نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 352225
شش زنجیر بر پای فعالان بازار مسکن؛
آیا مسکن امسال گران می شود؟
بخش اقتصادی الف، 21 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۷
اسیر شدن بخش مسکن در بین چهار زنجیر طرف عرضه و دو زنجیر طرف تقاضا باعث شده تا بشارت‌های خروج از رکود این بخش خوشبینانه‌تر از شرایط واقعی آن به نظر برسد.

بخش مسکن به اذعان کارشناسان در بی‌سابقه‌ترین رکود خود در سه دهه اخیر به سر می‌برد؛ چرا که عرضه زیاد و تقاضا کم است. برای اقتصاد بدون تقاضا نیز تصور بازارگرمی، دور از ذهن به نظر می‌رسد. برای آن‌که شرایط فعلی بخش مسکن را بهتر درک کنیم چند مثال می‌زنیم.

- وجود ۳.۶ میلیون عرضه مازاد مسکن در کشور

- وجود ۱.۷ میلیون خانه خالی در کشور

- وجود ۲۵۰ هزار خانه خالی در استان تهران

- وجود ۱۱۸ هزار مسکن مهر بدون متقاضی در کشور

- کاهش ۸۰ درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی تهران از سال ۹۲ تا کنون

- رسیدن حجم معاملات کشور به یک دهم دوران رونق مسکن

با این‌که برخی دست‌اندرکاران مسکن امیدوارند ۱۳۹۵ سال خروج از رکود این بخش باشد وضعیت واقعی آن شواهدی مبنی بر این‌که پیشران اقتصاد کشور وارد دوره پیش‌رونق شده نشان نمی‌دهد؛ هرچند سیر معاملات از نیمه دوم سال گذشته نسبت به ماه‌های قبل از آن مقدار اندکی افزایش یافت و معاملات شهر تهران در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر شد.

به گزارش ایسنا،البته آمارها از دو مرجع متفاوت با هم اختلاف فاحشی دارند. رییس اتحادیه املاک تهران از افزایش ۶.۳ درصدی در فروردین ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل سخن می‌گوید و گزارش بانک مرکزی رشد ۲۰.۴ درصدی را تایید می‌کند.

بانک مرکزی از اواخر سال گذشته در گزارش‌های خود تکرار می‌کرد قیمت مسکن به کف رسیده و اکنون زمان خوبی برای ورود مشتریان مصرفی به بازار است. گزارشات برخی رسانه‌ها از ورود مسکن به دوره پیش‌رونق هم نگرانی خریدارانی که هنوز زورشان به قیمت‌ها نمی‌رسید را تشدید می‌کرد.

اما آیا مسکن وارد دوره پیش‌رونق شده است؟ آیا سونامی قیمت مسکن در راه است؟ آیا سرمایه‌ها از طلا، ارز و سیستم بانکی به سمت مسکن سرازیر می‌شود؟

برای این‌که به پاسخ این سوالات برسیم یا حداقل به جواب نزدیک شویم باید شرایط واقعی بخش مسکن را رصد کنیم.

هم‌اکنون حدود ۳.۶ میلیون واحد مسکونی مازاد در کشور وجود دارد که اقتصاد طرف عرضه را به چالش کشانده است. مضافا این‌که مهاجرت‌های روستایی کاهش یافته و روند رشد جمعیت کند شده است. این در حالی است که بررسی‌ها از تسهیلات ارایه شده در بخش مسکن در سال ۱۳۹۳ حاکی از آن است که تقاضا برای ساخت مسکن ۲۲ درصد بیش از تقاضای خرید است که با توجه به مازاد تولید، سیگنال امیدوارکننده‌ای برای اقتصاد مسکن محسوب نمی‌شود.

در سال ۹۰ در مناطق شهری کشور ۱۶.۲ میلیون واحد مسکونی عرضه شده که این ارقام طی سال های ۹۱، ۹۲، ۹۳ در حدود ۱۸، ۱۹.۹ و ۲۱.۸ میلیون واحد بوده و موجودی عرضه مسکن تا نیمه اول سال ۹۴ به بیش از ۲۳.۲ میلیون واحد مسکونی در کشور رسیده که این رقم ۳.۶ میلیون بیش از تقاضای کل است.

