نظر منتشر شده
۵۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 195428
احمد توکلی در دفاع از کلیت کابینه:
تقابل دولت و مجلس، سرمایه اجتماعی را نابود می کند
بخش داخلی الف، 21 مرداد 92
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۰
در ادامه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی کابینه یازدهم، احمد توکلی در دفاع از کلیت کابینه نطق کرد. متن کامل این نطق به شرح زیر است.

پیش از دفاع کلی از کابینه به چند نكته درباره انتخابات اشاره مي‌كنم:
اول: علت عدم موفقیت نامزدهاي اصولگرا در انتخابات اين بود كه اكثريت اين جريان طي سال های گذشته هر چه رئيس جمهور وقت كرد يا حمايت کردند، يا با سكوت مهر تاييد زدند و يا لااقل نقدي در خور خطاها و لطمات ديده نشد. هر چه مردم ناليدند اينان به داد نرسيدند، بنابراين توجيه كننده و حتي مسبب وضع نامطلوب معيشتي موجود شناخته شدند، مردم انتقاد حين انتخابات را هم باور نكردند، به ويژه آنكه رفتار انتخاباتي يكي از نامزدهاي محترم اصولگرا بسيار شبيه رئيس جمهور وقت بود و بخشی از مردم نگران را از اصولگرايان مي‌ترساند. تفرقه نامزدهای اصولگرا نيز مزيد بر علت شد، چرا كه تصويری از قدرت طلبي آنان را در اذهان تقويت مي‌كرد نه دلسوزي را.

دوم اين كه مردم تمايل بيشتري به اصلاح طلبان نيز نداشتند، چرا كه نامزد رسمي اصلاح طلبان ، نيز تا روز انصرافش ، در تمام نظرسنجي ها جزء نفرات پراقبال نبود و مهمتر، حمایت صریح آقای خاتمی نیز رای شگفت انگیزی در پی نداشت.

علت سوم انتخاب آقاي دكتر روحاني به خود ايشان مربوط است. ايشان عضو روحانيت مبارز و از مسئولان با سابقه نظام بود. هيچ پيشينه اصلاح طلبانه به معناي جناحي نداشت و كسي هم نسبت اصولگرايي به وي نداده بود. با دولت آقاي احمدي نژاد هيچ نسبتي نداشت بلكه معزول آن دولت بود. ادعاي اعتدال داشت، و انتقاداتش نسبت به وضع موجود صريح بود و صادقانه تلقي شد. انتقادات به ويژه در زمينه سياست خارجي اين اميد را برانگيخت كه ايشان راه نويي براي حل تحريم ها خواهد گشود.

تبديل آقای روحاني به نماد تغيير و مشي معتدلي كه نويد داده شده بود اميد به تدبير را براي تغيير وضع موجود و پرهيز از افراط و تفريط دو جناح بر انگيخت . به ويژه كه انصراف آقاي دكتر عارف به نفع ايشان و حمایت دو شخصیت غیر اصولگرا یا اصلاح طلب از ایشان، حاكي از عقلانيت طیف مقابل و نشان ديگري بود بر اينكه روحاني غير اصلاح طلب، جزء اصولگرايان هم نيست، اين امر شعار اعتدال را باوركردني تر نمود.

دلايل ديگري هم مي‌توان براي نتيجه تقريبا غير منتظره انتخابات برشمرد. در هر حال آقاي دكتر روحاني با راي كمي بيش از نصاب به رياست جمهوري برگزيده شد و مردم و رهبري و تمام رقيبان تبريك گفتند و شادي و اميد در كشور جلوه گر شد. به هر مقدار که این تحلیل از انتخابات را واقعبینانه بدانیم، مجلس اصولگرا در برخورد با کابینه، نزد افکار عمومی محدودیت هایی پیدا می کند؛ زیرا می پرسند چرا در برخورد با احمدی نژاد آن قدر سهل گیر بودید؟

در اين زمان دو واقيعت، يكي تلخ و ديگري شيرين پيش روي ماست. تلخش وضعيت بسيار سخت و پيچيده معشيت مردم و اقتصاد كشور است. اين وضعيت نامطلوب حاصل سياست هاي نامتناسب و بعضا متعارض و سوء مديريت سياسي- اقتصادي سال هاي اخير بوده است كه تحريم هاي ظالمانه آن را تشدید کرده است. اين دولت در احاطه مشکلات و دشواری هاست: كسري بودجه عظيم، ناكافي بودن ارز در دسترس براي واردات، دشواري هاي پيچيده خريد و واردات، حتی دارو و برخی کالاهای حیاتی دیگر، مبهم بودن نحوه اجراي هدفمندي يارانه ها، تورم كمر شكن همراه با بيكاري شديد جوانان به ويژه تحصيلكردگان، تعطيلي واحدهاي توليدي، درهم ريختگي هنجارها و ساختارهاي سياسي- اداري و مشكلات بسيار ديگر.

در چنين موقعيتي اگر همه دست به دست هم بدهيم و براي نجات مردم و كشور پشت هم باشیم، امید غلبه بر مشکلات و دفع دشمنی استکبار کینه ورز وجود دارد. بايد چنانكه مقام معظم رهبری فرمودند اتحاد و يكپارچگي را ضرورتي حتمي شمرد. چرا كه دشمن تمام قد در برابر خواست ملت ايستاده است. از آن طرف اميد به آینده سرمايه اجتماعي گرانبهایي است و بايد قدرش دانسته شود؛ چرا که براي حل مشكلات به آن نیاز داریم. اگر رفتاري از مجلس يا دولت سر بزند كه تقابل تلقي گردد، اين سرمايه اجتماعي خداي ناخواسته از دست مي‌رود و دشمن نيز در اعمال فشار جري تر مي‌گردد.

البته نيازي به گفتن اين نكته نیست كه نه موافقت امثال بنده بي شرط و شروط است و نه مخالفت دوستان ديگر مطلق و دربست است. نه اين مماشات است و نه آن تقابل. مهمترين دليل موافقت كلي بنده با تشكيل اين كابينه همين سختي وضعيت كشور و فشار شديد و يكپارچه دشمن بر مردم و اسلام است.

