ایرانیان، همچون شماری از ملت ها، در دویست سال اخیر، با سیاست های مداخله گرایانه این کشور روبرو بوده و از آن رنج برده اند. سیاست های ایران ستیزانه انگلیس، با حمایت آمریکا، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آشکارتر شد و به همین علت، در شعارهای مردمی، مرگ بر انگلیس، حضوری همیشگی داشته است.

رفتار متکبرانه و مداخله جویانه انگلیس علیه ایران که از زمان قاجار شروع شده در زمان فعلی نیز ادامه داشته است. انگلیس، تنها کشوردردنیا است که گروهک منافقین را ازفهرست تروریستی خارج کرده است. استفاده گوردون براون نخست وزیراسبق، از نام جعلی برای خلیج فارس دردیداربا تجارعربستان سعودی درلندن درزمان صدارتش، تهدید ومنفورنشان دادن ایران، توسط تونی بلرنخست وزیراسبق واعلام آمادگی دولت فعلی انگلیس برای حمله نظامی به ایران پس ازتهدید های نظامی اخیراسرائیل وپیشی گرفتن انگلیس درتحریم بانک مرکزی ایران، همگی نشانه های ایران ستیزی است.

با افول قدرت امپراتوری انگلیس و نیز روی کار آمدن دولت مستقل جمهوری اسلامی ایران، از شدت و گستره مزاحمت های انگلیس، کاسته شد اما ضرب المثل مشهور کار، کار انگلیسی هاست، سرسختانه به بقای خود ادامه داد به گونه ای که در گفتگوهای روزمره ایرانیان، بارها این جمله مشهور - والبته منفور- شنیده می شود. در این مقاله تلاش خواهد شد علت دیرپایی این ضرب المثل، سود انگلیس از رایج بودن این ضرب المثل و نیز میزان واقعی نظام انگلیس در اداره همه کارها و یافتن مصداق حقیقی دخالت انگلیس در همه کارها، تشریح شود.

رواج شایعه، شگرد قدیمی جنگ روانی
رایج بودن این ضرب المثل، برای انگلیسی هایی که دیگر حتی توان اداره کشورشان را ندارند، بسیار مهم و مفید است. تلاش تبلیغاتی به منظور قدرتمند نشان دادن خود و تضعیف طرف مقابل، شگردی است که در طول تاریخ کاربرد داشته است. شاخ هایی که در نقش رستم بر کلاه وی قرار دارد، نام هایی همچون جگوار، تورنادو و شاهین که بر روی خودروها، کشتی ها و هواپیماها گذاشته می شود، خطوط ترس آوری که بر صورت و بدن انسان های جنگجو و بدنه هواپیماهای جنگنده و بمب افکن کشیده می شود، خالکوبی هایی که نقش شیر و پلنگ را بر بدن نمودار می سازد، توپی که طول لوله البته بی فایده اش، به بیست متر می رسد، سخنان سردمداران آمریکا و انگلیس درباره این که «همه گزینه ها روی میز است»، همه می خواهند قدرت یک طرف را در برابر دیگری نشان دهند حتی اگر چنین قدرتی، در واقعیت، وجود نداشته باشد. اگر اسرائیل تلاش می کند به دروغ خود را کشوری پیشرفته و با نفوذ جا بزند، اگر انگلیس هنوز می خواهد همه کارها را به خود منتسب کند، اگر صهیونیست ها وانمود می کنند که آمریکا و اقتصاد جهان را اداره می کنند، اگر دولت های غربی امیدوارند جهانیان، آن ها را همه کاره جهان بشناسند، همه از یک شگرد جنگ روانی سود می برند که براساس آن، باید خود را قوی و دیگران را ناتوان نمایش داد.

نشانگان ناتوانی نظام حاکم بر انگلیس
چهارده موردی که در ادامه خواهد آمد، نشانگر ناتوانی نظام انگلیس در اداره مطلوب این کشور است به گونه ای که در شماری از شاخص های اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی، انگلیس از بعضی کشورهای فقیر آفریقایی نیز عقب تر است. با نگاهی گذرا به این موارد که جملگی از اخبار و گزارش های رسانه ای انگلیس و سازمان ملل به زبان فارسی برگردانده شده اند، روشن می شود که انگلیس، اکنون ناتوان تر از آن است که حتی خودش را به درستی اداره کند اما تبلیغات انگلیسی، مایل است هنوز نیز این کشور را مقتدر و با نفوذ درهمه جا نمایش دهد. این موارد نشان می دهد حتی اگر هم کار، واقعا کار انگلسی ها باشد، خیلی خراب از کار در امده است به گونه ای که باید گفت هر کار خرابی، کار انگلیسی هاست.

۱- انگلیس، بدترین کشور برای کودکان در میان کشورهای غربی
یونیسف، صندوق کودکان ملل متحد اعلام کرد انگلیس، برای کودکان، بدترین کشوردر میان کشورهای غربی است.
موسسه کودکان را حفظ کنید، براساس گزارش یونیسف اعلام کرد آمریکا وانگلیس، در میان ۲۱ کشور صنعتی جهان، بدترین کشورها برای کودکان به شمار می روند. کودکان انگلیسی از نظر استعمال سیگار، بارداری درسنین پایین و بی اعتمادی به همسالان خود، بدترین وضعیت را در میان کشورهای غربی دارند به گونه ای که بحران درقلب جامعه انگلیس، جریان دارد. در این بررسی، ۴۰ معیاربرای بررسی سلامت وشادی کودکان منظورشد وانگلیس، بی توجه ترین کشور غربی برای کودکان لقب گرفت.

