نظر منتشر شده
۷۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 209792
ضرورت تاسیس سازمان انرژی های نو ایران
بخش داخلی الف، 5 دی 92
توسعه و گسترش انرژي‌هاي تجديدپذير باعث كمك به تحقق اهداف توسعه اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي كشور مي‌شود كه از عوامل اساسي در رسيدن به توسعه پايدار در هر كشوري هستند. استفاده از انرژي‌هاي نو مي‏ تواند باعث كاهش وابستگي به منابع فسيلي و كاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي كه تاثير اساسي بر گرمايش جهاني دارند، ‌شود. الف برای بررسی این موضوع با دکتر امیرحسین قرشی کارشناس ارشد انرژی های نو در ایران مصاحبه ای انجام داده که در ادامه می آید.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۵۷
منظور از انرژی های نو چه نوع انرژی هایی است؟
انرژی های نو به صورت کلی شامل انرژی خورشیدی، انرژی باد ،زمین گرمائی ، بیوماس،بیوگاز،مینی هایدرو و مایکرو هایدرو، جزر و مد دریاها، امواج، پیل سوختی و ... می شود که با توجه به اینکه پایان ناپذیر محسوب می شوند می توان از عبارت انرژیهای تجدیدپذیر برای آنها استفاده نمود. سابقه استفاده از این انرژی ها به هزاران سال قبل بر می گردد که عمدتاً توسط ملل مشرق زمین از جمله ایرانیها مورد بهره برداری قرار گرفته اند. البته استفاده گسترده و تجاری از این انرژیها به دهه ۷۰ قرن بیستم بر می گردد که طی چند دهه بعد به سرعت فناوری این انرژی ها گسترش یافت و اکنون به حدی رسیده که بهره گیری از آنها در صورت رعایت برخی پارامترها، کاملاً مقرون به صرفه شده است.

برای بهره برداری از انرژی های نو چه مواردی باید رعایت شود؟
البته پاسخ به این سوال به صورت علمی و دقیق نیازمندها ساعتها وقت است اما در حد همین مصاحبه بایستی بگویم که به طور کلی انجام گامهای زیر ضروری است:

اولین گام این است که پتانسیل سنجی دقیق برای این منابع انرژی صورت گیرد. این امر نیازمند مطالعات علمی دقیق به ویژه برای نیروگاههای مربوطه است. در گام بعدی بر اساس نتایج مطالعات در گام قبل، نسبت به طراحی دقیق تجهیزات و سایت مربوطه اقدام می گردد. سپس ساخت و نصب تجهیزات در مکان مورد نظر انجام می شود. مرحله بهره برداری نیز بایستی به شکلی باشد که این تجهیزات و یا نیروگاهها با بالاترین راندمان در حال تولید انرژی باشند. هر گونه کوتاهی یا محاسبه نادرست در گامهای فوق منجر به کاهش بهره وری و یا بلا استفاده ماندن این تجهیزات و از بین رفتن سرمایه¬ها خواهد شد که مثالهای زیادی می توان در این مورد ارائه داد.

وضعیت ایران در این زمینه چگونه است؟
سرزمین ایران از حیث پتانسیل انواع انرژی های تجدید پذیر با توجه به موقعیت اقلیمی خاص خود، از پتانسیل بسیار بالائی برخوردار است. به ویژه در زمینه انرژی خورشیدی و انرژی باد. از سوی دیگر نیروهای بومی و توانمدی تخصصی داخلی خوبی در ایران وجود دارد که امکان استفاده از این انرژی ها را با حداقل نیاز به خارج قابل توسعه می کند. اما بایستی این را گفت که متاسفانه تاکنون آنگونه که شایسته این پتانسیل و توانائی توسعه ای کشور بوده عمل نشده و شاهد هستیم با وجود گذشت چند دهه فعالیت در زمینه انرژی ها نو در ایران، هنوز جایگاه مناسبی در این زمینه حتی در منطقه خاورمیانه نیافته ایم که این امر عمدتاً به برنامه ریزی پراکنده، هدف گذاری نامناسب و نیز عدم بهره گیری مناسب از نیروهای بومی متخصص بوده است.

الان می بینیم که کشور ما که در زمینه تحقیقات و ساخت تجهیزات تا چند سال پیش در منطقه پیشتاز بود، تبدیل به وارد کننده تجهیزات عمدتاً بی کیفیت از چین، هند و ترکیه شده که مشکلات بسیاری برای این بخش به وجود آورده است و این مساله برای عموم مردم تصویر ذهنی بدی نسبت به استفاده از این انرژی ها ایجاد نموده و موجب از دست رفتن اعتماد آنها و فرهنگ سازی منفی نسبت به جایگزینی سوخت فسیلی با این انرژی ها شده است. همچنین بایستی این را گفت که اجرای برنامه هدفمندسازی یارانه ها، فرصتی تاریخی برای گسترش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به بهترین شکل به وجود آورد اما به جای اینکه با تکیه بر توان داخلی از این فرصت بهره بگیریم شروع به واردات گسترده تجهیزات از چین و غیره کردیم و بازار توسط شرکتهای واردکننده عمدتاً غیر متخصص و قطعات بی کیفیت اشباع شد؛ به طوریکه بسیاری از سازندگان مطرح و با سابقه در کشور با مشکلات شدید اقتصادی مواجه شده و بعضاً تعطیل شدند.

این سوال مطرح می شود که ایران با توجه به منابع گسترده انرژی فسیلی اساساً چه احتیاجی به این نوع انرژیها دارد.
این امر اکنون دیگر بدیهی است که با توجه به روند افزایش تقاضای مصرف انرژی در کشور از سوئی و کاهش منابع انرژی فسیلی طی دهه های آینده، نیازمند سایر منابع انرژی به ویژه انرژی های نو هستیم. این در حالی است که ما هم اکنون هم به دلایل متعدد دچار کمبود در تامین انرژی هستیم و آنگونه که باید نمی توانیم نیازهای انرژی بخشهای مختلف را تامین کنیم که مثال آن کمبود گاز در روزهای سرد زمستان است که سالهاست دچار آن هستیم. ما بایستی توجه کافی داشته باشیم که ذخایر انرژی های فسیلی بالاخره تمام شدنی و تجدید ناپذیرهستند و دیگر اینکه نیاز ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه مرتباً رو به افزایش است که پیش بینی شده تا سال۱۴۰۴ و افق چشم انداز بیست ساله با رشد اقتصادی ۸ درصدی، فقط در بخش الکتریسیته به حدود ۲۰۰ هزار مگاوات برسد که فقط بخشی از آن یعنی ۲۰۰۰۰ مگاوات، از انرژی هسته ای تامین خواهد شد که آن هم منوط به نبود محدودیتهای فعلی در این خصوص است. بدین ترتیب تامین این نیاز اساسی کشور فقط با داشتن سهم مناسب برای انرژی های نو قابل دستیابی خواهد بود.

راهکار چیست؟ راهکاری که بتواند از آغاز تا بهره برداری از این نوع انرژی به ما کمک کند؟
برای برداشت گامهای بنیادی در این خصوص با توجه به تجارب موجود ما نیازمند اقدامات جدی در زمینه های زیر هستیم:
ابتدا نیاز است یک تشکیلات منسجم و دارای جایگاه مهم در حوزه معاونت های ریاست جمهوری تحت عنوان "سازمان انرژی های نو" داشته باشیم که مستقیماً زیر نظر ریاست جمهوری باشد. طرح این موضوع را بنده در سال ۱۳۷۶ برای اولین بار به ریاست جمهوری وقت ارائه کردم که مبنای آن تجارب سایر کشورها به ویژه هندوستان به عنوان یک کشور در حال توسعه ، بود.

