نظر منتشر شده
۱۶۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 225695
درسهایی که باید از ثبت نام ۷۳ میلیونی برای دریافت یارانه گرفت
هادي شريفي، 18 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۴
ثبت نام برای مرحله دوم یارانه‌ها اواخر فرودین به پایان رسید و طبق گزارش محمدباقر نوبخت، بیش از ۷۳ میلیون نفر برای دریافت یارانه نام نویسی کرده‌اند. پیش از شروع ثبت نام، دکتر روحانی از مردم درخواستی دوستانه کرده بود که چنانچه واقعاً به این مبلغ احتیاج ندارند از آن انصراف دهند تا دست دولت برای سرمایه گذاری در بخش‌های زیربنایی و راه‌اندازی فضای کسب و کار که در سال‌های گذشته به شدت دچار رکود شده بود باز باشد.

نتیجه آن همه تبلیغ صدا و سیما و دعوت افراد و کمپین های مختلف برای انصراف مردم از دریافت یارانه سودی نداشت و تعداد اندکی از مردم انصراف داده‌اند. در مدت روزهای آخر ثبت نام و بعد از اتمام مهلت و اعلام تعداد ثبت نام کنندگان بسیاری از رسانه‌ها و افراد، علت ثبت نام این تعداد افراد را " نه به دولت" و عدم اعتماد به آن را عنوان کردند در صورتی که این تحلیل ناقص به نظر می‌رسد. در واقع آمار بالا یا پایین تعداد ثبت‌نام کنندگان به هیچ وجه نمی‌تواند معیار سنجش محبوبیت دولت در نزد مردم باشد.

درست است که دولت در حدود هشت ماه گذشته اقدام قابل دفاعی در حوزه اقتصاد نکرده و بیشترین تمرکز خود را بر مذاکرات هسته ای گذاشته که تاکنون ثمره ای نداشته اما علت ثبت نام بیش از ۷۳ میلیون نفر برای دریافت یارانه دلایل بسیار بیشتر از عدم اعتماد یا نه به دولت دارد.

مردم به خوبی تشخیص داده‌اند که حاکمیت نباید همواره نگاهش به جیب‌های خالی مردم باشد و در هر شرایطی این مردم باشند که هزینه می‌کنند، هنگام تبلیغ‌ها و دعوت‌های مکرر برای عدم انصراف از یارانه سؤالات زیادی در ذهن مردم شکل گرفت.

از جمله اينكه چرا دولت (نه تنها این دولت بلکه این چرا متوجه دولت‌های سابق نیز است) به فکر بهینه سازی زیر ساخت‌ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی و افزایش بهر ه وری نیفتاده و اقدامی نکرده است؟ به عنوان نمونه به دلیل مصون بودن دستگاه اجرایی برق کشور از تحمل جرائم ناشی از استفاده غیراصولی، حساسیت قابل توجهی به بهره‌برداری بهینه از سرمایه‌های مصرف شده در ایجاد شبکه و رعایت الگوی مصرف حامل‌های فسیلی (گاز، نفت گاز و نفت کوره) نشده و تلفات سنگین در شبکه تولید، انتقال و توزیع را باعث شده است.

در اواخر سال گذشته دولت با افزایش ۲۴ درصدی قیمت فروش برق درصدد برآمد تا در سال جاری حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال از مصرف‌کنندگان برق برای تزریق منابع مالی به دستگاه اجرایی برق، کسب کند. اگر چه مسوولان وزارت نیرو اعلام می‌کنند که بین منابع و هزینه‌های صنعت برق تعادل وجود ندارد، اما برآوردها نشان می‌دهد که با کاهش هر یک درصد از اتلاف برق می‌توان بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال از محل کاهش نیاز به سرمایه‌گذاری برای ایجاد نیروگاه جدید، مصرف بهینه سوخت نیروگاه‌ها و بازیافت برق منابع به دست آورد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم تلفات شبکه توزیع در سال ۱۳۸۶ نسبت به سال ۱۳۸۵ افزایش داشته؛ ولی با وجود اینکه از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۸۹ روند کاهشی به خود گرفته، مجدداً در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ رشد کرده است و نسبت به سال ۱۳۸۹ در مجموع ۱/۱ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که دولت (وزارت نیرو) بر اساس تبصره بند «ج» ماده (۱) قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب ۱۵/۱۰/۱۳۸۸ مجلس مکلف شده است تلفات شبکه‌های انتقال و توزیع را تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۱۴ درصد برساند؛ اما همان‌طور که ملاحظه می‌شود مجموع تلفات شبکه‌های انتقال و توزیع در پایان سال ۱۳۹۱ به ۷/۱۸ درصد رسیده است که نسبت به سال ۱۳۹۰ از رشد ۶/۰ درصدی و نسبت به سال ۱۳۸۹ از رشد ۱/۱ درصدی برخوردار شده است.

آمار ترازنامه انرژی وزارت نیرو نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۰ مجموع تلفات شبکه‌های انتقال و توزیع برق کشور ۱/۱۸ درصد بوده است و در سال ۱۳۹۱ این تلفات رشد داشته و به حدود ۷/۱۸ درصد رسیده است. بنا بر اعلام وزارت نیرو، مجموع ظرفیت اسمی نیروگاه‌های کشور در سال ۱۳۹۲ به ۷۰ هزار مگاوات رسیده است. با وجود این ظرفیت نیروگاهی، تحمیل هر یک درصد تلفات در شبکه برق کشور به معنی هدر رفت حداقل یک درصد ظرفیت نیروگاهی کشور است، به عبارت دیگر هر یک درصد تلفات، حداقل حدود یک درصد سرمایه‌گذاری انجام شده برای ایجاد نیروگاه‌های کشور را در اختیار خود می‌گیرد.

بنابراین با توجه به ظرفیت ۷۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌ها در سال ۱۳۹۲، یک درصد تلفات یعنی هدر رفت ۶۵/۷۰۱ مگاوات نیروگاه با توجه به هزینه‌ حدود یک میلیون دلار برای ایجاد یک مگاوات نیروگاه ملاحظه می‌شود که در سال ۱۳۹۲ بیش از ۷۰۱ میلیون دلار (بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال) سرمایه‌ای که برای ایجاد نیروگاه‌های کشور هزینه شده برای هر یک درصد تلفات هدررفته است.

از طرف دیگر تا تاریخ ۱۶ اسفند سال گذشته مصرف سوخت نیروگاه‌های کشور شامل ۳۳۸۶۷ میلیون مترمکعب گاز، ۱۱۶۸۰ میلیون لیتر نفت گاز و ۱۴۷۸۳ میلیون لیتر نفت کوره بوده است. ارزش سوخت نیروگاه‌های کشور نیز تا این تاریخ حدود ۸/۲۹ میلیارد دلار بوده است که هر یک درصد تلفات به معنی هدر رفت حدود ۳۰۰ میلیون دلار (حدود ۹۰۰۰ میلیارد ریال) سوخت مصرفی نیروگاه‌ها است سومین زیان وارده از محل تلفات شبکه‌های انتقال و توزیع، هدر رفت برق تحویلی به شبکه انتقال و توزیع کشور است که برای هر یک درصد تلفات در سال ۱۳۹۳ بیش از ۲ میلیارد کیلووات ساعت برآورد می‌شود.

با توجه به قیمت متوسط جدید (با ۲۴ درصد افزایش) می‌تواند بیش از ۱۰۰۰ میلیارد ریال زیان به کشور وارد کند. با توصیف فوق ملاحظه می‌شود که کاهش هر یک درصد تلفات شبکه برق کشور چگونه می‌تواند بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال (به صورت ارزی و ریالی) برای کشور منافع حاصل کند در حالی که افزایش ۲۴ درصدی قیمت برق فقط حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال درآمد خواهد داشت. (روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۷۶)

سؤال ديگري كه ذهن مردم را آزار می‌دهد كه اين كه چرا اعمال فشاري براي بازپرداخت پول‌هايي كه سال‌هاست در دست بدهکاران است، اقدامي صورت نمي‌گيرد؟ طبق برخي گزارش‌هاي منتشر شده، بيش از ۲/۱۵ هزار ميليارد تومان از كل ۸۰ هزار ميليارد تومان مطالبات معوق بانكي در دست ۶۱ نفر قرار دارد كه حجم بدهي آن‌ها بالغ بر ۱۰۰ ميليارد تومان است. اما اهميت مطالبات معوق آنجا بيشتر نمايان مي‌شود كه حجم كل بدهي بانكي ايران اگر بر مبنای دلار ۲۹۰۰ توماني محاسبه شود برابر با ۶/۲۷ ميليارد دلار خواهد بود كه اين رقم يعني حدود ۵/۶ برابر مبلغي كه قرار است بر مبنای توافق ژنو به ايران عودت داده مي‌شود.

از سوي ديگر چيزي حدود ۷/۷ هزار ميليارد تومان تسهيلات غیر جاری نيز در اختيار ۱۱۲ نفر است كه بدهي آن‌ها بين ۵۰ تا ۱۰۰ ميليارد تومان است.

نكته ديگر آنكه اين آمارها تنها شامل مطالبات غیر جاری ريالي است، در حالي كه بخش قابل توجهي از تسهيلات ارزي اعطا شده از سوي شبكه بانكي نيز معوق و مشكوك الوصول است. این مسئله آنجا بيشتر اهميت مي‌يابد كه نسبت تسهيلات غیر جاری ارزي به كل تسهيلات ارزي، از نسبت مشابه تسهيلات ريالي بيشتر بوده و بخش عمده اين تسهيلات به بخش‌هاي غيردولتي پرداخت شده است. اين نسبت در سال‌هاي ۱۳۹۰ و ۹۱ به ترتيب برابر با ۵/۱۵ و ۱۹ درصد بوده است.

سؤال سوم این بود که چرا قوه قضائیه با متهمان مفاسد اقتصادی به طور جدی برخورد نکرده و پرونده آن‌ها را مختوم نکرده است؟ چرا پرونده های بسیاری من جمله پرونده فاضل لاریجانی (برادر رئیس قوه قضائیه) و سعید مرتضوی، پرونده مهدی هاشمی و ... بی سرانجام در قوه قضائیه خاک می‌خورد.

مردم که این روزها خود را نامحرم می‌بینند، از خود می‌پرسند که چگونه روزی مهدی هاشمی را فتنه گر و مفسد اقتصادی و مخل امنیت خوانده می‌شود و حالا بدون محاکمه روزگار سپری می‌کند. مرتضوی خود در جایگاه شاکی می‌ایستد و نقش سه نماینده مجلس در فساد سه هزار میلیاردی، موضوع کارت هدیه مرتضوی به نمایندگان و نحوه رشد بابک زنجانی‌ها در فضای سیاسی – اقتصادی ایران مبهم است و آخر سر یک نفر فقط مدتی بازداشت می‌شود و پرونده‌اش مسکوت می‌ماند.

مردم می‌پرسند چرا خط قرمز احمدی نژاد تاکنون دست نخورده باقی مانده در صورتی که عده ای همواره این خط قرمز را توهم دانسته بودند. برخي گمان می‌کنند با روش‌هايي چون مسکوت گذاشتن، کم‌اهميت جلوه دادن و یا توجيه اين فسادها مي‌توان اعتماد و آرامش رواني را به جامعه بازگرداند. حال آن که تنها صداقت و صراحت در بيان سوء مدیریت‌ها و مفاسد و خطاهاست که شايد بتواند اين اعتماد را تا حدودي اعاده کند و در کنار آن تلاش برای رفع عیوب ساختاری.