اما پيروزي در برابر غرب سلطه جو و بيدادگر و غلبه بر مشكلات كه به حول و قوه الهي مقدور است، شرايطي هم دارد كه كابينه پيشنهادي تا حد قابل قبولی واجد آنهاست البته در برخي موارد نيز مراقبت و ايستادگي شخص رئیس جمهور محترم برای تامین آن شرایط ضروري است. آنچه پس از این گفته می شود بعد از ملاقات با تقریبا نیمی از وزرای پیشنهادی در دفتر یا منزل اینجانب شکل گرفته است. در این ملاقات ها سئوالات صریح مطرح شد و در باره نقاط اشتراک یا افتراق گفتگو شد و نکاتی نیز تقدیم آنان گردید. اما شرایط مقاومت در برابر بیگانگان و غلبه بر مشکلات:

اولين شرط اين است كه وزراي پيشنهادي به ساختار و مباني و اهداف قانون اساسي كه رئيس دولت به آن سوگند خورده است وفادار باشند. اين قاعده عقلي و همه جايي است و ربطي به اسلام و ايران ندارد. جمهوریت و اسلامیت جانمایه قانون اساسی است و فتنه گری سال ۸۸ اولا مصداق کاملی از عدم التزام به قانون اساسی و ثانیا تقابل با جمهوریت نظام و ثالثا اقدامی ضدامنیت ملی بود. بنابراین كساني كه در عرصه قدرت نه به قانون تمكين كردند و نه دستور ولي فقيه را حرمت نهادند و به قشون كشي خياباني براي پيشبرد اهدافشان دست زدند، یا کسانی که هنوز خود را در صف آنها بدانند براي عضويت در اين كابينه صالح نيستند. . بحمدالله قاطبه پيشنهاد شدگان وفادار به قانون اساسي‌اند، ولي چند مورد استثنا وجود دارد كه اساساً قابل بررسي نيستند.

هر كس آزاد است در باره ناامني ها و خیانت های پس از انتخابات که میدان را حتی برای منافقین روسیاه مهیا کرد، تحليل خودش را داشته باشد، آن را فتنه گري بداند يا حق طلبي، ولي وقتي بخواهد به عنوان يك سياستمدار در قدرت نقش ايفا كند، بايد وفاداريش به ساختار قانوني نظام احراز گردد. البته از اين بپرهيزيم كه به هر كسی این انگ را بچسبانیم.

شرط دوم اعتقاد يا لااقل ايستادگي بر سياست هاي كلي اداره كشور است. سالها مخالفت منطقي ما با دولت هاي سازندگي و اصلاحات بر اين مبتني بود كه مثلاً در عرصه اقتصاد پيگيري دستورات و سياست هاي ابلاغي صندوق بين المللي پول به زيان توده هاي مردم و استقلال كشور است، ولي متاسفانه اعتنايي نمي شد. هر چند جمعي از وزراي پيشنهادي از همان كابينه ها هستند، ولي فرض من این است که امروز که سياستهاي كلي طبق قانون اساسي تعيين وابلاغ شده است، رئيس جمهور محترم و اعضاي كابينه به آنها معتقد يا لااقل پايبند هستند. رهبري جانمايه اين سياستها را كه ما بر صحت آن استدلال مدون و علمي ارايه كرده ايم و از آن دفاع مي كنيم چنين بيان فرمودهاند: «هر روش، توصيه و نسخه ي اقتصادي كه دو هدف افزايش ثروت ملي و عدالت اجتماعي را تامين كند، مورد قبول است و هر طرح و بحث ديگري كه به اين دو هدف بي توجه باشد، به درد كشور و مردم نمي خورد».

امروز دیگر در محیط های علمی نظام سرمایه داری نیز، علمای واقع بین و انساندوست تر رشد حامی فقیران و رشد فراگیر را نظریه پردازی می کنند. نه نسخه های رایج رشدمحور را. بحمدالله اميدواری زيادي وجود دارد که كابينه به سياستهای کلی رهبری پايبند خواهد بود. در عین حال جناب آقاي دكتر روحاني به اقتضاي سابقه اسلامي و انقلابي و سوگندي كه خورده براي اجراي سياستهاي كلي نظام محتاج مراقبت از كابينه هستند. اينجا يكي از نقاط حساسي است كه مي تواند منشاء نزاع شده و بسياري از مدافعان امروز را به مخالفت برانگيزد. و آن هنگام این مردم اند که زیان می بینند. همينطور است وفاداري به سياستهاي كلي در ساير عرصه ها مانند سياست خارجي يا اداري.

شرط سوم كارآمدي است كه نتيجه علم و تجربه ذيربط است. دقت در سابقه تحصيلي، تخصصي و تجربي معرفي شدگان نشان مي دهد كه عمدتاً از تحصيلات مرتبط برخوردارند و اكثريت آنان از تجربه طولاني نيز بهره مندند.

شرط چهارم ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمنان خارجی بویژه در موضوع پرونده هسته‌ای است اینجانب یکی از ملاکهای اساسی‌ام در موافقت کلی با دولت یازدهم، فرض استواری رئیس‌جمهور و دولت محترم بر دفاع کامل و قاطع از حقوق هسته‌ای ملت ایران است. آقای دکتر ظریف وزیر پیشنهادی امورخارجه نیز در ملاقات با اینجانب تصریح کردند که ذره‌ای از حقوق و منافع ملت ایران در عرصه جهانی کوتاه نخواهد آمد در عین حال تاکید می کردند که می‌توان با اتخاذ تدابیر معقول و منطقی، حداکثر منافع را به دست آورد و با کاستن از هزینه‌های غیر ضروری، مجری سیاستهای خارجی نظام و رهبری معظم انقلاب بود.

در پايان اشاره به چند نكته را ضروري مي دانم:
۱- چرا به حداقل ها رضايت مي‌دهيم؟ چون سختي روزگار و موقعيتی که کار در آن به این دولت تحويل داده می شود، چنان است كه اصل كارآمدي وزن بیشتری نسبت به صلاحيت هاي فردي پیدا می کند. بحث آرمانگرایي واقع بينانه هميشه حق بوده است. ولي اينكه رهبر معظم انقلاب آن را در اين اوضاع طرح مي كنند، چراغ هدايتي است براي همه مردم، به ويژه برادران و خواهراني كه بر ارزش ها پافشاري بيشتری دارند. من هميشه مروج اين فكر بوده ام و امروز آشكارتر بر آن پايبندي نشان مي دهم.