در هندوستان وزارت انرژی های تجدید پذیر حدود بیست سال است که تاسیس شده و در تمام زمینه های مطالعاتی، تحقیقاتی، اجرایی و عملیاتی در این حوزه کار می کند و دارای ردیف بودجه ای عظیمی است به شکلی که عموماً این بودجه پس از بودجه دفاعی و امنیتی دومین رتبه را در بودجه دولت دارد.تاسیس چنین سازمانی نه تنها باعث اشتغال زایی گسترده در بخش انرژی های نو کشور می شد، بلکه تربیت نیروی انسانی متخصص در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در این حوزه نیز هدفمند تر کرده و از موازی کاری و پراکنده کاری جلوگیری به عمل می آورد.

بر اساس دستور ریاست جمهور محترم وقت و پیگیری های صورت گرفته سرانجام در سال ۱۳۸۰ بر مبنای همان پیشنهاد مقرر شد در یک بازه زمانی شش ماهه با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و نیز همکاری با کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، سندی کارشناسی در خصوص چارچوب و وظائف این سازمان استخراج و به مراجع ذیربط ارائه شود که اینگونه هم شد اما متاسفانه این ایده و سند کارشناسی شده، به طور ناقص در سالهای بعد اعمال شد و در ادامه، ایده سازمان انرژی های نو نهایتاً تبدیل به یک شرکت زیر مجموعه وزارت نیرو شد.

در نتیجه متاسفانه اهداف سند کارشناسی مزبور محقق نشد و ما امروزه شاهد انواع مشکلات در این حوزه هستیم که تنها یک مورد آن این است که در حال حاضر هر فردی با مختصر سرمایه ای که در اختیار دارد وارد این حوزه شده و با وارد کردن قطعات بی کیفیت باعث لطمه زدن به توسعه انرژی های نو در کشور چنان که گفته شد ، گردیده است.

همچنین بر اساس پیشنهاد بنده در همان سال ، برای تربیت و توسعه نیروی انسانی متخصص انرژی های نو در کشور، می خواستیم دانشکده های مهندسی انرژی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی داشته باشیم که این ایده با وجود دستور آیت الله هاشمی ریاست جمهور وقت مبنی بر همکاری وزارت علوم و دانشگاه آزاد مبنی بر اجرایی کردن آن، با تغییر دولت و به تبع آن تغییر سیاست ها مسکوت ماند و بعداً به طور ناقص و پراکنده در برخی دانشگاه ها با راه اندازی رشته مدیریت انرژی و ... اجرا شد. اینجانب در ماههای اخیر نسخه ای از سند کارشناسی مزبور را مجدداً برای معاون محترم برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهور جناب آقای دکتر نوبخت جهت استحضار ارسال کردم که امیدوارم مورد توجه و عنایت ایشان و دولت تدبیر و امید قرار گیرد.

به هر صورت از دید بنده تاسیس چنین سازمانی با جایگاه نظارتی همچون سازمان حفاظت محیط زیست در اسرع وقت از ضروریات است. با تاسیس چنین سازمانی ،اقدام بعدی،هدایت تحقیقات در این زمینه توسط این سازمان در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی است تا بر اساس نیازهای کشور تحقیقات صورت گیرد. در مرحله بعد، ساماندهی شرکتهای دارای تخصص و صلاحیت در این زمینه و رتبه بندی مجدد آنها بایستی در دستورکار قرار گیرد تا هر فرد غیر متخصصی به خود اجازه ندهد با تاسیس یک کارگاه و یا واردات از کشورهای دیگر به این بازار وارد شود. در این راستا بایستی دستورالعملهای دقیق تدوین شود. دیگر اقدامی که بایستی صورت گیرد همکاری سازمان نظام مهندسی با سازمان پیشنهادی برای نظارت دقیق بر مراحل اجرا و بهره برداری از تجهیزات مرتبط است.

ارزیابی شما از آینده انرژی های نو در کشور چیست؟
باید اینجا عرض کنم که با ادامه روند فعلی به شکلی که در حال حاضر کار انجام می شود، به طور حتم در این زمینه پیشرفت قابل توجهی نخواهیم داشت.چرا که در درجه اول صرفه اقتصادی برای کشور ندارد مگر اینکه منابع فسیلی ما به اتمام برسد و مجبور به استفاده از انرژی های نو شویم. در درجه دوم قادر به فرهنگ سازی مثبت و ترغیب عموم به استفاده از این انرژی¬ها نخواهیم بود، چرا که همانگونه که گفته شد اعتماد عمومی نسبت به کارائی و بهره وری استفاده از این انرژی ها به تدریج از بین خواهد رفت.

در حالیکه اگر در مسیر درست قرار بگیریم استفاده از منابع انرژی های نو همین امروز هم بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. ضمن آنکه سبد متنوعی از انواع منابع انرژی تجدید پذیر برای تامین انرژی کشور متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه از کشور خواهیم داشت که نه تنها ما را از وابستگی به سوختهای فسیلی بی نیاز می کند بلکه کمک بسیاری برای حل سایر مشکلات کشور همچون آلودگی محیط زیست و حفظ منابع طبیعی خواهد داشت و این از اصلی ترین بنیان¬های توسعه پایدار مورد نظر در چشم انداز بیست ساله کشور است که به خواست خدا با کمک این انرژی ها دسترسی به آن ممکن خواهد شد.

این نکته را هم به صحبت هایم اضافه کنم که هرچند افراد علاقه¬مند زیادی در زمینه انرژی های نو هستند که بر حسب علاقه خود در این زمینه اظهارنظر می کنند اما متاسفانه متخصصین آکادمیک در این رشته در کشور معدود هستند که لازمست با راه اندازی دانشکده ها و گروههای آموزشی مربوطه در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، معضلات مربوط به اقدامات غیر تخصصی و سلیقه ای نیز به تدریج مرتفع شود.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۰۹:۰۴:۱۸
الف جان سلام
اصل موضوع بحث انرژی های نو وبادی برای کشور لازم وضروری است
ولی می ترسم پست سر این ایده خوب یک با بک زنجانی دیگر باشد. (1865250) (alef-10)
 
رحیمی
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۱۲:۳۱
اگر اینهمه هزینه ای که کشور سر طرح هدفمندی یارانه ها ودیگرانرژیهادادنصفش را هزینه انرژیهای نو میکردیم نصف مشکلات تامین انرژی کشور باکمترین هزینه وبدون لطمه به محیط زیست حل بود.اگرکشورهای اروپایی آفتاب واقلیم کشورمارا داشتندشک نکنیدتابحال تامین انرژی خوداز منابع دیگر که به جز صرف هزینه های هنگفت نابودی محیط زیست را به همرا دارد به حداقل رسانده بودند.به نظر من برای شروع کاروآزمایش میشه برق برجهای بزرگ تهران وادارات بزرگ دولتی کشوررا بانصب پیلهای خورشیدی در بامهایشان تامین کردتابه چشم خودمان معجزه بزرگ انرژی پاک خورشیدی را ببینیم. (1865456) (alef-6)
 
