توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268706
تاثیر آلودگی هوای اُزون بر کاهش قدرت باروری زنان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۷
تحقیق جدید بر روی موش ها حاکی از آن است که تنفس مقادیر بالای اُزون علاوه بر تاثیر منفی بر سلامت ریه و قلب، بر توانایی باروری زنان هم تاثیرگذار است.

به گزارش مهر، در برخی مناطق و نواحی در فصل تابستان اُزون می تواند به سطح بالایی برسد چراکه نور خورشید و گرما با ترکیبات ناشی از انتشارات صنعتی، دود اگزوز ماشین ها و بخار بنزین ترکیب شده و آلودگی هوا را تشکیل می دهند.

برای نشان دادن میزان آلودگی هوا از شاخص کیفیت هوا با کدهای رنگی استفاده می شود. گروه های در معرض خطر در روزهای با هوای آلوده عبارتند از کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به آسم. اگر یافته های مطالعه جدید در مورد انسان هم به اثبات برسد، از این پس زنان در سن بارداری هم به فهرست این افراد در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

دکتر «پاتریشیا سیلویرا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، می گوید: «باید بدانیم که تنفس هوای آلوده برای سلامت ما مضر است. از آنجائیکه از تاثیرات مخرب اُزون افزایش التهاب در ریه ها می باشد، پس این امکان وجود دارد که این التهاب بر بیش از یک سیستم در بدن انسان تاثیر گذارد.»

به گفته این تیم تحقیق، «ما متوجه شدیم که تنفس گاز اُزون توسط موش های ماده در روز تخمک گذاری نه تنها باعث کاهش سطح پروژسترون در موش های ماده شد، بلکه تعداد تخمک های تولید شده هم کاهش یافت. بعلاوه قرارگیری در مقابل گاز اُزون از وقایع مهم تاثیرگذار بر سیگنال دهی مغز و تخمدان بوده که برای فرایند تخمک گذاری بسیار مهم است.»

بر اساس این یافته ها، محققان فرض می کنند که این امکان وجود دارد که زنان در شهرهای بزرگ، مشکلات باروری ناشی از تنفس غلظت بالای اُزون سطح زمین را تجربه کنند.
 
کلمات کلیدی : آلودگی+ناباروری
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.