براساس گزارش یونیسف، انگلیس درمقایسه شش معیار رفاه مادی، سلامت و مراقبت، آموزش، روابط مناسب و خطرات روبروی کودکان، در پنج معیار، بدترین کشوردرمیان ۲۱ کشور صنعتی جهان است به گونه ای که به همراه آمریکا، بدترین کشورغربی برای کودکان به شمار می رود ودراغلب موارد، فقیرترین کشورهای اروپایی از قبیل لهستان و جمهوری چک نیز برای کودکان، بهتراز آمریکا وانگلیس ارزیابی شدند.

پروفسور جاناتان برادشاو استاد دانشگاه یورک انگلیس و نویسنده این گزارش، گفت دو دهه بی توجهی به سرمایه گذاری درنظام بهداشت ودرمان کودکان، این کشور را به بدترین کشور برای کودکان در میان کشورهای غربی مبدل ساخته است(۱).

۲- انگلیس، بدترین کشوراروپایی برای زندگی
پژوهشگران یک موسسه اروپایی گزارش دادند انگلیس، بدترین کشوراروپایی برای زندگی است. پژوهشگران موسسه یوسوئیچ اعلام کردند هزینه های فراوان زندگی، سرمایه گذاری اندک دولت درزمینه های آموزش وبهداشت، تعطیلات اندک و بازنشستگی درسنین بالا، تصویر نامطلوبی ازانگلیس دراذهان مردم اروپا ساخته است. به گزارش این موسسه، درآمد خانواده های انگلیسی، درمقایسه با کشورهایی همچون ایرلند، هلند و دانمارک، کم تر و کیفیت زندگی درانگلیس، رو به نزول است.

خانم آن رابینسون، مدیرسیاست گذاری دریوسوئیچ اعلام کرد درگذشته ، انگلیسی ها پولدارتر، اما بدبخت تربودند اما اکنون، فقیرتر و بدبخت ترشده اند. وی افزود دردیگر کشورهای اروپایی، مردم برای زندگی، کار می کنند اما درانگلیس، برای کار، زندگی می کنند. به گفته مدیر سیاست گذاری دریو سوئیچ، انگلیسی ها به ترتیب کشورهای فرانسه، اسپانیا، دانمارک، لهستان و آلمان را برای مهاجرت بر می گزینند زیرا دراین کشورها، کیفیت زندگی بالاتر، تعطیلات بیش تر وسن بازنشستگی، کم تر است.

بررسی دیگری که اخیرا درموسسه آویوا و دلویت صورت گرفت نشان داد که انگلیس از نظر فاصله بازنشستگی، بدترین کشوراروپایی به شمار می رود به گونه ای که کارکنان انگلیسی، در مقایسه با شاغلان اروپایی، باید حق السهم بیش تری را برای دریافت مستمری دوران بازنشستگی بپردازند(۲).

۳- انگلیس، بدترین کشور اروپای غربی در زمینه بارداری دختران کم سن و سال
یک سازمان بین المللی گزارش داد، میزان بارداری دختران کم سن و سال در انگلیس، بالاتراز کشورهای اروپای غربی است. به گزارش سازمان اقدام بین المللی جمعیت، در بررسی شمار دختران نوجوان باردار در ۱۳۰ کشور جهان، مشخص شد وضعیت بهداشت جنسی دختران انگلیسی، حتی از کشورهایی همچون کروواسی، استونی، کوبا و جمهوری چک نیز بدتر است.

دراین بررسی، مواردی همچون تعداد مبتلایان به ویروس اچ آی وی، زایمان درسنین پایین، میزان مرگ بر اثر زایمان و مرده زایی مورد بررسی قرار گرفته است(۳).

۴- مدارس انگلیس، بدترین درجهان
انجمن اقتصاد جهانی گزارش داد مدارس انگلیس، از بدترین مدارس درمیان کشورهای جهان به شمار می آید به گونه ای که وضعیت مدارس کشور آلبانی نیز از انگلیسی ها بهتر است.

براساس این گزارش، آموزش دروسی همچون ریاضی و علوم درانگلیس، در رده چهل و سوم جهان قرار دارد و از کشورهای، ترینیداد، توباگو و لیتوانی پایین تر است. به نوشته دیلی میل، برای دولت تونی بلر، نخست وزیر اسبق انگلیس و حزب کارگر که با شعار "آموزش، آموزش، آموزش" بر سر کار آمد و بودجه آموزش را دو برابر کرد و از ۸/۳۵ به ۷۱ میلیارد پوند رساند، چنین نتیجه ای، موجب سرشکستگی است. در رده بندی بهترین نظام های آموزشی جهان، کشورهای سنگاپور، بلژیک و فنلاند در رده های اول تا سوم قرار گرفتند. در بررسی اخیر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نیز روشن شد که یک پنجم از دانش آموزان ۱۵ ساله انگلیسی، عملا بی سوادند.

دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، پس از انتشار گزارش انجمن اقتصاد جهانی، در سخنانی گفت ناکامی در رقابت، از اشکالات نظام آموزشی انگلیس است و تاکید کرد مدارس این کشور باید بتوانند با مدارس اقتصادهای در حال پیشرفت از قبیل هند و چین رقابت کنند. وی گفت برای اداره جامعه درهم شکسته انگلیس، اصلاحات آموزشی حیاتی است(۴).

۵- انگلیس، بدترین کشور اتحادیه اروپا از نظر مصرف مواد مخدر
مصرف مواد مخدری همچون کوکائین و آمفتامین در انگلیس، بیش تر از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپاست به گونه ای که اکنون این کشور، به پایتخت مواد مخدر اروپا مبدل شده است. روزنامه دیلی میل نوشت در حالی که مصرف حشیش در انگلیس، معادل بیش ترین مصرف کنندگان در اروپا و مصرف آمفتامین در انگلیس، تقریبا دو برابر مصرف در دیگر کشورهای اروپایی است، مصرف کوکائین در این کشور، سریع ترین رشد را در میان کشورهای قاره اروپا داراست.