طبق برآورد انجمن علمی اقتصاد شهری، از مازاد عرضه مسکن، در سناریوی اول (واحدهای خالی از میزان عرضه مسکن حذف شده اند) میزان مازاد عرضه طی سال های ۹۰ تا ۹۴ افزایش داشته است؛ به طوری که از ۱.۳ میلیون واحد در سال ۹۰ به حدود ۳.۶ میلیون واحد مسکونی در سال ۹۴ رسیده است. در سناریوی دوم (میزان عرضه و تقاضای کل در نظر گرفته شده) نیز میزان مازاد عرضه سیر صعودی داشته و محاسبه مسکن خالی از سکنه و نیز واحدهای مسکونی قدیمی در این شاخص، باعث افزایش مازاد عرضه از ۴.۳ میلیون در سال ۹۰ به ۶۲۰ هزار واحد در سال ۹۴ رسیده که هر دو سناریو نشان از مازاد عرضه در کشور دارد.

هم‌چنین بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران، حدود ۱.۷ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه در کل کشور وجود دارد که برآورد می‌شود ۲۰ درصد از این میزان در مناطق روستایی و مابقی در مناطق شهری موجود باشد. از این رو می‌توان به اندازه ۱.۳ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه در مناطق شهری و حدود ۳۳۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در مناطق روستایی برآورد کرد که به نوعی عرضه پنهان مسکن در بازار مسکن کل کشور محسوب می‌شوند.

تعداد خانه‌های خالی استان تهران نیز بنا به گفته‌ی حسام عقبایی رییس اتحادیه املاک تهران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار واحد مسکونی است. لذا با توجه به جهش یکباره قیمت مسکن در سال ۹۱ یافتن مشتری برای ۲۵۰ هزار واحد استان تهران به دغدغه این روزهای دفاتر مشاور املاک تبدیل شده است.

بی‌تعادلی در عرضه و تقاضای مسکن در شرایطی است که عده‌ای از کارشناسان معتقدند دیگر شاهد جهش‌های ادواری قیمت مسکن نخواهیم بود. محمد عدالت‌خواه در این‌باره می‌گوید: بخش مسکن طی ۵ دهه درصد بالایی از اشتغال بخش خصوصی را به خود اختصاص داد؛ تا جایی که ۳۰۰ صنعت را به خود مشغول کرد، ۱۳۰۰ نوع شغل درگیر آن شدند و به نوعی ۷۰ درصد اشتغال کشور را در دست گرفت اما این شرایط در حال افول است؛ چرا که مسکن هم‌اکنون دچار بی‌تعادلی در عرضه و تقاضا شده است.

افزایش ۲۰ درصدی معاملات تهران در فروردین ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل نمی‌تواند مسکن را از خواب عمیق بیدار کند؛ زیرا برای این‌که بتوان در یک بخش صحبت از رونق کرد باید شرایط فعلی آن را با بهترین دوره آن بخش مقایسه کرد؛ نه با بدترین روزهای آن. به نظر می‌رسد اطلاعاتی که از سوی مراکز آماری ارایه می‌شود تماما نسبت به سال ۱۳۹۳ است که در آن سال حال و روز صنعت ساختمان جالب نبود. اما اگر معاملات و ساخت و ساز در سال ۱۳۹۴ را با دوران رونق مسکن مقایسه کنیم باید بگوییم سال ۱۳۹۴ سالی سخت برای حوزه صنعت ساختمان و تجربه‌ای تلخ برای کارآفرینان و حرفه‌مندان واقعی این صنعت بود.

یکی از عوامل که می‌تواند در تحریک طرف تقاضا موثر واقع شود بالا بردن سقف تسهیلات مسکن است. با این‌که در سال گذشته بانک مسکن در چند مرحله اقدام به افزایش سقف تسهیلات مسکن کرد و در آخرین اقدام وام خرید را به ۱۶۰ میلیون رساند اما به نظر می‌رسد از یک سو بانک‌ها تمایلی به پرداخت وام‌های بلندمدت ندارند و از طرف دیگر متقاضیان نسبت به وام‌های محدودکننده بانک مسکن اقبال نشان نمی‌دهند؛ تا جایی که بر اساس اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی، تقاضای تسهیلات ساخت مسکن در ۱۱ ماه سال ۹۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد رشد داشته اما تسهیلات خرید با کاهش ۲۰ درصدی از نظر تعداد همراه بوده است.

