نظر منتشر شده
۱۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 194825
علی قنبری در گفتگو با الف؛
نظامیان باید از اقتصاد خارج شوند
بخش اقتصادی الف، 14 مرداد 92
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۶
اقتصادی که نیروهای نظامی در آن دخالت و بنگاه داری کنند، اوضاع و احوال آن به شکل نامناسبی تداوم پیدا خواهد کرد و در نهایت موجب فروپاشی اقتصاد می‌شود. 

این را دکتر علی قنبری، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با الف می‌گوید و اعتقاد دارد: در کل، حضور و دخالت دولت و نهادهای وابسته به نظامیان در اقتصاد امر ناپسندی است. از این جهت که باعث انحراف در تخصیص منابع می‌شود و به طبع آن هرج و مرج در اقتصاد شکل می‌گیرد.

وی افزود: اقتصاد باید توسط مکانیزم‌های بازار کنترل گردد. اگر دولت در اقتصاد دخالت کند امکان نظارت و بازرسی توسط سیستم نظارتی دولت وجود دارد ولی وقتی که نیروهای وابسته به نظامیان در اقتصاد دخالت کنند آن زمان دیگر امکان نظارت وجود ندارد. بنابراین وضعیت را بدتر از شرایط دخالت دولت در اقتصاد می‌کند و این حضور باعث گسستن شیرازه اقتصاد می‌شود و شاخص‌های اقتصادی وضعیت بدتری پیدا می‌کنند.

قنبری با اشاره به اینکه بخشی از نابه سامانی‌های کنونی اقتصادی ناشی از حضور نظامیان و نهادهای حاکمیتی در اقتصاد است گفت: وضعیت کنونی اقتصادی ناشی از حضور نیروهای نظامی و نهادهای قدرتمندی است که در اقتصاد وجود دارند و این نهادها باید از اقتصاد خارج شوند. اگر بخواهیم تمام دنیا را بررسی کنیم مشاهده می‌شود که کشورهایی شرایط اقتصادی بهتری دارند و توسعه یافته هستند که دولت و نهادهای امنیتی و نظامی کمتر در آن‌ها دخالت دارند و بیشتر سیستم عرضه و تقاضا و نظام بازار تصمیم گیرنده است و بخش خصوصی در اقتصاد نقش اصلی و اساسی را ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: ما باید از تجربه دنیا استفاده بکنیم و نقش افراد و نهادهای نظامی را به حداقل برسانیم نه اینکه تحت نام خصوصی سازی، شرکت‌ها را به نهادها و شرکت‌های وابسته به نظامیان واگذار کنیم. اگر امروز وضعیت اقتصادی خوبی نداریم به این دلیل است که مکانیزم بازار خوب عمل نمی‌کند و بخش خصوصی در اقتصاد نقش اصلی را ایفا نمی‌کند.

این اقتصاددان گفت: همه کشورهای کمونیستی مانند شوروی سابق و اروپای شرقی مثال خوبی برای نشان دادن ضربه حضور نظامیان به کشورهایشان در جریان حضور در اقتصاد آن کشورهاست. تنها سیستم و تفکر مارکس و سوسیالیسم دخالت نظامیان در اقتصاد را تایید می‌کند که تفکری شکست خورده است.

وی در مورد نحوه خارج کردن نظامیان از اقتصاد گفت: دولت در حقیقت باید این تصمیم را بگیرد که پای نظامیان را از اقتصاد بیرون بکشد به این دلیل که اقتصاد یک امر تخصصی است، همان‌گونه که نیروهای نظامی و امنیتی در امور نظامی و حفاظتی تخصص دارند و اجازه نمی‌دهند که سایر متخصصین در حوزه نظامی دخالت کنند دولت هم نباید اجازه دهد که نیروهای نظامی در اقتصاد دخالت بکنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: مسئولین امر باید در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی، بنگاه‌هایی که در اختیار نظامیان هست را از دست آن‌ها خارج و به مردم واگذار کند، به نفع خود نظامیان هم نیست که در اقتصاد دخالت کنند، زیرا از آنجایی که تخصص ندارند اگر بخواهند اقتصاد سالمی را اداره کنند، نخواهند توانست و ورشکست می‌شوند. اگر هم بخواهند دلالی و اقتصاد زیر زمینی را توسعه بدهند که این هم به نفع نظام نیست و موجب اخلال در سیستم اقتصادی کشور است که هیچ کس نفعی نمی‌برد.

قنبری در پاسخ به این سؤال که، عده ای عقیده دارند ورود نظامیان به اقتصاد در دولت آقای احمدی نژاد بیشتر شد، گفت: واقعیت همین است، آقای احمدی نژاد به خاطر فقدان یک نظریه و برنامه اقتصادی، سعی کرد به همه امتیاز بدهد و فکر می‌کرد که اگر به نظامیان امتیاز بدهد و اجازه دهد نظامیان وارد اقتصاد شوند می‌تواند بهتر کارها را پیش ببرد. در صورتی که شاهد بودیم که در دولت‌های آقای احمدی نژاد ما بدترین شرایط اقتصادی را داشتیم.

وی در پایان گفت: دولت آقای روحانی باید نظامیان را از اقتصاد خارج کند و حوزه اقتصاد را به متخصصین اقتصادی بسپارد و اقتصاد را بر اساس مکانیزهای علمی اقتصاد اداره کند.
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۲۲:۱۸
دست دولت که نیست. حاکمیت باید تصمیم بگیرد. (1550881) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۰:۰۲
مگه تو وصیت نامه ی امام تاکید صریح بر عدم دخالت نظامیان در اقتصاد و سیاست نیست ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!! (1551144) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۴۵:۰۹
نظر شما محترم اما وقتی دستگاهای نظامی پروزه های راکه انجام میدن برای دولت صرفه اقتصادی داره و کار مناسب تحویل مددن هر کجا دنیا باشن همین کارا میکن (1551627) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۸:۳۴
حالا اگه بدن به بخش خضوضی اونا نمی تونن انجام بدن ؟؟؟!!!!!!!!!!!! (1552818) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۱:۲۳:۳۲
منظور انجام پروژه های اقتصادی نیست . منظور داشتن اسکله اختصاصی واردات وصادرات کالاهای مصرفی مردم و انجام فعالیت های اقتصادی انحصاری است . (1553101) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۹:۱۶:۲۶
بهتر انجام می دن. اما در شرایطی که بخش خصوصی رشد نکرده. باید بخش خصوصی تقویت بشه. نه اینکه صورت مسأله پاک بشه. (1554107) (alef-1)
 
سعيد
۱۳۹۲-۰۵-۱۹ ۱۶:۲۰:۳۹
در خيلي از كشور ها پروزه هاي عمراني رو به نظاميان واگزار ميكنند نمونه ان هم امريكا منتهي تفاوت ان با كشور ما در انجاست كه ما پروزه هايمان را به نظاميان ميساريم و انها به ديگر شركت ها به نوعي يك واسطه گري انجام ميدهند وچون ميخواهند سود بيشتري ببرن (1562494) (alef-13)
 
مهندس لاهیجانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۴:۳۸:۳۱
هم وطن عزیز ، با حمد خدای سبحان و اراده حق تعالی ، در این ملک یکتا پرستی حکومتی حاکم و دولتی زمام امور را در دست دارد.

وفق قوانین موجود وبنا بر ادله عقلی ، نظامیان و نیروهای امنیتی به علت شان رفیع ناشی از پرداختن به امر خطیر پاسداری از حریم ملت و نوامیس کشور نمی بایست الوده به امراض اقتصادی شوند. زیرا به عنوان پاک ترین فرزندان ملت دیگر شایستگی پاسداری از گوهر ایران را نخواهند داشت. (1557503) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۹ ۱۱:۴۵:۲۲
ببین عزیزم وقتی که کل پروژه های عمرانی و جاده ای بدون هیچ مناقصه ای به قرارگاه خاتم الانبیا سپاه واگذار میشه وقتی وزارت نفت به این مهمی به یک نظامی واگذار میشه که هیچ اطلاعی درباره سازوکارهای اوپک نداره چه انتظاری داری در این شرایط شرکتهای خصوصی بتونند سربلند کنند و به جایی برسند ؟ (1562067) (alef-10)
 
شاهین
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۳۹:۴۲
کجای وصیت نامه امام تاکید صریح بر عدم دخالت نظامیان در اقتصاده؟
اتفاقاً تو قانون اساسی به مراکز نظامی اجازه داده شده در هنگام صلح در ساخت و ساز کشور و امور اقتصادی به کمک دولت بیاید. (1552891) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۰:۵۹:۴۷
کمک کنند یا در انحصار بگیرند؟ (1554387) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۰۶:۲۴
مراكز نظامی مجاز اند در كارهای «عمرانی» ، نه «اقتصادی» بين اين دو تفاوت از زمين تا آسمان است. (1557900) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۳۲:۳۴
تو وصیت نامه امام هست و همه قبول دارند.