چرا های زیادی در اذهان مردم است که باعث عدم انصراف از یارانه شد، از چرای دریافت دستمزد های کلان توسط فوتبالیست‌هایی که تنها هنرشان ضربه زدن به توپ است تا چرای کارت هدیه نمایندگانی که به جای اینکه نماینده واقعی مردم باشند نماینده سعید مرتضوی‌ها هستند و آلت دست شده‌اند. مسئولان نظام، باید از این دو گزینه یکی را انتخاب کنند : حفظ و تداوم وضع موجود یا نوسازي جمهوري اسلامي. راهي جز انتخاب ميان اين دو گزينه نيست: مماشات با فساد نهادينه شده و فاسدان قدرتمند به بهانه «مصلحت نظام» يا مبارزه براي ريشه کن کردن آن.

ترمیم سیستم مدیریتی کشور و زیر ساخت‌ها هزاران بار بهتر از گرفتن پول از مردمی است که کسری بودجه خانوارهایشان به گواه گزارش‌های رسمی ۴.۵ برابر افزایش پیدا کرده است.
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۲۳:۲۴
با توجه به وقوع انواع اختلاس ها، رانتخواری ها ، حیف و میل بیت المال و سو استقاده ها ی مالی که مردم شاهد آن بوده و هستند، این یک رفراندم بود که مردم در آن نارضایتی خود را نسبت انواع مفسده های اقتصادی موجود در کشور بیان کردند. (2133152) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۵۲:۵۲
مسئولان نظام، باید از این دو گزینه یکی را انتخاب کنند : حفظ و تداوم وضع موجود یا نوسازي جمهوري اسلامي. راهي جز انتخاب ميان اين دو گزينه نيست: مماشات با فساد نهادينه شده و فاسدان قدرتمند به بهانه «مصلحت نظام» يا مبارزه براي ريشه کن کردن آن. (2133207) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۲۸:۴۱
این نکته برق از سر من پراند!

حجم كل بدهي بانكي ايران اگر بر مبنای دلار ۲۹۰۰ توماني محاسبه شود برابر با ۶/۲۷ ميليارد دلار خواهد بود كه اين رقم يعني حدود ۵/۶ برابر مبلغي كه قرار است بر مبنای توافق ژنو به ايران عودت داده مي‌شود.

این بدهکاران کلان بانکی توسط مدیرانی تغذیه می شدند و شخصا فکر می کنم تا وقتی افرادی از دولت فاسد قبلی در بدنه اصلی این دولت نقش های مهم مدیریتی دارند، به آن معنی است که آنان دارای قدرت ویژه ای هستند که کسی جرات مقابله با آنان را ندارد.
در دنیا به آن میگویند مافیا (2133280) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۰:۰۰:۵۰
چه ربطی داشت توافق مهمترین دستاوردش اینه لایسنسی باز میشه ما میتونیم پول فروش نفتمونو بگیریم ما سالانه 100 ملیارد دلار نفت و کالا میفروشیم ولی نتونیم پولشو بگیریم به چه درد میخوره (2133355) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۰:۵۳:۳۸
حالا دیگه کار از کار گذشته و دولت باید استراتژی " بارقۀ امید " برای راستگویان و" تنبیه " برای دروغگویان را به مرحلۀ اجرا در بیاره ، زیرا بعد از اینهم ، باز هم سر و کارش با این هر دو قماش جامعه ، خواهد افتاد ؛
دولت فقط باید برای ترمیم احساس " راستگویان " ، اونهائی که صداقت و بالاتر از آن جوانمردی رو پیشه کردند و تحت هر شرایطی از دریافت یارانه انصراف دادند ، پا پیش بذاره و با ارادۀ سیاسی و اقتصادی لازم به رو کردن دست "دروغگویان" بپردازه؛
"دروغگویان" که افشای آمار 10 میلیون "ثروتمند" ، تهدید به جریمۀ 3 برابری و..... ، کارساز نیفتاد و بیش از 40 درصد جامعۀ آماری ، میزان درآمد ماهانۀ خودشون رو زیر 600 هزار!!!! تومان اعلام کردند و بدتراز آن بلافاصله پس از سپری شدن مهلت الحاقی و ارفاقی 48 ساعته ، از زبان معاون محترم اول اعلام شد که نه تنها به همۀ ثبت نام کنندگان (از جمله 10 میلیون ثروتمند ها ، خیل 40 درصدی!!!! دارای درآمد زیر 600 هزاری و....) یارانه خواهد داد، در ادامه هم با کاستن از میزان سود سپرده ها ، شماری از افراد متعلق به طبقۀ متوسط جامعه که بخشی از درآمدهای ماهانه شون از سود بانکی تأمین می شد ، جیب خود را با کاهش درآمد روبرو دیدند ؛
آخه بدیش اینه که : دزد نگرفته ، پادشاهه!!!!!؛ (2133478) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۷:۳۷
همینکه در مطالب رئیس قوه قضائیه اجازه نظر دادن نمیدید نشون میده که چقدر ایشون کارش رو خوب انجام داده و شما رو ترسونده. این است اقتدار قوه قضائیه که همه ازش میترسند.
حداقل مطالبی که جرات ندارید کامنت چاپ کنید و اون در حد خدا میدونید رو اون بالا و جزو اخبار مهم نگذارید مگه مجبورید خب؟ واقعا مگه مجبورید؟ (2133758) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۰:۰۳
با احترام باید خدمت شما متذکر بشم کسب درآمد از طریق سود سپرده، نیازمند سرمایه نسبتا بالایی است و کسی که این راه رو برای کسب درآمد استفاده میکنه به احتمال قوی لا اقل جزو 50 درصد ثروتمند تر جامعه است. (2133761) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۰۰:۱۷:۲۴
من فردی را می شناسم که بعد از باز نشستگی واقعی - جسمی - زمینش را که نتونست روش کار کنه فروخت تا از سودش امورات بگذرونه الان اون زمین 600 میلیون می ارزه اون چطور می تونه با 60 میلیون اون موقع کاری بکنه برادر من این رو گفتم تا بدونم سپرده گذران عمدتا از باز نشستگان پیر واز کار افتاده اند حمله به ان ها صحیح نیست پول دار که پولش را در بانک نمی گذاره میره زمین ساختمان طلا وارز می خره که سوا ر بر تورم ناشی از مالیات تورمی دولت بتازه (2136694) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۹:۴۰
مردم با ثبت نام 73 میلیونی به آقای روحانی اعلام کردند که:



د ل---------------------------------------------------------واپسند!




. (2133787) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۸:۵۸:۱۶
حتی تمامیت خواهی طرفداران احمدی نژاد از فرم کامنت گذاشتنشان مشخصه.

چه زمانی خجالت خواهی کشید پس؟ (2134394) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۹:۱۲:۵۰
مردم دلاور دلواپس هستند. (2134409) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۹:۴۶:۳۸
من بار دیگر جمعه دلواپس می شوم!!!!!!!!! (2134465) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۹:۴۸:۵۸
یعنی هر کس دلواپس باشد طرفدار احمدی نژاد است؟ (2134472) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۰۱:۳۵:۴۱
عزیزم خجالت شما بیشتر ازماهاست که!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2134996) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۰:۰۳:۱۱
مردم دلواپس جیبشان هستند (2134490) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۷:۰۲:۵۷
اتفاقا به علت همین دلواپسی به روحانی رای دادند. (2135946) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۸:۵۰:۳۶
ما که دلاوریم
دلواپسی شما مال مارگزیده از ریسمان سیاه سفید دولت پاکان قبلی است ....
خوش بین باشید لطفا (2136128) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۸:۵۶
باید دولت احمدی نژاد مورد بازخواست قرار بگیرد که چرا این وام ها را به اینها داده ؟!! (2133587) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۳۸:۵۹
به این دولت واون دولت نیست این افراد نفوذشون بیشترازاین حرفهاست که باعث میشه تو همه ی دولتها رخنه کنن . (2133896) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۵۰:۵۰
دادگاه احمدي نژاد به كجا رسيد؟ (2133915) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۵:۴۷
وقتی رحیمی و مشایی راست راست تو خیابون راه میرن و آزادن ما چطور انصراف بدیم ؟!!! (2135711) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۰۰:۱۸:۰۷
به چه جرمی بگیرندش (2136695) (alef-10)
 
سمیه
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۳:۵۰:۳۱
من هم فکر می کنم یک بخشی از آن به دولتها بر می گردد و بخشی بیشتری از آن به روابط ناسالم اداری. وقتی پای منافع و رشوه و... در میان باشد خیلی فرق نمی کند از چه حزب و گروهی باشی.
بعضیها حاضرند هرکاری برای پول درآوردند انجام بدند.
وظیفه سازمانهای نظارتی اینه که بعد از اینکه متوجه شدند جلوش رو بگیرند. (2134857) (alef-10)
 
اكبر
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۶:۰۷:۲۴
اينها وام هاي اعطائي و اهدائي دولتهاي خاتمي و هاشمي كه لاوصول مانده و پشتيباني آقايان معوق مانده است (2135846) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۷:۴۱:۲۷
برادر من . این فساد فقط در دولت قبل نبوده . بلکه ریشه در ارکان نظام ما دارد وبا تغییر دولتها . حل نمیشود . دستگاه جمهوری اسلامی . متاسفانه بدلیل مشکل علمایی و صنفی آن . با تعارفات اداره میشود . اگر روزی سازمان بازرسی کل کشور جرإت افشای چرونده هایی را که به بهانه حفظ آبروی نظام ، حفظآبروی اسلام ، حفظ امنیت نظام و غیره مسکوت مانده اند را داشته باشد . بر ای مردم معلوم خواهد شد . که در چه منجلابی گرفتار شده اند. وبنام دین چه خیانتها وجنایتهای به آنها شده که در تاریخ ملت ایران بینظیر است . اینها فقط مسایل اقتصادی را شامل نمی شود . بلکه فرهنگ ، سیاست . سلامت . اجتماع وکلیه شٔٔئونات زندگی ملت ایران را شامل گردیده است. (2134270) (alef-10)
 
درد
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۰۹:۵۹:۲۴
ممنونت علی واقعا حقیقتی تلخ را مطرح کردی... (2137013) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۱ ۰۰:۵۷:۰۴
احسنت بر شما دلاور (2139080) (alef-10)
 
ابراهیم
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۱۲:۰۹:۵۶
ما خدایمان را فراموش کردیم که همه جا شاهد و ناظر اعمالمونه!!!!!!!!!!!
غربیها اگه خدا ندارند ولی وجدان دارند> (2137264) (alef-10)
 
