نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233137
موسویان در گفتگو با CCTV:
"تصمیمات سخت" گلوگاه مذاکرات هسته ای هستند
بخش خارجی الف، 14 تیر 93
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۵
سیدحسین موسویان، دیپلمات ارشد اسبق ایرانی می گوید که آمریکا ارزیابی اشتباهی درباره وضعیت ارتش عراق قبل از اینکه این کشور را ترک کند، داشت.

وی در گفت و گو با شبکه خبری سی سی تی وی چین افزود: آمریکا میلیاردها دلار صرف ایجاد یک ارتش جدید برای عراق کرد، اما در این راه همان گونه که ما امروز شاهد هستیم، شکست خورد؛ این مساله شکستی برای سیاست های آمریکاست.
موسویان که درباره خطر و حرکت سریع نیروهای شبه نظامی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) به سمت شرق سخن می گفت، اظهار داشت: ما امروز نیاز به یک همکاری جمعی بین قدرت های منطقه ای و قدرت های بین المللی برای مقابله با این گونه از تروریسم داریم؛ براساسی برداشتی که من دارم این نوع از تروریسم، خطرناک ترین تروریسمی است که در تاریخ بشریت وجود داشته است. داعش هم اکنون بخش وسیعی از شمال و غرب عراق را در طول سه هفته گذشته به کنترل خود در آورده است. تروریست های داعش تهدید کرده اند که قصد دارند تا فروردین ماه سال آینده شهر بغداد پایتخت عراق را نیز به اشغال خود در آورند. دولت نوری الماکی نخست وزیر عراق برای توقف پیشروی نیروهای داعش به سمت پایتخت برنامه های مختلفی را به مرحله اجرا در آورده است اما همچنان قادر نبوده تا شهرهایی مانند موصل را که از روز دهم ژوئن در اشغال نیروهای داعش است، بازپس گیرد.

موسویان می گوید در این خصوص آمریکا تاحدودی مقصر است. مقامات عراقی می گویند جنگنده های سوری هفته گذشته بسیاری از مناطق مرزی دو کشور در استان الانبار را بمباران کرده اند. همچنین گزارش هایی وجود دارد که ایران یگانی از نیروهای ویژه و نخبه خود را به عراق اعزام کرده است.

موسویان با بیان اینکه نمی تواند این موضوع را تایید کند، در عین حال تاکید کرد که ایران آماده کمک به عراق است به شرطی که مقامات عراقی خواستار کمک های نظامی شوند. دولت اوباما تعدادی از مشاوران نظامی خود را به عراق فرستاده و گفت و گوهایی بین مقامات آمریکایی و ایرانی درباره همکاری به منظور پایان دادن به این بحران انجام شده است.

موسویان می گوید ایران و آمریکا پیش از این نیز با یکدیگر همکاری کرده اند و اگر لازم باشد بار دیگر با هم همکاری خواهند کرد. معاون اسبق دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که سخنگوی تیم مذاکره کننده هسته ای این کشور با سه کشور اروپایی در خلال سال های 1382 تا 1384 بود، می گوید: شما به یاد دارید که در سال 2001 و بعد از حملات مرگبار 11 سپتامبر، مقامات آمریکایی علیه تروریسم اعلان جنگ کردند و ایران را برای همکاری دعوت نمودند. در آن زمان، ایرانی ها و آمریکایی با یکدیگر در افغانستان همکاری کردند. ژنرال های ایرانی و آمریکایی دوشادوش یکدیگر در افغانستان با هم کار کردند.

وی افزود: افغانستان یک نمونه خوب از همکاری بین دو کشور ایران و آمریکاست و آنها باید درباره عراق و سوریه نیز همین همکاری را با یکدیگر داشته باشند.

این دیپلمات ارشد سابق ایرانی همچنین درباره سرانجام مذاکرات هسته ای در حال انجام بین تهران و قدرت های جهانی نیز گفت: من موافقم که این مذاکرات سازنده بوده است. ایران آماده همکاری و پذیرش هر تعهدی است که قدرت های جهانی خواستار آن تحت معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته ای (NPT) باشند.

وی می افزاید: مشکل اینجاست؛ مساله ای که وندی شرمن از آن به عنوان "سخت" یاد می کند، درخواست هایی از سوی قدرت های بزرگ هستند که فراتر از معاهده NPT است و این موضوع گلوگاه مذاکرات است.
موسویان همچنین تاکید کرد که ایران هیچ اقدامی برای ساخت بمب اتمی انجام نداده و نمی دهد. وی در این خصوص تصریح کرد زمانی که صدام حسین دیکتاتور عراق با تسلیحات شیمیایی به ایران حمله کرد، ایران در موضع انتقامجویی می توانست از این تسلیحات استفاده کند، اما این کار را نکرد. زیرا امام خمینی (ره) اعتقاد داشتند هرگونه حمله ای با این تسلیحات حرام و ممنوع است. شما چه مدرک بهتری از این اقدام ایران می خواهید؟
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۲۱:۱۳:۵۹
به انتهاي داستان نزديك شديم (2238918) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۵ ۰۲:۱۹:۵۱
خدا از دهنت بشنوه ولی من خوشبین نیستم این قدرتهای بی وجدان فقط تسلیم میخان خدا کنه پیش بینی من اشتباه باشه خدا کنه دیپلماتهامون موفق بشن (2239260) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.