نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234992
فرشاد مومنی در گفتگو با الف؛
بسته دولت به هیچ وجه جنبه ی برنامه ای ندارد
بخش اقتصادی الف، 29 تیر 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۹
"این اطمینان را می‌دهم با این رویکرد، کارنامه این دولت با دولت قبل فرقی نخواهد داشت".

دکتر فرشاد مومنی در گفتگو با الف در مورد نقاط قوت و ضعف برنامه دولت برای خروج از رکود ضمن بیان مطلب فوق گفت: این چیزی که ارائه شده به هیچ وجه جنبه‌ی برنامه ای ندارد، همان‌طور که خود دولت در متن اشاره کرده در واقع این یک الگوی تبینی است که تلاش می‌کند توضیح دهد که چرا اوضاع و احوال کنونی در این اقتصاد ایران شکل گرفته است. در این بسته نوعی پافشاری بی منطق بر تحلیل‌های غلطی است که منشأ شرایط کنونی شده‌اند و باز دولت بر آن تحلیل‌ها اصرار می ورزد، تلاشی که دولتی‌ها در این زمینه کرده‌اند، تلاش ارزشمندی است و همین که با نام دولت بالاخره یک متنی منتشر شده خود این یک گام به جلو است.

مدیر موسسه دین و اقتصاد ادامه داد : گرچه به اعتبار شکافی که در بین دیدگاه های مدیریت اقتصادی دولت به مسائل کشور وجود دارد تردیدی ندارم که این نظر کامل دولت نیست و در این بسته تمام نظریات دولت‌مردان اعمال نشده است، رویکرد تحلیلی که در این بسته اتخاذ شده متعلق به کسانی است که در زاویه تعدیل ساختاری به مسائل ایران نگاه می‌کنند، و به شرحی که اشاره کردم این گروه آن چیزهایی را نمایندگی می‌کنند که امروزه منشأ گرفتاری‌های اصلی اقتصاد ایران است.

وی افزود : به همین دلیل در این تحلیل هم ضعف‌ها و کاستی‌های بسیار بزرگی وجود دارد، چیزی که به نظر می‌رسد یک مقدار نگران کننده است این است که ظواهر امر حکایت از این دارد که این تحلیل ناقص و به نسبت سطحی خیلی شکاف زده انتشار عمومی پیدا کرده است. این شتاب‌زدگی به حدی است که ابتدا دولتی‌ها با یک موضع گیری اصولی تقاضا کردند که کارشناسان ارزیابی و تحلیل خود را از رکود تورمی کنونی ارائه دهند اما هیچ سازوکاری برای جمع آوری ایده‌ها و نحوه کار بست انتقادات و توصیه های که از جانب جامعه مدنی ارائه می‌شود مطرح نکردند.

مؤمنی افزود: اکنون دقیقاً مشخص نیست مخاطب این مطالبه ای که از طرف دولت صورت گرفته دقیقاً چه کسی است و با چه سازوکاری می‌خواهند از پیشنهادات انتقادی کارشناسان استفاده کنند. اگر عدم اقبال و استفاده از نقدهای کارشناسان را فقط شتاب‌زدگی و تصادفی در نظر بگیریم باید صریح و شفاف گفته بشود که این امر شاید برای فرار از پاسخگویی اتخاذ شده است.

ین کارشناس اقتصادی گفت :کاستی‌های بزرگ این تحلیل نشان می‌دهد که طی نزدیک به ربع قرن گذشته بالاترین سهم را در تحمیل انواع نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی و ایجاد فاجعه های زیست محیطی به کشور، جهت گیری‌های تک ساحتی و تک بینانه منبعث از برنامه تعدیل ساختاری داشته است. متأسفانه در این تحلیل هم به سبک و سیاق طراحان برنامه تعدیل ساختاری همه ماجرای عدم تعادل‌های مزمن و بلند مدت کشور فقط تلاش شده در کادر رویکرد پولی نشان داده بشود و راه حل‌های پیشنهادی برای برون رفت هم همان خواستگاه را دارد.

