نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 368499
یک پک تا بلوغ؛ عسس مرا بگیر
علی نبوی، 12 تیر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۰
وقتی دود خارج شده از دهانش کم کم محو می‌شود چهره‌اش نمایان می‌گردد. نمی‌دانم به آن قیافه بخندم یا به حال زارش گریه کنم. پشت لبش هنوز سبز نشده. یقیناً بعد از به ظاهر خوشگذرانی! امشب، فردا صبح باید رهسپار مدرسه شود!

هر کامی که می‌گیرد و بیرون می‌دهد گویی احساس می‌کند استخوان ترکانده و رشدی جهش وار یافته است. در تکالیف مدرسه مانده و حالا فرمول مصرف برای دیگران می‌پیچد و مهارت دوستان را ارزیابی می‌کند.

اولین بار نیست که این صحنه‌ی رقت انگیز را می‌بینم. دیدن چنین صحنه‌هایی، در بسیاری از بوستان‌ها و پاتوق‌ها به پدیده ای رایج تبدیل شده است.

در جمع این نورستگان دخترکی هم هست. اگر پارچه وارفته ای بر سرش نباشد تشخیص دختر یا پسر بودنش سخت است؛ اما خودش احساس متفاوتی دارد. خود را بر بلندای بی قیدی و استقلال می‌بیند. چند سالی از گذراندن سن تکلیفش نمی‌گذرد. به خیال خود با ادا و عشوهی طفلکی‌اش، ستاره‌ی این مجلس خیابانی شده است. در توهماتش چشم ناظران از کاسه در آمده است. از درون و برونش فریاد میزند که عسس مرا بگیر!

اما آن طرف را که نگاه می‌کنی انگار دخترک بی مشتری هم نیست. چشم بگردانی خریداران این لوندی و فروشندگان دوای این دردمندان را می‌بینی. خریدار و فروشنده که نه کفتارهایی که هوا را بو کشیده و می‌بلعند. با چشمان وق زده‌شان آنچه دخترک ارائه می‌دهد را می جورند. این شرح حال یک کلوپ شبانه در بلاد کفر نیست این حال زاربرخی پارک‌ها، پاتوق‌ها، سفره خانه‌ها و مکان‌هایی اینچنین است که کثیف می‌فروشند پلید می‌خرند.

تا همین چند سال پیش هم بدترین ناهنجاری‌ها حساب و کتابی داشت. ورود به هر خلاف و تجربه‌ی هر اشتباهی از یک سنین بالاتر آغاز می‌شد. وقتی علت کج روی‌ها را جویا می‌شدی بهانه‌ها نامردی روزگار، نبودن بزرگ‌تر بالای سر...و یا حتی به مزاح وجود ذغال خوب و رفیق بد عنوان می‌شد.

اما عذر این روزهای این طفلکان خام چیست؟ بالا پایین شدن فالوور، پریدن کبوتر عشق دلباخته‌های سیزده چهارده ساله، خیانت به عشق پاک پسرکان به سن بلوغ نرسیده! و یا مشکلات آن‌ها مسائلی بی ربط و بزرگ است؟ نبود عدالت اجتماعی، دعواهای سیاسی، آینده تاریک شغلی، سرعت پایین اینترنت؟ یک نه شنیدن از پدر و مادری که مانند پروانه ای طوافش کرده‌اند؟

براستی درد چیست و درمان کجاست؟ دردهای اجتماعی چیز جدیدی نیست، همیشه بوده و خواهد بود؛ اما آنچه پیش‌تر نبود و یا کمتر بود، بهانه‌های واهی و صد من یک غاز برای ولنگاری است. براستی! بی بند وباری و مفنگی شدن کسی که هنوز تعداد موزاییک‌های حیاط خانه خود را هم نمی‌داند چه ربطی به حال خراب دنیا دارد؟

آیا جابجایی هنجار و ناهنجاری، ارزش و ضد ارزش، فرهنگ و ضد فرهنگ در جامعه‌ی ما موضوعی است که باید به سادگی از کنارش گذشت؟ هیچکس صدای پای ویرانی و تباهی را نمی‌شنود؟ نهادهای مؤثر در شکل گیری شخصیت فردی و اجتماعی اقشار جامعه، به چه کار مهمی غیر از توجه به سیل بنیان کنی که در راه است، مشغول‌اند؟