۲- اينجانب به اقتضاي رشته تحصيلي و سابقه طولاني سياسي و مطالعات علمي‌ام که بحمدالله تلاش دارم آن را مرتباً به روز نگه دارم، تاكيد مي‌كنم بيرون آمدن از شرايط ركود تورمي موجود در بهترين شرايط يعني نبودن تحريم، حاكميت عقل و تدبير و يكپارچگي سياسي (ولو مقطعي و موردي) حداقل دو سه سال وقت مي‌برد. پس بايد به اقتضاي موقعیت همان طور كه رهبري فرمودند «مهلت داد تا كار بكنند». این اولین آزمون رابطه دولت جدید و مجلس است. طرفین باید خود را جای هم بگذارند. هم جامعه ایران نیاز دارد رفتار بالغانه ای در این ارتباط ببیند و هم نشان دادن این بلوغ امید دشمنان را در فشار آوردن کم می کند. اما از آن جهت که دولت در خط مقدم مقابله با مشکلات فراوان قرار دارد، می باید مجلس این را حس کند و همان فرصتی را که رهبری فرموده اند بدهد. چنانكه مشاهده فرموديد اولين و مهمترين دليل بنده در موافقت كلي همین جنبه مقابله با کوه مشکلات است. چنان كه در ابتدای دولت نهم نيز بیش از این همکاری كردم ولي وقتي معلوم شد راه را اشتباه مي‌روند و به هيچ استدلالي هم اعتنا نمي کنند و دولت وقت خودش را اساساً محتاج هيچ خيرخواهي نمي داند و قانون را قبول ندارد چاره اي جز مخالفت براي مهار و كنترل باقي نماند.

۳- پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمودند: اُنصر اَخاك ظالماً اَو مظلوماً: یاور برادرت باش؛ چه ظالم باشد چه مظلوم! پرسیدند یا رسول الله مظلوم باشد راه یاوری را می دانیم اگر ظالم بود چگونه یاریش کنیم؟ فرمود او را از ستم باز دارید. ما به پیروی از این دستور نجات بخش برای فرد و جامعه، از دولت آقای دکتر روحانی تا جایی حمایت می کنیم که در مسیر عدالت، آزادی و استقلال و سایر ارزش ها به شکل قانونی گام می زنند و اگر در این مسیر ضعف و فتوری دیدیم برای رفعش کمک می کنیم و اگر خدای ناخواسته جور و ستمی بر مردم یا اسلام و ایران مشاهده کردیم برای دفعش همت می ورزیم و همه این ها را نصرت برادران دینی خویش مشماریم.

۳. آقای دکتر روحانی تقریبا با نظر و رای نیمی از شرکت کنندگان در انتخابات توفیق خدمت یافته اند. اما برای نجات و اعتلای کشور، نیازمند حمایت و یاری همه مردم اند. به این دلیل و نیز به خاطر آن که به درستی خود را رئیس جمهور همه مردم ایران خوانده اند، باید به خواسته ها و حساسیت های درست نیم دیگر شرکت کنندگان که به ایشان رای نداده اند به ویژه نیروهای متدین و انقلابی توجه کامل نشان داده شود. حتی شایسته آن است آن چنان عملکردی داشته باشند که ناامیدان از تغییر وضع موجود را به خیل امیدواران نظام اسلامی بیافزایند. مقصود آن نیست که همه خواسته ها قابل اجابت است ولی لااقل قابل اعتنا هست و مردم خوب وصبور ما عذرپذیران کریمی هستند.

۴. نکته آخر اینکه ما نمایندگان مردم واقع بینی را از همین جا آغاز کنیم. این کابینه را آقای دکتر حسن روحانی معرفی کرده است نه مثلا دکتر علی لاریجانی یا دکتر حداد عادل؛ پس اقتضای شاکله و شخصیت معرفی کننده، تعهداتش، امکاناتش و محیطی را که در آن به سر می بریم در نظر بگیریم بعد قضاوت کنیم. قضاوت بنده و بسیاری از دوستان نماینده که با یک دیگرمشورت جمعی داشته ایم، مثبت و حمایت است. مخالفت و رای ندادن به معدود کسانی که صالح یا اهل نمی دانیم اثری در این حمایت و دفاع ندارد.
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۱۹:۲۰
از آقای توکلی انتظار نداشتیم که به نام موافق ثبت نام کند و وقت یکی از موافقین را به خودش اختصاص بدهد اما در کلیدی ترین موضوع مورد اختلاف موافقین و مخالفین، از مخالفین هم تند تر مخالفت کند.

این کار در واقع ضایع کردن حق الناس بود که با استغفار هم جبران نمی شود مگر آنکه حق ضایع شده تک تک موافقین دولت را استیفا کنند.


تقوای سیاسی پیش شرط تقوای اقتصادی است. متاسفانه امروز آقای توکلی در رعایت این تقوا دچار لغزش شدند. (1566104) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۲۱:۲۰:۰۴
در شرایط حاضر موضع گیری منطقی ومفیدی است همه ی ما منتظر کار وخدمت از طرف دولتیم بیان جناب توکلی بسیار متین می باشد نباید در شرایط حاضر حمایت بی قید وشرط کرد یادمان باشد درسخترین شرایط این آقای وتوکلی ودوستان معدودی بودند که حرف مردم رامی گفتند از ایشان تقاضا داریم با تمام ارادت قلبی که از جناب روحانی دروجود همه ی ماست اما مواظب امور باشند (1566877) (alef-10)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۲۱:۴۶:۰۴
دوست خوب سلام
شما انسان ها زمانی قبول دارید که موافق نظر شما صحبت نمایید پس آزادی بیان واندیشه ورسالت یک نماینده چه می شود.! (1566931) (alef-10)
 