مؤمنی با انتقاد از مشاور رئیس جمهور بیان داشت: وقتی که در دولت جدید یکی از مشاوران رئیس جمهور اوایل تحلیل سطحی و ناقصی را ارائه کرد، کارشناسان متعددی نادرست بودن آن تحلیل را اعلام کردند و مشفقانه به رئیس جمهور توصیه کردند که دقت بیشتری برای فرار از یک رویکرد تک صدایی در مدیریت اقتصادی کشور بکند و مبنای جهت گیری خود را تصمیمات کسانی قرار ندهند که خود مسبب بروز چنین شرایطی برای اقتصاد ایران هستند.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه گفت: در این تحلیل هم به سبکی که همان آقای مشاور مطرح کرده بودند شوک‌های بزرگ به حامل‌های انرژی و قیمت ارز به طور نسبی کمترین قدرت توضیح دهندگی را برای شرایط کنونی نشان داده که این به نظر می‌رسد یک نادرست بینی فاحش درباره مسائل اقتصادی کشور است.

مؤمنی تصریح کرد: مسئله بسیار اصولی‌تر هم این است که در راستای نگرش سطحی و نادرست، راه حل‌هایی هم که ارائه شده باز به نوبه خود راه حل‌هایی است که بیشتر منافع گروه ذینفع غیر مولد را نمایندگی می‌کند. در این بسته به برخی نکته های بسیار بدیهی توجه نشده است. از جمله اینکه برای برون رفت از شرایط رکود تورمی به این مسئله توجه نشده که راه حل اصولی و بنیادی، برطرف کردن موانع تولید و محور قرار دادن ارتقاء بنیه تولید ملی است.

وی گفت : متأسفانه در این گزارش در راستای برخی گروه های ذینفع و بدون توجه به لطمه های سنگینی که در اثر شوک درمانی به حوزه تولید ملی به خصوص در حوزه های کشاورزی و صنعت وارد شده، راه حل‌های نادرست ارائه شده است. مثلاً تکیه غیرعادی به پتروشیمی‌ها از این نمونه است. در حالی که همگان می‌دانند که الگوی تولید فعلی پتروشیمی‌ها در ایران اولاً با یک ضریب بسیار بالایی همان خام فروشی است و سهمی که محصولات کنونی پتروشیمی از نظر ارزش افزوده دارند بسیار ناچیز است، نکته بعدی این است که بخش بزرگی از آن چیزی که در تقسیم کار بین‌المللی برای تولید پتروشیمی در ایران در نظر گرفته شده ناظر بر این رویکرد فرصت‌طلبانه متقاضیان این محصولات است که خود به دلیل عارضه های بسیار شدید زیست محیطی که این محصولات دارند حاضر به انجام چنین کاری نیستند و این را با شکل و شیوه خاصی به ایران تحمیل کردند.

مؤمنی افزود: مسئله مهم‌تر این است که تولید محصولات پتروشیمی به سبکی که اکنون در ایران رایج هست در زمره یکی از پرمصرف‌ترین فعالیت‌های تولیدی از منظر نیاز به آب است. بنابراین در شرایطی که کشور در یک بحران بسیار شدید آبی روبروست و از طرف دیگر ما با چالش‌های بسیار جدی زیست محیطی روبرو هستیم از بین این همه فعالیت‌های تولیدی تمرکز شبه انحصاری روی پتروشیمی‌ها به نظر شبهه ناک می‌رسد.

این استاد اقتصاد اظهار داشت: از همه مهم‌تر در این تحلیل به فشارهای بی منطق و غیرمتعارفی که فقط طی همین یک ساله اخیر بر بخش‌های تولیدی وارد شده‌اند سهل انگارانه یا عمدی عبور شده است. برای من باعث شگفتی است که کسانی اقتصاد بدانند و راجع این مسئله که برای دومین بار در تاریخ معاصر اقتصاد ایران شاخص هزینه های تولید کننده بر شاخص هزینه های مصرف پیشی گرفته و این به وضوح نشان دهنده یک شرایط فاجعه آمیز برای بخش‌های مولد اقتصاد ایران هست، اینان از این عبور کردند و آن را نادیده گرفتند و به هیچ وجه در مورد این اشتباهی که منشأ چنین شرایطی شده هم اشاره ای نکردند

مدیر موسسه دین و اقتصاد ادامه داد : من امیدوارم که اصحاب نظر با توجه به مجموع ملاحظات تقاضای دولت را جدی بگیرند و حتماً با تفسیر بیشتر نقایص این تحلیل ضعیف و نادرست ارائه شده را آشکار کنند. از طرفی کاش بخش‌های دیگری از مدیریت اقتصادی کشور که تحلیل‌های واقع‌بینانه تری از چرایی شرایط کنونی دارند از ناحیه رئیس جمهور اجازه داشته باشند که آن‌ها هم تحلیل خود را ارائه دهند و مسئله این‌طور نباشد که تحت عنوان کاری که نمی‌بایست بشود شده و حالا بسته ارائه گردیده، اکنون اگر تحلیل دیگری از دولت ارائه بدهیم نشان دهنده ناهماهنگی در مدیریت اقتصادی کشور هست.

