نظر منتشر شده
۷۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412237
سیاست رئیس‌جمهور جدید آمریکا در قبال ایران؛
ترامپ؛ از ضرورت مذاکره با تهران تا لزوم بازنگری در برجام
بخش سیاست خارجی الف، 19 آبان 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۲۳
رئیس‌جمهور برگزیده آمریکا بارها زبان به انتقاد از توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ پرداخته و اعلام کرده که این توافق باید بار دیگر مورد مذاکره قرار گیرد. اما وی جزئیات بیشتری درباره موضعش در قبال توافق هسته‌ای ارائه نکرده است.

دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، بارها از توافق هسته‌ای ایران انتقاد کرده و اعلام نموده که درباره آن بار دیگر مذاکره خواهد کرد. وی با تمام جنبه‌های این توافق،‌ شامل مدت زمان، لغو تحریم‌ها و رژیم بازرسی‌ها مخالفت کرده است.

ترامپ طی یک سخنرانی در مارس 2016، ایران را «بزرگترین حامی تروریسم در جهان»‌ خواهنده و وعده داد که به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا با «تلاش‌های آن برای بی‌ثبات کردن و تفوق بر منطقه» مقابله خواهد کرد. وی البته به جزئیات بیشتری درباره برنامه‌هایش اشاره‌ای نکرد.

وی طی سخنانی در بهمن‌ماه سال گذشته گفته بود: «ما با ایران توافق کردیم، این بدترین توافقی بود که در تمام عمرم دیده‌ام، این [توافق] یک رسوایی بود. نه تنها یک رسوایی بلکه مایه شرمساری بود.»

اریک ترامپ، پسر ترامپ، در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که توافق هسته‌ای با تهران، یکی از مهمترین عواملی بود که باعث شد پدرش تصمیم بگیرد در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند. ترامپ اعتقاد داشت که دیپلمات‌های اوباما نتوانستند از مهارت‌های مذاکره که وی در کتابش با عنوان «ترامپ: هنر معامله» منتشر کرده بود، درس بگیرند.

البته علی‌رغم انتقادهایی که ترامپ در رقابت انتخاباتی‌اش متوجه ایران و برجام می‌کرد، وی در حقیقت در سال‌های گذشته حامی گفتگو با تهران بود. وی در دسامبر 2011، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت: «ببینید، هیچ‌کس با ایران صحبت نمی‌کند. شاید، آنها یک امپراطوری شیطانی هستند، شاید آنها آدم‌های بدی باشند، اما هیچ کس با آنها گفتگو نمی‌کند.»

ترامپ اعلام کرده بود که حتی حاضر است با احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران که به گفته وی «دلیل خوبی» برای نفرت از آمریکا داشت،‌ مذاکره کند. ترامپ در مصاحبه با سی‌ان‌ان، ابراز نگرانی کرد که نبود مهارت‌های مذاکره‌ای لازم در اوباما ممکن است منجر به جنگ با ایران شود؛ جنگی که شاید اوباما فکر کند فرصتی برای انتخاب مجددش فراهم خواهد آورد.

بخش اعظمی از حمایت دونالد ترامپ از توافق با ایران را می‌توان در توئیتر وی یافت. وی در یک توئیت، گفته بود که دستیابی به توافق هسته‌ای ممکن است زیرا تهران می‌داند که واشنگتن می‌تواند «آنها را به عصر حجر بازگرداند.» بین سال‌های 2012 تا 2015، ترامپ به صورت مداوم در رسانه‌های اجتماعی به اوباما پیشنهاد می‌داد که در مذاکرات با ایران «خونسرد» بوده و «به آرامی حرکت کند.»

اما وقتی که ایران و گروه 1+5 توافق موقت هسته‌ای را در آذر 1392 منعقد کردند آن را «پوسیده»، «حماقت‌آمیز» و «یک توافق بد» خواند. ترامپ در سال 1395 و پس از انعقاد برجام، توافق هسته‌ای نهایی، نیز همین اظهارات را بیان داشت.

وی در مصاحبه‌ای که در آگوست 2015 با ان‌بی‌سی داشت اعلام کرد که این توافق «منجر به یک هولوکاست هسته‌ای» خواهد شد. وی همچنین در سخنرانی همایش جمهوری‌خواهان در سال گذشته نیز برجام را بدترین توافق در تاریخ آمریکا خوانده و اعلام کرده بود که تهران در مسیر دستیابی به بمب هسته‌ای قرار خواهد داشت.

هولی دیگرز می‌نویسد که ترامپ اعتقاد داشت استراتژی مذاکره اوباما باید شامل سخت کردن تحریم‌ها، جلوگیری از تجارت ایران و کره شمالی، اصرار بر آزادی آمریکایی‌های زندانی در ایران، آزاد نکردن دارایی‌های مسدود شده در آمریکا و در مجموع سخت‌گیری بیشتر باشد.

ترامپ در جولای 2015 به سی‌ان‌ان گفت: «ما باید تحریم‌ها را دو برابر و سه برابر کرده و وادارشان کنیم سراغ ما بیایند.»‌ وی در یک مصاحبه دیگر با نیویوک‌تایمز گفت: «ما باید تحریم‌ها را دو برابر کرده و به توافق بهتری می‌رسیدیم.» وی در کتاب اخیرش نیز اعلام کرده بود که هیچ اعتقادی به بند «بازگشت سریع»‌ تحریم‌ها در برجام ندارد.

با این حال، ترامپ در رقابت‌های تبلیغاتی درباره نوعی دیگر از توافق با ایران سخن گفت: «گفتن اینکه آن را پاره می‌کنیم بسیار سخت است.»‌ وی در مصاحبه سپتامبر 2015 با ام‌اس‌ان‌بی‌سی نیز گفت: «من عاشق این هستم که قراردادهای بد را بگیرم ... افراد کار را خراب می‌کنند و من این قراردادها را بهبود می‌بخشم. این یک نمونه بسیار خود از گرفتن یک قرارداد بد است. من چیزی را در این قرارداد خواهم یافت که شدیدا زیر نظر ما قرار داشته باشد، و فکر می‌کنم که آنها نخواهند توانست آن را انجام دهند، هر چه که باشد.»