دایی سعید
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۰:۰۱:۴۹
ما از وضع موجود اقتصادی که ریشه در دولت قبلی دارد بسیار عصبی ونگران هستیم وهرگز از بی توجهی وضعف قوه قضاییه چشم پوشی نخواهیم کرد. (2134488) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۶:۴۸:۳۳
چرا در کشوری که ادعای اسلام و عدالت علوی می شود قوه قضائیه اینقدر ضعیف و ناتوان است که حتی نمی تواند بیت المال را از دست نااهلان بگیرد؟ (2135912) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۱۵:۰۳
اصل 45 قانون اساسی
انفال‏ و ثروتهاي‏ عمومي‏ از قبيل‏ زمينهاي‏ موات‏ يا رها شده‏، معادن‏، درياها، درياچه ها‏، رودخانه‏ ها و ساير آبهاي‏ عمومي‏، كوه‏ ها، دره‏ ها ، جنگلها، نيزارها، بيشه‏ هاي‏ طبيعي‏، مراتعي‏ كه‏ حريم‏ نيست‏، ارث‏ بدون‏ وارث‏، و اموال‏ مجهول‏ المالك‏ و اموال‏ عمومي‏ كه‏ از غاصبين‏ مسترد مي‏ شود. در اختيار حكومت‏ اسلامي‏ است‏ تا بر طبق‏ مصالح‏ عامه‏ نسبت‏ به‏ آنها عمل‏ نمايد. تفصيل‏ و ترتيب‏ استفاده‏ از هر يك‏ را قانون‏ معين‏ مي‏ كند.
بنابر آن چه در اصل 45 قانون اساسی می بینیم معادن کشور جز انفال یا ثروت عمومی تطبیق داده می شود که می تواند انفال یا ثروث عمومی باشد اما نکته مهم در این زمینه اختیار آن به حکومت اسلامی وتاکید بر استفاده از آن به نحوی که عموم مردم سود ببرند می باشد لذا هر گونه برنامه ریزی از آن برای افراد خاص ممنوع است .
نکته دیگر آوردن انفال بدون قید واریز درآمد به خزانه دولت است در حالیکه در اصل 53 قانون اساسی می خوانیم
اصل پنجاه و سوم - 53
كليه دريافتهاي دولت در حسابهاي خزانه داري كل متمركز مي شود و همه پرداختها در حدود اعتبارات مصوب به موجب قانون انجام مي گيرد
لذا درآمد های حاصله از انفال وثروت عمومی از اساس جدا از منابع دولت بوده ونیازی به واریز به خزانه وهزینه بر اساس پیشنهاد دولت ومصوب مجلس – بودجه – نیست
از نکات دیگر در آن جدا نبودن انفال وثروت عمومی لذا نمی توان معادن را انفال دانست بلکه بر اساس نوشته های علامه حلی وشهید اول معادن انفال است وبدین ترتیب منابع سطحی وغیر استراتژیک دارای مالکیت خصوصی ومعادن دیگر دارای مفهوم مالکیت عمومی است وبه همه مردم کشور تعلق دارد
لذا بر این اساس ونیز رساله مراجع تقلید امام خمینی و....
که برای نفت خمس قایل است لذا نفت می تواند مالکیت شخصی یا عمومی داشته باشد اما نمی تواند انفال یا دولتی باشد زیرا انفال خمس ندارد .
بر اساس آن چه گفته شد نفت ثروت عمومی است ومسیولیت دولت تنها می تواند در زمینه نگهداری واسستخراج ویا نظارت بر آن باشد اما پول حاصله باید بین مردم به سهم مساوی که بیان گر مالکیت عمومی است تقسیم شود واعمال سلیقه نمایندگان مجلس یا دولت در این زمینه با قانون اساسی وملانی شرع اسلام مغایرت دارد
اصرار بر انفال بودن نفت همان گونه که شرح داده شد غیر واقعی است واز سویی انفال بودن هم دلیلی بر مالکیت دولت با حق هبه نیست وبه دولت اجازه نمی دهد آن را مطابق سلیقه خود ومجلس به افراد خاص در هر شکلی هبه وبرای آن ها رانت ایجاد نماید خصوصا اینکه در آیه مربوط به انفال می خوانیم
يَسْئَلُونَكَ عَنِ الْأَنْفالِ).
« (قُلِ الْأَنْفالُ لِلَّهِ وَ الرَّسُولِ).
(فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَصْلِحُوا ذاتَ بَيْنِكُمْ).
(وَ أَطِيعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ)
از تو درباره انفال می پرسند بگو از آن خدا ورسول خداست ( «.
بنابراين «تقوا را پيشه كنيد و در ميان خود اصلاح كنيد و برادرانى را كه با هم ستيزه كرده‏اند آشتى دهيد» ( «و اطاعت خدا و پيامبرش كنيد، اگر ايمان داريد»
(

لذا هیچ دلیل شرعی و یا بر گرفته از قانون اساسی به عنوان سند توافق بین مردم و دولت در زمینه حق دولت بر مدیریت منابع نفت و گاز وجود ندارد
خصوصا اینکه شیوه دولتی نفت تنها سبب افزایش شکاف بین مردم تولید ثروت های نامشروع افزایش نابرابری اقتصاد و فقر و فساد و تبعیض شده است لذا بازگشت به قرآن و قانون اساسی می تواند به ما کمک نماید تا با استفاده شرعی از یک نعمت خدا دادی به جای استفاده دولتی آن را در راستای کاهش فاصله طبقات و فقر و مبارزه با فساد هزینه کنیم ضمن اینکه نمی توان قانون اساسی را اجرا نکرد و از مردم توقع داشت قوانین عادی را اجرا کنند چنان چه در جریان یارانه دیدیم که 97 درصد مردم انصراف ندادند (2133531) (alef-10)
 
ابوالفضل
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۴:۱۳
احسن بر شما و احسن بر حسن انتخاب سردبیری سایت که این نوشتار را برگزید .
دوست عزیز در مورد تقسیم درآمد نفتی این را بگویم خانه از اساس خراب است حین اثبات حقانیت ایران بر ملی شدن نفت در دادگاه بین المللی که مرحوم دکتر مصدق حضور داشتند بریتانیای غاصب فقط به شرطی نفت ایران را ملی شناخت و قبول کرد که نفت ملی شود که 1- کاهش سهم نفت انگلیس پس از فسخ قرارداد دارسی سالیانه کم شود بطوریکه ایران تا سال 1357 تا 40% سهم به انگلیس میداد. 2- یک شرکت خصوصی از بین مردم باشد که انحصار نفت را به عهده داشته باشد از انجا شد که شرکت ملی نفت ایران سهامی خاص شد با سهامداران بی نام و هنوز هم که هنوزه هیچکس نمیداند صاحب واقعی بله واقعی شرکت نفت ایران کیست مردم تصور میکنند وزارت نفت است ولی اینطور نیست.!!! در ضمن استعمار نوین آمریکایی مانع از صادرات و فروش نفت ایران میشه حتی به بهای دستیابی به انرژی هسته ای و ایران که باید در ماه حداقل 10 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته باشه برای آزاد سازی اقساطی پول فروش فقط یک ماه نفت در سال گذشته کلی مذاکره و توافق هسته ای داشته باشه زیرا استعمار آمریکایی میخواهد نفت و گاز خلیج فارس را فقط از فلات قاره جنوبی استخراج و به چپاول ببرد چون کمپانیهای امریکایی با عربهای خلیج قرارداد دارند با ایران ندارند. (2133769) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۳۰:۱۴
فرق دولت و حکومت را درقانون اساسی درست تشخیص نداده ای.اگرنه تکلیف انفال هم روشنه.خیلی روشن. (2133986) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۹:۰۱:۲۰
میشه درست بگویید منظورتان از روشن بودن انفال ودولتی بودن نفت چیست (2134397) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۹:۰۲:۴۸
میشه بفرمایید ادله شما از انفال بودن نفت ویت دولتی بودن آن و.نقش کارکنان دولت به ویژه مدیران محترم در ذخیر شدن نفت در زیر زمین ایران چیست (2134400) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۳۹:۳۷
و عده اي نيز بابت سرازير شدن بخشي از پول اين كشور به سمت كشورهاي ديگر ناراضي بودند. (2133897) (alef-13)
 
مهران تالش
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۰۳:۰۷
ضمنا باید اشاره داشت مردم 1- ازترس اختلاسهای جدید وبی اعتمادی2-نشان دادن وضع معیشتیه مردم3-نبود مامور ابلاغیه!!! برای متخلصین ثبت ناه کردند (2134061) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۳:۲۷:۱۸
چرا باید من از حق نفتم محروم شوم تا دیگری بگیرد دولت اصل 45 را اجرا کند ما هیچ یارانه وکمکی از دولت نمی خواهیم ما حقمان را می خواهیم نه پول دولت را (2134826) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۰۹:۱۶:۱۵
سلام
نویسنده محترم بهتر بود مطالب انتهای مقاله رو ابتدا می آوردین چون مطالب ابتدای آن خیلی مورد توجه عام مردم نیست
در ثانی استفاده از لفظ دولت غلطه بلکه باید لفظ حاکمیت استفاده بشه که منظور کلیه نظام باشد که شامل قوه قضاییه که منشا فساده، یا مجلس که جیره خوار فساده یا بنیادهای ریز و درشتی که بعد از انقلاب شکل گرفته و اصلا معلوم نیست سرمایه های هزاران میلیاردی آنها از کجا آمده مثلا ستاد اجرایی فرمان امام بنیاد مستضعفین و .... سیستم های اطلاعاتی متعدد که وزارت اطلاعات در مقابلشان هیچه یا همین انرژی هسته ای که خدا میداند چندین میلیارد دلار هزینه آن شده که فقط بگیم ماهم می تونیم یا کمکهای نظامی و غیر نظامی به کشورهای متعدد از سوریه گرفته تا جزایر کوممور و ونزویلا و .....
خوب اینها سرمایه های کشوره که داره هدر میره
دقیقا مثل این می مونه که شما شاه لوله اب رو که هدر میره ول کنی بعد بچسبی به چکه کردن شیر توی خونه
خوب معلومه همه می خندن
گیر دادن به مرتضوی و رحیمی و جهرمی و .. امثالهم زیاد دردی رو دوا نمی کنه
باید ببینیم اون فضای امنی که در آن این افراد رشد می کنند که هیچ بلکه در امنیت کامل بسر می برند چرا ساخته شده و گرنه شما امثال رحیمی رو بگیری فردا یکی بزرگتر از اون پیدا میشه هر چند این سیستم قضایی همان رو هم نمی کنه
مگر جزایری رو با اون تبلیغات و هیاهو گرفتند مشکل حل شد
بابک خان درست شد
همین الانرییس سازمان بازرسی گفته پرونده هایی هست که 3 هزار میلیارد در مقابلشون پول خرده. خوب چرا اینها رسیدگی نمیشه
اگر این چرا جواب داده بشه اون وقت مشکل حل میشه (2135169) (alef-10)
 
farshid
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۱۱:۱۱:۲۱
احسنت بسیار بسیار عالی بود دمت گرم (2137158) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۳:۴۷:۱۹
دلواپســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2135617) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۲۱ ۱۴:۴۳:۱۷
این زنگ خطر و هشداری بسیار جدی از طرف ملت ایران به مسئولین نظام بود!!
سهل انگاری قوه قضائیه در این زمینه شرم آور است. (2140023) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۳ ۱۲:۱۱:۳۲
تمام این سئوالایی که گفتی واسه اولین باره میشنوم! (2143327) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۳۱:۲۶
اگر دولت بخواهد جلوی پول شوئیهای بزرگ را بگیرد دیگر نیازی به این ندارد که از مردم بخواهد برای یارانه ثبت نام نکند ضمناً توانایی این را دارد که چندین برابر این مبلغ به مردم یارانه بپردازد (2133163) (alef-13)
 
سلیمپور
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۳۲:۲۱
​از کی تا حالا کسی "درخواستهای دوستانه" دولت رو جدی میگیره. (2133165) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۵۲:۳۳
واقعا متاسفم که نگاهشون به این مردم بدبخت است مگه برای مردم چکار کرده اند همین کشورهای اطرافمون رو ببنید که چه خوب زندگی میکنند (2133206) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۳۰:۵۴
هروقت در تلویزیون می بینم که مدیری ارشد مصاحبه می کند و در آن مردم ایران را مردمی بزرگ و خوب و فداکار تعریف می کند من می فهمم که خواب جدیدی برای جیبمان دیده اند. (2133288) (alef-13)
 
تاریخ‌دان
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۲۵:۳۶
این جمله رو یادتون هست:
«...من می‌خواهم کاری کنم دولت به سوی مردم دست دراز کند نه اینکه ملت بزرگ و عزیز ما به سمت دولت دست دراز کند.»

