نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234127
رازگشایی ازعدم‌حضورلاوروف درمذاکرات وین
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۶
علی‌رغم تلاش‌ غربی‌ها برای ظاهرسازی درباره اتحاد بین گروه ۱+۵، عدم سفر وزیر خارجه روسیه به وین و اعزام یک نماینده رده‌پایین به نشست وزرای خارجی حاکی از بروز اختلافات داخلی بین شش قدرت جهانی است.

به گزارش تسنیم، علی‌رغم تلاش‌ غربی‌ها برای ظاهرسازی درباره اتحاد بین گروه ۱+۵، عدم سفر وزیر خارجه روسیه به وین و اعزام یک نماینده رده‌پایین به نشست وزرای خارجی حاکی از بروز اختلافات داخلی بین شش قدرت جهانی است.

پنج‌شنبه هفته گذشته، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از تمام وزرای خارجه شش قدرت جهانی دعوت کرد تا برای آگاهی از فرآیند مذاکرات به وین سفر کنند.

لندن روز گذشته (جمعه) سفر ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلستان، به وین را تأیید کرد. آلمان نیز خبر از حضور فرانک والتر اشتاین‌میر در مذاکرات داد. در پاریس نیز سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد لوران فابیون در وین خواهد بود.

با این حال سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، به‌دلیل همراهی ولادیمیر پوتین در سفر به آمریکای جنوبی نخواهد توانست در وین حاضر شده و به‌جای وی نماینده این کشور نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین راهی مذاکرات خواهد شد.

از طرف دیگر، قین گانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، اعلام کرد که اطلاعات ویژه‌ای درباره حضور وزیر خارجه چین ندارد اما "ما مقامی را به این دیدار خواهیم فرستاد".

ولادیمیر وورونکوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، روز جمعه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ حضور نخواهد یافت. وورونکوف گفت: "وزیر در این گفت‌وگوها حاضر نخواهد بود، به من دستور داده شده که در این جلسه شرکت کنم".

وی در ادامه افزود: "این به‌معنای تغییر در ترکیب تیم مذاکره کننده روسیه نیست. ریابکوف هنوز هم ریاست تیم را به‌عهده دارد". چندی پیش لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، از وجود اختلاف نظر بین روسیه و کشورهای غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر داده بود. برخی منابع مطلع اعلام کرده‌اند که یکی از اهداف جلسه وزرای خارجه نزدیک کردن دیدگاه‌های ۱+۵ به یکدیگر به‌ویژه اختلاف‌هایی است که میان فرانسه و روسیه بروز کرده است.

این منبع می‌گوید: "روسیه بیشتر روی موضوع شفافیت تأکید دارد تا محدودیت، اما دیدگاه فرانسه درباره ضرورت محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران حتی از آمریکا هم تندروانه‌تر است. به‌عبارت دیگر روسها می‌گویند وقتی ایران پذیرفته برنامه‌اش تا حداکثر مقدار ممکن شفاف و زیر نظر آژانس باشد، دیگر منطقی نیست که درباره ابعاد برنامه بیش از حد سخت‌گیری شود".

اما در این میان آسوشیتدپرس نیز از اختلاف بین روسیه و آمریکا خبر داده نوشت: "عدم حضور سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در این دور از مذاکرات نشان می‌دهد که دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای با ایران دور از انتظار خواهد بود. این مسئله همچنین نشانگر اختلاف نظر دو طرف بوده و احتمال تمدید مذاکرات را تقویت کرده است".

ولادیمیر اوسیف تحلیلگر روسی ارشد مسائل سیاسی در این باره تأکید کرد: "پافشاری واشنگتن بر این مسئله که ایران باید تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم را تعطیل کرده مذاکره در خصوص برنامه موشکی ایران نیز باید آغاز شود نقض آشکار چارچوب تعیین شده برای مذاکرات با ایران بوده است. آمریکا قصد دارد مذاکرات طولانی و دردناک باشد تا تحریم‌ها همچنان به قوت خود باقی بماند و اهداف سیاسی آمریکا تأمین شود".

اگرچه منابع غربی سعی دارند وانمود کنند اختلاف نظری میان اعضای گروه ۱+۵ وجود ندارد اما عدم حضور لاوروف و فرستادن یک مقام نسبتاً رده‌پایین به نشست وزرای شش قدرت جهانی در وین نشان از وجود تنش‌هایی بین اعضای این گروه دارد که البته با توجه به مواضع زیاده‌خواهانه کشورهای غربی پدیده‌ای دور از نظر نیست.

اگرچه گزارش‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نشان از ماهیت صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان دارد و حتی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا نیز در گزارش‌های سالیان اخیر خود به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران اذعان داشته‌اند اما کشورهای غربی هنوز هم احتمال استفاده نظامی از اورانیوم غنی‌شده را دستاویزی برای درخواست محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران قرار می‌دهند، بهانه‌جویی‌هایی که اکنون صدای روسیه را درآورده و با گذر زمان اعتراض ملت‌های بیشتری را نیز به‌دنبال خواهد داشت.
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۱ ۲۱:۱۹:۵۰
روسها در صورت توافق هسته ای ایران با کشورهای غربی منافع خود را در خطر می بینند. اونها هرگز دوست ایران نبوده اند. (2251551) (alef-10)