نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242407
ایرانیان سالیانه بیش از ۳۸۷ میلیارد تومان خرج فالگیری می‌کنند
هادی شریفی، 30 شهریور 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۴
پنجاه هزار تومان می‌دهی، آینده و گذشته را برایت بازگو می‌کنند که هیچ، درمان سرطان، وصال عاشقان و حل مشکلات را نیز برای آدمی انجام می‌دهند. محبت در دل شوهر می‌کارند، برای دختران جوان شوهر و برای پسران بیکار، کار پیدا می‌کنند. در بساطشان برای هر مشکلی تعویذی دارند اما جالب اینکه خود غرق مشکلاتند و تعویذشان برای خود آن‌ها کارساز نیست.

زمانی در کنار خیابان می‌نشستند، یا اتاقکی در خانه‌شان داشتند، حال با پیشرفت تکنولوژی تلفنی و اینترنتی اقدام به فالگیری می‌کنند، بعضی‌هایشان فرصت را از دست نمی‌دهند و حتی از اپلیکیشن های موبایلی برای کسب و کار خود استفاده می‌کنند.

گرایش ایرانیان به سمت خرافات و فالگیری و رمالی روز به روز بیشتر می‌شود، بی سواد و تحصیل کرده، برای فالگیری از همدیگر سبقت می‌گیرند. دختر جوان گوشی را بر می‌دارد، آن طرف گوشی نیز زنی است، دختر می‌گوید: پسر جوانی به من علاقمند است و اکنون با هم ارتباط داریم آیا بگذارم به خواستگاری‌ام بیاید؟ زن جوان که با فال چای می‌خواهد آینده دختر را بگوید بعد از کمی مکث که نشان دهنده سر کشیدن چای است می‌گوید: پسر خوبی است، عاشق توست ولی فردا نمی‌تواند زندگی راحتی برایت فراهم کند، کمی صبر کن و نگذار پسر عاشق با خانواده‌ات صحبت کند و فعلاً رابطه دوستانه‌تان را ادامه دهید.

این‌گونه است که خانم فالگیر زندگی دو نفر را به سمت دیگری خارج از قاعده شرعی و عرفی آن هدایت می‌کند، پولش را قبل از تماس برایش انتقال داده بود. این یک داستان نبود، ماجرای واقعی بود که مشابه آن هر روز در گوشه و کنار این سرزمین اتفاق می‌افتد. تلخی ماجرا اینجاست که دختر قصه ما کارشناسی ارشد دارد، بیش از یک و نیم دهه در مدارس و دانشگاه‌ها و کانون خانواده تعلیم و تربیت شده، آخر سر زندگی و آینده خود را با خرافات به مسیر نامعلومی بکشاند.

رمال‌ها و فالگیرها از لحاظ روانشناسی زرنگ هستند، می‌دانند چه چیزی را کی بگویند و در برابر واکنش‌ها چطور عمل کنند که طرف سرخورده نشود و راه پیشگویی‌شان را نبندد. چرا که یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیتشان این است که از لابه لای حرف‌های انسان و از ری اکشن‌هایش، چیزهایی که می‌خواهند بگویند را در بیاورند.

سعی می‌کند از چیزهای کلی بگوید و همین کلی گویی باعث می‌شود کسی که برایش فال می‌گیرند و اعتقاد هم دارد، در ذهنش بگردد و تعمیمش بدهد به کسی یا چیزی. آینده ای که حدس می‌زند چیز خارق‌العاده ای نیست.

نگاهی به چرخه فالگیری که بیاندازیم متوجه می‌شویم که با وجود تلاش‌های بسیار برای حذف این پدیده باز هم شاهد گسترش آن در میان اقشاری از مردم جامعه هستیم؛ مردمانی که در ابتدا به دلیل باورهای غلط و کم آگاهی به سمت فال رفته بودند اما حالا با قشر تحصیل کرده‌ای روبرو هستیم که به دلیل ناآگاهی و کمی هم با رضایت قلبی به این سمت گرایش پیدا می‌کنند و نه تنها بی‌سواد نیستند بلکه از سواد لازم برای استفاده از اینترنت برخوردار هستند و نمی‌توان به آن‌ها بی‌سواد گفت.

