نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 457229
شرکت های چینی تحریم شده: ارتباطی با برنامه موشکی ایران نداریم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۰
چند شرکت چینی که بابت فروش کالاهای حساس به ایران و کمک به برنامه موشکی این کشور در فهرست جدید تحریم های دولت آمریکا قرار گرفته اند، ضمن رد این اتهام مدعی شدند که کالاهای صادراتی آنها به ایران کالاهای عادی بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری گلوبال تایمز، چند شرکت چینی که بابت فروش کالاهای حساس به ایران و کمک به برنامه موشکی این کشور در فهرست جدید تحریم های دولت آمریکا قرار گرفته اند، ضمن رد این اتهام مدعی شدند که کالاهای صادراتی آنها به ایران تنها «کالاهای عادی» بوده و آنها احتمالا علیه این تصمیم واشنگتن تقاضای فرجام خواهند کرد.

این اظهارات شرکت های چینی پس از آن مطرح می شود که دولت آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که «به موجب قانون عدم اشاعه ایران، کره شمالی و سوریه، علیه 30 شرکت و شخص خارجی در 10 کشور جهان تحریم هایی را وضع کرده است.»

در این فهرست نام 11 شرکت به چشم می خورد که «به طور ویژه به دلیل تامین تجهیزات برنامه موشکی ایران» تحریم شده اند. نام 6 شرکت چینی از جمله شرکت شنژن یاتایدا تولید کننده فایبر گلس و 3 فرد چینی در این فهرست دیده می شود.

این تحریم های دو ساله که از روز سه شنبه به اجرا گذاشته شده، شرکت های آمریکایی را از فروش هرگونه کالا، خدمات یا فن آوری به این شرکت ها و اشخاص منع می کند.

سخنگوی شرکت یاتایدا گفت، ما هیچ سند رسمی ای از جانب دولت آمریکا دریافت نکرده ایم. «من از تحریم های جدید دولت آمریکا مطلع نبودم تا اینکه دوستانم دیروز لیست شرکت های تحریمی را برایم ارسال کردند... من کاملا گیج شده ام.»

وی خاطر نشان کرد که مبادلات تجاری شرکت متبوعش با ایران در سال 2016 کمتر از 100 هزار دلار بوده و کالاهای صادراتی به این کشور عمدتا شامل محصولات با فن آوری پایین نظیر قطعات خودرو و فایبرگلس بوده است. این صادرات مطابق با مقررات گمرکی چین انجام شده و هیچ ارتباطی با «ارسال کالاها و فن آوری های حساس» آنطور که دولت آمریکا ادعا می کند نداشته است.

وی این سوال را مطرح کرد که «ما یک شرکت خصوصی کوچک با حدود یک میلیون دلار درآمد سالانه هستیم. چرا ما به صدور کالاهایی متهم شده ایم که هیچ ارتباطی با آنها نداریم؟»

یکی از کارمندان شرکت واردات و صادرات نینگبو نیو سنتاری چین هم که اخیرا در فهرست تحریم ها قرار گرفته گفت، فعالیت این شرکت «هیچ ارتباطی با تجهیزات مربوط به تسلیحات کشتار جمعی» مورد ادعای دولت آمریکا ندارد.

سخنگوی شرکت یاتایدا گفت، شرکت وی در حال رایزنی با مقامات دولت استان شنژن هستند و اسنادی را آماده می کنند تا بر علیه این تصمیم دولت آمریکا تقاضای فرجام کنند.

این تحریم صادراتی تاثیر چندان قابل توجهی بر فعالیت های شرکت شنژن یاتایدا نخواهد گذاشت. سخنگوی شرکت گفت: «در سال 2016، شرکت ما تنها حدود 3 هزار دلار معامله با مشتریانی در آمریکا داشت که رقم بسیار کمی است.» اما وی ابراز نگرانی کرد که تحریم های آمریکا احتمالا شرکت های دیگر را بر آن خواهد داشت تا از معامله با این شرکت خودداری کنند.

شرکت ها و اشخاص چینی دیگری که نامشان در این فهرست دیده می شود عبارتند از: شرکت بیجینگ ژونگ کو الکتریک، دالیان ژنگوا مائوی یوژیان گونگسوی، سینوتک (دالیان) کربن، گرافیت، جک کین، جک وانگ و کارل لی. این افراد و شرکت ها حاضر به مصاحبه در این باره نشده اند.
 
کلمات کلیدی : تحریم موشکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۶:۰۰:۰۲
بجاش ما هم 15 شرکت که معلوم نیست اصلا وجود دارند تحریم کردیم (4221143) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.