به نوشته دیلی میل، پارسال نسبت جوانان هروئینی در انگلیس، دو تا سه برابر جوانان کشورهای فرانسه و آلمان بود. در مصرف حشیش نیز فقط جوانان فرانسوی، بیش از جوانان انگلیسی حشیش مصرف می کنند و انگلیس در این زمینه، در رده دوم بدترین کشورعضواتحادیه اروپا قرار دارد. پارسال همچنین۱۱ درصد ازانگلیسی ها، آمفتامین مصرف کردند که این میزان دردیگر کشورهای اروپایی، ۶ درصد بود.

دولت انگلیس درنظر دارد مقررات مصرف حشیش را دراین کشور، ازتابستان سال آینده ملایم تر کند و همین موضوع، موجب خشم مخالفان مواد مخدر شده است زیرا آنان معتقدند مصرف راحت تر حشیش، به افزایش مصرف هروئین و کوکائین منجر خواهد شد(۵).

۶- انگلیس، بدترین کشور اروپای غربی در درمان مبتلایان به سکته
بیماران مبتلا به سکته در انگلیس، بدترین خدمات را در میان کشورهای اروپای غربی دریافت می کنند. به نوشته یک پژوهشگر درسال ۲۰۰۷ میلادی، قربانیان سکته در انگلیس، در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، بیشتر می میرند و معلول می شوند. براساس گزارش نتایج بررسی صورت گرفته در بیمارستان سنت جورج لندن، درمقایسه با مبتلایان به سکته در دیگر کشورهای اروپایی، بیماران انگلیسی ۱۵ تا ۳۰ درصد بیش تر جان می سپارند یا دچار معلولیت می شوند.

پروفسور هیو مارکوس، مسوول نگارش نتایج این پژوهش، در مقاله ای در مجله نظام پزشکی انگلیس نوشت در دیگر کشورهای اروپای غربی، بلافاصله پس از سکته، درمان بیمار آغاز می شود در حالی که در انگلیس، بودجه فراوانی به پرستاری و مراقبت های بیمارستانی اختصاص یافته است و برای درمان بیمار و پژوهش در این باره، مبلغ اندکی صرف می شود. وی افزوده است مراقبت از مبتلایان به سکته درانگلیس، بی سامان است به گونه ای که بیمار در میان رشته ها و بخش های پزشکی عمومی، پزشکی سالمندان و اعصاب، سرگردان است در حالی که در دیگر کشورها، این وظیفه برعهده متخصصان اعصاب است. به نوشته پروفسور هیو مارکوس، نبود علاقه در انگلیس موجب شده است سرمایه گذاری اندکی دردرمان مبتلایان به سکته صورت گیرد و درنتیجه، بازده درمان ضعیف تر از دیگر کشورهای اروپای غربی است(۶).

۷- نظام مالیاتی انگلیس، بدترین برای خانواده ها دراروپا
یک موسسه پژوهشی اعلام کرد در صورت اشتغال يکی از والدین افراد طبقه متوسط در انگلیس، این گونه خانواده ها در مقایسه با خانواده های مشابه در اروپا، یک سوم مالیات بیش تر می پردازند.

پژوهشگران سازمان مراقبت، موسسه خیریه مسیحی در سیاست های اجتماعی، گزارش دادند که نظام مالیاتی انگلیس، برای خانواده ها نامناسب است و این روند، در حال بدتر شدن است. به گزارش این سازمان خیریه، مالیات نامناسب، فشار فراوانی بر اقشار متوسط وارد می کند در حالی که دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس وعده داده است تا انگلیس را به مناسب ترین کشور برای نیازهای خانواده ها مبدل سازد. در بررسی سازمان مراقبت، وضعیت نظام مالیاتی انگلیس با ۳۳ کشور دیگر مقایسه شده است. حدود ۴/۲ میلیون کودک انگلیسی در خانواده هایی بزرگ می شوند که فقط يکی از والدین شاغل است. به گزارش این سازمان، خانواده هایی که يکی از والدین در آن ها شاغل است، با دو فرزند و درآمدی معادل ۷۴۵/۳۳ پوند در سال، ۳۹ درصد از درآمدشان را بابت مالیات می پردازند که یک سوم بیش از مالیات پرداختی در ۳۳ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است(۷).

۸- اقتصاد انگلیس، از بدترین های جهان
اقتصاد انگلیس، از بدترین های جهان به شمار می رود به گونه ای که فقط یک دهم مردم، اقتصاد کشورشان را خوب می دانند.

روزنامه دیلی تلگراف نوشت یک نظر سنجی در ۲۴ کشور سال جاری میلادی درباره چگونگی ارزیابی مردم این کشورها از وضعیت اقتصادی کشورشان نشان می دهد اقتصاد انگلیس، از نظر مردم این کشور، در میان بدترین کشورهای جهان قرار دارد. در این نظرسنجی فقط اقتصاد کشورهای سونامی زده ژاپن و اقتصاد مجارستان بدتر از انگلیس ارزیابی شده است. مردم انگلیس به بهبود اقتصاد این کشور در آینده نیز بدبین اند به گونه ای که فقط یک دهم مردم این کشور امیدوارند اقتصاد کشورشان در شش ماه آینده، بهبود یابد.

بابی دافی، مدیر موسسه نظر سنجی که این مطالعه را صورت داده است گفت بدبینی مردم انگلیس درباره اقتصاد کشورشان، قابل درک است زیرا بهای مسکن در حال نزول و هزینه زندگی در حال افزایش است. بنابراین، افزایش بدبینی مردم، قابل فهم است و به کاهش رشد اقتصادی انگلیس منجر می شود.

در این نظرسنجی، مردم کشورهای عربستان سعودی، سوئد، هند، چین و استرالیا، بیش ترین خوش بینی را نسبت به اقتصاد کشورشان نشان دادند به گونه ای که از هر ده نفر، حداقل هفت نفر وضعیت اقتصاد کشورشان را خوب ارزیابی کردند(۸).