وزارت بهداشت اعلام کرده است ۱۰ درصد جمعیت کشور طی یک سال نزد افراد غیرمتخصص و بی‌صلاحیت مانند دعانویس، رمال و... رفته‌اند. آمارها نشان می‌دهد در تحقیقی که توسط دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی تهران شمال در مورد سطح گرایش دختران دانشجو به خرافات انجام شده، مشخص شده است ۶۸ درصد از دختران در فاصله سنی ۱۸ تا ۲۶ سال دست‌کم یک‌بار به فالگیر مراجعه کرده‌اند،۵۰ درصد نیز چند بار مراجعه کرده‌اند و ۸۳ درصد از دانشجویان حرف‌های فالگیران را تصدیق کرده و با اعتقاد به سراغ آن‌ها رفته‌اند.

در یکی از پژوهش‌های صورت گرفته با بررسی جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال مشاهده شده است ۱۰ درصد جمعیت کشور در طول یک سال گذشته به دعانویس، رمال، و... رجوع کرده‌اند. در این مطالعه ملی سه هزار روان‌شناس در سطح استان‌ها و شهرستان‌های کشور مشارکت داشته‌اند و هشت هزار نفر مورد بررسی قرار گرفته‌اند. این آمار به وضوح نشان می‌دهد بیش از هفت و نیم میلیون نفر ایرانی در آن سال به جادوگران کوپنی مراجعه کرده‌اند که سه چهارم آن‌ها یعنی بیش از پنج میلیون نفرشان، تحصیل‌کرده هستند. (آرمان، ۲۴ فرودین ۹۳)

آمارها نشان می‌دهد برخی فالگیرها مشتریان دائمی و حتی بین چهار تا شش میلیون تومان، درآمد ثابت ماهانه دارند. در حال حاضر طبق اعلام سایت مرکز آمار جمعیت کشور حدود ۷۷ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۶۶۹ میلیون نفر است. طبق اعلام پژوهش صورت گرفته، هفت میلیون و ۷۵۰ هزار نفر به فالگیران و رمالان مراجعه می‌کنند. گرچه این روزها واقعیت نشان می‌دهد که چیزی بیشتر از ده درصد از ایرانیان به فالگیران مراجعه می‌کنند.

رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز سال ۹۰ در مورد مبلغی که رمالان از مردم می‌گیرند گفته بود : بر حسب ميزان شهرت و مقبوليت، رمالان مبالغي بين ۲۰ هزار تا ۳۰۰ هزار تومان دريافت و در برخي موارد مبالغ قابل توجهي تا سقف پنج ميليون تومان نيز دریافت می‌کنند. (روزنامه شرق شماره ۱۲۷۳ ) با احتساب همان مراجعه ده درصد ایرانیان در سال به جادوگران، و با فرض اینکه به طور میانگین هر فرد (با در نظر گرفتن دفعات دیگر مراجعه به همان رمال یا رمال دیگر) پنجاه هزار تومان تقدیم این فالگیران و رمالان بکند، ایرانیان سالانه ۳۸۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از درآمد خود را به جیب رمالان و فالگیران سرازیر می‌کنند. این فقط ضرر مادی این مراجعه نحس است.

بسیاری از فالگیران و رمالان مرد، با رضایت و یا زور اقدام به تعرض به زنان می‌کنند. سال گذشته زن ۲۹ ساله‌ای نزد مأموران پلیس استان خراسان رضوی مراجعه و داستان تجاوز به خود را این‌گونه تشریح کرد: «... چند روز بعد وقتي طبق قرار قبلي به ملاقات مرد رمال رفتم او گفت مرا طلسم كرده‌اند و او بايد از طلسم شکن استفاده كند اما بايد دعا را روي تنم بنويسد. من با اين كار مخالفت كردم و گفتم حاضر نيستم او به من دست بزند. مرد رمال وقتي اين حرف را شنيد داد و فرياد راه انداخت و بعد در حالی که چاقويي در دست داشت من را تهديد كرد. هيچ‌كس به غیر از ما دو نفر در آن خانه نبود و صداي کمک خواهی‌ام به جايي نمي‌رسيد براي همين شروع به گريه و التماس كردم اما آن مرد بدون توجه به وضع روحي خرابي كه داشتم به من تعرض كرد.»