ناصر
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۰:۱۴:۰۹
جناب ابوالحسن
ما انسان ها را زمانی قبول داریم که اگر مخالف اند مخالف صحبت کنند و در جایگاه موافق، در موضع مخالف نباشند
ما می پذیریم کسانی منتقد، مخالف یا معترض باشند و بنا به اصل برابری انسانها که اصل ثابت ادیان ابراهیمی است بر نظر خویش بمانند. آنچه مخالفش هستیم نام دیگری دارد که در حوزه اخلاق قرار می گیرد (1567154) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۰:۲۵:۵۷
جناب آقای توکلی به عنوان موافق ثبت نام کرد و وقت موافقین را گرفت اما به عنوان موافق صحبت نکرد. واضح است که اکثریت کابینه رای می آورند و دفاع مربوط به چند چهره اصلاح طلب است که اصول گرایان از رو بر آنها شمشیر بسته اند. دکتر توکلی هم به جای دفاع به این افراد تاخت . اگر مخالفت غیر از این است پس چیست؟ (1567173) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۳:۰۲:۴۶
دوست عزیز
بنده با سخنان ایشان کاری ندارم. عرضم این است که مضمون سخنان ایشان مخالفت با کلیدیترین وزرای کابینه بودذ و بنا بر این اخلاق حکم می کرد که ایشان از سهمیه 5 نماینده مخالف استفاده می کردند. در حالی که ایشان یکی از 5 سهمیه نماندگان موافق را به خود اختصاص دادند و در آن نزدیکترین وزرا به آقای روحانی و مهمترین آنها در ترکیب کابینه را مورد حمله قرار دادند.

نمایندگان دیگری مخالف بودند و به عنوان مخالف سخنان بسیار تندتری بر علیه دولت گفتند که بنده هیچ اعتراضی به آنها ندارم.

بهتر است قبل از برچسب زنی ، ابتدا ببینیم که موضع اختلاف کجاست. (1567894) (alef-13)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۲۲:۰۶:۰۳
سه دوست محترم کامنت گذار بالا با سلام
از اینکه آقای توکلی با آقای روحانی به عنوان دوست و همکار قدیمی مجلسی بینشان اخوتی است شک نکنید
اما روش دفاع و مبارزه آقای دکتر توکلی از دولت روحانی روش منحصر به فردی خودش است لذا خط دادن به فردی چون ایشان که دارای سابقه مبارزاتی بیش ار 40 سال است به صلاح نمی باشد. (1568935) (alef-13)
 
جلال
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۸:۱۰:۱۷
تو اصلا خوندی متن رو ... اگه نخوندی اقلا خط آخر رو بخون (1567399) (alef-13)
 
ایمانی
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۸:۱۴:۴۸
درود یر دکتر توکلی که بدون ملاحظات جناحی و فراجناحی همواره اظهارنظرهای معقولی در موضوعات مهم روز دارد . امید است با همت وکلای با درایت ملت جلسه رای اعتماد از وضع تاسف بار دیروز که بیشتر شبیه استیضاح و محاکمه بود خارج شود . (1567404) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۵:۰۳:۳۴
بنده از قبلم میگفتم تقوا تقوا تقوا..ایشون متاسفانه....جالبه تا به این دوره رسید تقابل مجلس ودولت را مضر دونستند...کاش کمی تقوا داشتیم. (1568211) (alef-13)
 
2121
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۷:۵۷:۵۶
مجلس شده جایگاه چند قوم که 1سری جز خودشون کسی رو قبول ندارن وبقیه از ترس ضایع نشدن ومخالفت ندیدن سکوت کردن.فقط نمایند آذربایجان شرقی انگار تقریبا درست کاره. رو اصول پیش میره. گیرم 1نفرم توایران بدبخت اینا انقدر بخیال باید باشن؟ به 1افغانی 2میلیون حقوق بدی توماه نصف برج میلادو ماره بالا (1568506) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۲۰:۴۸
آقای توکلی شما انسان واقع بینی هستید تاثیر آقای خاتمی رو نادیده نگیرید ! (1566107) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۸:۵۷:۰۸
توکلی: "تقابل دولت و مجلس، سرمایه اجتماعی را نابود می کند"

پس چرا شما 8 سال اینکار کردید!؟ (1566477) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۰:۴۰:۳۴
دوست گرامی کدام دولت را با کدام دولت مقایسه میکنید؟؟!!
در ضمن افشای حقایق ناکامدی یک دولت خدمت است و تقابل نیست و غیر آن خیانت!
در ضمن آقای توکلی ثابت کرده اند به نسبت انسان واقع بینی هستند
الف جان نظرات این جانب را لطفا بگذار! (1567191) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۷:۵۹:۲۸
اون تقابل دولت با مجلس بود، نه مجلس با دولت. (1567387) (alef-13)
 
جلال
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۸:۱۰:۴۷
از این دولت تا اون دولت .... (1567401) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۹:۰۵:۳۰
آقای توکلی تنها و تنها در برخی چیزها واقع بین است هنوز در بسیاری از امور ، یا واقعیت را نمی تواند ببیند تا شجاعت اعتراف به آن را ندارد (1566500) (alef-13)
 
ارمیا
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۲۱:۲۹
مثل همیشه دکتر توکلی به طور عملی اعتدال رو نشون داد و حرف حق رو زد...
وجود امثال توکلی در مجلس تلخی حضور امثال رسایی ها رو از بین میبره...
امروز یک بار دیگه تکفیری ها نشون دادن چقدر برای حضرت آقا و مواضعشون احترام قائلن... (1566108) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۴۷:۰۷
کدام اعتدال , دکتر توکلی از وقت موافقین استفاده کرد و به جای موافقت مخالفت کرد. (1566275) (alef-13)
 
ابراهیم
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۲۹:۰۲
به این می گویند مخالف منصف. خدا زیاد کند تعداد این گونه مخالفان یا منتقدان با نصاف را در هر دوجناح. (1566130) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۳۳:۰۶
جناب آقای دکتر توکلی، با همه احترامی که برای شما قائلم، اما باید بگویم که آقای سید محمد خاتمی در قلب ایرانیان جای داشته و از پایگاه مردمی بسیار بالایی برخوردارند. به هیچ عنوان نمی توانید عزت و بزرگی ایشان را نادیده بگیرید و اتفاقا آقای دکتر عارف، به واسطه حمایت ایشان رای بالایی داشتند. بیاییم واقعیت را همان گونه که هست ببینیم.
کمی انصاف داشته باشید و منتشر کنید. (1566136) (alef-1)
 
سادات
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۴۳:۱۲
من نمیدونم اقای توکلی تا کی میخواد حضور پررنگ سید محمد خاتمی رو در دل ملت نادیده بگیره!! اونجایی که توکلی گفت وجود خاتمی هم چندان تاثیری برای برنده شدن عارف نداشت، یک ان یاد احمدی نژاد افتادم که همیشه حرفهای واژگون شده رو تحویل ملت میداد!! (1566266) (alef-13)
 
امير حسين سلطان/تهران
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۸:۴۶:۱۱
جناب آقاي دكتر توكلي هم انسان هستند و جايزالخطا كه انشاءالله بعدها خودشان متوجه اين اشتباه آشكارشان خواهند شد. (1566459) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۹:۰۳:۵۴
این بدترین و غیرمنصفانه ترین بخش نطق توکلی بود:

دوم اين كه مردم تمايل بيشتري به اصلاح طلبان نيز نداشتند، چرا كه نامزد رسمي اصلاح طلبان ، نيز تا روز انصرافش ، در تمام نظرسنجي ها جزء نفرات پراقبال نبود و مهمتر، حمایت صریح آقای خاتمی نیز رای شگفت انگیزی در پی نداشت.