وی در نشست کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل در مارس، اعلام کرد،‌ «اولویت اول من این است که توافق فاجعه‌بار با ایران را برچینم.»‌ وی سپس به نیویورک‌تایمز گفت: «خیلی خوب می‌شد که آنها قرارداد را چند باری نقض می‌کردند.»

ترامپ در سخنرانی‌های تبلیغاتی‌اش هم به شیوه مختص خودش و به صورت تلویحی به عادی‌سازی روابط با ایران می‌پردازد و پیشنهاد می‌دهد که 12 میلیارد سلاح به تهران بفروشد البته تسلیحاتی که اشکال فنی دارند، تا ایران دست به شکایت از آمریکا زده و وی بگوید: «آه، ببخشید، کار نمی‌کنند. وای، خیلی بد است.» وی در جای دیگری از اینکه ایران نمی‌تواند در آمریکا سرمایه‌گذاری کند، اظهار ناراحتی کرده و در برهه‌ای دیگر از فروش هواپیماهای مسافربری به ایران حمایت کرده بود.

کلی‌گویی‌ها و نحوه بیان ترامپ،‌ ارزیابی دقیق از آنچه که وی در آینده درباره ایران و توافق هسته‌ای ممکن است انجام بدهد را دچار مشکل می‌سازد. اما زیر سؤال بردن توافق هسته‌ای با توجه به اینکه کنگره آمریکا نیز اکنون زیر سیطره جمهوری‌خواهان قرار دارد، کار چندان سختی نخواهد بود و باید انتظار داشت که وی در آینده به نحوی به این موضوع بپردازد. البته وی از بکار بردن عباراتی چون پاره کردن توافق هسته‌‌ای اجتناب ورزیده و به نظر نمی‌رسد که به صورت علنی درصدد نقض مفاد این توافق باشد.
 
کلمات کلیدی : کلینتون+انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا+ترامپ+پیروزی ترامپ
 
بیگی29
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۲:۳۰:۳۲
فرصت مرغی است که باید به موقع آن را شکار کرد .درغیر اینصورت میپرد.اصطلاحا :فرصت سوزی (4009351) (alef-13)
 
احمد خزایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۷:۳۱:۰۲
1- نگاه ایران طی بیش از سه دهه گذشته نسبت به موضوع آمریکا فرصت یا تهدید محور نیست بلکه آمریکا را واحدی با روحیات خبیثانه و غیر قابل تغییر می دانیم.
2- طی بیش از سه دهه قائل به هیچ نوع تعامل و اثرگذاری متقابل با این کشور نبوده لذا هیچ راهبرد و اهدف مشخصی نیز برای مهار و اثرپذیر سازی این کشور نداشتیم.
3- آمریکا را به جد دشمن یگانه و غیر قابل اصلاح خود می دانیم اما طی دهه های گذشته به استثنای موضوع تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان که به فاصله کوتاهی مورد حمایت حاکمیت و مردم قرار گرفت عملا هیچ اقدام قهرآمیز ، تقابلی و رودررویی رسمی و اعلامی با این کشور نداشتیم.
4- مسئولین و حتی سیاستمداران کشورمان طی سالهای گذشته و پس از اتمام انتخابات ادوار مختلف ریاست جمهوری در این کشور به صراحت اعلام کرده اند که از نگاه ما تغییر روسای جمهوری و دیگر مقامات اجرایی این کشور نمی تواند به معنای تغییر در الگوهای رفتاری آمریکا تلقی گردد لذا انتظار تغییر در مواضع و اقدامات ما نیز باشند.
5- آمریکا براساس اظهارات مقامات سی و هشت سال گذشته این کشور به جد در پی تحقق رویاهای خود مبنی بر بازگرداند ایران به شرایط قبل از انقلاب و یا لااقل اعمال اصلاحات رفتاری است که وجودش برای آمریکا بی ضرر یا حداقل قابل تحمل باشد به همین منوال طی تمامی سالهای گذشته با توسل به هر اقدام ممکن اعم تهاجم مستقیم نظامی تا برقراری تحریمهای فلج کننده از دشمن سازی تا تلاش برای همسوسازی بین المللی و غیره در صدد تحقق اهدافش بوده است. نکته کلیدی که در تصمیمات و رفتار ایران در موضوع آمریکا قابل مشاهده نیست. ما هنوز تعریف روشنی از اهداف عالی و راهبردهای خود در موضوع آمریکا نداریم هنوز هیچ تصمیم و برنامه روشنی برای اصلاح سیستم رفتاری آمریکا تبین نکرده ایم. بدلیل ابهام در تعاریف عالی و راهبردی همچنان ناچار از اتخاذ تصمیمات مبتنی بر رویکرد تقابلی هستیم. رویکردی که طی تمامی سالهای گذشته جایگزین اهداف و راهبردهای عالی ما شده است.
6- معتقدم قبل از اظهار نظر در خصوص هر موضوع مرتبط با فضای فی مابین ایران و آمریکا باید نسبت به تبین اهداف و راهبردهای عالی کشورمان در خصوص آمریکا اقدام کنیم تا ذیل چنین مفاهیم ملموس و قابل درکی تعبیر از سایر مفاهیمی مانند گزینه مورد انتخابت در انتخابات معنا و مفهوم داشته باشد. (4009564) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۱۱:۵۳
بر فرض که آمریکا کلا کشور صادق عالی و با اخلاق باشد
آیا مذاکره کنندگان نباید احتمال اینکه اتفاقی در صادقت آمریکا رخ بدهد نباید بدهند؟

شما خودتون وقتی دو متر زمین می خواهید معامله کنید آیا صرفا به اینکه ان فرد با اخلاق است بسنده می کنید؟؟ یا یک قرار داد محکم می بندید