اما یک سوال و آن اینکه بگردید و ببینید سرمنشا آغاز فعالیت های اقتصادی به چه زمانی برمیگردد.

متاسفانه هنگامیکه در مجلس ششم و در دولت اصلاحات بودجه نظامیان به درستی محاسبه و پرداخت نشد، نهادهای نظامی روی به کارهای اقتصادی آوردند.

دوستان علت را چاره کنیم و سپس معلول را عوض کنیم!!! (1553797) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۱۱:۱۵
موافق ام كه اول علت را چاره كنيم، ولی به فرض كه مدعای شما كه «در مجلس ششم و دولت اصلاحات بودجه‌ی نظاميان به درستی محاسبه و پرداخت نشد» درست باشد. حالا علت آن واكنش چه بوده غير از دخالت نظاميان در سياست به ضرر برندگان انتخابات مجلس ششم و دولت هفتم و هشتم؟ اگر از اول نظاميان در مسايل سياسی درون نظام بی‌طرف بودند كجا يك جناح بودجه‌شان را كم می‌كرد؟ كه تازه مطمئن ام اگر هم بودجه‌يی كم شده بودجه‌ی چاپ بولتن‌ها و تحليل‌های سياست داخلی و دوره‌های آموزشی سياسی و ... بوده كه ربط‌يی به قوای مسلح ندارد و حالا هم بايد تعطيل شود و الا عاقبت‌ش همان غائله‌ی 22 بهمن قم و ... می‌شود (1557908) (alef-1)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۹:۲۸:۰۳
دخالت درسیاست را فرمودن نه اقتصاد. (1560300) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۱۶:۰۱
چطور تا موقعی که احمدی نژاد بود از این سفارشها نمیدادین؟! (1551283) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۵۷:۵۱
با بودن نظامیها بخش خصوصی از بین خواهد رفت. میگید نه! شب دراز است و .. (1553836) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۳۹:۵۷
با سلام منظورتان را از نظامیان روشن کنید ، چرا که تا آنجا که من یاد دارم و می د انم
ارتش در این باب هیچ نقشی ندارد اگر کسانی دیگر است اون حرفی جداست .............. (1552892) (alef-1)
 
حسين
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۵:۰۲:۵۸
شما هم با هوشيا (1555004) (alef-1)
 
احمد م
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۲۶:۲۳
از این "بایدها" زیاد بوده و هست . باید هایی که انجام نمیشوند. (1550893) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۳۷:۳۴
بله آقازاده ها صف کشیدند که این اقتصادو تحویل بگیرن... (1552684) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۲۷:۴۴
بعد از وضع تحریمها علیه ایران، این نظامیان بودند که جای کمپانیهای خارجی را پر کردند و پروژه های بزرگ را در دست گرفتند.

در حال حاظر و با این شرایط این حرف شما غیر ممکن است. (1550895) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۲۷:۳۳
سری به عسلویه بزنید تمامی پروژه هائی که دست نظامیهاست همه نیمه کاره اند در صورتی که کل بودجه را خرج کرده اند (1551550) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۰۱:۵۷:۳۴
واقعا خدا بشما انصاف بده.والسلام (1558838) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۰۵:۵۳
خیلی هم ممکن است ضرر این کار خیلی بیشتر از نفعش است
نظامیان باید به پادگانهایشان بروند و کار اقتصاد را به اهلش بسپارند (1551717) (alef-1)
 
سیاوش
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۳۶:۰۷
آهان منظورت حیف و میل منابع مالی کشوره؟ کدوم پروژه نفتی و یا پتروشیمیایی رو به نتیجه رسوندند این آقایون نظامیها؟ (1552677) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۴:۰۱
البته در واقعیت، نظامیانی هستند که خودشون رو از ارتش جدا میدونند، و فکر میکنن، نه باید مالیات بدهند و نه به کسی پاسخگو باشند. ما بخیل نیستیم، انجام بدهند، ولی شفاف، هم مالیات بدهند، و هم سودش مستقیم به خزانه کشور واریز بشه (1552797) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۲۹:۰۹
کشور ما بزرگترین ضربه رو از فعالیت اقتصادی نظامیان میخوره. با این همه منابع مالی بسیاری از پروژه های بزرگ با ترک تشریفات مناقصه به نظامیان واگذار میشه. این روش باعث میشه بخش خصوصی توان رقابت با اونها رو نداشته باشه. (1550902) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۳۱:۰۰
مضرات حضور نظامیان در اقتصاد
1- استفاده از رانت در اقتصاد
2- عدم پرداخت مالیات که با توجه به قرارداهای عمرانی موجود می توان رقمی در حدود 6 الی 7 هزار میلیارد تومان در نظر گرفت
3- عدم پرداخت بیمه به سازمان تامین اجتماعی ، در این مقوله منظور بیمه کارکنان نبوده و اعمال ضرایب بیمه به قراردادهای نهاد های نظامی مد نظر می باشد
4- به حاشیه رفتن بخش خصوصی بالاخص در قراردادهای عمرانی (1550907) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۳۲:۳۶
واقعا دیدگاه درستی است . دخالت نظامیان در مسائل اقتصادی و استفاده از رانتهای حکومتی بیشترین ضربه را به حکومت و اقتصاد می زند . دلیل اصلی سرادر شریعتمداری با زنگنه این است.که زنگنه به نظامیان باج نمیدهد . (1550911) (alef-1)
 
بی نام
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۵:۵۶:۰۳
بله به درستی که همین است.به هیچ وجه نباید به نظامیان فرصت حضور در عرصه های اقتصادی راداد. (1555173) (alef-1)
 
عبد الله
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۴۳:۰۰
اگر قرارگاه خاتم الانبیا (ص) نبود این همه پروژه عمرانی را با بی پولی دولت کی اجرا می کرد ؟ کدام پیمانکار حاضر به فعالیت در کردستان و جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان است ؟ چرا بدون فکر و تنها از روی بغض حرف می زنید ؟! (1550954) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۳۵:۵۳
اگه نظامیان کار خودشون رو درست انجام بدن و امنیت در این مناطق ایجاد بشه هر پیمانکاری میره (1551116) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۲۱:۳۲
اگه منظور شما از نظامی سپاهه که این وظیفه تنها به دوش سپاه نیست مضافا با اینکه در همان پیمانکاری های که نظامی ها بر عهده می گیرند مردم همان منطقه به کار گماشته می شوند که مطمئنا اگر به پیمانکارهای مختلف سپرده شود فقط از نیروهای خودشان استفاده خواهند کرد. (1552014) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۰:۱۷:۳۸
ببخشید کدوم بخش خصوصی هست که از مردم غیر از مناطق استفاده کنه ؟؟ همین طوری نشستی یک چیزی گفتی دیگه هموطن بی تجربه.؟ تنها عاملی که سر کار میره و ممکنه غیر بومی باشه نیروی متخصص هست که ممکنه در اون منطقه پیدا نشه.
مگه بیکاره بخش خصوصی نیرو از تبریز ببره برای کرمان ؟ از تهران ببره برای کردستان؟ میدونی هزینه ماموریت و... چقده. اتفاقا این اتفاقا در موارد نظامی میوفته که براشون هزینه اصلا مطرح نیست. (1553001) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۵:۰۴:۱۱
بعید می دونم شما هم با تجربه باشید مشخص است که اهداف سیاسی را دنبال می کنید بله ما بعینه دیدیم که همه افراد غیر بومی را از شهرهای دیگر با خود همراه می آورند شما مشکلتون چیز دیگه است. (1555010) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۹:۲۰:۱۸
هر پیمانکاری دوست داره که نیروی اون کمترین هزینه رو داشته باشه. این چه حرفی است که شما می زنید که پیمانکارهای دیگه نیروهای خودشون رو می یارند؟
نیروهایی که از جای دیگری آورده شوند، هزینه های اضافی در بر دارند. من به عنوان کسی که هم کار پیمانکاری کردم و هم در دولت ناظر پیمانکارها بودم، شاهد بودم که پیمانکارها به دنبال نیروی محلی له له می زدند. مگه بیکارند که نیروهای خودشان را بیاورند. (1554116) (alef-1)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۳۹:۰۸
پيمانكاران و بخش خصوص در كردستان و... به همين دليل در آستانه ورشكستگي قرار دارند. امورات بايد بر اساس تخصص و توانايي انجام شود و در زمينه اقتصادي نيروه هاي نظامي هيچ تخصصي ندارند خوب است در اين زمينه بررسي در كشور هاي پيشرفته صورت بگيرد. وظيفه نظامی ها حفاظت از كشور و مردم است نه راه سازي، پل سازي، كارخانه داري و .... متاسفانه اين اقدام نادرست و اين خشت كج در زمان رياست جمهوري آقاي هاشمي رفسنجاني شروع شد و در زمان احمدي نژاد نظامیان بیشترین دخالت را در اين مورد انجام داد. و جالب اين است كه كارهاي آنان اغلب بدون نظارت و رقابت انجام مي شود و كار به هر صورت انجام شود خود را جوابگو نمي دانند. (1551135) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۴:۱۹
اونوقت اونا با هزینه ی کی این کارها را می کنند اونا برن کنار بعد می بینی کی اون کارها را میکنه (1551158) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۶:۰۴
انجام نشه بهتر نیست ؟ (1551167) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۸:۰۳
وقتي پيمانكاري نبود بله به فلان نهاد نظامی و يا ديگر نظاميان بدهند اشكالي ندارد. منظور اين صحبت مواردي است كه كلي پيمانكار خصوصي توان اجرا دارند اينها مي دهند به نظاميان. مثال روشن مي خواهيد مزايده واگذاري مخابرات را ببينيد چگونه انجام شد. (1551178) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۵۹:۴۲
سئوال اینجاست که این پول واحدهای نظامی از کجا تامین میشود آیا جزء بیت المال ؟ (1551219) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۲۴:۱۰
یعنی چی؟ شما فکر کردین شرکتای پیمانکاری نمیتونن اینجور جاها کار کنن؟ با هر شرکت پیمانکاری یه گردان بفرستن که ازشون مراقبت کنن. چون نمیتونن امنیت پیمانکارا رو تامین کنن باید خودشون برن اجراش کنن؟!! پس ما هم اگه تو برخی مناطق کار برداشتیم یه سری سرباز و بازوکا و تانک و کاتیوشا با خودمون ببریم!! وظیفه هر ارگانی مشخصه.حرفای آقای توکلی در مورد قرارداد مخابرات رو تو مجلس شنیدین؟! (1551309) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۴۶:۵۱
عزیز من کردستان امن می باشد (1551637) (alef-6)
 
