نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 294527
رشته هاي دانشگاهي بدون بازار كار
بخش تعاملی الف - اصغر مناف زاده
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۵
سال هاست كه كارشناسان بازار كار بر روي اين موضوع اتفاق نظردارند كه اكثر رشته هاي دانشگاهي عملا بازار كار خود را از دست داده اند و اين موضوع خود يكي از دلايل عمده ي بيكاري فارغ التحصيلان دانشگاهي در تمامي محافل علمي و كارشناسي شناخته و معرفي شده و تاكيد گرديده و مي گردد كه اين چالش جدي در بازار كار سريعا با سياستگذاري از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بايد اصلاح گردد.

نكته جالب در اين موضوع، اذعان صريح مسئولين ارشد وزارت علوم مبني بر اصلاح رشته هاي دانشگاهي متناسب با بازار كار در سال هاي متمادي درتريبون هاي مختلف است ولي متاسفانه تاكنون كوچكترين حركتي در اين راستا از سوي وزارت مربوطه ديده نشده است. دليل اين امر دفترچه انتخاب رشته دانشگاهي سال ۱۳۹۴ مي باشد.

زيرا وقتي دفترچه مزبور را بويژه در رشته هاي گروه علوم انساني ورق مي زنيم بخوبي مي بينيم كه رشته هايي كه در حال حاضر فاقد بازار كار مي باشند و تعداد زيادي فارغ التحصيل بيكار در آن رشته ها در بازار كار وجود دارد، باز هم براي اكثر دانشگاه هاي سراسر كشور براي جذب دانشجو درآن رشته ها سهيمه از طريق وزارت علوم لحاظ شده است.

در جدول زير تنها به برخي از رشته هاي گروه علوم انساني دانشگاه محقق، پيام نور و موسسات غيرانتفاعي استان اردبيل با تعداد پذيرش دانشجو براي سال تحصيلي ۹۵-۹۴ كه از دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش كشور استخراج گرديده، اشاره شده است. حال اين سوال از روساي سراسر دانشگاه هاي علوم انساني پرسيده مي شود كه هدف از پذيرش و تربيت دانشجو در اين رشته ها چيست؟

 
کلمات کلیدی : اصغر مناف زاده
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۸:۴۲:۰۱
خیانت کردن به ملت ایران است
1- دزدی و خیابنت که شاخ و دم ندارد
2- چرا باید یک هموطن رو 4سال علاف کنیم مدرکی به دستش بدهیم که آخرش بیکاری باشد (3183017) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۶:۱۳:۴۳
خوب مگه عقل ندارید؟؟ ,اوج ترافیک جمعیت مربوط به دهه شصت بود و متولدین دهه هفتاد و هشتاد یک چهارم متولدین دهه شصت بودند , اما بجای اینکه ظرفیت دانشگاهها یک چهارم بشه , چهار برابر شده خوب عقل هم خوب چیزی است میخواین بیکار تحصیلکرده تولید نشه ظرفیت دانشگاهها را با متولدین دهه هفتاد هماهنگ کنین و کاهش بدین .
چند روز پیش برام پیامک اومده از صندوق رفاه دانشگاه دولتی ... که یا بدهی خود را پرداخت کنید یا در مورد پرونده شما اقدام می شود!!!!
تعجب کردم که من که اصلا به صندوق رفاه بدهی ندارم و تسویه کردم مدرک لیسانس هم که بحمداا... شش ساله گذاشتم در کوزه , رفتم توی سایت میبینم ۹۰۰۰ تومان بدهکارم!!! نه تا یک هزار تومانی!
زنگ زدم صندوق رفاه میگم من که تسویه کرده بودم , بهم میگه هزار تومن از بدهی ات مونده بوده و بهش سود و جریمه تعلق گرفته!!!! به کارمند صندوق میگم اصلا دانشگاهی که لنگ ۱۰۰۰ تومان پول منه درش را گل بگیرین بهتره , بهش میگم حاضرم مدرک ام را پس بدهم ولی کل پولی که توی اون چهار سال هدر دادم بهم پس بدهند.
"""" مسولان که بدلیل کسری بودجه چشم به جیب و یارانه مردم دارند بهتره بفهمند که وقتی متولدین دهه هفتاد یک پنجم جمعیت متولدین دهه شصت هستند باید ظرفیت دانشگاهها را کاهش بدهند که مجبور نشوند برای هزار تومن اعصاب فارغالتحصیلان بیکار را خورد کنند.""
الف جان خواهشا منتشر کن و به اطلاع وزیر علوم و بهداشت هم برسان. (3184261) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۹:۱۷:۱۷
ببخشید ولی یک اشتباه اساسی در نگاه شما هست. دانشگاه بنگاه کار آفرینی نیست که مثلاً اگر برای کسی که الهیات خونده کار نبود اون رشته تعطیل بشه. اسمش روشه: دانش‌گاه. حالا یک دانسته‌ای به درد کار می‌خورد و یکی نه.
مهم این هست که دانشجو بداند چه می‌خواهد و مشاوره درست به او داده شود.