۹- رفتار جوانان انگلیس، بدترین ها در اروپا
براساس نتایج یک بررسی، جوانان انگلیسی از نظررفتار، از بدترین جوانان اروپا به شمار می روند.
به گزارش موسسه پژوهش در سیاست های عمومی، در هم ریختگی ارکان خانواده و ازهم گسیختگی زندگی اجتماعی درانگلیس موجب شده است جوانان انگلیسی، بدترین رفتار ها را درمیان جوانان اروپایی بروز دهند. این موسسه گزارش داد در مقایسه با جوانان آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی، جوانان انگلیسی بیش تر مشروب الکلی مصرف می کنند، بیش تر دعوا می کنند، بی بندوبارترند و کم تربا والدینشان غذا می خورند.

در این گزارش آمده است نوجوانان و جوانان انگلیسی، چون اغلب وقت خود را با همسالانشان می گذرانند، درس های زندگی را از والدین و افراد بالغ فرار نمی گیرند و به رفتارهای ضد اجتماعی مشغولند(۹).

۱۰- انگلیس، از بدترین کشورهای جهان برای مهاجران
انگلیس، يکی از بدترین کشورهای مهاجر پذیر جهان است. به نوشته رویترز، نتایج یک نظر سنجی نشان می دهد که مهاجران در انگلیس، در اموری همچون مسکن، بهداشت، غذا و جا افتادن در محیط، با دشواری روبرویند به گونه ای که شمار قابل توجهی از مهاجران معتقدند وضعیت بهداشت و مسکن در کشورشان، بهتر از انگلیس است.

رویترز به نقل از گزارش نظر سنجی از مهاجران نوشت ۴۹ درصد از مهاجران گفته اند وضعیت غذا در انگلیس، بدتر از کشور خودشان است و از نظر آنان، شرایط آموزش، مراقبت از کودکان، زندگی خانوادگی و تفریحات و سرگرمی، وضعیت انگلیس بدتر از متوسط جهانی است. فقط ۳۴ درصد از مهاجران گفته اند توانسته اند در جامعه انگلیس، به خوبی جا بیفتند.

به نوشته رویترز، انگلیس که در میان ۲۶ کشور مهاجرپذیر، در رده ۲۲ قرار گرفته است، حتی از ویتنام و چین نیز بدتر ارزیابی شد. سه هزار نفر در ۵۰ کشور جهان در این نظر سنجی شرکت کردند(۱۰).

۱۱- انگلیس، بدترین کشور جهان برای پرندگان
انگلیس بدترین کشور جهان برای پرندگان است زیرا سالانه، بیش از ده هزار پرنده در این کشور، شکار و خورده می شود. به گزارش یک سازمان حفاظت از پرندگان گوشتی در انگلیس، بخش اعظم شمار فراوان پرندگان شکار شده، توسط شکارچیانی که در ازای دریافت دستمزد، پرندگان را برای دیگران شکار می کنند، کشته می شوند.

به گزارش این سازمان حفاظت از پرندگان گوشتی، بسیاری از گونه هایی که در انگلیس شکار می شوند، در حال انقراضند و به همین علت، در بسیاری از کشورهای جهان، تحت حفاظت قرار گرفته اند. به علت کاهش یا نابودی شمار پرندگان شکاری در انگلیس، تعداد خرگوشها و خسارات آن ها در بسیاری از نواحی این کشور رو به افزایش است. خرگوش ها سالانه ۲۰۰ میلیون پوند به کشاورزان انگلیس خسارت وارد می کنند و اگر هزینه های آسیب خرگوش ها به گل ها، گیاهان، باغچه های مردم، راه آهن و صنایع کوچک نیز محاسبه شود، این مبلغ چندین برابر خواهد شد(۱۱).

۱۲- شهرهای انگلیس، بدترین در میان شهرهای اروپا از نظر آمد وشد عمومی
شهرهای انگلیس از نظر آمد وشد عمومی، بدترین شهرهای اروپایند و رفت و آمد مردم در این شهرها، به چالشی روزانه مبدل شده است.

به گزارش دیلی میل، بررسی صورت گرفته در شهرهای ۱۳ کشور اروپایی نشان داد لندن از نظر راهبندان، بدترین وضعیت را در اروپا داراست و مردم پایتخت انگلیس، گران ترین بلیت های حمل و نقل را می خرند. در این بررسی،۱۹ ویژگی از جمله آلودگی هوا، دسترسی راحت به وسایل نقلیه عمومی، میزان راهبندان ها و اثرات جانبی استفاده از خودرو مورد مطالعه قرار گرفت(۱۲).

علاوه بر این دوازده نشانه که انگلیس، بدترین ها درجامعه آماری مورد نظراست، نشانه های زیاد دیگروجود دارد که انگلیس درصحنه داخلی وخارجی عقب مانده و سرافکنده است. دراین مجال به دو نمونه آن اشاره می شود.

۱۳- سیاست خارجی نامطلوب انگلیس
نتایج یک نظرسنجی در انگلیس نشان داد سیاست خارجی این کشور در دهه اخیر، موجب تضعیف اصول اخلاقی شده است.

به گزارش تارنمای خانه سیاست در انگلیس، در نظر سنجی از ۱۲۴۸ شهروند این کشور، ۶۵ درصد از پاسخگویان گفتند اصول اخلاقی در سیاست خارجی این کشور در دهه اخیر، تضعیف شده است. ۵۴ درصد از پاسخگویان گفته اند انگلیس باید از مداخله نظامی در امور دیگر کشورها دست بردارد(۱۳).