مؤمنی گفت: واقعیت این است که پراکندگی‌های بیش از حد و تناقض گویی هایی که در یک سال اخیر در سطح مدیریت اقتصادی کشور مشاهده شده به اندازه کافی آن مسئله را منعکس کرده و این چیزی نیست که با پنهان کردن آن دولت و کشور سود ببرند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت : به نظر من اگر فضای زمانی مورد نیاز برای نقد همه جانبه تر این گزارش فراهم شود و این طور نباشد که در مدت زمان کوتاهی تحت عنوان اینکه چیزی ندیدیم در شرایطی که خود دولت راه کارهایی رساندن صدای منتقد را مشخص نکرده، به سمت تبدیل کردن این دیدگاه به عمل حرکت کنیم. دولت باید در این زمینه از شتاب‌زدگی خود داری کند و کارشناسان نیز مفصل اشتباهات متعددی که در این تحلیل وجود دارد را منعکس کنند.

مؤمنی در مورد نگاه بیرونی دولت برای برون رفت از وضعیت کنونی اقتصادی گفت : در عین حالی که راهبرد اصولی تنش زدایی دولت، قابل دفاع است اما باید به این مسئله توجه داشته باشیم که ریشه گرفتاری کنونی ما، به سیاست گذاری غلط تعدیل ساختاری بر می‌گردد و تحریم‌ها و فشارهای بیرونی فقط امکان عریان به نمایش درآمدن این مشکل را فراهم کرده است.

وی سپس با بیان اینکه کارنامه دولت با این رویکرد از کارنامه دولت قبل بهتر نخواهد بود گفت:نکته دوم در این ارتباط این است حتی اگر به لطف خدا و تلاش‌های دولت، تلاش‌های تنش زدایانه به بار بنشیند، فقط یکی از شروط لازم برای برون رفت از شرایط کنونی فراهم شده و اگر به سبکی که در این گزارش اشاره شده بر روی عوامل غیر اقتصادی، مثل عدم شفافیت گسترده در تخصیص دلارهای نفتی و فضای به شدت رانتی در فرایندهای تصمیم گیری توجهی نشود، این تصور وجود نداشته باشد که روال سابق عوض شود. این اطمینان را می‌دهم با این رویکرد، کارنامه این دولت با دولت قبل فرقی نخواهد داشت.
 
کلمات کلیدی : اقتصاد
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۰:۳۸:۲۰
ایشان یکجا گفته اند: همین که با نام دولت بالاخره یک متنی منتشر شده خود این یک گام به جلو است.

واقعا اینطوره؟ یک گام به جلو است؟ در طول یکسال گذشته در سخنرانی ها، مصاحبه ها و گزارشات متعدد خرابکاری های اقتصادی دولت گذشته بیان شده. آیا کافی نیود؟ پس وقت عمل چه وقت میرسد؟ آیا این مدیران ارشد اقتصادی امروز، همان مدیران اقتصادی دیروز نیستند؟

وقتی تیم وزارت اقتصاد متشکل از همان نیروهای دولت پیش است، چطور میشه توقع داشت تفکرات نوین اقتصادی از آنان داشت ؟! از آقای طیب نیا باید پرسید آیا فرمایش رهبری را شنیدند که لکه چرک را نمی توان با دستمال چرک تمیز کرد؟ (2262543) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۳:۰۶
یارانه 45000 تومان تعلق به 4 سال قبل دارد و با توجه به تورم و افزایش قیمت حامل‌های انرژی به هیچ وجه پاسخگوی دهک‌های پایین جامعه نیست. انتظار می‌رود دولت اعتدال، تدبیری نماید. (2262951) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۴:۰۹
طبق بودجه 93 مجوز افزایش قیمت بنزین تا 35 درصد بوده ولی دولت در عمل 75 درصد افزایش داده و در عین حال نام آن را شیب ملایم گذاشته است. چرا؟ (2262953) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۲:۲۹
میشه بگید چطور حساب کردید؟ (2263343) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۳:۲۲
ای بابا چرا اصرار دارین بگین همان تیم؟!!!
چه ان تیم باشد چه تیم دیگه الگوهای فکری همان است افراد عوض بشن یا نشن چه فرقی میکنه؟ منظور دکتر مومنی هم همینه تفکرات تقلیدی بازار ازادی همین (2263184) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۷:۵۰:۱۰
البته منظور فرشاد مومنی از مشاور و اینها طیب نیا نیست بلکه منظور همان نیلی و نوبخت هستند. همه ی انتقادها از روند گذشته هم همین نیلی، غنی نژاد و نوبخت را شامل می شود. (2263644) (alef-10)
 