آقای توکلی بر چه اساسی چنین تحلیلی می کند؟ با چنین سخنانی رای دهندگان احساس می کنند که دیگر تا انتخابات بعدی نیازی به آنان ندارند? (1566496) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۰:۵۲:۳۴
نداشتند دیگه . راست میگه دیگه. واقعیتها رو بپذیرید! (1567626) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۳۴:۰۹
خداکمک کند امروز درمجلس عصاره ی ملت (البته عصاره ی دیدگاه شورای نگهبان) حرمت شکنی ها به جایی رسیده که افراد ریش سفید در کارهای تخصصی بی مهابا توهین میشوند ودریغ ازروایتی که ریش سفیدان رامایه ی برکت قوم میدانند واینان بی مهابا هر پیر رامساوی نادان قلمداد میکنند انالله واناالیه راجعون (1566137) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۴۳:۴۰
لام تشکر از نطق عالمانه دکتر توکلی و گلایه از سخنان نیش آلود برخی افراد که خود را اصولگرا یا ولایی می دانند مگر میشود کاسه داغتر از آش شد . رهبری تـأیید کردند تنفیذ کردند چرا برخی حرف خودرا برهبری نسبت می دهند؟ کاش ده نفر همچون دکتر توکلی عالم متخصص و متعهد در این مجلس بود. صدیق (1566161) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۴۴:۲۷
تشکر از نطق جناب دکتر توکلی شجاع و عدالت طلب (1566165) (alef-10)
 
بازنشسته
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۵۲:۱۱
حقیربه همین آقایان سنگ اندازرای داده ام صرفن برای ادای تکلیف نه آنهارامی شناختم ونه می شناسم ازاین به بعدبرای ادای تکلیف رای نخواهم داد.به عکس وپوسترهم رای نخواهم دادفقط اگرتوانستم ماهیت کاندیداهاراحداقل به طورنسبی بشناسم به آنهارای خواهم داد.بس است دیگربرای رفع تکلیف رای دادن نتیجه این شده است که اکثریت شان برای گروه خودشان وبرای درامدبیشتربه جناح بازی مشغولندوهیچ به فکرمردمی نیستندکه دارندزیربارگرانی له می شوند.ازخداحذرکنندوبدانندآه مظلومان دامنگیراست .والله فرزندفوق لیسانس حقیرهرجامی رودبعدازمدتی که حقوقش رانمی دهندبرمی گرددوخانه نشینی پیشه می کنداین جوانان دارندتلف می شوندخدای بس نیست؟ (1566170) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۵۴:۰۶
سخنان ايشان را مقايسه كنيد با آن جنابان هتاك
خداوند ياريت دهد جناب توكلي (1566175) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۵:۵۷:۲۷
ادعای حق بودن اصولگرایان بی اصول گوش فلک رو کر کرده. مگه شما کجای مسیر شناخت و حقیقت قرار گرفته اید همچین ادعایی دارید! (1566180) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۱۹:۵۵
جناب توکلی سوال اینکه چرا به اقای احمدی نژاد اجازه کار ندادید؟؟ نقد جای خود ولی ما دفاع به موقع از شما ندیدیم. همیشه یکطرفه می رفتید. هرچند اصل حرفتان درست باشد (1566225) (alef-1)
 
اُ.رامز
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۲۲:۱۵
احسنت بر دکتر توکلی (1566230) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۲۴:۰۲
اقای توکلی من اصولگرا نیستم ومخالف شما بودم ولی واقعا ازتون تشکر میکنم. خداوند به شما عزت در دنیا واخرت عنایت فرماید این اظهار نظرت به دلم چسبید (1566231) (alef-10)
 
جليل
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۴۳:۲۳
آقاي دكتر توكلي به عنوان يك نماينده منصف و قابل احترام مي دانند آقاي خاتمي هيچ گاه بطور صريح از آقاي دكتر عارف به عنوان كانديداي رياست جمهوري حمايت نكرده اند. ضمن اينكه قسمت قابل توجهي از راي آقاي روحاني به خاطر آقاي هاشمي و آقاي خاتمي بوده است. (1566268) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۴۵:۱۹
درود برنماینده واقعی ملت جناب توکلی انشا،الله دوربعد بایستی افراد وقیح وبی سوادومتحجر

جایی درمجلس نداشته باشند . (1566270) (alef-13)
 
منصف
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۶:۴۵:۲۷
نمونه تقریبا ایده آل از یک نماینده کارا و اثربخش در مجلس! (1566273) (alef-13)
 
گذرا
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۷:۲۱:۴۸
آقای توکلی از کدام نظر سنجی معتبر سخن می گوید؟ نظر سنجی ها که نشان می داد آقای قالیباف در صدر است. ایشان هنوز به آن نظر سنجی هایی استناد می کنند که نادرست از آب در آمد؟ چرا نمی خواهید قبول کنید که رای ملت چیز دیگری بود و همچنان در پی توجیه هستید؟

خیلی جالب است که آقای توکلی بر کارآمدی کابینه انتخابی صحه می گذارد ولی کارآمد بودن را جزو حداقل ها می داند و در ادامه بیان می دارد که این به خاطر شرایط سخت است و واقعا بسیار ناپسند است که وقتی عده ای با رنج و مشقت کشور را از اوضاع کنونی نجات دادند بگوییم خوب حالا که خرمان از پل گذشت پس از حالا به بعد یک جور دیگر حساب کنیم.

