نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 376526
در پی شفاف سازی رسانه ها؛
دستور بازنگری در توافق ایران با FATF برای حصول منافع ملی صادر شد
بخش اقتصادی الف، ۶ مرداد ۹۵
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۳
بعد از تشریح ضررهای توافق ایران با FATF در رسانه ها و ورود مجلس به این موضوع با خبرشدیم دستور بازنگری در این توافق برای حصول منافع ملی صادر شده است.

به گزارش تسنیم،بعد از طرح خطرات و ضررهای توافق ایران با FATF، کسب اطلاع تسنیم از منابع مطلع حکایت از توقف موقت این توافق دارد؛ براساس اطلاعات دریافتی مقرر شده ایران مجدداً این توافق را مورد بررسی بیشتر قرار دهد تا از آسیب های احتمالی به کشور در جریان این توافق جلوگیری شود.

برهمین اساس، مقرر شده که مذاکراتی با طرف های خارجی برای اصلاح این توافق در جهت اصلاح منافع ملی صورت گیرد. ضمن آنکه برخی نهادهای نظارتی هم بر عدم اجرایی شدن این توافق تا اعلام نتایج بررسی های مجدد تاکید دارند.

کارگروه اقدام مالی موسوم به نهاد بین‌المللی مبارزه با پولشویی، ۲۴ ژوئن ۲۰۱۶ اطلاعیه‌ای صادر کرد که در آن اعلام شده بود محدودیت‌های نظام پولی و مالی ایران از سوی این کارگروه به‌مدت ۱۲ ماه برای بررسی پیشرفت‌های ایران در عملیاتی کردن یک «برنامه اقدام» توافق‌شده بین ایران و این نهاد به حالت تعلیق در آمده است.

کارگروه اقدام مالی (FATF)، مجموعه سیاست‌‌گذار پرنفوذی است که نکاتی در قالب توصیه در حوزه مبارزه با پول‌شویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم ارائه می‌کند؛ این توصیه‌ها در عمل برای تمامی کشورها الزامی است.

این گروه در سال ۱۹۸۹ از سوی کشورهای گروه ۷ شکل گرفت و سازمان بین الدولی بوده کـه هدفش توسعه و پیشرفت واکنش بین المللی نسبت به مسـئله پولشـویی اسـت. در اکتبـر ۲۰۰۱، گـروه اقـدام مـالی مأموریت خود را گسترش داد و مبارزه با تروریسم را نیز در بر گرفت.

گروه اقدام مالی یک مجموعه سیاست‌گذار است که کارشناسان حقوقی، مالی و ضابطان قـانون را کنـار هـم قـرار می‌دهد تا در قوانین و مقررات کشورها اصلاحات لازم پدید آید. در حال حاضر، ۳۳ حوزه قضایی کشور و سـرزمین و ۲ سازمان منطقه‌ای عضو گروه اقدام مالی هستند. این ۳۵ عضو هسته تلاش‌های جهانی مبارزه با پولشـویی و تـأمین مالی تروریسم را تشکیل می‌دهند. همچنین ۲۷ سازمان بین المللی و منطقه‌ای به‌عنوان اعضای وابسته و ناظر با گروه اقدام مالی همکاری دارند؛ این سازمان‌ها حـق رأی ندارنـد، امـا در جلسـات و گروه‌هـای کـاری به‌طـور کامـل شـرکت می‌کنند.

گروه اقدام مالی، ایران را کنار کره شمالی، در فهرست دولت‌های «غیرهمکار» و «مناطق پرخطر» از نظر مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم و درواقع در لیست سیاه کشورهای دارای ریسک بالای پول‌شویی قرار داده است، از این رو بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دنیا در ارتباط با شرکت‌های ایرانی بسیار احتیاط کرده و اغلب از همکاری سر باز می‌زنند.

ولی بعد از اعلام توافق ایران با FATF خبرگزاری تسنیم در گزارش های متعدد به بیان و تشریح خطرات و ضررهای این قرارداد برای کشورمان پرداخت و در نهایت مجلس هم وارد عمل شد.

وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی برای ارائه توضیح درباره خطرات این توافق به مجلس دعوت شدند و در نهایت توضیحات کلی در این خصوص از سوی این افراد و معاونانشان اعلام شد.

گفته می شود یکی از خطرات مهم این توافق برای ایران خطر نفوذ اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات تراکنش‌های مالی نظام بانکی ایران و همچنین خطر همکاری اطلاعاتی و قضایی نظام بانکی ایران با این گروه در جهت تحدید فعالیت‌های نیروهای مقاومت در منطقه است. (برای مطلع شدن از جزئیات خطرات توافق با FATF می‌توانید به اخبار مرتبط همین خبر مراجعه کنید)

کارشناسان اقتصادی و سیاسی معتقدند مشکلات زیادی در روند همکاری ایران با این گروه بوجود خواهد آمد و بانک مرکزی مجبور به دادن امتیازات زیادی خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : کار گروه مالی+گروه اقدام مالی+FATF
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۱۵:۴۷:۱۸
اگر رسانه ها و افراد مستقل و دلسوز مانند توکلی نبودند, معلوم نبود اقایان اعتدالی چه هزینه هایی به کشور تحمیل می کردند, (3849280) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۱۹:۵۳:۰۳
موافقم:

- پافشاریی که برای حذف کارت سوخت بود.