رسول
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۴۳:۵۶
خسته نباشید
مزیداطلاع یک سراغ از پروژه های نفتی بگیرید دوست من
درضمن قرارداد با دوستان امضاء و سپس به پیمانکاران دیگرواگذار میشود
پس شماغصه گرماخوردن ایشان را نخور
حیف که وصایای حضرت امام (ره) را شنیدیم اما هیچگاه نفهمیدیم و بکار نبستیم
روحت شاد پیر فرزانه (1551858) (alef-1)
 
صداقت و درستي
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۵۹:۴۳
پيمانكاران بخش خصوصي ازخوداشونه كه پروژه بگيرند حالا هرجاي ايران كه باشه ولي متاسفانه توي اين چند سال همين قرارگاه خاتم همه پروژه هاي دولت رو گرفته و بخش خصوصي رو به انزوا كشونده و... (1552170) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۱۷:۱۳
خوبه چند مورد از پروژه های خفنی که در کردستان وبلوچستان انجام شده رو میگفتین . بابا مردم اونجا دارن از محرومیت می میرن . ریختن آسفالت سرد تو چنتا روستا که نشد پروژه عمرانی که پیمانکار خفنی بخواد. (1552250) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۱۸:۰۳
ظاهرأ شما از پروژه هاي نيمه كاره نظاميان بي خبري (1552254) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۲۸:۵۶
آقای عبداله عزیز
اولا قرارگاه نه تنها مجانی کار نکرده به دلیل عدم آشنایی با فعالیت های صنعتی و اقتصادی هر پروژه را به چندین برابر قیمت انجام داده و یا نیمه کاره باقی گذاشته است مصداق عینی و فعلی آن شارس جنوبی
دوماً قبلا که قرارگاه فعالیت نداشت این همه پروژه در اقصا نقاط کشور چگونه و توسط چه شرکت هایی انجام میشد
شرکت های داخلی ما آن چنان قدرتمند عمل میکردند که میرفت تا پروژه های عظیم فرا مرزی نیز به دست آنها سپرده شود ولی با ورود قرارگاه به این صحنه آن هم با حضور رانتی و رقابتی ناسالم اکثر شرکت های داخلی در معرض نابودی قرار گرفته اند بنابراین توصیه میشود جناب عالی نیز با دیدگاه منصفانه و دور از تعصب به این قضیه توجه کنید
اصلا دلیلی وجود ندارد که ارکان جامعه در حوزه های فعالیتی یکدیگر مداخله کنند .اگر بحث سیستان بلوچستان است بهتر است آموزش پرورش فعالیت های وزارت بهداشت و درمان و....و.....و...... را به دوستان شپاه واگذار کنیم (1552659) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۰:۱۱:۵۸
همون آدمایی که در عراق و افغانستان و میانمار دارن پروژه های پربازده کار میکنند در مناطق بسیار آرامتر زاهدان کار میکنند.
همون بخش خصوصی که شما بی عرضه مینامیدش دارن توی میانمار رقابت میکنن تا سرمایه گذاری کنن. توی عراق هتل سازی و ساختمان سازی و در افغانستان هم همین طور.
اگر تامین امنیت رو نظامیان درست انجام بدن همون طور که برای تامین امنیت پروژه های خودشون توی سیستان و بلوچستان انجام میدن مردم خود استان سیستان و بلوچستان چلاق نیستن و به عنوان بخش خصوصی و بدون رقابت با نظامی پروژه های قوی و در آمد زا و پر بازده انجام خواهند داد دوست عزیز بی اطلاع! (1552990) (alef-1)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۳:۴۶:۵۶
اول اینکه رشد اقتصادی و پیشرفت کشور تنها در سایه تقویت بخش خصوصی امکان پذیر است که وچود ارگانهای نظامی مانع از ورود بخش خصوصی به پروژه هاست و به همین دلیل طی پنج سال گذشته بخش خصوصی بشدت تضعیف شده است
دوم اینکه با وجود معظلژ بزرگی بنام ورود مقادیر عظیم مواد مخدر به کشور و رشد آمار معتادان که جوان ها و خانواده ها را هدف گرفته و هرساله وضع بدتر ی شود آیا بهتر نیست ارگانهای نظامی بجای دخالت در اقتصاد به امر مقدس مبارزه با مواد مخدر بپردازند
سوم اینکه با بررسی جزئیات پروژه های اقتصادی معلوم می شود که این ارگانهای نظامی به دلیل روابط گسترده با دولت و قدرتی که دارند اغلب پروژه ها را با قیمت های بسیار بالاتر از بخش خصوصی می گیرند
چهارم اینکه ارگانهای نظامی بیشتر در نقش واسطه ظاهر می شوند و قراردادهایی که می بندند با نصف قیمت به بخش خصوصی میسپارند بی آنکه کار مثبتی را انجام دهند و به همین دلیل موجب بالا رفتن هزینه های اجرای پروژه ها میشوند

در رابطه با پروژه های نفت و گاز هم بنا به اعلام مشاور رئیس جمهور منتخب با وجود دریافت جهل و شش میلیارد دلار هنوز هیچیک از فازهای پارس جنوبی تکمیل یا تحویل نشده در حالیکه قرار بود دو سال پیش بسیار از فازها تحویل شوند
البته خدا به این دولت رحم کند چرا که در صورت تصمیم به این رانت از ارگانهای نظامی با شرایط دشواری ناشی از قدرت و نفوذ این ارگانها روبرو خواهد شد و آنها به سادگی از کنار این درآمدهای نجومی نخواهند گذشت دعا میکنم اینکار عملی شود تا بلکه این مملکت در مسیر پیشرفت گام بردارد (1553463) (alef-10)
 
ارمان
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۴:۵۵:۰۴
اولا دولت در 8 سال گذشته به بركت تحولات جهاني بيشترين درامد را از فروش نفت وساير محصولات داشته و متاسفانه غالب پول را هم بدون راندمان قابل قبول مصرف كرده است.
ثانيا بفرماييد كدام پروژه ها را خاتم درست و اصولي به اتمام رسانده است؟ كه پولش را پيش خور نكرده باشه؟ (1554988) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۰ ۰۸:۵۰:۳۴
اون عزیزانی که هنوز پروژه ها رو اجرا نکردن پولشو تمام و کمال گرفتن شما جوابشو داری؟
در ضمن اگر بقول شما این دوستان اینقدر قوی هستند و تمام پروژه ها رو تمام و کمال بدون حضور شرکتهای خصوصی و خارجی انجام میدهند .خب چه بهتر از لاک نظامی خارج بشن و به بنگاههای اقتصادی تبدیل بشوند ، خیای هم مناسب است چون باعث پویایی در کشور میشوند. (1563320) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۴۸:۱۳
کشور ما اگر میخواهد پیشرفت کند کار را باید به کاردان بسپارد نباید از شایسته سالاری دوری کنه
درایران مقاماات امنیتی قدرت زیادی دارند باید همه با کتاب قانون سنجیده بشن نه مقام (1550972) (alef-1)
 
دلی خون
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۴۸:۴۵
ایا کسی در این کشور هست که بتواند اقتصاد انحصاری را از دست نظامیان خارج کند ما که سراغ نداریم. (1550975) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۰:۰۹
اختیار دارید تازه نظامیان امده اند کجا بروند دیگه دیره برای این حرف هر کی هر جا رو گرفته تا حالا ولش نکرده (1550981) (alef-1)
 
