نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 502327
در کشورهای پیشرفته همه دانشگاه نمی‌روند!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۳۴
یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی در کشورهای پیشرفته به گونه‌ای است که همه به دانشگاه نمی‌روند، تاکید کرد که نظام صلاحیت حرفه‌ای در کشور باید طراحی و اجرایی شود.

زهرا ممتاز قمشه‌ای در گفت‌وگو با ایسنا، اجرای نظام صلاحیت حرفه‌ای را امری مهم و اجتناب ناپذیر دانست و گفت: وقتی به سمت صنعت و مدرنیته و IT حرکت می‌کنیم نمی‌توان انتظار داشت همان سیستم قدیمی را در بازار کار دنبال کنیم. نمایندگان مجلس طرحی در سال ۱۳۹۲ ارائه کردند که به صورت قانون آموزشهای فنی و حرفه‌ای مطرح شده بود ولی متاسفانه به دلیل عدم پیگیری به تصویب نرسید و در میان طرح‌ها و پیچ و خم‌ اداری مجلس رو به فراموشی رفت.

وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته سیستم تربیت نیروی انسانی و نظام احراز شغل فرق می کند. نرخ بیکاری پایین باعث شده که بیشتر نرخ بیکاری از نوع اصطحکاکی باشد یعنی فرد بیکار شغل خود را برای یافتن شغل بهتر رها می‌کند لدا بیمه بیکاری را دریافت و فورا آن را قطع می‌کند تا به اشتغال می‌پردازد.

 ممتاز قمشه‌ای تصریح کرد: تربیت نیروی انسانی در کشورهای پیشرفته به گونه‌ای است که همه به دانشگاه نمی‌روند. در این کشورها آمال و آرزوی هر شخص در به دانشگاه رفتن خلاصه نمی‌شود و نظام صلاحیت حرفه‌ای برای مشاغل از صدر تا ذیل در حال اجراست.

کارشناس حوزه کار افزود: آنها در سالهای اولیه مدرسه، فرهنگ کار و تلاش را می‌آموزند و سپس در پروسه آموزش استعدادیابی می‌شوند و تحت نظام آموزشی مهارت محور آموزش می‌بینند. در کشورهای پیشرفته به بحثهای خلاقیت و کارآفرینی توجه خاصی می‌شود، نیاز بازار کار به طور مداوم از سوی وزارت کار بررسی و لیست مشاغل مورد نیاز اعلام می‌شود. سپس هر کسی بر اساس علاقه، شغل مورد نظر خود را انتخاب می‌کند و به دوره یکساله کالج (فنی و حرفه‌ای) می‌رود و همزمان می‌تواند در بازار کار هم به شکل پاره وقت مشغول کار شود.

ممتاز قمشه‌ای به نظام رصد و پایش صلاحیت حرفه‌ای در کشورهای دیگر اشاره کرد و گفت: این نظام تحت نظارت موسسات غیردولتی عمومی مانند سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کار سنجش صلاحیت و آموزش دوره‌های کوتاه مدت، اهدای مدارک شغلی و گواهینامه‌های حرفه‌ای را برعهده دارند، سطح مهارت را هر سال مشخص کرده و مرز و حیطه کار را برای هر فرد بسته به میزان توانانیی و تجربه تعریف می‌کنند.

وی ادامه داد: در این نظام‌ها دستمزد برای همه یکسان نیست و بر حسب مهارت و پیچیدگی کار یا بر اساس سطحی که اتحادیه شغل مربوطه تعیین می‌کند مشخص می‌شود.

کارشناس حوزه کار با بیان اینکه آموزش مادام العمر برای سنجش و پایش تا سن بازنشستگی ادامه دارد، خاطرنشان کرد: اگر فردی در کنار کار، به درس خواندن در دانشگاه هم علاقه داشته باشد برای افزایش مبانی علمی خود به دانشگاه رفته و مجددا سطح صلاحیت حرفه‌ای او تعیین و درجه (گِرِید) شغلی به وی اعطا می‌شود.

به گفته ممتاز، در نظام‌های دارای صلاحیت حرفه‌ای داشتن سواد دانشگاهی مساوی با شغل دولتی و پشت میزنشینی نیست.
 
کلمات کلیدی : کشورهای پیشرفته+ورود به دانشگاه+دانشگاه
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۵-۲۵ ۰۷:۲۰:۱۶
این را هم بگو که اختلاف دریافتی دو نفر 100 یا 1000برابر نیست حداکثر 3 برابر است شما مقایسه کنید اختلاف دریافتی یک پزشک با یک کارگر در ایران را که گاه تا هزار برابر میرسد.در این شرایط طبیعیست که همه بخواهند پزشک شوند. (4521270) (alef-11)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۵ ۰۷:۵۷:۵۴
دقیقا صحیح است. (4521302) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۵ ۰۸:۱۰:۴۵
در کشور های پیشرفته کل جامعه به لحاظ امنیت سلامت و رفاه و معیشت کاملآ تحت پوشش هستند یعنی از ضعیف ترین کارگر تا بالاترین مدیر از یک رفاه خیلی استاندارد برخورد دار هستند . اختلافات طبقاتی شدید و فقر و فلاکت و بدبختی و محرومیت در این کشور ها مفهومی ندارد عدالت برای تمام اقشار به خوبی برقرار است و همه مردم از بالاترین تا پائین ترین سطح به قانون با احترام کامل و رعایت صد درصدی عمل میکنند . اما در کشور هایی مثل ما قضیه فرق میکند و اگر کسی مدرک بالایی نداشته باشد شاید شغل - محبوبیت اجتماعی - رفاه نسبی ندارد پس قیاس کردن این کشور ها با کشور هایی مثل ما در تمام زمینه ها مانند ( کار - فرهنگ - وجدان - تربیت - رعایت قانون - مصرف - علم آموزی و ............. ) کاملآ نادرست است . (4521311) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۵ ۰۸:۲۸:۰۲
درایران ، نون توی انحصا ره!!! حتی درتحصیلات دانشگاهی!
پزشکان این انحصاررا بخصوص دردوره های تخصص راه انداخته اند. انجصار طلبانی که به بهای سلامتی میلیونها فقرای ایرانی میخوان سوار لکسوس بشن برن تو کاخ زندگی کنن.
کشوری با 80میلیون جمعیت فقط 2800 نفر ظرفیت پزشکی دولتی داره وبه دانشگاه آزادهم بااین که ازیودجه دولتی استفاده نمیکنه اجازه افزایش ظرفیت نمیدن تاخدای نکرده بازارانحصاری این تجاربی وجدان تحصیلکرده خراب نشه!!!! (4521328) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۵ ۰۹:۵۲:۲۹
چون عده ای از ابتدا وارد بازار کار می شوند اما اینجا حقوق کارگر بسیار پایین تر از خط فقر است مردم برای بهبود وضعیت به سراغ دانشگاه می روند (4521407) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.