۱۴- فوتبال انگلیس، ناکام ده ها
انگلیسی ها اگرچه خود را مبدع فوتبال در جهان می نامند، در سطح جهان، دهه هاست که در رسیدن به جام های معتبر ناکامند.

به گزارش ویکیپدیا، تیم ملی فوتبال انگلیس، از سال ۱۹۶۶ که در لندن به جام جهانی دست یافت، در ۶۰ سال اخیر هیچ گاه به جایی نرسیده و در بهترین حالات، به مقام ششم دست یافته است. در میان کشورهای اروپایی نیز انگلیسی ها در ۵۰ سال اخیر تنها به دو مقام سومی دست یافته اند.

ناکامی تیم های ملی فوتبال در انگلیس، در مورد تیم زیر ۲۱ سال و زنان نیز صادق است به گونه ای که تیم ملی فوتبال زنان این کشور، بهترین مقامش، یک بار چهارم شدن در جهان است و تیم زیر ۲۱ سال این کشور نیز در ۲۸ سال اخیر، از دست یابی به مقامی جهانی، باز مانده است(۱۴).

نتیجه
ترویج و تقویت ضرب المثل کار، کار انگلیسی هاست، قطعا به سود انگلیس است و به همین علت، انگلیسی ها در ترویج و گسترش آن، تلاش فراوانی به خرج می دهند. افشای این شگرد انگلیسی و نشان دادن ناتوانی نظام انگلیس، وظیفه همه ایرانیان میهن دوست است و به ویژه افراد متنفذ اجتماعی و رسانه های همگانی در خنثی سازی این ابزار انگلیسی، موثرند. استمرار حضور این ضرب المثل در فضای اجتماعی ما، ما را ناتوان از اداره خود و تعیین آینده مان وانمود می سازد که باز هم به نفع انگلیس است. شوربختانه، شماری از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران، به علت خود کم بینی فراوان و تاثیر تبلیغات انگلیس، فریب خوردند و برای ابراز مخالفت با این نظام مردمی، تلاش کردند با هدف منفور کردن جمهوری اسلامی ایران، انقلاب و حکومت های سی سال اخیر را نیز ساخته دست انگلیس نشان دهند و بدین ترتیب، در دام تبلیغات انگلیس افتادند و بدون دریافت دستمزد، مبلغ اقتدار انگلیس شدند.

*- بریتانیا از چهار بخش تشکیل شده است. سه بخش آن را کشورهای باستانی اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل می دهد و بخش چهارم، انگلیس است. در صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، بریتانیا را انگلستان و گهگاه انگلیس می نامیم.

**- امپراتوری بریتانیا به مجموعه قلمروها، مستعمرات، متعلقات و مناطق تحت حکومت پادشاهی متحد بریتانیای کبیر گفته می‌شد که بنیان آن از سده‌های ۱۶ و ۱۷ میلادی آغاز شد و تا قرن بیستم ادامه داشت. امپراتوری بریتانیا در دوران اوج خود، به بزرگترین امپراتوری تاریخ مبدل شد و برای بیش از یک قرن ابرقدرت مطلق به شمار می‌رفت. مساحت نواحی تحت حکومت امپراتوری بریتانیا در سال ۱۹۲۲ به بیش از ۳۳ میلیون کیلومتر مربع و جمعیت امپراتوری به بیش از ۴۵۰ میلیون نفر رسید، و بدین ترتیب امپراتوری بریتانیا بر بیش از یک چهارم از خشکی‌های کره زمین و یک چهارم جمعیت جهان در آن دوران تسلط داشت. سرزمین‌های تحت فرمان این امپراتوری در سراسر جهان پراکنده بود و گفته می‌شد که «خورشید هیچگاه در امپراتوری بریتانیا غروب نمی‌کند». گستردگی امپراتوری بریتانیا به پراکندگی میراث سیاسی و فرهنگی بریتانیا و زبان انگلیسی در سراسر جهان منجر شد.

منابع وماخذ:

۱. مارک ایستون، سیزدهم سپتامبر۲۰۱۱، بی بی سی

۲. گاردین، بیست ونهم سپتامبر۲۰۰۰

. ریچارد گارنر، هفدهم فوریه ۲۰۰۹، ایندیپندنت ۳

کیت لوویز، نهم سپتامبر۲۰۰۹، دیلی میل .۴

. آلن تراویز، پنجم نوامبر۲۰۰۹، گاردین ۵

۶. نایکل تی مینز، بیست وچهارآگوست ۲۰۰۷، فایننشیال تایمز

. کریستوفر حب،هفتم مارچ ۲۰۱۱، دیلی تلگراف ۷

. ۲ ژوئن ۲۰۱۱، دیلی تلگراف ۸

. نوامبر،۲۰۰۶ ، بی بی سی نیوز ۹

۱۰. رویترز، بیست و هشتم نوامبر۲۰۰۹

. سی ام اکتبر، ایندیپندنت ۲۰۰۱ ۱۱

. دیوید ویلیامز، بیست ودو فوریه ۲۰۱۰، ایوینیگ استاندارد ۱۲

. پایگاه اینترنتی سیاست هایی برای ترشی گذاشتن، ۴ اوت ۲۰۰۹ ۱۳

. ویکیپدیا، نوامبر۲۰۱۱ ۱۴
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۰۸:۵۹:۵۶
شما هم دقیقا همون" کار کار انگلیسهاست" را به شکل مضاعف تایید کردی!
یعنی اینکه حتی این شعار بی خاصیت هم کار انگلیسهاست چه برسه به چیزای مهمتر!
در ضمن همین الان مردم برای رفتن به انگلیس دارن صف میکشن! (563429) (moderator19)
 