خوب دیگه! اول که گفت یارانه نگیرید، لابد بعدا میگه اگه میتونید شما به دولت یارانه بدید! (2133553) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۱:۰۲
والله دولت با گرون شدن همه چیز فشار زیادی به مردم وارد کرده واقعا به ما کارگران خدا رحم کنه (2133737) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۲۵:۰۵
هرهر خندیدیم چند ساعت فکر کردی تا این لطیفه از مغزت تراوش کرد (2133862) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۵:۳۶
مگه به دولت یارانه نمیدیم؟مالیاتهای مختلف که هرسال هم افزایش پیدا میکنه...... (2135579) (alef-10)
 
هستی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۵:۰۴
واقعا درسته ..هر موقع شیرین زبون شدن نقشه ای تو سرشون بود (2133632) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۳۴:۲۷
«دولت در حدود هشت ماه گذشته اقدام قابل دفاعی در حوزه اقتصاد نکرده و بیشترین تمرکز خود را بر مذاکرات هسته ای گذاشته که تاکنون ثمره ای نداشته»
این جمله نمونه بارز نقد غیرمنصفانه است. (2133173) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۳۳:۳۴
درست میگه بزرگترین دستاورد ژنو همون تعلیق بود ودلاری که به کشور نرسید (2133294) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۴:۰۸
تو تحویلدار بانکی که میگی نرسید !! (2133598) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۴۸:۲۲
سورنا جان، دلیل ناتوانی وزارت اقتصاد در اداره وضع اقتصاد کشور را نمی دانید؟

علیپور (عضو کمیسیون اقتصادی مجلس) در خصوص تغییر روسا و مدیران ستاد و مجموعه وزارت اقتصاد نیز گفت: وزیر عنوان کرده که از 4 معاونت تنها یک نفر به دلیل خاص تغییر داده و کمترین تغییرات را در مدیران عامل بانک‌ها و بیمه‌ها وجود داشته است.

www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930216000641

حالا سورنا جان فهمیدی چرا ما همچنان بحران در بورس و بانک و بیمه داریم؟

مگر در وزارت اقتصاد تغییری اتفاق افتاده که با دوران احمدی نژاد متفاوت باشد؟ (2133334) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۰:۵۶:۳۳
اگر كمترين اطلاعي از علم اقتصاد و شرايط اقتصادي كه دولت محبوبتان تحويل داده است داشته باشيد كاملا متوجه مي شويد كه آوار برداري از ويرانه هاي اقتصادي به ارث رسيده دولت عدالت محورتان حداقل 2 سال طول مي كشد. (2133487) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۴:۴۴
به مسعود
آوار برداری از ویرانه اقتصاد توسط چه کسی انجام خواهد شد؟ وقتی شخص وزیر اعتراف می کند فقط یک معاون احمدی نژادی را در وزارتخانه تغییر داده؟
آواربرداری توسط مدیرانی که ویرانگر بوده اند که انجام نمیشه! (2133631) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۲۸:۱۹
این آوارها حاصل گلستانی بود که رفقای آقای رییس جمهور تحویل دولت قبل دادند. شکر که یه نامحرم پیدا شد همه جیز رو گردنش بندازید. شما که از علم اقتصاد آگاهی داری دستی بجنبان تا مردم رنگ آسایش ببینند
اگه این هشت سال تبود نمیدونم بیکفایتی میرزا سنجد خان تا دولت های قبل رو کی می خواست به عهده بگیره؟ انتخابات تمام شد آقای رئیس جمهور. جای لفاظی و پخش زنبیل کاری برای مردم بکنید. (2133983) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۲:۳۸:۰۴
هزاران بار از دولتمردان عدالت محورتان پرسیدیم بالاترین درآمدهای نفتی تاریخ ایران صرف چه چیزی شده است؟ کو راه آهن؟ کو بیمارستان؟ کو آزادراه.؟ کارخانجات که ورشکسته شده اند گرانی که کمرشکن شد دلار که سه برابر شد پول ملی که کاغذ پاره شد و ...؟ البته چیزهایی که دیدیم در دولت عدالت محور و حامی مستضعفین شما .. تورم شدید همراه با رکود و غارت بیت المال و رشد عجیب اختلاسگران و رانت خواران و خون مردم در شیشه کن ها بود. (2134755) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۰۹:۲۵:۰۷
شما هشت سال جز غارت چه اقدامی کردی که توقع داری ظرف هشت ماه این دولت درستش کنه چه روی دارید؟ (2135175) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۵:۰۵:۳۸
همینقدر که تورم رو از 42 در صد اقای احمدی نژاد به 32 در صد واقعی رسوند خودش خیلی کاره
اگه دولت عوض نشده بود الان میدیدیم که چه بلایی سر کشور امده است (2135760) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۲۳:۲۱:۰۳
چرا غیر منصفانه؟؟؟؟؟واقعا درسته یعنی به نظر شما مذاکرات هسته ای فایده ای هم داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟الکی همه خوشحال شدن و جشن گرفتن انگار که دیگه همه چی درست شد اما درست نشد که بدتر هم شد تورو خدا بازم تقصیر دولت قبل نندازین به اندازه کافی از دولت قبل انتقاد کردین وخودتون رو خالی کردین یک سال کوبیدین حالا تورو خدا دیگه به فکر مردم باشین خب حالا این همه برنامه برای بهبود وضع کشور چی شد؟؟؟واقعا متاسفم برای کسایی که بدون منطق دولت قبل رو میکوبن و باز هم بدون منطق از همه کارای دولت فعلی دفاع میکنن یعنی فکر میکنن الان دولت به فکر مردمه و فقط به خاطر مردم وارد میدون شده زهی خیال باطل!!!!!!!!!!دلیل اینکه مردم همه ثبت نام کردن همینه چون دیدن هیچکس به فکرشون نیست گفتن لااقل خودمون به فکر خودمون باشیم و این دفعه دیگه گول نخوریم (2136618) (alef-10)
 
قشر آسیب پذیر
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۴۲:۱۷
جانا سخن از زبان ما می گویی (2133186) (alef-13)
 
امروان
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۴۴:۰۲
زنده باد نویسنده گل گفتی کو مسیول علی وار (ع) وگوش شنوا به خاطر همین هاست مردم خصوصا جوانان دین کریز و بی تفاوت شده اند. (2133188) (alef-13)
 
زیبا
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۴۵:۵۵
واقعا از این ثبت نام مرحله دوم باید کل سیستم درس عبرتی بگیرد (2133190) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۸:۵۹:۳۵
اگر مردم اطمینان داشتند که با انصراف از دریافت یارانه بابک زنجانیها و خاوریها و مه آفرید خسرویهای جدیدی به وجود نمی آیند

و این پول صرف ساخت ویرانیهای کشورهای دوست نمی شود

و هر کسی هم که به بیت المال دست اندازی می کند قوه قضائیه بدون فوت وقت آنان را به سزای عمل خویش می رساند

و اسامی افراد متخلف رانت خوار بیت المال خور توی جیب رییس جمهور خاک نمی خورد

شاید انصراف می دادند !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2133217) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۲۲:۴۳
شايد صحيح نيست حتما انصراف ميدادند (2133267) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۲:۴۶
انصراف که هیچ؛ با افزایش مالیات هم موافقت میکردند. (2133596) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۰۰:۰۷
همیشه از مردم هزینه می شود و برای مردم هزینه نمی شود (2133220) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۰:۵۰
این جمله درست تره:
همیشه از مردم هزینه میشود ولی برای مردم کشوری دیگر و جیب عده ای خاص خرج میشود! (2133566) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۰۰:۱۸
خط قرمز احمدی نژاد دیگه چه صیغه ایه؟؟؟
انسان ساده زیست و خادم مردم که انواع تهمتها را از دروغگویان صبورانه شنید و متانتش را حفظ کرد برای شما چه خط قرمزی داشته ؟؟
جمع کنید این حرفها رو و از هر جا کم میارید سراغ اون نرید (2133221) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۵:۴۶
بمیرم برای ساده زیستیش !!!
کل ایل و تبار و عمه و خاله و خانباجی رو با هواپیمای دربست میبرد نیویورک صفا !! (2133603) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۲۳:۲۶:۴۸
نیس این دولت اصلا اهل صفا نیست هنوز یه سال نشده چه خرج هایی که نکرد لااقل احمدی نژادهرچی بود اجازه ولخرجی و جشن های میلیاردی رو به اعضای خانوادش نداد نگو هزینه این کارای دولت فعلی از ارث باباش بوده که بهش رسیده (2136634) (alef-10)
 
نکته سنج
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۱:۱۳
دیگر نمی توانی اینرا که "کابینه من خط قرمز من است" را کتمان کنی. (2133766) (alef-13)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۹:۱۲
مثل اینکه رئیس قوه قضا جزو خط قرمز الف شده! نمونه اش مطلب "هجمه بی سابقه ..." رئیس این قوه که الف محل اعلام نظر بینندگان سایت را قفل کرده! بنده یک نکته مشفقانه به ایشان دارم که به جای تبلیغات یک طرفه یک بازنگری به اقدامات این قوه در زمان مدیریت خود بنماید و سوالات آقای شریفی از آن قوه را لااقل پیش خود پاسخ بگوید. (2133785) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۰۲:۵۳
سه قوه باید به خود بیایند و اینکارها را نکنند تا اعتماد مردم به نظام از بین نرود (2133226) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۴۶:۳۷
ممنون از تذکر شما (2133331) (alef-13)
 
اشنا
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۰:۲۳:۴۲
هرچه بگندد نمکش میزنند وای به روزی که بگندد نمک (2133402) (alef-10)
 
herman
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۰۸:۱۹
ای نسیم از وضع ایران خنده میگیرد مرا
صبح اندر سبزه میدان خنده میگیرد مرا
شب به پهلوی خیابان خنده میگیرد مرا
روز و شب با چشم گریان خنده میگیرد مرا

در بهارستان سیاحت میکنم مبهوت و مات
هی به گوشم میرسد آوازهٔ «من مات فات»
گشته مجلس جای باباطاهر و عین القضات
از سخنهای وکیلان خنده میگیرد مرا