هم‌چنین جست‌وجوی فایل‌های دفاتر مشاور املاک از هجوم عرضه حکایت دارد و در مقابل، آن‌چه منجر به خرید می‌شود قطره‌چکانی است. در اغلب دفاتر تقاضا برای فروش ۲۰ برابر بیشتر از تقاضا برای خرید است. البته حسام عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران اواخر سال گذشته از افت ۹۰ درصدی خرید مسکن طی سه سال اخیر خبر داد.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد با این‌که حجم مراجعات در ماه‌های اخیر مقداری افزایش یافته، دفاتر مشاور املاک هنوز روزهای بدون مشتری را سپری می‌کنند و به گفته‌ی یکی از کارشناسان مشاور املاک در شمال پایتخت، بسیاری از دلالان از این شغل خارج شده‌اند. به گفته‌ی او روند ریزش کارشناسان مشاور املاک از سه سال گذشته آغاز شده و در سال ۹۴ شدت گرفته است. علت خروج شاغلان املاک از این بخش نیز به یک مساله مربوط می‌شود: نبود مشتری.

هم‌چنین آمار خرید و فروش یکی از سایت‌های فروش مسکن شهر تهران نشان می‌دهد خانه‌های عرضه شده در این سایت طی فروردین ماه ۳۷ هزار و ۳۵۵ مورد و در مقابل، واحدهای فروش رفته هزار و ۸۶۸ مورد بوده است.

از طرف دیگر با این‌که بسیاری از سازندگان مسکن طی سه دهه گذشته سود خوبی از ارزش افزوده بخش ساختمان به جیب زدند، رکود بخش ساختمان که از سال ۹۱ آغاز شد تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در شهر تهران را ۸۰ درصد نسبت به سال ۹۲ کاهش داده است.

به یاد داریم سال گذشته نیز برخی مسوولان بشارت می‌دادند که مسکن در سال ۱۳۹۴ از رکود خارج می‌شود اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه حجم معاملات نسبت به سال‌های ۹۳ و ۹۲ کمتر شد.

اما آن‌چه که سازندگان بخش مسکن را تا حدودی نسبت به رونق آن امیدوار می‌کند، تبدیل به احسن املاک مسکونی است که در شرایط فعلی اقتصاد خانوارها نمی‌توان چندان به آن دلخوش بود و باید تا اجرایی شدن واقعی برجام، تثبیت اقتصاد کلان، کنترل نرخ تورم، پرداخت وام‌های با ارقام بالا، ارزان قیمت و طولانی مدت به بخش مسکن و نهایتا تحریک طرف تقاضا صبر کرد که به نظر نمی‌رسد حداقل تا یک سال آینده بتوان انتظار چنین وضعیتی را داشت.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۴:۲۳:۴۷
چرا هر چیزی که به سود مردم است سعی میکنید گران شود? (3697186) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۹:۲۲:۵۶
تورم کنترل شده نیاز رشد اقتصاد است در عین حال سازنده ها هم هم همان مردم هستند که برخی حتی با تنها سرمایه شان در مسکن سرمایه گذاری کردن و برای پیشرفت این صنعت گران افزایش منطقی و منطبق با تورم لازم است (3697749) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۰۸:۴۵:۴۹
مسکن در ایران از بیماری هلندی رنج می بره، تورم مگر 300-400 درصد افزاش داشت که مسکن همچین رشدی داشت؟ (3698410) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۳ ۰۸:۲۵:۲۱
بله داشت (3700576) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۳ ۰۸:۲۵:۵۹
همه چیز ظرف یک دوره دو ساله سه برابر شد حتی دلار و تمام ارزهای خارجی همچین یهویی (3700578) (alef-11)
 