گنجی
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۸:۴۹:۳۵
شما انتظار دارید چون دولت عوض شده همه کارشانسان ادارات را ببرند کشتارگاه و گردن بزنند؟

خوب معلومه که بدنه کارشناسی وزرارت خانه ها را نمی شود عوض کرد هر چند که همین الان هم ستادهای انتخاباتی دکتر محترم مشغول عوض کردن حتب آبدارخانه های ادارات به قصد انتقام گیری هستند (2263786) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۶:۱۱
فرض کنیم من یک کاسب جز، تولیدی کوچک، مغازه دار یا شرکت خدماتی، یا یک زن ارایشگر باشم ( غیر از معدودی انها که درامد بالا دارند) ایا این درصد مالیاتها عقلانی است مگر میشود اروپایی به ایران نگاه کرد؟

غیر از این است که بخش خصوصی مجبور است فرار مالیاتی کند چون عملا هم میداند این مالیات را دولت اتلاف میکند چون ساختارش معیوب است از ساختار معیوب چیزی در نمی اید و نیز مقایسه میکند خود وزیر با انهمه درامد و ثبات شغلی عملا مالیاتش درصد ناچیزی از حقوقش است


این که یک فعال بخش خصوصی .... 20% تا 35% مالیات در سال بدهد ان هم با رقیب، حقوق فروشنده، اجاره و بیمه و ساعات کاری زیاد خوب معلوم است همه میخواهند کارمند شوند
لازم به ذکر است کاسب و تولیدی بر خلاف نظر کاربران محترم دلال یا وارد کننده نیست که از بالا پایین رفتن قیمت سود وحشتناک کند کالای با برچسب قیمت را با سود 18 الی 20% میفروشد که بسیاری کالاها هم اخر سال می ماند (2262602) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۷:۵۱:۵۸
میزان دریافت مالیت در ایران در مقایسه با اروپا به مراتب پایین تر است! (2263647) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۲۸:۴۵
خداییش 35 درصد مالیاتت بر درامدت رو اگه راست می گی شرح بده... (2264738) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۴:۰۳
ببینید مشکل دولتها که دست خودشان نیست این است که بدنه دولت که قرار است مصالح کشور را مدیریت کند ناخوداگاه اول مصالح خود را از جنبه مالی و تدوین قوانین در اولویت قرار میدهد

لذا با این بوروکراسی و بدنه اداری دولت هر گونه تلاش منجر به شکست است و حتی خود آقای مومنی وزیر اقتصاد یا رییس جمهور شود بعد از چند وقت میبیند که نمیتوان از این بدنه فربه دولتی خروجی کشید

لذا مشکل کشور ما اینه که خصوصی سازی در کشور ما بدلایل عدیده غیر ممکن است و ما باید برگردیم به دولتی کامل یعنی نطام موظف است برای همه شغل مسکن و درامد حداقلی ایجاد کند هر کس نخواست بره بخش خصوصی

در کشور نروژ یا ژاپن حتی تدوین قوانین ملی توسط بخش خصوصی انجام میشه

در کشور ما که بر اساس تصمیم و مصالح ممکنه هر لحظه تحریم یا جنگ بشه یا دلار یکشبه بشه سه برابر صحبت از اقتصاد ازاد و مدلها بی معنی است

خصوصی سازی کلاه بزرگی بود بر سر مردم وجوانان بیکارشان و مستاجرین و فقرا رفت و میره (2262622) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۵:۴۲
باور کنید من اخبار اقتصادی را خیلی پیگیری میکنم اما نفهمیدم ایشان چه گفت و منظورش چه بود . فقط میدانم یک تیکه انتقاد کرده بود .
پتروشیمی آب میخواهد این درست اما قرار نیست در جایی احداث شود که آب نباشد . عسلویه منطقه بی آب شیرین است و خلیج فارس محل تامین آب است. باتوجه به فرامان رهبر مبنی بر افزایش جمعیت خصوصا کناره خلیج فارس و دریای عمان صنعت پتروشیمی میتواند جمعیت مدنظر را به آنجا بکشاند (2262623) (alef-13)
 