هیچکس آیا فهمید که وقتی ارزش مفهوم و تقدس کلمه‌ی پدر و مادر فراموش شود و نام آن‌ها بدون هیچ پسوند و پیشوندی برهنه بر زبان کودک جاری گردد، نباید هم توقع حساب بردن فرزند از حرف پدر و مادر را داشت. این هم بماند که در بسیاری از خانواده‌ها(که کم هم نیستند، چه کاخ نشین و چه کوخ نشین) طرز برخورد با فرزند همانند رفتار با «چهارپایی» است که با مرتفع شدن نیازهای مادی‌اش، رشد و نمو می‌کند و نیاز دیگری در او جستجو نمی‌شود.

نقش دولت و حکومت را هم نباید فراموش کرد. وقتی دسترسی فرد به مواد مخدر و روانگردان ارزان و سهل باشد و در مقابل وسیله و امکان برای تفریح و برطرف کردن اوقات فراغت سخت، پر هزینه و محدود، به نوعی بهانه به دست همان کسی داده می‌شود که بدون تعقل، به دنبال حل عذر نابجای خود است. از سوی دیگر، متاسفانه باید با این واقعیت تلخ هم روبرو شویم که پیروی بدون فکر از الگوهای ناماٌنوس کارش از پوشش و ظاهر گذشته است. این روزها اطوار و رفتارهای غربی دانلود شده و به سرعت در خیابان‌ها و محیط خانواده آپلود می‌شوند.

این اتفاقات زمانی کام انسان را تلخ تر می‌کند که بیش از دو دهه است که کشورهای غربی و بویژه آمریکا، برای اعتلای خانواده و اخلاق در دل خود در حال تلاش و کوشش‌اند.

در کشوری که درخت فرهنگش تناور و بر هر شاخه‌اش میوه ای آب دار و دلچسب می‌توان یافت، چرا باید شرایط به گونه ای رقم بخورد که برخی به قارچ‌های مسمومی روبیاورند که در فضای مسموم دیگران رشد کرده است؟

این یک سؤال نیست که فریاد یک درد است. دردی که زیر آوار هیجان‌های سیاسی و جناحی مانده و مجالی برای درمان آن نماده است.
 
کلمات کلیدی : بلوغ
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۴۳:۱۱
باید از مدیران سوال شود که با حقوق 240 میلیونی, چرا اوضاع فرهنگ این است
از نمایندگان سوال شود چرا پشت در کمیسیونهای اقتصادی و بانکی صف میکشند, اما برای کمیسیون فرهنگ و اجتماعی کسی کاندید نمیشود (3797939) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۴:۱۹:۳۳
تا کی فرافکنی? چرا کم کاری خود را در حوزه فرهنگ به عوامل غرب ربط میدهید, 28 سازمان فرهنگی در کشور وجود دارد با بودجه های میلیاردی, ایا تا الان کسی پرسیده شما این همه بودجه را کجا هزینه میکنید? در قبال این همه دریافتی چه دستاوردی داشته اید? کل کار فرهمگی ختم میشود به 4 بنر و پوستر, که گفته باشند کاری کرده ایم (3798204) (alef-6)
 
توحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۵:۲۲:۳۴
جالبیش هم اینه که بعد میان یقه ی ملت رو میگیرن که چرا اینطوری شدید شما. (3798467) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۲۲:۱۴:۵۴
چه ربطی داره!؟
این حرف شما توهینه به شعور همه ملت هست! یعنی مردم خودشون به خودی خود توان فهم خوب از بد را ندارند و حتما عدهای باید در کمیسیون هایی و جلسه هایی ابزارهایی برای جلوگیری از انحراف مردم طراحی کنند!
تا کی میخواهیم با فرافکنی خودمون رو گول بزنیم؟ بیایید کمی مسئولیت کار خود را قبول کنیم (3799265) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۴۵:۵۵
فرهنگ لقلقه زبان سیاسیون شده, چطور کسی که فرزندش در امریکا تحصیل و زندگی میکند, اما مردم را از فزهنگ غرب می ترساند, حرفش تاثیر گذار خواهد شد (3797946) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۴۷:۰۳
مشکل ربای سازمان یافته سیاسون است
که بر سر سفره ها امد است
از دهه ی 70 به بعد
بانک
بانک
بانک
بانک
ربا
ربا
ربا
ربا
برخی نهادهای نظامی
تامین اجتماعی
همه شده اند لیبرال
صبح تا شب بانک م یسازند به اسم قران- اهل بیت
کجای دین ایستاده ایم، خدا داند
و خدا داند در 20 سال اینده چه اتفاقی میافتد این ها بزرگ شوند
هنوز 1 سال مانده به انتخابات از الان دعواها شروع شده
اگر سوریه و داعش برای ایران خطر بزرگی هستند، نهایت خطرشان 1 است
ولی اقتصاد ربوی در کشور خطرشان 100 است
برای هر جامعه ای، ربا مااند سرطان، سلولهای جامعه که خانواده هستند را از بین میبرد
مگر امریکا واروپا از اول مثل الان بودن؛در طی 300 سال گذشته ، از زمان ساخت بانک شده اند اینی که امروز می بینیم
و ما البته سرعتمان 10 برابر اونها است
الان هم چیزی مانده به برکت اهل بیت است و الی اگر به برخی از این مسئولین بود تا به حال
هزار بار سوقط کرده بودیم ته دره
برو حقوق 50 میلونی ات را بگیر به توچه جوانان چکار میکنند؟
وام چند صد میلونی بگیر به توچه 12 میلوین مجرد داریم؟
(3797950) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۵۰:۲۲
اگر فرهنگ و اجتماع غرب فاسد و منحرف است, چرا 4000 اقازاده در غرب تحصیل میکنند
دیگر دروغ امریکا ستیزی و غرب منحرف است و اینگونه حرفهای بیهوده جواب نمیدهد, دوره صفویه و قاجار نیست که حرف یک قشر خاص وحی منزل باشد (3797960) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۲:۵۷:۲۷
حق اوقات فراغت به پدرشان بدهید تا به فساد کشیده نشوند, چطور فرزند فلان مدیر مفت خور در 23 سالگی صرافی تاسیس میکند و در 28 سالگی نماینده میشود, اما فرزندان مردم در پارکها به فساد کشیده میشوند
الان دقیقا دوره ارباب رعیتی است, فرزند ارباب در خارج درس میخواندد و مشق اربابی میکند اما فرزند رعیت به خاطر فقر و نداری به کارگر ارباب تبدیل مشود
چرا اقازاده ها با پول بیت الما در لندن درس میخوانند
(3797973) (alef-6)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۱۲:۴۰
مگه اشکالی داره دختر دنبال یه معشوق می گرده و پسره دنبال معشوقه یادش بخیر ماهم همین دورانو داشتیم. (3798020) (alef-6)
 
توحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۵:۱۷:۳۵
با وضع کنونی جامعه کلا حال نمی کنم
اما خب وقتی فرهنگ به حال خودش رها بشه، انتظار دیگه ای نباید داشته باشید
یه نگاهی به نهاد های فرهنگی بندازید، یه نگاهی به اونایی که سی و خورده ای ساله تریبون دستشونه بندازید، واقعا انتظار دارید هنگام به دنیا اومدن ملت یه سری چیزا رو پیش فرض نصب داشته باشن رو خودشون ؟ (3798448) (alef-6)
 
توحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۵:۲۱:۰۱
عزیزم من خودم اینکاره بودم، این چرت و پرتا رو تحویل یکی دیگه بده
ته اینطور عشق و معشوق بازیا، یه تخت خواب ختم میشه، تا زمانی هم که تخت جذابیت داشت، پایدار می مونه، بعدش هم منقضی میشه.
درست و غلط ش رو هم کاری ندارم، اما خواهشاً مسائل عاطفی و احساسی رو به گند نکش با این توجیهات. (3798462) (alef-6)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۵:۲۹:۱۲
تو پارک دنبال معشوق و معشوقه میگشتین؟ (3798493) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۲۱:۱۷
وقتی برخی مدیران نظام اسلامی ، نظام مستضعفین حقوق های میلیونی میگیرند و و برخی نجومی، و پول مملکت یا برای اینهاست،انتظاری نیست وضع معیشتی این مردم درست شود و جوانان هم بتوانند تشکیل زندگی دهند (3798047) (alef-6)
 
