توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 452828
قابلیت های جدید؛
گوگل مپ چگونه اطلاعات دقیق ترافیکی را به دست می آورد؟
بخش دانش و فناوری الف،20 اسفند95
مشاهده وضعیت ترافیکی جاده ها به صورت زنده یکی از محبوب ترین قابلیت های اپلیکیشن Google Maps است. آیا می دانید که گوگل این اطلاعات دقیق را چگونه به دست می آورد؟
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۰
به گزارش کلیک، Google Maps یا نقشه های گوگل با بیش از یک میلیارد کاربر، یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های جهان است. گوگل اطلاعات مربوط به نقشه های خود را از منابع متعددی جمع آوری می کند که شامل سنسور های جاده ای، سازمان های حمل و نقل محلی، مشارکت کاربران در سرویس Map Maker و موارد دیگری می شود.

یکی از جالب ترین قابلیت های گوگل مپ امکان مشاهده زنده وضعیت ترافیکی خیابان ها در هر نقطه جهان است. ولی گوگل چگونه این اطلاعات را که در اغلب موارد نیز دقیق و درست است، به دست می آورد؟

گوگل رسما اعلام کرده است که اطلاعات ترافیکی از منابع مختلفی مثل سازمان های حمل و نقل دولتی، تامین کنندگان خصوصی و منابعی دیگر جمع آوری می شود. ولی این تمام داستان نیست. هنگامی که از اطلاعات ترافیکی و پیش بینی های ارائه شده همراه با آن صحبت می شود، باید دانست که کاربران گوگل مپ نیز خود بدون آن که آگاهی داشته باشند در تامین اطلاعات سهیم هستند.

تا به حال شده وقتی که با استفاده از گوگل مپ قصد یافتن مقصد مورد نظر خود را دارید، این اپلیکیشن مسیر های جایگزینی را به شما پیشنهاد داده و یا به شما در مورد ترافیک غیر منتظره در مسیر هشدار دهد؟ چنین قابلیتی به لطف ارسال مرتب و زنده اطلاعات ترافیکی از اپلیکیشن Google Maps نصب شده روی دستگاه های اندروید و iOS به گوگل امکان پذیر است. در مرحله بعد داده های دریافت شده از هر گوشی هوشمند با سایر گوشی های موجود در همان منطقه مقایسه می شود. بنابر این، هر چه کاربران Google Maps در یک منطقه بیشتر باشد پیش بینی های ترافیکی دقیق تر صورت می گیرد.

یکی دیگر از منابع دریافت اطلاعات ترافیکی کاربران اپلیکیشن Waze هستند. گوگل این اپلیکیشن را در سال ۲۰۱۳ با قیمت ۱ میلیارد دلار تصاحب کرد. کاربران Waze اطلاعاتی مثل تصادفات و راه بندان های موجود در مسیر خود را به این اپلیکیشن می دهند و در نتیجه گوگل می تواند با استفاده از آن ها ترافیک راه ها را پیش بینی کرده و نمایش دهد.

گوگل از زمان راه اندازی این سرویس به حدی اطلاعات جمع آوری کرده که اکنون می تواند نوع ترافیک پیش روی کاربران را در هر زمان و هر مکانی پیش بینی کند. برای مثال، گوگل می داند که ترافیک در صبح و بعد از ظهر سنگین است، ولی در روز های تعطیل نه.

با استفاده از داده های جمع آوری شده در طول سالیان گذشته و داده های دریافتی از دستگاه های موبایلی که از اپلیکیشن Google Maps استفاده می کنند، این شرکت می تواند مدل هایی ترافیکی برای پیش بینی وضعیت آمد و شد در دوره های زمانی متفاوت ایجاد کند. برای مثال، با استفاده از مدل های ایجاد شده می توان پیش بینی کرد که بعضی از جاده ها در زمان بارندگی ترافیک سنگین تری  را در طول سال تجربه می کنند. همچنین گوگل گزارش های ترافیکی را از سازمان های حمل و نقل، سنسور های جاده ای و تامین کنندگان خصوصی دریافت می کند تا اطلاعاتش را به روز نگه دارد.

آماندا لیت مور، مدیر محصول گروه Google Maps، می گوید که داده های تاریخی جمع آوری شده، به آن ها اجازه می دهند تا به کاربران گوگل مپ بگویند که وضعیت ترافیکی مسیر آن ها نسبت به روز های معمولی سبک تر است یا سنگین تر و یا این که در صورت روی دادن تصادف تا چه مقدار از سرعت حرکتشان کاسته می شود.

در صورتی که ترافیک سنگین باعث کندی حرکت کاربر شده و مسیر او نیز تنها و یا سریع ترین راه موجود برای رسیدن به مقصد باشد، گوگل مپ پیغامی را به کاربر ارسال کرده و علاوه بر ذکر دلیل وقوع ترافیک، او را از این مسئله که وی در سریع ترین مسیر موجود قرار دارد آگاه می نماید.

اما در نهایت دقت بی نظیر اطلاعات مکانی این اپلیکیشن تنها به کاربرانش وابسته است، چرا که میلیون ها کاربر Google Maps در جاده ها درست مثل سنسور هایی برای آن عمل کرده و این سرویس را تا حد ممکن دقیق می کنند. البته شما می توانید در صورت تمایل این ویژگی را غیر فعال کنید. برای انجام این کار در گوشی های آیفون کافیست در بخش Privacy گزینه Location Services for Google Maps را خاموش کرده و در اندروید نیز گزینه Google Location History را از Google Settings و از قسمت Location غیر فعال نمایید
 
کلمات کلیدی : دانش و فناوری+گوگل مپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.