خدا رو شکر الان دیگه همه دلواپس شدیم! (4009849) (alef-13)
 
احمد خزایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۷:۰۲:۵۱
محمد اقا حتی آمریکایها ادعای صداقت در روابط بین الملل را ندارند بلکه بطور مداوم بر ارزشهای آمریکایی و ضرورت توجه به منافع آمریکایی در تعیین هر سطحی از سیاست و روابط خارجی خود تأکید می کنند همانطور که در انتخابات کشورمان مکرر شاهد هستیم که گروههای مختلف حاضر در جریانات سیاسی همسو بیش از هر چیزی بر قدرالسهم خود از پیروزی تأکید و بعدها از عدم پایبندی گروههای اصلی به تعهدات گلایه می کنند. بنابراین اتکا بر صداقت طرفین در مذاکره حتی در سطح خرید و فروش یک اتومبیل مورد معامله در یک بنگاه نیز معنا و مفهومی ندارد حال اینکه مذاکره میان ما و 1+5 گفتگوی میان دشمنان قسم خورده ای است. ضرب المثل پر تکراری در کشورمان می گوید مالت را سفت بچسب تا همسایه را دزد نکنید. اما اقا محمد فراموش نکنید همان قدر که پول بدهیم آش می دهند یعنی که باید درک کنیم مقامات کشورمان طی مذاکره چه برگهای برنده واقعی برای عرضه و معامله یا اعمال فشار به طرف مذاکره1+5 در اختیار داشتند فراموش نکنیم که حداقل روسیه و چین بعنوان دو عضو تیم دشمن در جریان کامل تمامی جزئیات داشته ها و محدودیتهای ما در حوزهای مختلف اقتصادی و فن آوری و غیره بودند. آقا محمد عزیز نکته مورد اشاره بنده در متن مذکور این نیست که آنها چه می خواهند و چه می کنند بلکه تأکید بر این نکته است که ما علی رغم گذشت چند دهه و اعلام اینکه آمریکا دشمن اصلی ایران و کمر به نابودی ما بسته است هنوز اهداف عالی و راهبردهای مشخصی را برای موضوع آمریکا تبین نکرده ایم لذا بدون برخورداری از راهبردی مشخص همچنان ناچار از تأکید بر رویکرد تقابل هستیم در حالی که اقدامات مبتنی بر رویکرد تقابل فی نفسه اصالت نداشته و باید در چارچوب تحقق اهدافی راهبردی مفهوم و ارزشگذاری شود مانند مذاکره که فی نفسه قابل ارزشگذاری نیست بلکه اهداف راهبردی است که به مذاکره معنا و اعتبار می بخشد. (4011880) (alef-13)
 
کرمقلی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۲۷:۳۲
دولت کلید حل مشکلات ؛ باید هر 45 دقیقه یه جلسه اضطراری تشکیل بده و مسائل رو با تدبیر ! رصد کنه (4009701) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۹:۳۸
تصور می کنید ترامپ می تواند فرصت برای تحقق چه هدفی باشد. (4009784) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۲:۳۷:۴۰
یکی از دلایل روی کردن روسیه به ایران،اختلاف شدید امریکا و روسیه بود.
ولی به نظر میرسه با روی کار اومدن ترامپ این اختلافات در حال کم شدن است.
ما باید حواسمون رو خیلی جمع کنیم.
ممکنه پشتیبانی روسها رو در سوریه و همچنین در صنایع دفاعی از دست بدیم.
روسها بسیار نامرد هستن. (4009947) (alef-3)
 
م- بارانپور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۴:۰۰:۳۸
ترامپ ادامه سیاست های استراتژیک امریکا در دنیاست . در واقع رویکرد ایشان اصلاح سیاست های عملی شکست خورده هشت سال گذشته ایالات متحده در نقاط مختلف دنیا می باشد. ایشان از خود هیچ اراده سیاسی نمی تواند بروز دهد جز اینکه دیکته های سازمان CIA و پنتاگون را از رو خواهند خواند چنانکه اوباما چنین کرد ... (4010057) (alef-13)
 
جواد
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۲:۳۴:۳۵
اون این حرف را در مقام یک بیزینسمن بساز بفروشی گفته که از حقایق دنیا اطلاعی نداشته و وقتی که در کسوت ریاست جمهوری آمریکا و یک سیاس در جریان واقعیات دنیا قرار داده شود رام خواهد شد . (4009355) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۱۲:۳۱
الان دیگه همه دلواپس شدیم!
حتی خود آقای ظریف (4009851) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۲۶:۲۵
بعضی ها طوری حرف می زنند انگار از اول تا آخر اوباما رئیس جمهور این کشور بوده
نه بابا
شما جان مکین رو یادتون نمی آید که رقیب اوباما بود
یا بولتون که یک اسرائیلی به تمام معنا بوده
یا خود بوش که قبل از اوباما به همه جا حمله کرد!!

این حرفهایی که ترامپ زده قبلی ها عمل کرده بودن! (4009868) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۲:۵۹:۳۴
با امدن ترامپ " تقریبا هیچ " تبدیل به " تماما هیچ "خواهد شد! (4009379) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۳۲:۲۹
تصمیمات کاخ سفید به هیچ وجه متکی به افراد نیست بلکه در فرایندی جمعی اتخاذ و عملی می شوند لذا تغییر رییس جمهور علی رغم اهمیت در تعیین اولویتها و سرعت اقدامات قادر نیستند که خارج از چارچوبهای عقل جمعی متشکل از برآیند دیدگاهههای سازمانها و مراکز مختلف اقدامات خاص و اتفاقی داشته باشند. (4009628) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۷:۱۶
احسنت ، همین امروز اعلام شد که تیم تصمیم گیری ترامپ با برداشتن اطلاعیه اعلام موضع انتخاباتی ترامپ مبنی بر ضرورت ممانعت از ورود مسلمانان به آمریکا اولین گام اصلاحی را برداشت. (4009779) (alef-13)
 