رمال‌ها به بهانه نوشتن دعاي حل مشكلات و دعاي گشايش بخت بر روي بدن زنان با زعفران و گلاب به آنان تعرض می‌کنند که در بیشتر مواقع به دلیل فرهنگ حاکم بر جامعه و اشتباه زنان، این تجاوز مخفی باقی می‌ماند و ان زن و یا دختر باید تا آخر عمر ماجرای تجاوزی به خود را در سینه نگه دارد که عواقب آن در صحنه های دیگر زندگی بروز می‌کند.

نیروی انتظامی نیز زیاد کاری به این افراد ندارد و مزاحم کسب و کارشان نمی‌شود. از نگاه قانون، هرگونه اقدام به رمالی و جن‌گیری و فالگیری جرم محسوب می‌شود و مطابق بند ۱۸ ماده ۳ آیین‌نامه قانون مصوب سال ۱۳۲۴ کسانی که از طریق رمالی و پیشگویی در مغازه و منزل اقدام به فریب مردم نمایند و این کار را به عنوان کسب و پیشه خود قرار دهند، مرتکب جرم شده و قانون بــرای ایــن افـراد زندان و جزای نقدی پیش‌بینی کرده است. این افـراد بـا فـالـگـیـری و رمالی مرتکب کلاه‌برداری نیز شوند، علاوه بر مـجـازات ذکر شده به عنوان کلاه‌بردار نیز تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرند.

نیروی انتظامی اما غافل از کلاه‌برداری این افراد است و برخوردی با ان‌ها انجام نمی‌دهد، با ۱۱۰ نیز تماس بگیری و اقدامات این افراد را تشریح کنی و آدرس بدهی، فقط چشمی پشت گوشی می‌گویند و تلفن را می‌گذارد. از اقدامات بعد از چشم خبری نیست، آن چشم نیز برای این است که تلفن ۱۱۰ توسط واحد حفاظت ضبط می‌گردد وگرنه چشم، پیگیری می‌کنیم نیز در کار نبود.

سید محمد تقی محصل همدانی، حقوقدان، در زمینه مجرمانه خواندن فعالیت‌های فالگیران، رمالان و کف‌بینان معتقد است: از آنجا که این اعمال فعالیت‌های مجرمانه‌ای هستند خود به اعمال مجرمانه دیگری از قبیل رابطه نامشروع، طلاق، قتل، ضرب و جرح و... دامن می‌زنند، اما برای تعیین معیار جرم این افراد باید دید که پیامد و نتیجه نهایی چنین عملی با کدام یک از مصادیق جرم در قانون مطابقت دارد تا این تبعات به فراخور نوع جرم ارتکابی مستوجب کیفر و مجازات افراد خاطی شود.

‌وی می‌گوید : از آنجا که این افراد به فالگیری خیابانی می‌پردازند، به امور واهی پرداخته و مردم را مـی‌تـرسانـنـد یا به امور غیرواقعی امیدوار می‌کنند، می‌توانند به عنوان کلاه‌بردار تحت تعقیب قرار گیرند و حتی اگر کارشان در سطح گسترده‌ای باشد، باعث اخلال در امنیت روحی و روانی خانواده‌ها خواهد شد. (خبر آنلاین، ۲۲ اردیبهشت ۹۰)