ز غم ملت به اعضایم فتاده زلزله
آمدم سوی وطن لیکن فتادم در تله
چشم و گوشم بسته گشت و عقل و هوشم شد یله
مانده‌ام مبهوت و حیران خنده میگیرد مرا (2133231) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۱۰:۵۱
درس ؟ اگه قرار بود کسی درس بگیره که حال و روزمون این نبود (2133238) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۱۶:۱۴
45 هزار تومان چیزی نیست اما ما نگیریم شماها بگیرید خرج بی بندوباری کنید. (2133251) (alef-13)
 
راننده
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۲۴:۱۶
اقايان دولتي ومسول بفكر درامد رانندها كه پول بنزين هم درنمي اورند باشيدالبته شهرستانيهااگربهمين صورت پيش رود شغل رانندگي حذف مي شود (2133273) (alef-13)
 
احمد ك
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۳۶:۴۶
من بحثم به هزينه تمام شده برميگردد بخصوص انچه كه در دست دولت است1_ ايا هزينه نيروي اضافي وبي تخصص كه در دستگاههاي اجرايي مانند وزارت نيرو به سفارش 30 ساله همه مسئولين وارد شده اندوفاقد هرنوع بهره وري هستند را مردم بايد بپردازند ؟!__2-ايا هزينه نگهداري مهمانسرا ها كه در نقاط مختلف كشور براي فقط مديران وكاركنان رده بالا درست شده وحتي ان ويلا وپلاژ هاي موجود را كه كل كاركنان استفاده ميكنند را مردم بايد پرداخت كنند؟؟ نام ميبرم سياه بيشه كناره خزر گنار زاينده رود ودر استانهاي مختلف كه بهترين ويلاها ومهمانسرا هاهمه هزينه بالايي دارند ونگوييد مركز اموزش است فقط يك مركز اموزش در كرج داريد كه من هم درانجا درخدمت مديران وكاركنان بوده ام 3 هزينه انتقال اب و برق كه بعضا افت 30درصدي دارد ونشان از بهره وري پايين است ومديريتهاي جا بينداز راه بيانداز وانتخابهاي غلط پيمانكاران از جنس ديگر كه اصولا اينكاره نيستند را مردم بايد پرداخت كنند ؟؟در بخش خصوصي البته نه نوع انحصاري هزينه تمام شده در يك بازار رقابتي بخاطر سود بيشتر دقيق محاسبه ميشود وهزينه تمام شده كالا وخدمات به نوعي است كه رقبا را كنار بزند وحداكثر كارايي واثربخشي وصرفه اقتصادي را در برداشته باشد ،متاسفانه در تمامي دستگاههاي اجرايي ما هزينه تمام شده كالا وخدمات با تمامي ان ندانم كاري ها محاسبه واز مردم واز بودجه كه باز جيب مردم است پرداخت ميگردد واين منحصر به نفت وگاز وبرق واب نيست واز همه دردمندتر ماليات برارزش افزوده است كه به دليل برداشت غلط از تئوريهاي ساير كشورها كه مدت 7 سال در ساختمان جردن هزينه كردند از فاضلاب وباد هم گرفته ميشود واين درد كل اقتصاد كشور است (2133305) (alef-13)
 
چکیده
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۳۸:۰۰
ای مردم ایران،ای مسئولین ،ترابه خدا بس کنیم ،تادیرنشده (که شده) برای نجات دین وکشور بایدکار اساسی کنیم،به همه ثابت شده است که این راهی که میرویم به تباهی وناکجاآباداست ،مردم به دلیل عدم برخورد با رانت خواران،دزدان بیت المال،بی کفایتی مسئولین ،و.................بی اعتمادهستند (2133308) (alef-13)
 
محمدى
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۳۸:۰۸
بخش مهمى از تلفات برق، تاشى از استفاده غيرمجاز از برق است. از آنجا كه دادن اشتراك برق منوط به تاييد فرمندارى ها و بخشدارى ها و غيره شده، عده زيادى از كسانى كه نياز به برق دارند عليرغم ميل باطنى اشان مجبور به برق دزدى مى شوند. (2133310) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۴۰:۳۲
با عرض سلام و تشکر از نویسنده که حرف دل مردم نوشتن . (2133315) (alef-13)
 
پیام
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۴۵:۳۵
مردم با این عمل با صدای بلند گفتند که بهره مندی از ثروت ملی حق همگانیست و قیم نمیخواهند و خودشان تصمیم میگیرند که اگر لازم دیدند به که بدهند. کسانی را میشناسم که کارت یارانه شان دست خانواده بی سرپرست است و یارانه شان مستقیم و مطمئن به جایی میرسد که باید برسد . گاش در صفحه رفاهی 20 موسسه خیریه خصوصی معرفی میکردید که میشد انتخاب کرد یارانه به دست موسسه مورد نظر برسد و قابل پی گیری بود . مردم چطور بگویند اعتماد ندارند . کسانی هم که انصراف دادند خیلیهایشان رانت خوارانی بودند که ترسیدند رانتشان پیگیری شود. مثال میزنم . من مهندس اگر حقوقم کفاف دهد روزی 2 ساعت کمتر مسافرکشی میکنم و جنازه ام را به خانه نمیبرم و بیشتر در خدمت خانواده خئاهم بود. آن کس که از روی ناچاری 3 شیفت کار میکند بدش نمی آید یک ساعت زودتر به منزل برود و ... (2133329) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۵۳:۰۳
در این جمله چه چیزی را می خواهی القاء کنی ؟
درست است که دولت در حدود هشت ماه گذشته اقدام قابل دفاعی در حوزه اقتصاد نکرده و بیشترین تمرکز خود را بر مذاکرات هسته ای گذاشته که تاکنون ثمره ای نداشته ... (2133341) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۰۹:۵۶:۴۶
با تمامی مطالبی که آمده موافقم و قطعا قطعا و قطعا دلایل عدم اعتماد مردم به دولت همین ها است . ولی کو گوش شنوا!!!! و نرید ان نمن علی الذین استضعفو فی الارض . اللهم عجل لولیک الفرج . خدا کند که بیایی ، چون تو با هیچ کس عقد اخوت نبسته ای که اموال مردم را غارت کند و چون با تو عقد اخوت دارد بشود خط قرمز !!! تو درد مردم کوچه و بازار را می دانی و قدرت مقابله بازورمندان و سیاست بازان و نور چشمی ها و ..... را داری . از اعماق وجودم و از سر درد موگویم اللهم عجل لولیک الفرج . (2133344) (alef-10)
 
م
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۰:۲۱:۵۱
اعتماد را به مردم برگردانید!!!!!!!!! (2133397) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۰:۲۳:۵۰
بدون تعصب ومنطقی بود امیدواریم برخی مسئولین بخود بیایند وحاشیه گری راکنار و به واقعیتهای ملموس جامعه نقشه بکشند انموقع همه مردم از یارانه انصراف میدهند (2133403) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۰:۲۵:۱۰
منظور از هدف در عبارت هدفمندي كه بدبختي و فلاكت طبقه ضعيف نبود بلكه رفاه و آسايش همگان بود.
افراد توانمند انصاف به خرج دهند و دولت هم به فكر توليد و تلاش و بازگشت حقوق از دست رفته ملت از چنگال اشخاص حقيقي و حقوقي شناخته شده و هنوز پشت پرده و بي انصافي باشد كه هم اينك دلواپس يا فراري يا در بازداشتند.
قشر متوسط به پايين ملت تا كنون خيلي صبور و نجيب بوده اند و منتظر فرج هستند. (2133407) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۰۲:۰۲
ما نتونستیم ثبت نام کنیم پس تکلیف ما چیه (2133499) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۱۰:۱۸
باید انقلابی عمل کرد دزدی ، اختلاس ، ربا ، پول شویی و... در حد 200میلیون قطع هر دو دست . بالای 500میلیون اعدام کل رسیدگی 2 ماه وگرنه خود قاضی هم مجاکمه و بازداشت شود . (2133514) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۰۸:۵۲:۳۲
جان همه رفتگانت انقلابی گری رو بذار کنار بگو قاطع و با برنامه (2136963) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۱۳:۳۳
دولت محترم توجه داشته باشد اگه بدهکاران بانکی معرفی نشوند ومبالغ هنگفت به بیت المال بر نگرده انتظار هیچ اعتمادی از طرف ملت نباید داشته باشد ضمنا بابت همه هزینه کردها بایستی شفاف سازی بشه (2133526) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۱۸:۵۱
انصراف ندادن از یارانه یعنی نــــــــــــــــــــــــــــــــــــه بزرگ به خیلی چیزا
یعنی نداشتن اعتماد
یعنی اینکه اقای نوبخت شما 15 میلیون رای اوردید اون هم دردی دوا نکرد
بازم هم به شیب های ملایمتون ادامه بدید (2133541) (alef-10)
 
بازنشسته فرهنگی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۸:۲۰:۱۷
عوضی اشتباه کردی عزیز! به نظر بنده انصراف نده ها گروهند:
1- نیازمندان یارانه
2- بی نیازان یارانه با درآمد هنگفت بدون دفتر و دستک برای عدم شناسایی و فرار از مالیات!
3- دلواپسان نق نقو!
4- عدم اعتماد به یادگار مانده از دولتهای قبل بخصوص دولت دهم. (2134328) (alef-13)
 
بوشهر
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۲۴:۲۹
الف جان !
دکتر احمد توکلی عزیز !
ملت شریف و مظلوم ایران !
آیا کسی جز خود ما مخاطب حرف هایمان هست ؟
آیا کسی به انتقاد و اعتراض این ملت اهمیتی می دهد ؟
تنها راه اصلاح امور و محو فسق و فساد در جامعه اصلاح و پالایش قوه ی قضاییه است و بس .
اسامی بدهکاران کلان بانکی به قوه ی قضاییه رفت اما نتیجه اش نامعلوم خواهد بود . همچون نتیجه ی اختلاس های آریا جون و بابک جون و اسامی ب . ت. ج . ها
مردم منتقدند نه معاند .
هرکس نظری بر خلاف میل و منظر ما دارد مخالف ولایت فقیه و دین و مملکت نیست اما تا مصلحت و نورچشمی ها و عوامل فساد در بدنه ی قوا حضور دارند اصلاح امور چیزی شبیه افسانه خواهد بود (2133552) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۹:۰۹
ممنون دوست عزیز (2133821) (alef-13)
 
خرم
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۱:۱۸
مردم به دولت هم اعتماد دارند وهم حامی دولتند اما باتوجه به اینکه در کشور ما ثروت عادلانه تقسیم نشده وباسواد وکم سواد ومدارک علیه با ابتدایی ویا کارگر وکارمند در وزارتد خانه ها مساوی وبه تخصص افراد ربطی وارزشی نداده اند ومتاسفانه حقوق باز نشستگان با شاغلین اختلاف زیادی دارد .چگونه باید انتظار داشت .کسی بحق خودش قانع باشد .عدل یعنی هر چیز ی وهر کسی در جای حقوقی خود قرل=ار دان (2133567) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۴:۵۶
دلواپس دلواپس نبود (2133574) (alef-10)
 