برق
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۲۲:۰۱:۴۸
با سلام
به منظور دستیابی به توسعه پایدار بایستی یا مدل بومی با تحقیقات عمیق ایجاد کرد و یا از مدل کشورهای پیشرو در این زمینه استفاده کرد. با توجه به اینکه در کشور ما به تحقیقات به چشم پول هدر دادن نگاه می شود و دانشگاهها نیز تحقیقات را فقط در انتشار مقاله برای بالا بردن رتبه اساتید محترم محدود کرده اند مورد اول را باید فراموش کرد. و اما در مورد کشورهای پیشرو در این زمینه از جمله آلمان در انرژی خورشیدی و دانمارک در انرژی باد: هر دو این کشورها بزرگتری صنایع تولید توربین بادی و سلول های خورشیدی را دارند، به عبارت ساده تر هزینه فراوانی که دولت این کشورها در توسعه این منابع کرده است از طریق فروش تجهیزات و تکنولوژی و همچنین ایجاد کار برای مردمشان و دریافت مالیات از حقوق این افراد تامین می شود. احتمال توسعه انرژی های نو بدون کمک دولت صفر است، در صورتی که دولت حتی بدون کمک مردم و بخش خصوصی اقدام به نصب این منابع کند از نظر اینکه نفت فراوانی را در نیروگاههایمان با راندمان 20 درصد و شبکه های توزیع با بالای 20 درصد تلفات هدر نمی دهیم به نفع کشور خواهد بود. با این وجود بدلیل دست هایی که همیشه نفعشان در واردات و سودهای کلان تضمینی است هرگز به هدف درآمدزایی از طریق صادرات تکنولوژی که در کشورهای مادر این صنایع هدف اصلی بوده نخواهیم رسید. البته چین تقریبا اکثر شرکت های سلول خورشیدی آلمان را خریده، با این وجود خریدن سلول خورشیدی از چین البته بهتر از خرید خودرو و کامیون هوو و ... است. (1866709) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۷:۱۲:۱۸
سلام
در اصل قبل از اینکه برای انرژیهای دیگر سرمایه گذاری بشه باید تحقیقات مختلف انجام داد که این کار توسط دانشگاهها میتونه انجام بشه
دیگر اینکه شما حساب کنید به راحتی میتونید مصرف برق شهری را با استفاده از لامپهای ال ای دی کم کنید ، شهرداریها میتونند از این لامپها استفاده کنند ، اینها و موارد مشابه میتونه درصدی را از مصرف پایین بیاره ، سپس میتوان به دنبال استفاده از انرژی خورشیدی و بادی رفت که در مملکت ما به حمدالله به وفور است .
فراموش نکنیم ، پروژه گازی مشترک گاز ما با قطر ، پارس جنوبی برای سرمایه گذاری لنگ است ، منبع این حوزه که یک حوزه مشترک با قطر است هر روز توسط آنها استخراج و به پول تبدیل میشود ، اینها سرمایه این مملکت است که باید اول به ان پرداخت . در حال حاضر تنها در قالب ۲۴ فاز با ۲۳۱ چاه برای این منطقه برنامه ریزی شده که بیشترین پیشرفت فقط در یکی از فازها ان هم به مقدار ۲۴% بوده .
این حوزه مشترک گازی در سال ۱۹۶۷ میلادی در منطقه جنوبی بوشهر کشف شده ، و ۷.۵% کل گاز جهان در ان قرار دارد (نیمی از کل گازی که در ایران میتوان استخراج کرد)
پس لطفآ اول به اولویتها در سرمایه گذاری پرداخته شود . (1867114) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۲۶:۱۹
انرژی نو فقط در حد حرف است. فعلا" جایگزین کاربردی برای انرژی های فسیلی و اتمی موجود نیست. (1865485) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۲:۲۱:۰۵
آلمان در حال حاضر 50 درصد برق مورد نیازش رو از راه انرژی خورشیدی بدست میاره، در حالی که اکثر مناطق آلمان آفتاب نسبتا کمی دارد
حال کشور ما با این همه بیابان چرا نتواند؟!
مثلا انرژی هسته ای الان برای کشور ما بیشتر از حرف است؟! بهتر است الان که در ابتدای راه هستیم، علاوه بر توسعه فناوری هسته ، به فکر این انرژی ها هم باشیم (1865582) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۵۲:۲۹
این آمار را شما از کجا استخراج کرده اید؟ لطفا" منبع آن را ذکر نمایید. (1866040) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۷:۰۶:۴۴
البته كشور آلمان ٣٢ درصد برق خود را از انرژي بادي تأمين ميكند. در اىن كشور روزهاى آفتابى به اندازه اى نيست كه بتواند ٥٠ برصد نياز ١٠٠ هزار مگاواتى آن را برآورده نمايد . (1866159) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۷:۲۲:۲۵
با سلام،
من نمی دانم این دوست عزیز این آمار را ازکجا آورده و ممنون می شوم بمن راهنمایی کنه،زیرا من خودم سال هاست آلمان زندگی می کنم و همچنین آمار ی نشنیدم و بقول یکی ازدوستان در اول گفته بود مانند بابک زنجانی نشود و باید عرض کنم همانند آن در انرژی نو درابران هستند و لازم به سایت سازمان بهینه سازی کشور بروی و اسامی شرکت را ببینی و جالب اینکه مالکین این شرکت ها از سال 83 که پروژه آبگرمکن خورشیدی در روستاها قلم خورد جه سرمایه ای زدند به جیب و جالب اینکه هیج کدام از سیستم های خورشیدی کار نمی کنند . (1866186) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۲۹:۳۹
50 درصد نیست به اندازه 5 درصد است. که البته اگر همون سرمایه گذاری در ایران میشد برابر با مصرف 20 درصد برق در کشور ما میشد (1866308) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۲:۲۲:۱۷
دوست عزیز در زمینه ای که اطلاعات نداری نظر نده.شما روی چه حسابی وبرمبنای چه اطلاعاتی میگی در حد حرف است؟چراوقتی در مورد چیزی اطلاعات نداری نظر میدی؟ (1865586) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۵۹:۰۴
آیا اتوموبیل خورشیدی و یا هر انرژی نو دیگری که به مرحله تجاری و تولید انبوه رسیده باشد، تا به حال تولید شده است؟

اگر انرژی های نو در مقیاس کلان یک کشور، مقرون به صرفه و جایگزینی بود، استخراج نفت به عنوان منبع انرژی دیگر مفهومی نداشت.

در ضمن متهم کردن دیگران به بی اطلاعی امر پسندیده ای نیست. درخت گر بارور شود سربزیر تر شود! (1866063) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۲۵:۴۰
بله ، خودروی الکتریکی توسط کمپانی تسلا به تولید انبوه رسیده و در آمریکا حتی معافیت مالیاتی هم دارد
استخراج نفت از شیل هم تا چند سال پیش توجیه اقتصادی نداشت اما الان آمریکا با همین نفت تقریبا خودکفا شده است! اینکه هنوز گسترش نداره دلیل نمیشه روش سرمایه گذاری نشه، حتما وقتی نفت تمام شد باید به دست و پای چین بیفتیم که برایمان بسازد؟! (1866302) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۸:۰۰:۵۶
خودرو الکتریکی، از انرژی نو استفاده نمی کند. برای شارژ باتری از انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاهای گازی، اتمی و... استفاده می شود!