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۰:۳۴:۱۶
پیشرفت صنعت مدیون تورم نیست
تنها یک اقتصاد فاسد با تورم پیشرفت می کند
بخش مسکن نیز همانند سایر بخش های اقتصادی حاشیه سود دارد (3698598) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۲۳ ۰۸:۵۸:۴۸
اون تورم کنترل شده که نیاز رشد اقتصادی هست، 3 الی 5 درصده. نه 400 درصد! (3700631) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۹:۳۵:۰۵
جواب: خیلی ساده است ارزانی مسکن نان بعضی دردانه ها را آجر کرده و لذا به هر طریقی دنبال بالا بردن قیمت مسکن هستند. این وسط مردم هم که قاق هستند!!! (3697768) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۴:۲۶:۲۳
مسکن سه ساله علی رغم اینکه روی هم حداقل 50 درصد تورم داشتیم گران نشده که هیچ بلکه تا سی درصد هم نزول داشته پس هشتاد درصد گرانی به بازار بدهکاره..از آنطرف هم هزارهزار میلیارد تومان غول نقدینگی در بانکها جاخوش کرده که به محض اینکه سود بانکی معنادار کاهش پیدا کنه مکانی امن تر برای خود جز زمین ومسکن پیدا نخواهند کرد..دستمزد کارگر و نیروی انسانی هم که شدیدا نسبت به سه سال پیش افزایش پیدا کرده...زمین هم که محدوده و نمیشه از جایی وارد کرد..ساخت وساز هم شدیدا کاهش پیدا کرده...پس نتیجتا مسکن راهی جز افزایش معنادار بزودی نداره (3697188) (alef-11)
 
فرشید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۱:۵۶:۴۹
به همین خیال باش بساز و بفروش عزیز.شماها در سالهای 85 تا 92 بسیار بیشتر از تورم عمومی کشور و به اندازه دهها سال آینده سود نامشروع کسب کردین و همین نقش مخربی که در این زمینه ایفا کردید باعث رکود فعلی شده. (3698811) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۴:۲۸:۴۹
بله, گران میشود, شما نگران نباشید (3697192) (alef-3)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۰:۰۵:۳۵
شما آرزوی گرانی کنید!

