نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267338
علت فوت نوزادان در بیمارستان ولی عصر تهران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۴۸
در پي انتشار مطالبی پيرامون فوت نوزادان در بخش NICU بيمارستان ولي عصر مجتمع بيمارستاني امام خميني در برخی از مطبوعات، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران توضيحاتی جهت تنوير افكار عمومی ارائه كرد.

به گزارش مهر، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: بخش NICU بيمارستان ولي عصر مجتمع بيمارستاني امام خمينی از جمله بخش‌های NICU مجهز و جديد در كشور است. اين بيمارستان پذيراي بسياري از مادران باردار است كه به علت شرايط نامناسب، از ساير بيمارستان‌هاي تخصصي سطح شهر به اين مركز ارجاع مي‌شوند. بيش از ۶۰ درصد از زايمان‌هاي انجام شده در اين بيمارستان جزء زايمان‌هاي پرخطر محسوب مي‌شوند و اينگونه زايمان‌ها معمولاً با درصد بالايي از مرگ و مير نوزاد همراه است.

علل عمده مرگ اين نوزادان به ترتيب عبارت است از: نارس بودن نوزاد، عفونت و ناهنجاري‌هاي مادرزادي. بررسي نوزادان مذكور نيز نشان دهنده پايين بودن قابل توجه وزن زمان تولد يا بيماري هاي جدي زمينه اي مانند پنوموني، نارسي، IUGR ، هيدروسفالي، تشنج و آسپيراسيون مكونيوم در تمامي آنان است. اين امر نشان مي دهد كه فوت نوزادان مذكور، الزاما به علت عفونت نيست.

عفونت بيمارستاني يكي از عوارض شايع در بيماران بستري به خصوص در بيماران بخشهاي ويزه است. عفونت نوزادان در NICU با توجه به وزن پايين، نارس بودن و بيماری های زمينه ای نوزادان امري اجتناب ناپذير است.

قابل ذكر است كه طي ۲ سال اخير طبق آمار ثبت شده متوسط وزن نوزادان بستري در اين بخش ۱۲۰۰ گرم و متوسط سن حاملگي آنها ۳۰ هفته بوده است. اين در حالي است كه وزن طبيعي نوزادان ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ گرم و سن حاملگي طبيعي در موقع تولد ۳۸ تا۴۰ هفته است. همچنين موارد زيادي از ارجاعات زايمان به بيمارستان ولي عصر به دليل وجود ناهنجاري هاي جنيني است.

از ديگر سو، مقايسه ميزان مرگ و مير در اين بخش با بخشهاي مشابه در كشورهاي پيشرو نشان مي‌دهد كه اين ميزان بيش از استانداردهاي قابل قبول جهاني نيست. با توجه به ادعاي افزايش مرگ و مير نوزادان در اين بخش طي ماه هاي پاياني سال ۹۳، ذكر اين نكته ضروري است كه ميزان مرگ و مير اين بخش در ماه مورد نظر تفاوتي با آمار ماه‌هاي قبل نداشته است.

يكي از فعاليت‌هاي معمول كميته هاي كنترل عفونت، نمونه گيري از وسايل و تجهيزات و همچنين كشت‌هاي بدست آمده از بيماران بستري در ICUها و اتاق‌هاي عمل و بخش‌هاي بستري است. اين ضرورت همواره توسط كميته كنترل عفونت بيمارستان صورت پذيرفته و در هر زمان كه مورد غير معمول مشاهده شده گزارش و اقدامات لازم انجام شده است.

در مورد مذكور پس از بررسي هاي به عمل امده، مشخص شد كه عامل عفونت يك ميكروب واحد (آسينتوباكتر) بوده و اين در حالي است در شرايط معمول عامل عفونت ها در بخش هاي ويژه گونه هاي متنوعي است. با تشخيص اين امر سريعاً جلسات فوق العاده كميته كنترل عفونت بيمارستاني تشكيل و با توجه به شيوع ميكروب مورد نظر NICU تعطيل و ضدعفوني و پس از منفي شدن تمامی كشت ها و رفع كامل عفونت NICU مطابق با دستور العمل هاي معتبر علمي باز گشايي شد. بخشهایی که در آن بیماران با ریسک بالا هستند و حتی در بیمارستان امام که به نوعی آخرین محل برای مراجعه و انتقال مادران و نوزادان با شرایط خاص و پر ریسک است، طبیعی است عفونت بیمارستانی نیز ممکن است اتفاق بیفتد و موارد فوتی نیز گزارش شود که در پیشرفته ترین مراکز درمانی هم این اتفاق امر غیر عادی نیست.
 