نفت از شیل؟؟؟ نفت منبع انرژی فسیلی است. (1867132) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۴:۳۸
معلومه که اطلاعاتت خیلی کم هست.
دلیل اینکه در کشور از انرژی های نو استفاده نمیشه اینه که تکنولوژی ساخت فوتوالکتریک را نداریم.
الان در انگلستان استفاده از انرژی خورشیدی اجباریه و منازل 30 درصد از انرژی خودشان را از انرژی خورشیدی تامین می کنند آن هم در کشوری که 3/4 سال باران می بارد و هوا ابری هست!!!
اگر ما از همین انرژی خورشیدی استفاده می کردیم دیگر برای تامین برق به هیچ انرژی دیگری نیازی نداشتیم! (1865613) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۳۵:۰۲
دوست عزیز:
تکنولوژی فتو الکتریک دست چین است. در واقع چین بزرگترین صادر کننده این تکنولوژی به اروپا است. در مقاسیه، برای ایران خرید این صفحات خیلی گران است. بد نیست سرچی در این مورد انجام داده و اطلاعاتتان را تکمیل کنید. (1866004) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۲۸:۳۹
خوب فقط با سلول خورشیدی که نیست، کوره آفتابی هم هست، برای کشور های ابری جواب نمیده اما ما که ماشالله کلی بیایان داریم! (1866307) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۸:۰۴:۱۸
ساخت این کوره ها و صفحات فتو الکتریکی بسیار گران تمام می شود. استفاده از آنها مقرون به صرفه نیست. (1867135) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۰:۲۱:۲۵
اتفاقا خیلی هم هست، فقط مشکل قیمت کم سوختهای فسیلیه. (1867215) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۴۹:۲۲
من شدیدا با این برنامه مخالف هستم (1866027) (alef-10)
 
شهرام///////////////////////
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۶:۰۹:۴۹
اگه میتونید به سوالات من جواب بدید

1-چرا وقتی در برنامه تلویزیونی خودمون کارشناس برنامه میگه که بخاری گازی در ایران 10% بازده داره ولی در ژاپن90% ولی هیچ کاری برای بهبود نمی کنند

2- چرا ما باید آبگرمکن پر مصرف-خودرو پر مصرف و...داشته باشیم کسی کاری نمی کنه

3-چرا ما باید همش سد بسازیم و با اینکه میتونیم نیروگاه خورشیدی-بادی -جزرو مد...داشته باشیم حتی به کمک خارجی ها ,اما کسی کاری نمی کنه

4- چرا زمانی که ما میتونیم قطار برقی داشته باشیم و از مسافرت لذت ببریم و از کشتار ملت در جاده ها جلوگیری کنیم باز هم کسی کاری نمیکنه

5-چرا ما با داشتن دانشگاههای معتبر داخلی که هر کدوم دهها تن هیئت علمی ان هم از رشته مکانیک و برق و... داشته باشیم و بتوانیم به فضا موشک پرتاب کنیم و ناو جنگی که که به قول استادمون باید 100علم دست به دست هم بدهند تا یک ناو ساخته بشه, بسازیم وباز اما و اما نتونیم یک پراید ساده بسازیم

6-چرا با این همه داروساز که در زمینه ایدز و ...نیز به اون نتایج خوب رسیدن اما از ساختن داروهای ساده ناتوان باشیم

7-چرا
8-چرا
9...

دلایل من

1- کسی نمیتونه مربی تیم ملی من در جام جهانی باشه که بزرگترین کارش قهرمانی یک تیم در دسته چهارم باشه

2-کسی که مربی بی خودی باشه و شایسته و نام نداشته باشه خیلی راحت توست تیم ها دیگه و بازیکنان تیمش خریداری میشه

3-کسی که خودش در زمانی که بازی میکرده بازیکن خوبی نبوده و فقط زیر توپ زده و با پارتی بازی توی تیم بازی میکرده هیچ موقع نمیتونه بازیکنی شبیه به رونالدو رو کشف کنه.یادم هست سهراب بختیاری زاده در برنامه نود عامل اینکه یک دفاع بازی ساز در ایران پیدا نمیشه رو به مربیهای ایران ربط داد و گفت این دفاع ها نتیجه تفکر مربی از بازیکن دفاعه

4-کسی که خودشرو در یک ورزشگاه 5 هزار نفری و بدون تماشاگر آرزو میکرده
نمیتونه برای کشورم یک ورزشگاه 100هزارنفری و با کلی تماشاگر بسازه

نتیجه گیری
افراد ناچیز و بی خود باعث میشن ما به قهرمانی در دنیا هیچ فکر نکنیم بلکه به خودمون خوب بخندیم که بابا ما و قهرمانی هههههههه...
هیچ موقع بازیکن با استعدادی در ایران نبینم و روز به روز علاوه بر ضعف در پیشرفت ببینیم که فساد تمام فوتبال مارو بگیره و روزی عادی بشه جوری که بگیم ما نمیتونیم
ما نمی توانیم
مانمی توانیم
ما نمی تواتیم
واین ما نمیتوانیم بره توی ژن ایرانی ونسلهای بعد رو هم بد بخت کنیم (1866081) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۲۱:۴۸:۴۲
فقط و فقط انرژی هست ای می خواهیم، یالا یالا، نه گازی نه نفتی فقط و فقط هسته ای! (1866684) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۱:۰۰:۵۱
انرژی های نو مقرون به صرفه نیست
کدام یک از شما حاضرید به جای هر کیلوات برق70تومان(حدود طور میانگین کشوری)
350تومان برق خورشیدی یا 300تومان برق بادی را خریداری کنید برق حاصل از جزر و مد هم که اصلا هیچ کجای دنیا توجیه اقتصادی ندارد و فقط به صورت تحقیقاتی است
ما موافق تغییر تکنولوژی هستیم ولی وقتی پای منافع شخصی به میان میآید همه چیز جور دیگر می شود (1867014) (alef-10)
 
1360
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۰۹:۲۷:۵۲
در سالهاي نچندان دور كشورها از انرژي هاي نو بايد استفاده كنن ما با قرار گرفتن در مداري كه ميتوانيم خيلي راحت از خورشيد و باد و موج دريا خيلي راحت هم زياد نفت هدر نديم هم محيط زيستو بيش از اين الوده نكنيم (1865294) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۳:۵۱:۴۹
این برداشت درست نیست، ایران از نظر دسترسی به منابع انرژی تجدیدپذیر کشور خیلی ایده آلی هم نیست.

مضافاً بر اینکه، سهم ما در آلوده کردن هوای کره زمین در مقایسه با کشورهای توسطعه یافته سنعتی بسیار بسیار بسیار ناچیز است و نباید فراموش شود که تازه این کشورها حدود دویست سال است که دارند هوا را آلوده می کنند و از سوزاندن زغال هم شروع کرده اند،

به نظر من مسوولان ما نباید تعهدی در سطح جهانی درباره مساله آلودگی هوای کره زمین احساس کنند (رفع آلودگی از شهر های ایران مساله ای دیگر است)، این موضوع باید به گردن کشورهای صنعتی بیفتد.

