نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265295
به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دوازدهم فروردین تجلی اراده ملی
بخش داخلی الف*، 12 فروردین 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۹
دوازدهم فروردین روزی بزرگ در تاریخ معاصر ایران زمین محسوب می شود، هنگامه ای ارزشمند که ایرانیان پس از سال ها مبارزه در راه برقراری استقلال و آزادی با انتخاب نظام جمهوری اسلامی به این مهم دست یافتند و به سعادت حقیقی رهنمون شدند.

پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بیست و دوم بهمن ۱۳۵۷ هجری خورشیدی رویدادی بزرگ در تاریخ معاصر این مرزو بوم به شمار می رود. دورانی باشکوه از مبارزه های مردمی با رهبری امام خمینی که به تحقق شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی در کشور انجامید تا امنیت و آسایش در ایران برقرار شود.

کمتر از ۲ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ هجری خورشیدی، دگربار ملت ایران خالق حماسه ای دیگر شدند و با حضور در پای صندوق های رای و انتخاب نظام جمهوری اسلامی، برای ادامه ی اداره کشور جهانیان را حیرت زده کردند.

ملت بزرگ ایران در روزهای دهم و یازدهم فروردین با شرکت در همه پرسی برای انتخاب نوع حکومت، برای نخستین بار به صورت حقیقی برای آینده خویش تصمیم گرفتند. در این انتخابات ۲۰ میلیون و ۲۸۸هزار تن برابر با ۹۸.۲ درصد، نظام جمهوری اسلامی را انتخاب کردند و بر حکومت مردم سالاری دینی مهر تایید زدند.

امام خمینی در دوازدهم فروردین درباره ی این رویداد مهم فرمودند:« ... مبارک باد بر شما چنین حکومتی که در آن اختلاف نژاد و سیاه و سفید و ترک و فارس و کرد و بلوچ مطرح نیست. همه برابرند و فقط در پناه تقوا و برتری به اخلاق فاضله و اعمال صالحه هست و تفاوت بین زن و مرد و بین اقلیت های مذهبی و دیگران در امر اجرای عدالت نیست...»

جمهوری اسلامی از ۲ اصل جمهوریت و اسلامی بودن تشکیل شده است. نظامی که مردم آن را انتخاب می کنند، صاحب قدرت هستند و بر پایه ی مبانی اسلام و ارزش های قرآنی در راه پیشرفت و توسعه گام برمی دارند.

علی اصغر قاسمی استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره به اهداف شکل گیری حرکت تاریخی مردم در ۱۳۵۷ هجری خورشیدی گفت: انقلاب اسلامی ایران یکی از انقلاب های بزرگ و بی همتا در جهان به شمار می رود که از مهم ترین دلایل وجه تمایز آن با دیگر انقلاب ها می توان از ویژگی دینی و اسلامی بودن آن نام برد. در واقع شکل گیری انقلاب اسلامی سبب شد برخی از نظریه پردازان همچون «تدا اسکاچ پل» اهل آمریکا در نظریه های خود درباره شکل گیری انقلاب ها تجدید نظر کند و به اصلاح آن بپردازد.

وی ادامه داد: اما جدا از وجه تمایز و ویژگی های منحصر به فرد انقلاب اسلامی، حرکت تاریخی مردم در بهمن ۱۳۵۷ هجری خورشیدی، برآیند مطالبات ملت ایران از دوره ی مشروطه به شمار می رود. این انقلاب تداوم فعالیت های مردم برای رسیدن به اهداف راستین آنها در دوران گوناگون تاریخی محسوب می شود که از آن میان استقلال و آزادی در کنار عدالت اجتماعی از مهم ترین مطالبات مردم بود که در انقلاب اسلامی به نقطه ی کمال خود رسید.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی، دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ هجری خورشیدی را برهه ای مهم در تثبیت نظام جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: در کشورهای مختلف، شکل گیری و برقراری نظام سیاسی تازه با مشکلات فراوانی روبرو می شود و به صورت معمول در دوره ی گذار از یک نظام سیاسی به نظام سیاسی دیگر، همواره بحران های داخلی و خارجی وجود دارد که در این میان انقلاب اسلامی ایران نیز از این مشکلات مبرا نبود اما این نظام توانست با همراهی مردم و با ایدئولوژی دینی و اسلامی در برابر تمامی کارشکنی ها بایستد و با سرلوحه قرار دادن شعار نه شرقی، نه غربی با دشمنان داخلی و خارجی به مبارزه بپردازد.

وی گفت: همه پرسی دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ هجری خورشیدی و رای قاطع مردم به آن، از این رو که بر پایه ی فرآیند دموکراتیک پایه گذاری شده بود، بسیار با اهمیت محسوب می شد. روز جمهوری اسلامی بدین منظور اهمیت دارد که گذار مسالمت آمیز از یک نظام قدیمی به یک نظام سیاسی تازه بود و نظام جمهوری اسلامی با پشتوانه ی گسترده ی مردمی تثبیت شد.