Hungary
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۲۸:۱۴
اونهایی که این وضع تحریها و بدبختی رو راه انداختن حالا عوض پاسخگویی دایم انتقاد میکنن که چرا بقیه نتونستن این مشکلات رو درستش کنن (4009791) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۳:۵۵:۴۱
اول چک کن کی باعث تحریم ها شده بعد اگه متوجه شدی به این فکر کن که چقدر از مشکلات داخلی کشور به تحریم ها ربط داره اون موقع میتونی یه تحلیل درست از شرایط داشته باشی (4010049) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۰:۰۸
تا کاغذ برجامو پاره نکرده ؛ آقایون تدبیر و کلید برجامو بریزن روی CD (4009395) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۰:۵۱
پایان زود هنگام ماه عسل برجام (4009397) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۳۴:۵۴
یعنی واقعا متوجه نشدید دو روز پیش اولین قرار داد بزرگ اکتشاف پس از سالها تحریم با حضور شرکتهای بزرگ اورپایی و چینی و ایرانی به ارزش سرمایه گذاری 4.7 میلیارد دلاری منعقد شد هنوز تو آرزوی اعلام شکست برجام هستید! شکست برجام یعنی بازگشت به شرایط دشوار تحریمهای همه جانبه جهانی علیه کشورمان این چه دستاورد و لذتی برای شما دارد؟ یعنی دشمن شاد شدنمون برای شما هم شدامانی دارد (4009632) (alef-13)
 
Hungary
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۲۸:۵۳
شکست برجام یعنی بازگشت به دوران خوش تحریمها و پورشه ها برای بعضیها! (4009793) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۷:۱۶:۰۹
سازمان ملل ذیل فصل هفتم منشور ایران را بعنوان ناقض صلح و امنیت بین المللی مورد تحریم های همه جانبه قرار داد یعنی ایران بدلیل محدودیتهای اعمال شده قادر نبود با هیچ کشوری مبادله مالی ، تجاری ، اقتصادی و حتی پزشکی و علمی داشته باشد لذا مسئولین و دستگاهها برای تأمین نیازهای ضروری کشور هیچ راهی جز استفاده از شیوه های قابل تعریف در پولشویی نداشتند یعنی خریدهای ضروری کشور باید با شیوه پرداخت چمدانی انجام می شد که شد اقتصاد متکی بر شیوه خریدهای چمدانی در میان مدت هیچ راهی جز پذیرش سطحی از فساد مالی را ندارند لذا موضوعاتی مثل اختلاسهای 3000 جزایری تا 9000 میلیاردی زنجانی و غیره زایده چنین شرای غیر متعارفی محسوب می شوند. بهمین دلیل مقام معظم رهبری نیز در موافقت با فرایند مذاکره کشورمان با 1+5 بر اهمیت دستیابی به لغو تحریمها بعنوان مهمترین گزینه مورد علاقه کشورمان اشاره فرمودند شرایطی که دشمنان کشورمان قطعا آرزوی بازگشت را دارند. (4011893) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۵۰:۵۸
قراردادهایی که تهش میشه کرسنت همون بهتر نباشه. (4009822) (alef-3)
 
طبس استان یزد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۵:۳۸:۰۵
شماچشم بسته غیب میگی؟ (4010186) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۰:۵۳
پیمانی که شکسته نخواهد شد و ترامپ به اندازه کافی در همسایگی و دور و نزدیک دنیا را تهدید کرده البته هرگز به چیپی اوباما با تحریم های فلج کننده اش نیست ولی ممکنه عشق جنگ باشه اون هم هیچ غلطی نمی تواند بکند ما باید نگاه به چین و اروپا را متوازن کنیم و تنها خوبی ترام اینه دنیا را به سمت تندروی و رادیکالیزه می بره و این یعنی مرگ اصلاح طلبان همانند زمان بوش مرگ دوباره اصلاح طلبان در زمان ترامپ رقم می خوره و باید مشکل سوریه سریع تمام شه هر چه بیشتر طول بکشه هزینه ها زیادتر می شه الان دیگر بهانه ایی نیست برای لفت دادن و دس دس کردن این پیرتر از اونیه که تصمیم های وحشتناک بگیره (4009399) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۴۰:۱۲
بهترین شرایط برای درگیری با ایران دوران درگیری مستقیم آمریکگا در خلیج فارس و در حمایت از صدام در سال 67 - 67 بود شرایطی که در ادوار سقوط صدام و اشغال دو کشور افغانستان و عراق به بهترین شرایط ممکن در اختیار آمریکا قرار گرفت شرایطی که ما نیز از وضعیت دفاعی نچندان قابل اتکایی برخوردار بودیم دورانی که آمریکا تحت ریاست بوش با سابق موفق عبور از بحران انهدام برجهای دوقلو و اشغال دو کشور و برپایی چندین انقلاب رنگی را در کارنامه داشت دورانی که هر تهاجمی با سکوت بین المللی همراهی می شد اما می دانستند که بدلایلی متقن قادر به سازماندهی تهاجمی مشابه به ایران نیستند امروز شرایط آمریکا و رییس جمورش هرگر در اندازه آن ایام نیست و ما نیز به مراتب محکو و قدرتمند تر از گذشته هستیم بنابر ین ضروری است با عبور از این مفاهیم به این بیندیشیم که چرا و چگونه باید شرایط داخلی و تصمیم سازی این کشور را در چارچوب منافع و مصالح ایران مدیریت کنیم. (4009640) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۳:۳۴:۱۸
واقعا آدم خندش ميگيره از سادگى تفكر آدمايى مثل جنابعالى، ترامپ يه آدم غير قابل پيش بينيه و تنها فايدش براى ايران سخت كردن اجماع جهانى عليه ماست، يعنى عمق فاجعه رو متوجهى حاجى؟ ما بايد خوشحال باشيم كه اين بابا انقدر قدرت نداره كه دنيايى كه كلا بر ضد ماست رو متحد كنه!! تو برو دلت خوش باشه كهاصلاح طلبا رفتن و اين پيره و... (4009998) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۷:۲۶:۰۴
تمامی اونهایی که از حضور تا پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا پشتیبانی کردند و دموکراتهای در راس قدرت را ناچار از پذیرش شکست کردند تماما معتقدند ترامپ بعنوان فردی با هوش و توانمندی بسیار بالای اقتصادی هرگز نمی تواند غیر قابل پیش بینی باشد ترامپ را دارای برنامه های قابل پیش بینی و غیر متعارف از جریان حاکم می دانند که می تواند حلقه های مفقوده یا فراموش شده آمریکا در موضوعات داخلی و بین المللی را بگشاید. دینایی که اینقدر قدرت دارد را باید دیده باشید که چند ساعت پس از اعلام پیروزی ترامپ چگونه به تبریکات سراسیمه واداشت. فراموش نکنید ترامپ بدلیل فعالیت و قدرت بسیار بالای اقتصادی در مقایسه با اوباما یا حتی بوش از معروفیت بیشتری در سطح بین الملل برخوردار بود لذا تعجب و حیرت از مواضع ترامپ شاید دقیقا بدلیل تنافت و حتی تناقض در مواضع اعلامی در روند انتخابات با شخصیت و سوابق قابل اتکا نامبرده در گذشته بوده است. (4011907) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۳:۲۰
رابطه ما با آمریکا خوب نخواهد شد و بدتر ازکلینتون و تحریم هاش نخواهد شد قطعا کلینتون بدتر بود تجربه تحریم سنگین را داشت دوباره می تونست بکا بگیره ترامپ درد سر زیاد داره وعده های زیادی داده که عمل به آنها همه انرژی ترامپ را می گیره (4009403) (alef-13)
 
