نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242029
پنبه اسکناس سبزآبی زده شد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۶
اسکناس هزار تومانی که ۴۰ سال پیش با قدرت و ارزش بالای پولی تولید شد و به بازار پول آمد، این روزها با ریزش شدید ارزش پول ملی و تورم بالا جایی بین اسکناس‌های رنگارنگ ندارد.

به گزارش ایسنا، اسکناس هزار تومانی نخستین بار در سال ۱۳۵۱ در کشور منتشر شد که از جمله پرقدرت ترین پول‌های زمان خود و حتی تا چند سال قبل بود اما با گذر زمان و کاهش ارزش پول ملی و تولید اسکناس‌هایی با مبالغ بالاتر، کم‌کم از سیستم بانکی ترد شده است.

اسکناس هزار تومانی که در حال حاضر با رنگ سبز - آبی و جنس کاملا پنبه‌ای در بازار پولی وجود دارد از اقبال چندانی نه تنها بین مردم، بلکه از سوی بانک‌ها هم برخوردار نیست. این درحالی است که این اسکناس مدتهاست که دیگر در دستگاه‌های خودپرداز قرار نمی‌گیرند و حداقل مبلغ اسکناس این دستگاه‌ها به ۲۰۰۰ تومان و حتی در بسیاری از بانک‌ها به ۵۰۰۰ تومان رسیده است.

اما با وجود اینکه بانک‌ها مسئول گردش پول و دریافت و پرداخت آن در مقابل تقاضا اعم از اسکناس یا سکه هستند برخی از آن‌ها نسبت به این موضوع کوتاهی کرده و به دلخواه استفاده از برخی اسکناس‌ها را در مبادلات خود به حداقل رسانده و گاها حذف کرده‌اند؛ به طوری که در مقابل درخواست تحویل اسکناس‌های هزار تومانی از مشتریان ایستادگی کرده و پول مردم را برمی‌گردانند.

شعب یکی از بانک‌های خصوصی به مشتریان خود می‌گوید که خزانه ما هزار تومانی نمی‌پذیرد و همه می‌دانند که نباید برای ما این اسکناس‌ها را بیاورند!

این تخلف بانک‌ها در حالی در کنار سایر تخلفاتشان صورت می‌گیرد که به طور یقین دستوری از بانک مرکزی برای عدم دریافت اسکناس‌های هزار تومانی وجود ندارد چراکه اگر قرار باشد پولی از صحنه مبادلات حذف شود باید توسط بانک‌ها جمع‌آوری و اسکناس جدید جایگزین شود.

در عین حال همین بانک‌ها هستند که در صورت داشتن اسکناس‌های خرد، مقابل درخواست برای دریافت نقدی آن را به مشتریان تحمیل کرده و از ارائه پول درشت تا حد ممکن امتناع می‌کنند. مساله دیگر اینکه بانک‌ها هم اگر اسکناس‌های هزار تومانی و امثال آن را دریافت کنند در کنار آن که شاید از نظر حجم فضایی را اشغال کند با توجه به ارزش پایین، موجودی صندوق‌شان چندان بالا نمی‌رود و می‌توانند آن را خرج و بین مشتریان تقسیم کنند.

براین اساس بازهم برخی بانک‌ها خودسرانه و به دلخواه اقداماتی برخلاف قوانین انجام می‌دهند و مشتریان خود را ناراضی می‌کنند.
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۳:۱۴:۳۶
در یک راهکار عقلائی و بدون شعاری!!!!! مناسبه و باید که حتی چاپ اسکناس های 2 هزار تومنی هم پایان بگیره و فقط به صورت سکه ضرب بشه ؛
وگرنه با این آب رفتن هرروزۀ ارزش تومن و چرخش بسیاربیشتر از حد این اسکناس در بازار و در دست مردم ، هزینه های انبوه امحاء اسکناس به صورت روزافزون ، انبوه ترشده و سر به فلک خواهد کشید ؛ (2379527) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۳:۲۲:۵۶
یادش بخیر آن موقعی که با اسکناس ۲ تومانی ۲-۳ نفر از دوستان را به نوشابه ۵ ریالی دعوت میکردیم. الان حداقل باید ۱۰ هزارتومانی بدیم. (2379531) (alef-10)
 