اما از آن جایی که در کشور ما هیچ چیز سر جای خودش نیست دانشگاه هم شده جایی که برخی با یاد دادن به دیگران امرار معاش کنند. دیگران هم فکر می‌کنند هرچه حفظ کنند حتماً یک میزی، یک مقام خوب کاری فردا در انتظارشان است. (3183114) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۲:۵۵:۲۹
اتفاقا کسی نمیره دانشگاه درس بخوه که معلوماتش بالا بره همه دنبال مدرک گرفتن برای کار هستند و ما که اینو میدونیم نباید زیاد بگیریم که طرف وقتش تلف بشه عزیزم
معلوماتت میخاد بره بالا کتاب هست و... کسی پول شبانه و پیام نور نمیده که معلوماتش زیادبشه اشتباه نکنید (3183765) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۹:۴۸:۴۴
گاهی رشته هایی مثل الهیات و زبان و ادبیات فارسی رو آدم برای افزایش آگاهی ها و یا تمایل قلبی می خونه نه صرفا کار
نمی شه این رشته ها رو تعطیل کرد..نگاه شما درست نیست. (3183206) (alef-11)
 
ياورى
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۰:۱۰:۰۵
ارشد دانشگاه غير انتفاعى قبول شدم به زور گفتن تا قبل از اعلام نتايج آزاد ثبت نام كنى !! ٢ ميليون گرفتن حالا براى انصراف ميگن ٧٥٠ هزار تومنشو جريمه بدى !!
رفتم وزارت علوم ميگن حق با شماست ولى ايناهم خرج دارن از همين جاها بايد در بيارن !!!
لطفا اطلاع رسانى كنيد (3183272) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۰:۲۹:۳۰
يكي از مظلوم ترين رشته ها رشته فلسفه است من فارغ التحصيل رشته فلسفه از دانشگاه اصفهان هستم بسياري از دوستان و هم كلاسي هايم در همه سالهاي فارغ التحصيلي يا بيكارن يا دنبال كاري غير از اين رشته رفته اند و جاي تاسف دارد رشته اي كه مي تواند بسيار در ارتقاي بينش افراد جامعه تاثير گذار باشد و دانش اموزان را تربيت كند به كناري وانهاده شده و جاي تاسف زيادتر دارد وقتي ميبينيم هر سال دانشگاه هاي تهران اصفهان مشهد و ... هنوز در اين زمينه دانشجوي شبانه و روزانه جذب ميكنند و اصلا به اين فكر نميكنند اين دانشجويان بعد از تحصيل چه بايد بكنند. (3183316) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۲:۴۳:۰۵
پیام نور واقعا شورش رو در آورده. بابا مدرسه هم هفتصد دانش آموز نمی گیره. (3183731) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۴:۵۷:۴۰
کشور ما شبیه خونه ای که همه ی امکانات رو داره ولی هیچ چیزی سرجای خودش نیست،مثلا یخچال رو به سقف آویزون کردنو ...،افراد استعداد زیادی دارند ولی ازشون استفاده نمیشه و کسی خودش هم میخواد کاری بکنه امکانش براش فراهم نمیشه،توی رشته های فنی دختر جذب میکنند و موقع کار میگن این رشته پسرونه است برا چی اومدین این رشته..کار نمیدن..واقعا که بی عدالتی و بی برنامگی موج میزنه (3184096) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۲۰:۰۳:۰۶
شما رو چه حسابی رشته‌های "حسابداری" و "مدیریت" رو جزء رشته‌های بدون بازار کار در نظر گرفتی؟
حسابداری که جزء بهترین رشته‌هاست و بازار کار خوبی هم داره و حقوقشونم بالاست. گرایش‌های مختلف مدیریت هم که در انواع و اقسام استخدام‌ها، جزء رشته‌های مورد نظر هست. (3184890) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۲۰:۴۳:۴۸
دقیقا! اتفاقا تنها رشته هایی که بازار کار و استخدام دارن در ایران همینان! حالا تو بیا مخت رو برای برق و مکانیک و کامپیوتر تیلیت کن. (3187914) (alef-3)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۲۲:۴۶:۲۱
رشته خوبی بود! نه الان که دانشگاه آزاد اعلام کرده حسابداری در مقطع ارشد هم امسال بدون کنکور میشه و 8 درصد فارغ التحصیلان کشور رشتشون حسابداریه (3201564) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۲۱:۳۵:۴۹
البته این میزان از دانشجو گرفتن در هر رشته ای نامعقول است اما در مملکت ما تنها علوم انسانی است که اینطور مورد اجحاف قرار میگیرد.کار بر روی اندیشه و فرهنگ در اینجا کار محسوب نمیشود، همین است که جامعه شناسان از تنزل فرهنگی گلایمندند و با وجود تمام پیشرفتهای فنی و پزشکی اندیشه ما همچنان جهان سومی باقی میماند. (3187998) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۰ ۲۰:۲۶:۴۰
کاش اینقدر که به گرفتن پولشون اهمیت میدن یک صدمشم به کیفیت آموزششون فکر میکردن . (3636197) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.