نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 372304
نیویورک تایمز: حمایت‌ مردم ایران از دولت روحانی کاهش یافته است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۵
یک روزنامه آمریکایی نوشت یکسال بعد از توافق، برچیده شدن تحریم‌ها بسیار کُندتر از انتظارات مردم ایران است و در نتیجه آن حمایت‌های عمومی از دولت حسن روحانی کم شده است.

به گزارش فارس، یکسال بعد از توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ بدترین انتظارات از آنچه پیش‌بینی می‌شد اتفاق بیافتد، روی داده است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در یادداشتی نوشت، ایران با کنار گذاشتن ۹۸ درصد از مواد هسته‌ای خود، انتظارات سرسخت‌ترین منتقدان توافق هسته‌ای را به چالش کشاند. ایرانی‌های هزاران سانتریفیوژ را از بین بردند و هسته مرکزی اصلی‌ترین رآکتور خود را با سیمان پر کردند و بازرسان هم در میان تجهیزات هسته‌ای آنان پرسه می‌زنند.

اواخر ماه ژانویه سال جاری میلادی بود که یک افسر رده بالای ارتش اسرائیل هم اعتراف کرد از این اقدام ایرانیان متاثر شده است. «ژنرال گادی آیزنکوت» فرمانده ستاد ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد «توافق در واقع جدی‌ترین خطر به موجودیت اسرائیل را برای آینده قابل پیش‌بینی از بین برد و این تهدید را برای درازمدت به میزان زیادی کاهش داده است.»

در ادامه نیویورک تایمز مدعی شد، با وجود توافق ۱۳۰ صفحه‌ای، تهران همچنان نیروهای نظامی خود را برای حمایت از بشار اسد به سوریه اعزام می‌کند و همچنان به دنبال تاثیرگذاری خود در عراق است. از سوی دیگر با سوء استفاده از قطعنامه جدید سازمان ملل که تنها از ایران خواسته آزمایش‌های موشکی خود را محدود کند، ایران به طور مداوم آزمایش‌های موشکی خود را با تسلیحاتی با قابلیت بیشتر ادامه می‌دهد.

توافق هسته‌ای مانعی شد بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران و جلوی ساخت بمب هسته‌ای را گرفت در نتیجه جلوی احتمال حمله به تجهیزات هسته‌ای ایران هم گرفته شد.

اکنون یکسال بعد از توافق، تسهیل تحریم‌های اقتصادی علیه ایران بسیار کندتر از آنی است که بیشتر ایرانی‌ها انتظار آن را داشتند و به موجب آن حمایت عمومی از این توافق و حمایت از دولت حسن روحانی رئیس جمهور ایران که آینده سیاسی آن به این توافق مشروط شده بود، کم شده است.

جان کری وزیر خارجه آمریکا که نقش مهمی در مذاکرات داشت گفته است بدون این توافق، شانسی برای گفت‌وگو با ایران وجود نداشت. کری به همکاری ایران در آتش‌بس سوریه و آزادی سریع سربازان آمریکایی اسیر شده در خلیج فارس اشاره کرد. وی البته مدعی شد نیروهای ایرانی که خواستار این توافق نبودند، به خوبی به تروریسم کمک کردند و همچنین از طرق دیگر سعی در به چالش کشاندن ایران و عربستان سعودی داشتند که از آن جمله آزمایش‌های هسته‌ای، حملات سایبری و حمایت از حزب الله را نام برد که توافق هسته‌ای آن‌ها را شامل نشده است.

نیویورک تایمز افزود، کمتر مساله امنیت ملی در آمریکا توانسته مانند توافق هسته‌ای با ایران، میان مقامات آمریکایی شکاف بیاندازد. یک سال بعد از توافق هسته‌ای همچنان این درگیری‌ها در آمریکا وجود دارد و اخیرا مجلس نمایندگان دستور داد جلوی توافق فروش بوئینگ به ایران گرفته شود. این توافق می‌توانست بزرگترین معامله میان دو کشور طی ۳۷ سال گذشته باشد.

کنگره تهدید کرده است جلوی دستیابی تهران به سیستم مالی آمریکا را بگیرد و همچنین مخالفان برجام نسبت به تصمیم وزارت انرژی برای معامله آب سنگین با ایران معترض شدند. بسیاری از جمهوری‌خواهان بر این باورند که چنین معامله‌ای به سود ایرانی‌ها خواهد بود اما این روسیه بود که بعد از اقدام آمریکا برای خرید مواد مازاد تسلیحات و تبدیل آن به سوخت برای نیروگاه هسته‌ای، بیشترین سود را برد.

در انتهای یاددشات نیویورک تایمز مدعی شد، گرچه سیاست‌های توافق در آمریکا پیچیده است، همین سیاست‌ها در تهران موجب شکاف شدند. محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران که طی مذاکرات به توافق رسید مرتب با جان کری همتای آمریکایی‌اش در تماس است. برای نمونه همین سه‌شنبه بود که در تماسی تلفنی ظریف به کری شکایت کرد و گفت اجرای برجام و برچیده شدن تحریم‌ها با سرعت بسیار کمی انجام می‌گیرد.
۱۳۹۶/۰۶/۰۸ ۰۶:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۲۳:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۲۳:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۰۷:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۰۵:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۰۰:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۳ ۱۲:۴۶
 
۱۳۹۶/۰۱/۳۱ ۱۱:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۳۰ ۲۲:۴۶
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۹ ۱۴:۰۳
 
 
کلمات کلیدی : نیویورک تایمز، برجام
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۸:۰۲:۳۷
"ایران با کنار گذاشتن ۹۸ درصد از مواد هسته‌ای خود، انتظارات سرسخت‌ترین منتقدان توافق هسته‌ای را به چالش کشاند. ایرانی‌های هزاران سانتریفیوژ را از بین بردند و هسته مرکزی اصلی‌ترین رآکتور خود را با سیمان پر کردند و بازرسان هم در میان تجهیزات هسته‌ای آنان پرسه می‌زنند."
این هسته ای دامی برای سرکوب درامدهای نفتی ایران برای جلوگیری از پیشرفت بود.همانچیزی که فکر میکردم شد.
(همیشه تو این فکر بودم که نکند بعد از کلی هزینه کردن برای هسته ای و خرج کردن درامدهای حاصل از فروش نفت برای هسته ای،برگردیم سر خانه اول،که متاسفانه چنین هم شد.) (3823690) (alef-13)
 
صفایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۵ ۰۱:۴۱:۲۹
ما حامیان رییس جمهور عزیز مان بوده و خواهیم بود ۰ به امید و تدبیر ایمان داریم (3824141) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.