نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 301104
به‌بهانه محاکمه متهمان ارزی منتشر شد؛
روایتی از سرشاخه اخلال ارزی در زمستان ۹۰
بخش اقتصادی الف، 20 مهر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۵
به بهانه برگزاری ادامه جلسات محاکمه برادران «ر»، متهمان ارزی در روز چهارشنبه هفته جاری، روایتی از سرشاخه اخلال ارزی در زمستان ۹۰ خالی از لطف نیست.

به گزارش مهر، سخنگوی قوه‌قضاییه امروز دوشنبه در نشستی خبری از برگزاری ادامه جلسات محاکمه برادران «ر» که متهم به اخلال ارزی هستند، در روز چهارشنبه هفته جاری (۲۲ مهرماه) خبر داده است.

به همین بهانه و باتوجه به اهمیت موضوع، گزارشی که برای نخستین بار در تاریخ ۷ آبان ماه سال ۹۱ منتشر شد و بازتاب گسترده‌ای تا مدت‌ها در رسانه‌های کشور داشت، را دوباره بازنشر می‌کنیم:

هفتم آبان ماه ۹۱- خبرگزاری مهر: «بازار ارز ایران پس از چندین سال ثبات نسبی قیمت‌ها برای نخستین بار زمستان سال ۹۰ بهم ریخت و هرچه بانک مرکزی عرضه ارز را افزایش می‌داد اما بازار سروسامان نمی‌یافت؛ تجربه‌ای که بانک مرکزی در پاییز ۹۱ دیگر تن به آن نداد.

سرشاخه اخلال ارزی در زمستان ۹۰ فردی است، به نام "ی. ر. چ" که هم اکنون در بازداشت نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور قرار دارد. او که اهل کردستان است و نامش از سال ۸۵ به بعد در سنندج بیشتر بر سر زبان‌ها افتاده است، به صورت خانوادگی کارهایش را جلو می‌برد.

"ی. ر. چ" ابتدا شرکت تولیدی و صنعتی "خ. ز" که با برند ماءالشعیر به نام"ا" معروف‌تر شد، با اقدامات "خیرخواهانه نما" و همچنین راه‌اندازی مجتمع‌های رفاهی و تفریحی با باندهای ثروت و قدرت ارتباط برقرار کرد و از آن پس بود که دیگر کردستانی‌ها، او را بیشتر شناختند.

برهمین اساس، شرکت "ا" در خردادماه ۱۳۸۳ در ایران تاسیس و از خردادماه سال ۱۳۸۵ کار خود را آغاز و با راه‌اندازی خطوط تولید در شرکت "خ. ز" هم اکنون ماءالشعیر تولید می‌کند.

وضعیت طوری پیش رفت که او روز به روز قدرت مالی و اقتصادی‌اش بیشتر و بیشتر شد و با حمایت‌های باندهای ثروت و قدرت، روی به دریافت تسهیلات بانکی آورد، این در حالی بود که او در روزهای اول فعالیت‌ش در عرصه اقتصادی، هرجا می‌رفت، می‌گفت، "نیازی به پول دولت ندارم و می‌خواهم اشتغالزایی کنم. "

"ی. ر. چ" به واسطه برخی‌ها، حتی پایش در ورزش کشور و آنهم فوتبال باز شد و اتوبوس "VIP" مجلل در اختیار یکی از تیم‌های پرطرفدار پایتخت قرار داد و همان زمان بود که برخی رسانه‌های ورزشی نوشتند، معلوم نیست چرا این اتوبوس مجلل به صورت غیرطبیعی در اختیار این باشگاه قرار گرفته است!

او در عین حال توانست علاوه بر دریافت لوح تقدیر وزارت صنعت به عنوان واحد صنعتی نمونه در سال ۸۷، و چندین لوح تقدیر دیگر، در همایشی که با عنوان جشنواره ملی کارآفرینان برتر با حضور رئیس جمهور وقت برگزار شد، به عنوان کارآفرین برتر مورد تقدیر قرار گرفت.

