نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 402797
گرانی چندین‌باره آب‌بها
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۰
سازمان آب و فاضلاب بندهای فراوانی برای محاسبه قبوض خود دارد اما جالب اینکه در قبوض مشترکان میزان تعرفه عوارض و مالیات و آبونمان همواره از مبلغ آب‌بها بیشتر می‌شود. 

به گزارش تسنیم، افزایش آب‌بها و رقم‌های عجیب و غریب در قبوض مشترکان تعجب همگان را در پی داشته است. سازمان آب و فاضلاب بندهای فراوانی برای محاسبه قبوض خود دارد اما جالب اینکه در قبوض مشترکان میزان تعرفه‌ عوارض و مالیات و آبونمان همواره از مبلغ آب‌بها بیشتر می‌شود. چند مخاطب با ارسال قبوض آب خود از موارد بیشمار برای محاسبه آب‌بها گله کرده‌اند و آن را نامفهوم می‌دانند. در دولت یازدهم میزان نهایی قبوض آب حداقل 4 بار دستخوش تغییرات شده و هزینه آن افزایش پیدا کرده است. مشترکان جز هزینه‌هایی که برای احداث فاضلاب شهری پرداخت می‌کنند باید هزینه دفع فاضلاب را هم بپردازند.

در قبوض آب 7 مورد برای محاسبه مبلغ قبض وجود دارد که آب‌بها فقط یکی از آنهاست و این مبلغ به همراه کارمزد دفع فاضلاب، آبونمان آب، آبونمان فاضلاب، مالیات، تبصره و سهم آبفای روستایی محاسبه می‌شود. مسؤولان وزارت نیرو نیز بارها و بارها اعلام کرده‌اند که آب‌بها افزایش پیدا نکرده و نمی‌کند و در حالی که دولت آب‌بها را 2 سال است افزایش نداده اما تا توانسته تبصره و بند به آن اضافه کرده و مبلغ نهایی افزایش پیدا کرده است. در یک سال گذشته 2 بار قبوض آب تغییر داشته است که آخرین مورد از افزایش هزینه‌ها نیز از خرداد امسال اعمال شده و آن افزایش نرخ سهم آبفای روستایی بود. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از دریافت 15 ریال برای اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب روستایی در اولین قبض ارسالی برای مشترکان خبر داد.

حمیدرضا جانباز با اشاره به ابلاغیه‌ای درباره دریافت 15 ریال از مشترکان گفت: از سال 1393 این مبلغ از مشترکان دریافت می‌شود که البته در سال ابتدای اجرای این طرح تنها مبلغ 10 ریال اخذ می‌شد. وی با بیان اینکه سال گذشته از این طریق 32 میلیارد تومان درآمد حاصل شد، اظهار کرد: تمام این مبلغ به اسناد خزانه واریز و براساس توافق با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به طور کامل برای پروژه‌های آب و فاضلاب روستایی هزینه می‌شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پاسخ به این سوال که چرا باید این مبالغ از قبوض حاصل شود، گفت: در تمام دنیا هزینه خدمات از خود مردم اخذ می‌شود و همچنین علاوه بر اینکه این مساله یک قانون است قطعا برای شهرنشینان نیز منفعت‌هایی را به دنبال خواهد داشت. به گفته جانباز، اگر مردم روستایی حداقل امکانات همچون آب را نداشته باشند اقدام به مهاجرت به اطراف شهرها می‌کنند که این مساله نیز زیان‌هایی را با خود به همراه خواهد داشت. وی با بیان اینکه این مساله می‌تواند موجب کاهش مهاجرت از روستا به شهر شود، اظهار کرد: این مساله تنها معطوف به حوزه آب نمی‌شود بلکه در بخش راه نیز این اتفاق می‌افتد.
 
کلمات کلیدی : آب بها+گرانی
 
جاریانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۱۷:۰۵:۳۱
با سلام و تشکر به مطلب خوبی اشاره کردید، اگر گرانی در راستای الزام مصرف کننندگان به رعایت الگوی مصرف است،چرا به جای آب بها آیتم های دیگر اضافه یا گران می شوند،چرا هنوز برای مصارف غیر شرب در تهران تنها گزینه آب تسویه شده در سرویسهای شهری وجود دارد؟ چرا وقتی منازلی بدلیل عدم ابلاغ و حتی تعیین مشخصات فنی خروجی سیستم فاضلاب با توجه به ویژگیهای فوندانسیون سازه امکان وصل به شبکه را با وجود رغبت پیدا نکرده اند می بایست علاوه بر پرداخت هزینه کامل انشعاب و آبونمان،بابت سیستمی که بدلیل عدم اطلاع رسانی از آن محروم شد ه ایم به میزان مصرف آب هزینه دفع فاضلاب وارد نکرده به سیستم را بدهیم و زمانیکه پی جوی مبانی قانونی این کار شدیم مدرکی که به ما نشان داده ندآنهم دورا دور یک بخشنامه اجرائی داخلی بود. در حالیکه به نظر می رسد ردیفهای جدید هزینه ای فراگیر برای جامعه مصوبه نمایندگان مردم آنهم بعد از طی فرایند کارشناسی را می خواهد.لذا لطف کنند یا ادعای عدم گرانی که چه عرض کنم بلکه اجحاف را نفرمایند و یا در صدد رفع مورد اخیر باشند. در مورد مدیریت بحران آب آیا نباید علاوه بر گران کردن کار فرهنگی اثربخش به میزان کافی انجام داد؟ (3975189) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.