استادیار دانشگاه خوارزمی رای بالای مردم به نظام جمهوری اسلامی در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ هجری خورشیدی را دارای ۲ نکته ی اصلی دانست و ادامه داد: رای ۹۸.۲ مردم به نظام جمهوری اسلامی در دوازدهم فروردین به این معنا اشاره می کند که مردم به این نظام و رهبری آن اعتماد داشتند و نکته ی دیگر این که نظام جمهوری اسلامی، با واژه ی اسلامی همراه بود و در چارچوب موازین و ارزش های دینی شکل گرفت. مردم با پاسخ مثبت به جمهوریت، استبداد را نفی کردند و با اسلامی بودن، ایدئولوژی و چارچوب فکری خود را به جهانیان نشان دادند.

علی اصغر قاسمی با اشاره به ۲ اصل جمهوریت و اسلامی نظام سیاسی تازه ی ایران، بیان کرد: از دیدگاه امام خمینی به عنوان پایه گذار و رهبر انقلاب اسلامی ایران، ۲ رکن جمهوری و اسلامی در کنار هم معنادار است و چیزی نباید به آنها اضافه و یا کم شود. بنابراین در طول انقلاب و پس از آن، همواره جریان هایی که خواسته اند یکی از این ۲ رکن اصلی را به نفع دیگری مصادره کنند، با واکنش مردم روبرو شدند. جمهوریت و اسلامیت مستلزم یکدیگر هستند و این ترکیب، می تواند مطالبات تاریخی مردم را به صورت مناسب پاسخ دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی گفت: استقلال کشور به معنای نداشتن تعامل با دنیا نیست، در حالی که ارتباط با کشورهای جهان برای حفظ این مهم ضرورت دارد. استقلال به عنوان یکی از شعارهای اصلی انقلاب با آزادی در کنار هم قرار گرفت بدین معنا که ما نمی توانیم هر یک از این ۲ را بدون دیگری در نظر بگیریم.

علی اصغر قاسمی در پایان درباره تاثیر انقلاب اسلامی ایران در میان مردم دیگر کشورها، گفت: بی تردید تحولات کشورهای منطقه متاثر از گفتمان انقلاب اسلامی ایران است. باید توجه داشته باشیم که همکاری و تعامل با کشورهای همسایه، منطقه و جهان استقلال کشور را تقویت می کند و شایان ذکر است که سیاست خارجی دنباله ی سیاست داخلی به شمار می رود. ما هنگامی می توانیم نفوذ خود را در منطقه و جهان حفظ کنیم که تاثیرگذاری خویش را در میان مردم حفظ کرده باشیم. بدون تردید رای بالای مردم در دوازدهم فروردین و انتخاب نظام جمهوری اسلامی، پشتیبان حفظ استقلال کشور به شمار می رود.
گزارش از مجتبی شفیعی-ایرنا
 
ملی
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۲:۲۵:۴۵
دوازدهم فروردین تجلی اراده ملی!!!? (2777657) (alef-11)
 
بهرام
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۲۳:۳۵:۳۶
آره تجلی اراده ملی راست میگه همین که کاپتولاسیون نداریم همین که بعد 36 سال همه باور کردند که آمریکا ی همچین ابر فوتکی بیش نیست همین که در زمان جنگ تحمیلی ایران با همه دنیا به خاطر استقلالش و عقیده اش جنگید ولی سر جلوی امریکا یی ها خم نکرد برعکس ماهیت اون را افشا کرد برای تمام دنیا اینها اگر اراده ملتی بزرگ نبود انجام نمی شد و باید مثل صدام و قذافی یا مبارک فرعون مصر به زباله دان تاریخ انداخته میشد و همیشه گوش به فرمان و گماشته آمریکایی ها می موندیم از افسران ارشد زمان شاه بپرس که چطور اونها را خورد می کردند و با اهانت.... هنوز درک اراده ملی را بخوبی نمی دونی این را مطمئنم (2778404) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۳:۴۲:۳۰
چی فکر میکردیم و چی شد
بهتره الف نظرات متفاوت رو تایید کنه تا مشخص بشه نظر واقعی اکثریت مردم چیه (2777742) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۷:۳۱:۵۴
یک میلیون مثبت (2778012) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۲۳:۱۹:۲۴
ملیاردها .................لایک (2778392) (alef-11)
 
علی مراد
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۲۳:۲۹:۲۸
حالا یعنی تو چی می خواستی پنت هاوس یا پورشه شاید هم پوند انگلیس ولی نشد هان خوب ببخشید (2778401) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۲۳:۵۱:۳۲
این ادبیات مختص افرادیست که چیزی در چنته ندارند و با تمسخر سعی در انحراف بحث دارند
عجالتا که پنت هاوس و پورشه کعبه آمال .... نه من
از الف ممنونم که نظرات متفاوت رو تایید کرد تا فضا دموکراتیک باشه (2778422) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۱۷:۳۷:۲۱
تاکور شود هرانکه نتوان دیدن اعم از دشمنان داخلی و خاری (2778021) (alef-11)
 
رامین
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۲۳:۲۷:۵۸
پای استقلالی که بدست آوردیم ایستاده ایم (2778399) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۲۳:۳۹:۵۳
این انقلاب بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست (2778407) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.