دایی سعید
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۲:۳۹
اگر کسانی زمانی از کشور عزیزمان دفاع کرده انددلیلی ندارد که مالک اقتصاد کشور شوند البته اگرکار انان برای رضای خدا بوده است. (1550989) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۳:۰۴
یکی از بزرگترین مشکلات ایران حضور پر رنگ نظامیان در عرصه سیاست و اقتصاده. این گروه آنقدر قوی و با نفوذ شده اند که امکان خارج کردن آنها وجود ندارد و هرکس اقدام جدی برای کوتاه کردن دست آنها انجام دهد حتما قربانی خواهد شد (1550990) (alef-1)
 
مريم
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۴:۲۲
احسن بر شير مرد خطه ايلام ، بلاخره كسي پيدا شد حرف دل اين مردم را بزند (1550992) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۵:۱۲
با تشکر از الف که به این مهم پرداخت است و با ارزوی ادامه این امر (1550997) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۶:۱۷
بعيد ميبينم اقاي روحاني اين قدرت رو داشته باشه كه ژاي نظاميان رو از اقتصاد بيرون بكشه !
اميدوارم بيشتر از ايني كه هست نشه (1551001) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۸:۵۴
اصلا هم معلوم نیست یعنی کی و کدوم نهادها!!! :)) (1551011) (alef-1)
 
عبدالله مومن
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۹:۱۵
اصلا"‌اين طور نيست .
الان دولت آمريكا توسط نظاميان و شركتهاي نظامي در حال گردش است و هيچ گونه خللي هم به آن وارد نيست.
ضمنا" اين بازي نظاميان در قدرت را يكبار در زمان مصلحاتي ها شاهدبوديم كه براي به تيول درآوردن مملكت به راه انداخته بودند.
اگر اين سخنان را هم براي فراموش كردن وعده هاي آقاي روحاني توسط مردم مي گوئيد بدانيد كه وعده اصلاح 100 روزه مسائل معيشتي توسط ايشان در انتخابات . چند روز است كه شروع شده و ايشان مي بايست به وعده هاي خود عمل كند و گرنه ريزش آراي 50 درصدي شروع خواهدشد ! (1551013) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۲۱:۰۷
اگه ارتش آمریکا در پروژهای دخالت میکنه بید به ان نکته هم توجه کرد که استانداردهای مکتوب اون ارتش در غلب موارد بعنوان مرجع در جهان پذیرفته شده هستند. مقایسه کنید با توان فنی نظامیان ما که عمدتا وابسته به پیمانکاران دست دوم و افسران وظیفه میباشند.ااگه (1552829) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۴:۰۶:۰۳
آقای مومن ، کاش یه خورده هم از فامیلیت حیا می کردی . روحانی کجا گفت 100 روزه مشکلات مملکت را حل میکنه؟ فقط به نماینده های مجلس گفت بعد از 100 روز اول تازه گزارش درست و حسابی از وضعیت کشور را میتونه بده چون رئیس جمهور قبلی همش تو توهم تشریف داشت آمارش به درد خودش می خوره.
شما هم بهتره شانتاژ نکنی مایی که به روحانی رای دادیم پای رایمون وایستادیم تا اخر (1554857) (alef-1)
 
بهرامی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۰۵:۰۹
نظامیان نه تنها از اقتصاد که از فرهنگ و سیاست و مدیریت های اجرایی غیر نظامی خارج شوند . نظامیان باید از دانشگاهها نیز خارج شوند .... چرا یک بازنشسته نظامی باید رییس یک دانشگاه باشد ؟؟؟ (1551026) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۱۲:۴۰
مشکل اقتصاد ما نظامی ها نیستند. اینها فرافکنی و دور کردن اذهان از مشکل اصلیه.

اصل قضیه اینه که ساختار اقتصادی مشکل داره، دولت نتونسته جایگاه صحیح خودش رو در اقتصاد پیدا کنه و کلا اقتصاد ایران به نفع دلالها جهتگیری شده. (1551044) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۶:۵۳
اتفاقا بزرگترین مشکل همینه (1551171) (alef-1)
 
نیما
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۸:۱۳
آقا رضا با عرض شرمندگی، این شما هستی که فرافکنی میکنید
یکی از اصول ساختار اقتصادی اینه که، نظامی ها نباید کار اقتصادی انجام دهند. (1551179) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۲۶:۳۲
شما حرف امام (ره) را مبنی بر عدم دخالت نظامیان در سیاست و اقتصاد را قبول دارید یا نه؟

اگر قبول دارید که این حرفتان معنی نمی دهد و اگر قبول ندارید پس معلوم است که از اهداف انقلاب و ملت دور افتاده اید (1552040) (alef-1)
 
احمدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۱۶:۵۷
اکثر مشکلات اقتصادی کشور در زمان احمدی نژاد با ورود نظامیان به عرصه اقتصاد وانحصار وجذب قراردادهای میلیاردی دولت توسط موسسات وابسته به نظامیان شروع شد چون هیچ گونه نظارتی از سوی دولت صورت نمی گرفت (1551054) (alef-1)
 
حميد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۱۸:۳۱
كاملا با اين سخنان استاد موافقم. با گسترده تر شدن حضور قرارگاه خاتم الانبياي سپاه در امور اقتصادي . نه تنها جاي بخش خصوصي تنگ تر شده بلكه سپاه عملا به كارهاي اقتصادي و درآمدزايي و سودآوري كشيده شده است و رسالت اصلي خويش را فراموش كرده است. (1551059) (alef-1)
 
بیگی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۲۳:۲۳
نظامیان و نهاد های دیگر معاف از پرداخت مالیات هستند ولی بخش عظیمی از اقتصاد را در دست دارند.اگر هدف عدم وابستگی بودجه به نفت باشد با عدم وصول مالیات از این نهاد ها باید فشار را روی مردم وکسبه جز, و بخش خصوصی می آورند که اهم اکنون هم برای بسیاری از آنها غیر قابل تحمل است. (1551075) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۳۲:۲۴
با سلام


موافقم. هركسي را بهر كاري ساخته اند! (1551103) (alef-1)
 
gfdshjn
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۳۴:۴۶
ازفرمایشات حضرت امام است نظامیان بایدازدخالت درمسائل سیاسی واقتصادی دوری کنند. (1551114) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۳۶:۰۶
آقای توکلی خود شما اقتصاد خوندی میدونی نظامی ها نباید تو اقتصاد باشن.شما شروع کننده این موج درخواست برای خروج نظامیان از اقتصاد باش بلکه نام نیک از شمابخاطر بمونه. (1551118) (alef-1)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۲۴:۱۳
یکی از کسانی که توان انجام این کار را دارد اقای توکلی است. (1552026) (alef-6)
 
غضنفر
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۱:۵۸
با سلام
خداراشکر که دولت امید و تدبیر منجر به شهامت و جرعت نیز گردید. ومهر سکوت از زبان دانایان خاموش برداشت
لطفا" از مجموعه های اقتصادی زیر که بخش خصوصی را له و ناکارآمد کرده اند و تماما" نظامی میباشند گزارشی تهیه و ارائه کنید
وقتی قدرت و پول و اسله یک جا جمع شود نتیجه ؟
بنیاد تعاون سپاه
بانک 2 مورد
بیمه 2 مورد
موسسه اقتصادی 1 مورد
شرکت هواپیمایی 1 مورد
شرکتهای پیمانکاری نفت و گاز و .... دهها مورد
و....
بنیاد تعاون نیروی انتظامی
بانک 1 مورد
بیمه 1 مورد
موسسه مالی و اعتباری اقتصادی 1 مورد
موسسات هلدینگ و سرمایه گذاری 4 مورد
شرکتهای کشتیرانی و هواپیمایی و هلی کوبتری و حمل ونقل ریلی و جاده ای و... دهها مورد
و...
بنیاد تعاون ارتش
بانک یک مورد
بیمه 1 مورد
موسسات هلدینگ و سرمایه گذاری 3 مورد
شرکتهای پیمانکاری و ساختمانی 10 مورد
شرکتهای حمل و نقل دریایی و جاده ای 3 مورد
و ....
بنیادتعاون وزارت دفاع
بانک یک مورد
بیمه 1 مورد
موسسه مالی واقتصادی 1 مورد
کارخانه کشتی سازی 2 مورد
موسسات هلدینگ و سرمایه گذاری دهها مورد
شرکتهای کشتیرانی و حمل ونقل 2 مورد (1551150) (alef-1)
 
راحیل
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۲:۵۴
در مملکت ما یک واژه است به نام جهاد اقتصادی ،
نظامیان غیر از این چه کاری کردند ،
یک بررسی بکنید ببینید عملیات های عمرانی که توسط شرکت های نظامی انجام شده زود تر به نتیجه رسیده و با هزینه ی کمتر یا شرکت های خصوصی و دولتی دیگر ، (1551153) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۵۶:۰۹
بحث نفس حضور نظامیان در سیاست اقتصاد فرهنگ ورزش و.... است کاری به سود و زانش نداریم .نفس حضور مخرب است برای جامعه (1551674) (alef-1)
 