رسول
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۲:۱۵:۰۴
فکر کنم ملت اگر هم صف کشیده باشن به خاطر زیبایی های شهر لندن که هیچ ربطی به سیاست مداران این کشور ندارد باشد
واقع بین باشیم (563723) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۲:۵۰:۳۲
من هم موافقم كه واقع بين باشيم:
يهني افرادي كه براي مهاجرت به انگستان دردسرهاي زيادي ميكشند ميخوان برن و زيبايي هاي توريستي را ببينند؟ كساني كه براي تحصيل ميروند چي؟ آيا اين همه براي توريسمه يا براي استفاده از امكاناتي كه بنا بر تصميم سياستمدارانش ايجاد شده؟ (563775) (moderator19)
 
Switzerland
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۵:۴۶:۲۱
آقای فلاح میشه بگید چرا هنوز بسیاری از مردم دنیا می خواهند در این کشور بد زندگی کنند حتی جوانان سوئیسی، چرا بهترین دانشگاهها را دارد،چرا در تولید علم پیشگام است،چرا در بحران اقتصادی اروپا کمترین ضربه را دید. چرا فرانسه و آلمان که خود را پدر مادر اتحادیه اروپا می داندد تن به خواستهای انگلستان می دهند و آمریکا همیشه همراهی انگلستان را می خواهد.
جواب: سیاست خوب بدترین کشور دنیا برای حفظ منافع غیر سیاسی ترین مردم دنیا. (564010) (moderator22)
 
اسی
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۸:۱۰:۲۱
این روش جدیدی است که را انداخته اید
هند مهد اختلاس است
قطر کوچک و ناتوان است و ارزش بحث ندارد
انگلیس بد است اخ است
عربستان مسرف است
در روز های آینده

کانادا سرد است
نروژ نا امن است
سوییس به حالت فلاکت افتاده است
آلمان در حال ورشکستگی است و مردمش در حال گرسنگی
فرانسه برجش خیلی بلند است
ایتالیا مثل چکمه همه را لگد مال می کند
هلند همه شان معتادند
و الی آخر

نکند با این حرفها می خواهید بگویید ما در بهترین شرایط روز دنیا داریم زندگی می کنیم و اینجا مدینه فاضله است (564115) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۹ ۰۸:۱۴:۱۴
مگه اینطور نیست؟
ضمنا از همین الان هم هم کانادا سرد است،هم فساد زیاد است،هم قتل و نا امنی،می گی نه،از کسانی که به هر قیمتی رفتند و به راحتی برگشتند بپرس! (566046) (moderator19)
 
China
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۰۸:۰۵:۲۹
در مورد بحران اقتصادی به خاطر اینکه واحد پول انگلیس یورو نیست و اگر اخبار رو همیشه دنبال میکردید متوحه میشید که توی اتحادیه اروپا همیشه انگلیس تکروی میکنه (564709) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۲۳:۲۴:۱۳
زیبایی های لندن مال اداره درست شهر و کشوره تازه من این ده مورد بدترین ها رو که خوندم دیدم اگه یه جا انگلیس اول باشه خودمون دومیم اگه یه جا دوم باشه ما اولیم (564481) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۰۰:۴۶:۳۸
فکر کن برا زیبایی های لندن خونه و زندگیت رو بفروشی کارت رو ول کنی دست زن و بچه رو بگیری بری انگلیس:) ِعنی آفرین بر این حس زیبایی شناسی ایرانی ها (564590) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۱۰:۴۶:۳۵
صحبت شما قیاس مع الفارقه خب همه جای دنیا همینطوریه ... (564964) (moderator19)
 
Switzerland
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۰۹:۴۱:۴۹
...
پ.ن1 :...کاش حداقل آشنایی با فوتبال ، این ورزش رایج در آنگلیس داشتی و حداقل می دونستی که لیگشون یکی از جذابترین لیگهای دنیاست.
------
پ.ن.2 : یادمه بی بی سی فارسی که راه افتاد ، یکی از اولین برنامه هاش ، کار کردن رو همین جمله "کار کار انگلیسیهاست" بود.البته اون مثل شما نتیجه گیری نکرده بود و نتیجه گیری رو به مخاطب واگذار می کرد. (563497) (moderator19)
 
ویدا
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۰۹:۲۲:۱۱
جالبه میگه انگلیس بعد 1966 در هیچ جامی مقام بالاتر از ششم کسب نکرده است ، انگلیس در جام 1990 چهارم شد ، در 1996 در بین 4 تیم رفت

سه بار تو 11 سالهای اخیر جام باشگاه های اروپا را بردند (دوبار منچستر و یکبار لیورپول، و چهار بار هم فینالیست شدند (دو بار آرسنال ، یکبار چلسی ، یکبار هم
منچستر)
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

ارزش سایر اطلاعاتش هم مثل همین اطلاعات فوتبالیشه (564827) (moderator19)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۰۹:۴۶:۵۷
1-خود نویسنده در جای جای مقاله در حال القای کار،کار انگلیسی ها می باشد،است.
2-اگر انگلستان آنقدر بد است ،چرا نویسنده به ایران باز نمی گردد... (563508) (moderator19)
 
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۰:۱۶:۴۳
ایشان مامور به خدمت در انجاست، نرفته که برای تفرج. (563556) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۰۰:۴۷:۴۸
ايشان بعد سالهاي سال آنجا ماندن هر وقت که بخواهد مي تواند از آن کشور بد و نفرين شده به ميهن بازگردد ولي معلوم نيست آب لندن چه خاصيتي داشته که ايشان آنجا را ول نمي کند!! (564591) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۱:۰۵:۴۱
خسته نباشيد آقاي فلاح،بااين بد ،بد گفتن ها نميتوان نتيجه گيري درستي كرد.
اينهائي كه تهران زندگي مي كنن ميگن:
تهران نه تنها آلوده ترين شهر ايران بله دنياست
تهران بدترين شهر براي پرندگان
تهران بدترين شهر از نظر ترافيك
تهران گرانترين شهر
تهرا بد بد بد
ولي همه سرو دست مشيكنيم بيام تهران زندگي كنيم!! (563633) (moderator19)
 