واقعا دولت روحانی جزو ظالمین است؟ این دفاعیه آقای توکلی معرکه و از همه مخالفت ها بدتر و در رنگ و لعاب دیگری بود (1566331) (alef-13)
 
صدر
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۹:۰۶:۵۷
راى ملت همان بود كه ديديم و شنيديم و اما اقاى دكتر توكلى شجاع و واقع گراى اصولگرا شما چه بپذيريد و چ نخواهيد بپذيريد واقع گراييتان و بنظرم خرد و انصافى كه در شما وجود دارد اين را ميگويد كه اين كشور نيازمند اصولگراى اصلاح طلب است اما معتدل و معتقد .
اصولگرايى كه بدنبال اصلاح اشتباهات است ايا اشكالى ميتواند داشته باشد .
ضمنا كى قرار است ماجراى فتنه و انحراف به پايان برسد !!! ؟؟؟ يعنى تا قيام قيامت اين مجلس
ما ميخواهد صحبت از فتنه كند. !!
ايا اين مملكت مشكل گرانى ندارد ؟
ايا اين مملكت مشكل پزشكى و دارويى ندارد !! ايا خبر داريد اگر يك فرد از اعضاى خانواده اى مبتلا به سرطان شود خانواده اش فقير خواهند شد !! انهم در تنها كشور شيعه جهان\
ايا اين مملكت مشكل مفاسد اجتماعى ندارد شما كه نماينده ملت هستيد تا بحال مقايسه اى راجع به دزدى ها - قتل ها - اعتيادها - زورگيرى ها - كلاه بردارى ها - اختلاسات - ميزان پرونده هاى قضايى وووو كرده ايد !!؟؟ راستى نمايندگان ملت اطلاع دارند و يا در خواب هستند و فرياد زن جناح هاى خودشانند .
ايا اين مملكت مشكل رشوه خوارى و سوء استفاده هاى مالى و رانت خوارى و امثالهم ندارد !!؟؟
ايا اين كشور جمهورى اسلامى در طى ٨ سال گذشته بالاترين درامد نفتى تاريخ موجوديت ايران را نداشته است !!؟؟؟ پس چه شد ثروت و بيت المال ملت !!؟؟ راستى چه شد !!؟؟ چرا اين نمايندگان نميپرسند چه شد !!؟؟ و چراىخيلى ساده و همه فهم نميگويند ٨٠٠ ميليارد دلار درامد
در ٨ سال مثلا ١٢ مليارد گندم ١٠ مليارد ساير مواد غذايى و مثلا ٢٠ ميليارد اهن الات و مثلا ٣٠ ميليارد مواد اوليه كارخانجان و بنزين و ووو چرا بيلانى به ملت داده نميشود شما هم نماينده گان ملت هستيد اا خبر داريد چه شده است !!؟؟
اقاى توكلى شما يك اقتصاد دان هستيد و بهتر از هر كس ديگرى ميفهميد ترجمه امروزى لا معاش له ، لا معاد له يعنى چه ........لامعاش له امروز امنيت ملى كشور را به خطر مى اندازد
رشوه و فساد اقتصادى و مفاسد اجتماعى امنيت كشور را تهديد ميكند به نمايندگان بفهمانيد مشكل امروز كشور امريكا و غرب در درجه چندم است مشكل كشور اقتصاد و فساد اقتصادى و فساد اجتماعى ناشى از ان است .................. بفكر مردم باشيد . (1566503) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۸:۴۶:۱۵
مخالف حرف‌های توکلی هستم:
او برای موافقت وقت گرفت و در مخالفت مبنایی و موذیانه صحبت کرد. (1566460) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۱۹:۲۱:۲۰
خداوندا اخر وعاقبت همه مارا ختم به خيركن .ازاينكه به شما راي داده ام واقعا متاسفم وموضع گيريهايتان اصلا با اخلاق اسلامي همسونيست .مخالفين خود را به هر قيمتي كه شده مورد هجمه وتوهين قرار مي دهيد علاوه براينكه اكثر نظرات مخالفين خود را سانسور مي كنيد .اللهم اشف كل مريض (1566549) (alef-13)
 
الف ر
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۲۱:۲۲:۵۹
متشکریم اقای توکلی (1566885) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۵-۲۱ ۲۳:۵۰:۳۶
واقعا امروز همه مردم ادبيات افراد مخالف كابينه را ديدند و مشاهده كردند و البته ادبيات موافقان كابينه را همچنين.
فقط و فقط اگر بحث "اخلاق ديني" و "سيره انبيا و اوصياي الهي" را در نظر بگيريم "انصاف و عدالت در گفتار و رفتار" را در نظر بگيريم در مقام مقايسه به خيلي چيزها پي برده خواهد شد. (1567118) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۳:۰۰:۲۶
ممنونم جناب توکلی ، شما نشان دادید که حفظ نظام و انقلاب از هر چیزی برایتان مهمتر است ، البته باید عرض کنم چنین انتظاری هم واقعا از شما داشتم که اینگونه رفتار کنید و بدانید بیش از پیش من و خیلی از مردم به شما ارادت پیدا کردیم موفق باشید (1567313) (alef-10)
 
ج.ر
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۷:۲۸:۰۱
دست مریزاد به شما! عالی بود. نطق شما را تماما پسندیدم به خصوص زمانی که به دلایل شکست اصول گرایان اشاره کردید. (1567375) (alef-13)
 
م
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۷:۳۰:۳۱
اقای توکلی با تمام احترامی که برای شما قائلم همه ما به عشق سید بزرگ خاتمی عزیز به روحانی رای دادیم (1567376) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۷:۵۵:۵۵
بنظر من به گفته نمایندگان مجلس توکلی به موافقان ظلم کرد چون وقت آنها را گرفت و در مخالفت صحبت کرد چون معنی حرفاش این بود که کابینه خوب نیست و از سر ناچاری به آن رای میدم (1567386) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۹:۱۵:۴۳
امیداست تمامی نمایندگان به دولت امید آقای روحانی رای موافق وبه اودراین راه کمک کنند وگرنه بدانندکه مردم دیگر درآینده به هیچ کس اعتماد نخواهد کردوملتی که دچار یاس وناامیدی شود ملتی مرده خواهد بود. (1567468) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۲:۰۹:۵۹
مخالف تقابل دولت و مجلس هستید؟ !! تازه به این فکر افتادید؟!! 8 سال گذشته تا تونستید دولت رو تخریب کردید الان از چه چیزی دم میزنید؟!! واقعا که.. (1567775) (alef-13)
 