راحیل
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۹:۴۶:۵۵
عزیزم ،
نفس حضور وقتی مخرب است که موجب زیان بشود ،
مطمئن باشید اگر مثلا این قرارگاه برود کنار و پیمانکار خصوصی بیاید جلو ، آنوقت جاده ها و پل ها و سد ها هم می شود مثل تخریب و ساخت غیر قانونی ، آن وقت کی جواب گوست ، کار به عمل بر آید ، کارشناسان و مسئولین محترم اول باید نظارت و رسیدگی و کیفیت اقتصاد خصوصی را ببرند بالا ، بعد بگویند به نظامیان به سلامت ،
و مسئله دوم ، هر ارگان دولتی ای نیاز دارد به بودجه و این کاملا طبیعی است ، اما بعضی محتاج بودجه دولت و پول نفت هستند و بعضی به وسیله فعالیت های اقتصادی مفید برای جامعه این در آمد را در می آورند ،
می دانی اول با دقت باید معلوم کنیم این زیان متوجه کیست ، سیاسیون ، یا مردم ... (1554196) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۴:۰۲:۲۶
حضور این نیروها تنها درفعالیت اقتصادی و خودکفایی مالی نیست. وقتی در اقتصاد شرکت کردی مجبوری برای دردست گرفتن فعالیت اقتصادی در سیاست دخالت کنی وقتی در سیاست دخالت کردی مجبوری برای ادامه کاردر اجتماع و مسائل اجتماعی و حتی بخش خصوصی مردم دخالت کنی و این دور تسلسل ادامه داردو این دیدگاه مردم را نسبت به این نهاد تغییر می دهد (1554852) (alef-1)
 
عبالله
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۱:۰۵:۳۳
ازقدیم گفته اند هرکاری به کاردانش بایدسپرده شود.دخو (1559371) (alef-13)
 
ارمان
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۵:۱۰:۲۱
موسسات اقتصادي وابسته به سپاه و ناجا و... از تجهيزاتي كه با بودجه دولتي تامين شده و از نيروي انساني - وظيفه - رايگان استفاده ميكنند.
ثانيا كنترل كيفي در كارشان وجود ندارد.من خودم در پروژه هاي راهسازي شاهد عملكرد غير استاندارد انها بودم.كه به هيچكس و از جمله مهندسان ناظر پاسخگو نبودند. (1555033) (alef-1)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۳:۰۵
ارتش از موضوع بحث نویسنده خارج است .ما از ارتش تشکر میکنیم که قانون را رعایت کرده اند و به وصیت امام خمینی عمل میکنند. (1551154) (alef-1)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۴:۱۷
در همه جای دنیا نظامیان در فکر امنیت کشور و دفاع از ناموس وطنشان می باشند. انحراف در وظیفه اصلی منجر به آشفتگی در کار اصلی خودشان هم می شود. ضمن اینکه اقتصاد را هم از کانال طبیعی اش خارج می سازد. (1551156) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۵:۳۴
يكي از مهمترين كارهاي دكتر روحاني در عرصه اقتصاد بايد كمك به بخش توليد و تقويت بخش خصوصي بي رمق و ضعيف شده در اين بخش است. اقتصاد بايد مردمي شود اما نه به طريقي كه سياستهاي اصل 44 اجرا شد و به جاي مردم . شركتهاي شبه دولتي و نهادهايي حتي خارج از دولت . سهام شركتهاي واگذار شده را تصاحب كردند.
يكي از مهمترين كارهاي دولت روحاني در عرصه اقتصاد اين است كه سهم شركتهاي شبه دولتي و غيردولتي وابسته به نهادهاي خاص مثل سپاه و آستان قدس رضوي و بنياد مستضعفان و ....را از سهام شركتهاي دولتي واگذار شده كاهش دهد. البته در اين قضيه. قانون اصل 44 اشكال داشته و نياز به اصلاح دارد. دولت دكتر روحاني بايد با ارسال لايحه اي به مجلس خواستار كاهش سهم شركتهاي شبه دولتي و نهادهاي غيردولتي وابسته به نهادهاي مختلف تا حداكثر 20 درصد كند. ضمنا بايد با برخي رانت جوييهاي حاصل از نفوذ سياسي در دولت توسط اين شركتها جلوگيري كرد و مزايده ها و مناقصات در پروژه ها را نه صوري بلكه واقعي و در شرايط برابر و عادلانه با بخش خصوصي واقعي برگزار كند.
از طرفي اتفاقا به دليل ضعيف و نحيف شدن بخش خصوصي واقعي در سالهاي اخير در اقتصاد كشور كه يكي از دلايل مهم كاهش رشد اقتصادي است دولت بايد با استفاده از تسهيلات بانكي كم بهره و ارزان قيمت و ... به فعالان اقتصادي بخش خصوصي در بخشهاي مختلف نظير كشاورزي. صنعت و معدن و حتي گردشگري.كمك كند. (1551163) (alef-1)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۵:۳۹
متاسفانه بخش زیادی از رکود اقتصادی و بیکاری در کشور ما به حضور نضامیان در اقتصاد مربوط میشه به این شکل که بخش خصوصی به حاشیه رانده شده یا کاملا حذف میشود بدون اینکه رقابتی در کار باشه و در نتیجه فقر و بیکاری و ... را در دامن جامعه ما انداخته است. (1551165) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۴۷:۴۶
كابينه دكتر روحاني از افراد باتجربه و متخصص هر رشته و متعهدي تشكيل شده است. ايشان به درستي جناب نهاونديان را رييس دفتر كرده اند. از ايشان و نظرات خوب و بااهميت ايشان با توجه به سابقه طولاني در رياست بزرگترين پارلمان بخش خصوصي كشور استفاده كنند و نقاط ضعف بخش خصوصي كشور و مشكلات فراوانشان را به مرور رفع كرده و به تقويت بخش خصوصي كمك كنند. (1551177) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۵۰:۲۸
و همینطور از فوتبال
و از نفت و گاز
و از سیاست
و از روابط بین الملل
.
.
. (1551185) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۱:۵۹:۴۵
حضور نظامیان در ورزش هم اضافه کنید . واقعا هدف از این حضور چیه ؟مردم به این حضور واکنشهای منفی نشان می دهندو حالتی از سرخوردگی را در جامعه به اورده (1551220) (alef-1)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۳:۰۶:۰۳
نظامیها یک تیم پاس داشتند که تا زمان حضورش در تهران موفقترین تیم ایران بود. یکی هم فجر شهید سپاسی که با کمترین بودجه بازیکن سازی میکرد.

الآن بقیه تیمها که نظامی نبودند چه گلی بر سر فوتبال زدند. (1551475) (alef-1)
 
كارمند شركت پتروشيمي در عسلويه
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۰۹:۵۲
در چند سال اخير حدود 40 ميليارد دلار در عسلويه و فازهاي پارس جنوبي هزينه شده است اما حتي يك فاز هم به بهره برداري كامل نرسيده است!! نمي دانم مجلس و نهاهاي نظارتي و بازرسي كجا هستند و چه مي كنند؟! چرا به مردم شفاف گفته نمي شود كه اين پول هنگفت كه سهم تك تك ايرانيان است و بيت المال است چگونه هزينه شده است كه كمترين بهره وري و توليد را نداشته است؟! استخدام رسمي شركت ملي صنايع پتروشيمي و وزارت نفت در سال 81 هستم و شماره پرسنلي 6 رقمي دارم اما به خوبي به ياد دارم در آن سالها فازهاي 2 و 3 يا فازهاي 4 و 5 كه توسط توتال فرانسه اجرا شود هر كدام با سرمايه گذاري حدود 2 ميليارد دلار به بهره برداري كامل رسيد آن هم بهره برداري واقعي! بايد به مردم گفته شود كه چه بر سر صنعت نفت و اقتصاد كشور در 8 سال گذشته رفته است. آقاي مهندس زنگنه انساني بسيار باتجربه . پخته و متبحر در وزارت نفت هستند اكنون اميد فراواني در بين كاركنان صنعت نفت ايجاد شده است كه با انتخاب ايشان عسلويه و صنعت نفت كشور به طور كلي به دوران رونق و شكوه خود برگردد. (1551258) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۲۶:۱۶
شتر در خواب بیند نون و سبزی! مگه ممکنه؟ اگر به ساخت قدرت تو این مملکت نگاه کنید خواهید فهمید که این جز آرزوهای دست نیافتنی است.نظامیان هرگز اقتصاد را رها نخواهند کرد . تو علم فیزیک میگن ماده و انرژی در اصل یک چیزن و به همدیگر تبدیل میشن اما دو شکل مختلف یک موجودن. در سیاست هم می گن قدرت و ثروت در اصل یک چیزن هرکدام رو میشه به اون یکی تبدیل کرد اما این دو در اصل دوشکل مختلف یک مفهومن. حالا شما میگن نظامیانی که انبوهی از قدرت رو در اختیار دارن بخشی از اون رو به ثروت تبدیل نکنن !!! این از لحاظ منطقی قابل باور نیست. وکسی نمیتونه جلوی این کار رو بگیره مگه اینکه خودش به اندازه کافی قدرت یا ثروت داشته باشه تا با اونها مقابله کنه ! و البته چنین تمرکزی از قدرت غیر از نظامیان جای دیگری تو این مملکت نیست. (1551320) (alef-1)
 