ارجمند
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۴:۵۹
هر وقت بحث مبارزه با مفاسد اقتصادي پيش مي آيد، ياد آن چند زورگير مي افتم كه از چند نفر مبلغ ناچيز مليوني زورگيري كردند . همه جزو اقشار ضعيف جامعه بودند يكي براي درمان مادرش پول مي خواست ديگري براي مهريه زنش ... عملشان اصلا قابل تائيد نيست،هرگز...
اما ظرف 34 روز دستگير و محاكمه و اعدام شدند فقط براي چند هزارتومان دست به آن كار زدند و اعدام شدند ...دوستان ميلياردي مي برند و اكرام مي شوند (2133602) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۹:۰۵
همه اینها شده بهانه ای برای تحت فشار قرار دادن مردم
وقتی مردم عادی میتوانند با یک حساب سر انگشی بفهمند که کمبود بودجه از جاهایی مثل رانت خواری و ویژه خوار عده خواصی هست دولت نمی فهمد؟

ضمن اینکه در بهبوهه انصراف از یارانه ها و دروغ پراکنی خزانه خالی و عدم وجود بودجه برای پرداخت یارانه ها این مضوع از ذهن مردم پاک شد که در فاز دوم هدفمندی قرار بر افزایش 3 تا 4 برابری یارانه بود نه تهدید به جریمه و وارسی زندگی مردم
کاری کرده اند که مردم به گرفتن یک چهارم یارنه مرحله دوم قانع شوند وصدایی در نیاورند
در ضمن دولت همیشه از هزینه 40 هزار میلیارد تومانی پرداخت یارانه نقدی میگوید ولی هیچگاه از درآمدهای حاصل از افزایش نرخ حاملهای انرژی صحبت نمیکند و نمیگوید چه مقدار از این هزینه با آن افزایش ها جبران میشود (2133645) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۰۰:۰۰
مردم در رفراندوم یارانه نشان دادند در دور دوم ریاست جمهوری باید دولت تدبیر وامید از پیروزی در انتخابات ناامید شود (2133648) (alef-13)
 
نجف
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۲۰:۴۰
با افزایش تورم چرا میزان یارانه ها افزایش نمی یابد و کسی در این مورد حرفی نمی زند؟ (2133682) (alef-13)
 
ارش
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۲:۲۸:۴۹
نتیجه میگیریم که مردم گرسنه اند (2133706) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۰:۴۹
روز گذشته جمعی از منتقدان وضعیت حجاب در جامعه ، در میدان های فاطمی و ولی عصر تهران تظاهرات کردند و شعار دادند ، این در حالی است که استاندار تهران، صراحتاً تجمع و تظاهرات یاد شده را فاقد مجوز و غیر قانونی اعلام کرده بود.

عصر ایران در ادامه نوشت: در این باره نکاتی چند قابل ذکر است:

یک بام و دو هوا
در وقایع بعد از انتخابات 88، منتقدان نتیجه انتخابات به استناد اصل 27 قانون اساسی، می گفتند که تظاهرات و تجمع، حق آنهاست. در مقابل ، طرف مقابل بیان می داشت که هر گونه تجمعی باید دارای مجوز ار وزارت کشور باشد و چون منتقدان مجوز ندارند، پس راهپیمایی شان غیرقانونی است و مستوجب برخورد.

اینک جاها عوض شده است. کسانی که تا دیروز مردم را از هرگونه تجمعی بدون مجوز وزارت کشور برحذر می داشتند، اینک شده اند مدافع اصل 27 قانون اساسی و به استناد آن، بدون مجوز از وزارت کشور تجمع می کنند.

در مقابل، کسانی که پیشتر اعتراض را حق همگانی می دانستند، انتقاد می کنند چرا با این تجمع برخورد نشد.

استاندارد دوگانه
منتقدان تجمع اخیر، البته حق دارند که از مسوولان بپرسند که چرا با شهروندان برخورد دوگانه دارند؟!
همین الان برخی محکومان وقایع 88 به این علت در زندان هستند که در تجمعات بدون مجوز وزارت کشور شرکت داشتند و ترافیک را مختل کرده بودند.

بالأخره مبنای رفتار با تجمع کنندگان چیست؟ آیا اعضای یک گروه خاص ، هر وقت خواستند ، می توانند هر جا جمع شوند و هر شعاری که خواستند سر بدهند و بقیه حق ندارند حتی نسبت به بی توجهی به دریاچه ارومیه تجمع کنند؟!

البته بدیهی است که پلیس وظیفه دارد با تجمعاتی که خشونت می ورزند برخورد کند، منظور این نوشتار ،تجمعات آرامی است که بدون حمل سلاح انجام می شود و مخل مبانی اسلام هم نیست(مطابق اصل 24 قانون اساسی).

این بی عدالتی بیش از هر چیزی مردم را آزار می دهد.

سؤال عمومی
مردم می پرسند و سوال شان هم منطقی است که آیا ما هم می توانیم بدون کسب مجوز از وزارت کشور ، تجمع کنیم و مثلاً در اعتراض به عوامل پشت پرده اختلاس 3 هزار میلیاردی یا علیه توزیع کنندگان بنزین سرطان زای پتروشیمی و ... تجمع کنیم و شعار دهیم؟

آیا در چنین فرضی، بعد از تجمع، به خانه هایشان بر می گردند یا راهی بازداشتگاه می شوند؟
آیا پلیس، همان گونه که امنیت تجمع کنندگان دیروز را تأمین کرد ، امنیت بقیه را هم برقرار خواهد نمود؟!

سؤال جدی
سؤال جدی مردم این است که هزینه های جمعات این چنینی از کجا تأمین می شود؟ تدارکات و هماهنگی آنها با کیست؟ و این ها مستظهر به کجا هستند که هیچ گاه علیه شان اقدام قانونی صورت نمی گیرد؟! حتی بعد از این که سفارت انگلیس را اشغال کردند و آن افتضاح سیاسی را به وجود آوردند و رهبر انقلاب هم از کارشان ابراز نارضایتی کردند، هیچ کس به آنها نگفت بالای چشم تان ابروست! این مصونیت آهنین، تا کی ادامه می یابد؟! و کی همه در برابر قانون یکسان می شوند؟!

اصل 27
اصل 27 قانون اساسی می گوید: «تشکیل اجتماعات و راهپیمایی ها، بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است».

دو تفسیر از این اصل وجود دارد:
اول آن که مطابق این اصل، می توان بدون اطلاع مقامات مربوطه ، با رعایت دو شرط مندرج در اصل ،در هر جایی تجمع یا راهپیمایی کرد.

دومین تفسیر نیز این است که باید از وزارت کشور مجوز گرفت و وزارت کشور هم حق دارد مجوز بدهد یا ندهد.

به نظر می رسد هر دو تفسیر دچار اشتباه هستند، یکی درگیر افراط است و دیگری تفریط می کند.
اگر قائل به تفسر اول شویم ، هرج و مرج می شود و تفسر دوم ، محدودیت های مغایر با مردمسالاری را در دل خود دارد.

از این رو می توان تفسیر سوم را ارائه داد و آن این که هر گونه تجمعی ، با لحاظ دو شرط مندرج در اصل 27 ، "حق" مردم است. فقط برگزار کنندگان تجمع یا راهپیمایی باید به وزارت کشور "اطلاع" دهند که خواسته و شعارشان چیست و در فلان روز از نقطه الف به نقطه ب راهپیمایی خواهند کرد، همچنین باید تعهد دهند که سلاح حمل نمی کنند و علیه مبانی اسلام اخلال نخواهند کرد.

توجه شود که بین "اطلاع دادن" و "کسب اجازه" تفاوت جدی وجود دارد و طبق این تفسیر ،وزارت کشور فقط مطلع می شود تا امنیت راهپیمایی را برقرار کند نه این که حق داشته باشد که مجوز بدهد یا ندهد.

با پذیرش این تفسیر که منطبق با روح قانون اساسی است ، همه خواهند توانست در یک فرایند عادلانه، قانونی و منطبق با اصول مردمسالاری ، مطالبات خود را در قالب تجمعات و راهپیمایی ها بیان کنند. (2133792) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۱:۲۵
گزارش كامل وجامعي بود
بيان واقعيتها حقيقتيست تلخ... (2133796) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۳:۳۲
دولتی که دستش به جیب مردم برود و برای پول مردم نقشه بکشد چه به عنوان مالیات چه با ندادن حق مسلم مردم(یارانه)که حق تمام مردم ایران است محبوبیتی ندارد (2133805) (alef-13)
 
سبوحی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۴:۴۳
ملت ایران در همه کارها 99 درصدی عمل می کنند. (2133813) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۱۰:۰۶
فساد همیشه زمانی اتفاق می افتد که نه نظارت باشد نه نظم وانضباط متاسفانه دولت قبل نظم نداشته نظارت کافی هم که نبوده مجلس هم باید پاسخ گو باشد همین آقایانی که الان یادشون امده که نماینده مردم هستند نه حافظ حزب وجناح خود (2133825) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۱۹:۳۹
مرد حسابی یارانه ندادید خوب بنزین رو دو برابر کردید منت هم میذارید؟میخواید واسه هوا خوردن هم مالیات بدیم؟ (2133851) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۲۵:۰۱
دوستان عزیز، ما مردم معمولی حداقل در چند دولت گذشته شعار مبارزه با رانت خواران و دزدان گردن کلفت و متجاوزان به بیت المال را شنیده ایم، حال بعد از گذشت چندین سال چه شده؟ آیا اتفاقی افتاده؟ نه واقعاً شده؟ برایند این مبارزات چیست؟؟؟؟
آیا ما خودمان را به اون راه زده ایم یا ...
هر از گاهی چند نفرو میگیرن بعد نمیدونم چی میشه رها میشن، یا فقط در رسانه ها برایشان خط و نشان میکشند بعد نمیدونم چی میشه و این وسط چه اتفاقی میافته که دیگر هیچ خبری ازشون نمیشه و چه اتفاقاتی میافته که این موضوع فراموش میشه. !
بنده فکر میکنم دولت ها در این خصوص مقصر نبوده و قدرتی ندارد و تبه کاران و مافیای بزرگ قدرتشان از دولت بیشتر است و دستشان هم بازتر و موفق تر.
تمام.... (2133861) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۳۰:۳۲
با سلام
براي من واقعا جاي سوال داره چطور همسر ريس جمهور ما تو كاخ رياست جمهوري بريزو بپاش ميكنن ولي مردم بايد از حق خودشون كه يارانه هستش بگذرن (2133874) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۰۹:۳۰:۵۹
این سوال ها رو زمانی که تمام فک وفامیل میرفتید نیویورک برا کسب تحریم بیشتر هم داشتی اون موقع که تامین اجتماعی غارت شد چی بانک ملی . بنیادشهید و فروش های نفتی که به خزانه نمیرفت. (2135184) (alef-10)
 
احد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۳:۵۹:۲۵
مردم بیش از انکه به پدرانشان شبیه باشند به حکمانشان شبیه اند! (2133931) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۰۷:۳۹
درجامعه ای که تبعیض باشد اعتماد مردم
به حاکمیت از بین میرود (2133955) (alef-13)
 