لقمان
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۱:۵۳:۵۱
آقا اسماعیل فلاح عزیز.
در قرن 17 که بریتانیا مستعمراتش رو افزایش میداد و نیروی دریایی انگلیس جهانگشایی می کرد هم مردمش دچار مشکلات اقتصادی زیادی بودن. مردم انگلیس با خوردن غذاهای پستی مثل مارماهی و ... خودشون رو سر پا نگه می داشتند.
مردم وقتی میگن کار کار انگلیسی ها است منظورشون این نیست که اون ها همه چیز تموم هستند و شرایط خودشون کاملا ایده آله منظور اینه که توی توطئه چینی و نیرنگ استاد هستند. این نشون دهنده بی اعتمادی مردمه نه چیز دیگه.
اما در کل با شما موافقم. تاکید زیاد بر این که انگلیسی ها تسلط کافی بر امور خودشون و کشورهای دیگه دارن یکی از تکنیک های جنگ روانیه و نباید انگلیس رو بی جهت بزرگ کنیم.
... (563701) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۲:۱۷:۴۸
به نظر من بحث سیاست انگلیسی ها با بحث جاذبه های گردشگری لندن جداست،یعنی می شود که لندن بارانی زیبا باشد ولی سیاست مداران آنها خیر! (563726) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۰۰:۵۱:۵۷
نه اصلا امکان نداره هر کشوری که بارانی و زیباست سیاست مدارانش هم باهوش و به فکر مردمند. اصلا اصرار نکن. فکر نکنی یک وقتی علت علاقه ملت به غرب چیزی دیگه ایه ها همینه بارانی و زیباست. (564598) (moderator19)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۲:۴۳:۰۰
یادمان نرود همین الان نزدیک 50 کشور جهان فراندار و نخست وزیرانشان را ملکه الیزابت دوم تنفیذ می کند نمونه ها کشورها(کانادا و استرالیا ونیوزلند و...) است (563767) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۴:۴۴:۴۶
دوست عزیز
این عدد 50 یه مقداری زیاده . فکر نکنم بیشتر از 7 تا 8 تا بشن . بقیه هم صد در صد تشریفاتی است و نمادین . که باز هم بیشتر از 12 تا نمی شه (563947) (moderator22)
 
بینوا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۵:۲۰:۰۸
به قول معروف یک سوزن به خودت بزن یک جوالدوز به دیگران! مقاله شما مانند مقاله قبلی سایت درباره قطر است. شما هم گویا سیاست صداوسیما را پیش گرفته آید که بگویید بقیه جهان انواع مشکلات و بحران‌ها را دارند و فقط ایران مملکت گل و بلبل است!! ضمنا اغلب آن شاخصهای بد بودن انگلیس در میان کشورهای صنعتی است. (563979) (moderator22)
 
تهرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۶:۳۵:۴۱
چرا نمی گویید که انگلستان دارای بهترین دانشگاههای دنیاست و بسیاری از جوانهای علاقمند به تحصیل در تمام دنیا از جمله خودم علاقمند رفتن به انجا هستند.نباید فقط نیمه خالی لیوان را دید،داشتن قدری انصاف انچنان بد نیست. (564038) (moderator22)
 
رسول
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۷:۴۱:۱۳
به این مقاله میشه گفت یک دفاع بد که ضررش از صدتا حمله حریف بیشتره
الی ماشاءلله به سبک نخ نما شده صدا و سیما استناد به انواع و اقسام نظرسنجیهای هر انجمن و دارو دسته ای شده ملاک تحلیل و استناد محکم چنین مقالات شعار زده که نه تنها اقناعی دنبالش حاصل نمیشه بلکه دافعه هم ایجاد میکنه
اگر کمی بروز باشیم و به سطح بالای ادراک مردم احترام بگذاریم چنین تحلیلهای شعارزده و سطح پایینی ارائه نخواهیم داد (564092) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۸:۰۸:۳۸
با این چیزایی که شما میگید انگلیس بدترین کشور دنیاست حسن و خوبی هم اصلا تو این وجود نداره اخه شما تمام جنبه های اقتصادی فرهنگی اجتماعی ورزشی سیاسی رو زیر نقد موشکافانه قرار دادید! و گفتید تقریبا همه بدند.به نظر من این نقد منصفانه نیست (564111) (moderator22)
 