برای مردم که فرقی نمیکنه، الآن که به قول شماها ارزونتره(به نظر مردم گرونه) نمیتونند بخرند،
اون موقع هم همینطور!!! فقط شما دلالا و بساز بفروشا دست به دست بفرمایید. (3698550) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۴:۳۲:۲۳
همه چیز را گران کردید فقط این یک قلم مانده است که انشاالله با سعی و تلاش مدیران گران شود و در قبال این دستاورد بزرگ مدیریتی بر حقوق اندک 180 میلیونی انها افزوده شود (3697203) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۴:۳۸:۲۶
اینا همه شایعاتی است که بنگاه های معاملات مسکن راه میندازن این دوستان بنگاهی چند سال پیش بسرعت و مداوم در حال گران کردن مسکن بودند و 90 درصد علت گرانی مسکن خود این املاکی ها بودن و کشور رو همین دوستان وارد رکود کرده اند سود سرشاری بردند و هم اکنون هم از همون سود ارتزاق میکنن که تا ده بیست سال هم کفاف هزینه هاتشون رو میده و الان هم دنبال شایعه راه انداختن هستند تا با شایعه ایجاد رونق نمایند!!! ولی غافل هستند از این نکته که اقتصاد با شایعه و..اگر دو هفته بچرخه ممکنه دو سال نچرحه
این دوستان اقتصاد را هم مطالعه نکرده اند و نمیدانند که با این گرانی که ایجاد کردند چه ضربه بزرگی به کشور زدند. و چطور کشور را وارد رکود کردند مسکن در تهران و برخی شهرها از امریکا و چند کشور دیگه گرانتر شد! به چه دلیل باید این اتفاق رخ بدهد؟ پاسخ فقط یک کلمه است: طمع
این رکود هم به نظر من محاله به زودی از بین برود دلایلش هم زیاده از دلایل فرهنگی بگیر تا بالا رفتن قیمتها و حباب ایجاد شده و دستمزد پایین کارگر و بالا نگه داشتن نرخ دلار و در کل بخش عرضه در همه صنعتها گران و پرهزینه شده و تقاضا هم که همون جیب مردمه تضعیف شده. در این میان مسکن وارد دلالی هم شده و محاله که مسکن از رکود حارج بشه. قوانین اقتصاد این رو میگن (3697214) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۴:۵۷:۵۸
ارزش حقوق کارمندان و حقوق بگیران در عرض چند ماه یک سوم شد. تا وقتی این مورد جبران نشود خروج از رکود هم در کار نخواهد بود. برای هر کالایی باید مشتری باشد تا انتظار فروش آن کالا وجود داشته باشد. (3697251) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۵:۰۴:۲۸
چرا عده ای منتظر گران شدن قیمت مسکن هستند ؟!
سازندگان در این بازار می توانند با قیمت مناسب زمین بخرند و با توجه به کاهش قیمت مصالح ، ساختمان بسازنند و بنابراین می توانند با سود منطقی واحد خود را بفروش برسانند .
اما گویا عده ای به دنبال سودهای باد آورده و یک شبه هستند . (3697268) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۵:۱۲:۴۵
مهمترین دلیل مشکل مسکن کاهش درامد مردم هست. اخه وقتی یه واحد 50 متری در تهران حداقل 150تومان باشه مردم با درامد کارمندی و کارگری و متوسط چطور باید این همه پول بیارن.!؟
در سال های 1386-1391 افزایش 200درصدی مسکن شاهد بودیم خیلی ها به ثروت باد اوردی رسیدن و دوباره به طمع اون واحد مسکن ساختند الان دارن چوب طمعش ون میخورن. مردم هم ارزش پولش و توان مالی ندارن و دولت هم دنبال تامین وام 160میلیونی و 180میلیونی با اقساط بالای یک میلیون تومان هست ، این داستان حالا حالا ادامه داره... این رکورد تا زمانی که درامد مردم متناسب با قیمت نجومی مسکن باشه ادامه داره.... (3697293) (alef-11)
 
امیراسد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۵:۲۷:۲۸
البته یک زنجیر که از همه مهمتر است و اگر بریده شود ، دیگر زنجیرها مهم نیستند را نویسنده عمدا قید نکرده است!

- طمع بسیار سوداگران و دلالان که مالکان عادی را هم وسوسه میکنند، در همچنان بالا نگه داشتن قیمتها و عدم رضایت آنها در کاهش 30-40 درصدی قیمتها. (3697319) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۵:۵۲:۵۴
تا وقتی وضع حقوق کارگرا درست نشه هیچ بازاری تکون نمیخوره دوره انتظار خرید مسکن برای یک کارگر چند سال هست ..............؟ برای خودرو چطور ................؟ حقوق یک کارگر کفاف زندگیشو میده میتونه اقساطم پرداخت کنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3697357) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۵:۵۸:۲۶
بزرگ ترین عامل گران شدن مسکن و افزایش اجاره بها دلالان و بنگاههای املاک هستند که با جو دادن قیمت را بالا بردند و وقتی قیمت ها به جایی رسید که دیگر مردم عادی توان رسیدن به آن را نداشتند این گروه دلال سود خوبی کرده بودند اما دیگر معامله ای نیست که باز از آن سواستفاده کنند

مهمترین عامل بیکار شدن دلالان طمع خود آنها بوده و هست اما آتشی که آنها برپا کرده اند هم اکنون دامن همه مردم را گرفته نه فقط خود آنها را (3697369) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۷:۰۹:۲۹
در مقایسه با سود بانکی 20 درصد الان سود ساخت مسکن صفر یا کمتر از آنست. آنها که دارند می سازند هنوز نمی دانند چه خبراست وقتی آخرش به حساب کتاب رسیدند می بینند چه ضرری کرده اند.
الان فقط شهرداری سود می برد و بس برای کار بی هزینه از هر ملک دهها یا صدها میلیون می گیرد. از سود گذشته ایم بعید است حتی به اصل پول خود هم برسیم. (3697522) (alef-11)
 