سعید رضایی
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۲:۵۶:۱۸
بنده از آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی ایران انتظار دارم تذکر جدی تری به نمایندگانی بدهند که در زمان بحث درباره کابینه در حال پرسه زنی در صحن مجلس هستند. بدون شک اکثریت مردمی که به این نمایندگان محترم رای داده اند در حال تماشای جلسه علنی مجلس هستند. این روزهای حساس، مجلس در حال تصمیم گیری درباره سرنوشت آینده این کشور است. چرا کسی که با رای من و امثال من به مجلس راه یافته به بنده بی احترامی می کند؟ حق من است که نماینده ام سراپا گوش باشد و به دقت به مذاکرات توجه کافی بکند تا رای او دقیق و منطقی باشد. بنده نمی گویم موافقت کند یا مخالفت. عرضم اینست که به رای من احترام بگذارد و به جای پرسه زنی در صحن مجلس مثل سایر نمایندگان محترم نظم جلسات علنی را رعایت کند تا هم خودش از بحث ها استفاده کند هم جهانیان را به نقد مجلس و انعکاس بی توجهی نمایندگان به مباحث تشویق نکند. زمان صحبتهای دو یا چندنفری خارج از جلسه علنی است! (1567876) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۳:۵۶:۳۲
من نفهمیدم ایشان موافق بود یا مخالف!
حتی نمایندگان هم تذکر دادند که صحبت‌های ایشان در راستای موافقت نبود و بیشتر مخالف اختلاف و رفتار اصول‌گرایان در هشت سال اخیر بودند. (1568052) (alef-13)
 
فرهنگی
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۱۵:۲۸:۲۹
سلام
نمی دانم شما نوه دارید؟ من یک فرهنگی درسالهای آخر خدمتم هستم وافتخارمی کنم به پذیرش مسوولیت وزارت آموزش وپرورش ازسوی آقای نجفی که بهترین سالهای خدمتم راازجهت مدیریت وزارتخانه درزمان ایشان تجربه کرده ام.اما درصورت تحقق این امر خدای مهربان را شاکر خواهم بود به جهت فرزندی که در پایه ابتدایی دارم
به همان میزان شما وهرنماینده دیگری را که بخواهد فرزند من وفرزندان سرزمینم را که آرزوی اعتلای آنان را به عنوان یک ایرانی مسلمان دارم ،ازوجود مدیربرنامه ریز وآگاه ازفلسفه تعلیم وتربیتی چون ایشان محروم نماید به خدای بزرگ واگذار می نما یم.
خدا آن ملتی راسروری داد
که تقدیرش به دست خویش بنوشت (1568254) (alef-13)
 