نيما حسنى
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۲۲:۱۴:۰۸
آسينتو باكتر؟؟ نوزاد ١٢٠٠ گرمى؟ iugr?? واقعا اين اخبار ريز فنى از داخل مراكز پزشكى براى مردم جاذب است؟؟ متاسفانه بنظر ميرسد دوستان رسانه بشدت بدنبال جذب مخاطب هستند. آنقدرى كه بنده اطلاع دارم. نوزادان نارسى كه در nicu ها نگهدارى ميشوند مرگ و مير بالايى دارند. دوستان رسانه اى ، اعتماد عمومى را سلب نكنيد. مردم در هنگام بيمارى عزيزانشان دچار استرس مضاعف خواهند شد. (2828070) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۲۲:۳۸:۰۶
هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه
بازرس مستقل باید بیاید (2828101) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۲۲:۴۰:۱۰
4 تا کلمه انگلیسی پشت سر هم ردیف میکنن که کسی نفهمه سر از کارشون در نیاره در صورتی که بری توی بحرش عمدا هم نسخه ها هم پرونده ها را فارسی نمینویسن
یعنی هیچ اتویی از دست اینها نمیتونی بگیری همه اسناد مدارک دست خودشونه

بخش خصوصی بیمارستانها که بدتر

باید یک مرکزی به رایانه همه بیمارسنانها وصل بشه و یک کپی از پرونده و دستور دکتر که نشه دستکاری بشه در اون ثبت و ملاک قرار بگیره (2828104) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۰۰:۳۸:۱۳
اصطلاح پزشکیم و اسم باکتریم باید به زبان فارسی برای شما ترجمه شود آیا؟ (2828255) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۰۰:۰۳:۱۸
این چه نظریه که دادین مثل این میمونه بگیم مهندس ها چرا محاسباتشون با عدد هست خوب دارو و دستور پزشکی با زبان واحد نوشته میشه اون کسی هم که بخواد سر در بیاره سر در میاره الان فارسی هم بنویسن شما سر در میاری؟ (2828216) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۰۰:۳۴:۰۱
بايد در اين مورد بترتيب
١-- نظام پزشكى
٢- كمسيون بهداشت و پزشكى مجلس
٣- كمسيون اصل ٩٠
٤- سازمان بازرسى كشور
٥- دادستان تهران
مداخله نمايند و نتيجه را به استحضار ملت شريف ايران برسانند . (2828250) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۰۲:۳۱:۳۰
[جای سریال در حاشیه خالی (2828340) (alef-10)
 
طوسی
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۰۳:۰۲:۱۴
خانم بنده در ۲۶ اسفند ۹۳ بدلیل مشکلات قلبی در این بیمارستان سزارین شد نوزاد نیوز در بخش ویژه بستری شد مهمان موقع شایعه بود ۱۲نوزاد فوت کردن که متاسفانه اعتماد مردم را از بین می بردن ولی نوزاد ما با وزن ۳۲۰۰ گیرم و۳۸ هفته ۴۸. ساعت بستری بود وخیلی راضی هستیم ایحرف‌ها فقط به خاطر زیر سوال بردن دولت روحانی مخصوصا مطرح تحول است خیلی باور نکنید
ها (2828347) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۰۵:۰۷:۴۳
خش NICU بيمارستان ولي عصر مجتمع بيمارستاني امام خمينی از جمله بخش‌های NICU مجهز و جديد در كشور است. اين بيمارستان پذيراي بسياري از مادران باردار است كه به علت شرايط نامناسب، از ساير بيمارستان‌هاي تخصصي سطح شهر به اين مركز ارجاع مي‌شوند. بيش از ۶۰ درصد از زايمان‌هاي انجام شده در اين بيمارستان جزء زايمان‌هاي پرخطر محسوب مي‌شوند و اينگونه زايمان‌ها معمولاً با درصد بالايي از مرگ و مير نوزاد همراه است.
اگر این بیمارستان برای چنین مواردی طراحی شده بنابر این نباید میزان مرگ و میر بالا باشد. این نوزادان در خامه های بهداشت روستا هم می توانستند بمیرند ولی ئقتی هزینه صرف شده تا بیمارستان و بخش تخصصی ایجاد شده چنین پاسخس پاک کردن صورت مسئله است . (2828370) (alef-10)