مهم نیست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۷:۳۷:۵۷
زمانی بازار خودرو داغ بود و مردم برای خرید هجوم میاوردند . دوره ای سیم کارت تلفن همراه در بورس بود و کاسبان برای خرید بیشتر تلاش میکردند . این مسئله برای سکه هم در سالهایی رخ داد و درب بانکها افرادی صف کشیده تا نسبت به خرید ان اقدام کنند . این مسئله از نظر بسیاری از مردم در دوره های قبل برای زمین و مسکن هم اتفاق افتاد .و دلالان و کاسبان و بساز و بفروشها و موسسات و بانکها و بسیاری از قشرهای مردم با شغلهای گوناگون در این بخش هم فعال شده و نسبت به ساخت و خرید و فروش ملک اقدام میکردند . اگر مورد رونق خرید و فروش و سونامی برای دسته اول اتفاق افتاد قطعا برای مسکن هم تکرار میشود . ولی اکثر مردم معتقد هستند این مرده (بازار خرید و فروش ملک ) با این چوب ها و حرفها زنده نخواهد شد ؟! (3697584) (alef-11)
 
فرشید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۷:۴۷:۵۰
با همین قیمتهای فعلی هم بخش مسکن حداقل تا پایان سال 97 در رکود خواهد بود.حالا اگه گرون بشه که باید انتظار رکودی طولانی تر رو داشته باشید. (3697599) (alef-13)
 
آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۷:۵۵:۲۴
چرا تیتر نمیزنید قیمت مسکن کی کاهش خواهد یافت تا مردم قدرت خرید پیدا کنند تا این بخش رونق پیدا کند ؟ دائم تیتر میزنید مسکن کی گران میشود تا رونق پیدا کند ؟ مدیرا ما رونق را در گرانی میدانند وزیر مسکن فعلی را آوردند سر کار تا مسکنهای ساخته شده را که روی دست آقایان مانده را بفروشد اما با تخصیص وامهای متفاوت موفق نشد و از دست ایشان هم عصبانی هستند . انشااله احمدی نزاد خواهد امد تا این گروه را بیشتر به خاک سیاه بنشاند (3697614) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۷:۵۷:۵۴
مردم قدرت خرید ندارن و گر نه کسی از صاحب خانه شدن و فرار از اجاره نشینی بدش نمی آید باید قدرت خرید مردم بالا رود تا اقتصاد از رکود خارج شود همه چیز گران مثل خانه , ماشین و غیره قدرت خرید مردم پایین . جالب است وقتی باز هم شیپور گرانی خودرو و مسکن باز هم پر صدا و طلبکار است (3697618) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۸:۰۱:۴۸
منظورتون از اینکه مسکن رونق پیدا کند یعنی اینکه چند نفر برن درخواست بدن و باز دوباره مسکن گرون بشه (3697621) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۹:۰۵:۰۹
اگر هم گران نشه اینقدر شما میگید تا یه تورم انتظاری درست شه اونوقت بگید آیا مسکن ارزان میشود ؟آیا... (3697716) (alef-11)
 
mahdi
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۱۹:۲۲:۰۶
این پولها باید به سمت تولید و صنعت برود تاکشور رشد اقتصادی داشته باشد

مسکن جز دلالی و واسطه گری و بی انگیزگی فعالان صنعت وتولید نتیجه ای نداشته است


باید برای همیشه این بازی ملک در کشور تمام شود تا کشور به صلاح و راه صواب رود

رسانه هایی که پول می گیرند و در ان می دمند تا بورس روی ملک ایجاد کنند عملا در خلاف مصالح کشور و اشتغال پایدار و تولید ثروت کشور گام برمی دارند (3697748) (alef-13)
 