سلام
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۶:۴۶:۲۷
دلیلش این است که همان جریان حاکم بر اقتصاد، جریان حاکم بر آموزش اقتصادی کشور هم هست و کلا دانشجویان را ناآگاه از مکاتب و دیدگاههای مختلف اقتصادی آموزش میدهند. نتیجه این میشود که با تحصیلکردگانی طرف هستیم که صرفاً سنگ یکسری گزاره درست و غلط را بدون داشتن درک عمیق به سینه میزنند. (2263494) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۰:۱۳:۱۶
حکیمانه گفتی سلام اما درست بشو نیست (2268343) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۶:۳۲
باید از دولت بخواهیم به هر بیکاری حقوق بده و برای همه مسکن تامین کنه وقتی کار نیست و اجاره خونه بالاست مردم چکار کنند خودکشی کنند دزدی کنند یا افسردگی؟
تبعیض مالی در کشور بالاست

چرا مدیران دولتی همه خانه هایشان بالای شهر است ودغدغه بیکاری فرزندان ندارند اینها رانت است

چرا اگر مدیران یک کارخانه باعث ورشکستگی ان شوند مجازات میشوند ولی این معضلات اقتصادی هیچوقت باعث نشده مدیران دولتی از گل نازکتر بهشان گفته بشه (2262625) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۸:۰۵
تا وقتی مدیران دولتی و راهبران دولتی کشور خیالشان راحت است که چون رسمی هستند و همیشه هم مدیر می مانند مشکل کشور حل نمیشود

باید غیر از بدنه کارمندی هر سال بر اساس کیفیت عملکرد دولت، مدیران ضعیف و مقصر از بدنه دولت و استخدام اخراج شوند تا بفهمند یک ریال پول حلال در اوردن چقدر مشکل داره و با تصمیماتشان چه بر سر مردم می اورند (2262629) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۲:۱۳
سایت الف بدلیل حمایت شدیدی که زمان انتخاب کابینه از طیب نیا کرد از پیشگاه مردم معذرت خواهی کن
این اقا نمی داند شرایط اقتصادی کشور بحرانی است و باید با مدارا با ان برخورد کرد هر روز دارد تصمیماتی که توی کتابها خونده اجرا میکنه
افتاده به جون بخش خصوصی داره همه را درو میکنه

اخه 8% مالیات ارزش افزوده که هم مردم هم همه را شاکی میکنه درسته توی شرایط بحران اقتصادی؟
سازمان مالیاتیش که میروی فقط توهین و تحقیر میشنوی (2262633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۷:۱۶
آقای عزیز مالیات ارزش افزوده 8% چه ربطی به دکتر طیب نیا داره آخه!؟!؟ قانون مصوب مجلس هست! ایشون که از خودش عدد رو اعلام نکرده قربان! (2263190) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۲:۳۱
اگر دولت درکی از دلیل خرید طلا برای مردم که نوعی سرمایه گذاری است 8% مالیات را اجباری نمیکرد

وقتی شما طلا میخرید 8% باید بپردازید و وقتی میفروشید این 8% شما بر باد رفته
یعنی مردم در هر خرید فروش طلا 8% ضرر میکنید

طلا فروش هم برای بقا مجبور است از شما بگیرد همینطوری دولت مردم را به جان هم می اندازد (2262635) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۱:۰۲
شما حتماً طلا فروشی یا این که پول بادآورده داشتی و در این سال ها با خرید و انبار کردن طلا و استفاده از موج های تورمی به پول های بادآورده بیشتر می رسیدی!

اتفاقاً دولت خیلی هم خوب کاری کرده که این مالیات رو روی طلا وضع کرده، همه جای دنیا همین طوره دوست عزیز. شما نباید شخصاً روی طلا سرمایه گذاری کنی مگه این که بسیار فرد حرفه ای و صاحب دانشی باشی. برای سرمایه گذاری باید فرهنگ مردم عوض بشه و از صندوق های سرمایه گذاری مشترک استفاده کنند که توسط افراد و مدیران حرفه ای مدیریت می شوند. پس انداز در اقتصاد باید به سمت تولید (تولید واقعی یک کالا که قابل مصرف و یا صادر کردن باشه) هدایت بشه نه این که به طلا تبدیل بشه و بره گوشه کمد خونه بخوابه... (2263204) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۱:۰۸
خب طلا نخرید شما پولدارهای عزیز
مثل ما باشید از هفت دولت آزاد! (2263205) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۳:۰۵
تقاضای سوداگری طلا باید از بین بره بیشترین اسیب رو از سوداگری مردم می بینند
بهترین راه مبارزه با این مساله همین مالیات است...