- قرار دادهای اخیر نفتی که بواسطه ی افشاگری دکتر توکلی مورد بازنگری قرار گرفت (حتی معاون اول رییس جمعور ازین بابت از دکتر توکلی تشکر کرد)

- شروع افشاگریها در مورد فیشهای حقوقی و ادامه ی مقتدرانه ی آن

و .....

واقعا احساس میکنم تو این مملکت یک نفره که در مقام اجرا علم مبارزه با فساد رو در دست داره.

برات دعا میکنم دکتر.

مطمئن باش حق شناسهای دلسوز مملکت قدر شما رو میدونن. (3849755) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۶:۴۰:۴۸
این که ما با پول شویی مباره نداریم و با سازمان بین المللی که بر علیه پول های قاچاق و اختلاس و دزدی مبارزه می کند همکاری نداریم جای تاسفه چرا ایران باید بهشت پولشویی باشه (3851699) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۱۸:۲۸:۳۲
خوب احتمالا الفیون عزیز کلی کامنت ضد افراد مجهول العن.ان و دولتی جاپ خواهند فرمود. چند واقعیت بر اساس فعالیت های این سازمان و البته سوالاتی:

1- این سازمان (ر ک به سایت اینترنتی FATF ) یک سازمان بین کشورهاست (Inter-governmatal Organisation ) و تقریبا تمامی کشورهای جهان (بجز چند مورد کوچک و البته کشور بزرگی مثل ایران) عضو آن هستند.

2- این سازمان بر اساس آیین نامه های خود (که البته ما خیلی را احتمالا نمی پسندیم ) توصیه های مثبت و منفی برای همکاری های عمدتا اقتصادی بین کشورها دارد که البته فعلا ایران دارای توصیه های منفی در این سازمان هست.

3- موضوع اصلی هم البته مبارزه با پول شویی و کمک به ترورسیم میباشد (که بازهم البته اختلافات اساسی بین دیدگاه ما و اکثریت این سازمان وجود دارد.)

4- توافق موقتی برای تعلیق توصیه های این سازمان حتما با کوتاه آمدن طرفین انجام شده است که البته محتوای آنها انتشار عمومی نیاقته است.

5 - و ....

سوالات اصلی از جناب توکلی و سایت الف که تلاش و خبر فوق را با ذوق زدگی اعلام فرمودند آنست که :

در صورت عدم توافق طرفیق بر اصلاحیه های آینده ایشان که از اقتصاد دانان مبرز هستند چه راه حلی برای ورود ایران با بازار های جهانی سراغ دارند و ارائه میکنند ؟

آیا ایشان و همفکرانشان در تسنیم و ... حاضرند بطور شفاف برای مردم توضیح دهند اگر رکود کشور مجددا بجهت همین رفتارها ادامه یاقت بخشی از تقصیر هم بعهده جناب الف و توگلی و مابقی دوستان است.

آیا مجددا روز شمار برجام راه نمی اندازند که دولت را در توافق برجام ناموفق جلوه دهند ؟

و البته چندین آیای دیگر که اگر همین را هم چاپ کنید خوانندگان عزیز بهتر مابقی را حدس خواهند زد. (3849618) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۱۸:۲۸:۵۹
(( گفته می شود یکی از خطرات مهم این توافق برای ایران خطر نفوذ اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات تراکنش‌های مالی نظام بانکی ایران و همچنین خطر همکاری اطلاعاتی و قضایی نظام بانکی ایران با این گروه در جهت تحدید فعالیت‌های نیروهای مقاومت در منطقه است.)) (برای مطلع شدن از جزئیات خطرات توافق با FATF می‌توانید به اخبار مرتبط همین خبر مراجعه کنید)

خوب پس به همان محور مقاومت بگویید مشکلات بانکی ومالی مرتبط با انزوا وعدم ارتباط با دنیا را خودشان رفع کنند !! (3849619) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۱۸:۴۱:۵۴
خبر دستور بازنگری خبر خوبی بود.ضمنا این امر نیاز به توجه ویژه دارد که افراد مسئول چرا تعهدات ننگین را می پذیرند و بعد سعی در مهم نبودن مسئله دارند. رفتار برخی آقایان عادی نیست. (3849647) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۶ ۱۹:۱۴:۱۷
چرا کسی نیستکه بمردم توضیح دهد اگر با دزدی و فساد و خارج کردن پول از کشور در بانک های خارج موافقید باید به این پیمان ها بپیوندیم . کسانی مخالفند که پول و سرمایه مخفی دارند . (3849693) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۴:۳۸:۴۲
خب پس نگین چرا با بانکهای جهانی ارتباط نداریم.ربطی به برجام ندارد..... (3851436) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
دستور بازنگری در توافق ایران با FATF برای حصول منافع ملی صادر شد