سعید
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۳:۳۱:۱۴
اتفاقا همین وعده های غیر قابل اجرایی ترامپ، او رو به سمت شکل دادن یک بحران خارجی برای فرار از وعده های داخلی میبره (4009512) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۳:۵۰:۲۵
فعلا که در قدم اول نتانیاهو رو برای ملاقات دعوت کرده قطعا قرار نیست در این ملاقات قربون صدقه ایران برن ! (4009515) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۴۱:۰۵
شاید مهمترین سوال همچنان این باشد که راهبرد ایران در موضوع آمریکا چیست؟ و برای تحققش چه برنامه و اقداماتی خواهیم داشت؟ (4009642) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۷:۴۷:۳۳
از سایت های شکست خورده مکار دموکرات هیلاری فمنیست عقده که قانو شکن و جنگ طلب بود بوجود امدن داعش و تکفیری و ترکتازی شیوخ مرتجع عرب است.
ترامپ می خواهد با جبه مقامت یعنی سوریه و ایران و همچنین روسیه همکرای کند /قدر این فرصت بدانیم و نگذاریم مرتجعین و صهیونست هیا جنگ طلب ترامپ بکشند طرف خودشان. (4011935) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۵:۰۸
رویترز : در ایران نیز پیروزی ترامپ باعث تضعیف روحانی میشود (4009405) (alef-13)
 
جلیلی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۶:۱۷
بای بای آفتاب تابان برجام (4009407) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۰۷:۳۷:۴۷
از شکست برجام این افراد خوشحال خواهند شد: عربهای مرتجع منطقه ، لابی های صهیونیستی ، دلواپسان پورشه سوار ی که از قبل تحریم ها صاحب پول و مکنت شده اند ، جنگ طلبان و اسلحه فروشان امریکایی ، و بطور کلی افرادی که راضی هستند به خاطر بدست آوردت یک دستمال قیصریه را به آتش بکشند ... البته در این میان شکست خوردگان در انتخابات ریاست جمهوری در ایران بیشتر ذوق کرده اند (4013369) (alef-13)
 
قلندری
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۶:۵۷
غروب زود هنگام برجام (4009408) (alef-13)
 
کریم زاده
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۲۸:۳۶
تا دیر نشده باید چن تا بوئینگ دست پنجم وارد کنن آقایون برجامی . انتخابات نزدیکه (4009410) (alef-13)
 
ت ب
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۳۰:۰۳
اوباما و کری بای بای (4009412) (alef-13)
 
لاجوردی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۳۱:۲۵
جان بولتون وزیر خارجه بشه دیگه اوضاع قمر در عقرب میشه (4009413) (alef-13)
 
بنفشه
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۳۲:۲۵
امید نا امید شد (4009414) (alef-13)
 
آینده نگر
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۴۱:۳۳
ترامپ که خودش مغز نخودی است و بویی از سیاست نبرده ولی وزرا و معاونانش قطعا آدم حسابی خواهند بود آن وقت است که کار دشوار میشود (4009420) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۴۳:۲۸
کلا خیلی مغشوش و پراکنده اظهار نظر کرده، اصلا نمیشه یک خط مستقیم رو در صحبتها و موضع گیریهای ترامپ پیدا کرد، مرتب تغییر مواضع میده. بنظرم کار کردن با همچین آدم متغیری باید مشکل باشه (4009421) (alef-13)
 
Hungary
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۳۲:۲۳
اون حرفها برای دوران مبارزه انتخاباتی بود. مهم حرفهای ترامپ بعد از رییس جمهور شدنه. (4009801) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۴۸:۲۰
ترامپ ؛ رجل سیاسی نبود و صرفا برج ساز بود (4009426) (alef-13)
 
صادقی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۵۰:۱۰
توی آمریکا همه میتونن نامزد ریاست جمهوری شوند (4009428) (alef-13)
 
China
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۰۵:۴۳:۳۶
نتیجه اش رو هم دیدیم. یک متجاوز جنسی و یک فاسد (کلینتون) با هم رقابت کردند. (4010804) (alef-13)
 