بعدها ابهامات درباره نفوذهای اقتصادی "ی. ر. چ" فزاینده شد و در ادامه او با همراهمی باندهای ثروت و قدرت، یکی از بزرگترین صرافی‌های ایران "ز" را با دریافت مجوز رسمی صرافی نوع اول از بانک مرکزی به شماره ثبت "۴۲۰۴۶۸" را تاسیس کرد.

براساس اطلاعات موجود، شرکت تضامنی "ی. ر. چ" و شریک برای فعالیت صرفا خرید و فروش نقدی ارز غیرالکترونیک و خرید و فروش مسکوکات طلا و نقره در محل صرافی به آدرس استان تهران- شهر تهران- خیابان ... میدان... نبش خیابان ... پلاک ۲ با سرمایه اولیه ۲۰۰ میلیون تومان در زمستان سال گذشته با مدیریت خانوادگی روی کار آمد.

با تاسیس این صرافی بزرگ، این بار نام "ی. ر. چ" در پایتخت ایران و آنهم در بازار ارز بر سرزبان افتاد؛ یکی از معدود صرافی‌هایی که در دوبی هم دفتر راه انداخت و از آن پس، ماموریت او گویا توزیع سهمیه‌‌های ارزی ارزان برای ساماندهی بازار ارز و کنترل قیمت‌ها بود؛ سهمیه‌هایی که خوشبختانه دیگر حذف شده است اما در گذشته - زمستان سال ۹۰- بوی رانت و سوء‌استفاده از ثروت ملی کشور را می‌داد.

در همین حال، روایت است که او بعد از جلسه در بانک مرکزی، در تاریخ ۱۵ مهرماه سال ۹۰ در شعبه ارزی پارسا بانک ملی ایران افتتاح حساب کرد و در زمستان با همراهی باندهای ثروت و قدرت، ارز‌های سهمیه‌ای ارزان به این حساب و از آنجا به بانک ملی در دوبی منتقل می‌شد؛ ارزهایی که ظاهرا به بازار نمی‌رفت و در جاهای دیگر نگهداری می‌شد و همین موضوع به علاوه اقدامات مشابه اخلالگران دیگر، موجب شد تا در اواسط زمستان ۹۰، قیمت دلار رکوردزنی کند.

گفته می شود صرافی‌های مستقر در دوبی کارشان فروش ارزهای سهمیه ای به واردکنندگان به قیمتی بالاتر بود به گونه ای که برخی شرکت‌های مستقر در دوبی دست از تجارت کشیدند و صرفا آن ارزها را می‌فروختند.

در نهایت پیگیری‌ها از سرنوشت ارزها آغاز شد و سرانجام منجر به دستگیری "ی. ر. چ" توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور شد، البته فرد دیگری هم در این باره تحت پیگیری نهادهای امنیتی و اطلاعاتی قرار داشت. در عین حال، باید توجه داشت گردش روزانه ارزی این صرافی بزرگ که در تهران و دوبی دفتر دارد، دهها میلیون دلار برآورد می‌شود.

عکس‌هایی از صرافی «ی. ر. چ» که در پایتخت مستقر است اما چند وقتی است که ظاهرا تعطیل شده است، را در ادامه می‌بینید.» (۱۳۹۱.۰۸.۰۷)







 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۰۸:۳۷:۱۱
اخلال گر اصلی رو نگرفتین ...
البته ظاهرافعلا به مصلت نیست اسمش فاش بشه ...
خدا از سر تقصیراتش نگذره ... (3253543) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۰۸:۴۴:۲۲
واقعا چه خبره در این کشور، نمایندگان چکار میکنند؟؟؟؟؟؟ این خیل عظیم کارمند و کارگر با سیلی صورت خودشان را سرخ میکنند بعد یک عده به واسطه رانت اطلاعاتی اقتصاد کشور را به نفع خودشان نابود میکنند. اینها را مانند چین باید سریعا اعدام کرد. (3253559) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۰:۴۰:۵۴
پس حالا که این افراد که باعث گرانی بودند دستگیر شدند باید دلار را به 900 تومان خودش برگردانید (3253949) (alef-3)
 