جامعه‌شناسان فقر فرهنگی و اقتصادی را در گسترش این پدیده موثر می‌دانند؛ دکتر محمد علیزاده، جمعیت شناس در ارتباط با، پدیده تقدیرگرایی و فال بینی می‌گوید: در رشد پدیده فالگیری فقر اقتصادی و فرهنگی به صورت توأمان دیده می‌شود. به محض این که ناکامی‌ها بیشتر می‌شود و فرد نمی‌تواند به زنـدگـی دلـخـواه خـود دسـت یـابد، می‌رود به سمت پدیده‌هایی که از عقلانیت به دورند، مانند فالگیری و رمالی و پیشگویی. از این رو شاهدیم که گروه‌های کم سواد، فقیر و قشرهای کم درآمد بیشتر در قبال این پدیده آسیب پذیرند (خبر آنلاین، ۲۲ اردیبهشت۹۰)

دکتر شیوا دولت‌آبادی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در این باره می‌گوید:‌ وقتی انسان با باور حل مسائل و مشکلاتش به سراغ مرجعی مثل یک فالگیر می‌رود و احساس تلقین پذیری شدید را با خود حمل می‌کند، میزان تأثیرپذیری‌اش بیشتر می‌شود و طوری رفتار می‌کند که به او القا شده است؛ در حالی که بخش بزرگی از این تأثیرپذیری را خود شخص و باور درونی او ساخته است. وقتی فالگیر به زن می‌گوید، همسرت دوستت دارد! به واسطه انگیزه و امیدی که در قلب او شکل می‌دهد بر رفتارهای او دست‌کم تا آینده‌ای نزدیک تأثیر می‌گذارد و نتیجه مسائل هم به شکل بهتری پیش خواهد رفت! اما سابقه طولانی طالع‌بینی، پای فال را به قانون هم کشانده است.

دکتر قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس، عوامل اجتماعی را در روی آوردن افراد به خرافات موثر می‌داند و می‌گوید: وقتی که افراد جامعه توانایی برآورده کردن نیازها و خواسته‌هایشان را از لحاظ فکری، اقتصادی و اجتماعی یا خواسته‌های قلبی خود از قبیل ازدواج، طلاق و ... را ندارند به خرافات و فال‌ و فالگیری روی می‌آورند. او می‌افزاید: در مشرق زمین و در کشورهای فقیر که افراد نمی‌توانند به امیال و خواسته‌های خود در حالت واقعی برسند و از سوی دیگر مسئولان نیز توانایی برآورده کردن خواسته‌های مردم را ندارند، گرایش به خرافه، فال و فالگیری بیشتر می‌شود و هر قدر مردم از طبقات پایین‌تر اجتماع و فقیرتر باشند، بیشتر به رمل و نخود و اسطرلاب و ... روی می‌آورند. (روزنامه وطن امروز، سال اول شماره ۲۱)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۱۹:۳۹
مشکل اساسی در بین این افراد این است که نمیتوانند واقعیت را درک کنند و به شکل منطقی سعی در حل و یا قبول آن واقعیت بکنند .

مشکلات فقط در مواحهه با آن و درک شرایط موجود با آن حل می شود و اتکای به رمل و رمالی و چیزهایی شبیه آن ه جز اجازه دادن به افراد سودجو برای پر کردن جیبشان با استفاده از احساسات مردم چیز دیگری ندارد . (2384617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۰۹:۰۸
من پزشک متخصص سراغ دارم میره پیش فالگیر!!!!!!!!!!!!!!!!!! شما بگیر عمق فاجعه رو... (2384793) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۷:۲۰:۳۰
من ریس جمهور و معاونش رو سراغ دارم میرن سراغ فالگیر هندی اصولا همه روسای جمهور امریکا و ... از این جک و جونورها زیاد دم دست دارن (2386059) (alef-13)
 
صادقی
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۲۳:۲۶:۲۶
این ها نشان میدهد دانشگاه و علوم وارداتی و جزوه سالاری و تبدیل کردن دانشگاه برای پیدا کردن همسر و وقت گذرانی بلای امروز ماست.
این نوشتار شما نشان میدهد منطق و عقلانیت و تفکر به غیاب رانده شده است و طبق معمول احساس و هیجان بر زندگی ما سایه افکنده. اصلا سنت ادبیات و تاریخ اجتماعی ایرانیان هم بر این امر صحه میگذارد.