پیمان
United States
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۵۱:۱۷
کلا حالش خوش نیست (4009430) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۰:۱۴:۳۱
ترامپ عاقل تر از این است که خود برای برهم زدن برجام اقدام کند او مطمئن است ایرانیان مخالف برجام واضطلاحا دلواپسان خود به زودی این فرصت را در اختیار او می گذارند ترامپ مثل اوباما نیست که مثلا ملوانش را اسیر کنی وتمسخر کنی و با متانت برخورد کند او بلافاصله مقابله به مثل خواهد کرد ودر این گبر ودار قطعا از غفلتها وکینه های جناحی برای رسیدن به مقصود بهره خواهد برد ! (4009446) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۰:۵۷:۵۸
فرصت حضور اوباما را از دست دادیم. (4009471) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۲۲:۴۲
به اندازه کافی به اوباما اعتماد کردیم و ضربه خوردیم. هنوز برا شما بس نیست؟! (4009862) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۱:۱۱:۱۷
اینجوری هام نیست که هر کاری بخواد انجام بده کنگره و .‌‌.. هم تو تصمیمات نقش دارن. سیاست امریکا در قبال ایران تا موضوع اسرائیل حل نشه تغییری نمیکنه حال هرکس میخواد رئیس جمهور بشه . در مورد برجام هم لغو نمیشه چون بین المللی هست و برای وجهه امریکا خوب نیست .
تو پروسه انتخابات خیلی حرف ها زده میشه نباید زیاد جدی گرفت چون وقتی بخواهی پیاده سازی بکنی مشکلات خودش رو نشون میده و مجبور میشی به حرفت عمل نکنی این تو همه کشورها هست
ترامپ تاجره و مثل اونا فکر میکنه اهل معامله هست اهل ریسک هست مفت برای کسی کاری نمیکنه و فقط هم به فکر منافع خودشه
به احتمال زیاد امریکا یک ژاندارم جدید تو خاورمیانه میزاره و میره سراغ بازسازی اقتصاد و مملکت خودش من حدس میزنم اون ژاندارم جدید ترکیه باشه (4009479) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۱:۳۰:۴۸
دولت فعلی آمریکا که حامی برجام بود چیزی دستگیرمان نشد دولت بعدی جای خود دارد. (4009485) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۲:۰۱:۴۱
اتفاقآ" حالا وقت اثات نيروي ديپلماسي است ، توافق با اوبامايي كه خود پيش قدم شده بود هنر نيست ، اگر بتوانيم طي چند ماه آينده ترامپ را مجبور به حفظ وضع موجود كنيم ، برجام بالاخره به ساحل امن مي رسد ،
همه كشورها و شركت هاي بزرگ هم منتظر همين بودند ،
اوباما نمي توانست به آنها تضمين بدهد ، اما وقتي رئيس جمهور حديد هم آن را تاييد كند كار تمام است (4009491) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۷:۱۲:۳۲
جالب اينكه برخي همزمان با اين ادعا كه انتخابات امريكا تاثيري بر ما ندارد ، اين نتيجه را دست آويز انتقاد از روحاني قرار داده اند !
انگار تقصير روحاني است كه ترامپ رئيس جمهور شده ، در حالي كه با اندكي دقت مي توان فهميد اين كلينتون بود كه نامزد مورد حمايت جنگ طلبان ، و لابي هاي خاورميانه اي بود ،
و اساس تبليغات ترامپ هم مخالفت با دخالت هاي جهاني امريكا و به عبارت بهتر سواري دادن مجاني به متحدان بود .

او حتي به جناح تندروي جمهوري خواه هم ارتبطي ندارد ،
همه حرف او بازگرداندن عظمت امريكا منهاي دخالت پر هزينه در جهان است (4009556) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۰۸:۲۸
ما همچين كسي رو سال ٨٤ داشتيم،اونا ١٢،١٠ سال ازما عقبند (4009608) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۵۵:۱۰
اقا تو همین صفحه الف نوشتند موج اعتراض‌های خیابانی مردم آمریکا بعد از پیروزی ترامپ همانطور که تلویزیون هم از دیروز هر وقت اسم ترامپ را ذکر می کند فورا به انتشار همین اخبار و تصاویر می پردازند اما توضیح نمی دهند که چرا در آمریکا و در تیم جدید قدرت این کشور علی الخصوص که الان کاخ سفید ، اکثریت مجالس نمایندگان و سنا و دیوان قضایی متفقا در اختیار جمهوری خواهان قرار گرفته است کسی معترضین عصبانی و به قول تلویزیون خودمون تخریب کننده و تند مزاج در خیابانهای آمریکا را فتنه جو و عامل خارجی معرفی نمی کنند؟ چرا ترامپ آنها را آشوبگران بی ارزش خس و خاشاک نمی نامند؟ چرا اصرار دارند که رییس جمهور رییس جمهور و در خدمت همه آحاد مردم خواهد بود؟ (4009826) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۰۷:۵۴:۳۸
این اعتراض بخشی از دروغ ها و تهمت های ناروایی بود که به ترامپ زدند جماعت جنگ طلب صهیونیستها و اعراب مرتجع و البته فمنیست های عقده که دماغشان سوخت! مردم عادی رسانه های فمنیستی و صهیونیستی امریکا تاثیرپذیرند و لی ترامپ بزودی با اصلاح ناشی گری هایش نمردم فریب خورده به خود می اورد.
اصل مواضع تارمپ ردست بوده ولی چون بی تجربه است و شفاهی نطقش بد است و هرچند بعد پیروزی دارد بهرت می شود.
سیاست های درست ترامپ
1- مبارزه با فساد
2- مبارزه مهاجرت غیر قانونی
3- مبارزه تروریسم و جلوگیزی ورود افراد مشکوک
4- همکاری بار وسیه و جبهه مقاومت
5 - حمایت از اشتغال و سرمایه گذاری در امرکیا و حمایت کارافرینان
6-- مبارزه با دامپینگ چینی ها / این مورد مهمی است / چیین با دمپینگ قیمت از طرق مختلف از جمله بیگاری از کارگران ارزان دارند فاتحه اقتصاد جهان می خوانند و امریکا را نیز با ان سطح بالای رفاه دسمتزد دارندبیچاره می کنند . این سیاست ها منطقی یک رهبر ملی گرا و وطن پرست است. ما هم می خوایهم دولت به منافع مکلی توجه کند همان طور ترامپ می کند این وظیفه اولیه هر رئیس دولتی است. (4011948) (alef-13)
 