رامین خسروی
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۸:۱۸:۵۵
با احترام میخواستم بگویم روش اثبات این ادعا چند اشکال دارد:
نخست اینکه ممکن است کشوری در برخی موارد در میان همقطارانش پیشرفته نباشد اما برایند یا میانگین همه این امتیازات، امتیاز کلی آن را نشان میدهد (مثلا ممکن است در مسابقه وزنه برداری یکی نه بتواند مدال طلای یکضرب بگیرد نه دوضرب اما مدال طلای مجموع را بگیرد یا در کنکور ممکن است یکی در برخی درسها نمره کمی بگیرد یا حتی در هیچ یک اول نشود اما رتبه کلی وی یک باشد) پس برای اثبات مدعا، نویسنده محترم باید پارامترهای مختلف را نشان دهد و وزن هر یک را نیز در نظر بگیرد و ضمنا ثابت کند همه پارامترهای مهم در تعیین اهمیت و توان سیاسی و اقتصادی و نظامی بریتانیا همینهاست مثلا قدرت خرید سرانه آن که حدود بیستم جهان است و مال ایران که با وجود نفت و گازش هفتادم است هیچ اهمیتی ندارد یا بودجه نظامی آن که 60 میلیارد دلار است(گمان می کنم ده برابر ایران) آنقدر خوار است که فراموش می شود!
دو دیگر اینکه این پارامترها برخی نسبی و در نتیجه غیرقابل سنجش و مقایسه اند مثال واضح آن براورد مردم هر کشور از اوضاع اقتصادی کشورشان است: ممکن است دولت یک کشور شدیدا قحطی زده با توزیع کمی غذا در میان مردمش امیدواری فراوان ایجاد کند اما در کشوری مثل بریتانیا این ایجاد خشنودی و خوشبینی از پیشرفت اقتصادی بسیار سخت تر است پس نتیجه نظرسنجی های اقتصادی باید برحسب شرایط هر جامعه نرمال شود مثال واضح دیگر نرخ رشد اقتصادی یا علمی(=فرضا در شمار مقالات علمی) است در یک کشور پیشرفته مثلا آمریکا یک درصد افزدون به رشد اقتصادی هزار برابر سخت تر از مثلا گامبیا یا زامبیا است چون اقتصاد آن نزدیک به حد اشباع است.
سه دیگر اینکه اگر نویسنده دوست بریتانیاست چرا توی سرش (البته توی سر آمارش!) می زند اگر دشمن بریتانیاست خوار شمردن دشمن از خرد نیست
چهار دیگر اینکه در یک مقاله پژوهشی زیبنده نیست که نام یک منطقه یک کشور(یعنی انگلستان) به جای نام تمام آن کشور (یعنی بریتانیا) به کار رود.
پنج دیگر اینکه سپاس از آقای فلاح که باب گفتگویی گشوده فرمودند و سپاس از الف که نظرهای همگان را بازنشر می فرماید. (564127) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۹:۲۹:۴۷
دایی جان ناپلیون : قاسم ! کجایی که انگلیسیها دوباره اومدن !
قاسم: دروغ چرا تا قبل آآآآ من هم به آقا گفتم کار کاره انگلیسیهاست !

من نمیدونم چرا عادت داریم همیشه مشکلات رو گردن دیگران بندازیم و هیچ گاه در طی دوره سی و دو ساله انقلاب من یادم نمیاد که یکبار هم گفته باشیم ما اشتباه کردیم در قرآن میفرماید" شرایط هیچ قومی تغییر نمیکنه مگر خودشون بخوان" پس اگر مشکلی داریم در رفتار و سیاست خود ما نهفته است و تا زمانیکه قبول نکنیم ما هم بخشی از جامعه جهانی هستیم و لازمه که براساس قوانین و شرایط حاکم بر دنیا عمل کنیم و اگر میخواهیم تغییری در شرایط ناعادلانه ایجاد کنیم اول یک سوزن به خودمون بزنیم و بعد یک جوالدوز به دیگران و راه حل ارائه شده بایستی قابل قبول توسط دیگران هم باشه اگر فکر میکنیم حرفهای ما عادلانه و منطقی است و معتقد به حریت آدمی هستیم پس دیگران را هم باید به دیده احترام نگاه کنیم و در رفتارهای خود با دنیت تجدید نظر کنیم (564187) (moderator22)
 
United Kingdom
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۱۹:۵۷:۰۳
آقای فلاح می شود بگویند اگر انگلیس این همه بد است
چرا برای ماموریت یک کشور بهتر مثلاً گینه را انتخاب نمی کنند؟ (564214) (moderator22)
 
سيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۱۱:۲۴:۱۶
من فكر مي كنم كه توجه اي به منابع ارايه شده مطالب نشده يا كمتر توجه شده اين حرفا كه مال آقاي فلاح نبود كه بعضي ها خوششان نياد بلكه از منابع اي عنوان شد كه معمولا مورد وثوق همه شما ها كه كامنت گذاشتيد هست لذا بهتره كه به حاشضيه نريم بلكه تجزيه وتحليل كنيم وخود را مقايسه البته با عينك خوش بيني ومثبت نگري واصلاح جامعه مد نظر باشد ورفع كمبود ها.
البته اوناييكه غرب برايشان نويد يك دنياي پاك وبي تبعيض رو ميده عينكشون ظاهرا"فرق مي كنه؟1 (565026) (moderator19)
 
هاشمی
United Kingdom
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۱۶:۰۷:۱۷
برادر عزیز که این گزارش را تهیه کردی، ابتدا برو دگردیسی بریتانیای کبیر را بخوان ، این عناوینی نوشتید شاخصه های همان سیستم امپراطوری است، انگلستان فقط انگلیس نیست ، جمعیت سرریز خود را در تمام جهان توزیع کرده است. آمریکا با 350 میلیون ، استرالیا ، کانادا، نیوزلند، آفریقای جنوبی و..... (565403) (moderator19)
 
hasan
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۱۸:۲۷:۱۶
بهتر بود به باغ قلهك و بيمارستان ايرانيان نيز اقاي اسماعيل فلاح اشاره ميكردين كه چرا در لندن و چرا درتهران يكي 200 سال ويكي ؟ (565515) (moderator4)
 
ا-محمودی
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۱۸:۴۰:۱۷
به نام خدا
سلام
اگر تمام این چیز هائی که آقای فلاح فرمودند را درست در نظر بگیریم ایشان بفرمایند:
دلیل اینکه بیش از .....از فرزندان مسئولین در آنجا درس میخوانند چیست؟
دلیل اینکه با کمترین علائم بیماری ......به آنجا میروند چیست؟ (565536) (moderator4)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۲۸ ۱۹:۳۱:۰۴
اتفاقاً من با جمله "کار کار انگلیسی ها نیست موافقم."
... (565578) (moderator19)
 
mihan
United Kingdom
۱۳۹۰-۰۹-۲۹ ۰۳:۵۶:۲۹
آقای فلاح خسته نباشيد, میشه بگید دلیل اینکه به ایران باز نمی گردید چیست؟
چرا هنوز می خواهید در این کشور بد زندگی کنید؟ (565998) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.