كيومرث
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۲۹:۴۲
ما كه نبايد چرخ دنده را يك بار ديگر خومان اختراع كنيم! تجربه بشري نشان داده كه تجمع اقتصاد، سياست و نظامي گري در يك مجموعه فساد آور است. يك بررسي اجمالي در كشورمان مويد اين امر مي باشد. با توجه به جاذبه هايي كه وجود دارد نظاميان به خودي خود از اقتصاد و سياست جدا نمي شوند. يقينا حل اين مشكل اراده كل نظام را طلب مي كند و دولت به تنهايي امكان كاري را ندارد. (1551338) (alef-1)
 
rezagol
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۵۱:۲۸
حکایت این نظامیان که قدرت اقتصادی را در دست دارند حکایت خر وخرماست اینها فکر می کنند چون عنان قدرت نظامی را در دست دارند باید از اقتصاد کشور سهم خواهی کنند .برخی اعتقاد دارند که اینها کم هزینه وبهتر کار می کنند خوب بیایید شرایط کار را برای همه یکسان کنید وته قیمتها را ببندید که کسی بازور نتواند قیمت کار خود را افزایش دهد وتمام تجهیزاتی که اینها در اختیار دارند که متعلق به بیت المال است را نیز از یدشان بابت اجرای این کار خارج کنند بعد مردانه بیایند در میدان کار ببیند حریف بخش خصوصی می شوند .شرکتی خصوصی در پروژه قمرود با قیمت 43 میلیارد شرکت کرد وقرارگاه ان پروژه را باقیمت 37 میلیارد قرارداد بست اخرین خبری که دارم که مبلغ 168 میلیارد صورت وضعیت موقت پروژه بوده که این مشت نمونه خروار است که قابل تامل است (1551412) (alef-1)
 
ایمان
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۵۳:۳۰
مشکل ورود نظامیان این است که این گروه به دلیل نداشتن تخصص لازم و فقط به خاطر رابطه مر مناقصه ها برنده میشوند ولی چون خودشان تخصص لازم برای کار را ندارند نمیتوانند آنها خودشان کار را انجام بدهند و مجبورند کار را به پیمانکارهای دسته سوم و چهارم واگذار کنند نتیجه اش بالا رفتن هزینه های پروژه ها ست و خیلی وقت ها اون پیمانکارهای دسته سوم و چهارم هم نمیتوانند بعد از اتمام زمان تعهدشان کار را تمام کنند یا حتی کار را شروع کنند که نتیجه اش عقب ماندگی پروژه ها و عقب ماندگی کشور است مثال بسیار روشنش در پارس جنوبی اتفاق افتاده است .برید ببینید در زمان خاتمی پارس جنوبی چقدر پیشرفت و فعالیت داشت الان چه خبره؟! در واقع خبری نیست این افتتاح ها هم نمایشی است هیچکدام باری از دوش مملکت برنداشتند و قطر با سرعت نور از حوزه های مشترک در حال برداشت نفت و گاز است.این است نتیجه ورود نظامیان بدون تخصص به کار های تخصصی!!؟ (1551418) (alef-1)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۱۱:۳۱
حرف آقای دکتر قنبری کاملا متین. شاکله حرفشون رو کاملا قبول دارم که حضور نیروی نظامی در اقتصاد (اقتصاد غیر نظامی) اثرات سوئی دارد.
ولی لازمه که چند تا نکته رو ذکر کنم
1- تمامی مشکل اقتصاد فعلی ما مشکل دخالت نیروی نظامی در امر اقتصاد است؟ مسلما خیر.
2- مشکل به سازمان های نظامی بر نمیگردد. مشکل ساختار غلطی است که هنوز اصلاح نشده. وقتی اساس نامه سازمانی به سازمان اجازه فعالیت اقتصادی میدهد چرا این کار را نکند. اصلاح ساختار وظیفه ای است که به عهده مجلس و دولت میباشد.
3- شما دکتر فنبری که هم استاد اقتصاد توسعه بنده بودی و با تقکرات شما آشنایی اندکی دارم و هم نماینده مجلس چرا امروز که هزاران نهاد وابسته به بخش نظامی به عنوان نهادهای نیمه خصوصی به فعالیت مشغول اند این حرفها یادتون افتاده؟ متاسفانه مشکل مسئولین ما عدم آینده نگری و علاج مشکل پس از وقوع است.
بنظر بنده این مقاله نفدی توسط یکی از اعضا مجلس به از عملکرد ضعیف دولت و مجلس میباشد. شاید تلنبرگری باشد بر تغییر و بهبود ساختار افتصادی این مملکت

سوال بنده از آقای دکتر قنبری : شما در زمان حضورتان در مجلس به عنوان نماینده در راستای حل این مسئله که هنوز در مراحل اولیه خود بود چه کاری کردید؟ (1551741) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۲۰:۴۲
قاعدتا منظور اصلی نگارنده از حضور نظامیان، صندوقهای بازنشستگی سپاه، ناجا و ارتش است. البته باید توجه داشت که صندوقهای بازنشستگی خصوصی است و تحت نظارت همه نهادهای نظارتی قرار دارد و چیز جدیدی نیست. در همه جای دنیا صندوقهای بازنشستگی نیروهای نظامی از قطبهای اقتصادی هستند و مانند بخش خصوصی فعالیت میکنند. لطفا یک مورد خلاف آن را بیاورید؟ از آمریکا یا هر جا!!! (1551765) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۴۶:۰۵
شما چه کاره هستید که اظهار نظر به این مهمی انجام می دهید بس چند ین هزار نیروی نظامی در زمان صلح عاتل و باطل باشند کدام عقل سلیمی این را قبول می کند در حالی کار زمینه و لازمه پیشرفت است (1551871) (alef-1)
 
بهروز زاهدانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۴:۴۷:۰۶
کشوری که در جنگ نیست باید از نیروی نظامی خود در سازندگی کشور او پیشرفت علمی ستفاده کند آیا با منافع ملت این فعالیتها منافات دارد؟! (1551877) (alef-1)
 
مهسا
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۱۲:۳۶
نظامیا رو چه به اقتصاد؟؟؟؟؟؟؟؟ (1551970) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۳۲:۱۴
نظامی که وارد اقتصاد شود هم اقتصاد را خراب می کند و هم احترام خود را شاید بخاطر خارج شدن از وظیفه اصلی اش از دست می دهد . (1552062) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۵:۵۷:۰۵
برادر همسر من در شرکت نفت کار میکند میگوید پروژه هایی که باید سپاه انجام دهد وقتی میگوییم کجای کار اشکال دارد با ترس و لرز میگوییم به ما تهمت اجنبی میزنند به ما فتنه گر میگویند میگوید مجبوریم بروژه را با هزار عیب و ایراد تحویل بگیریم که سپاه به ما تهمت نزند و از کار اخراج نشویم (1552153) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۳:۳۸:۰۵
این نشان از بی عرضگی اقتصاددانهاست که نظامیها جاشون رو پر کردند. (1553443) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۰۳:۰۸
آقای دکتر قنبری همه میدانند اگر احتمال تایید و رای اعتماد شما بود احتمالا" شما یکی از وزرای کابینه روحانی بودید.ولی باز هم درود بر شما شیر مرد بختیاری که حرف ومشکل اساسی اقتصاد را زدید البته یه سوال دارم از شما چه شد شما دوسه روز آخر از ستاد همشهریتون رضایی جدا شدید وبه ستاد روحانی رفتید؟ (1552193) (alef-6)
 
نوری رجب
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۳۳:۵۹
با نظر شما همه موافقند استاد (1552312) (alef-6)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۶:۵۵:۱۲
با سلام به همه کسانی که حق میگویند و حق پذیرند.بیایید اگر انتقاد هم میکنید منصف باشید و همه واقعیت را ببینید و بگویید.عملیات عمرانی شگفت آوری که در سالهای متمادی جنگ و تحریم صورت پدیرفته عمدتا بدست نطامیانی که بر خلاف نظر منتقدین همگی مهندسان خبره فارغ التحصیل دانشگاههای کشور و نیز مهندسین دیگر همکارشان از سراسرکشور صورت پدیرفته و اشکالی اگر باشد در دانش اینان نیست.طوری حرف نزنید که گویا افسران رده صف نظامی کارهای عمرانی میکنند.این شیوه در همه دنیا معمول است.اما اینجا بجای تشکر با دیدی کاملا سیاسی چشمها را میبندیم و یه بهانه نظامی بودن انان زا میکوبیم.بدتر اینکه تخم جدایی ارتش و سپاه را هم میپاشیم.این از انصاف بدوراست واز اعتدال و عقلانیتی که شعارش را میدهیم. (1552360) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۲۹:۱۶
البته با رويكرد تفاهم و نه تقابل با جهان عملا نقش نظاميان در اداره امور كم رنگتر ميشود و خود بخود به جايگاه مهم خود يعني وظيفه مقدس حفظ تماميت ارضي كشور برميگردد البته بلحاظ رانت موجود سرسختيهايي بروز خواهد كرد كه با درايت سياسيون بايد حل و فصل شود (1552471) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۳۴:۴۱
ما پشت دولت محترم هستیم تا به تدریج در طی 2سه سال این شرکت ها را از دست نظامیان در بیاورد. حمایت همه جانبه میکنیم (1552497) (alef-6)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۱۷:۵۶
هرکسی را بهر کاری ساختند