ما باید از ارزانترین سوخت ممکن استفاده کنیم. (1865812) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۲۶:۵۹
ایده ال نیست ؟! کجا ایده اله ؟ قطب جنوب ؟ این همه کویر ، این همه باد ، و مهمتر از همه پیل های سوختی که اصلا ربطی به اقلیم اب و هوایی نداره ! (1865993) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۰۹:۳۲:۰۲
این فکر علی رغم مفید بودن نو نیست و سالهاست در کشور مطرح است اما متاسفانه در هیچ دولتی مورد توجه قرار نگرفت و نخبه های فعال در این زمینه سرکوب شدند و تلاشهایشان برای تولید انرژی سبز به جایی نرسید. در کشور عزیزمان نقاط بادخیز و آفتابگیر فراوان داریم. ایران از این نظر بسیار مستعد است. فقط کافیست خودمان، نسل آینده و طبیعت را دوست داشته باشیم و بر این مبنا سیاستگذاری و برنامه ریزی کنیم. (1865301) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۰۹:۳۳:۲۰
اگر تولید هیدروژن جزو انرژی ها نو محسوب میشود ( که می شود) در حال حاضر تقریبا با هیچگونه امکاناتی در دانشکده شیمی دانشگاه علم و صنعت یک پروژه دکتری در حال اجرا است و با اینکه از مسئولین دانشکده بارها تقاضا شده که کمترین امکانات در اختیار گذاشته شود ولی متاسفانه کوچکترین توحهی نشده و نمی شود با این حال نتایج بسیار قابل رقابت با آنچه در دنیا رخ می دهد است. امید است شرایط بهتر شود. (1865302) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۰:۴۴:۴۰
دست رو دل ما نگذارید که خونه !!!
متاسفانه بودجه بخش تحقیقات نه تنها کم و ناچیزه بلکه همون مقدار موجود هم در حال حیف و میل شدنه. به جای اینکه بودجه ها و گرنت پایان نامه ها تجمیع بشه و به جای پایان نامه های بی ارزش و کاغذی روی موضوعات مهم و کاربردی کار تیمی صورت بگیره بودجه بین دانشجویانی که تعدادشون روز به روز بیشتر میشه در حال خرد شدنه و اونی که کارش پر هزینه و و پر زحمته همون گرنتی رو میگیره که یک رساله سطحی و غیر ضروری میگیره.

بحث انرژی خیلی مهمه همونقدر که آب برای دنیای امروزحیاتیه. متاسفانه مسئولین محترم مقداری روی بحث انرژی اتمی متوقف شدن و دشمن ما رو سرگرم کرده. ضمن اینکه همونقدر که تولید انرژی اهمیت داره فن اوری ذخیره سازی اون هم استراتزیک و مهمه (1865411) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۵:۳۳
خیر ، هیدروژن یک حامل انرژی است که می تواند از منابع انرژی فسیلی (به عنوان مثال گاز طبیعی) و یا تجدید پذیر (الکتروليز آب با کمک انرژی الکتریکی حاصل از سلول های فتوولتائیک) تولید شود. (1865502) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۶:۱۴:۰۴
خیر عزیز؛ طبق تعریف سازمان انرژی جهانی: انرژی پیل سوختی هیدروژن جزو انرژی های نو محسوب میشه! (1866088) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۲۷:۵۶
پروژه ارشد من در سازمان پژوهش های ایران به همین موضوع ارتباط داره ولی واقعا کم لطفی می شه به ما (1865994) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۰:۱۹:۱۹
ایشان مطلع نیستند سالها ست که سازمانی به نام سازمان انرژی های نو ایران (سانا) از زیر مجموعه های وزارت نیرو وجود دارد و خدمات ارزنده هم انجام داده است. (1865378) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۲۲:۰۴:۲۶
وجودش درست، ولی خدمات ارزنده اش و فاکتور بگیر. معلومه سروکارت به این سازمان نیفتاده. (1866712) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۰:۲۹:۵۹
تشکيل وزارت انرژی و ايجاد معاونت انرژی هاي نو معقولانه تر است. (1865391) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۰:۴۰:۰۶
چند وقت پیش تو خبرا خوندم بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان تو امارات ساخته می شه . کشور ما هم پتانسیلش و شرایط اقلیمی مناسبش رو داره و هم نیروی جوان با استعداد و متاسفانه بیکار. امیدوارم این انرژی های نو بخصوص انرژی خورشیدی جدی بگیریم و روش سرمایه گذاری کنیم چون دنیا داره می ره به سمت انرژی های پاک و تجدیدپذیر. یه موقع نشه که ببینیم چقدر عقبیم. (1865406) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۳:۵۳:۱۴
این طور نیست، ساخت نیروگاه خورشیدی در ایران توجیه اقتصادی ندارد. در جهان هم روند مطلقاً حرکت به سمت انرژی های تجدید پذیر نیست، حتی نیروگاههای اتمی هم در دنیا به نفع نیروگاههای گازی تعطیل می شوند. (1865816) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۳:۵۵:۲۰
اگر قرار است در منابع جدید انرژی سرمایه گذاری کنیم، باید سعی می کردیم که به پروژه ITER بپیوندیم.


ITER.ORG

در واقع به نظر من درست تر بود که در مذاکره با 5+1 قبول می کردیم که کار بر روی تکنولوژی قدیمی شکافت هسته ای را کلاً متوقف کنیم در عوض به ما سهمی از پروژه ITER (گداخت هسته ای بدهند).