بتی دارم که گرد گل ز سنبل سایه بان دارد.... (2386003) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۲۴:۲۸
شما یا آمار نمیدونی چیه یا مارو گرفتی عزیزمن هیچ وقت اطلاعات مربوط به یک جامعه آماری محدود رو نمیشه اینطوری به کل یک جامعه پیوند داد اینجا جاش نیست چون توضیحش یکم دنگ و فنگ داره ولی برای اینک راحتت کنم میگم یه نگاه به عددی که میدی بکن برادر وقتی مردم به نون شبشون محتاجن منظورم نون همین امشبه اونوقت پول بدن ببینن که در آینده براشون چی پیش میاد من نمیگم رمالی توی کشور نیست باز اشتباه نکن من میگم این عددایی که میدی از روی شکم سیریه همین.ممنونم (2384627) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۱:۲۸:۲۴
اتفاقا وقتی فقر گسترش می یابد مردم بیشتر به این مسایل روی می آورند. (2384921) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۵:۵۴:۲۴
فقر مادی به همراه خود فقر فکری و فرهنگی میاره و وقتی این اتفاق افتاد بازار رمالی و خرافات داغتر میشه عزیز امار دان (2385434) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۱:۱۳:۱۹
دلایلت برای رد این آمار و ارقام قوی نیست .مشاهدات ما محدود است .اما تحلیلگران اجتماعی اگر از ابزار آماری به گونه ای علمی استفاده کنند به نتایجی می رسند که تازه آغاز تفکر ما در مورد آن نتایج است .زنان بسیاری هستند که از شکم بچه هایشان می زنند تا پول برای مراجعه به یک فالگیر مهیا کنند .این رقم 387 میلیارد بیشتر مال اقشار بالای جامعه است که صاحب مدرک ومدارج دانشگاهی هستند ، اما فاقد سواد و مطالعه اجتماعی ا ند (2390489) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۳۸:۴۴
هرچه بدبختی های اقتصادی بیشتر شود و نا میدی ها بیشتر و فالگیری افزایش می یابد (2384641) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۲:۱۵:۵۲
خرافات و فالگیری و رمالی را باید از دو دیدگاه دید :
در بعد فردی :؛
شخصی که به "گذشتۀ " خود باخته و خود را در زمان "حال" ناکام و بجامانده از روال و روند روزگار روان می بیند ، دوست دارد که از "آینده" بشنود ؛
آینده ای که اگر نوید زیبائی و دلپذیری بدهد ، وی را "الکی خوش" می کند و اگر ناقوس بدبیاری و تلخکامی باشد تقصیرکار "قضا و قدر" خواهد بود تا عذاب وجدانش در بیعرضگی و اهمالکاری هایش کمتر آزارش برساند؛
در بعد اجتماعی :؛
......... مطابق بند ۱۸ ماده ۳ آیین‌نامه قانون مصوب سال ۱۳۲۴......!!!!!! ؛
یعنی ظرف این چند ده سالی که گذشته ، این آفت ویرانگر و اغفالگر ، هنوز به آن اهمیت مورد ضرورت و نیاز برای بررسی و ریشه کنی نرسیده بوده است ؛ (2385003) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۴۷:۳۴
ایرانی ها عادات ناپسند زیادی دارند . (2384651) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۵۲:۵۰
فالگیرها تقصییری ندارند هر جا تقاضایی باشه عرضه هم هست. به نظر من فالگیرها ادمهایی موفق در بیزنس هستند که بدون زحمت زیادی پول خوبی به جیب میزنند مثل ما نیستند که صبح تا شب انتگرال و دایورژانس و ...حساب میکردیم اخرش هم هیچی فقط گرفتاریم.
تفکر مردم و بخصووووووووووص خانمها باید تغییر کند. (2384661) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۲:۴۸:۵۶
مشکل ماینجاست تفکرات دانشمندان غربی مثل داروین اینشتین و نیوتون و هاوکینگ و... چون فقط غربی هستند ول کردیم صنعت رو بخاطر اینکه سرمایه داری از نظر ما پلید هست ول کردیم چسبیدیم به این فال گیرهای شیاد تفکر رو تعطیل کردیم حالا رسیدیم به اینجا (2385068) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۱:۳۲:۵۲
مردم امریکا هم گرایش زیادی به فال و رمالی دارند . (2390523) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۲:۵۷:۵۰
تفکر خانمها وقتی تغییر می کند که بیشتر از مردان تحت فشار و ناامید نباشند! (2385087) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۵:۵۵:۵۵
اول باید فکر اصلاح شود و به دنبال ان شرایط تغییر می کند (2385439) (alef-10)
 