1-نظامی و تفنگش و درجه اش وامنیت برای کشور
2-اقتصادان و مسایل اقتصادی و طراحی اقتصادی
3-پیمانکار واجراییات
4-کارگر و عملگی و زحمت
اگه قراره هرکی پا در کفش دیگری بکنه آخرش همین نصیبمون میشه که شده (1552632) (alef-1)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۲۲:۰۲
اگه نظامیان بیکار هستن و از روی بیکاری دارن کار اقتصادی میکنن پس بهتره لباسی دیگر به تن کنن چرا که آن درجه و لباس مقدس است (1552642) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۳:۴۲:۱۹
دقیقا همین کار رو میکنن. (1553451) (alef-10)
 
مهدي
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۴۲:۳۵
زنده باد دولت و مجلسي كه در عمل به وصيت امام و تمام شواهد عقلي در اقتصاد جهاني بتوانند دست نظاميان را از امور اقتصادي و مخابرات و مخابرات و مخابرات! كه دنياي فناوري اطلاعات مبناي پشرفت است كوتاه كنند. (1552700) (alef-1)
 
اجمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۰:۱۳
دکتر علی قنبری درود .شما مرد اقتصاد وکار هستید . (1552787) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۶:۵۵
باسلام وخسته نباشید .انتظار می رفت از دکترعلی قنبری به عنوان کابینه دولت یازدهم استفاده شود ولی حیف این طور نشد . (1552809) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۴۰:۱۴
حضور نظامیان در اقتصاد را هاشمی شروع کرد و احمدی نژاد تکمیل کرد (1552893) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۱:۱۸:۵۷
در زمان آقاي هاشمي به دليل اضطرار و به دليل اينكه بخش خصوصي كشور تقريبا وجود نداشت يا خيلي ضعيف بود مجبور بود بعد از جنگ از توان مالي و فني و مهندسي سپاه . آن هم فقط براي آباداني و ساخت و ساز استفاده كند اما بعد از سالهاي طولاني كه بخش خصوصي كشور به مرور تقويت شد و بسياري از پروژه هاي مختلف فني و مهندسي را توانست انجام دهد ديگر نيازي به نظاميان و سپاه نبود اما با كمال تاسف در دوره احمدي ... (1554427) (alef-1)
 
حسینی م
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۲:۳۹:۳۲
از بخش خصوصی در ایران تجربه چندان مفیدی از به یاد نداریم. به سالهای نه چندان دور مراجعه کنیم و پروزه هایی که سالهای بسیاری زیادی به دلیل اهمال ووقت کشی همین بخش خصوصی که از قِبَل تاخیر در اجرای پروژه ها اتلاف وقت و انرژی کشور و تحمیل هزینه های گزاف می شد، را به یاد خواهیم آورد. و روابط مبتنی بر فسادی که در نتیجه دریافت وامهای کلان که با زد و بند اتفاق می افتاد، و کمتر موردی در موضوع خود هزینه نمی شدند، و در عوض به خرید زمین و بازی ارز و ... به فساد دامن میزد و... بنابراین ورود سپاه و نظامیان با تجربه های زیاد اندوخته از زمان جنگ فرصت مغتنمی بود که شاهد سرعت در انجام پروژه ها بودیم و ...
از طرف دیگر از یاد نبرده ایم خصوصوی سازی که دولت سازندگی پیگیر ان بود جز غارت و حیف و میل کارخانه ها و سرمایه های کشور بوسیله اعوان وانصار دولتیان و شکاف طبقاتی نتیجه ای نداشت . (1553282) (alef-1)
 
صالح
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۷:۲۶:۵۷
در اين كه خصوصی‌سازی در كشور ما و اغلب كشورها موفق نبوده شك‌يی نيست ولی راه آن نظامی‌سازی نيست بلكه سپردن «مديريت» و نه «مالكيت» شركت‌های بزرگ به بخش غيردولتی و به موازات آن، اجازه‌ی بزرگ شدن مؤسسات غيردولتی‌ و خصوصی برای‌ رقابت سالم با دولتی‌ها است. مثال: در دوره‌ی خاتمی هيچ بانك دولتی خصوصی نشد اما اجازه‌ی ايجاد بانك‌های خصوصی داده شد و انصافاً اگر آن‌ها نيامده بودند باورتان می‌شد بانك برای مشتری باجه‌ش صندلی بگذارد؟ اما در دوره‌ی‌احمدی‌نژاد بانك‌های دولتی ظاهراً خصوصی شدند و اولاً انباشت سرمايه‌ی چند دهه ملت ايران معلوم نشد خرج چه شد و ثانياً هيچ تحول مثبت‌يی رخ نداد.
راه چاره‌ی اقتصاد «آزادسازی» است، نه «خصوصی‌سازی، آن‌هم خصوصی‌سازی مالكيت» (1557942) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۳:۲۸:۲۰
نظامیان هم از جنس مردم ایران می باشند و دلسوزانه فعالیت می نمایند حضور آنها برای ساخت ایران آباد الزامی است مگر مردم بعنوان نیروی بسیج در دفاع از خاک ایران چقدر تلاش ننموده اند همه که نظامی نبودن پس این حرف ها را جدی نگیرد باید تلاش نمود در هر سنگری چراکه دنیا یک طرف ایستاده او ما یک طرف دست در دسشت همدیگر ایران آباد و آزاد بسازیم (1553415) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۱:۱۲:۱۷
مشکلات اقتصاد ما مرهون عوامل زیر است:

1- دخالت نا بصرفۀ نظامیان
2- نبود برنامه برای بخش دولتی و خصوصی
3- نبود راهکار مناسب برای خصوصی شدن
4- دخالت آقازاده های عزیز
5- کاغد بازی های فراوان
6- رجحان منافع خصوصی بر منافع عمومی
7- وجود اسکله های اختصاصی
8- عدم نفوذ دستگاه های نظارتی بر عملکرد ارگان های نظامی در اقتصاد
9- دور زدن قوانین
10- رشوه ها و فساد اداری
11- وجود مدیران نالایق
12- وجود عنصری بنام سازمان تأمین اجتماعی برای حمایت از صنایع واگذار شده
13- درد های نگفته (1553663) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۵:۳۱:۳۲
یکی از کارهایی که به انها سپرده شد و با حیف و میل زیاد هنوز هم تکمیل نشده مصلا است. اگر کار به کاردان سپرده شود ایران گلستان می شود. (1553925) (alef-1)
 
غلی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۶:۴۱:۳۷
انشااله دولت اقای روحانی بتواند با تدبیر
سیاست و اقتصاد را از انواع رانت ها که یکی از انها رانت نطامیان است رها کند .
تا اقتصاد و سیاست بتواند ذر یک رقابت سالم در مسیر صحیح خود قرار بگیرد. (1553953) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۷:۱۸:۵۶
حالا ما همه چیز اقتصادمون خوبه مشکل نظانیها هستن! نظامیها اگرهم هستن بحث کمکه نه منفعت (1553974) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۰:۲۳:۲۸
دقیقاً درست می فرمایید بایستی نظامیان و اطلاعاتی ها از کارهای اقتصادی خارج شوند و اقتصاد از انحصار خارج شود تا هر کسی که شرکت واردات و صادرات دارد طبق موضوع شرکت هر کالایی و دارویی را که صلاح بداند وارد کند نه اینکه واردات برخی کالاها در انحصار یک شرکت باشد به دین ترتیب هم مافیای واردات و کالاها زمینگیر می شود و هم در اثر رقابت قیمت اقلام و دارو کاهش می یابد و هم تولید کننده داخلی ملزم می شود تا کالاهای تولیدی خود را با کیفیت بالا و قیمت پایین به بازار عرضه نماید (1554304) (alef-1)
 
سالار
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۱:۴۷:۴۸
آقای دکتر قنبری صاحب نظر در امور اقتصادی (استاد دانشگاه تربیت مدرس)،سابقه مدیریتی (استاندار،معاون وزیر و...)،2دوره ،دوره پنجم وششم نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اردل،کوهرنگ وکیار استان چهارمحال وبختیاری بوده ومحبوب قلوب اصلاح طلبان آن استان . (1554487) (alef-1)
 
م.ر
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۱:۵۶:۲۴
به شتر گفتند گردنت کج است!! شتر گفت: کجای بدن من درست است که گردنم درست باشد!!