این پروژه بین اتحادیه اروپا، ژاپن، کره جنوبی، هند و ... ایجاد شده است. (1865824) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۱۲:۵۳
واقعا از این همه نابغه در این مملکت به خودم می بالم جناب استاد فیزیک این پروژه گداخت هسته ای یک راکتور هست که تا سال 2040 قصد ایچاد انرا دارند و تا 2050 عملی نخواهد شد در ضمن همه اینها در حد نظریه باقی مانده و میزان انرژی که شما باید در این پروژه استفاده کنید بیشتر از میزان دریافتی هست حتی اگر این پروژه پیروز شود امکان استفاده گسترده از ان تا پایان قرن امکان پذیر نیست (1865972) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۰:۵۰:۴۰
به نظرم بهتره به جای تاسیس یک سازمان جدید که بودجه بخش تحقیقات رو صرف حقوق کارمندان پشت میز نشین کنه و یک روند کاغذبازی و دیوانی بیهوده ایجاد کنه باید وزارت نیرو و نفت و سازمان انرژی اتمی و همین سازمان تشکیل نشده انرژی های نو در هم ادغام بشن و یک مدیر با سواد و تحصیلکرده و آینده نگر براش انتخاب بشه تا بتونه دو روز جلوتر از هیاهو های امروزی رو ببینه و برای تولید انرژی های نوینی که تا حالا کسی تولید نکرده و برای کشور مزیت به حساب بیاد برنامه ریزی کنه.
تاسیس این سازمان با رویکرد فعلی همون سرنوشت سازمان امور جوانان رو به دنبال خواهد داشت. (1865422) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۰:۵۴:۲۲
یک انرژی بسیار پاک ارزان و پایان ناپذیر و اسان در دسترس بویژه در ایران خورسید عالمتاب است. که تنها در کشورهای پیشرفته صنعتی اروپائی که در همین ترکیه در بام هر خانه ای( به وسعت دیش های ماهواره) صفحات خورشیدی دریافت و تبدیل آن به انرژی برق وجود داشته است. (1865429) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۲:۵۰:۵۱
بعد استفاده از انرژی هسته ای برای مثلا برای تهیه سوخت نیروگاه های تولید برق تا اکنون میلیارد ها هزینه و درد سر و گرفتاری به مردم تحمیل شده است. (1865657) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۱۶:۲۶
بر چه اساسی این نظر را میدهید اصلا میدانید هزینه تولید انرژی خورشیدی فوق العاده بالاست ان فقط در روستاها کاربرد دارد و هیچ گونه توجیه اقتصادی ندارد اگر توجیه داشت امریکا بدنبال ذخایر شیل و قطب شمال نبود الان هنوز هم سوختهای فسیلی ارجعیت اقتصادی دارند قیمت نفت باید 10 برابر شود تا جهان بدنبال انرژی خورشیدی برود که امکان ان تا قرن بعدی وجود ندارد (1865979) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۳:۰۱:۴۵
خيلي جالبه!! ً " بر چه اساسي اين نظر را ميدهيد أصلا ميدانيد ..." دوست عزيز حالا اگر اطلاعات كافي نداري چرا با اين لحن صحبت ميكنيد؟!! شما بد نيست كه در رابطه با LEED يك مقدار مطالعه بفرماييد و 2030 energy plan در امريكا را مطالعه كنيد تا متوجه شريد كه بچه سرعتي امريكا در حال تعقيير دادن سياست توليد انرژي است.
البته ١٠ سال ديگه تو ايران دولت يادش ميافته كه آه!!!! يك مقداري ارضاع بد خرابه !!!! قول ميدم كه هنوز دارند در رابطه با فتنه صحبت ميكنند !!!! (1867077) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۰۵:۵۰
جهت اطلاع سازمان انرژيهي نو زير نظر وزارت نيرو داريم (1865443) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۳۹:۳۸
خروجیش چی بوده؟چون یک سازمان به این نام داریم کافیه؟چرا منابع خدادادی ورایگان انرژِی خورشید را باید به این راحتی هدر دهیم وشهرهامون را علاوه بر هزینه زیاد اینچنین آلوده کنیم؟چه کسی باید پاسخگوی این وضعیت باشه؟ (1866329) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۲:۱۶
انرژی خورشیدی، انرژی باد، زیست توده، زمین گرمایی جزو منابع انرژی تجدیدپذیر هستند در حالی که پیل سوختی یک فناوری نبدیل انرژی است و می تواند انرژی منابع تجدید پذیر یا فسیلی را به طور مستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل کند. خواهشمند است موضوع اصلاح شود. (1865494) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۶:۵۲
بابا یک کمی دیر یادتون افتاده که به فکر انرژی های نو باشید (1865503) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۴۶:۰۶
اگر به جایی نیروگاه هسته ای تعدادی نیروگاه خورشیدی و بادی تاسیس می کردیم الان خیلی جلوتر بودیم (1865524) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۱:۴۸:۳۷
باورتان نمی شود اگر بگویم انرژی خورشیدی که در یک ساعت بر کشور می تابد، برای تامین انرژی یک سال مان کافی است.
ای کاش ای کاش ای کاش زمانی که به دنبال جایگزین نفت بودیم و به سما انرژی اتمی رفتیم، به انرژی خورشیدی کمی فکر می کردیم!
با هزینه ای که برای انرژی اتمی پرداختیم می توانستیم همه کشور را بارها و بارها به سلول خورشیدی مجهز کنیم (1865528) (alef-15)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۲:۰۱:۵۲
من پایان نامه ام در مورد انرژی های نو بود
البته وضعیت اینقدر هم که در مطلب اشاره شده اسف ناک نیست ولی در زمینه انرژی های نو اصلا توسعه یافته نیستیم و در سطح آزمایشی برخی انرژی ها رو راه اندازی یا قراره راه اندازی کنیم! (مانند انرژی زمین گرمایی و بیوماس)
برای درک بهتر موضوع کافیه یه نگاهی به تولید انرژی کشوری مانند امریکا و ایران بندازیم که هر دو از از نظر سوخت فسیلی جایگاه مناسبی دارن، در کشور امریکا سالانه بالای 20 هزار مگاوات برق تولیدی از نیروگاه های بادی هست که این رقم در ایران چیزی نزدیک به 300 مگاوات هست!!!
این در صورتیه که اکثر کشورهای دنیا به سمت انرژی های کم هزینه و مطلوبی مانند باد رفتن و به دلیل پراکندگی یکی از بهترین انرژی های نو هست.
به عنوان مثال در خیلی از کشورها در مناطقی که امکان انتقال نیرو نیست (مانند روستاها یا شهرهای دور دست) نیروگاه های بادی یا خورشیدی مستقل درست میکنن که خودشون برق خودشون رو تامین میکنن!
یا خیلی صنایع با استفاده از این انرژی ها برق مصرفی خود رو تامین و نیز به شبکه سراسری هم برق فروشی میکنن!!!
همه اینا در شرایطی هست که ما یه منجیل رو گیراوردیم و چپ و راست اونجا توربین بادی اضافه کردیم که البته چندسال پیش نیروگاه برق بینالود هم راه اندازی شد که عملا در کل کشور همین دو نیروگاه رو در سطح برق بادی داریم!
البته در شمال شهر تبریز هم قراره در اینده چنین نیروگاهی البته در سطح خیلی کوچیکتر اجرایی بشه که فعلا (با سه توربین بادی) داره فعالیت میکنه که تولید این توربین ها برای تامین یه منطقه شهری هم کافی نیست چه برسه کل شهر و ایضا وصل به شبکه سراسری!
هرچند ما میتونیم از انرژی های خورشیدی، هیدروژنی، بیوماس (زیست توده) و سایر انرژی ها و نیروگاه های نوین مانند نیروگاه های دریایی استفاده کنیم که بخاطر عدم توجه به این بخش مهم کلی طرح و ایده و پروژه در کتابخونه دانشگاه ها داره خاک میخوره که اگر این طرح ها در کشورهای دیگه ارائه میشد به سرعت عملیاتی میشد!
بهرحال امیدوارم یه روزی برسه که مسئولین کلان و خرد کشور از قشر تحصیل کرده با سواد (!) باشن و نسبت به موضوعات علمی بیشتر از موضوعات سیاسی اقبال نشون بدن و این پروژه های علم از این مهجور بودن در بیاد و صرفا برای پایان نامه تحصیلی جهت گرفتن نمره نباشه! (1865547) (alef-15)
 
بیگی
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۲:۴۰:۱۰
در بسیاری از مناطق کویری ایران از بیشترین انرژی خورشیدی بدون اینکه مشکل یا کمبودی ایجاد کندمیتوان استفاده کرد.
اما: مسئولین به طوفانهای شن توجه داشته باشند که تمام آئینه ها را از بین میبرد .قبلا باید چاره ای بیندیشند تا حکایت سد های آب شور و سایر سد های مشکل دار پیش نیاید. (1865626) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۲:۵۸:۴۴
سازماندون کشور پر شده است.لطفا پیشنهادهای نان و آب دار برای دوستانتان ندهید. بجای اینکار سازمانهای فضایی و اقیانوسی و مطالعات تاریخی و بنیادهای مرتبط و متبوع را تعطیل کنید تا با هزاران میلیارد تومان صرفه جویی حاصله، بخشی از کسری بودجه دولت کسر شود و دولت مجبور به فشار بر بخش خصوصی نشود.
مطمئن باشید که راه ترویج انرژیهای نو ، تاسیس سازمان نیست. کافی است اندکی در تعرفه های خرید و فروش انرژی تجدید نظر شود تا این نوع انرژیها سودآور شوند. یکبار هم بجای توسعه دست و دلبازانه و پر ریخت و پاش دولتی، به بازار اعتماد کنید. (1865686) (alef-15)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۳:۳۸:۴۴
بحث توسعه و گسترش انرژی های تجدیدپذیر خیلی وقته راه افتاده، ولی طبق معمول و مثل بسیاری از مسائل مهم کشور تا وقتی پول نباشه هیچ قدمی برداشته نخواهد شد..وقتی دولت سرمایه کافی برای پرداخت یارانه و مایحتاج اولیه و ضروریه مردم نداره انتظار سرمایه گذاری در مسائلی چون انرژی های تجدیدپذیر خیالی بس باطله. (1865771) (alef-15)
 