فرهنگی بسیجی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۱۰:۴۷
سعن امام همیشه در گوش جان ما باشد که این ملت ولی نعمت هستند بنا بر این با مردمبا صداقت ومودبانه سخن بگوییم زیرا حافظان واقعی نظام اند (2133958) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۲۴:۵۵
اگر دولت راست میگوید و میخواهد برای مردم عادی کوچه و بازار کاری انجام دهد, بهترین کار مبارزه سرسختانه و واقعی با گردن کلفتها و مفسدان بزرگ اقتصادی و بدهکاران بزرگ بانکی است. اگر دولت در هشت ماه گذشته حداقل قدمی در این موضوع بر میداشت مطمئنا مردم به در خواست دولت برای صرف نظر کردن از یارانه جواب بهتری میدادند. من خودم از دریافت یارانه صرف نظر کردم ولی با اعلام نتایج و این که دولت به همه درخواست کنندگان یارانه میپردازد,از کار خود پشیمانم. حداقل میتوانستم این پول را به یک خانواده واقعا نیازمند تقدیم کنم. نه اینکه باز شاهد حیف و میل شدن آن توسط دولت باشم. در ضمن من یکی از رای دهندگان به این دولت نیز میباشم. (2133976) (alef-10)
 
یک انصرافی از یارانه
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۳۲:۴۰
الف جان مادرت این نظر و انعکاس بده
به همه اینها اضافه کنید دهنه پاره کردن سازمان امور مالیاتی در سال جدید که دیگر هیچ کس جلو دارش نیست و به صغیر و کبیر رحم نمی کنه و تمامی دانه درشتها رو ول کرده و تمام تولید کننده ها و شرکتهای کار آفرین کوچکو گیر آورده و میچزوندشون
آخه من نمی دونم کسی نباید پیگیر باشه که تو کشوری که معلوم نیست پول نفتش کجا وچه جوری خرج میشه هر روز هم باید مالیاتو اضافه کنن اخه مسئول حساب کشی از نحوه هزینه کرد این پولها کیه
رییس سازمان امور مالیاتی میاد با افتخار میگه ما امسال n دصد مالیات بیشتر می گیریم بابا همه اذعان دارند که جامعه در رکوده بعد شما مالیاتها رو اضافه میکنید
آدم یاد کارتون رابین هود میوفته (2133993) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۸:۵۶:۴۶
ثبت نام ۹۵ در صد مردم برای دریافت یارانه حکایت از این دارد که مردم به این نظام هیچ اعتمادی ندارند. بخصوص که صدا و سیما و مراجع خواستار انصراف شده بودند و همین باعث لج‌بازی مردم شد (2134391) (alef-13)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۴۸:۱۳
من به این دولت اعتماد دارم ولی به عمد ثبت نام کردم تا دولت بفهمد که چرا من باید از حق خودم که 100 برابر این است بگذرم ولی این اختلاس هایی که تنها در این مدت کوتاه فاش شده و حدود 250 میلیون تومان پول هر ایرانی را چپو و هاپولی کرده اند فقط شعار مبارزه سر میدن.و باید حکومت درک کند که بطن جامعه کم کم به سمت جدا شدن از حکومت پیش میرود و اگه نیازهای واقعی مردم را درک نکنند و دست از شعار دادن بر ندارند هر چیزی در آینده ممکن است......و نباید تصمیمات حکومتی مصلحتی و کوتاه مدت و برای سرپوش گذاشتن باشد. (2134034) (alef-10)
 
حقو بگیر صادق
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۴:۵۶:۲۴
اقای شریفی عزیر لطفا فقط به همین نکته گوش کن و اگر خواستی همینجا جواب بده اوکی ؟
چرا اکثر کارمندانی که دریافتی میانگین بالای دو نیم میلیون در ماه دارند دروغ و رسما دروغ گفته اند و ثبت نام کرده اند حتی ثبت نامشون هم اشگالی نداره مهم این است که رسما در امدشون را زیر مبلغ دریافتی با خطای بالای 70 در صد گفته اند !! این دولت عرضه نداره به قانون عمل کنه و با یک کلیک میانگین فقط دریافتی حقوق این قشر را در بیاره و حذف کنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
همین نکته را بگیر تا بدونی کار دست کاردان نیست و شایسته گان منزوی هستند اوکی؟؟ (2134056) (alef-13)
 
بازنشسته فرهنگی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۱:۰۲:۲۲
شما مگه فرم ثبت نام اینترنتی اکثر کارمندان را دیدی و چنین حکمی دادی؟! و منظورت از اکثر، چند نفره؟ (2134573) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۰۵:۲۰
در دولت قبل یکم پیشرفت دیدیم .توی این دولت پسرفت میبینیم. (2134063) (alef-13)
 
یک شهروند معمولی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۰:۵۹:۲۲
انصافتو شکر! (2134570) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۱:۳۰:۱۶
شما از کجا این مطلب را درک کردید که در دولت قبل با ان همه درامدهای ارزی پیشرفت بود در صورتی که هم اکنون با کمبود شدید منابع به خاطر تحریم ها روبرو هستیم (2134617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۵:۲۱:۵۵
منظور از پیشرفت دنده عقبه دیگه !!!! (2135784) (alef-10)
 
ع -غ
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۰۶:۴۲
وای به حال ما بی چاره ها که با سی سال سابقه خدمت صادقانه ماهانه به مبلغ نا چیزی بسنده کرده و امید به آبادانی کشور دوخته ایم خدا به داد مظلومان برسد و حق ما ها را از این نا مردها بگیرد
واین را هم می دانیم که چوب خدا صدا ندارد (2134065) (alef-10)
 
اسمائیل
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۲۴:۵۲
من متاسف هستم. هیچکس یادش نرفته قبل از اجرای قانون هدف منی یارانه چقدر بنزین مصرف می شده و حالا چقدر و با قیمت چند و بعد از گذشت این راه دشوار توسط مردم بیچاره من خودم شخصا بررسی کرده ام که سه برابر 45500تومان را از مردم بیچاره از راه هدف مندی یارانه بدست می آورند. پس اگر آگاه باشند می فهمند مردم جواب کوبنده ای را داد. اون کسانی هم که انصراف دادند اکثرا یا مرده ها بودند و یا روستاعیان و عشایری که به اینترنت دسترسی نداشتند. (2134091) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۰:۵۸:۵۷
حروف « ئـ » و « عـ » روی صفحه‌کلید حدود 5-4 سانتیمتر فاصله دارند! بنابراین نوشتن «اسماعیل» و «روستائیان» به‌صورت «اسمائیل» و «روستاعیان» نمی‌تواند اشتباه تایپی باشد!

نتیجه: منتقد بی‌سواد به این میگن! (2134566) (alef-13)
 
كارمند دولت
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۳:۴۱:۰۳
من انصراف دادم نه مرده هستم نه روستايي و عشايري كه به اينترنت دسترسي نداشتم. كارمند جز هم هستم نه ارشد . به دولت اعتماد كردم. علي رغم مشكلات فراواني كه دارم. اما اين را بي اعتمادي به دولت جديد نمي دانم اتفاقا وحشت شديد مردم از نام "هدفمندي يارانه ها" مي دانم كه البته در دولت قبلي لگدكوب شد. (2135611) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۳۳:۵۸
پرونده های خاک خورده فاضل و مهدی هاشمی و... رو خوب اومدید.واقعا چرا؟مردم عدالت اینه؟واقعا اینه؟این مصلحتها باعث شده فاسدین دانه درشت خیالشون راحت باشه.اون دنیا یقه خیلی ها گرفته خواهد شد.من همه جا گفتم سیاست و قضاوت آخرش (به بهشت راهی نداره) (2134104) (alef-13)
 
كارگر بيچاره
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۴۹:۰۴
علاوه بر همه موارد فوق لازم به ذكر است سيستمهاي اداري متاسفانه خيلي بيمار و فاسد شده است و سيستم نظارتي اصلا وجود ندارد. كار ارباب رجوع چنانچه آشنا در سيستمي نداشته باشد و يا رشوه پرداخت نكند اصلا انجام نمي شود . در كليه سيستمها مانند گمرك و شهرداري ها ثبت اسناد دادگاهها و ساير سازمانهاي دولتي كه با ارباب رجوع سر كار دارند متاسفانه اين مسئله وجود دارد و مردم بيچاره در راه رو هاي اين ادارات سرگردان و بلاتكليف هستند . و اين از عمده ترين مواردي است كه سبب سلب اعتماد شده است. (2134130) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۵۱:۰۰
دولت و مردم آن چنان که اظهار می کنند توانایی مالی ضعیفی ندارند. (2134135) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۵:۵۸:۲۶
در زمره اتلافهاي عظيمي كه صورت مي گيرد مصرف حدود دو برابري خودروهاي ساخت داخل است كه اگر ارتقا تكنولوژيك پيدا كنند ( كه گمان نميكنم) و يا واردات منطقي (خودروهاي كوچك و كم مصرف خارجي) انجام شود مصرف بنزين كشور به نصف ميرسد و ديگر لازم نيست شركت نفت اين همه هزينه براي تيزرهاي تبليغاتي در تلويزيون بكند (2134139) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۶:۲۹:۱۳
بهترین عبرت این بود که با وجوددرآمد هشتصد میلیارد دلار فقط ظرف هشت سال آنهم دردوره ای که مجلس و دولت یک جناحی بود عملکرد آنقدرناکارآمد وبی کفایت بود که اکثریت امت با درهشت برابر درآمد سی وهفت سال حکومت شاه زیر فشاراقتصادی استخواهنهایشان خرد شدواقلیتی به درآمدهای نجومی بادآورده رسیدند و اکنون ددلواپس ازدست دادن وقطع منافع شخصی وگروهیشان هستند ومتاسفانه آنچنان ضربه به نظام واسلام واردنمودند که آمریکا وروسیه با حمله نظامی نمیتوانستند واردنمایند (2134174) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۶:۳۶:۵۴
اگه قرار به درس گرفتن بود شوروی تجزیه نمیشد ... (2134188) (alef-13)
 
بی نام
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۶:۵۰:۱۵
بیشتر نقطه نظرات متوجه نهاد دولت بوده به نظر نمی اید کسی از نقاط ضعف قوه قضاییه نکته ای گفته باشد همانطور که در متن نوشتار اشاره شده قوه قضاییه یا نمیتواند ویا نمی خواهد با عوامل فساد های کلان برخوردی داشته باشد اگر هر کسی بر این موضوع دلیل یا اطلاع دارد اشاره کند قوه قضاییه با همین اشخاص که در نوشتار اشار ه شده چکار کرده وچرا اطلاع رسانی نمیکند تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل الی اخر پس کو وکجاست ان عدل علی (2134213) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۷:۲۲:۲۰
درس مهم دیگه اینه که کسانی که مدعی بودن و هستند حاضرند از جانشون برای نظام بگذرند حتی از 45000 تومنشون نتونستند گذشت کنند! (2134248) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۸:۳۰:۲۲
انصراف بدهند که امثال خاوری و زنجانی 3 هزار میلیارد 3 هزارمیلیارد حقشون را بردارند ؟ (2134347) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۸:۳۳:۳۱
کو گوش شنوا این نه راببیند (2134353) (alef-13)
 
حميدي
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۸:۳۹:۴۰
ملت ما پس از چندهزارسال سلطنت طاغوت انقلاب اسلامي براي اولين بار در دولتي به آنها ارزش داده شد وحق مسلم خودشان را كه مبلغ ناچيزي از حق واقعيشان مي باشد را مي گيرند و صدالبته با اين تورم وگراني جاي ايرادي به مردم وارد نيست چون اگر واقعا سيستم اقتصادي مملكت ما صحيح بود وهمه مردم به عدالت به حق واقعي خود مي رسيدند وفاصله طبقاتي وجود نداشت ..واقتصاد ما ريسك بالايي نداشت ومردم احتياجي نداشتند هرگز اين مبلغ ناچيز را نمي گرفتند (2134362) (alef-13)
 
م ل اراکی سوئد
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۱۹:۳۶:۳۴
باسلام.