شهروند......
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۸:۵۷:۰۶
با سلام طبق ايه شريف 255 سوره بقره خداوند ميفرماييد إِلا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ اءَيْدِيْهِمإِبه چيزى از علم او احاطه پيدا نمى كنند مگر به مقدارى كه او بخواهد. و با عنايت به توكل به خدا كه امور آدمي را انگونه كه شايست است و صلح بنده است با علم خود كه ذات اقدسي اوست كسب فيض مينمايم و وعده الهي كه آزمون وآزمايش براي بندگان است لذا فال بيني و فال گيري دون الله است وناشي از كجروي و گمراهي است بايد سريعا به خدا توكل كرده كه او قادر و برهرچيزي توانا است و فال گيري شرك عملي است بايد توبه كرد و توكل كرد به خداوند واحد و قادر كه او به همه جيز مسلط ودانا است (2384670) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۱۰:۴۹
شما هم که همه چیو به همه چی ربط میدی.... (2384797) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۹:۱۶:۴۶
امان از جهل.... (2384695) (alef-13)
 
هواک
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۹:۴۶:۵۶
دوست عزیز آمارت کلا غلط است و مبتنی بر واقعیت نیست. یا نمونه آماری ات اشکال دارد یا محل آمارگیری ات اشکال دارد و یا پردازش اطلاعاتت صحیح نیست. ممکن است استثنائا یک خانم کارشناس که قهرمان داستان شما است ، به یک فالگیر مراجعه کرده باشد اما این را شما نمی توانید به همه و یا به درصد قابل توجهی از جمعیت ( مثلا 10 در صد کل جمعیت) تسری دهی. اصولا خانم ها (درصد کمی از خانم ها) به فال و فالگیری علاقه دارند اما بیشتر آن را به عنوان تفریح و سرگرمی می دانند تا اینکه تصمیمات بزرگ زندگی شان را از این راه اتخاذ کنند.
اگر شما این آمار را فقط در تهران و شیراز و دو شهر بزرگ دیگر گرفته باشی ( آنهم در محله های اعیان نشین و بی درد!!!) تصور می کنم که نمونه آماری ات، صد در صد همه کسانی باشد که در این مملکت فال گرفته اند. همانطور که گفتم شاید عده ای از سر سرگرمی چنین کاری کنند و تردیدی نیست که عده بسیار قلیلی هم به حرف یک فالگیر گوش کنند اما ایرانی ها اینقدر کند ذهن و عقب مانده نیستند که با فال و قالگیر برای زندگی شان تصمیم بگیرند. ضمن اینکه کاش این تحقیق علمی!! را در عرصه جدی تر و مهم تری می کردید (2384749) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۱۲:۳۰:۴۷
فالگیری و رجوع به رمال ها بخشی از اعتقاد خرافی است .خرافات نتیجه جهل است .توسل به خرافات برای حل مشکل است .پدری که از درمان فرزندش مایوس می شود .زنی که علت مشکلاتی که در رابطه با همسرش پیش آمده را نمی تواند درست تحلیل کند .امریکایی که یکهو از کار بیکار می شود .عراقی که مورد هجوم امریکا قرار می گیرد و همه زندگی اش ازهم می پاشد .کشاورز قرن نوزده و بیست و بیست ویک که به خاطر بی بارانی و یک وزش یک باد نا به هنگام ثمره یک سال زحمتش به هدر می رود .همه این آدم ها مورد تهاجم یک نیروی ناشناخته و یا غیر قابل مقابله قرار می گیرند .برای امریکایی بحران زده ، بیکاری مثل بلایی است که خشکسالی سر کشاورز ایرانی در شصت سال پیش نازل می کرد .ناشناخته ها و مصیبت ها منشاء خرافات می شوند .در امریکا تعداد زیادی از مردم ( بیش از ایران ) به فال و فالگیر مراجعه می کنند .آدم های متمول بسیاری به فالگیر مراجعه می کنند .زنان ثروتمندی که علیرغم همه تدابیری که برای تناسب اندام و زیبایی اندیشده اند ، در معرض هوو قرار می گیرند .سرمربی فوتبالی که تیمش هی گل می خورد .هی بد شانسی می آورد.اگر توپ یک سانت این ور تر رفته بود گل می شد .دروازه حریف را طلسم کرده اند .اقتصاد برای بشر قرن حاضر مثل طاعون در قرون وسطی است . چه فرق می کند .