شهرام////////////////////
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۶:۲۸:۵۹
خوب خیلی راحت بدن به شرکتهای خصوصی ایرانی و خارجی
و به جای اینکه اب صرف تولید برق بشه در کشاورزی صرف بشه تا کشورمون (اگه تجار فاسد بذارن) خود کفا بشه
شاید بگید خوب اب میتونه با اینکه به مصرف برق برسه کشاورزی رو هم تامین کنه

من خودم اهل غرب کشورم و در شهر من اراضی بسیار عالی وجود داره البته با مردم فقیر زیادی که اماده اند از زمینهای کشاورزی طلا برداشت کنن
اما از تمام طرح های اب رسانی به زمینهای عالی شهر من به خاطر سد های خوزستان که برای تولید برقه, جلوگیری به عمل میاد

وای به حال ما اگه بخوان اب اصفهان رو هم از کارون تامین کنن (1866111) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۳۵:۳۶
تولید برق که آب رو مصرف نمیکنه!!
آب فقط توربین رو میچرخونه برادر، مدیریت بد آب ربطی به تولید برق نداره! (1866318) (alef-10)
 
شهرام////////////////////
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۰:۱۰:۱۷
خط سوم رو دوباره بخون....
باید اب پشت سد باشه که توربین رو بچرخونه و در اوج مصرف ,برق تولیدی به شبکه بده تا افت رو جبران کنه (1866946) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۳:۴۸:۳۲
یکم، سازمان انرژی های نو در کشور وجود دارد.
دوم، یکی از دوستان نوشته که هیچ یک از دولتها به قدر کافی آنرا جدی نمی گیرند.
سوم، بعضی دیگر از دوستان صحبت از انرژی های هیدروژنی و ... کرده اند.

بررسی واقع بینانه موضوع:

متأسفانه هیچ کدام از روشهای تولید انرژی از منابع تجدید پذیر (اگر منظور از «نو»، این نوع انرژی ها هستند)، بدون وضع مالیاتهای سنگین بر روی مصرف انرژی های فسیلی، در هیچ جای دنیا اقتصادی نیستند، در ایران این وضع بدتر است.

در ایران، تولید برق از این منابع بسیار بسیار بسیار گران خواهد شد، یادمان نرود که در حال حاضر هم دولت حاضر است (با همین قوانین فعلی) برق تولید شده از منابع تجدید پذیر را به چند برابر برق نیروگاه گازی از سرمایه گذاران خریداری کند، با این حال هیچ سرمایه گذاری پیش قدم نمی شود.

محاسبات مفصل خود بنده در مشاوره با یک شرکت آلمانی طراحی و ساخت CSP (یعنی نیروگاههای خورشیدی متمرکز)، در دو سال گذشته به این نتیجه رسید که دولت باید برق خورشیدی را با قیمتی حدود بیش از 10 برابر برق گازی خریداری کند، تا ساخت نیروگاه به صرفه باشد (تازه اگر می توانستیم وام 6% از مراجع بین المللی بگیریم!)

در سایر نقاط جهان هم، چند تا از بزرگترین شرکتهای فعال در این زمینه در آمریکا در سال جاری (به دنبال افزایش تولید گاز از لایه های رسوبی یا همان Shale Gas) اعلام ورشکستگی کردند.


این ممکن است خبر خوبی برای دوست داران محیط زیست نباشد، ولی با توجه به پیش بینی کاهشی روند قیمت سوختهای فسیلی در سالهای آینده (مخصوصاً گاز)، آینده تیره تری برای صنت برق از منابع تجدیدپذیر پیش بینی می شود.

حتی دولت آمریکا هم در نظر دارد که حمایتهایی را که از این نوع انرژی انجام می دهد، صرف افزایش خودروهای گازسور نماید. (1865802) (alef-15)
 
یک مهندس کنترل
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۴:۴۰:۳۲
راستش فکر نمی کردم دغدغه ای در این مورد داشته باشید ! در حال حاضر یکی از فیلد های تحقیقاتی پرطرفدار دکتری در اروپا green power هست
متاسفانه در ایران به این بخش اهمیتی داده نمیشود
با وجود کویر های فراوان ( نور خورشید ناب) و انرژی موج ( خلیج فارس ) و مناطق کوهستانی ( انرژی باد ) در کشورمان ، اثری از برنامه ریزی گسترده برای بهره برداری از این انرژی ارزان نمی بینیم
نمیخواهم بحثی داشته باشیم که مطابق سیاست های شما نباشد ولی بدانید سرمایه گذاری روی انرژی های نو بسیار کم هزینه تر از انرژی اتمی است و الودگی و دردسر های پسماند های اتمی هم ندارد
البته این بدین منظور نیست که غنی سازی اورانیوم کاری بیهوده است چون کاربرد های فراوان پزشکی و... دارد . بصورت کلی اگر بخواهیم برای تولید انرژی بحث کنیم انرژی های نو روش به مراتب بهتری هستند (1865906) (alef-15)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۱۹:۰۵
سلام
من تقریبا سه سالی هست که در شرکتی که کار اصلیش نیروگاه بادی هست، کار میکنم.
سازمان انرژی های نو ایران(سانا) در حال حاضر وجود داره اما متاسفانه بسیار کند و تقریبا بدون بازده است. اساسا مجموعه وزارت نیرو به جز وزیر محترم اعتقادی به انرژی های نو ندارند و شرکت توانیر به عنوان متولی برق کشور به دلایلی که مجالش در اینجا نیست علاقه ای به راه افتادن این تکنولوژی نداره.
با آمدن اقای مهندس چیت چیان به وزارت نیرو و وضع قوانین حمایتی خیلی خوب، اقبال سرمایه گذاران خصوصی و حتی خارجی به احداث نیروگاه های بادی خیلی زیاد شده اما مجموعه توانیر و سانا خیلی کند هستند و باعث از بین رفتن اثرات مثبت قوانین مذکور شده اند.
محض اطلاع دوستان شرق ایران پتانسیل تقریبا 20000 مگاوات نیروگاه بادی یعنی یک سوم ظرفیت کنونی کل نیروگاه های کشور است. پتانسیل انرژی خورشیدی هم در ایران خیلی زیاد است اما به دلیل دو برابر بودن سرمایه گذاری آن نسبت به نیروگاه بادی و درآمد کمتر از نظر اقتصادی به صرفه نیستند مگر اینکه وزارت نیرو سوبسید خاصی به نوع از نیروگاه ها بدهد.
از نظر کلان احداث نیروگاه بادی به نفع کشور هست چرا که سرمایه گذاری خود را با در نظر گرفتن 2 سال صرفه جویی در مصرف گازوئیل بر میگردانند و در 18 سال باقی مانده از عمر مفید خود با هزینه بسیار کم برق تولید میکنند. (1865984) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۴۱:۴۷
واقعا ادم اینگونه تیترها رو میبینه اول فکر میکنه چه کسانی میخان از این طریق اختلاس کنند اعتمادی در جامعه باقی نمانده (1866015) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۵:۵۶:۲۹
در ایران حرف زیاد زده می شود اما کسی کاری نمی کند تا به بحران برسیم! (1866053) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۶:۵۹:۴۸
الان كه اين سازمان رو داريم!
سازمان انرژي هاي نو ايران (سانا) (1866144) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۷:۳۷:۲۳
اگر رئیس دولت سابق حق مسلم خودرا انرزی های نو میدانست در عرض 8سال ما در انرزی های تجدید پذیر حرفی برای گفتن داشتیم متاسفانه راه انحرافی رفتند وکشوررا در گیر مسائل ومردم را گرفتار مصائب کردند (1866223) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۱۹:۵۱
همین الان هم سازمان انرژیهای نو در وزارت نیرو چند سالی است که تاسیس شده و کارش هم همین است. (1866290) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۵۱:۵۹
درود
من هم در این زمینه کار میکنم، اما انرژی زمین گرمایی. مشکل اساسی در این زمینه (تا جاییکه دیدم و فهمیدم) اینه که:

1- انژی فسیلی داریم، پس انرژی های تجدید پذیر هیچوقت مهم نمیشن.