دوستانی که برای غرب و رفاه اجتماعی در آنجا سینه چاک میکنند خوب است که کمی تاریخ اقتصاد در غرب را مطالعه فرموده و بعد نظر دهند. این آقایان فکر میکنند که غر ب از همان اول برای مردم رفاه ایجاد کرده است در صوزتیکه اینطور نیست. دولتهای غربی با بستن مالیات به همه چیز اول پول مردم خود را میگیرند و بعد به آنها رفاه میدهند. ما در اینجا جند مالیات داریم که من فقط چند نمونه را می آورم. مالیات بر درآمد که از ۳۱ تا ۵۵ در صد متغیر است. مالیات بر سود حاصل از فروش ملک. مالیات از سود حاصل از فروش سهام. مالیات بر سود حاصل از کسب و کار. مالیات بر ارث. مالیات بر خرید کالا یعنی کسی که کالایی را میخرد از ۷تا ۳۵ در صد مالیات میدهد. مالیات بر ملک . مالیات بر سود حاصل از پس انداز در بانک. مالیات خودرو و و و و. ما از بس مالیات پرداخت میکنیم آخر ماه چیزی برای پس انداز نداریم. حال اینها را با کشور ما مقایسه کنید. کدام سرمایه داریا کاسب ما مالیات میدهد؟ تنها ۴۵ در صد مردم ایران مالیات پرداخت میکنند . در اینجا فرار از پدراخت مالیات مساوی با دوزدیست و مجازات دارد. (2134443) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۰:۱۴:۰۸
مردم به خوبی تشخیص داده‌اند که حاکمیت نباید همواره نگاهش به جیب‌های خالی مردم باشد و در هر شرایطی این مردم باشند که هزینه می‌کنند،

جانا سخن از زبان ما می‌گویی (2134510) (alef-13)
 
mahdi
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۱:۰۲:۳۸
به نظرم هر درختي متعاقب رشد وبالندگيش احتمال آفت و بيماريها را دارد درخت جمهوري اسلامي هم به اين مرض و آفت كه عبارت از تبعيض واختلاس و متاسفانه عدم تمكين و اجراي قانون وجايگزيني تعامل به جاي قانون وغيره مبتلا گرديده كه باعث بي اعتمادي باغبان اين درخت(مردم) به محصول آن شده بايستي براي هدر نرفتن هزينه ةاي اين درخت كه خون شهدا وحاصل تحمل خشكساليهاست ( تحريمها وترورهاي ناجوانمردانه دانشمندان هسته اي) براي ازبين بردن اين آفتها همگاني تلاش نماييم (2134574) (alef-10)
 
ارش
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۱:۱۵:۴۵
درس گرفتن داره
خوب مردم ندارن گرسنه اند (2134592) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۱ ۰۲:۰۳:۰۹
گرسنه ان كه تا دو روز تعطيل ميشه جاده هاي شمال جاي سوزن انداختن نيست ؟ مردم ايران خودشونو به موش مردگي زدن وگرنه وضعشون خيلي هم خوبه .يه نگاه به سر و وضع شيك و پيك ملت تو خيابونا بندازين , مردم فقير و گرسنه مثل ملت يمن و اتيوپي و پاكستان و بنگلادش ميشن . (2139137) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۱:۲۵:۲۰
همه میدانیم دلایلی را که مردم به دکتر روحانی رای دادند و دلایلی را که به انصراف از یارانه منجر نشد که به دولت تازه بر سر کار امده ربطی ندارد و زهنیت مردم از قبل از این ماجرا لطمه دیده است (2134607) (alef-10)
 
حسینعلی کرمی
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۲:۳۶:۱۴
شهادت دانشمندان هسته ای ما بدست مسقیم اسراییل انجام شده است وهرکسی که از انرژی هسته ای عقب نشینی کند خون شهدا را زیر پا گذاشته است . ما هم منظر فرمان رهبر فرزانه انقلاب هستیم ومیانیم تا دستور انحضرت . (2134752) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۱۸ ۲۳:۲۸:۵۴
دوستان به نکات خوبی از مشکلات اشاره کرده اند . با یک نگاه ساده به جوامع پیشرفته میفهمیم که تنها قانون و آزادی رسانه ها در بیان مطالب و به چالش کشیدن افراد فاسد دو عاملی هستند که ضامن و دلیل پیشرفت یک کشور و جلوگیری از فساد و سرکار آمدن افراد نالایق و جنایتکار می باشند . در کشور ما قانون ضعیف نیست بلکه اصلا قانون وجود ندارد ! هرکی به هرکی و هرچی به هرچی مطلق است و صدا و سیما این جریان را تقویت کرده به پیش میبرد . تنها برای فرج آقا دعا کنید . (2134830) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۰۰:۳۲:۰۱
آب برق گاز بنزین گازوئیل تمام حامل ها گرون شده45 تومن تغییری نکرده خیلی از اونایی که ثبت نام نکردن انصرافی نبودن نتونستن ثبت نام کنن (2134942) (alef-13)
 
نخودی
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۰۱:۲۲:۰۹
ااین 72 میلیون افراد بیچاره فقیر هستند که هر ماه یارانه میگیرند خجالت باید بکشند (2134987) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۱:۴۱:۴۴
ثبت نام تموم شد رو سیاهی موند برا ی صدا و سیما (2135379) (alef-10)
 
مملی
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۱۶:۰۷:۳۳
اگه این یک انتخابات بود ؛ تیتر میزدین " میزان بالای مشارکت مردم همیشه در صحنه " ........ حالا به جای اینکه مردم رو با مقالات مختلف توبیخ کنید ؛ تیتر بزنید " میزان بالای مشکلات و بدبختی مردم همیشه در صحنه " . (2135847) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۲۰:۰۵:۵۱
توی ایران کسی درس بگیر نیست. همه درس می دهند. (2136288) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۲۲:۱۷:۲۵
متن واضح و درستی بود
مختصر و مفید مخصوصا قسمت های پایانی (2136510) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۲۲:۱۹:۳۴
وقتی مردم یهویی حرکت کنند تحلیلگران فکرشان اینه که چی شد که اینطوری شد
توضیحات شما دلیل مشخصی است شاید هم زنگ خطر
دیر یا زود داره ولی سوخت و سوز نه (2136514) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۲۳:۲۲:۳۱
مقاله خوبی است.اگر در مردم احساس کنند در مملکت عدالت وجود دارد و هرفرد سرجای خودش است. هرچه قدر زحمت بکشی همانقدر مزد می گیری.و با کله گنده ها ی متخلف برخورد می شود انگاه حتی مردم نیازمند هم از دریافت یارانه انصراف می دهند. (2136620) (alef-10)
 
قاسمی
۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۲۳:۵۸:۴۷
این نوشتار متاسفانه برای تطهیر اقای روحانی ودولت اوست این دولت که دارای کمترین رای بعد از انقلاب است در طی این مدت به جای کار برای مردم دنبال بزرگ نمایی مشکلات وتخریب دولت قبل بود ولذا با رای منفی مردم مواجه گردیدبه کار گیری فتنه گران وکنار گذاشتن خدمتگزاران بی اعتمادی مردم را در پی دارد (2136678) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۰۹:۱۳:۲۹
آقای نگارنده محترم آیا شما می دانید که اگر نفت به فروش نرود دولت هیچ امکانی برای اداره کشور ندارد صنایع پایه ای که متعلق به دوره قبل از انقلاب است که اساسا" فرسوده و هزینه بر و صرفه اقتصادی ندارد و از طرفی شاخ و شانه کشیدن به همه قدرتها موجب شده که سالها کشور در جا بزند و آینده نسل جوان در هاله ای از ابهام قرار بگیرد وجود چندین میلیون جوان واجد شرایط که توان ازدواج ندارد چون کار ندارد کار نباشد درآمد نیست با این توجه آیا باز هم به نظر شما توجه دولت به موضوع سیاست خارجی باید در اولیت آخر دولت باشد ؟؟؟ (2136978) (alef-10)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۰۹:۳۹:۳۶
این ثبت نام 95 درصدی نشان دهنده مسائل زیر است، حال چه عموم خوششان بیاید یا نیاید ، ولی واقعیت عریان همین است که:

1- به دلایلی که مجال بحث آن اینجا نیست، ملتی شده ایم "راحت طلب" و دنبال پول مفت و بی دردسر"!!!! حال از هر کجا برسد! حلال باشد یا حرام! حق باشد یا ناحق!

2- هزار بار گفته ایم و باز هم تکرار می کنیم، "بشیرا" همیشه همراه "نذیرا" است! با "بفرمایید" و خواهش میکنم" !!! و همه ملت ما گلند و همه صلاح مملکت را خیلی خوب!!! می دانند " و.... کار درست نمی شود.

3- قطعا و یقینا "عدم اعتماد به گفته ها و و عده های مسئولین" ، مسئولینی که حتما و یقینا از کرات دیگر و یا کشورهای دیگر نیامده اند!!! از همین مردمند!

4- اسراف و مسابقه "هر چه بیشتر داشتن"

5- فاصله گرفتن از اخلاقیات و "گذشت" بعنوان یکی از مهمترین فاکتورهای آن (2136993) (alef-10)
 
میثم
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۱۰:۴۵:۲۵
چرا راست و حسینی نمیگین که ملت چقدر دروغگو و بی اخلاق شدن
همین فوتبالیست ها که گفتین این دفعه هم همشون ثبت نام کردن
امروز نوشتن که 90 در یارانه بگیر ها در آمدشون رو زیر یک میلیون اعلام کردن و 50 در صد هم گفتن زیر 600 تومن در آمد دارن
این 90 در صد کیا هستن
خود شما و من
یه نگاه به دور و برتون بندازین چقدر دروغگو زیاد شده !!!!! (2137093) (alef-10)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۱۲:۵۷:۲۷
من حاضرم یارانه ام رو به نویسنده این مطلب هدیه بدم ..ای ول بابا دمت گرم (2137430) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۱ ۱۵:۵۶:۳۶
شما بهتره برین اسامی بدهکاران بانکی رو اعلام کنین واقعا که اگه دولت به دنبال جلب اعتماد مردم بود اول باید آفازاده ها و بدهکاران ر اعلام می کرد بعدش درخواس انصراف از یارانه رو مطرح میکرد من بیام از یارانم انصراف بدم معلوم نیست بره تو جیب کدوم دزد (2140262) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۲۲ ۲۳:۴۵:۵۷
یا بگیرید از کشور های دیگر که مسئو لین با کوچک ترین مشکلاتی که در دایره مسولتیشان ایجاد می شود،استعفا داده واز مردم پوزش می طلبند ویا گاها به علت بی کفایتی و یا اختلاس محکوم به اعدام می شوند ،اگر ایران چنین بود فکر کنم بی مسوول می ماندیم (2142936) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۳-۰۲-۲۴ ۱۲:۱۰:۰۰
مردم با ثبت نام 73 میلیونی به آقای روحانی اعلام کردند که:



د لواپسند! (2144938) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.