این استاد محترم اقتصاد چرا در خصوص مسائل مهمتر اقتصادی مثل تورم ، بیکاری خانمان سوز ، رانت خواری های دولتی ، اقتصاد سفارشی، و معضلات مهمتر صحبت نمی کند!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟
نظامیان هم مثل بعضی از افراد جامعه که در قانون برایشان مزایایی پیش بینی شده است بواسطه حضور در جنگ تحمیلی ، اینها هم دارند از سهمیه خودشان استفاده می کنند.
اقتصاد شلم شوربای ایران در حال حاضر مشمول این شعر می باشد.

هیچ ترتیب وآدامی مجوی هر چه می خواهد دل تنگت بگوی!!! (1554515) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۲:۳۴:۱۳
نظامیان اجازه بدهند بخش خصوصی دست وپا بگیرند وظرفییت را از مردم نگیرند. (1554620) (alef-1)
 
رضا شاهرخ
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۲:۴۳:۳۳
واقعا جای تعجبه! مجلس چرا تا به حال این حضور را درک و لمس نکرد!؟ چطور وقتی قرار گاه خاتم شد وزارت نفت ونماد اقتصاد ما شد قرارگاه جنگی ورود پیدا نکرد!؟ آگر خلاف قانونه پس چرا قانون مصوب نمی کنید؟ چرا همش می خواهید ژست دانایی بگیرید؟ آفتابه لگن هفت دست شام و ناهار هیچ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اگه واقا دلسوز مردم و حاکمیته مردم بر مردمید بجای بار گذاری رو دوش دولت جدید دو قوه دیگه بیان با وضع قوانین و اجرای قوانین باری که رو دوش دولته از دولتهای قبل بردارن! (1554650) (alef-1)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۵:۳۱:۲۲
انشاءالله نظامیان در دولت اعتدال در ام پیشرفت اقتصادی به دولت کمک خواهند کرد . تا کور شود هر آنکه نتواند دید . (1555085) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۶:۲۸:۲۹
آقای توکلی شما به عنوان نماینده من ایرانی پاسخ دهید درآمد مخابرات که از درامدهای عظیم هست صرف چه کاری می شود؟ایا حق من هست بدانم یا نه؟ (1555243) (alef-1)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۱۷:۰۴:۴۲
سلام علیکم جمیعا . بله این را همه می دانیم نگاه نظامی با نگاه اقتصادی از زمین تا آسمان فرق می کنه .بهتراین است هرچیزی سرجای خودش باشه .ودراموراتی که با اصل شغل دوری دارد دخالت نشود تااینکه درشرح وظایف آشقتگی بوجود نیاید .وراه روشن باشد .نظامی وظایف خودش نه کمتر ونه بیشتر همچنینی اقتصاددان .
سلام بردکتر علی قنبری (1555313) (alef-1)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۰۰:۴۵:۰۳
باسلام چنانچه بتوان این نظامیان که هم قدرت سرنیزه وهم قدرت پول دارند کم کم ازصحنه خارج به تصدی وظایف اصلیشان متوجه وهدایت نمود درواقع بزرگترین واساسیترین کاررا انجام داده وبرادران نظامی هم باید بدانند که این مطلب بنفع مملکت بوده و باید تمام امور در اختیار دولت باشد ودولت هم با شفافیت وپاسخگویی هر چه تمامتر از عهده وظایف خود بر آید البته این پروسه مقداری زمان بر ونیاز به تقویت وظهور نهادهای مدنی واحزاب مردمی و..... دارد (1556023) (alef-1)
 
سروش
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۳:۲۴:۱۳
دوستان عزیز باید این نکته را مد نظر قرار دهند که تا هنگا می که واحد های نظارتی دقیق و منظم شکل نگیرد،تفاوتی بین نیروی نظامی یا بخش خصوصی در اجرای پروژه ها نمی باشد.
منظور بنده این است که متاسفانه در واگذاری به بخش خصوصی نیز رانت باعث ضایع شدن حقوق ملت می گردد در جایی که یک واحد نظارت قوی حضور نداشته باشد.
به عنوان مثال به پروةه های ساده ای چون آسفالت نمودن خیابان ها نگاه کنید!!!پس اصل قضیه نیروی نظامی و غیره نیست و مهم نظارت و مورد بازخواست قرار دادن است. (1557271) (alef-1)
 
دای
۱۳۹۲-۰۵-۱۶ ۱۶:۵۶:۱۲
امیدوارم کار را به کاردان بسپارند وخودی وغیر خودی را در نظر گرفته نشود و همه را ایرانی بدانند، هرجا زور وزر ویا زور وتزویز یکجا جمع شود فساد بوجود خواهد آمد ،برای همینه که امام خمینی (ره) فرمودنند نظامیان وارد اقتصاد وسیاست نشوند. (1557872) (alef-1)
 
سلمان
۱۳۹۲-۰۵-۱۷ ۱۳:۴۶:۳۵
با سلام
ورود نظامیان به عرصه های اقتصادی و سیاسی به شدت در دوره ی آقای احمدی نژاد گسترش پیدا کرد و این امر باعث به حاشیه راندن نخبگان و محو شایسته سالاری شد به جرأت می توان گفت که اکثر وزارتخانه ها مخصوصا وزارت کشور ، توسط نظامیان تصرف شد. ما اگر نیروهای استانداری ها و فرمانداری ها و بخشداریها را بررسی کنیم میفهمیم که اکثر آنان ا ارگانهای نظامی وارد شدند . حال سوال اینجاست که ما که شعار مبارزه با بیکاری سر می دهیم پس چرا نظامیان را از پادگانها به ادارات و نهادهای دولتی می آوریم در حالی که انبوهی از جوانان با استعداد با مدارک تحصیلی و توانمندی فراوان بیکار هستند؟ قانون، دخالت نظامیان در امور سیاسی را مورد تاکید قرار داده است . شایسته است دولت تدبیر و امید تمام نظامیان را به پادگانها باز گردانده و پُستها را به جوانان با مدارک مرتبط واگذار نماید. (1559695) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۱:۵۲:۱۴
خروج نظامیان از اقتصاد باید هر چه زودتر محقق بشه. پیگیری نمایندگان و دولت جدید برای خروج نظامیان باید هر چه زودتر صورت پذیره. (1560700) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۱:۵۵:۳۳
متاسفانه دخالت ارگانهای نظامی فقط در مملکت ما رایجه و در هیچ کشوری در دنیا شما نمیتونید پیدا کنه. امیدوارم این جریان در کشور ما هم درست بشه و اصلاح بشه. (1560704) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۲:۰۰:۱۵
امیدوارم با پیگیری مجلس و دولت تدبیر دست ارگانهای نظامی از اقتصاد کوتاه بشه.انشالل... (1560710) (alef-13)
 
alireza
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۲:۰۶:۰۱
با درود. میخواستم بگم حتی در قانون اساسی هیچ اجازه ای به دخالت نظامیان در پروژه ها عمرانی و اقتصاد اجازه ای داده نشده. حتی در سخنان امام خمینی (ره) هم از دوری ارگانهای نظامی از اقتصاد و دخالت در اقتصاد تذکر داده شده. (1560713) (alef-13)
 
omid
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۲:۰۸:۵۳
امیدوارم که این قضیه که از آقایان قنبری و توکلی در خصوص خروج نظامیان از اقتصاد دزر حد شعار باقی نمونه و تا حصول نتیجه برسونند. با تشکر (1560715) (alef-13)
 
mehdi
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۲:۱۲:۴۸
با سلام. جالب اینجاست که پروژه هایی هم که به این ارگان نظامی واگذار شده نه با زمان مقرر تموم میشه و نه با هزینه مقول. من اینو از نزدیک مشهاده کردم. (1560718) (alef-13)
 
امیرعلی
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۲:۱۷:۰۵
با وارد شدن این ارگان نظامی بیچاره شد شرکت های خصوصی.رقابت در کشور قربانی شد. (1560722) (alef-13)
 
ابولفضل
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۲:۲۰:۲۳
بدون شک و بدون هیچ معطلی باید دست اینها از اقتصاد کوتاه بشه. جز ضربه زدن به کشور هیچ نتیجه ای در پی نخواهد داشت. (1560725) (alef-13)
 
پیمان
۱۳۹۲-۰۵-۱۸ ۰۲:۲۶:۳۸
این همه شرکت خصوصی با لیاقت در داخل کشور . چرا میگن پیمانکار داخلی نداریم .چرا نظامیان که تخصص در زمینه عمرانی ندارن وارد این عرصه شدن. هر کس را بهر کاری ساختند. (1560729) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۲۰ ۱۵:۵۸:۲۶
آره حالا گیر بدید نظامیا .چرا....چون هرکاری که بکنن دزد نیستن .آره اقتصاد رو بدید آقازاده ها بهتره (یه تحقیق در خصوص مترو تهران بکنید بد نیست) (1564205) (alef-13)