بحران اقتصادی می تواند نابود کند . طاعون هم نابود می کرد .و منشاء هردو ناشناخته . برای طاعون یقه کی را می توان گرفت . برای بحران 2008 نیز نمی توان یقه کسی را گرفت .آنچنان کی بود کی بودی راه می اندازند که مردم گیج ومنگ می شوند و ترجیح می دهند که به عوامل بحران فکر نکنند .دانشگاه می تواند محلی برای به تعویق انداختن کسب شعور اجتماعی باشد .دانشگاه می تواند کل عمر جوانی و کل پنج وشش سال مفید زندگی یک جوان را آنچنان تکه تکه کند . آنچنان این عمر را بین یک سری جزوات درسی که محصول ذهن بی حوصله اساتید است پخش کند که دیگری وقتی برای دانش نماند .دانشگاه شعور اجتماعی را لزوما آنقدر بالا نمی برد .که مانع رجوع یک متخصص داخلی به فال و رمال و یا مشابه آن شود .در مورد خرافات نه علم دانشگاه بهتر است و نه ثروت ( بخصوص از نوع باد آورده اش ) . (2390650) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۱۴:۵۷
وقتی نا امیدی جامعه ای رو فرامی گیره ,برای پیدا کردن امید به هر دست اویزی چنگ می زنند! (2384807) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۵:۵۷:۲۵
البته به فکر افراد بستگی داره (2385441) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۲۲:۴۰:۲۹
کاملن درست می فرمایید ,به فکر افراد بستگی داره ,با استناد به بیانات مشعشعتان احتمالن از ان دسته افرادید که از ان ٣٨٧ میلیارد سهم میبریدوبعید نی دانم جزو دسته ی سومی باشید (2385859) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۴۱:۱۹
ساده نباشيد , فالگيري فقط يه بهونه براي دور هم جمع شدن خانما و قهوه خوردن و وراجي كردن و غيبت كردن و به رخ هم كشيدن چيزايي كه خريدن , خونه هاي فالگيرها در اصل يه جور باشگاه براي جمع شدن دوستان دور هم و وقت گذرونيه , وگرنه همه ميدونن همه اين حرفا چرت و پرته . وضع اونايي هم كه به فالگيرها مراجعه ميكنن خوبه و حاضرن براي اين دور هم جمع شدنها پول زيادي بدن . (2384866) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۵:۱۷:۳۱
البته عادت فالگیری د رتمام جوامع هست در امریکا انجنان خرافات میتازد که در ایران اگر ببینید رفتار بخصوص انرژی درمانها را از عصبانیت و خنده نمیدانید چه کنید در اروپا هم همینطور اما انجا همه چیز قانونمند است کسی که فال میگیرد باید از قوانینی تبعیت کند در ضمن باید باید مالیات در امدش را هم بدهد خوب جرم نیست مگر اینکه کسی استفاده بخصوصی از فالگیری بکند که خاص باشد اما خوب باید مالیات بدهد باید بیمه شغلش را بدهد یعنی کسی کسی را مجبور به گرفتن فال نمیکند کسی هم مانع نمیشود اما کسی که فال میگیرد باید مالیات بدهد خوب اینجا هم مانع شدن حماقت است چون مراجعه کننده دارد مثلا من یک کسی را میشناختم که همسرش سرطان داشت میگفت بعد از مراجعه به دکترها دیگر تنها راه مراجعه به دعا نویس بود که ششصد هزار تومان گرفت و البته وصد البته بی نتیجه بود اما ان موقع که ما گفتیم عصبی شد و گفت بگذارید کار خود را انجام دهم شاید نتیجه گرفت خوب او بخاطرامید این کار را کرد و نتیجه نگرفت اما خوب دعا نویس باید لا اقل در امدی که دارد را مالیاتش را بدهد (2385386) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۹:۵۳:۳۶
البته ميزان اشتغال زايي ان را بأيد در نظر گرفت (2385691) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۲۲:۴۲:۳۷
مردمى كه ديروز و امروزشان را از دست دادند مى خواهد فردا را بخرند امييد از انها ساقط شده به دنبال بدست اوردن انند خرافات جاى عقل را گرفت و دين و اىمان با اعتقاد به غيب در اميخته در اىن اوضاع چه انتظارى دارىد (2385860) (alef-13)
 