وقتی دولت از طلا خر و طلا فروش مالیات میگیره به نحوی مردم رو داره به سرمایه گذاری به جای خواب سرمایه تشویق میکنه
حتی اگر به جای طلا مردم به سمت خونه هم بروند با توجه به ارزش افزوده بخش مسکن و اشتغالزایی ان به نفع کشورت (2264750) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۰:۰۷
بسته دولت ، شبیه سبد کالاشه . (2262723) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۰:۵۸
احمدی نژاد ؛ کُمـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــَــــــــــــــــــــــــــــــک (2262727) (alef-13)
 
کادر درمان
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۴:۳۵
این دولت فقط به مریض ها ( بیماران ) کمک میکنه !!!!
دولت بیمار سالار !!!!!!!!!!
یکی نیست به این دولت بگه آیا آدمای سالم نیاز به حمایت مادی ندارن ؟!!!!!!!!!!
و حتما" باید بیمار باشی که از کمک های مادی و یارانه دولت تدبیر !!! برخوردار شی ؟؟؟
طرح نظام سلامت !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2262746) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۴:۵۳:۰۷
عجب ایرادگیرهایی هستیم ما
واقعا شما از این موضوع ناراحتی؟؟؟ (2263168) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۶:۲۰:۲۸
کدوم حمایت، اینها همش حرفه الان هزینه ها از قبل بیشترم شده، فقط می خواستن پول یارانه مردم رو ندن. (2263421) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۶:۱۳
بی برنامگی این دولت ؛ دست دولت احمدی نژاد رو از پشت بسته (2262751) (alef-13)
 
احمد دوست حسینی
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۶:۲۷
با سلام به نقاد محترم ( مسئول محترم موسسه دین واقتصاد) و تشکر از سایت الف برای انعکاس نقد ونظر ها بویژه در موضوعات مهم ملی.
به نظرم نقد اگر تلخ هم باشد باید مورد توجه واستقبال قرار گیرد ولی انتظاری بجابوده وهست که مدیر چنین موسسه ای لا اقل یک پیشنهاد مشخص و روشن به موازات نقد تلخ و تند خود ارائه می فرمود.
همانطوری که برای طرح ایرادات شان به متن انتشار یافته منتظر اعلام ساز وکاری از سوی دولت نشدند انتظار میرود بلکه انصاف حکم میکند در فرصتی معقول پیشنهاد های خود وموسسه زیر نظرشان را برای دولت ارسال کنند یا در همین سایت به نظر علاقمندان برسانند ودولت هم بتواند استفاده ببرد. نقد بدون ارائه پیشنهاد برازنده صاحبنظران نیست بلکه بیشتر در خور عیب جویان بی مایه است. (2262836) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۴:۲۲
این هم جدیدا مد شده میگن به جای نقد راه حل بده،
یک نفر دارد اشتباهات شما را مستند میگوید به جای رفع مشکل میگویید تو بیا به جای ما بنویس

چطور انتظار داری یک نفر بیاید کار یک وزارتخانه اقتصادی با ان همه کارمند و بودجه و متخصص را بکند و طرح و برنامه اقتصادی بدهد