بیژنگ
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۰۹:۴۸:۰۵
این اقای ی ر چ را همه در منطقه کردستان و همدان می شناسند. ایشان شریک بلافصل آقای م. ر معروف بود که روزی آقای جمشید بسم الله را عامل اخلال در بازار ارز معرفی نمود. امروز دیگر همه افراد صادق و بی غرض می دانند که دولت پاکدستان و نفوذی هایش عامل اصلی آنهمه لطمات جبران ناپذیر در بازار ارز و سایر ابعاد اقتصادی بودند. باید به جای این آقا، عامل اصلی آنهمه مصیبت محاکمه گردد (3253774) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۰:۰۹:۳۵
عزيزم...اينها برگ هم نيستند چه رسد به شاخه...سر شاخه انهايي هستند كه ارز را به اينها ميداده...شما ميدوني كي بود...اينها دلار كه چاپ نميكردند...از بانك مركزي ميگرفتند....ايا فردا من هم برم بهم ميدن... (3253836) (alef-13)
 
میثم
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۱:۰۵:۲۱
سیستم نظارتی تعارف با کسی نداشته باشد.

پیشنهاد میکنم از کلیه کسانی که در یک دهه گذشته، در بازارهای اقتصادی بانک و بورس و بیمه و صنعت، مسئول حباب سازی و رانتخواری ها و فساد بوده اند تحقیق و بازجویی به عمل بیاد.
باید دید چه کسانی در بحبوحه تحریمها، ثروت ملی رو به یغما بردند که کشور ثروتمند ما به این روز افتاده.
اگر ایکار انجام نشه، همون باندها که الان چراغ خاموش حرکت میکنن باز هم در آینده فعال خواهند شد. (3254038) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۲:۰۳:۴۴
چطوریه که مدیرعامل وقت بانک صادرات و مسوولان بانک مرکزی در زمان اختلاس عظیم بانکی به دادگاه فرا خوانده نشدند؟! (3254360) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۲:۰۵:۳۲
آقای زنگنه در برنامه زنده تلویزیونی گفتند که چهار وزیر و رییس بانک مرکزی وقت پای نامه اعطای محموله نفتی به جریان بابک زنجانی را امضا کرده اند اگر این درست است باید آقای زنگنه به همراه مدارک و متسندات به داگاه فراخوانده شوند و 4 وزیر مربوطه نیز برای ادای توضیحات به دادگاه فراخوانده شوند. اگر هم نادرست است آقای زنگنه محاکمه شود. صحبت حدود9000 میلیارد تومان پول ملت است رقم کمی نیست. قوه قضاییه چه کار می کند؟ (3254374) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۲:۰۵:۵۵
مقاله نویس شوخی میکند خوانندگان عزیز ایشان ادعا دارد یک صرافی در خیابان توانست این همه گرانی دلار به بار بیاورد واقعا انسان با عرض معذرت و احترام به همه باید مغز خر خورده باشد تا باور کند گرانی دلار مسبب اصلی ایشان است ویا بابک زنجانی به تنهایی بدون شراکت با مقامات بالا دولتی و حکومتی توانست این همه اختلاس بکند لطفا سایت الف به خوانندگان یک ذره احترام قایل شو با تشکر (3254377) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۳:۳۴:۳۳
این اقا فقط یه توضیع کننده بوده (3254874) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۱۷:۲۷:۱۱
من یه گلایه از قوه قضايیه دارم. چرا وقتی یه آفتابه دزد را میگیرن حتی عکسش رو هم توی روزنامه چاپ میکنن ولی کسی که اخلال در بازار ارز داشته و بازار رو بهم ریخته، رعایت حالشو میکنند و اسمشو نمی گن،؟ (3255927) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.