رضایی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۳۷:۵۸
با سلام
دوست عزیز این آمار را از کجا آورده ای فکر کنم اغراق شده
اما متاسفانه فال گیری ،رمالی واقعیتی انکار ناپذیر است و اینها کسانی هستند که ضعف اعتقادی دارند و ایمانشان ضعیف است و گرنه فقط این خداوند است که از حال و آینده خبر دارد ، متاسفانه فال گیرها آدمهای شیادی هستند که یک عده احمق ساده لوح را فریب می دهند
و بسیار بسیار خرافات دیگری نیز در جامعه ما وجود دارد که افراد شیاد رنگ ولعاب دین هم به آن می دهند (2386100) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۳۱:۱۱
دوستي داشتم که رفته بود هندوستان براي درس خواندن ، دچار سردرگمي شده بود که وقتي مي ديد هم اتاقي کره ايش با وجود آن که به خدا و ماورا اعتقادي نداره اما در تحصيل و کارهاش موفق .... چون ياد نگرفته بود که عقلانيت که حتي خدا خودش در قرآن هم بر آن تأکيد کرده مستقل از امور مذهبي و ماورايي است.
به نظرم اکثر ما ايراني ها افکار و رفتار بالغانه نداريم و از بعد عقلاني بسيار لنگ مي زنيم بيشتر رفتارها کودکانه و احساسي .براي همين به جاي آن که از کودکي بچه هامون رو طوري تربيت کنيم که زندگيشون رو بالغانه مديريت کنند به گونه اي تربيت مي کنيم که کودکانه زندگي کنن و فقط به لحاظ فيزيکي قدشان رشد مي کند. (2386170) (alef-13)
 
صدرای
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۰:۴۳:۵۷
سلام
شخصا اهل سراغ فال و فالگیری رفتن نیستم.
ولی از لحاظ مسائل ماورایی افرادی هستند که توان خبر دهی از آینده را دارند.
به همین دلیل وقتی می خواهید یک مطلب را رد کنید مستند تر و کامل تر گزارش دهید که تاثیر گزار باشد. مسلما حتی افرادی که این توانایی خبر دهی از آینده را (به صورت سرگرمی نه با پول) بسیاری تجربه کردند. پس مسخره کردن مطلق برای کسانی که این تجارب را دارند هیچ اثری نمی گذارد.حتی تا حدی قابل آموزش هست. سوئ استفاده نیز از آن بسیار میشود. در اسلام هم توصیه نمی شود مگر در قالب طلب خیر (استخاره) که قاعده خود را دارد. شاید برای هر چیز مقرراتی معقول بگذاریم و موارد شارلاتانیسم را بهتر مهار نمود. (2400457) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.