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۳۵:۳۸
اگر وضعیتی که تشریح کرده اید واقعیت است، به شرایطی رسیده ایم که هیچگاه هدف انقلاب اسلامی سال 1357 نبوده است. در اینصورت از دیگران، امریکا، اروپا، اسرائیل، داعش، طالبان یا ... شکست خورده ایم. برخی از این کشورها یا گروهها مواد را در کشور رواج داده اند وبرخی اندیشه بهره وری ازمواد و عمل به رفتارهایی که بد تر از مواد است. خیال می کنم، تاوقتی به این شکست را با پوست و گوشت خود نپذیریم و برایش اقدامی نتیجه مثبت دار انجام ندهیم، شکست گسترده تر می شود و پیامدهای آن ناگوار تر . امید است کسانی که خود را مسئول این کشور می دانند، تغییر بینش و رویه دهند ، وگرنه بدنه اجتماعی به راهی که نباید کشیده میشود. (3798089) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۳۹:۰۹
مملکت اسلامی که برخی مدیران آن فقط به فکر چپاول این مملکت هستند وبا پول مردم برای خود وخانواده شان در خارج از کشور قصر می خرند وهمیشه به فکر این هستند که این ریاست برای چند روز آنهاست هرچه میتوانند بار خود راپرکنند وروزی شاید پست مربوطه ازدستشان گرفته شود آن وقت از این کشور خاج شده وبرای خود در کشور بیگانه باپول مردم عیش نوش بگذارند واین جناح بازی است که پدر مردم رادرآورده هر جناحی سر کار میآید میداند که بعد چهار یا هشت سال دیگر این پست از او گرفته خواهد شد .پس بار خود را باید بست . (3798098) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۳:۴۰:۲۱
کدوم فرهنگ!! ما فرهنگ داریم؟!! الان چند دهه است فقط ریا و دروغ و منفعت طلبی و ظاهر سازی و بگیر ببند رفتار های ارائه شده اجتماعی ماست!! شاید حرف قشنگ بزنیم، که تازه حرف قشنگ هم نمی زنیم!! ما با تیشه به ریشه فرهنگ این جامعه زدیم!! یک نفر پیدا شود و بگوید چند درصد از یک شبانه روز برنامه رسانه فرهنگی ما واقع گرا، و خیلی ببخشید اما حقیقت است؟!! چه انتظاری از نسل دارید!! تازه قسمت زیبای داستان مانده!! این نسل 10 سال دیگر خود نسلی خواهد پروراند... (3798101) (alef-6)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۴:۰۵:۲۹
گوشمان از نصيحت پر شده است گوشي بپيچان (3798168) (alef-6)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۴:۰۸:۲۴
اون زمانی که بدون هرگونه آینده-نگری کارشناسانه مردم را تشویق کردند که به امید خونه و زمین دولتی !!!! بچه های متعدد داشته باشند ، اون بچه های متعدد بزرگ و بزرگتر شدند و طبیعتا مشکلات و خواسته هاشون نیز ؛
ماشین ، تکنولژی ، ال سی دی ، موبایل و... و همۀ دستاورد های فنی- صنعتی-دیجیتال روز توسط خود مسئولین و یا قاچاقچیان !!!! وارد مملکت شد ولی تنها چیزی که نا اندیشیده باقی موند "فرهنگ" بود که اونهم متأسفانه و البته خوشبختانه !!!! نمیتونست و نمیتونه وارداتی باشه ؛
اینجوری شد کهچون فرهنگ-سازی !!!!! لازم در برنامۀ روزمره آقایون چندان جائی نداشت ژ۳ (G3) اون ابزار دفاعی دیروز، یهوئی جای خودش رو به یک ابزار یکسره ویرانگر امروزی ، یعنی G3 (تری -جی) داد !!!!!! و و و ... و ؛ (3798178) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۴:۲۴:۱۶
اینجا هم فقط حرف از مسائل سیاسیه یکی نمیگه که بابا ولنگاری بعضیا فقط به خاطر معضلات اجتماع نیست بعضیا تنشون میخاره لخت بگردن،مایه ی افتخارشونه که به الکلی بودن و عیاش بودن مطرح بشن. پدر و مادر هم که قربونش برم به قول نویسنده انگار گوسفند بار آورده.ننه بابا دنبال عشق و حال خودشون جراتت ندارن به اون بچه ای که تربیت کردن بگن بالا چشمت ابروست.حالا باز بگین فساد سیاست غلط فیش پیش......آقا وقتی توی یک خونه حرمت پدر مادری نیست اولین کسی که مسئوله کیه؟ اون بابای بی غیرتی که زنش برای عقب نموندن از غافله ی غرب جلو بچش توی خونه با مایو میگرده و فکر میکنه که خیلی الان خارجیه میخواد چه کوفتی رو بزرگ کنه؟ توی کدوم سریال و فیلم خارجی خانوادگی همچین چیزی کسی دیده؟؟؟
پسر 12 ساله که توی پول باباش غلت میخوره،موبایلش 2-3 میلیون می ارزه، سرعت اینترنت خونش در حد بانک سر چهارراهشونه، سه ماه تابستونی مدرسش به لطف پدر مادر که می خوان آفتاب بگیرن تشریف میبره ترکیه و ارمنستان تا معلوماتش زیاد بشه....این الف بچه چی میشه که حشیش کش حرفه ای میشه؟ معضلات و نابرابری های اجتماع؟ ولمون کنید باباااا (3798226) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۴:۵۶:۴۶
شما نمی تونی منکر افتضاحات به بار آمده در این سالها باشی و بخوای همه ی تقصیرات را گردن خانوادها بی اندازی. همه در رقم خوردن این وضعیت دردناک سهم دارند. سهم اونهایی که بزرگ بزرگ تصمیم می گیرند و بزرگ بزرگ شعار میدهند هم بیشتره (3798355) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۲ ۱۴:۴۷:۴۱
درد را همه می دانیم چیست اما درمان هرچه که هست نسخه های رسمی فرهنگی ، آموزشی نیست ، نمی دانم این چه سنگری است که با یک شبکه اجتماعی یا یکسایت یا یک شبکه ماهواره ای به طور کامل فرو ریخته است ،
اگر از آن معدود سالم مانده های این آوار هم که بپرسی جواب خواهند داد ، همت خودشان بوده نه آن آموزش کذایی ،
نمی دانم این چه سیستمی است که نه می تواند ریاضی درست دهد ، نه زبان بیاموزد و نه فرهنگ ؟
چرا هرچه در مدرسه می آمزند یک سره به رباله دان ریخته می شود ؟ (3798323) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۴ ۰۹:۱۳:۵۵
فرهنگ کشور به سرعت به ته چاه تباهی سقوط میکند. (3802625) (alef-11)
 
محمدابدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۴ ۰۹:۱۶:۳۲
باسلام وعرض ادب:همه وهمه و..تمامی موارددرسته..ولی وقتی جای مسجدوارتباط باخداجایش باتبلیغ وپخش تمامی فوتبالهای جهان وسایرورزشها عوض میشه طبیعتا"فرزندان مانام لیونل مسی؛کریستین رونالدو؛...وحتی فوتبالیستهای داخل کشورو...رابهترازایمه اطهار(س)وحضرت محمدمصطفی(ص)میشناسدولق لقه زبانشان هست. (3802635) (alef-11)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۳:۲۷:۱۷
اثر مستقیم روحیه تجمل گرایی بر واردات کالاهای مصرفی لوکس و پیروی از مدهای گوناگونی که حجم انبوهی از فرهنگ و ارزشهای غربی را یدک می کشند، بر کسی پوشیده نیست ، از این رو، در مبارزه فرهنگی، زدودن روحیه تجمل گرایی از دلهای مردم باید به گونه ای جدی مورد توجه قرار گیرد. و اثرات منفی آن برای جامعه تبیین شود تا جامعه با نگرشی آگاهانه به مسائل بیندیشند و از روی آوردن و تسلیم بی چون و چرا در برابر امواج ویرانگر این شبیخون مخرب در امان باشند. (3812972) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.