همین که نقد میکند و اشتباهات را متذکر میشود یا جواب دهید یا راه حل (2263063) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۰۰:۲۵:۳۰
دوست عزیز اگر که نقد های آقای فرشاد مومنی را از چندین سال قبل پیگیری کنید متوجه خواهید شد که ایشان اصولا همه را نقد میفرمایند ولی دریغ از ارایه راه حل! از سالهای پیش بگیرید و بیایید جلو! (2264232) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۴:۵۳
وصادرات هم نیاز به دو چیز مشخص دارد: 1. مدیریت حساب شده و دقیق و هدفمند داخلی 2.روابط خارجی خوب و سیاست خارجی آرام بخش و حساب شده
و ما هیچ کدام از این دو را نداریم (2263218) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۲:۳۱
باید بخش مسکن رونق بگیره. الان عمر انتظار برای خرید مسکن اگر 100 درصد پس انداز داشته باشیم شده 12 سال. این یعنی خرید مسکن واسه من جوون 25ساله شده یه رویا. دکتر نیلی گفته واسه خروج از رکود باید بخش مسکن تحریک باشه. خب مگه این سیاست تورم زا نیست؟ الان مشکل اقتصاد ایران رکود تورمیه. باید از سیاست غیر تورمی استفاده بشه. بنظر من این سیاست تورم زاست. از طرفی چیزی که اقتصاد ایران به اون معروفه بحث انتظارات هستش. امروز میگن مسکن باید رونق بگیره. فردا میبینیم که سریع عوامل تولید سرازیر میشن به این سمت. این یعنی رونق مسکن. رونق بخش غیر قابل تجارت. الزایش تورمو رکود سایر بخش ها. اینطور نمیشه همش از سیاست اقتصادی حرف بزنیم. باید اول به برنامه ریزی علمیییییییییی و عملییییییییی و نظارت همه جانبه توجه کنیم. (2262950) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۳:۲۷:۰۷
با سلام به نظر می رسد بسته اقتصادی ارائه شده و دلایل رکد تورمی ارائه شده همان ها باشند که مردم عادی هم آنرا می دانند .فروش نرفتن نفت و و تحریم و گرانی ارز و.... این موضوع ره بجایی نمی برد . مذاکرات هسته ای هم تمدید شد. البته مسائل مدیریتی بلاخص مدیریت میانی جایش در تحلیل دولت خالی است .در اقتصاد کوچکی می توان به ظرفیت اقتصادی داخل تکیه کرد اما ظرفیت اقتصادی مملکت در داخل چقدر است ؟ یادش بخیر استاد اقتصاد کلانم را که در ابتدای شروع کلاس پای تخته با گچ می نوشتند صادرات حیات ملت است . (2262978) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۴:۱۳:۱۳
پس معلومه که کارهای احمدی نژاد همه درست بوده. اینها آنها را خراب جلوه می دادند. الان هم دارند همان کارها را ادامه می دهند بعنوان تدبیر و امید. اما صدایش را درنمی آورند چون از بس کارهای دولت قبلی را بد جلوه دادند. یعنی رویشان نمی شود. الان معلوم شد دروغگو کیست؟؟؟؟؟ (2263085) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۴:۳۴:۰۱
"خیلی شکاف زده انتشار عمومی پیدا کرده است"
شکاف زده نه مجید؛ شتاب زده (2263122) (alef-14)
 
امین
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۴:۳۶:۳۸
تا به حال که دولت در کنترل تورم موفق بوده آقای مومنی. همین شما می گفتی. اینجوری نمیشه. امسال رشد اقتصادی هم مثبت میشه. پس چرا میگی مثل دولت قبل میشه. تا وقتی منصفانه نقد نکنی و مثبتات کار را نبینی نقدت خریداری نداره. آقای همیشه منتقد و بدون راه حل!
راستی همین شما نبودی که می گفتی تا یک متن تبیینی از وضعیت اقتصاد نداشته باشیم و اینکه چرا به این مرحله رسیدیم نمیشه کاری کرد.اینمتن تبیینی نقدش کن.. نه در حد آب و این جور مسایل که جواب ساده ای داره. واقعا رساندن نقدتان به دست مسئولین خیلی کار سختیه؟ که می فرمایید سازوکاری اعلام نشده. بنویس تو روزنامه. توسایتها. همه از جمله مسئولین می خوانند. یا بفرست برای خودشون. (2263129) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۰:۴۲
1_ تا با فساد برخوردی صورت نگیرد تمام برنامه های اقتصادی شکست میخورند 2_فرهنگ اقتصادی در بین مدیران ، تولید کنندگان و از همه مهتر مغازه داران ما وجود ندارد همه به فکر این هستند کار 100 روزه را 1 روزه تمام کنند و جیب های مبارک خودشان پر پول کنند و کاری به مصرف کننده ندارند (2263789) (alef-10)
 