2- قوانین اساس میگه ما بایستی به تکنولوژی و توانایی استفاده از انرژی های نو دست پیدا کنیم. این یعنی لزوماً قرار نیست از تمام پتانسیل های منابع انرژی نو خودمون استفاده کنیم. یعنی این یه تمرینه و هیچ مسایقه ای در کار نیست. فعلاً سرگرم هستیم و خیلی هم خوش میگذره.

3- هیچ رقابتی در کار نیست (بخش خصوصی) (1866364) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۱۸:۵۸:۳۱
2500 کیلومتر ساحل سالی250 روز یا بیشتر افتاب هردو مجانی نعمت بزرگی که اگر با هم تلفیق شوند اب شیرین تمام کشور تامین خواهد شد. برق هم که نیاز به ساحل ندارد انرژی مفت افتاب برای تولید برق کافی ست. فقط همت میخواهد. خدا توفیق دهد انشاء الله (1866377) (alef-10)
 
هومن
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۲۰:۱۳:۳۶
من فقط چند تا حقیقت رو میگم تا بهتر متوجه بشید اهمیت انرژی های تجدید پذیر رو:
1-انرژی که روزانه از خورشید به زمین میرسه "صدهزار" برابر مجموع انرژی نیروگاههای جهان و "بیست هزار" برابر کل انرژی مصرفی بشر است.

2-اگر بازده تولید انرژی از انرژی خورشیدی رو فقط "ده درصد" در نظر بگیریم، استفاده از "0/0005" از سطح زمین برای تولید کل انرژی مورد نیاز بشر کفایت میکنه.

3-انرژی ای که سالانه از خورشید به ایران میتابه معادل "1634 میلیارد" بشکه نفت خام است.

4-تخمین زده شده که تا سال 2075 بین "50 تا 75 درصد" از انرژی مورد نیاز بشر از خورشید تامین میشه. (1866534) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۲۳:۱۶:۳۳
بنام خدا- افراد مطلع در مورد ساخت صفحات خورشيدي نظر بدهند كه ايا توليد اين صفحات در ايران بومي شده است ؟؟؟؟؟؟واگر بومي نشده است چند درصد به خارج از كشور وابسته اندوايا تحقيقات براي افزايش راندمان اين صفحات در حالاجرااست؟؟؟؟؟ (1866861) (alef-10)
 
هومن
۱۳۹۲-۱۰-۰۵ ۲۳:۳۷:۱۷
تا جایی که بنده می دونم راجب ساخت خود سلول ها معمولا بخاطر نیاز به فناوری مدار مجتمع بصورت تجاری در ایران ساخته نمیشه.ولی بصورت آزمایشگاهی احتمالا چرا.. اما پنل خورشیدی با وارد کردن خود سلولها در ایران تولید میشده که شرکتی به نام آریا سولار میشناختم که تولید میکرد.اما تحقیقات برای افزایش راندمان در تمام دنیا در حال انجام شدنه! بنده حقیر هم یکی از همونایی ام که در حال تحقیق برای افزایش راندمان هستن!! (1866897) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۰:۰۴:۵۶
بانگاهی به آنچه عزيزان پی نويس مطلب اصلی کرده اند ميشود چند امر مشترک رادرآنها يافت
1.برای آوردن مثال دقت زيادی نمیشود مثل تامين 50درصد انرژی در آلمان ازطريق استفاده ار انرژی خورشيد که آمار درستی نيست وخيلی ها هم در درستی آن شک کرده اند اما بالاخره کسی هم آمار درستی نداده است. مفيد است اگر در صفحه فارسی دويچه وله دربخش دانش ومحيط زيست دنبال مطلبی به نام ظرفيت توليد برق در نيروگاههای خورشيدی بگرديد اين مطلب در تاريخ 28.06.2012نوشته شده است
2.ضمن ارج گذاری برمطالعات وتحقيقات علمی اما بنظر می رسد بسياری از دوستان آنرا با صنعت معادل گرفته اند.درمورد صنعت ودستکم در رشته های مختلف آن بايد تصميم استراتژيک گرفته شود بطور مثال درصنعت خودروسازی ما از مونتاژ آغاز کرديم واکنون حرفی برای گفتن داريم برای بقيه رشته ها نيز بايد تصميم گرفت
3.آنقدرنگاهها مدرن است که آدم جرات نمی کند به جلوی پای خودش نگاه کند وبديگر سخن کمی وفقط کمی دورتر از چارچوب تواناييش را نگاه کند وهمان توانايی موجود را به صرف ابتدايی بودن ناديده نگذارد.تنها به ذکر چند مثال بسنده می کنم دوستی دارم در هلند که به جد معتقد است آسياب بادی را آنها ازما گفته اند .ماجرای گل لاله را هم که همه ميدانيد .راستی الآن چند تا آسياب بادی حتی نمايشی در ايران هست؟از گل که گفتم داغم تازه شد در زمينه هايی که خود سر بوديم هم بجای پيشروی يا در جا زده ايم يا عقب گرد کرده ايم در کتاب تاريخ ايران که توسط مورخين روسی نوشته شده ذکر شده است که در ايران قريب صد نوع خرما .خربزه وانگور توليد ميشده است شما خودتان چند نوعش را می شناسيد ؟آری فرزانگان ما بايدوقتی طرحی نو در می اندازند آنچه خود داريم راازنظر دورندارند.
هيچوقت فکر کرده ايم که قنات را نوسازی کنيم چه کاری برای بکار گيری دوباره بادگير های قديمی کرده ايم آيا هنوز بايد در کارگاههای سفالگری کوزه وبشقاب درست کنيم شنيده ام در کاليفرنيا قصد کرده اند با قطعات سفال بناهای پيش ساخته سوار کنند ... (1866938) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۰۹:۳۴:۱۹
پس "سازمان انرژی های نو ایران" (سانا) چی هست؟! سانا یک سازمان هست که از حدود 10 سال پیش در معاونت انرژی وزارت نیرو تشکیل شده است... از اسمش هم پیداست که کارش چی هست.... معلوم نیست نویسنده ی مقاله اطلاعاتش را از کجا آورده! (1867176) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۸:۳۳:۲۳
عجيب كه آقاي دكتر اين انرژها را انرژي نو معرفي نموده است. اين انرژي ها هميشه بود ولي نحوه استفاده از آنها متقاوت بوده است. اين انرژي ها در واقع انرژي هاي تجديدپذير هستند بهتر آقاي دكتر در بكار بردن اسامي دقت نمايند و هر چه سريعتر اسم سازمانشون عوض كنند. (1870026) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.