شهاب
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۲۱:۴۰:۳۱
مگه با این گرونی بازار دیگه کسی میتونه دعوتی بده. حتی فامیل هم بخاطر گرونی روشون نمیشه به هم سر بزنند (2380048) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۳:۴۰:۳۵
بابا یک مقاله نوشتی؟
چند خط بنویس ما وقت نداریم (2379551) (alef-10)
 
اقتصاد ندان
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۵:۰۰:۵۸
من نمی دونم کی باید این نکته خیلی کوچیک که می تونه نشانه درایت و عقل توی مسولین بانکی باشه حل بشه
پدر من در سال 1356 خانه ای خرید به قیمت 250 هزار تومان به متراژ 200 متر یعنی 2 بسته هزار تومانی و 1 بسته 500 تومانی حجم پولی بود که به خریدار پرداخت کرد که این حجم پول و اسکناس توی یک جیب کتش جا می شد
الان پدر من همون خونه رو داره و توی این رکود مسکن یک متر اون خونه نزدیک 10 میلیون تومان قیمتشه
یعنی کسی بخواد این خونه رو بخره 2 میلیارد تومان پول باید بده یعنی 20 هزار بسته 1000 تومانی یعنی 2000 بسته 10 هزارتومانی یعنی 500 بسته تراول 50 هزار تومانی یعنی 250 بسته تراول 100 هزار تومانی واگه بخواد به اندازه زمان پدر من بسته اسکناس مصرف بشه باید اسکناس یا تراول 8.5 میلیون تومانی چاپ بشه
این نشانه کامل اصراف و از بین رفتن داراییهای این کشور و از این مثال کوچک بگیر برو جلو تا عمق فاجعه رو توی این کشور توی تمام سطوح و فعالیتهای اقتصادی و تصمیم گیرهای کلان ببینی
امروز برای خرید خونه ای که 37 سال از عمرش گذشته باید 8000 برابر بیشتر کاغذ لسکناس مصرف کنی و لی در سال 1356 با همین تعداد اسکناس شاید میشد 8000 خانه 200 متری خرید
یک زمانی می خوندم ببه علت تورم زیاد توی کشور زیمباوه اسکناس 100 تریلیون دلاری چاپ کردن الان می گم درایت مسولین زیمباوه از مسولین مالی ما بیشتر حداقل اونا پول کاغذ اضافه نمی دن فقط به اون کاغذ بی ارزش صفر اضافه می کنن و این یعنی تصمیم عاقلانه (2379656) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۰:۰۵:۳۰
سال82 زمینی رو650 هزار تومن خریداری شد 11سال بعد فروخته شد 165 ملیون تومن این یعنی ارزش پول ملی (2380155) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۶:۱۹:۰۱
ترد غلطه مجید جان، طرد درسته! (2379761) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۶:۳۸:۲۶
از بركت وجود مديريت عالى كشور ريال ايران به اين روز افتاد (2379781) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۶:۴۶:۵۴
برخی بانک‌ها خودسرانه و به دلخواه اقداماتی برخلاف قوانین انجام می‌دهند و مشتریان خود را ناراضی می‌کنند. (2379792) (alef-10)
 
علي وارنا
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۲:۱۰:۳۳
اصلا چاپ اسكناس قطعه درشت كا غلط است و هر چه قطعه اسكناس كوچكتر باشد ارزش پول ان كشور بالاتر است و هر چه بزرگتر شود عكس ان، خب وضعيت قبل انقلاب با الان و حتي با ٢٠ سال قبل قابل ملاحظه نيست و اين رو بايد دولت به اصطلاح سازندگي بايد جواب بدهد و ... (2380246) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.