صبا
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۹:۰۱:۵۶
من من پیشنهادی دولت رو خوندم هر کس با خوندنش پی به غیرکاربری بودن و سطح پایین بودن این بسته میبره ابتدا طبق معمول تخریب گذشته بعد تعریف از اقدامات دولت ودر آخر چند پیشنهاد کلی وغیرکاربردی توسعه صادرات عدم اتکا به نفت و... که همه میدونیم
کاش کسی این دوره ریاست اقتصاد کل کشور رو به دست میگرفت که واقعا چیزی بلد بود نه مثل بعضیا... (2263824) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۰۵:۱۵:۰۳
این دولت از اول هم بی برنامه بود از همون زمان انتخابات فقط شعار و تخریب دولت قبل . نتیجه جوگیری بعضی ها هم همین میشه. خودت کردی که لعنت بر خودت باد... (2264351) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۰۹:۲۹:۰۶
کنترل تورم نتیجه رویکرد خاصی نیست بلکه کنترل دستوری صورت گرفته (2264463) (alef-14)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۰:۳۶:۵۴
بنده اصلاً صاحب نظر اقتصادی نیستم و معترف به جهل خودم هستم ولی نظر منتقدین که حقیقتاً دوسوم متن بسته تحلیل شرایط قبلی اقتصاد هست رو بعد از مشاهده متن بسته پیشنهادی پذیرفتم. با این وجود در بسته دولت هم [مثل نظر نویسنه محترم مقاله حاضر] روی تمرکز بیشتر روی بنگاههای کوچک و متوسط تأکید شده بود و اذعان شده بود هرچند سرمایه گذاری روی پروژه های بزرگ مثل پتروشیمی باعث خروج از رکود (افزایش تولید ناخالص داخلی) میشود، الزاماً همراه با افزایش اشتغال قابل توجه نخواهد بود؛ منتها در ادامه متن از استفاده از پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی به عنوان عوامل محرک شروع خارج شدن از رکود یاد شده بود که در ادامه با استفاده از یک سری «عوامل انتشاردهنده» منابع حاصل از تولید در بخش «عوامل خروج از رکود» به سایر بخشهای صنعت و خدمات [که باعث افزایش اشتغال خواهند شد] هدایت خواهند شد و با استفاده از «عوامل زمینه ساز» نهایتاً این رشد تولید به تمام بخشهای اقتصاد تسری خواهد یافت [انشاءلله]. رکن چهارم هم اصلاح ساختاری برای جلوگیری از بروز مجدد همه این مشکلات است.
مخلص کلام اینکه به نظر این حقیر سراپا تقصیر کمی به دولت فرصت بدهیم چون به نظر میرسد برنامه ای برای خروج از رکود دارد. اگر کمکی هم از دستمان برمی آید دریغ نکنیم چون منفعتش نصیب همگی خواهد شد. (2264574) (alef-14)
 
110
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۰:۵۴:۲۲
جز پیوند اقتصادی با دنیا و اوردن سرمایه و سرمایه گذاری راهی اساسی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی نیست از یک جا شروع کنیم از همین مسکن ؛ باید ساخت و ساز زیادشود سرمایه می خواهد یا نه ؟ ساختمان های ساخته شده را مردم بخرند وام (سرمایه)می خواهد لذا چندین شرکت گردن کلفت و سرمایه گذار خارجی وارد شوند و کار کنند در خودرو همین است در کنابع انرزی که سرمایه گذاری می خواهد همین است باید تحریم ها برداشته شود پول به داخل کشور بیاید و در تولید و سرمایه گذاری خرج شود برای تولیدات داخل مقاصد صادراتی دیده شود اگر یخث های حاشیه ای بگذارد؟! نه دولت طرح اجرائی داده و نه منتقد راه کار اجرائی ارائه کرده است. یک صندوق برای مسکن 10 ماه می خواهند اعلام کنند هرکس یک چیزی می گوید خوب دولت اعلام کند این مبلغ برای این مدت در بانک بگذارید و این مقدار برای این مدت وام بدهد می شود رونق مسکن . توان باز پرداخت مردم هم مد نظر باشد.این یک طرح یا علی (2264594) (alef-14)
 
اباصلت
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۲۳:۲۴
مشکل اقتصاد، فرهنگ و.. کشور ما با عوض شدن دولتها حل نمیشود مگر اینکه دولتها قبل از رسیدن به قدرت برای حل مشکلات برنامه ریزی داشته باشند اتاق فکر داشته باشند. در ایران هیچ کسی قبل از به قدرت رسیدن برنامه ای ندارد، یه موجی ایجاد میشه یکی انتخاب میشه بعد تازه به فکر میفته تیم تشکیل بده مشکلات را شناسایی کنه و براش راه حل پیدا کنه. در این صورت حتی اگر همه بدنه دولت هم سالم باشند و قصد حل مشکلات را داشته باشند بازم کاری از پیش نخواهند برد (2264723) (alef-14)
 
فرشاد
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۳:۰۶:۵۰
آقای روحانی آقای فرشاد مومنی درست می گوید فشار گرانی تورم بیکاری پدر ملت را در آورد کگر روند همین باشد شما اولین فرد هستی که برای یکبار ریس جمهور خواهی بود (2266909) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۰۹:۱۱:۱۶
من به اقای نوبخت هم گفتم که به اقای جهانگیری بگن اقای فرشاد مومنی درست میگن!!!! (2270200) (alef-14)
 
سیدعباس
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۱:۵۳:۳۶
آقای دکتر مومنی مسئول کمیته اقتصادی ستاد میرحسین موسوی بوده اند. (2268173) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.