م م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۱۴:۰۱
دیگرحالا نباید ازخودمان بپرسیم چرا از توی برجام ترامپ بیرون آمد.این همه خوش خیالی به برجام تاکی. (4009614) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۴۶:۰۰
برای اظهار نظر خیلی زوده، اما مطمئنم بعد از انتخابات گفتارش تغییر میکنه. (4009647) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۳۲:۳۷
محمد جان تغییر کرد امروز در اقدامی فوری اطلاعیه مبنی بر لزوم منع ورود مسلمانان به آمریکا رو از سایت ترامپ حذف کردند (4009802) (alef-3)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۹:۰۶:۵۲
اسلام
همانطور که برهمه گان مشهود است سیاست کشورهای استعماری جهان با محوریت ملی گرایی /نژاد پرستی و با یک تجمیع توطئه های شبه فراماسیونری نیروهای پشت پرده برهمه چیز ارجح بوده و جدا از شلوغی هاو نمایش های دروغین دموکراسی که مختص ساده باوران است حرکت سلطه گری/ استکباری خود را هدایت وحمایت می کند و در این راستا در مواقع لوزم از هیچ چیز و هیچ عملی پروا ندارد
کشور ومردمان کشوری که داعیه سردمداری مدنیت جهان را به عهده دارند اینچنین عمل می کنند ورای و نظرشان مخالف صلح جهانی وحتی برعلیه منافع ومصالح انبوهی از مهاجرین آسیای و امریکایی جنوبی است که دل امید در گروه مروت مردمان آن دیار گذاشته و خیلی هاشان حتی به کشور خود پشت کرده اند آنوقت مردی از تبار قلدری و نژاد پرستی و سرمایه ستایی از درون لپ لپ انتخابات امتیاز بندی شده بیرون می آید
جای تعجب ندارد که منتخب از قبل انتخاب شده بی پروا و بی مهابا در اولین قدم خود نتانیاهوی جنایتکار واحمق را بعنوان اولین مهمان به کشور خود دعوت می کند ویا با سلطانک های جنایتکار و ویران کننده یمن مظلوم تلفنی خوش وبش کند و یک اتفاق و اتحاد جهانی را بنام برجام ( که علی رغم اکراه بزرگان و عاقلان درواندیش ایران اسلامی منعقد شده ) بعد از توافق اینچنین به سخره گرفته و با کمک اعوان وانصار پیدا و پنهانش همچنانکه که راه و رویه ترامپ اهل ریسک وقمار است چپ وراست بلوف بزند ,باشد که بتواند بدعهدی ها و خباثت های و کم فروشی های بعد از برجام را که حتی صبر صبورمردی همچون آقای ر وحانی را که صادقانه در پی رفع معضلات بود لبریز کند !!!
اگر چه دو ستان مجری برجام در مواردی با خوش باوری و گاها ساده نگری, عجولانه عمل کردند اما ما بنام اسلام با پیروی از رهبری عاقل و دوراندیش و بنا بروظیفه دینی و برمبنای تقوای سیاسی ناشی از تقوای دینی با اتحاد وانسجام با این موضوع برخورد کرده و بگونه ای عمل کنیم که دشمن مکار سوء استفاده نکند
ما وقتی که هیچگونه سلاح تدافعی و قدرت تولید ابزار آلات ومهمات نظامی نداشتیم توانستیم در برابرهچوم وهجمه تمامی جهانیان حتی شوروی آن روزها مقاومت کرده و جنگ تحمیلی را نهایت به راه و رهی برسانیم که نه تنها دشمن مایوس بشود که عامل و عوامل آن جنگ تحمیلی براساس مشیت الهی به دست خود و اعمال خود نیست و نابود گردد
ما را چه شده است ؟!!!
از سرمایه داری منافع پرست امریکا چه انتظاری بیش از این می توان داشت
ترامپ و ترامپ ها در امریکا و حتی در دنیای سرمایه داری کم نیستند و براساس نظر بسیاری از صاحبان فکر واندیشه از کوزه همان برون تراود که در اوست
ما باید با پیروی عاقلانه به دور از شعار و به دور از موج سواری های ناشی از این حرکت مکارانه که ماحصل توطئه و تجمیع فکر وعمل جمهوری خواهان و دموکرات هاست عمل کنیم
با تدبیر و هم اندیشی تصمیمات را بررسی کنیم
از گذشته عبرت بگیریم وحال وآینده را آنچنان که می بایدومی بایست طرح ریزی کرده و بسازیم
اصل پذیرش ولایت فقیه اصولا بر همین اصل و به همین منظور انتخاب شده است
اینکه ما بنا بروظیفه دینی و تعبد وتقید به ارزشهای دینی و در راستای محقق شدن ارزش های ناشی از حضور و ظهور دین در جامعه خصوصا دین عدالت خواه آزادی ستا و پراز رحمت اسلام با همدلی و همزبانی برای رضایت خدا و منافع ملی و کلیت جهان اسلام و توحیدیان واقعی عمل کنیم (4009675) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۰۴:۰۳
بر اساس آخرین نتایج، کلینتون در انتخابات اخیر در مجموع از ۵۰ ایالت آمریکا ۵۹,۷۹۶,۲۶۷ رأی مردمی و ۲۲۸ رأی الکترال به دست آورد. این در حالی است که کاندیدای جمهوری‌خواه در این انتخابات با ۲۷۹ رأی الکترال و ۵۹,۵۸۹,۸۰۹ رأی مردمی پیروز شد. (4009752) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۰:۵۹
,ترامپ خودش که تاجره ولی ببینید وزیر خارجه اش از تندروترین جمهوری خواهان هستند که خواهان نابودی ایران هستند باید تاسف خورد برای برای باصطلاح اصولگراهایی که اینجا از امدن ترامپ خوشحالند چون بزعم انها سبب شکست رواحانی یا اصلاح طلبان می شه متاسفانه مغز اینها از ترامپ هم کمتر کار می کنه برای دستمالی حاضرند قیصریه اتش بزنند مطمئن باشید اگر اصلاح طلبان نباشند شما هم نخواهید بود بروید ببینید کدام ایرانیان در کمپین ترامپ بودند اونهایی که ارزوشون نابودی نظام ایران هست باید شاکر باشید که همین ب جام با همین صورت امضا شد جان بولتون یا گینگریچ دیگر اوباما وکری نیست مبارزین راستین که در. مره شهدا قرار می گیرند دنبال راههایی نیستند که میلیونها انسان در نتیجه ان ممکن است اواره و نابود و دچار بدبدختی شوند مثل چیزی که الان سالهاست مردم عراق و افغان درگیر هستند شماهایی که فقط شعار می دهید و دنبال جاه و مقام و قدرت هستید این مواضع را می گیرید پناه بر خدا از جهل و دروغ و ریا و نفاق (4009765) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۳۰:۴۳
آن چیزی که کشور ما را تهدید میکند فساد وسوء مدیریت وپرداختن به شعارهای بی محتوا وباند بازی است. کسی که به خدا ایمان دارد به او توکل میکند واز هیچ طاغوتی نمیترسد . (4009797) (alef-13)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۳۸:۰۲
ایران باید خودش را باید برای درگیری با امریکا اماده کند چون احتمال انجام هر کاری از ترامپ بعید نیست . نظامیان و دیپلمات ها خونسردی خود را حفظ کنند و بهانه بدست او ندهند . (4009806) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۰:۳۹:۰۶
ترامپ هیچ غلطی نمی تواند بکند فقط بلوف میزند تنها کاری که میتونه انجام بده سخت گرفتن روند ورود به آمریکا و انداختن مهاجران بدون مدارک و چند برابر کردن نیروها در مرز مکزیک بقیش حرفهایی تبلیغاتی است اون هیج کاری نمیتونه با برجام انجام بده (4009809) (alef-3)
 
سیدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۱:۱۷:۵۵
با عرض سلام واحترام

من نمیدانم چرا آمدن ترامپ فقط به موضوع هسته ای ربط داده شده، درحالی که در موضوع سوریه و تروریسم ایشون از ایران حمایت کرده،
به هرحال این ما هستیم که باید هوشمندانه از این موضوع هم به نفع منافع کشورمون استفاده کنیم.بقول شاعر آرامش د.وگیتی تفسیر این دوحرف است با دوستان مروت بادوشمنان مدارا (4009859) (alef-13)
 
صفا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۴:۱۵
بنظر می آید ترامپ نئشه جات زیاد مصرف میکند اظهارات ایشان حاکی از بی خردی وپر از تناقض است ایشان کشور اسلامی وسلحشور وپراز تمدن وفرهنگ غنی ایران را نمیشانسد. بهمان دلیل یاوه سرایی میکند. گنده تر از ایشان هیچ غلطی نتوانستند بکنند ایران هم مثل گذشته دست بسته نیست اگر خطایی بکنند منطقه قبرستان آمریکایی ها خواهد شد (4009910) (alef-13)
 
کریم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۲:۳۲:۲۷
زمانی که در عربستان شیخ سلمان اومد روی کار همه گفتند هیچی نمی شه ، دیدید که شد. حالا همون داستان تو امریکا رخ داده ... (4009942) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۱۴:۲۰:۱۴
طرف تاجره و طبعاً أهل معامله ... ضمناً ميداند عربها به كلينتون كمك كرده اند ، لذا آنقدر احمق نخواهد بود به دشمنان خود كمك كند. لذا با لحاظ اينكه سياست ملي امريكا با تغيير رئيس جمهور چندان تغييري نخواهد نمود ، تنها نتيجه عقلي آن است كه طرف شوخي با شلوارش نخواهد كرد و روابطش را با ايران رو به بدتر نخواهد كشانيد . مشكل ايشان پوپوليست بودنشان است كه حدس زدن راجع به سياستهاي مقطعي اش را دچار چالش خواهد نمود . در اين ارتباط پيشنهاد دوستي در بالا كه خواسته بود سياستهاي عالي نظام إسلامي ايران ( نه فقط دولتها و گروهها) راجع به امريكا براي سناريوهاي مختلف طرح و با يك هدف غائي ( كه همان تعالي اسلام و ايرانيان باشد) پياده سازي شوند، ميتواند راهگشا باشد . بهرحال انفعال چاره راه نيست ضمن اينكه وحدت رويه و موضع به تمامي أركان نظام در اين ارتباط توصيه ميگردد، چرا كه امريكا حداقل ما را به سبب نظام إسلامي و اصل عاليه ولايت فقيه ، به يك چشم و بعنوان يد واحده ميبيند ، لذا در تعامل و يا تقابل با انها بايستي همان باشيم كه انها بر اساس أصول إسلامي ميپندازند و قوم و دسته گرايي در ميان ما امري محكوم به شكست خواهد بود .مخلص كلام ، توجه به مباني سياسي و أصول ديپلماسي إعلامي و أعمالي(سيره) رهبرمعظم انقلاب، راه صلاح و مقابله اصولي با اين چالش جديد جهاني است . (4010078) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۱ ۲۰:۵۰:۰۹
ميانه ترامپ با عربهاي مرتجع منطقه مانند اوباما وكلينتون نيست وانتخاب ترامپ از اين جهت به نفع ايران است (4011546) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.