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۶:۲۷:۳۶
واقعأگران شدن مسكن فقط وفقط بعلت طمع دلالان ياهمان بنگاهيهاى خدانشناس است خداازگلوشون دربياره اون پولهاى مفتى كه به جيب زدن همه گداگشنه هاصاحب بهترين ماشينازيرپاشونه دارن به ريش ماميخندن (3699527) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۲۰:۱۷:۰۶
بگزارید همینجور در رکود بماند بدبخت کرد این مسکن همه ما را. کل پس انداز و نتیجه عمر و جوانی من شد یک آپارتمان 60 متری که تا سالهای آتی هم باید قسطهایش را بپردازم. (3697840) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۲۱:۰۹:۲۹
طلب سود صد در صد اگر نباشه مسکن رونق پیدا خواهد کرد تاکنون طی این پنج دهه بخش مسکن عملا مسئول اصلی بوجود امدن اختلاف طبقاتی شدید و سرازیری حاصل زحمات مردم فقیر ومتوسط به جیب اندکی بساز و بفروش و زمین خوار شده ایا بقیه دنیا هم مثل ما اقتصاد خاکبازی دارند (3697924) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۲۲:۰۷:۵۴
حالا وقت گرفتن مالیات واقعی از خانه های خالی هست که قیمت اجاره هم پایین بیاد. برای بالا رفتن قیمت مسکن، باید جمعیت به سرعت افزایش پیدا کنه که این هم امکان نداره. (3698013) (alef-13)
 
جلیلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۲۲:۵۳:۲۱
مگه مسکن ارزونه که گران بشه؟؟؟از کیا پول میگیری الف برای تحریک مردم به خرید؟؟ (3698097) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۲۳:۱۶:۱۰
افزایش تقاضا خریددرروزهای اخیر مشاهده میشود (3698136) (alef-13)
 
دهکردی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۰۲:۳۸:۲۵
هیچ کجای دنیا کسی در صدد گران شدن مسکن نیست. بلکه سعی میکنند مردم را صاحب خانه کنند (3698255) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۲:۲۶:۲۵
گل گفتي (3698882) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۰۷:۲۴:۲۴
خرید مسکن در حال حاضر فقط برای مدیران با حقوقهای چند میلیونی شدنی است بقیه ما که تمام درامدمان خرج یومیه مان را نمی دهد چطور حتی فکر خرید مسکن هم به ذهنمان خطور کند با این اوضاع و احوال کار و درامد بعید نیست ده سال بعد کپر نشینی یک موضوع کاملا عادی قلمداد گردد! (3698313) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۰۸:۵۷:۵۴
آخه قیمت مسکن همین الان هم حتی به نسبت هزینه ساخت بالاست. از طرف دیگه متوسط حقوق نسبت به بهای مسکن ناچیزه. یعنی نمیشه خونه خرید. وقتی نمیشه هم نمیشه. این طور نیست که به امید چیزی، کسی دست نگه نداشته باشه که با این حرفا تغییری در بازار به وجود بیاد. در آینده نزدیک همچنان رکود بازار مسکن پابرجاست (3698432) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۰۹:۲۰:۴۹
برجها ساخته اقازاده باید گران شود تا بتوانند بفروشند و حال کنند و ما هم تماشاکنیم و لذت ببریم (3698476) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۲ ۱۳:۵۳:۵۵
قیمت ها که ارزان نشده ، فقط خریدو فروش صفر شده ، اونم به ضرر طبقه ضعیف بیشتر میشه . (3699114) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۳ ۰۸:۲۵:۲۳
برای کمک به کسا نیکه دارای زمین وفاقد مسکن بوده ومحل ان در منطقه مسکونی میبا شد چنانچه وام سا خت ویا توسط سازمانهای ذیربط ساخته شود وهزینه به اقساط دریافت شاید قسمتی از مسکلات مردم رفع شود (3700577) (alef-11)
 
انور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۲۰:۵۴:۱۶
به نظرم اگر اقتصاد به این شیوه ای باشد که حالا حاکم است نه تنها امسال بلکه چند سال آینده هم قیمت مسکن افزایش پیدا نمی کند...... (3714375) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۴ ۱۶:۴۱:۵۰
دوست عزیزی که می گه چرا نباید مسکن گرون شه ان شا الله یه روزی خانه خواهی خرید اون موقع بر عکس چیزی رو که اینجا می گی خواهی گفت (3884430) (alef-11)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۲۳:۵۲:۲۹
آیا در سال 97خانه گران می شود چون من پول گذاشتم بانک که بتونم سال دیگه باوام خ ونه بخرم اگر گرون بشه تمام تلاشم بیهوده میشود (4495995) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.