محمد مکون
۱۳۹۲-۰۵-۲۳ ۱۴:۵۰:۵۹
سرور گرامی
جناب آقای توکلی عزیز
با احترام به استحضار می رساند:
بهره‌وري از مفاهيمي است كه در سرزمين ما سرنوشت غريبي داشته است اين مفهوم همانند بسياري از مفاهيم دیگر نیست كه فکر کنیم محصول تمدن و فرهنگ جامعة ديگري است ، و بر پايه يك اقتباس روشنفكرانه به جامعه ما وارد شده است و محصول طبيعي تعاملات اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جامعه ما نبوده است ،شاید به همین دلیل صرفاً درحد قالب و پوسته باقي مانده و هيچگاه به درون لايه‌هاي عميقتر جامعه رسوخ نيافته است. پيوند جامعة ما با اين مفهوم يك پيوند ارگانيك نيست و مستقل از پيوندهاي گسترده آن با ديگر شئون اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي مورد اهتمام قرار گرفته است و بهمين دليل نيز ما نمي‌توانيم آن را يك مفهوم آشكار و روشن بدانيم و عليرغم پذيرش همگاني كه نسبت به بهره‌وري وجود دارد مجال درك و فهم جامع آن حاصل نشده و به عنوان يك پديده كار كردي در مجموعه مناسبات جمعي ما راه نيافته است.
اما می دانیم از ابتداي خلقت انسان تا كنون، بشر همواره در صدد اين بوده است كه با توجه به محدوديت‌هاي خاص زمان و مكان خود، از منابع در دسترس، حداكثر استفاده را بنمايد. از هزاران سال پيش كه نخستين تمدن‌ها در بين‌النهرين شكل گرفت تا قرن هيجدهم ميلادي كه رياضيات به كمك بشر شتافت و امروزه كه ربات‌هاي هوشمند به جاي انسان در كارهاي سخت و خشن به كار گرفته مي شوند تا بشر بتواند از توان فكري خود بيشترين بهره را ببرد، همواره تلاش بر اين بوده است كه حداكثر بهره وري منابع چه سخت افزاري و چه نرم‌افزاري حاصل شود حتی می‌توان گفت رسالت پیامبران و سخن امامان و معصومین و بزرگان دین و مذهب امر به معروف و نهی از منکر در راستای بهره وری بوده است. بنابراين بهره‌وري عمري به قدمت طول تاريخ بشر دارد. در نتیجه بهره‌وري ديدگاهي فكري مي‌باشد كه همواره سعي در بهبود موجوديت هاي حال حاضر را دارد. هدف از بهبود بهره‌وري عبارت است از به حداكثر رسانيدن استفاده از منابع، نيروي انساني، تجهیزات و غيره به طريقه علمي و همراه با كاهش هزينه‌هاي توليد، گسترش بازارها، افزايش اشتغال، افزايش دستمزدهاي واقعي و بهبود معيارهاي زندگي به نحوي كه تمامي ذينفعان در يك جامعه از آن منتفع گردند. بدون شك بهره‌وري عاملي است حياتي كه ملت‌ها از طريق آن مي‌توانند به توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و بهبود استاندارهاي زندگي دست يابند. در نتيجه بهره‌وري در سطوح كشورها از جمله كشور عزيزمان ايران يك جنبش ملي و يك حماسه همه جانبه را براي توسعه مي طلبد.
حال با توجه به موارد ذکر شده این سوالات اساسي اینگونه به ذهن متبادر می گردد که:
• آيا محيط مديريت اجرايي كشور مستعد بهره‌وري است ؟
• آيا نظام توزيع و تخصيص منابع ما سازگار و هماهنگ با بهره‌وري است ؟
• آيا نظام تصميم‌گيري ما با تراز بهره‌وري سنجيده مي‌شود ؟
• آيا نظام نظارت، بازرسي، ارزيابي و محاسباتي، هماهنگ با الزامات بهره‌وري است ؟
• آيا نظام جبران خدمات، تابعي از بهره‌وري است ؟
• آيا نظام مديريت منابع انساني، (از جذب تا ارزيابي) متناسب با مفاهيم بهره‌وري است؟
• تا چه حد تلاشهاي ما در ايجاد مشوق‌ها و تقاضا توفيق داشته است؟
• امروز چه مشوق‌ها و تقاضاهايي موجود است؟
• چه چيزي به عاملين و مدافعين اين جنبش انگيزه مي‌دهد؟
• چه ساختارهايي هماهنگ و چه ساختارهايي ناسازگار با اين مفهوم هستند؟
• سرمايه اجتماعي ما تا چه حد از اين مفهوم حمايت و پشتيباني مي‌كند؟ عليرغم كارهاي بسياري كه تا اكنون درخصوص بهره‌وری در كشور انجام پذيرفته است اما هنوز فضاي چندان مساعدي براي بهره‌وري در كشور بوجود نيامده است. بايد اين فضا در جهت تسريع حركت بهره وري ايجاد گردد. سال هاي «وجدان کاري»، «صرفه جويي»، «همت مضاعف و کار مضاعف» و... را هم پشت سر گذاشتيم. اما بهره‌وري به شکل مطلوبي افزايش نيافته است. روندهاي جهاني به ويژه در زمينه توسعه اقتصادي، فناوري مديريت و اطلاعات و همچنين روندهاي داخلي كشور در زمينه بازار كسب و كار و تجارت، سرمايه گذاري، خدمات اجتماعي و تحولات فرهنگي و نيز تنزل شاخص هاي بهره‌وري و شكاف بهره وري در قياس با كشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته، گوياي اين مسئله مي باشد كه تاريخ پرحادثه پيشرفت بشر در موازات افزايش نرخ جمعيت، مبارزات بسياری را براي افزايش بهره وري انجام و به ثبت رسانده است. عليرغم تلاش هاي بسيار در حوزه بهره وري كشور ، هنوز فضاي چندان مساعدي در جهت تسريع حركت بهره وري و بهبود آن به وجود نيامده است. سئوال این است که چرا عليرغم وجود منابع و استعدادهاي خدادادي، مادي و معنوي، ظرفيت‌هاي بالقوه و امكانات موجود در كشور، شاخص‌هاي بهره‌وري ‌تا اين‌حد ‌نازل ‌است؟ آيا فرهنگ عمومي و يا فرهنگ توسعه ملي، آسيب ديده است؟ آيا ساختارها و فرآيندهاي مديريتي دچار مشكلات و نواقص جدي است؟ آيا نگاه نظام‌هاي برنامه‌ريزي و مديريت عاليه به امر بهره‌وري نادرست است؟ اكنون كه در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادي قرار داريم انتظار اين است که لااقل در اين سال بهره‌وري تا حدودي افزايش يابد تا اهداف حماسه اقتصادي را حداقل درکوتاه مدت، به نحوي كه فرهنگ بهره‌وري در جامعه نهادينه شود، تامين نماید. نظريه هاي اقتصادي مويد آن است كه رشد مستمر و پايدار، بدون رشد بهره‌وري در بلند مدت غير ممكن است. حركت بهره‌وري تلاش مشتركي است كه توسط دولت، مديران، كارآفرينان دولتي و خصوصي، و شاغلين براي رسيدن به «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» از طريق بهبود بهره‌وري انجام مي‌گيرد. موضوع مهم افزايش بهره‌وري در کشور، فوريت و اولويت کشور است و دور از شعار و حرف بايد در انجام آن اهتمام ورزيد. در برنامه‌هاي توسعه كشور كه در راستاي تحقق اهداف سند چشم انداز 1404 جمهوري اسلامي ايران تدوين و عملياتي مي گردند همواره ارتقاي بهره‌وري مورد توجه بوده و در سياست‌هاي كلان ناظر بر تدوين برنامه نيز، مورد تأكيد قرار گرفته است، اما بهر‏ه‏وري ملي يك كشور، فقط برآيند عوامل و عملكرد دستگاههاي اجرايي به عنوان نمايندگان قوه مجريه نيست، بلكه حاصل تعاملات نظاممند و همراستايي فعاليتهاي قواي سه‏گانه كشور است، به عبارتي ديگر رشد بهره‏وري ملي يك كشور، يك پديده هم‏افزايانه است كه تمامي اركان يك حكومت در آن بايد نقش خود را به طور موثر ايفا كنند.
بررسي سوابق حركت بهره‏وري در ايران نشان مي دهد كه فعاليتهايي كه در راستاي رشد بهره‌وري صورت گرفته است غالباً متمركز در حوزه دستگاههاي اجرايي قوه مجريه بوده و در اين قوه نيز بيشتر در بخش صنعت در مقياس فعاليت‏هاي بنگاهي تمركز يافته است. اين در حالي است كه يك حركت فراگير بهره‏وري مستلزم قانونگذاريهاي كارآمد و به روز و يك نظام قضايي توسعه يافته است. اين نكته نشان مي‏دهد كه بايد دليل اصلي عدم رشد بهره‏وري در ايران غير از عوامل سياسي، تاريخي، جغرافيايي، اجتماعي را ناشي از نوعي نگاهي قوه‏اي و بخشي نيز دانست، در حالي كه صفت ملي بودن حركت بهره‏وري، مسئولين را ملزم مـي‏كند كه به فراگيري اين موضوع در سطح كلي‏تري بيانديشند و چاره انديشيهايي آنها را به فراتر از قوه مجريه تمركز دهد. امید است این برنامه سرآغازی برای شکوفایی استعداد های بالقوه کشور ما نباشد انشاا... .

محمد مکون
کارشناس سازمان ملی بهره وری ایران (1570243) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.